Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk ziet opvolger bij Feyenoord: ‘We lijken een beetje op elkaar’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk ziet in Cyriel Dessers iets van zichzelf terug. De oud-Feyenoorder wijst op enkele gelijkenissen tussen de Belgische spits en zichzelf en ziet Dessers als een belangrijke factor om de aankomende Conference League-tegenstander Olympique Marseille te verslaan. Van Hooijdonk memoreert in De Telegraaf de laatste keer dat Feyenoord zo ver kwam in een Europees toernooi als nu het geval is.

Van Hooijdonk maakte zichzelf in 2002 onsterfelijk in Rotterdam-Zuid toen hij met belangrijke doelpunten tegen onder meer SC Freiburg, Rangers en Borussia Dortmund medeverantwoordelijk was voor de UEFA Cup-winst. Bij het huidige team van Feyenoord ziet Van Hooijdonk in Dessers een speler die in zijn voetsporen kan treden. “We lijken wel een klein beetje op elkaar. Allebei spitsen met niet zo’n heel gepolijste stijl, die ook hun fysiek in de strijd gooien. En we hebben allebei NAC naar promotie geschoten, dus er zijn wel wat parallellen.”

Donderdagavond speelt Feyenoord voor het eerst sinds het seizoen 2001/02 een Europese halve finale. Van Hooijdonk wijst de spelers van Feyenoord op het belang van de Europese campagne. “Voor de meeste spelers geldt dat je maar één kans in je carrière krijgt om voor zo’n prijs te spelen”, waarschuwt de voormalige vrijetrappenspecialist. “Voor ons is die UEFA Cup-winst hét hoogtepunt in onze carrière. Wij waren bepaald niet verzadigd met prijzen. Het huidige team moet ook beseffen dat zo’n kans niet zomaar weer komt.”

Het team dat in 2002 de UEFA Cup won vormde volgens Van Hooijdonk een enorm sterk collectief. Hij merkte een 'echte winnaarsmentaliteit' en een goede mix tussen ervaring en talent, met een brede middengroep. Bij het huidige team van Feyenoord ziet Van Hooijdonk een soortgelijke situatie. “Dit is ook een groep met karakter. En het is belangrijk dat je met Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Jens Toornstra en Gernot Trauner ook wat oudere jongens hebt naast de jonge talenten”, somt Van Hooijdonk op.

Bereikt Feyenoord de finale van de Conference League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De finale winnen in de kuip. Wat een tijden waren dat.

Ik weet dat de liefde niet wederzijds zal zijn, maar als Ajacied met een seizoenskaart heb ik een gezonde sympathie voor Feyenoord (zeker Europees). En kijk ik oprecht uit naar de wedstrijd morgenavond. Misschien ligt het aan mij, maar ik heb De Kuip al een tijdje niet echt zien pieken. Ik denk dat dit morgenavond anders zal zijn. Een prachtig klassiek affiche tussen twee klassieke clubs die modern, attractief en offensief voetbal spelen in een verhitte heksenketel. Ik zeg 1-0 met een goal van Dessers in minuut 92. Hoop dat Feyenoord wint van Marseille, ben je ook af van dat Jut en Jul gedoe. Ja, het is geen Champions League of Europa League. Maar met Union Berlin, Partizan Belgrado, Slavia Praag en Marseille heb je dan een mooi rijtje gehad op weg naar Tirana.

27 april 2022 om 20:30

De meeste feyenoorders juichen diep van binnen waarschijnlijk ook voor ajax.
Dat misgunnen doe je als je 15 bent.

Hoop ook gewoon dat zij winnen, en ben niet voor aja of fey.
Op het moment dat fey niet zo ver was gekomem was ik dit toernooi niet eens gaan kijken denk ik. Dus vind het heerlijk

27 april 2022 om 20:54

@salerno

Ik denk echt dat je je daarin enorm vergist. De meeste Feyenoorders die ik ken geven überhaupt geen moer om voetbal en komen echt puur voor de club.

27 april 2022 om 21:07

Het is inderdaad geen kwestie van zomaar voor Ajax juichen. Meer iets in de vorm van stil, heel stil, respect.

27 april 2022 om 21:12

Ach, dat soort gedoe en gepraat neem ik met een korreltje zout. Ze zijn er nog, maar over het algemeen dachten en zeiden veel van die lui dit vroeger. Denken allang niet meer zo. Maar dat is lastig toegeven voor sommigen.

Ik dacht vroeger ajax echt te haten, aan het juichen op de bank dat ze verloren van laussane geloof ik in 98 oid.
Hekel aan die club, stad, spelers etc.
Nu woon ik alweer 10 jaar in adam. Heeft mijn zoon een Amsterdamse tongval. Word ik graag zakelijk uitgenodigd bij ajax.

Grow up! 😁

27 april 2022 om 21:28

In Europa juich ik voor elke Nederlandse ploeg, maar in Nederland hoop ik toch echt altijd dat Ajax verliest. Al is het meer op een lekker puh niveau, ik heb er geen intense gevoelens over. Nooit gehad ook eigenlijk. Ik houd gewoon niet van teams die meestal winnen dat kan het irritante kindje in mij niet aan.

27 april 2022 om 21:45

Ik heb dan weer altijd dat het me in de Eredivisie eigenlijk vrij weinig uitmaakt. Als Ajax geen kampioen wordt, dan maakt het me helemaal niets uit wie het dan wel wordt. Ik baal als Ajax verliest, maar wat PSV of Feyenoord doet dat boeit me alleen dan, want dan komen ze dichter bij of lopen ze uit. Europees wil ik het beste voor iedere ploeg.

27 april 2022 om 23:16

@Migi: dat is ook een vorm van respect ;-))).

27 april 2022 om 23:45

Ja dit herken ik helemaal. Het gaat voor een deel van de aanhang om de club, de mensen en de gezelligheid. De nostalgie en het samenkomen. Beetje schelden op een passant tussendoor.

27 april 2022 om 20:46

Mwa, rustâgh, de rivaliteit leeft aan beide kanten en Ajax geniet, zover ik weet hoor, ook vanuit onze kant ook gewoon succes. En thanks, morgen moet en zal inderdaad een waanzinnig spektakel worden vanuit het publiek en ein-de-lijk weer echt een pot lang kolken.

Heb ook hetzelfde sentiment in eredivisie voor Ajax en in europa voor IEDEREEN!!Dus come on Feyenoord!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren