Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘Waarom heeft Feyenoord die gozer eigenlijk gekocht?’

Laatste update:

Sofyan Amrabat wil het liefst nog deze zomer vertrekken bij Feyenoord. De middenvelder ontbrak zondag, net als tegen De Graafschap en de return tegen AS Trencín, in de wedstrijdselectie tegen Excelsior (3-0). “Waarom hebben ze die gozer eigenlijk gekocht? Giovanni van Bronckhorst heeft nooit een idee gehad waar hij Amrabat moest neerzetten”, verzucht Willem van Hanegem.

Amrabat kwam vorig jaar over van FC Utrecht, maar groeide ondanks 31 officiële optredens in zijn eerste seizoen nog niet uit tot basisspeler. Aan het begin van dit seizoen deed Giovanni van Bronckhorst nog een beroep op de Marokkaans international tegen PSV en het eerste duel met Trencín, maar daar bleef het bij. “Die jongen wil meer spelen, zo gek is dat toch niet? Ja, dat moet je afdwingen. Maar het is niet eens bekend waar hij moet spelen”, zo oordeelt Van Hanegem maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Dan hoor ik mensen zeggen dat hij het gewoon niet heeft. Nee, de bondscoach van Marokko nam hem voor de lol mee naar het WK. Het probleem is dat Feyenoord spelers koopt die in de Eredivisie opvallen bij subtoppers maar vervolgens in de Kuip nooit meer beter worden”, benadrukt Van Hanegem. "Van Bronckhorst heeft Amrabat niet beter gemaakt. En Sam Larsson ook niet. En Marko Vejinovic ook niet. En ze waren niet goedkoop, hè.”

“Let op mijn woorden, er zijn mensen die daar hun schouders over ophalen en beginnen te wijzen op de kansen die jeugdspelers nu krijgen. Maar zijn het wel serieuze kansen?” Van Hanegem stelt dat Mohamed El Hankouri twee jaar geleden al inviel bij Feyenoord en nu alleen een echte kans krijgt omdat Jean-Paul Boëtius op een zijspoor is geparkeerd en Sam Larsson zwak speelt. “Vorig seizoen deden ze dit trucje ook met de zestienjarige Cheick Touré. Ingevallen, publiek op de banken en daarna nooit meer teruggezien. Maak die jongens beter.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vejinovic en Amrabat hebben gewoon te weinig minuten gekregen, zonde want deze jongens konden echt nog wel een basisplek veroveren als Gio niet aan het roer stond. Genoeg kwaliteiten, maar worden miskopen genoemd omdat ze nooit speelden.

20 augustus 2018 om 09:03

Beide hebben het niet laten zien op het middenveld. Vejinovic mistte de ballen om ook bij Feyenoord dominant te zijn op het middenveld, en Amrabat heeft duidelijk kwaliteiten (duelkracht, prima balbehandeling) maar heeft de handelingssnelheid en overzicht gewoon niet. Als er geen positieve aanknopingspunten zijn, dan belanden ze snel weer op de bank.

20 augustus 2018 om 09:06

Het is op zich wel meer dan dat. Vejinovic werd structureel op een plek neergezet waar hij nauwelijks tot zijn recht kwam, als verdedigende middenvelder op een middenveld met de punt naar achter. Dan moet je dus duels uitvechten (niet zijn kracht) en opbouwen (wel zijn kracht). Maar die opbouw was gemakkelijk te verstoren door structureel een mannetje op hem te zetten. Geen succes dus.
Tapia, kan zo ongeveer overal op het middenveld, maar hij moet het maar centraal in de verdediging opknappen. Op basis daarvan is hij al door velen afgeschreven. Amrabat is een jonge speler waar je miljoenen voor uittrekt, maar je gebruikt hem nooit in zn kracht. Ik vraag me wel eens af of er wel communicatie plaatsvindt tussen vgeel en Gio.

20 augustus 2018 om 09:19

Dat ze slechter spelen dan hun concurrent ben ik niet met je eens. Vilhena had een paar dramatische maanden aan het begin van vorig seizoen, maar er werd geen beroep op Tapia of Amrabat gedaan. Dan kun je toch moeilijk stellen dat ze slechter spelen?

daar het de kromme wel weer een goed punt

20 augustus 2018 om 13:25

Inderdaad, de spelers die komen hebben gewoon genoeg kwaliteiten en potentie. Maar bij Feyenoord worden spelers eerder slechter dan beter..

Is eigenlijk heel simpel Willem. Amrabat kon vorig seizoen wennen en is gehaald als toekomstige vervanger van Vilhena. Vilhena zal deze transferwindow waarschijnlijk vertrekken maar voordat dat definitief is, heeft Amrabat zelf al de handdoek in de ring gegooid. Opmerkelijk.

20 augustus 2018 om 09:24

Nouja, wennen... Als hij dan eindelijk speelde was het op de rechtsback (wat totaal niet zijn natuurlijke positie is) of als invaller op het middenveld voor wat schamele minuutjes. Al deze drama is veroorzaakt door enorme mismanagement van Feyenoord-kant.

20 augustus 2018 om 09:46

Wennen aan de club, De Kuip, supporters, de druk. Dat bedoel ik met wennen. Amrabat moest zich bewijzen op de training en tijdens de minuten die hij had gemaakt. Dat is topsport. Of had je verwacht dat hij een heel seizoen de tijd zou krijgen terwijl hij zou spelen zoals in de eerste wedstrijd tegen Trencin?

20 augustus 2018 om 10:01

Dat zeg ik nergens. Mijn punt is dat het vaag is om iemand gelijk af te schrijven die een heel seizoen lang niet eens een fatsoenlijke kans heeft gekregen, of ritme heeft kunnen opdoen, op zijn sterkste positie.

20 augustus 2018 om 10:11

Hij is niet afgeschreven, Gio maakt geen gebruik meer van hem omdat Amrabat weg wil. Als Amrabat geen transferverzoek had ingediend dan had hij dit seizoen voldoende kansen gekregen. Dat bewijst ook wel Trencin-uit. Toen stond hij in de basis omdat Vilhena was geschorst. Moet je nagaan als Vilhena definitief weg is.

20 augustus 2018 om 10:35

@rbn

Nou rbn naar mijn idee kan deze jongen juist uitstekend met druk omgaan. Komt in zijn interviews ook erg volwassen over en was de beste in de CL campagne van jullie. Kuipvrees vind ik dan altijd zo makkelijk.

Alleen als je ziet nu ook nog Clasie gehaald wordt op puur sentiment, dan zou ik ook pissed worden. Tel daarbij op dat hij ook moest komen als vervanger van Vilhena en dat Feyenoord Vilhena weigert te laten gaan, dan is het een hele logische conclusie wat hij trekt.

20 augustus 2018 om 13:13

Feyenoord weigert Vilhena niet om te laten gaan, volgens de journalisten heeft Frankfurt eerste instantie niet eens een bod geplaatst. Mogen wij er vanuit gaan dat Vilhena vertrekt, was er toch ruimte geweest voor Amrabat om in de basis te komen?

Volgens mij is Amrabat op de plek van Clasie helemaal geen optie geweest. Hij is geen controleur maar meer een loper. Waarom zou Amrabat dan pissed off zijn? Amrabat kon die energie beter op het veld uiten en dan was hij normaliter na het vertrek van Vilhena basisspeler geweest maar Amrabat heeft ervoor gekozen om nu al de handdoek in de ring te gooien. Dat vind ik opmerkelijk tevens zwak.

20 augustus 2018 om 13:03

Dan vraag ik mij af, waarvoor is Ayoub dan gekocht? En wat is de rol van Tapia? Feyenoord heeft een karrevracht aan centrale middenvelders (waarom weet ik niet) en dat er op gegeven moment eentje uitspreekt dat hij niet stapt wat de bedoeling nu eigenlijk is vind ik vrij logisch. Clasie, Tapia, Ayoub, Amrabat, Vilhena. 5 spelers op twee posities is gewoon te veel van het goede.

20 augustus 2018 om 13:10

Ayoub is gehaald om er prima bij te hebben. Was transfervrij dus prima. Vooral omdat Feyenoord toen er al een beetje vanuit ging dat El Ahmadi en Vilhena zouden vertrekken.

Vilhena gaat denk ik alsnog vertrekken waardoor je: Clasie, Tapia, Ayoub en Amrabat zou hebben. Dat was toch prima geweest? Maar Amrabat wil graag vertrekken dus komt er weer een plekje vrij voor een talent. Achteraf gezien wellicht beter.

20 augustus 2018 om 13:39

Zo prima lijkt mij dat niet. Je kan niet zoveel basiswaardige middenvelders in je selectie hebben zonder dat er ontevredenheid zal zijn. En al helemaal niet met alleen competitie en bekervoetbal. Dat gaat Feyenoord nu merken met een verlies op Amrabat en straks wellicht ook met Tapia. Vind jij niet dat er (zonder idee) teveel centrale middenvelders zijn? Anders gezegd, wat is het werkelijke plan dat Feyenoord heeft uitgestippeld met een jongen als Tapia? Ik denk niet dat zo een plan er is. Dat bewijst de komst van Clasie.

Ja dat weet ik niet of je hier ook gelijk hebt Willem. Het is vooraf altijd een afweging of je eigen jeugdspelers het gelijk kunnen gaan maken of dat je wat spelers koopt die niet al te duur zijn, maar wel al voldoende eredivisie ervaring hebben. Daarmee proberen ze dan wat meer zekerheid in te bouwen. Die kosten naar verhouding ook niet erg veel en pakt het wel goed uit, dan is het ook goed. Dat ze nu spelers gekocht hebben waar het er nog niet uitkomt, dat kan gebeuren. Hoeft ook niet altijd met die spelers zelf te maken te hebben. Bij hun eigen clubs waren Amrabat en bijvoorbeeld larsson hele belangrijke spelers en zo werden ze ook benaderd waarschijnlijk. Hier zijn ze 1 van de velen en soms niet nodig. Vertrouwen kan ook wat doen met spelers natuurlijk en dan ook nog naar een grotere club met meer aandacht en meer supporters, meer druk. Ga er maar aanstaan.

Ben het niet altijd met Willem eens maar denk dat hij hier wel de vinger op.de zere plek legt.
De Feyenoord opleiding is meermaals gekozen tot beste van het land, zelfs beter dan die van Ajax.
Waarom zien we bij Ajax wel de ene jeugd speler na de andere doorstromen.
Diegene met minder capaciteiten worden vaak doorverkocht en de betere spelers komen naar het eerste en worden meestal na een paar jaar voor goed geld verkocht. Bij Ajax lijkt het inpassen van nieuwe spelers ook een soort automatisme te zijn, dat gebeurt gewoon. Daar waar dit bij Feyenoord minder vanzelfsprekend is en bij PSV zelfs sporadisch is.
Ik zie bij Feyenoord dat dit proces opstroopt en stagneert. Een van Geel die leuk begon maar nu ook al anderhalf seizoen weinig fatsoenlijks binnenhaalt buiten de fantasieloze oud spelers.
Als Feyenoord verder wil zou ik zeggen to ziens Gio en van Geel, en bedankt voor bewezen diensten.

20 augustus 2018 om 09:39

Bij PSV staat toch ook gewoon Zoet, Hendrix, Bergwijn en Rosario in de basis? Verder nog aantal jeugdspelers op de bank die nu de kans krijgen. Bij Ajax wordt het aantal jeugdspelers nu alleen maar minder met al die "aankopen"

20 augustus 2018 om 09:43

heeft vooral te maken met de trainer die geen lef heeft, donder vilhena op de bank die gozer gaat weg, en laat amrabat een aantal wedstrijden staan! Kijk naar ajax ga je binnenkort weg en ben je te vervangen door een kwalitatief zelfde speler dan sta je er naast, en nog zo iets ze durven daar te expirementeren de jong CV en Mazraoui RB. Die jongens hebben duidelijkheid gekregen op welke plek ze zich moesten concentreren. Dan krijgen die ventjes vanzelf zelfvertrouwen en dat zie je terug in hun spel.

20 augustus 2018 om 09:44

Ga fietsen met je sporadisch. De laatste jaren krijgen jeugdspelers bij psv gewoon de kans als ze goed genoeg zijn. Dat hebben ze trouwens altijd gehad want noem maar 5 spelers die in de jeugd van psv zagen maar nooit kansen kregen en nu bij een internationale subtop club spelen.

20 augustus 2018 om 10:02

Die zijn er uiteraard niet. Want dat zou betekenen dat ze het bij PSV wel erg verkeerd zouden zien. Alles valt en staat met kwaliteit. Als je goed genoeg bent, speel je. De enige die ik eventueel zou kunnen opnoemen bij PSV is Lammers. In de slechte periode van De Jong had hij misschien wel een kans mogen krijgen. Hij scoorde namelijk bij Jong PSV aardig vaak.

20 augustus 2018 om 13:43

Lekker inhoudelijke reactie met je "ga fietsen"...heb niet eens een fiets

20 augustus 2018 om 10:39

Tot 2014 hebben jullie 5 keer op rij de prijs gewonnen voor beste jeugdopleiding. Afgelopen jaar waren jullie 10de (!), het nieuwe beleid heeft de jeugdopleiding enorm geraakt. Er zal eerst een enorme inhaalslag gemaakt moeten worden. Al is er met dat team van Dirk Kuyt een goede stap gezet.

Ja! Eindelijk een prominent die het zegt. Niemand wordt beter bij Feyenoord. De jeugd wordt genegeerd en die paar jeugdspelers die wel regelmatig mee mogen doen worden na een paar slechte oefenpotjes gepasseerd voor spelers die twee jaar geleden al waren afgekeurd (Verdonk). In tegenstelling tot veel andere ben ik niet zo anti Van Geel. Veel van zijn aankopen zijn logisch. Je haalt een van de beste spelers van Utrecht die pas 20 is. Is dat slecht? Nee toch? Je haalt een speler die Heerenveen wekelijks uitblinkt. Geen rare aankoop toch? Je haalt met Vejinovic een veelscorende spelverdeler. Precies waar veel mensen nu om vragen. Snap ik best. Met Clasie haal je boegbeeld terug. Natuurlijk doe je dat. Het grote probleem is dat de technische staf iedereen op rare posities zet en niemand beter maakt. Dat zooitje er uit en een trainer met visie er bij. Dan wordt het al veel beter.

Hier heeft De Kromme wel een goed punt. Naast Larsson, vejinovic en amrabat heb je ook nog Bilal, Kramer en Ruud vormer. Allemaal zelfde stramien. Opvallen in de eredivisie, naar Feyenoord gehaald en gefaald. Denk dat Feyenoord ook hun scouting eens serieus moet verbeteren. Komt toch echt te weinig uit voort mijn inziens.

Het punt dat Gio weinig spelers echt beter maakt deel ik zeker, Vilhena is misschien beter geworden onder Gio nadat die onder Koeman niet uit de verf kwam, hij heeft hem vertrouwen gegeven en hij is weer gaan voetballen.

De ontwikkeling van Vilhena die hij vorig seizoen heeft doorgemaakt kan je niet echt op zijn conto schrijven, el Ahmadi heeft vooral aangegeven dat hij dieper moest gaan spelen en meer voor de goals moest gaan dat is geen verdienste van Gio.

Enige wat niet juist is wat van Hanegem zegt is dat de positie van Amrabat niet bekend is want dat is die wel degelijk. Amrabat is multifunctioneel maar hij is gehaald voor de positie van Vilhena, de gedachte was dat hij zou vertrekken na afgelopen seizoen en dan kon Amrabat na een jaar wennen zijn positie overnemen. Dat is niet gebeurd dus zal Amrabat zich nog een jaar moeten schikken in een reserverol.
Daarnaast heeft hij ook niet laten zien waarom die zou moeten spelen op de momenten dat hij de kans kreeg, in de Champions League bleef die redelijk op de been maar daarna was het gewoon niet goed genoeg.

El Hankouri is niet goed genoeg voor Feyenoord maar bij gebrek aan beter krijgt die nu een kans, vorig seizoen bij Willem II kon die al niet uitblinken en heeft nooit aangetoond een echt groot talent te zijn. Toure daarentegen is nog jong maar ik zou liever hem hier en daar de kans gunnen want die jongen heeft wel de potentie om het eerste te halen en echt wat toe te voegen.

20 augustus 2018 om 11:04

Voor een echte 10 miste hij het verfijnde, als middenvelder met diepgang en loopvermogen komt hij beter tot zijn recht en daarnaast beschikt die over een goed schot dus een prima oplossing.

Feit is dat een hoop spelers die komen structureel falen en het aan de stok krijgen met van Bronkhorst. Dit is al gebeurd met Kazim, Kramer (broodje kroket), Gustafson (meldde zich ziek op de dag dat Feyenoord kampioen werd en miste alle festiviteiten), en nu ook met Boetius en Amrabat. Blijkbaar is Gio totaal geen peoples manager en kan hij spelers totaal niet tevreden houden. Altijd veel onrust binnen de selectie.

Alles weer hosanna toch,3-0 gewonnen.Tot ze volgende week bij Heerenveen weer tik op de neus krijgen..Puur hap snap beleid,wat nergens toe leid......Amrabat nu weer weg,pure kapitaalsvernietiging

21 augustus 2018 om 09:17

er is helemaal niks hosanna bij Feyenoord. Behalve Gio en Van Persie die overdreven positief doen wat ook - terecht - veel kritiek oproept.

Feyenoord moet gewoon zo spoedig mogelijk afscheid nemen van Gio. Maakt spelers totaal niet beter, zit vastgeroest in oude opvattingen en weigert die te moderniseren, is tactisch enorm slecht en durft alles behalve risico's te nemen. Feyenoord heeft een heerlijke u19 lichting met spelers als Kokcu, Burger, El Bouchataoui etc, maar nooit zie ik die minuten maken in Feyenoord 1. Bij Ajax hadden die talenten nu al minimaal 10 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Maar nee, meneer Van Bronckhorst blijft basisplaatsen uitdelen aan spelers als Toornstra, Larsson etc....

Dat zijn geen kromme beredeneringen!! Hij hoeft ook niks recht te praten wat krom is...

Het is volgens mij bij heel veel clubs vanzelfsprekend geworden dat wat zij als een "grote" aankoop zien, denken dat deze speler niet gekneden en gevormd hoeft te worden. Men moet de betreffende speler voldoende tijd en "juiste" ondersteuning geven om zijn gevoel en functioneren binnen de organisatie "eigen te maken".

Dit kan nooit uit de mond van Van Hanegem gekomen zijn. Dan had er gozerT moeten staan. :-)

Bij Feyenoord is het vaak kopen om hebzucht; men spiegelt zich teveel aan PSV en Ajax.
Op de Open Dag laten ze de de fans liever nieuwe ervaren spelers uit de helikopter zien stappen dan jong talent uit de eigen jeugd.
Er is zelfs een tijd geweest, dat het vooral buitenlanders moesten zijn, met name uit Zuid-Amerika.
Dus goed of niet - in de Kuip is altijd ruimte voor mislukking.

Ook niet iedere speler wilt in Nederland spelen. En als ze dat willen word het vaak Ajax of Psv. Zijn ook elementen waar je mee te maken heb. Inderdaad ook naief om te denken dat spelers na een goed seizoen bij feyenoord zichzelf overtreffen. Om eerlijk te zijn heeft Vejinovic van dag 1 kuipvrees gehad, En speelde echt als een natte krant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren