Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Marwijk looft Ajacied: ‘Speler waar veel coaches blij mee zouden zijn’

Laatste update:

Bert van Marwijk vindt het meer dan terecht dat Kenneth Taylor momenteel de voorkeur krijgt op het middenveld van Ajax. De voormalig bondscoach van Oranje is te spreken over de ontwikkeling van het jeugdproduct en heeft tevens lovende woorden over voor Alfred Schreuder, die het aandurft om dergelijke spelers te laten staan. "Het bijzondere vind ik dat Schreuder zelfs kan besluiten om met tien Nederlanders te spelen", vertelt Van Marwijk in De Telegraaf.

Van Marwijk doelt daarbij op Remko Pasveer, Devyne Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Owen Wijndal, Brian Brobbey en Steven Bergwijn, die nagenoeg allemaal onderdeel uitmaken van de voorselectie van Oranje. Volgens de zeventigjarige oefenmeester is het een zegen dat zoveel Nederlanders zich bij Ajax kunnen laten zien op het hoogste Europese podium. "Dat zij elke dag met elkaar op het trainingsveld staan, is zeker met de korte voorbereidingstijd op het WK beslist een voordeel, een zegen voor Oranje", aldus de man die in 2010 tweede werd met Oranje op het WK.

Verwacht wordt dat Schreuder tegen Liverpool vasthoudt aan het elftal waarmee hij aantrad tegen Rangers. Voor Berghuis betekent dat zijn rentree in de basis, nadat hij tegen sc Heerenveen op de bank werd gehouden voor Davy Klaassen. De linkspoot vormt vermoedelijk een middenveld met Edson Álvarez en Taylor. "Ajax en – met het oog op het WK – Louis van Gaal mogen Johan Cruijff nog steeds dankbaar zijn", gaat Van Marwijk verder. "De jeugdopleiding heeft alle stormen in het topvoetbal doorstaan. Op een gegeven moment moesten we van de Duitsers leren en later weer van de Italianen."

Dat Taylor zijn plek op het middenveld van Ajax heeft bemachtigd, vindt Van Marwijk niet meer dan terecht. De middenvelder maakt onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal en maakt volgens de voormalig bondscoach een goede kans om door te stoten tot de definitieve selectie. "Ik vind dat mooi en terecht, want Kenneth is een heel functionele speler, waar veel coaches blij mee zouden zijn", aldus Van Marwijk. "Ik ben echt benieuwd hoe hij het in Liverpool doet, zoals ik eigenlijk nieuwsgierig ben naar heel Ajax. Dit wordt een prachtige test. Ook met het oog op het WK.”

Gaat Kenneth Taylor de voorselectie van Oranje overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach Ja zo gaat dat nou eenmaal met Ajacieden, die moeten meteen in oranje als ze een paar keer goed spelen. Feyenoorders en Psvers moeten zich 6x meer bewijzen.

13 september 2022 om 08:45




Of Ajax speelt al jaren gewoon beter voetbal op een hoger niveau met meer Nederlanders waardoor ze eerder in aanmerking komen? Ajax speelt jarenlang op CL niveau goed voetbal, als PSV en Feyenoord dat deden met veel Nederlanders in de basis kwamen ze ook in aanmerking voor Oranje. Beetje calimero gelul van je over '6x meer bewijzen'.

Van Marwijk is echt geen Ajacied dus dat hij dit zegt , zegt meer dan genoeg.



13 september 2022 om 08:55

Ja en omdat Ajax op een hoog niveau speelt, worden spelers veel te snel gehyped, alsof ze al op dat niveau zijn terwijl ze dat nog helemaal niet zijn. Dat heeft ons al eens een WK gekost. Het beste voorbeeld is misschien wel De Ligt. Die moest zo nodig op 17-jarige leeftijd in de basis tijdens een allesbeslissende kwalificatiepot tegen Bulgarije...

13 september 2022 om 08:58

Die basisplaats voor De Ligt was toendertijd idd te vroeg, maar dat was vooral te wijten aan de incompetentie van de bondscoach toen (danny Blind). Van Gaal had die beslissing echt niet genomen, denk ik.

13 september 2022 om 08:59

Wie van Feyenoord of PSV is dan beter op het middenveld dan Taylor? Joey Veerman is er namelijk ook gewoon bij. En niet komen met Xavi Simons want die speelt al heel lang niet meer centraal op het middenveld.

13 september 2022 om 09:03

Blind had het die jongen nooit aan moeten doen inderdaad, en Blind had uberhaupt nooit op die stoel mogen zitten, zelfs Ajax coaches worden overhyped

13 september 2022 om 09:07

@berliner80
Mooi dat je het optreden van de Ligt (die het zeker slecht deed) belicht, maar niet dan van Zoet. Bekijk de doelpunten nog een keer zou ik zeggen.

13 september 2022 om 09:25

@berliner,

Te snel gehyped? Of juist omdat ze dat Europees niveau aankunnen en andere spelers niet, worden ze geselecteerd.
Er word hier al jaren geroepen dat Gakpo in Oranje moet, als je het toch hebt over iemand die gehyped word.

13 september 2022 om 09:42

Tegen Bulgarije kwam de Ligt in een 1 tegen 1 situatie in de omschakeling omdat het middenveld met de hoogaangeschreven Wijnaldum en Strootman blunderde. De organisatie van het elftal ging niet goed. Als je dat soort dingen al niet ziet, dus dat de oorzaak elders lag, waarom discussier je dan mee? Dat vind ik echt raar, maar dat is het algehele niveau van dit forum.

Sowieso, vertel eens wanneer Taylor volgens jou blunderde, want het gaat hier niet over de Ligt maar over Taylor.

De selectievan Rensch vond ik ook merkwaardig, maar van Gaal wilde hem gewoon aan het werk zien op de training met het oog op de toekomst omdat die positie niet heel goed bezet is. In principe heeft van Gaal alleen Dumfries. Als ik hem nu bezig zie, vind ik het niet eens zo gek gezien van van Gaal.

13 september 2022 om 10:05

Dat was vooral te wijten dat er in tegenstelling met nu amper goede verdedigers waren en de Ligt maakte indruk op CL niveau. In die periode begon ook de verjonging van het Nederlands elftal en de ellende begon al onder Hiddink die door sommige angstvallig buiten beeld wordt gehouden.

13 september 2022 om 11:19

Berliner80, Als De Ligt jouw enige argument is? Dat heet cherry picking.
Gehyped of niet. Het alternatief op de Nederlandse velden is het niet eens mogelijk om te hypen, omdat ze het simpelweg niet laten zien wanneer het erop aankomt.
En nu (wat betreft Taylor), moeten we nog maar zien of het een hype is. De talent die hij heeft is gigantisch en tot nu toe laat hij het zien.
Als Ajax alle wedstrijden heeft gewonnen en Glasgow heeft vernederd, terwijl PSV in 2 wedstrijden niet eens 1x kan winnen, zegt dat wel iets toch? Ondanks dat is Veerman terecht ook in de voorselectie van Oranje.
Dus dat 6x meer bewijzen, waar is dat op gebaseerd?

13 september 2022 om 12:08

Je hebt helemaal gelijk Berliner80.
Destijds kon je echt veel meer bouwen op een Rekik, Hoedt, Martins Indi, Viergever of Kongolo.

13 september 2022 om 14:06

Precies, Sammy. Je ziet altijd als een Nederlandse club het goed doet in Europa dat de spelers daarvan sneller in Oranje komen. Ajax speelt nu al een paar jaar achter elkaar redelijk tot vrij goed in de CL, met een harde kern van veelal Nederlandse spelers.

Dan is de kans op een uitnodiging voor Oranje groter.

Je zag het jaren eerder bij PSV, bij Feyenoord onder V Marwijk. En ook bijv. het AZ van V Gaal.

13 september 2022 om 16:53

@Berliner80 Feyenoorders (Psvers) worden juist gehyped. Zeker na een redelijke confetti seizoen. Het derde toernooi, clubs die eigen niet Europees zouden spelen....

13 september 2022 om 08:46

Welke spelers zouden dan een kans moeten krijgen? Taylor speelt op een positie waar er gezocht wordt. Xavi is enkel ingevallen en heeft in de spits gestaan. Verdediging staat wel zon beetje. En voorin is het armoede bij het nl elftal.

13 september 2022 om 08:46



Je leest de kop en weet al meteen over welke speler het gaat.

Dat is altijd al zo geweest. Een Timber of Geertruida dienen meerdere seizoenen goed te spelen. Voordeel voor Ajax is wel dat ze CL spelen en daarin geen modderfiguur slaan. Dat kan je van Feyenoord en Psv niet zeggen.

Taylor kan je gerust selecteren voor Til of Klaassen. Dan ga je er alleen maar op vooruit bij Oranje. Ook bij PSV en Feyenoord lopen betere spelers rond om in ieder geval Til te vervangen.

13 september 2022 om 08:55

Timber? Je bedoelt het talent van het jaar én speler van het jaar? De jongen die zijn basisdebuut bij Oranje heeft gemaakt ten koste van De Ligt en al sinds dag één omhoog geschreven werd?

Ik vraag me ook af wat Geertruida en Timber gemeen hebben. Moeten ze meer laten zien als verdediger, of om een andere reden?

13 september 2022 om 09:04

Ik gok dat hij het over Quinten Timber heeft.

13 september 2022 om 09:12

Timber zijn eerste Europese test was niet best hè, die heeft net als Taylor nog alles te bewijzen. Wel grappig want toen hij nog bij Utrecht speelde hoorde je er niemand over en nu is hij Feyenoorder en ineens een serieuze kandidaat? De ironie. Geertruida? Als je Dumfries Frimpong en in nood Timber al hebt?

13 september 2022 om 09:18

Quinten? Hoezo zou die in aanmerking komen dan haha. Die kan er helemaal niks van. Geertruida zie ik nog wel wat in maar Quinten? Nee.

13 september 2022 om 09:33

@4redondo
Jij zou dus de enige 10 uit de selectie weglaten i.p.v. opnieuw een verdedigend ingestelde middenvelder?
De Roon, Gravenberch, Koopmeiners, Frenkie, Veerman, Taylor en Clasie. Kies er maar een op thuis te laten, maar niet de enige 10 Klaassen.

13 september 2022 om 09:41

Berghuis is toch de 10 in oranje?

13 september 2022 om 12:01

@JK-Ajax
Die staat bij de aanvallers in de selectie benoemd. Hij kan wel als 10 uit de voeten inderdaad. Ik begrijp juist de keuze voor Clasie niet zozeer.

13 september 2022 om 12:08



Ik geef alleen aan dat ze meerdere seizoenen goed moeten spelen om in aanmerking te komen. Een Rensch hoeft alleen een wedstrijd te spelen en een paar keer in te vallen en wordt meteen geselecteerd. Geertruide draaide een heel goed seizoen, net als een Kasdorp. Leg mij dan maar uit waarom Rensch geselecteerd wordt?

Brobbey werd na een paar goede invalbeurten al meteen Oranje ingeschreven. Hij werd nog niet geselecteerd ivm jong oranje waar Van Gaal oog voor had.

De beste spelers die samen de beste 11 vormen in een systeem waarbij hun kwaliteiten optimaal worden benut, moeten geselecteerd worden ongeacht hun leeftijd. Daarnaast de beste vervangers waardoor je het spelsysteem niet overhoop hoef te gooien. En als dat alleen maar Ajacieden zijn, dan is dat zo.

Ps: Een Q.timber nu selecteren zou belachelijk zijn, net als toendertijd Rensch.



13 september 2022 om 13:05

Karsdorp werd eigenlijk alleen maar door Feyenoorders geroepen terwijl geen enkele bondscoach hem blijkbaar goed genoeg vindt om een plekje in de selectie te krijgen. Rensch heeft Louis volgens mij uitgelegd, daar kan je het mee eens of oneens zijn. Van mij hoeft hij er niet bij, net als Karadorp en Geertruida er niets te zoeken momenteel.

13 september 2022 om 14:06

En Mourinho is natuurlijk een clown die geen verstand van voetbal heeft! Het waren niet alleen Feyenoorders. Karsdorp had echt een goed seizoen op de finale na, daar vond ik hem zeer matig. Ook dit seizoen is hij heel matig gestart. Voorlopig hoeven we het dan ook niet over Karsdorp te hebben.

Ben wel benieuwd als Kudus het zo goed blijft doen, waardoor Brobbey bijna alleen maar als invaller gebruikt gaat worden, of Van Gaal Brobbey selecteert. Voor spelers als Van Dijk en De Jong kan je een uitzondering maken, maar dan houdt het ook wel op.

13 september 2022 om 08:46

Ik zal wel weer door een gekleurde bril kijken maar ik vind dat erg logisch als Ajax als enige tegen topclubs speelt in de cl afgelopen jaren. Als bepaalde spelers daar uitblinken of in ieder geval niet verzaken dan zit je gewoon op niveau voor het hedendaagse Oranje.

13 september 2022 om 08:54

Crazy,

Voor nu heb je gelijk. Maar door de geschiedenis heen was het niet anders. Ook in de jaren dat Ajax in Europa geen hoogvlieger was. Aan de ene kant ook logisch, jouw club is helaas de nr.1 van Nl.

Van Gaal (toch een Ajax-coach) was eigenlijk de enige uitzondering met de selectie voor het WK in Brazilië.

13 september 2022 om 08:52

Ja en altijd die Heerenveen lui die meteen geselecteerd worden. Echt super oneerlijk!

13 september 2022 om 08:54

Misschien, maar ik vind het bij Taylor terecht als je kijkt naar zn concurrentie. Ik maak me veel meer druk om een Klaassen die zelfs bij Ajax grotendeels bankt.

13 september 2022 om 12:41

Eens, ik mag ook hopen dat Klaassen afvalt. Waar Klaassen geluk mee heeft is dat er weinig echte aanvallende middenvelders zijn. Veel meer controlerende/verdelende (waar ik Taylor onder schaar). Daarom gaat Davy misschien nog mee ook.

13 september 2022 om 08:55

Ach gut...
Het is een feit dat Ajax spelers een hoger niveau aanslaan dan de door jou genoemde clubs. Dat bewijzen ze al jaren in de Eredivisie en in Europa. En welke spelers mis je dan??

13 september 2022 om 08:55

Als Taylor bij Ajax andere spelers uit de basis houdt die normaal gesproken bij het NL elftal zitten dan is dit toch helemaal niet gek? Als hetzelfde gebeurt bij PSV of Feyenoord dan worden dat soort spelers ook geselecteerd.

13 september 2022 om 08:56

@ Berliner80 , Dan moeten die Feyenoorders en Psvers zich op een hoger niveau bewijzen toch ? of zich bewijzen tegen Lazio of Monaco en Rangers toch ?

13 september 2022 om 09:00

Ik vind het altijd zo gek dat er dan met een boze blik naar Ajax gekeken word. Het zijn toch echt de bondscoaches (KNVB) die die keuzes maken. Niet Ajax, niet Feyenoord, niet PSV.

13 september 2022 om 09:00



Yes laat van Gaal selecteren op basis van evenveel aantallen onder Ajax, Feyenoord en PSV. Ik zou dan als ik van gaal was beginnen met het selecteren van alleen maar spelers die in Nederland spelen, want ja wat maakt kwaliteit uit in deze? Daarbij laat hem ook eens spelers van Twente, RKC, Excelsior en Go Ahead selecteren. Zo lullig daarvan worden nou nooit spelers geselecteerd.

13 september 2022 om 09:01

Of Ajax heeft aangetoond sneller van meerwaarde te zijn voor het Nederlandse Elftal, doet soms pijn bij supporters van andere teams

13 september 2022 om 09:04

Ze spelen ook op een lager niveau dan Ajacieden. Niveau Rangers, of er vlak onder, gelet op de voorronde CL.

13 september 2022 om 09:06

Jongens hou nou toch eens op met dat gejank!! Ajax tikt een veel hoger niveau aan. Al jaren. De Nederlandse spelers die daar staan zijn over het algemeen beter dan die van Psv en Feyenoord. Dat is niet altijd zo geweest. Denk even terug hoe slecht Ajax was tussen 2007 en 2016. En tadaaaa Feyenoord was hofleverancier in 2014. Of zijn jullie allemaal 13 naar oud? Christus te paard, de jaloezie druipt er zo vanaf, dat het gewoon zielig begint te worden. Wees blij zeg. Dat het weer een uitdaging is geworden om een uitnodiging te krijgen.

13 september 2022 om 09:22

Haha wat een heerlijke reactie Patrick!

13 september 2022 om 12:42

Christus te paard

13 september 2022 om 09:10

Azijn in de aanbieding? Wil je dat Nederland wint of blijf je zo ook als je naar het NL elftal kijkt?

13 september 2022 om 09:11

@Berliner80

Grappig, heb liever dat hij 0 spelers selecteerde van Ajax. Gewoon lekker met de Tils, Xavi's en Veermannetjes van deze wereld aan de slag. Ook alles bij feyenoord vandaan halen en AZ mag ook wel leeg. Laat die spelers maar een verhoogde kans op blessures oplopen. We zien wat het betekend als een luuk de jong wegvalt....

13 september 2022 om 10:00

@ninjakai
Als Ajacied ben ik het 100% met jou eens. Hoop dat er zo min mogelijk Ajacieden geselecteerd worden zodat ze niet geblesseerd raken en zich helemaal op Ajax kunnen focussen. Ook gelijk een einde aan de hier gevoerde discussie.

13 september 2022 om 10:11

Ik heb het zelfde. Als v. Gaal kiest voor geen enkele Ajacied, mijn zege heeft hij.

13 september 2022 om 09:21

@berliner80,

Beetje makkelijk scoren dit.
Is het niet vaak zo dat spelers van Ajax ook op een hoger niveau acteren en daardoor sneller in aanmerking komen?

Voor het Nederlands elftal maakt dat toch niet uit? De besten moeten spelen en van welke club ze komen maakt me niks uit.

Wie zou je daar liever zien spelen dan?

13 september 2022 om 09:26

Rensch was vooral echt het toppunt. Vorig seizoen speelde hij vooral in de KKD en werd ondanks dat, meerdere keren geselecteerd.

13 september 2022 om 11:44

Volgens transfermarkt heeft Rensch vorig seizoen 5 wedstrijden in de KKD gespeeld en 19 in de Eredivisie, dus dat klopt niet helemaal. Ook in het seizoen daarvoor meer wedstrijden in de Eredivisie dan de KKD.

13 september 2022 om 11:45

'vorig seizoen speelde hij vooral in de Kkd' Een totaal van 5 van de 34 wedstrijden waar hij vorig seizoen minuten in maakte was in de KKD voor Jong Ajax. Hij is nu aan zijn 3e jaar als prof bezig, elk jaar meer minuten in Ajax 1 dan Jong Ajax. Daarnaast heeft hij welgeteld twee interlandperiodes erbij gezeten en één maal minuten gemaakt. Tweede oproep werd hij als vervanger vanuit Jong Oranje opgeroepen als vervanger van Timber die af moest haken.

13 september 2022 om 16:51

@marocberkane,

En kun je dat voorbeeld ook in de tijdsgeest van destijds plaatsen?

Welke problemen had de bondscoach toen?
Welke alternatieven waren er toen?

13 september 2022 om 09:28

Gakpo en Joey Veerman die twee keer door het ijs zakken tegen Rangers en Monaco, moeten tegen Frankrijk en Brazilie zeker het verschil gaan maken. Hetzelfde geld voor Feyenoord, helemaal scheel getikt tegen Lazio Roma, de Europese wedstrijden zijn de graadmeters en daar doet Ajax het geweldig in en met name Taylor

13 september 2022 om 12:12

En die ajacieden die het tegen psv, benfica en sparta moeilijk hadden dan? Als je toch zo gaat beredeneren...

13 september 2022 om 09:43

Een oud-trainer van Feyenoord en bondscoach zegt dit over Taylor, maar ja, het is natuurlijk leuker (lees: giftiger) om er een Ajax-discussie van te maken.

Wie wil je van Feyenoord in oranje hebben dan? Trauner? Szymanski? Die mexicaanse spits? Lopez, Hancko, Pedersen? Kokcu, Jahanbaksh? Bijlow zit er gewoon bij, en de rest van de Nederlanders, als ze uberhaupt al de basis halen, is niet goed genoeg.

13 september 2022 om 09:55

De Nederlandse PR machine begint weer op stoom te komen, wie is in hemelsnaam zijn zaakwaarnemer? Zagen dit in het verleden bij meerdere spelers, om de 3 dagen iemand anders die hem de hemel in prijst. Bij studio voetbal werden laatst clipjes getoond van zijn goeie spel, 3/4 clipjes monde uit in balverlies. Laat die jongen het lekker bewijzen, er zijn genoeg Ajacieden die hem nog niet eens een volledige basiskracht vinden, inclusief ik zelf. Maar we laten ons graag verassen, maar geef hem lekker de tijd om zich te ontwikkelen want dit slaat natuurlijk nergens op. Er wordt nu een beetje gedaan alsof hij the next best thing is.

13 september 2022 om 09:56

Ben het hier mee eens. Sowieso krijgt een club als Ajax veel te veel aandacht, elke scheet verdient een artikel en alles word altijd opgehemeld. Spelers als Ziyech worden ook nogsteeds vaak benoemd terwijl die niks meer met Ajax te maken heeft.

13 september 2022 om 10:00

Nou ja, vind jij dan dat de spelers van Feyenoord en PSV zich werkelijk onderscheiden? Veerman geeft niet thuis op het moment dat hij er tegen Rangers en Bodo Glimt moet staan en het is volgens mij ook niet zo dat je na Lazio denkt: moeten we die andere Timber ook niet eens een kans geven in Oranje. Kenny Taylor presteert goed, constant en op een hoog niveau. Je doet hem tekort door te zeggen dat hier de Ajax-voorkeur van toepassing is. De enige die het in mijn ogen wel verdiend had om uitgenodigd te worden is Xavi Simons. Die speelt niet minder dan Taylor en onderscheidt zich zelfs als een van de besten bij Psv; waarom hij voor Jong Oranje moet opdraven is me totaal onduidelijk.

Overigens vind ik wel dat er snel sprake is van een hype als het een moment of korte periode lekker gaat. Die Gimenez wordt nu al de prognose toegedicht dat ie veel gaat scoren - althans diverse analisten - en ik hoorde onlangs dat Taylor nu al beter is dan Gravenberch, die toch ook niet vrij van lof het leven doorging gedurende zijn Ajax-jaren.

13 september 2022 om 12:06

@gomes1psv
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind de selectie van Clasie eerder verbazingwekkend dat die van Taylor en Veerman overigens.

Ik had Xavi sowieso ook in de voorselectie willen zien, Met name zijn positie is niet rijkelijk vertegenwoordigd in de selectie. De enige spelers die regelmatig op 10 spelen, maar waar er maar één voor geselecteerd is, zijn Klaassen en Berghuis (die laatste is als aanvaller geselecteerd).

13 september 2022 om 10:22

Op zich best logisch lijkt me, aangezien ze zich op een totaal ander niveau moeten bewijzen. Het is lastiger om bij Ajax een vaste invaller te zijn dan bij Psv of Feyenoord een van de beste op het veld te zijn.

13 september 2022 om 10:32

Vorig wk met Louis waren het vooral Feyenoorders waaronder kongolo die net kwam kijken.

Als je goed presteert zit je er bij, omdat de Ajacieden zich op een hoger niveau etaleren is het logischer om voor hen te kiezen. Easy as that

13 september 2022 om 11:53

Logisch. Ajax eist ook een wat hogere standaard van hun spelers.

13 september 2022 om 12:02

Als het alternatief Clasie is, zie ik niet in waarom je Taylor thuis zou laten.

13 september 2022 om 12:31

Misschien omdat de spelers van ajax het bewijzen in de champions league en die van psv en feyenoord nog zitten te kloten in de EL

13 september 2022 om 12:43

Dat is ook wel onzin. Talenten van PSV of Feyenoord worden ook best snel bij Oranje gehaald en hoeven daar niet eens CL voor te spelen. Ook de reden dat Ajacieden zo snel bij Oranje komen als ze zich staande houden in dat miljardenbal. Overigens is er ook niets mis mee, zolang het maar hout snijdt en de talenten ook daadwerkelijk goed spelen voor hun club.

13 september 2022 om 12:56

Dat is het verschil met een ploeg die tweemaal achtereen kampioen wordt en hoge ogen gooit in de CL of een ploeg die veel mindere prestaties op de mat legt.

Beetje lullige opmerking van mij, maar je kan niet ontkennen dat Taylor - en Ajax - het gewoon erg goed doen en Van Gaal er echt wel een betere kijk op heeft dan jij en jullie. Als we het hebben over PSV dan vind ik dat Luuk de Jong en Xavi Simons ook gewoon bij Oranje horen en bij Feyenoord zie ik weinig geschikte kandidaten, op Bijlow na.

13 september 2022 om 14:54

Nou ja, goed recent voorbeeld. PSV kan over 2 wedstrijden niet van Glasgow Rangers winnen, verliest thuis de allesbeslissende wedstrijd en wordt uit de voorronde CL geknikkerd. Er stonden welgeteld 3 Nederlanders in de basis waarvan er 2 bij de voorselectie NL elftal zitten en Luuk de Jong, maar die is geblesseerd. Dus de Nederlanders die spelen bij PSV zijn ook geselecteerd ondanks het beschamend optreden. Ajax daarentegen walst over Glasgow heen met 4-0 als het om het "echie" gaat met 7 Nederlanders in de basis. Dan is het toch logisch dat je sneller geselecteerd wordt als je bij een succesvolle Nederlandse club speelt? En over Feyenoord hoeven we al helemaal niet te praten, want de huidige selectie van Feyenoord is geen concurrentie voor de spelers die nu voor Oranje geselecteerd zijn. Op Bijlow na dan. Het is gewoon simpel. Des te hoger het niveau waarop je presteert, des te eerder val je op met uitzonderingen daar gelaten.

13 september 2022 om 19:44

Ja het klopt wat je schrijft, maar vind je het ook niet meer dan logisch?
Als voetballers goed zijn komen ze bij Ajax terecht of en in veel mindere mate bij Psv.
Maar sinds john de Jong maakt Psv niets meer. Welek Psvér zou serieus in aanmerking kunnen komen?
Feyenoord gaat/ging de goede kant op en je ziet dan ook Malacia, Bijlow, Berghuis (ja want toen zat hij al bij het Ned.elftal) , maar ik vrees met al die buitenlanders in Rotterdam dat dit wat het Nat. elftal betreft ook de verkeerde kant opgaan.
AZ dan maar

Je ziet en kan dit volgens mij Onmogelijk ontkennen dat goede Nederlandse spelers bij Ajax ballen
Ik schrijf dus niet dat Ajax het beste TEAM heeft ( al vind ik ook dat het geval).

Taylor is goed bezig, maar ik vind het belachelijk dat Ajax spelers zo snel al worden opgeroepen voor Oranje. Laat ze lekker eerst een paar maanden zichzelf bewijzen en niet direct na 3 potjes erbij roepen.

13 september 2022 om 09:58

Redondono5,

Kenneth Taylor speelde vorig seizoen al bijna een half seizoen, nu is hij er ook gewoon elke wedstrijd bij, dus die paar maanden heeft hij allang gehad.

13 september 2022 om 12:02

@j3ro3ntj33__, 800 minuten noem ik geen bijna een half seizoen, waarvan 180 minuten ook nog eens tegen amateurs waren

Het is voor PSV en Feyenoord even slikken, maar Ajax is een niveau hoger momenteel. Door middel van goed beleid kan dit in lange duur overbrugt worden. In de tussen tijd is het gewoon accepteren en slikken.

13 september 2022 om 12:26

Waarom accepteren en slikken, in de competitie kunnen ze zo kampioen worden als het iets meer mee zit. Dat heb je afgelopen jaren wel kunnen zien.

Veel kritiek lees ik op de voorlopige selectie van deze Taylor. Ik denk dat je bij een voorlopige selectie niet te snel moet roepen 'hij hoort er nog niet bij'. Dat is toch ook het doel van die voorlopige selectie, om dat te achterhalen en nieuwe namen een kans te geven op de trainingen. Wat wel problematisch zou zijn is als er dan aantoonbaar betere spelers thuis worden gelaten maar dat is vaak niet zo. Dan wordt het zo een discussie als moet (bijvoorbeeld) Klaassen of Van de Beek mee? Tsja, dat is niet het probleem (die zijn allebei matig). Het probleem zou pas zijn wanneer die allebei meegaan, maar Berghuis niet (bijvoorbeeld). Bij Taylor heb ik dat ook. Als niet Taylor, wie zouden jullie dan wel meenemen die aantoonbaar beter is en nu niet mee gaat? Ik kan alleen Xavi Simons bedenken, maar die is meer aanvallend. Dus dan zou de discussie moeten zijn tussen Klaassen of Xavi Simons, waar ik op zich wel van vind dat de laatste het meer verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren