Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk ziet verrassend tweetal imponeren bij Ajax: ‘Konden mij bekoren’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk was positief verrast door het spel dat Ajax zondagmiddag op de mat legde tegen FC Utrecht (2-0), zo laat hij blijken bij Studio Voetbal van de NOS. De Amsterdammers hoefden weinig te dulden van de formatie van Ron Jans en dat kwam volgens de oud-spits mede door sterke optredens van een verrassend tweetal: Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk.

"Ik vond Ajax voor de eerste keer in een lange tijd heel erg saai", snijdt Van Hooijdonk het onderwerp aan. "Als je naar ze keek gebeurde er elke week wat, maar nu gaven ze niks weg."

"Ze hadden alles goed op orde", vervolgt de oud-prof. "Ik denk dat Utrecht de eerste club is sinds heel lang geleden die zo weinig heeft weten te creëren tegen Ajax. Verdedigend zat het goed in elkaar, aanvallend hebben ze niet veel gecreëerd."

Het laatste gegeven is volgens Van Hooijdonk makkelijker te verklaren. "We weten nu eenmaal dat Bergwijn en Berghuis er niet bij zijn. Dan lever je qua creativiteit gewoon ontzettend veel in."

Twee spelers in het specifiek vielen de analist in positieve zin op. "Kaplan en Mannsverk hebben me echt wel kunnen bekoren. Zelfs Mannsverk, die in het begin ook al een klap van de knuppel kreeg. Dat zag er allemaal best aardig uit."

Aston Villa


Aanstaande donderdag neemt Ajax het in de Conference League op tegen Aston Villa, de huidige nummer vier van de Premier League. Volgens Van Hooijdonk doet trainer John van 't Schip er verstandig aan om in dat duel wederom in een formatie met vijf verdedigers aan te treden.

"Als je niet de beschikking hebt over Bergwijn en Berghuis, dan zou ik niet iets anders gaan doen. Want dan krijg je een koekie", besluit de voormalig topschutter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zei het al tijdens de wedstrijd. Ajax is niet echt sprankelend maar wel (eindelijk) zeer solide en dat hebben ze nodig.
Ben benieuwd tegen Aston Villa.

3 maart 2024 om 23:28

Sprankelend is voor ons nog een brug te ver, nu draait het even om resultaten halen en zorgen dat je minimaal 5e wordt en wellicht 4e met een beetje geluk.. Iedereen wil mooi voetbal zien, ik ook, maar realistisch gezien is dat met deze selectie/opstelling gewoon lastig

3 maart 2024 om 23:29

Solide is gewoon het hoogst haalbare tot het einde seizoen en dan verder kijken.

4 maart 2024 om 00:07

Ik vond het helemaal niet zo solide. Je hebt het makkelijk omdat Utrecht na de eerste 10 minuten niet het lef had drukt te blijven zetten.

Daardoor kwam je er deels mee weg dat je voorin zo weinig opties had, omdat je oneindig de tijd kreeg te combineren. Je zag na wat wissels zo richting de eindfase ook dat je de grip aan het kwijtraken was.

Als je als tegenstander gewoon durft 90 minuten af te jagen. Ga je daar in deze opstelling never nooit onder uit kunnen voetballen, en raak je iedere bal kwijt op je middenveld.

Je kansen kwamen ook niet uit goed voetballend spel. Maar hotseknots uit voorzetten van met name Sosa als die niet goed weggewerkt werden.

Tegen een Aston Villa hoef je met deze formatie en tactiek niet eens op te dagen..

4 maart 2024 om 07:13

Jij moet trainer worden! Jans zei precies het tegenover gestelde, ze wilden wel afjagen maar dat lukte niet. Jans heeft het bijna overal goed gedaan, moet je nagaan wat jij dan kan bereiken.Je krijgt de afgelopen weken gemiddeld 2 goals tegen per wedstrijd en je speelt tegen een team dat al 15 wedstrijden op rij ongeslagen is. Dan vind ik dat best solide als je heel weinig weggeeft en 2-0 wint.Eerst defensie op orde dan van daaruit door naar voren bouwen.

4 maart 2024 om 08:08

Aston Villa is echt wel andere koek ja.
Neemt niet weg dat Utrecht een harstikke goede en lange reeks achter de rug heeft en deze gisteren ten einde kwam tegen een solide Ajax. Je zag de spelers van Utrecht op het begin echt jagen, maar Ajax voetbalde zich er goed onderuit. Manssverk en Kaplan waren deze wedstrijd veelbelovend.

4 maart 2024 om 09:45

@martijn R,

Leg het eens andersom uit, Utrecht probeerde de eerste 10 minuten druk te zetten, waar Ajax zich prima onderuit voetbalde, en daarom de tijd en ruimte kreeg om door te combineren. Dat je aan het einde de grip kwijtraakt is niet gek, wanneer de tegenstander alles of niets gaat spelen, en jij met een man minder staat.

"als je als tegenstander gewoon durft 90 minuten te jagen" ; Noem mij maar eens de allereerste club die het volhoud om 90 minuten lang te jagen.

Onze goal onstaat uit een mooie bal van achteruit, die Sosa met perfecte snelheid doortikt op Brobbey. De andere is goed gecombineerd van Brobbey en Taylor. Dus hoe kom je erbij dat onze kansen bestaan uit slecht wegwerken ?

Daarbij onstaat bijna elk doelpunt uit een fout van de tegenstander, anders ga je toch niet scoren ?

Dit is precies waarom ik het niveau van de kenners en analisten doorgaans zo ontzettend matig vind. Ze zijn verrast, omdat ze hun initiële mening baseren op 45min voetbal (Mannsverk) of omdat ze kennelijk zich niet voorbereiden door eens een wedstrijd van Jong Ajax (Kaplan) te kijken. Ik was iig niet verrast door Pi-Air zijn analyse..

4 maart 2024 om 07:38

En dus Jong PSV, Jong Feyenoord, Jong AZ, Jong Utrecht, Jong Twente/Heracles, Jong PEC Zwolle, Jong Heerenveen en Jong Sparta loeren? Dan blijf je wel bezig. Ik snap dat ze hier wel een grens hebben. Al begrijp ik ook dat veel analisten wel meer voetbal mogen kijken

4 maart 2024 om 08:22

Heel dat rijtje lijkt me een beetje overdreven, zeker gezien de beloftecompetitie niet op tv te volgen is. Maar om de grote talenten van de Jong ploegen die actief zijn in de KKD een beetje in de gaten te houden is vrij eenvoudig als voetbal kijken en lullen over voetbal letterlijk je werk is, toch? Kaplan maakte al weken op rij de nodige indruk bij Jong Ajax dus is het ook niet gek dat hij het goed doet nu hij kan aansluiten bij het eerste. Zelfde zou gelden voor pak em beet Tygo Land bij PSV. Die jongen maakt de nodige indruk bij de beloftes al het hele jaar, het is dus niet verrassend dat hij leuk mee kan doen als hij invalt bij PSV 1.

Door nu te zeggen dat Ajax alles op orde heeft is wel erg voorbarig. Deze wedstrijd tegen Utrecht zag het er inderdaad beter uit, maar dat geeft nog geen garanties.

Was gewoon degelijk van Ajax maar ook niet tegen een team wat echt klasse heeft. Leuk allemaal dat Utrecht 15 wedstrijden ongeslagen is maar het is ook echt geen bijzonder team.

4 maart 2024 om 08:28

Ajax ook niet dus een prima resultaat tussen 2 teams wat geen bijzondere teams zijn.

4 maart 2024 om 11:35

@kali,

Als je 15 wedstrijden niet verliest, waaronder tegen AZ, Twente en PSV, dan kan je best wel zeggen dat je een bepaalde klasse hebt.

4 maart 2024 om 13:24

Een bepaalde klasse misschien wel, van veel van die wedstrijden was het soms meer geluk dan wijsheid dat ze niet verloren..
Tegen PSV waren ze dan wel echt goed voor de rest vind ik het allemaal een beetje overdreven hoe veel lof Utrecht krijgt. Maar dat is mijn simpele mening

Respect voor John. Ik ga verder niets roepen en kijk nieuwsgierig uit naar de wedstrijd van donderdagavond. Ik krijg meer en meer vertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren