Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie speelt met theater, doelpunt en viering hoofdrol in absurd gevecht

Laatste update:

Fenerbahçe heeft zich in een absurde wedstrijd geplaatst voor de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi. Het team van Dick Advocaat won met 0-1 van stadsgenoot Besiktas door een doelpunt van Robin van Persie, dat werd voorbereid door Jeremain Lens. Bij de thuisploeg had Ryan Babel een basisplaats. De wedstrijd werd ontsierd door bizarre incidenten binnen en buiten de lijnen.

/

Van Persie moet het de afgelopen maanden voornamelijk hebben van minuten in de bekertoernooien en had een basisplaats tegen Besiktas. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. In de slotfase van de eerste helft kwam de spits in botsing met Dusko Tosic. Scheidsrechter Ali Palabiyik floot voor een overtreding, maar daar nam Tosic geen genoegen mee. De verdediger kwam direct verhaal halen bij Van Persie. Hij deelde daarbij een lichte kopstoot uit en kreeg een directe rode kaart. De Nederlander ging na het geringe contact als een stervende zwaan naar de grond.

Tosic was furieus en moest gekalmeerd worden door ex-PSV'er Atiba Hutchinson; Van Persie daagde het Besiktas-publiek uit door zijn tong te tonen. De rode kaart en de bijbehorende taferelen waren het kookpunt van een verhitte eerste helft, waarin eigenlijk alleen doelpunten ontbraken. Ook in de pauze liepen de gemoederen hoog op. Bij het verlaten van het veld werd Simon Kjaer van Fenerbahçe in zijn gezicht gegrepen door Senol Günes, de trainer van Besiktas.

Het tweede bedrijf begon spectaculair. Moussa Sow zag een omhaal vanaf een meter of zes tegen de paal gaan. Fenerbahçe hoopte het numerieke overwicht te vertalen in een overwinning en slaagde daar uiteindelijk in dankzij Van Persie. De spits kreeg vanaf de rechterflank een lage voorzet van Lens en rondde af bij de tweede paal. Hij vierde zijn doelpunt voor de ogen van Oguzhan Özyakup, met wie hij in de eerste helft ook al ruzie had. In de slotfase werd Van Persie naar de kant gehaald.

Wint Fenerbahçe de Turkse beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar moet ik beginnen ? Wat een dramatische wedstrijd en dit moet een derby voorstellen. Ja misschien qua relletjes hier en daar maar het voetbal is niet om aan te zien. Zoveel discutabele momenten dat ik niet weet waar ik moet beginnen, letterlijk.

Waarom heeft hij ruzie met Ozyakup? Ze waren toch beste vrienden sinds hun tijd bij Arsenal.

On-topic:
Van Persie verdient gewoon een kans van Blind, hij is de enige Nederlandse spits met Bas die presteert.

5 februari 2017 om 20:38

Ozyakup liep een beetje te huilen bij de scheids om een gele kaart voor Van Persie. Dan steek je een mes in de rug van je vriend en Van Persie reageert daarop.

5 februari 2017 om 20:50

Schilder Van Persie nou niet af alsof hij helemaal onschuldig is man, kom op zeg. Volgens mij heeft hij zelf ook door dat hij niet meer kan voetballen, vandaar dat die zich zo gedraagt. Een wereldster met de trekjes van een klein kind.

5 februari 2017 om 21:15

Hij wordt niet goed genoeg gevonden bij Fenerbahc, blijkbaar.
Denk dat Dost en Janssen betere opties zijn die langere mee gaan.

5 februari 2017 om 22:24

Dost laat me niet lachen! Die man is zo ongelofelijk beperkt! Leuk om in te brengen als je in de laatste minuut een goal moet maken. Maar hij is technisch en meevoetballend nog slechter dan Luuk de Jong.

5 februari 2017 om 22:44

Nederland is niet goed genoeg om voetballend mee te komen met de meeste landen. Dan heb je iemand nodig die goals maakt en duidelijk doet Dost dat nog steeds.

Waarom moet Nederland een voetballende spits hebben, als het duidelijk een echte killer mist. Dost is overigens erg sterk in kaatsen dus werkt ook uitstekend bij een 1, 2tje.

Op moment de enige Nederlandse spits die op niveau wat laat zien.

6 februari 2017 om 00:43

Dost is wellicht geen geweldenaar maar hij is met zijn kracht en lengte zeer bruikbaar. Sowieso ben je geen koekebakker als je in de basis staat bij de nummer 2 van vorig jaar in Portugal en daar ook nog eens meedoet om de titel van topscorer.

hahahaha, waarschijnlijk heeft vpersie heel tff en de scheids gelikt daarom moesten zij hier winnen.
Schandalig beleid daar. Besiktas wordt vast altijd geholpen door de scheids en dat bleek vandaag wel weer.

FB is echt dramatisch slecht hele wedstrijd 1 schot en die gaat erin. Van persie moest allang rood hebben en Sener ook, maar goed. Het kan ook niet als FB op zn minst de beker niet zou winnen en zo europa in zou gaan.

Totdat Basaksehir vanpersie gaat likken.

5 februari 2017 om 20:44

Even voor de duidelijkheid, schot van Lens moest ook tellen. Had nog 0-2 moeten worden.

Durf te wedden dat we Basak ook nog gaan likken hoor

Ja allemaal wel leuk dat deze Nederlander de winnende scoort, maar dit was echt een van de zieligste vertoningen die ik een voetballer heb zien doen. Eerst gaat hij ongelofelijk makkelijk als een klein kind liggen nadat hij een klein beetje werd aangeraakt en die domme scheids die een meter naast hem staat geeft hem ook nog meteen rood. Daarna scoort hij tegen 10 man een intikkertje en om het nog triester te maken gaat hij juichen alsof hij een baas is. Zo houdt hij straks 0 vrienden meer over. Als ik Tosic was zou ik dit kindje ook een klap willen geven.

5 februari 2017 om 21:25

Valt toch wel mee? Hij krijgt een dreun en valt neer, maar rolt niet door of iets dergelijks. Die Tosic is een domme speler die het zelf opzoekt.

Dan heb je een Suarez, Neymar, Ronaldo of een Robben nooit zien voetballen zeker? Dat is vele malen erger. Van Persie is een baas, de andere 21 spelers die op het veld stonden hebben nog geeneens 10 van de carriã£â¨re van Van Persie bereikt.

Haha oh oh oh! Tosic is zo ongelooflijk dom. Hij krijgt zijn vrije trap mee en RvP zou geel krijgen en daarna nog op hem aflopen. Hoe ongelooflijk stom is dat zeg.

Erman Toroglu heeft vanavond een goede uitspraak gedaan en dat was: Robin Van Persie is een proffesional en die heeft de amateur Tosic van het veld gekregen.
Hij was trouwens wel erg stil na de 0-1

Ik zeg je eerlijk, kwa voetbal was het erg slecht maar kwa strijd geef ik deze wedstrijd een 10.

Op naar Krasnodar!!

5 februari 2017 om 20:51

We geven die Tosic een nieuw contract, als dank naait die zijn ploeg en zorgt er voor dat we uit de beker vliegen. Quaresma heeft ook een nieuw contract gekregen, kijken wanneer die hetzelfde gaat doen.

En ja, qua voetbal was het slecht, maar er was maar 1 ploeg die daarvoor verantwoordelijk was.

5 februari 2017 om 20:56

Ik wil echt niet provoceren maar toen jullie naar Sukru Saracoglu kwamen, speelden jullie ook echt voor de 0-0. Fener speelde in eerste instantie ook voor de 0-0, dat was echt duidelijk te zien. Maar ach, je moet niet vergeten dat het slechtst entertainment is.

5 februari 2017 om 21:08

Een goede uitspraak? Van Persie professional door zo naar de grond te gaan? Zegt toch wel heel veel dat mensen dit tegenwoordig professioneel noemen.

5 februari 2017 om 21:34

Verklaar je nader. Waarom is dit niet professioneel?

Pff ff serius als dit het voetbal is wat 2 topclubs vior elkaar krijgen dan moetenbwe nog veel leren. Maar goed samengevat. Vieze actie van persie daardoor bjk met 10 man is te komen staan. De scheidsrechter moest beide geel of beide rood geven klaar. Voor de rest niet veel over te zegge. Goal was volgens mij geen buitenspel en ook geen handbal van skertel. Jammer dat weer een supporter het veld bestorme.

5 februari 2017 om 20:43

Was wel buitenspel en ook hands.

5 februari 2017 om 20:55

Was geen hands en misschien stond Lens 2 centimeter buitenspel. Dat zijn niet de beslissingen waar we ons druk om moeten maken. Van Persie die met een flying kick inkomt bij Tosic en daar geel voor krijgt, Tosic die hetzelfde doet als Emenike een paar jaar geleden bij Sivok, verschil is dat Emenike er met geel van af kwam en Tosic direct rood krijgt.

Ali Palabiyik kreeg het verwijt dat hij vaak in het voordeel floot van Besiktas, volgens mij wilde hij daar vandaag korte metten mee maken.

5 februari 2017 om 20:44

Was wel buitenspel. De schouder van lens is verder.

5 februari 2017 om 20:47

Gaan jullie er maar eens staan. 50.000 man die je uitscheldt en dan die ene schouder missen.. notabene een schouder he. De ene keer rende Advocaat naar hem toe en de andere keer die spelers en Senol Gunes. Ik had met hem te doen

Wat blijft die Van Persie toch een vervelende gozer zeg, bah. Daar moet je toch boven staan, als zogenaamde grote speler?

5 februari 2017 om 20:49

Ik vond hem het best slim spelen. Tosic maakt een beweging met het hoofd naar van Persie. Als je je laat vallen dan ziet de scheidsrechter het beter en beinvloed je hem ook meer. Het maakt niet uit of je van Persie bent, een andere prof had het hetzelfde gedaan. Tosic is gewoon mega dom om zich te laten uitlokken. Hij kreeg notabene de vrije trap nog mee en Van Persie zou sowieso geel krijgen.

Fener kwam niet om te voetballen, want dat kunnen ze niet. Eerste helft hebben we heel goed gezien dat ze niet opgewassen zijn tegen ons. Hun doel was om ons kaarten aan te smeren en de supporters op te fokken, en wij gingen daar als een stel idioten in mee. Iedere keer weer trappen we er in. We moeten gewoon blijven voetballen, want dan kan de rest niet op tegen ons, vooral Fener niet. Ze kunnen alleen winnen met zulke smerige praktijken en daar zijn ze heel goed in, dus als wij daaraan meedoen zullen we altijd de verliezer zijn.

Er werd met van alles gegooid vanuit de tribunes, er werd gescholden en een of andere idioot (ik wil hem wat anders noemen, maar dan krijg ik een def ban) kwam zelfs het veld op. Dus ga er maar van uit dat de tribunes een straf krijgen, de club een dikke boete krijgt en dat Tosic minimaal 2 wedstrijden geschorst zal zijn. Enige wat ik jammer vind is dat ze hem tegenhielden na die rode kaart, zodat hij Van Persie niks kon aan doen. Want dat had hij echt verdiend. Tosic is een amateur en benadeelt zijn club hier heel erg mee en hij moet hiervoor boeten, maar Van Persie verdiende echt een paar klappen.

De beker kan me niks schelen, alles draait om het kampioenschap. Maar om op deze manier uit de beker te vliegen en de eerste thuisnederlaag te lijden en dat tegen zo'n ploeg, dat zit me dwars. En ik hoop dat iemand van het bestuur wat zegt over de scheids, want de laatste jaren heb ik geen andere scheids gezien die een wedstrijd zo kapot heeft gefloten. Vanaf minuut 1 had hij al de controle verloren over de wedstrijd.

5 februari 2017 om 21:38

De grootste lafaard is Tosic door een onverwachte kopstoot te geven, dat is het laagste van het laagste, maar dat is in jouw simpele gedachtegang minder erg dan achterover vallen of een beetje provocerend juichen. Overigens weet je ook niet wat die Ozyacup daarvoor tegen hem gezegd had. Als ik supporter van Besiktas was geweest dan was ik alleen op Tosic boos geweest.

5 februari 2017 om 21:54

Onverwachte kopstoot? Grootste lafaard? Haha je hebt de wedstrijd niet gezien he. Iedereen in Turkije is het erover eens dat Van Persie die kopstoot uitlokte zelfs de Fener fans. Dus er was niks onverwachts aan die kopstoot. Grootste lafaard was de man die een tong uitstak naar de thuisfans en Tosic voor die actie slaat. En het begrip 'kopstoot' moet je vandaag erg relatief bekijken het was meer aai/tikje. We zijn boos op Tosic, maar nog meer op de scheidsrechter die deze wedstrijd vermoorde.

5 februari 2017 om 22:05

Die Van Persie die jij nu zo zit te verdedigen, alleen maar omdat het je landgenoot is, stak ook zijn tong op naar de supporters van Besiktas. Dat was voor die rode kaart. Zo te zien gebruikt hij die tong wel vaker op die manier, want hij deed het heel goed. En na die rode kaart keek hij in de richting van Tosic en pakte hij zijn kruis vast. Heb ik nog steeds een simpele gedachtegang of zit jij maar wat te lullen terwijl je de wedstrijd niet heb bekeken??

Ik heb Tosic uitgescholden voor wat hij deed, maar er was niks 'onverwachts' aan de actie van Tosic, daarnaast kan je het niet eens een 'kopstoot' noemen. Ik ben ook boos op Tosic, want hij is de grootste schuldige, maar dat neemt niet weg dat Van Persie zich als een klein kind gedroeg.

5 februari 2017 om 22:14

Knap dat jij weet hoe iedereen in Turkije erover denkt. Ik zie trouwens een botsing en daarna geen echte klap? Of vind jij toen Van Persie van zich af duwde een klap? Die Tosic is gewoon hartstikke dom door daar heen te sprinten en die kopstoot beweging te maken, dan weet je rood gaat krijgen. In het topvoetbal heb je te maken met zulke momenten, provocaties en andere dingen, je moet je kop niet verliezen zoals Tosic nu doet. Van Persie is geen heilig engeltje, zeker niet, maar kent de wetten van het topvoetbal wel. Veel meer spelers zouden gebruik maken van zo'n domme actie van een speler. Ik kan voorstellen dat jullie boos op hem zijn, maar ik zou als Besiktas supporter alleen maar boos op die domme Tosic zijn.

Het zeuren van de gekleurde fans in de eerste seizoenshelft heeft zijn vruchten in 2017 afgeworpen. We zijn in 2017 tot nu toe in elke wedstrijd benadeeld. Wat de wedstrijd betreft we waren met 11 man al zoveel beter en met 10 man ging het gelijk op. Maar door een domme fout van Tosic verliezen wij de wedstrijd. Robin van Persie had voor die actie op Tosic er al uit gemoeten. Wat een matennaaier eerste klas is dat zeg. Zijn hele carriere lang heeft hij al ruzies met iedereen. Op het einde moeten we nog een strafschop krijgen na die actie van Kjaer op Cenk net voor die schot van Atiba op het lichaam(!) van Skrtel. Sener die de hele tijd door Quaresma onderuit mag schoffelen zonder een kaart te krijgen.

Het is jammer dat we hier verliezen, maar het is niet anders. Wij zijn beter dan fb en zij zullen met deze spel echt geen kampioen worden. Gelukkig is het maar een achtste finale in de beker, want thuis in de competitie zullen we ze pakken als de scheidsrechter neutraal blijft dat weet ik zeker. Toch is het jammer dat je eerste wedstrijd thuis op deze oneerlijk manier moet verliezen, want Van Persie had hoe dan ook rood moeten krijgen voor zijn actie op Tosic. Ik denk trouwens dat hij sowieso geschorst moet worden voor zijn ordinaire tong actie.

Mitrovic maakte trouwens een erg frisse indruk op mij. Als ik hem zo met vertrouwen zie spelen met leuke rushes naar voren lijkt het de gevorderde versie van Tosic wel haha. Overigens zou Tosic RVP echt helemaal ko slaan volgens mij goed dat ze hem tegen hielden die Servische Tank.

We moeten ons nu gewoon richten op Europa en op de competitie. In Turkije zijn we de best voetballende club, dus je moet gewoon kampioen worden. In de EL moet je gewoon zover mogelijk zien te geraken en dan wordt het nog een hele leuke seizoen. Senol Gunes gaat zijn mannen na vandaag gewoon weer op scherp zetten net zoals hij deed na de wedstrijd tegen Kiev.

Dat is zuur, ondertussen haten meer en meer mensen hem.
Vind zich zelf zo groot en gaat meer en meer theater spelen. Hoop dat ze hem nooit meer oproepen. Gaat hij bij zijn doelpunt nou expres voor een speler van Besiktas juichen? Daar wil zo nu en dan nog wel eens een kaart voor komen.

5 februari 2017 om 21:33

Van Persie is nog steeds veruit de beste Nederlandse spits. Heb je je ook zo aan Robben gestoord bij die schwalbe tegen Mexico?

5 februari 2017 om 22:46

Waarschijnlijk wel. Erger mij aan alle schwalbes.
En Dost doet het blijkbaar beter.

was volgens mij ook nog buitenspel ook

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren