Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Marwijk gokt niet op landstitel Feyenoord: 'Ajax is voetballend sterker'

Laatste update:

Wordt Feyenoord dit seizoen dan eindelijk weer eens kampioen van Nederland? Het valt niet uit te sluiten. De Rotterdammers gaan na tien speelronden samen met Ajax aan kop in de Eredivisie en beschikken over een ruime selectie, met veel kwaliteit. Bert van Marwijk gunt zijn oude werkgever het succes, maar denkt toch dat Ajax er met het kampioenschap vandoor zal gaan.

/

Van Marwijk vertelde zondagavond bij Studio Voetbal dat hij denkt dat Ajax voetballend toch wat sterker is. “Ze kunnen ook het beste omgaan met kritiek, hebben van alles een beetje, hebben jong talent en ervaring, spelen al een paar jaar Europees en hebben een selectie waarin niet zo gek veel keuzes gemaakt hoeven te worden”, legde de oefenmeester uit.

Youri Mulder, een andere analist aan tafel, zei dat de club met de minste tegendoelpunten vaak kampioen wordt. Op het moment is dat Ajax, met vijf tegengoals uit tien wedstrijden. “Ze laten met Gudelj en Bazoer op het middenveld weinig toe”, stelde Mulder. “Dat is anders dan voorgaande jaren. Daarom is het lastig tegen Ajax te spelen."

Ajax is voetballend sterker dan Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"hebben een selectie waarin niet zo gek veel keuzes gemaakt hoeven te worden"
Heeft Ajax dan al eens 2 wedstrijden achter elkaar met dezelfde opstelling(en vooral voorhoede) gespeeld dit seizoen?

26 oktober 2015 om 08:11

Deentje. Voorhoede (en dan ook eigenlijk de spitspositie alleen) is dan ook enige pijnpunt waar steeds andere keuzes gemaakt dienen te worden. Middenveld en achterhoede staan al een tijdje. Iets waar de Boer vorige jaren steeds zo rond de winterstop pas zijn ideale middenveld (ook belangrijkste onderdeel van het spel) had gevonden.

26 oktober 2015 om 15:35

Dat is waar, maar hij doet het overkomen alsof dat Ajax'sterkte is tov feyenoord terwijl ik het idee heb dat Feyenoord een veel vastere kern heeft op dit moment.

26 oktober 2015 om 08:12

Idd bijzondere opmerking over een elftal die bijna wekelijks een ander in de spits heeft staan.

Itt Ajax heb ik bij Feyenoord het gevoel dat er een stijgende lijn in het spel zit. Gio heeft z'n vaste 11 gevonden waar de boer nog regelmatig zit te puzzelen. Als het spel van Feyenoord nog iets zekerder en constanter wordt kan het nog heel spannend worden.

26 oktober 2015 om 08:51

Zo veel zit de Boer toch niet te puzzelen, de enige plekken waar niet altijd dezelfde spelers staan, is in de aanval. Verdediging en middenveld staan goed. En zelfs ondanks het wisselen in de aanval, scoort Ajax makkelijk (meeste doelpunten voor, minste tegen).

Bij Feyenoord staat het nu ook goed, en ook op de bank zit veel kwaliteit. Dus ik verwacht dat het tussen Ajax en Feyenoord gaat, PSV is echt nog zoekende. En dan geef ik Ajax het voordeel van de twijfel doordat ze meer ervaring hebben met het spelen onder druk.

Het zou mij niet verbazen als Feyenoord de bekerwedstrijd en competitiewedstrijd tegen Ajax wint. Ik vind ze even goed, waarbij de top van Feyenoord op dit moment misschien wel hoger ligt dan die van Ajax, maar ik denk dat Ajax dit seizoen stabieler zal blijken te zijn, ze zullen blijven winnen van de clubs buiten de top 3, waar ik verwacht dat Feyenoord nog in gaat zakken zodra de druk hoger wordt.

26 oktober 2015 om 09:54

Ondanks dat PSV minder punten heeft dan Ajax en Feyenoord vind ik PSV juist het sterkst. Dat lieten ze in de onderlinge duels ook wel zien. Ik denk tot de laatste speelrondes spannend zal blijven en deze 3 clubs allemaal kans blijven maken. Dit is voor het eerst in jaren dat de hele top 3 een sterke bank heeft.
Feyenoord heeft wel als 1 heel groot voordeel dat Ajax en PSV op dit moment nog Europees spelen. Daardoor zullen zij vooral in die weken sneller punten laten liggen en de kans op blessures zijn veel groter. Bij Ajax zijn er nu al enkele spelers die daar last van hebben.

26 oktober 2015 om 08:15

Denk dat hij doelt op het feit dat een aantal spelers onomstreden zijn. Klaassen, El ghazi, Bazoer, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks en Cillissen zijn allemaal vaste spelers. Er is dus echt een vaste kern. Daarnaast spelen is Milik bijna altijd de vaste spits, Gudelj is nu ook een zekerheid en hetzelfde geldt voor Fisher.

Ze spelen haast nooit 2x achter elkaar met dezelfde spelers door schorsingen enof blessures. Soms rouleert Boer ook (Sinkgraven).

On: ik denk ook dat Ajax kampioen wordt. Ze hebben echt veel kwaliteit en achterin is er zekerheid en stabiliteit. Voorin moet het nu beter maar zelfs op dit moment (mindere tijden) winnen ze hun wedstrijden. Het gaat spannend worden want die andere twee zijn natuurlijk niet minder.

26 oktober 2015 om 08:38

Die vaste kern heeft Feyenoord ook met Vermeer, van beek, kongolo, el ahmadi vejinovic, elia, kramer en kuyt.

Blijft dus gwn een vreemde uitleg.

26 oktober 2015 om 10:40

Bij Feyenoord is er meer zichtbaar van een stijgende lijn dan bij Ajax, maar bij Feyenoord is het allemaal nog zo pril. Kan sneller fout gaan, al vind ik Gio wel heel goed overkomen.

En Ajax heeft natuurlijk wel het voordeel van Europees voetbal. Ook al verliezen ze alles, je wordt er wel beter van.

26 oktober 2015 om 10:50

Vindt je het gek met al die blessures? Haal eens bij een ander team de eerste spits, tweede spits en eerste rechtsbuiten weg. Dan wisselt iedere trainer wel vaak.
Neemt niet weg dat Ajax gewoon een beter spel op de mat legt dan Feyenoord. Daar is het toch meer inzet en hard werken om die overwinning binnen te slepen met al enkele keren wat geluk aan hun zeide. Ik denk zelf ook dat Feyenoord dit gewoon geen 34 duels volhoudt. PSV, Vitesse en Ajax hebben een betere selectie dan Feyenoord.

Feyenoord staat nu voor de moeilijkste week. Winnen van ajax is voor Feyenoord niet vaak weggelegd.
Voor mij is de belangrijkste de beker. Liefst allebei natuurlijk maar ik zie dat niet gebeuren.

Afgelopen weekend dacht ik echt dat ajax zou verliezen van Vitesse maar ook die wedstrijden weten ze gewoon winnend af te sluiten.
En dat na een europese wedstrijd.

Word een mooie voetbalweek en ik kijk er vreselijk naar uit.

26 oktober 2015 om 08:14

Ik denk eigenlijk dat De Boer spelers rust gaat geven. Denk aan Tete, Cillessen, wellicht Veltman, Riedewald/Dijks en misschien middenvelders/aanvallers.

Toen er van psv werd verloren was het 3 x niks bij Ajax Ja waan van de dag reageert opnieuw. Zodra er in de Kuip wordt verloren ( hoop het niet ), dan ia Feyenoord opeens all that. Ons voordeel vind ik vooral cil op doel. Vergeleken Feyenoord en PSV is zo een keeper als Cil 9vd10 x betrouwbaar.

26 oktober 2015 om 08:13

Lee112. Vermeer lijkt ook weer in een goed periode te zitten, en dan heeft Feyenoord nu met Vermeer ook gewoon een hele goede doelman. Maar inderdaad is het daarbij altijd wachten tot hij zijn volgende dipje krijgt.

26 oktober 2015 om 08:18

Welkom in de voetbalwereld. Niks zo opportunistisch als dat.

On: Vooral thuis gooit Feyenoord zoveel energie in de wedstrijd. Benieuwd of Ajax voetballend goed genoeg is om onder de druk uit te voetballen. Lukte vorig seizoen niet en werden de punten gestolen.

26 oktober 2015 om 10:18

Ondanks dat ik op voetballend gebied onder de indruk ben van Feyenoord, vind ik ze toch heel erg kwetsbaar. Van der Heijden is verdedigend zwak en Vejinovic in de omschakeling erg slecht zelfs, die sloft alleen maar terug en is altijd te laat. Hier liggen voor Ajax toch weer behoorlijke kansen

26 oktober 2015 om 19:00

Denk dat Boer gaat keepen. Ik zie Frank zich niet zozeer aanpassen, omdat Feyenoord de tegenstander is.

Het maakt mij niet veel uit, de beste wordt kampioen en natuurlijk hoop ik dan op mijn club, Feyenoord.

Wat ik belangrijker vindt is dat de ranglijst weer aangevoerd wordt met de traditionele top 3 en dat die clubs Europa ingaan. Het sterkst is dan Ajax en PSV de C.L. en Feyenoord E.L.

Aangevuld met AZ, wat het meestal Europees goed doet en bijv. Vitesse.

Dan kijk ik puur naar het belang van de ranking waarop wij blijven zakken.

26 oktober 2015 om 08:12

Ben het met je eens maar dan moeten die clubs wel hun best nu zie je groningen europees spelen daar pak je de punten ook niet mee en ajax gaat al jaren stroef in europa hopen psv die wat puntjes pakt alhoewel ik in europees verband voor elke nl club ben al ist alleen maar voor de ranking

26 oktober 2015 om 08:26

Mjah ajax laat anders ook veel punten liggen elk jaar. Nu ook weer. Groningen tjah ze hebben gelukkig 1x gelijk gespeeld maar ze hebben daar ook niet echt een selectie voor.

26 oktober 2015 om 12:57

Eeeh, Ajax komt al jaren verder in Europa dan elke andere Nederlandse club! Dat het niet soepel gaat, dat klopt maar dat gaat bij geen enkele Nederlandse club!
En waar baseer je op dat PSV juist de punten zou pakken, die presteren ook al jaren niet bijzonders in Europa, en ok de laatste wedstrijden in CL zijn ook niet bijzonder, ze gaan net als Ajax de afgelopen jaren ten onder aan naïviteit lullige tegendoelpunten en domme fouten!

26 oktober 2015 om 08:13

Vitesse moet je sowieso niet willen, die krijgen elk jaar een nieuw team en het duurt altijd een paar weken voordat die ingespeeld zijn. De voorrondes overleven ze dus niet met een nieuw team.

26 oktober 2015 om 08:20

Inderdaad puur de waan van de dag. Haast elke week is er wel een verrassing in de competitie en Ajax en PSV spelen ook nog eens Europees wat veel energie kost. Dan ben je ook nog afhankelijk van andere factoren zoals blessures, schorsingen en arbitrale beslissingen. Er valt niet veel te voorspellen, de traditionele top 3 is in mijn ogen dit seizoen erg gewaagd aan elkaar. Pas na speelronde 34 (ongeveer) weten we wel zeker wie er kampioen wordt. Moge de beste winnen!

26 oktober 2015 om 08:28

Klopt. Alleen als je naar het verleden kijkt wordt feyenoord dit. Allemaal door nederlands elftal. Elke x als die afwezig was op een toernooi won feyenoord de competitie of in 2002 uefa cup. tuurlijk kan je toekomst niet voorspellen maar het zou me niet verbazen

Psv, Ajax en Feyenoord kunnen allemaal nog kampioen worden. Het is nog zo vroeg in het seizoen. Ajax wint vrij makkelijk haar wedstrijdjes. Bij Feyenoord in tegenstelling tot andere jaren heb ik het gevoel dat het tijdens een wedstrijd wel goed komt, als ze even wat minder spelen. Woensdag zie ik Feyenoord Ajax uitschakelen in de beker. Tijdens avond wedstrijden in de kuip heerst er altijd een onoverwinnelijk sfeer wat de ploeg echt een extra boost bezorgd. Feyenoord speelt haar laatste wedstrijden met veel passie. Kijk gisteren hoe elia de bal binnen houdt en hij mee verdedigt. Vermeer is weer in vorm. En Dirk is Dirk. Je kon de afgelopen twee wedstrijden ook duidelijk zien dat er echt een gedachte achter het spel zit. De elementen tactiek passie en kwaliteit plus een brede bank zijn aanwezig en daarom zie ik Feyenoord als favoriet.

Als Ajax supporter win ik liever de eredivise topper dan de bekerwedstrijd (liefst allebei natuurlijk haha).
Ik denk eerlijk gezegd ook dat Frank niet op volle sterkte naar de Kuip gaat woensdag.

Wat mij opviel tegen Vitesse is dat van de Ajax-selectie van 18 man er 14 de Nederlandse nationaliteit hadden. Ook Feyenoord en PSV scoren hoog (13 van de 18).

Wat betekent dit? Je kunt zeggen dat met het slechte spel in Europa de Nederlandse spelers kennelijk niet voldoen en dan moet je dus inderdaad de jeugdopleiding heel goed tegen het licht houden. Je kunt ook zeggen dat alle topclubs werken met jonge spelers en dat de nabije toekomst van Oranje er dus goed uit ziet, want kennelijk zijn al die jonge Nederlandse jongens goed genoeg om met hun clubs op de plekken 1, 2 en 3 te staan.

Hoe dan ook, het ziet er behoorlijk degelijk uit bij alle 3 de topclubs. Ik houd het er op dat Koning Dirk Feyenoord kampioen gaat maken.

26 oktober 2015 om 11:45

Moeilijk te zeggen. Je hebt over 1-2 jaar een oranje met tete, karsdorp, beek, riedewald, kongolo, de vrij, willems achterin, allemaal prima. En dan clasie, blind, hendrix, wijnaldum, hopelijk strootman, klaassen, ook mooi. En voorin depay, ghazi, misschien nog robben, is iets minder breed vooralsnog.

Prima keuze, maar gaan er echte toppers bij zitten? Al met al ben ik niet pessimistisch maar WK 2018 komt al erg snel, dus je hebt kans dat je tot 2020 moet gaan wachten voordat die generatie op een eindtoernooi mag spelen.

Denk dat Feyenoord toch meer ervaring heeft dan Ajax. Gudelj is vaak de oudste basisspeler en is 23. Schone is ouder iknow, maar speelt niet altijd.

Feyenoord heeft met Kuijt, El Ahmadi, VD Heijden, Vermeer, Elia, Kazim veel meer ervaring.

26 oktober 2015 om 11:11

Alleen Ajax heeft meer ervaring in titels pakken.

26 oktober 2015 om 11:53

Feyenoord heeft in Europa eigenlijk alleen Kuyt, en een beetje Elia. Daar wint Ajax als ploeg het dik qua ervaring. Nationaal ook, veel meer prijzen, en langer samen gespeeld.

In Oranje gaat het gelijk op, Kuyt Elia 2010, Ajax meer in 2014.

26 oktober 2015 om 17:38

Ik denk dat die in het algemeen bedoeld, tel van alle spelers de wedstrijden op prof. Niveau op en feyenoord komt hoger uit. Of dat ook voor alleen de eredivisie telt weet ik niet

Ik denk dat PSV en Feyenoord een grotere kans maken op het kampioenschap.
PSV heeft een betere selectie met ervaren spelers als Guardado, Moreno en De Jong.
En Feyenoord heeft een selectie de vergelijkbaar is aan ajax als je naar kwaliteit kijkt. Alleen denk ik at Feyenoord meer ervaring heeft met spelers als Bottegin, Kuyt en Vermeer.

26 oktober 2015 om 14:46

Botteghin speelt niet eens, Vermeer blundert redelijk vaak. Dus als je een punt wilt maken, doe het dan ook goed.

26 oktober 2015 om 21:24

Bottegin is geblesseerd toch? Over Vermeer heb je wel gelijk.

27 oktober 2015 om 01:20

Nee gepasseerd voor Sven van Beek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren