Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘Als ik trainer van Ajax was, zouden ze meer speeltijd krijgen’

Laatste update:

Jairo Riedewald en Kenny Tete kunnen dit seizoen bij Ajax niet altijd op een basisplaats rekenen. Willem van Hanegem zegt dat hij altijd een plek in zijn basiself in zou ruimen voor het tweetal. Volgens de Kromme zijn Riedewald en Tete ‘internationals waar Oranje jaren mee vooruit kan’.

In de uitwedstrijd tegen Vitesse liet trainer Peter Bosz Riedewald weer eens aan de aftrap verschijnen. “Riedewald speelde gisteren tegen Vitesse redelijk. Hij wil nu echt zijn kans grijpen, maar dat zit hem ook in de weg. Want ik vond hem angstiger voetballen dan anders. Dat zie je vaker, dat jonge spelers onder druk van de trainer hun onbevangenheid verliezen”, stelt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Spelers als Kenny Tete en Jairo Riedewald zitten veelal op de bank, maar als ik hun trainer was, zouden ze meer speeltijd krijgen. Zij zijn voor mij internationals met wie Oranje jaren vooruit zou kunnen”, aldus de oud-international. Van Hanegem was niet te spreken over het spel van Ajax. “Dat werd dan de afgelopen jaren vier keer kampioen. Maar dat gebeurde dus maar één keer met aardig voetbal. Vraag maar aan de supporters. Ze kunnen daar veel beter en gedurfder voetballen dan ze nu doen. Trainer Peter Bosz heeft daar ook de spelers voor.”

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat kan Willem maar de wisselspelers hebben mij nog niet laten zien dat ze beter zijn dan wat er nu staat.

Je begon zo goed Willem met je column over Feyenoord. Maar ik ben het hier niet met Willem eens. Sinkgraven heeft veel meer diepgang en is ook technisch beter als Riedewald. Tete of Veltman? Gister speelde Veltman echt slecht maar daarvoor heeft hij een reeks van zeer goede wedstrijden gespeeld. Tete en Veltman verschilt niet zoveel in kwaliteiten maar Veltman is net beter. Daarnaast zou Tete wat meer geduld moeten hebben. Als Veltman volgend jaar vertrekt kan je gewoon 2 a 3 jaar basisspeler voor Ajax worden.

20 februari 2017 om 09:42

Veltman begon gister slecht maar kwam wel goed naar verloop van de wedstrijd. Bovendien denk ikdat het qua ervaring gewoon beter ismet Veltman ipv Tete. Hij heeft ook meer diepgang en een goeie pass. En als we onder druk staan staat hij weer zn mannetje. Ik zag hem gister ook weer een aantal keren op de cv rommel opruimen. Ik vind het een onderschatte speler

20 februari 2017 om 09:47

Ajax had dat ook tegen Legia domme ballen zo maar in leveren ook tegen Vitesse. Het is echt dat dit kan in Nederland en tegen Legia. Maar tegen een tegenstander met kwaliteiten heb je gewoon een goal tegen.

20 februari 2017 om 10:03

@ Jasonrhijn

Voorlopig is Ajax in de Europa League bijna niet te verslaan en zijn Panathinaikos, Standard en Celta toch geen slechte ploegen. Die zouden in de eredivisie stuk voor stuk meestrijden om het kampioenschap. Samen met Feyenoord, PSV en Ajax.

Zeker als je bedenkt dat Vitesse samen met Pec Zwolle de tegenstander is tegen wie we de afgelopen 5 jaar tijd de meeste punten hebben laten liggen en de meest moeilijke wedstrijden hebben gehad. Dan is een 0-1 overwinning gewoon een prima uitslag. Weliswaar niet sprankelend, maar wel degelijk en solide.

Even grof gezegd, het maakt nu even geen drol uit hoe je wint, als je maar wint.

20 februari 2017 om 19:59

Hou op hoor.. De nummer 3 van Polen, nummer 4 van Griekenland en de nummer 8 van Belgie zouden echt geen rol van betekenis spelen in de titelstrijd hier. Celta wellicht (denk het dit jaar niet eens), maar die traden tegen Ajax aan zonde een aantal sterspelers. Ajax heeft het gewoon knap gedaan in Europa, maar de loting stelde ook niet zo heel veel voor.

20 februari 2017 om 09:55

Willem zegt niet zoveel geks hoor, ze zouden onder hem meer speeltijd krijgen omdat hij het in die jongens ziet zitten. Hij geeft ook netjes aan dat ze nu ze wat minder speeltijd krijgen de druk om in die tijd te presteren hoger ligt en ze minder onbevangen spelen. . Ik ben dan wel geen trainer, maar ik geloof dat Willem hier best een punt kan hebben.

20 februari 2017 om 10:06

@ droppie

De concurrentie staat heel dicht bij elkaar, en er word europees ook nog gevoetbald. Het is nu noodzaak om de wedstrijden degelijk en zakelijk af te sluiten in een overwinning. Tenslotte is éã©n verliespartij (voorlopig) fataal in de race om het kampioenschap. Juist omdat Feyenoord ook zo degelijk en stabiel is.

Riedewald en Tete zijn talenten met veel potentie, maar de solide basis en degelijkheid die zowel Viergever als Veltman door ervaring tot hun hebben gekregen missen ze gewoon weg. Kijk het begin van het seizoen maar terug toen Riedewald speelde. Het was vele malen minder betrouwbaar.

Ajax heeft met Schone op de CVM geen behoefte aan een meer voetballende verdediger als Riedewald met schoonheidsfoutjes. Die hebben behoeftte aan een coachende speler die zijn mannetje uitschakelt en de bal inlevert. Viergever dus.

Haha, dit is dus wat ik bedoelde in mijn post bij het vorige artikel overval Hanegem. Heel vaak onzin als het niet over Feyenoord gaat.
Zowel tete als Riedewald hebben nou niet echt goed spel getoond bij de kansen die ze hebben gekregen. Tete zeker niet.
En de spelers die op hun posities spelen doen het gewoon wel goed.

20 februari 2017 om 10:00

Wat is hier onzin aan? Zeker Riedewald begon toch gewoon goed en was ookv orig jaar geweldig.
De reden van Tete begrijp ik heel goed want Veltman brengt nu gewoon meer.

Maar als je ziet dat er in de aanval en middenveld vaak zat word gewisseld, waarom dan niet eens Riedewald minuten gunnen ook? Op die manier kan je ze misschienw at meer tevreden houden. Ja geduld moeten ze hebben dat zeker, maar het is zonde als ze ook vertrekken als een Bazoer bijv.

20 februari 2017 om 10:02

Ik heb het over dit seizoen. Net als van Hanegem.

20 februari 2017 om 10:10

Eerlijk gezegd ben ik wel klaar met mannetjes die niet willen vechten voor hun plek. Dan mogen ze van mij direct vertrekken. Hoe denk je dat het bij de absolute top gaat denk ik dan...

20 februari 2017 om 10:20

@magicmike: ja ik toch ook, Riedewald kan toch gewoon goed voetballen.. En is zeker opbouwend ook goed. Dat is hij niet ineens verleerd.

Basis hoeft niet, maar paar invalbeurten toch wel?

@rob: ja zeker mee eens, maar ja Nederland is de jeugd verwend geraakt door altijd maar te spelen. Maar de ebste horente spelen en dat zie je nu gelukkig bij alle 3 de top ploegen. Wat ervaring is gewoon nodig, zijn de verwende talent en alleen niet meer gewend.

20 februari 2017 om 13:39

@rob S,

Ik hoor in interviews niet twee spelers die willen vechten, maar spelers die het gevoel hebben geen kans te krijgen ongeacht wat ze doen. Dat is toch wel ff anders.

De rekening zal Bosz dan ook krijgen aan het einde van het seizoen. Met een beetje pech vertrekken veltman en viergever en ook Tete en Riedewald. Dan moet hij daarna ook niet gaan miepen als hij met een jonge en onervaren achterhoede achterblijft.

20 februari 2017 om 10:01

Misschien wil Willem graag dat Fey kampioen wordt en stelt hij bij Ajax minder goede spelers op hahah. Nee, ik ben het ook niet met Willem eens, zowel Tete als Riedewald speelden aardig, maar niet beter dan degene die normaal spelen. Nu is het op 1 wedstrijd ook lastig, dat snap ik ook. Maar ja, Bosz ziet ze elke dag trainen. En laten we ze ook niet afschrijven, ze zijn nog jong.

Wat er nu staat is gewoon beterdan die twee. En als ze de kans krijgen zie je hoe beperkt ze zijn. Bij Legia - Ajax zag het verschil tussen Veltman en Tete aanvallend erg goed. Ik kan me geen goede aanvallende actie van tete herrinderen. Daarnaast liet hij verdedigend soms steken vallen en had hij veel overtredingen nodig. Ik zei een paar minuten maar zijn eerste gele kaart: deze moet Bosch wisselen, anders krijg je zo n Juninho Bacuna situatie..

Mee eens Willem, derhalve hoop ik ook dat Tete zo snel mogelijk daar weggaat. Wat ze bij Ajax doen moeten ze zelf weten en ga ik me ook niet mee bemoeien. Maar met het oog op oranje blijf ik Tete 1 vd beste opties vinden.

Enorme luxe om die twee op de bank te hebben, maar vind wel terrecht dat ze er zitten. Riedewald was ook daarvoor een erg onzekere factor, tegen sparta bewees hij dat nogmaals door een tegenstander weer makkelijk binnendoor te laten gaan. Sinds Sanchez en Viergever centraal staan met Veltman op RB wordt er gewoon weinig weggegeven, als het al mis gaat is het een bal die verkeerd valt, maar worden zeer weinig fouten gemaakt.

Sinkgraven noem ik dus bewust niet, want dat is de meest onzekere factor achterin, neem ik hem niet kwalijk en ik waardeer zijn aanvallende impulsen, maar het is wel gewoon zo, hij wil nog wel eens bal weggeven.

Ik meen mij te herinneren dat van Hanegem altijd bijzonder negatief over Riedewald was (eigenlijk over alle Ajacieden in het algemeen) maar nu het hem beter uitkomt is hij ineens een international die nog vele jaren mee kan?

20 februari 2017 om 10:30

Natuurlijk joh. Verbaast me echt dat niemand doorheeft wat Willem hier doet. Kom op jongens, het is nog maar een paar wedstrijden voor misschien wel het Feyenoord kampioenschap waar Willem al bijna 20 jaar op wacht, hij draagt zijn steentje bij. Dit doet hij toch puur en alleen maar om onrust te stoken in Amsterdam? Willem heeft de kans z'n club te helpen met die column en die grijpt ie nu.

Natuurlijk joh. Verbaast me echt dat niemand doorheeft wat Willem hier doet. Kom op jongens, het is nog maar een paar wedstrijden voor misschien wel het Feyenoord kampioenschap waar Willem al bijna 20 jaar op wacht, hij draagt zijn steentje bij. Dit doet hij toch puur en alleen maar om onrust te stoken in Amsterdam? Willem heeft de kans z'n club te helpen met die column en die grijpt ie nu.

20 februari 2017 om 10:38

Hahaha ja hoor al je echt denkt dat willem ajax hiermee wil verzwakken dan heb je het echt niet begrepen. Hij heeft gewoon vertrouwen dat deze jongens speelttijd nodig hebben en dan laten zien veel in hun mars te hebben. Dat en niet meer. Bizarre complotgedachten hahaha

Het is eigenlijk best wel gek als je er bij stil staat, toen Feyenoord voor het laatst kampioen werd was van Hanegem nog wel redelijk jong :P begin 50

Toch vind ik Tete in potentie een van de of misschien wel de beste back van Nederland, zeker op verdedigend vlak. Veldman doet het absoluut niet slecht, maar ben er van overtuigd dat de top van Tete hoger ligt.

Toch vind ik Tete in potentie een van de of misschien wel de beste back van Nederland, zeker op verdedigend vlak. Veldman doet het absoluut niet slecht, maar ben er van overtuigd dat de top van Tete hoger ligt.

20 februari 2017 om 11:54

En dan VelTman zijn waarde zien verdampen zeker. Tete wacht maar mooi 1 seizoen of hij zoekt maar een andere club.

Tete is veel beter dan Veltman, Veltman is een overschatte voetballer... die te veel credit krijgt voor iets wat hij niet is een top speler (voor Nederlandse begrippen)

als ik gister ook weer zie hoe hij een aantal keer (en niet voor het eerst) een normale pas niet eens kan geven, en soms ook vaak inschatting fouten maakt, hoort hij op de bank en Tete op het velt.

20 februari 2017 om 11:26

Tete en Veltman ontlopen elkaar in principe niet zoveel, verdedigend vrijwel gelijk en aanvallend is Veltman aantoonbaar beter. De tackles van Tete zijn spectaculair en altijd raak, maar het zegt genoeg dat hij zulke tackles vaker nodig heeft dan Veltman. Veltman zal zeker geen wereldtopper worden, maar voor Ajax een zeer bruikbare speler die een stap(je) hogerop best aan zou kunnen.

Daarnaast heeft Tete dit seizoen ook meer fout dan goed gedaan in de wedstrijden die hij mocht spelen, dus het feit dat Veltman een foute pass geeft en daarom op de bank moet is dus onzin. Dan moet iedereen banken.

20 februari 2017 om 13:45

Klopt. Dat komt omdat tete kort druk zet waardoor hij er af en toe achteraan moet als zijn man daar raad mee weet. Het is echter wel iets dat past in het pressiesysteem van ajax, waar veltman vaak de zwakke schakel is en het druk zetten van teamgenoten zinloos maakt. Niet dat ik vind dat tete basis moet hoor, maar zulke dingen moet je wel gewoon zien...

20 februari 2017 om 11:29

Veltman is gewoon de Vice-Captain en is gewoon een stuk slimmer dan Tete, Tete is een domme kracht die je zijn man uit kan laten schakelen. Als hij beter aan de bal was zou je hem perfect als stofzuiger kunnen omvormen. Maar ik kan me ook best vinden in het feit dat Veltman de voorkeur krijgt. Al vond ik hem als CV beter, en zou ik ze liever beide opstellen.

Tsjah. Ze hebben beide geen moment laten zien waarom zij in de basis horen. Tete is verdedigend goed maar brengt aanvallend niks (tikkie breed en tikkie terug) en Riedewald is te lief en wint bijzonder weinig duels. Dit terwijl Veltman veel vooruit speelt en verdedigend ook zeer solide is en Viergever veel gaten dichtloopt en gewoon een goed seizoen draait. Ik heb nog geen reden gezien waarom Bosz zou moeten veranderen.

20 februari 2017 om 13:42

Veltman is wel 1 van de weinige die niet fel genoeg dekt (waarschijnlijk omdat hij denkt dat hij zijn tegenstander nooit meer bijhoudt als die hem gepasseerd is wat klopt) waardoor hij regelmatig de zwakke schakel is in het pressiesysteem. Daar is tete wel een stuk sterker in. Punt is dat er eigenlijk gewoon iemand anders zou moeten komen te staan dan die 2.

20 februari 2017 om 13:48

Ik kan niet zeggen dat ik Veltman niet goed vindt dekken (alhoewel gisteren niet een briljante partij was van hem). Hij is minder fel. Aanvallend brengt hij alleen wel meer diepte in het spel. Tete vertraagd vooral waardoor het baltempo erg achteruit gaat.

Van Hanegem is een trainer die heel erg op loyaliteit en vertrouwen gesteld is. Andere trainers pleiten ervoor alle spelers constant scherpt te houden door ze onder druk te zetten of te passeren. De ene speler reageert hier beter op, de andere daar.

Het zegt mij al genoeg dat hij oranje aandaagt als motivatie waarom hij hun zou laten spelen. Je bent trainer van een voetbalCLUB. Dan moet het je niks interesseren welk land ze vertegenwoordigen. Het is jouw taak om de beste opstelling te maken met de speelwijze die je voor ogen hebt.

Rond Europa Cupwedstrijden hebben zowel Ajax Feyenoord en PSV altijd moeilijke wedstrijden gespeeld. Ook in de tijd van Willem van Haneghem. Het komt er nog niet helemaal uit, maar Ajax speelt echt aanvallende dan de laatste paar jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren