Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie krijgt drie weken vrij: 'Dit was het gewoon, meer zat er niet in'

Laatste update:

Louis van Gaal neemt na het WK geen vakantie, maar gaat vrijwel direct aan de slag bij Manchester United. Dat geldt niet voor Robin van Persie: de aanvaller hoeft zich pas over drie weken bij zijn club te melden. "Die vakantie heb ik wel nodig ook", zegt hij tegen Voetbal International.

/

Van Persie begon de voorbereiding op het WK na een lange revalidatie van een knieblessure en werd volgens Van Gaal 'helemaal opgebouwd' voor het toernooi in Brazilië. Nu het WK erop zit, is Van Persie kapot. "Het was een zwaar toernooi. Ik heb iedere wedstrijd alles gegeven wat ik in me had. Dit was het gewoon, meer zat er niet in", stelt de aanvaller.

Van Persie voelde zich wel steeds sterker worden en zegt dat hij in de wedstrijd van zaterdag tegen Brazilië na negentig minuten nog sprints kon trekken. Dat is volgens de aanvaller een goed teken. Het nieuwe seizoen in de Premier League begint in het weekend van 15 en 16 augustus; de eerste wedstrijd van United is thuis tegen Swansea City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vooral buitenspel lopen kost veel energie.

14 juli 2014 om 11:06

haha! naja kan niet altijd feest zijn, vind wel dat hij elke wedstrijd heel hard heeft gewerkt en dat mag gezegd worden

14 juli 2014 om 11:11

ben het helemaal met je eens die gasten zijn zo vermoeiend. Wanneer RVP buitenspel loopt was het 9 van de 10 keer omdat de pass gewoon veel te laat kwam.

14 juli 2014 om 11:16

Daar wordt ik dan weer moe van. Dat v. Persie bij sommigen niks fout kan doen. Als je zovaak buitenspel loopt dan ligt het niet alleen aan de passers, dan ligt het ook aan jezelf. Het mindere presteren van v. Persie in bepaalde wedstrijden zal uiteindelijk wel een wisselwerking van omstandigheden zijn. Kon me alleen ontzettend ergeren dat in sommige wedstrijden zelfs de simpelste ballen van zijn voet sprongen, waardoor hij letterlijk elke bal kwijt raakte.

14 juli 2014 om 12:22

Ja he! Echt om van te walgen. Heb al vanalles gelezen. Dat de passes te laat zijn, dat sneijder in de weg loopt, dat rvp bij bijna alle doelpunten 3 verdedigers wegtrok en dat er daarom gescoord werd, dat robben onterecht de ballen opeiste, dat we zonder zijn goal tegen Spanje al thuis hadden gezeten en dat hij van essentieel belang is geweest voor het positiespel.

14 juli 2014 om 13:40

Dat is niet waar. Ik denk dat liefhebbers van Van Persie juist nog kritischer zijn naar Van Persie omdat wij weten waartoe hij in staat is. Er is niks ergers dan dat het er niet uitkomt. Hij gaat ook niet vrijuit hoor zeg ik als een fan van Van Persie. Maar de haat die hij krijgt van een groot gedeelte van de bevolking slaat nergens op. Als je eerlijk bent hebben Sneijder en Robben ook niet top gespeeld. Maar die worden vergeven. Maar goed hij moet ermee leren leven.

14 juli 2014 om 11:07

Het buitenspel lopen onthoud je beter als zijn 4 goals? Of zijn pass op robben, het duel die hij wint van silva? Met de weinige toevoer heeft hij een prima wk gespeeld.

14 juli 2014 om 11:09

De weinige toevoer is hij zelf een beetje verantwoordelijk voor. Hij loopt echt alleen maar diep. Terwijl het juist zo makkelijk is om een balletje in de voet aan te nemen en van daaruit verder te voetballen.

14 juli 2014 om 11:23

Hij heeft alles gegeven en balletjes in de voeten aannemen en kaatsen is toch iets moeilijker dan jij t hier beschrijft. Buitenspel lopen omdat de pass telkens te laat komt, tsjaah... Hij sleurde constant in de spits, als hij de bal in zn voeten kreeg aangespeeld, dan had hij geen afspeelmogelijkheden. Bekijk de beelden eens terug en geef je menig dan weer. Loop niet de meute achterna, je hebt toch zelf ogen?
Of je hebt het vermogen niet om dit te zien, dan hierbij mijn excuses...

14 juli 2014 om 11:48

@ Chafa

-Van Persie heeft tegen Mexico, Costa Rica en Argentinië in 3 wedstrijden totaal niets laten zien. Of is dat de schuld van zijn mede spelers?
-Daarnaast heeft hij in die 3 wedstrijden vaker buitenspel gelopen dan het gehele Duitse elftal over het gehele toernooi. Of is dat de schuld van zijn medespelers?
- Van Persie kon zelfs de simpelste ballen niet aannemen, heeft geen enkele bal goed gekaatste in die wedtrijden. Of is dat de schuld van zijn ploeg genoten.
- Van Persie heeft in een 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 en een 5-3-2 systeem gespeeld over 3 toernooien. En bij alledrie niets gepresteerd. Of is dat de schuld van zijn medespelers.
- Huntelaar heeft in 15 min tegen Mexico en 10 min tegen Argentinië meer ballen gekaatst, vastgehouden en bijgesloten dan van Persie in 200 minuten. Dat is ook de schuld van zijn ploeg genoten.

Bekijk het eens realistisch. 3 toernooien op rij, verschillende speelstijlen, verschillende medespelers, verschillende tegen standers en in elke vorm heeft van Persie niet weten te presteren. Dan mag je (gerust) de conclusie trekken dat het aan van Persie ligt.

14 juli 2014 om 11:56

Wat een post D-Bergkamp, inhoudelijk zó goed! En ik ben het er volledig mee eens.

van Persie is een clubspeler, in het shirt van Nederland wordt ie nerveus lijkt het wel. Ook een mindere aanvoerder vind ik, Sneijder en Robben waren de echte leiders in het team, zelfs Vlaar vond ik meer leiding geven.

14 juli 2014 om 11:59

Van Persie is een spits en krijgt daar voor betaald. Denk jij dat hij 2 maanden niks heeft gedaan? Nou dan heb jij dat fout! Ze trainen, trainen en trainen..

14 juli 2014 om 12:15

5 x buitenspel tegen Costa Rica 1 x tegen Argentinië en 1 x tegen Brazilië, nou het is maar je je druk om maakt. Verder schrijf je weer de grootst mogelijk onzin , en kloppen je statistieken weer eens niet , maar ja het is inmiddels wel bekend dat je wel vaker met onjuiste of zelf verzonnen feiten komt.

14 juli 2014 om 12:25

@ Fcdc1

Na de wedstrijden tegen Costa Rica had van Persie al 10x buitenspel gelopen volgens diverse media. Oftewel 10x in slechts 4 wedstrijden wat gewoon heel erg veel was. Dat zijn de statistieken. Duitsland heeft als geheel team over het gehele toernooi 17x buitenspel gelopen.

Dus even ter vergelijking
Duitsland
11 spelers x 7 wedstrijden is 77 volledige wedstrijden
Daarin is 17 x buitenspel gelopen (fifa statistiek)


Robin van Persie x 4 wedstrijden is 4 volledige wedstrijden
Daarin heeft hij 10x buitenspel gelopen.
Tegen Argentinië en Brazilië nog niet meegerekend.


Vertel jij maar wat er niet klopt? Of sterker nog, probeer het maar eens positief uit te laten pakken voor Robin van Persie en geef de schuld aan zijn ploeg genoten.

14 juli 2014 om 12:33

Je schrijft zelf
-Daarnaast heeft hij in die 3 wedstrijden vaker buitenspel gelopen dan het gehele Duitse elftal over het gehele toernooi.

Duitsland heeft 17 x buitenspel gestaan , Hoe kan hij in die 3 wedstrijden dan vaker buitenspel staan???

Van Persie stond het hele toernooi in totaal 12 x buitenspel dus het klopt allemaal al weer van geen kant wat je schrijft, net als de rest overigens maar dat moet je maar zelf uitzoeken. Wat ik hierboven al schreef het is niet de eerste keer dat je cijfers de je plaatst van geen kant kloppen. Het word op en duur gewoon lachwekkend.

14 juli 2014 om 12:38

Countervoetbal met Huntelaar in de spits? Dat had denk niet veel beter gegaan.

V persie is een eindstation meer niet. Zal zelf niet veel acties maken.

Als ie dan niet goed wordt aangespeeld heb je niks aan hem.

Kip en het ei verhaal

Ligt het aan de pass of aan de speler.

14 juli 2014 om 12:47

D-Bergkamp je bent nu gewoon oneerlijk bezig tegen V. Persie.

Hij werd voor het toernooi als 1 van de 3 topspelers van oranje gezien. Vaste basis-speler en aanvoerder. Die ga je niet zomaar passeren want je weet dat die ineens een goal kan maken of een assist geven. Wat had Hunter afgelopen seizoen laten zien dan? Heeft hij wel in een half uur iets kunnen doen tegen Argentinië? De wedstrijden die gewonnen en verloren zijn heeft het meeste gelegen aan V. Gaal. Aan niemand meer in minder.

Tegen Mexico en Argentinië was hij helemaal niet zo slecht als dat jij wilt voordoen en die waren heel goed aan het verdedigen. Sneijder afvallende bal, Hunter met penalty na hele lichte overtreding robben en robben met masherano waren de grootste kansen in die wedstrijden. Tegen Costa Rica was het inderdaad niet goed, maar daar zaten paar twijfelgevallen tussen en zo vaak buitenspel lag niet alleen maar aan hem. Iedereen speelde telkens in een verschillend systeem en dat is dan heel moeilijk om alles maar goed te blijven doen. Hij oogde ook erg vermoeid en niet fit tijdens de kansen die hij kreeg. Maar dat risico heeft V. Gaal genomen, hij wist dat v. Persie niet 100 scherp was en kon zijn. hij mocht na een blessure gelijk een WK spelen met alle druk erbij omdat die nooit scoorde op eindrondes. Hij scoorde eerst nooit en nu die dat wel heeft gedaan word die op andere dingen afgerekend.

Hunter heeft het inderdaad goed gedaan tegen Mexico maar dat was een alles of niets wedstrijd geworden met telkens switchen van 433 naar 334 en andersom, hij kwam helemaal fit in het veld en dan gaat het wat makkelijker voor een spits. Ook stond V. Persie vaak alleen voorin omdat ook robben zich liet terug zakken.

Duitsland speelde 1 systeem en 1 formatie dat alle spelers beheersen, (bijna) tot in perfectie. Ze deden haast alles goed, hebben zowel een geweldige basis als wissels en is niet te vergelijken met een Nederland dat met 3 topspelers(vooraf werd dat zo gezien) aankomt, met meerdere systemen speelt, wisselspelers nodig heeft om wat te forceren en zonder een tactisch geweldenaar als V. Gaal wss nooit zover had gekomen.

Ik snap dat gebash op v. Persie niet zo. Hij moest is een keertje scoren en dan doet die dan is het nog niet goed. Ik snap best als je zegt dat hij niet geweldig was. Die kans tegen Costa Rica moest erin ja en hij heeft te vaak buitenspel gestaan en ballen verloren, maar dan kan je ook over robben gaan zeiken. Dat hij op momenten te egoïstisch was, teveel ballen verloor en die kans er niet in schoot in blessuretijd tegen Argentinië. Of over V. Gaal dat die de Jong opstelt en zo een wissel moet inleveren, of dat die niet gelijk kuyt op lb had gezet.. en daardoor niet opnieuw wat kon veranderen aan de strategie, bv wat meer aanvallende spelers inbrengen, of 1 aanvallend extra en krul voor de penaltys.

We kunnen nu over iedereen gaan zeiken, maar wel kunnen ook vooral de positieve punten zien en gaan accepteren dat het weer niet is gelukt, waar ik dit keer dacht dat het echt kon en minder bang was voor Duitsland dan Spanje 4 jaar geleden.

14 juli 2014 om 12:50

Ik heb een aantal vragen aan jou:

Wie is volgens jou dan de betere keuze voor de spitspositie? Ik hoop zo dat je niet met Huntelaar komt.

Wat is leiding geven? Heb je de aanvoerders van de andere landen gezien? Messi, Lahm etc. Ik had echt niet het idee dat die 'leiding'' aan het geven waren.
Van Gaal is een sterke persoonlijkheid en heeft vaak goede argumenten voor zijn beslissingen.
Ik hoop dat hij het ooit uitlegt. Maar helaas zijn we in Nederland altijd goed in om het negatieve te benadrukken ipv het positieve.

Wees trots op alle spelers van het NL-elftal. Ze hebben het allemaal geweldig gedaan.

14 juli 2014 om 12:55

@ Fcdc1

Je moet niet alles te letterlijk nemen, als ik schrijf dat van Persie in zijn 1tje vaker buitenspel heeft gelopen dan het gehele duitse elftal is dat een understatement. Oftewel een overdrijving om aan te geven dat het gewoon niet goed was.

Maar als van Persie in 6 wedstrijden 12x buitenspel heeft gelopen. En het Duitse elftal heeft als geheel team in 7 wedstrijden (dus eigenlijk 77 wedstrijden) maar 17x buitenspel gelopen. Dan kan je toch wel concluderen dat van Persie belachelijk vaak buiten spel heeft gestaan?

Maar even om de statistiek te verduidelijken
Argentinie (finalist) totaal 8x buitenspel (7 wedstrijden van 11 spelers)
Brazilië (troostfinalist) totaal 15x buitenspel ( 7 wedstrijden van 11 spelers)
Duitsland (winnaar) totaal 17x buitenspel (7 wedstrijden van 11 spelers)
Robin van Persie totaal 12x buitenspel (6 wedstrijden van 1 speler)

Do I need to say more?

En voordat je zegt, het is verzonnen. De statistieken komen van Fifa.com. Natuurlijk heeft Blatter er alle belang bij om aan te geven dat van Persie (veel) te vaak buiten spel heeft gelopen. Zodat hij in Nederland een hetze kan creeeren tegen Robin van Persie en het gehele volk negatief word over hem.

Juist....

14 juli 2014 om 13:05

@ Neutraal123

"wat had Hunter afgelopen seizoen laten zien dan?"
Slechts 11 goals in 18 wedstrijden in een competitie die misschien wel als de sterkste van Europa word gezien. Daarnaast ook 6 assists gegeven.

"heeft hij wel in een half uur iets kunnen doen tegen Argentinië?"
Huntelaar heeft in 10 hele minuten tegen Argentinië vaker een bal aangenomen/gekaatste dan Robin van Persie heeft gedaan in 110 minuten.

"tegen Mexico en Argentinië was hij helemaal niet zo slecht als dat jij wilt voordoen en die waren heel goed aan het verdedigen."
Met alle respect, Mexico en Costa Rica? Dus als die goed verdedigen en je scoort niet als spits valt het wel mee? Zijn dat de standaarden? We hebben geluk gehad dat we respectievelijk tegen die 2 moesten. Als we in het andere rijtje hadden gezeten had je veel sterkere tegenstanders tegen gekomen.

"zo vaak buitenspel lag niet alleen maar aan hem"
Dit heb ik al aangegeven, ondanks dat het niet volledig aan hem ligt kan je gerust stellen dat hij er minimaal voor 50% debet aan is.

"hij oogde ook erg vermoeid en niet fit tijdens de kansen die hij kreeg. "
En dit is juist het punt waar het de mist in gaat. Als een speler niet fit is hoort hij niet te spelen. Robben is veranderd in een marathon loper, Sneijder is veranderd in een marathon loper. Nigel de Jong, Kuyt, Vlaar. Allemaal lopen ze zichzelf 110% naar de kl*te. Dat moet iedereen doen en kunnen om jezelf goed neer te zetten. Een van Persie op 80% is geen absolute meerwaarde. Dan moet je eerlijk zijn tegen je coach en 30 minuten voor tijd er in komen zodat je fit ben ten opzichte van de rest. Als je weet dat je op 80% bent moet je het team belang voorop stellen.

Maar al met al probeer ik al tijden uit te leggen dat het absoluut geen haat richting Robin van Persie is. Hij word aangepraat een spits te zijn terwijl hij veel meer een schaduwspits is. Hij word aangepraat de beste speler te zijn terwijl dat Robben en Nigel de Jong zijn. HIj word als één van de vedette's benoemd en het aanvoerderschap legt ook extra druk bij hem neer.

Robin van Persie moet geowon lekker op de "10" positie staan. Als schaduwspits spelen met meer ruimte om hem heen. Want Sneijder heeft wel degelijk bewezen naar Nigel de Jong te kunnen spelen.

14 juli 2014 om 13:08

@ Supporter78

In het huidige systeem was Huntelaar vrijwel geen optie. Maar daarom ben ik ook van mening dat we in het verkeerde systeem hebben gespeeld. Dit verklaarde ik voor het toernooi al. Er zijn andere opstellingen te bedenken met defensieve zekerheden. En ja, Huntelaar is inderdaad een betere optie voor de spits positie. Dit komt omdat ik van Persie geen spits vind maar een schaduwspits. Iemand die om een pure spits heen zwerft.
- Aanvoerder
Dat Messi aanvoerder is van Argentinië is puur omdat hij de absolute vedette is en daarover totaal niet getwijfeld word. Maar Messi is ook geen echte aanvoerder, dat had (bijvoorbeeld) Mascherano moeten zijn. En als je denkt dat Philip Lahm geen persoonlijkheid is en niet de leiding neemt. Dan moet je vaker Bundesliga en Duitsland kijken.

14 juli 2014 om 13:08

Dit klopt natuurlijk niet wat je zegt. In jouw ogen heeft hij niks goeds gedaan. Hier spreekt de haat. Probeer een beetje objectief te blijven dan zul je zien dat zo erg niet is.

14 juli 2014 om 13:19

Fcdc1

Het komt nogal zwak over om iemand zijn argumenten niet kloppend te noemen en vervolgens zelf niet met weerlegging van de argumenten te komen. Dan komt het volgens mij toch snel erop neer dat je geen weerlegging van de argumenten hebt kunnen vinden.

@neutraal123

Huntelaar was ook niet de ideale spits voor dit systeem geweest, maar je zag wel in de twee wedstrijden dan Huntelaar speelde dat hij de bal beter kon vasthouden en kon afspelen op inkomende spelers. Dit aspect van het spel had hij dus blijkbaar beter onder de knie dan v. Persie in dit systeem. Tijdens Argentinie hadden we in ieder geval duidelijk zo'n speler nodig, omdat we geen één keer een normale aanval konden opbouwen met een v. Persie die elke bal verspeelde.

Naar mijn mening had Depay in die wedstrijd er al in moeten komen voor BMI in de rust, en later gewoon Huntelaar voor Rvp. Helaas durfde LvG die aanvallende wissel (depay voor Bmi) niet al bij rust te maken, zijn enige foutje naar mijn mening.

14 juli 2014 om 13:31

Ok dus ik moet het allemáál niet te letterlijk nemen wat jij schrijft. Het klopt gewoon niet wat je aangeeft. Net als de speelminuten van Huntelaar en zijn balhandelingen en passes etc dat klopt ook niet. En je kan het inderdaad allemáál vinden op de fifa site.

14 juli 2014 om 13:34

"je moet niet alles te letterlijk nemen, als ik schrijf dat van Persie in zijn 1tje vaker buitenspel heeft gelopen dan het gehele duitse elftal is dat een understatement. Oftewel een overdrijving om aan te geven dat het gewoon niet goed was." Ik weet niet zeker of jij weet wat een understatement is...

14 juli 2014 om 13:44

Huntelaar gaf geen 6 assists. Maar nul komma nul assists. 0,0

Kijk dan haal je er weer onzin statistiek erbij. Kan toch niet.

Inkeajacied

'en van Persie die elke bal verspeelde'

Waarom had van Persie dan een passingspercentage van 91%

14 juli 2014 om 13:53

Dat was toch geen optie? De enige reden dat de verdediging goed stond, was omdat het er 5 waren. De vrij en Vlaar kan je niet tegenover higiun en Messi zetten..

Dat was zelfmoord geweest.,

Zeker ook omdat je geen breker op het middenveld had.

Nee Louis heeft maximaal gepresteerd. Met een beetje meer geluk had de finale erin gezeten, maar de wereldtitel was echt onmogelijk...

14 juli 2014 om 13:58

"dit verklaarde ik voor het toernooi al"

nou nou...zal ik je wat verklaren? met 4-3-3 hadden we na 3 wedstrijden naar huis gekund.
Hoe je nu nog kunt beweren dat we in het verkeerde systeem hebben gespeeld terwijl we de halve finale op penaltys hebben verloren en 3e worden vd wereld met voor de helft eredivisiespelers

ja dan is er gewoon geen discussie meer mogelijk, dan houdt het op

14 juli 2014 om 14:02

ik word daar ook zo moe van, met van die feitjes komen die dan helemaal niet kloppen en altijd is het om 1 vd mooiste spelers ter wereld die bij ons in de spits speelt klein te houden..

hoe het komt, raden mag. ik word er moe van en heb er ook weinig zin meer in iedere keer met tegenargumenten te komen...

hebben we het al over sneijder gehad trouwens? was ook niet echt goed voglens mij, bij vlagen superwaardeloos. hoor je niemand over..ja maar ja maar hij heeft zich kapotgelopen (marathonman)

als je zegt dat v persie zich kapot heeft gelopen is het opeens weer geen hardloopwedstrijd.

dat continue meten met twee maten als het om robin gaat is zo irritant.

14 juli 2014 om 14:38

Daar komt D-Bergkamp weer om zijn haatriedel over Van Persie los te laten.

Ga toch lekker golfen joh.

14 juli 2014 om 16:22

Jo gozer, dat is geen understatement. Het was een understatement als je zei dat van Persie redelijk speelde terwijl hij juist goed speelde. Een overdrijving is een hyperbool. Nederlands was niet je sterkste vak e

14 juli 2014 om 17:20

Thebigshow

Passingspercentage van 91%? Dat is BS. V. Persie heeft over het hele toernooi een geslaagd passingspercentage van 59% gehad (bron: Fifa.com) , heel erg matig. In vergelijking: Huntelaar had bijv. een passingspercentage van 83%.

Sterker nog v. Persie had het laagste passingspercentage van de gehele oranje selectie

14 juli 2014 om 18:00

Het verbaast mij hoe erg anti-Van Persie jij bent terwijl hij mij qua speelstijl altijd juist enorm doet denken aan jouw favoriete speler Dennis Bergkamp. Allebei gewoon wereldklasse spelers maar op de 1 of andere manier zie jij dit niet

14 juli 2014 om 11:07

Er zijn veel topspelers die niet alles konden brengen. het verdedigende niveau lag gewoon erg hoog, ik heb heb geneen topspits potten zien breken. Benzema misschien, maar die was echt niet zo veel beter dan RVP

14 juli 2014 om 11:12

Dat valt wel mee. Er zijn 30 goals meer gevallen dan in het toernooi van 4 jaar geleden. Het verdedigende niveau lag t.o.v. daar dus juist iets lager.

Hij zal wel helemaal leeg zijn. Alles gegeven en het resultaat maakt mij samen met bog een heleboel trots. Toch jammer van de misgunners zoals pi-air.

14 juli 2014 om 11:10

Is er bekend wat Pierre nou precies heeft gezegd waar v. Persie nu zo boos om is geworden? Snap dat die twee elkaar niet lekker liggen uit de Feyenoord periode. Maar als Pierre alleen maar heeft gezegd dat v. Persie niet geweldigd speelt, dan mag dat toch gewoon? Lijkt me ook gegronde kritiek.

14 juli 2014 om 11:12

Hij vond dat van Persie niks toevoegde aan het spel en dat hij gepasseerd moest worden. Wat natuurlijk nergens op slaat want we speelde constant met 2 spitsen en daarvan ging robben nog vaak weguit de spits dus stond rvp alleen tegen 4 verdedigers. Die Pierre is onwijs vermoeiend als hij in studio voetbal zit zap ik ook meteen weg.

14 juli 2014 om 11:17

Van Hooijdonk zei dat Van Persie geen inzet toont en niet hard werkt. Zelfs Hugo borst sprak van Hooijdonk daarop aan.

14 juli 2014 om 11:18

Ik vond Pierre anders de enige 'analist' die het spelletje goed zag en niet met alle hypes of meningen van anderen meeloopt. Verfrissend, hij was enthusiast genoeg over Nederland, 1 minder leuke mening over van Persie en hij krijgt kritiek van een speler die Nederland vaak genoeg hopeloos laat hangen.

14 juli 2014 om 11:20

Hmm ja dat is dan weer het sndere uiterste. V. Persie bepaald natuurlijk ook niet wie er opgesteld wordt, dus als v. Gaal bepaald dat hij speelt kan hij zelf daar ook niks aan doen. Vindt het persoonlijk wel jammer dat v. Persie nog steeds nooit zijn kwaliteiten op een eindronde echt heeft kunnen laten zien. Qua statistieken is het dit keer wel een stuk beter geweest.

14 juli 2014 om 12:50

Feit is dat van Persie tegen Costa Rica alleen al 5/6 kansen omzeep heeft geholpen. Tegen Argentinie niet één kans kunnen creëren. Als spits is dat niet best, ongeacht de aanvoer.

14 juli 2014 om 13:58

Het is ook wel heel apart dat Sneijder 7x een pass op van Persie heeft gegeven in het hele toernooi. Vooral als de Guzman dat in een wedstrijd al 4x lukt, terwijl Sneijder toch de betere speler zal moeten zijn.

14 juli 2014 om 14:39

5 a 6 kansen om zeep...man man man..

alle "feiten"over v persie die je hier leest kun je in ieder geval standaard door 2 of 3 delen.

11 keer buitenspel= 4x buitenspel waarvan 3x door te laat inaspelen
5 open kansen= 1 superkans, 1 grote mogelijikheid

v Persie was een van de weinige speler die niet zijn beste nivo kon halen. Jammer maar misschien begrijpelijk vanwege zijn blesure van voor het WK.

14 juli 2014 om 11:12

Hij zegt hier dus letterlijk dat hij pas tegen Brazilië fit genoeg was om na 90 minuten nog een sprint te trekken??? Sorry, maar dan hoor je toch gewoon die andere wedstrijden niet te spelen op zo'n groot toernooi?

Tja, leuk dat hij het WK heeft kunnen gebruiken om fit te worden, maar volgens mij is dat toch niet het podium daarvoor. Dan hadden we beter een andere spits mee kunnen nemen. Leuk dat hij een mooie goal maakt, maar ik schrik wel een beetje hier van. Van Persie is niet zo goed dat hij op 80% nog beter is dan de alternatieven.

14 juli 2014 om 11:45

Blijkbaar vond van gaal hem op 80% nog steeds beter anders tel je hem natuurlijk niet op.

Sowieso zonde dat het er bij van persie nooit echt uitkomt. Ik brn niet ontevreden over zijn prestaties ofzo maar hij kan zo veel beter. Heeft ook te maken met het soort voetbal wat nederland al jaren speelt. We hebben gewoon te weinig spelers die goed combinatievoetbal kunnen spelen en te veel spelers bij wie het counter/reactievoetbal beter past.

14 juli 2014 om 11:46

Alternatieven is meervoud, ben dan wel heel benieuwd wie jij buiten Huntelaar nog meer ziet als alternatief?

Als v Persie in 6 wedstrijden 4x scoort, en hij doet dat op 80% lijkt mij dat een prima zaak, persoonlijk denk ik niet dat er veel spitsen zijn die dat kunnen evenaren.

14 juli 2014 om 11:49

Ik kan er een aantal opnoemen die dat wel kunnen, gezien het afgelopen WK.

14 juli 2014 om 11:51

@ Wandering

4 doelpunten in 6 wedstrijden verbloemt veel schijnbaar. Dat hij tegen Argentinië, Mexico en Costa Rica werkelijk waar geen enkele bal goed heeft geraakt word voor het gemak even vergeten. Dat hij in zijn eentje vaker buitenspel heeft gestaan dan het gehele Duitse elftal word vergeten. Dat hij zelfs de meest simpele ballen van zijn voet liet springen word vergeten.

Van Persie stond juist in de spits om mee te kunnen voetballen. Daar word hij altijd zo om geroemd. Als we iemand wilde die alleen doelpunten maakte had Huntelaar allang spits gestaan. Die bewijst keer op keer daar veel beter in te zijn.

Dus als van Persie faalt in het voetballende gedeelte, en daar mag je toch wel over spreken. Dan kan je gerust de conclusie trekken dat hij wederom gefaald heeft op een eind toernooi.

Is ook niet voor niets 1 van de spelers met het laagste cijfer van Oranje.

14 juli 2014 om 12:10

Van Persie hater ga jij nou maar gewoon slapen. Je praat poep met je negatieve commentaar over van Persie. Omdat die ooit Arsenal heeft verlaten denk ik zomaar

14 juli 2014 om 12:27

@ Markmanu

Nee, dat van Persie weg wilde bij Arsenal op dat moment begreep ik heel goed. Het was ondankbaar maar begrijpelijk. Ik baseer mijn mening op statistieken en borduur daar op verder.

In tegenstelling tot jou, er is nog nooit een zinnig woord uit je gekomen. Fijne dag!

14 juli 2014 om 12:30

Want ik ben Arsenal-supporter, of wat? Doe niet zo gek man.

Hij zegt toch zelf dat hij helemaal niet fit was? Anders kun je zijn opmerkingen niet uitleggen. Van Persie had een meevoetballende rol als spits. In de counter snel zijn, maar ook met de rug naar de goal de ballen terugleggen. Daarin zou hij beter zijn dan de rest, maar het is uitgerekend Huntelaar (waar ik ook Helemaal geen fan van ben) die Sneijder zo laat scoren.

Toegegeven, Nederland heeft op dit moment niet bepaald een overschot aan centrumspitsen die in een 4-4-2 of 5-3-2 wereldniveau zijn. Van van Persie kun je dat, mits fit, wel zeggen. Hij laat het alleen voor de tweede keer op rij niet zien op een Wk.

Het wordt tijd dat er in Nederland weer een paar topspitsen opgeleid worden.

14 juli 2014 om 12:36

@ D-Bergkamp Zorg er wel dan voor dat je statistieken juist zijn he! want hierboven schrijf je ook al weer de grootste onzin op en het is niet de eerste keer dat je op een forum met totaal verkeerde cijfers komt aanzetten.

14 juli 2014 om 12:49

@D-Bergkamp,

Daar hebben we onze grote Van Persie hater weer die bij elke post over Van Persie zijn copy paste weer gebruikt en dan de tekst iets aanpast. En dat door iemand met de nickname Bergkamp die net als Van Basten het ook moeilijk hadden om te excelleren in Oranje. Dat jij je nickname niet in Huntelaar veranderd snap ik nog steeds niet.

Van Persie heeft een goed toernooi gespeeld. Nee hij was niet de uitblinker, maar hij heeft zich wel opgeofferd voor het belang en doel. Tegen Spanje en Australië is hij ontzettend belangrijk geweest, mede door zijn cruziale doelpunten plaatste Oranje zich voor de volgende ronde. Als ik de wedstrijd tegen Spanje pakt en naar de eerste helft kijk, dan komen Van Persie en Robben niet in het spel voor tot het mooiste uit het niets doelpunt van dit wk (al twijfel ik over die van James Rodriguez). Tegen Mexico precies hetzelfde. Mexico valt aan en Nederland verdedigt. Vlot na rust komt NL achter en wordt er van systeem gewisseld en spelen we zelfs 3-3-4. Huntelaar is een 16-meter spits pur sang en dus een terechtte wissel. Maar Huntelaar heeft is deze wedstrijd niks laten zien hoor, behalve het inschieten van een penalty en een bal die door toeval voor de voeten van Sneijder komt.

Tegen Corsa Rica had Van Gaal al na een uur Van Persie moeten wisselen. In die wedstrijd liep Van Persie 5 keer buitenspel, waarvan de bal 2x te laat gegeven werd. Dat was niet zijn wedstrijd. Daarin miste hij (niet als enige) 3 dotten van kansen, de laatste was pure pech (bal wordt nog net van richting veranderd waardoor de man op de doellijn via de lat redding kan brengen). Gaat die laatste bal erin, dan is RvP ondanks een slechte wedstrijd de bejubelde man i.p.v. de bekritiseerde.

Tegen Argentinië staat RvP 1x buitenspel. Hij knokt zich die wedstrijd helemaal leeg (11,96 km en dat voor spits) en ondersteunt regelmatig de verdediging en middenveld (gebeurt ook in de troostfinale). In de spits staat hij er alleen voor tegen niet de minste verdedigers. Messi de beste speler van alle planeten komt geeneens aan de bak tegen een stel eredivisie voetballers om maar aan te geven hoe moeilijk het is om te excelleren tegen 4 à 5 verdedigers en 2 Cvm's en de afstand tussen verdediging/middenveld en aanval te groot is. RvP zou de ballen moeten krijgen van Sneijder en/of Robben. In deze wedstrijd krijgt RvP 1x de bal aangespeeld door Sneijder en 1x aangespeeld door Robben. Hoe kan hij dan tig keer de bal verliezen? In deze wedstrijd heeft Robben 2 momenten gehad, degene vlak voor tijd en 1 zo'n 15 minuten daarvoor. In die situatie stond RvP helemaal vrij, maar Robben ging voor eigen succes en liep zich vast.

Wat tegen Argentinië niet lukte, lukte na 3 minuten al tegen Brazilië. En hoe. Verder zet hij regelmatig een aanval op. In deze wedstrijd wordt Van Persie 0 keer aangespeeld door Robben die weer alleen voor eigen succes ging op de laatste bal na (pass op Janmaat).

En daarom is Duitsland terecht wereldkampioen. Die gunnen elkaar wel de eer en het doelpunt.

14 juli 2014 om 13:21

Eindelijk iemand met een scherpe analyse..

14 juli 2014 om 13:43

@4fredondo

Voor een zogenaamde superspits , wat jullie altijd vinden van Rvp, deed hij het idd behoorlijk slecht!!!!
Dan moet je kritisch zijn ... of concluderen dat hij misschien niet zo'n superspits is.
En dan te bedenken dat dit al de derde toernooi op rij is .........

Je zegt dat Robben voor eigen succes gaat ..... hij staat samen met RvP in de spits .. waarom kan hij dan zijn eigen kansen niet creeren...!?
Doet Robben ook ... of is dat omdat RvP dat niet echt kan en de bal precies zo moeten krijgen om er iets mee te kunnen doen.. maakt het nog triester!!

14 juli 2014 om 13:48

Matje

Kom eens een keer met argumenten, want het enige wat je doet na een post met 50 regels van Redondo is roepen dat van Persie slecht is.

Robben heeft ook nauwelijks kansen gekregen tegen Mexico, Costa Rica (van Persie wel) en Argentinië. Dus wat triest?

Tegen Costa Rica schoot Robben 4x tegen een Costa Ricaan aan.

De hele wedstrijd geconcentreerd blijven en belangrijke doelpunten maken ook. Ik vindt dat Van Persie best goed gespeeld heeft. Hij is geen Robben die het van zijn acties moet hebben of een Huntelaar die vooral in het strafschop gebied van de tegenstander ijzersterk is. Vier doelpunten is gewoon netjes.

14 juli 2014 om 14:01

Het is niet zo dat Huntelaar beter is in de 16 omdat hij erbuiten zoveel slechter is hoor. Ook binnen de 16 is van Persie beter.

Er had veel meer ingezeten. behalve die kans van Robben tegen Argentinië.

Jammer dat Van Persie niet helemaal op zijn top niveau zat. 1 geniale actie van hem tegen de Argentijnen had het verschil geweest. Toch heeft hij het wel vrij goed gedaan. In de eerste 2 wedstrijden 3 cruciale goals, en in de troostfinale een. Je zag wel dat hij het minst fit was van de selectie, maar hij heeft desondanks hard gewerkt...zag hem ook regelmatig in de eigen 16.

De 3 weken zijn je gegund. En dan hoop ik dat je aankomend seizoen blessurevrij blijft zodat je Man.utd. weer bij de hand kan nemen. Thanks voor een mooi wk.

Is wel genoeg voor hem want hij was nog vaak geblesseerd

Arjen Robben, Huntelaar en RvP hebben niets laten zien tegen Argentinië

Het Van Persie bashen is helaas nog niet afgelopen.we hebben een spits van wereldniveau, en dan wordt hij zo afgekraakt. Echt ondankbaar. 4 goals in 6 wedstrijden is een prima prestatie. Verder heeft hij het fantastisch gedaan in de groepsfase. Tegen Mexico en Argentinië helaas weinig in het spelletje betrokken. Tegen Costa Rica ondermaats gepresteerd. Maar tegen Brazillie heeft hij toch zijn klasse laten zien. Als je de balans zo opmaakt kan hij terugkijken op een prima toernooi.
Terugkijkend op zijn vorige eindrondes was het ook allemaal niet zo slecht als iedereen denkt.

WK 2006: Van Persie was de revelatie van Oranje!
EK 2008: Wat vaker op de bank, maar Nistelrooy was ook in bloedvorm.
WK 2010: Speelde in dienst van het team, maar helaas werd hij afgerekend op het feit dat hij te weinig scoorde. Gek genoeg, scoorde hij dit WK wel veel, maar is er kritiek op het feit dat hij zichzelf niet in het spel betrok, dat hij zichzelf letterlijk en figuurlijk te veel buitenspel zette. Het is ook nooit goed. Ach ja, er is altijd een zondebok nodig....
EK 2012: Collectief falen. Volgens de statistieken en de kenners was Van Persie de beste speler van Oranje, maar desondanks toch weer het nationale zondebok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren