Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij stipt 'gigantische fout' Van 't Schip bij Ajax aan: 'Verbijsterend'

Laatste update:

Mike Verweij begrijpt niet dat Ajax-trainer John van ’t Schip er tijdens het ontluisterende uitduel met Aston Villa (4-0 nederlaag) voor heeft gekozen om Sivert Mannsverk niet te wisselen. Dat laat de immer kritische journalist van De Telegraaf blijken in de voetbalpodcast Kick-off. Mannsverk kreeg op Villa Park na 66 minuten zijn tweede gele kaart, waarna Ajax de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

“Verbijsterend”, omschrijft Verweij het optreden van Mannsverk. “Dat is niet om mijn gelijk te halen. Miel Brinkhuis (Head of Communications bij Ajax, red.) zat een rij achter me, dus ik riep na een kwartier al dat hij Mannsverk eraf moest halen omdat hij anders rood zou krijgen.”

“Nu hoeft de Hoofd Communicatie niet naar mij te luisteren, maar had Van ’t Schip dat maar gezien”, gaat Verweij verder. “Dat vond ik wel een gigantische fout. Ook dan had Ajax waarschijnlijk verloren, maar dan was die vernedering niet zo groot geweest als nu.” Na de rode kaart van Mannsverk wisten the Villans nog twee treffers te noteren, via Jhon Durán en Moussa Diaby.

Verweij is nog niet onder de indruk van Mannsverk. “Die jongen is bewierookt na twee wedstrijden. Vervolgens zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij tegen Aston Villa graag de underdog is, maar dan heb je niets bij Ajax te zoeken. Dat hebben we afgelopen week al geroepen.”

De journalist zag Mannsverk in Birmingham door de ondergrens zakken. “In zo’n wedstrijd komt hij een beetje onder druk te staan en heeft dan 220 volt op zijn benen. Hij deed werkelijk waar niets goed”, aldus Verweij.

Volgens Verweij was de 2-0 van Aston Villa typerend voor de wedstrijd die Mannsverk speelde. “Hij levert plotseling de bal in waardoor het over en uit was. Vervolgens pakt hij de rode kaart, waardoor zijn ploeggenoten nog even met het schaamrood van de kaken het veld af moeten. Hij is heel snel heel groot gemaakt.”

Collega Valentijn Driessen snapt niet dat de Ajax-fans überhaupt enthousiast waren over Mannsverk. “Steijn deed het beter dan Van ’t Schip. Die haalde hem er heel snel, in de rust, af tegen FC Twente. Toen zakte hij ook verschrikkelijk door het ijs. Laatst speelde Mannsverk twee ballen goed breed plus drie ballen naar zijn keeper en dan ben je bij Ajax ineens weer het mannetje. De ontbrekende schakel op het middenveld samen met Henderson.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Naar mijn mening, kan je niet iedereen uit voorzorg gaan wisselen. Want dan toon je juist als trainer dat je voorzichtig bent en dat is nu net wat deze man Mannsverk verweet door de term underdog te gebruiken. Kijk, wanneer je iemand wisselt die net ontsnapt is aan een directe rode kaart, dan kan ik me er nog enigszins iets bij voorstellen, maar niet na een gele kaart.

15 maart 2024 om 18:28

Vlak voor die 2e gele kaart pakte hij al bijna een 2e geel. Je kon echt zien dat hij rood ging krijgen. Ben het niet vaak met vermeij eens, maar hier toch wel.

15 maart 2024 om 20:27

Ik vind die Verweij toch zo'n ontzettende blaaskaak. Ja, Manssverk had gewisseld moeten worden, dat kon letterlijk iedereen zien. Daar hebben we Verweij niet voor nodig om dat aan te stippen voor ons. En het grappige is. Als Manssverk vanuit zelfvertrouwen had gesproken en had gezegd dat ze zouden winnen, dan was hij weer arrogant. En nu is hij niet Ajax waardig omdat hij nederiger/realistischer is. Het is nooit goed met dit soort boterbabbelende onbenullen als Verweij en Driessen.

15 maart 2024 om 18:47

Hij had voor rust al rood kunnen/moeten krijgen en leverde voor rust al continu de bal in. Hij had in de rust al gewisseld moeten worden maar ja, waarschijnlijk vond valkanis dat dat niet hoefde…

15 maart 2024 om 19:13

Deels mee eens. Je kan inderdaad niet iedereen snel wisselen. Alleen wapperde deze scheids in de eerste helft vrij makkelijk met zijn kaarten (al miste hij er ook een paar), en in het geval van Mannsverk zat die sowieso niet heel lekker in de wedstrijd, zat hij er voor mijn gevoel na 60 minuten behoorlijk doorheen (ook niet gek als je net terug komt van een blessure), en was hij al een keer ontsnapt aan zijn 2e gele kaart.

Achteraf is lekker makkelijk de koe in z'n kont kijken. Met of zonder Mannsverk had je die pot toch niet gewonnen, en een Branco van de Boomen was ook totaal overlopen. Wat ik jammer vind van Van 't Schip is dat die Rijkhoff zo weinig gunt.

15 maart 2024 om 18:35

Nee het is niet alleen makkelijk achteraf, maar vooraf ook al. Ik en mn maten zeiden t al lang tegen elkaar voor het einde van de eerste helft dat hij rood ging pakken. En het scheelt echt wel of je met Branco speelt of met 10 lol

15 maart 2024 om 19:08

Maar hoe veel meer moet hij Rijkhoff gunnen dan? Hij laat hem al minuten maken.
Dat hij in Dortmund niet bij de A selectie zat was geen schande. Maar hij speelde ook niet in het 2e die in Duitsland in de 3e Bundesliga uitkomen. Als hij alleen nog niet goed genoeg was geweest voor het eerste van een top club dan ben je zeker in dit Ajax als snel goed genoeg, maar hij moest daar dus ook nog stappen maken om in de 3e Bundesliga aan spelen te komen.
Leuk talent met een neus voor de goal, maar in deze situatie heeft Ajax toch ook geen behoefte aan de volgende 18 of 19 jarige die nog een hele rits stappen moet maken.

Typische kritiek om de kritiek. Ajax heeft niet verloren door de rode kaart van Manssverk, toen die uit het veld werd gestuurd was de wedstrijd al lang beslist. Ajax is uitgeschakeld door een tegenstander die veel en veel sterker was en het is geen schande om uitgeschakeld te worden door een club die in de top speelt van de beste competitie ter wereld. En of het nu 2-0 of 4-0 wordt maakt daarbij helemaal niets uit. Dat die 2 garnalen het veel groter maken dan het is, is zo voorspelbaar als regen uit een bewolkte hemel omdat Manssverk een Mislintat aankoop is en die al voor ze hun contract hadden ondertekend door de T. bij de enkels werden afgezaagd. Niets nieuws onder de zon.

Ik snap niet dat Ajax Verweij niet heeft gevraagd om Steijn op te volgen. Hij heeft in ieder geval een glazen bol.

15 maart 2024 om 20:29

Of anders Aad nog even optrommelen? Die heeft het met zijn visie ook altijd op een rijtje!

15 maart 2024 om 22:25

Aad is daar wel voor te porren. Mocht het toch misgaan …. zijn afkoopsom is tegenwoordig ook niet meer zo hoog.

Denk dat het weinig uit had gemaakt, maar iedereen en zn moer snapt dat ie em al had moeten wisselen met geel op zak en al 2 momenten waarop ie tegen een 2e aanzat. Aan de andere kant, doet ie het wel en maakt zn vervanger een fout roepen we, haha domme Schip, hij had nooit moeten wisselen.

Nou heb ik absoluut niks met Ajax en alsnog hadden ze dik verloren ... maar Aston Villa had in de eerste helft ook minstens 1 maar eigenlijk 2x rood moeten hebben. Het had uiteindelijk niks uitgemaakt want ook tegen 9 man had Ajax verloren ...maar dan was de eindstand iets dragelijker geweest

4-0 verliezen met 10 man is nog altijd een minder grote vernedering dan wanneer ze met 11 alsnog 4-0 hadden verloren. Lekker achteraf lullen.

Tja die Mansverk… Vorig jaar en ook het jaar ervoor schreeuwden mijn collega Feyenoord supporters week in week uit dat Mansverk gehaald moest worden. Deze jongen kan echt wel voetballen maar ik denk dat iedere goede voetballer nu verzuipt in Amsterdam. Triest maar oh zo waar. En wat nu bizar is (hebben wij vele jaren meegemaakt trouwens) dat we inmiddels een soort van medelijden hebben met Ajax… Erger kan je niet meemaken zeg ik uit ervaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren