Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Geel bevestigt vertrek jongste Kongolo naar Manchester City

Laatste update:

Feyenoord neemt per direct afscheid van Rodney Kongolo. Het jongere broertje van selectiespeler Terence Kongolo werd al enige tijd in verband gebracht met Manchester City en vrijdag bevestigt technisch directeur Martin van Geel tegenover RTV Rijnmond dat de verdedigende middenvelder een contract zal tekenen bij de Engelsen. De laatste formaliteiten worden een dezer dagen afgerond.

/

De zestienjarige Kongolo legt daarmee een aanbieding van Feyenoord naast zich neer. De Rotterdammers boden hem een profcontract, maar in navolging van spelers als Nathan Aké, Kyle Ebecilio, Karim Rekik en Jeffrey Bruma kiest hij ervoor om de uitdaging in het buitenland aan te gaan. Feyenoord onderhandelt momenteel nog over de laatste voorwaarden met betrekking tot de overgang.

Volgens het regionale medium ontvangt de club minimaal 450.000 euro voor Kongolo, maar de club hoopt dat bedrag door middel van bonussen op te kunnen hogen. Men zet daarbij in op een bedrag tussen de acht ton en één miljoen euro. Eerder maakte het Algemeen Dagblad tevens melding van een mogelijk vertrek van de oudere Kongolo-telg, maar tot op heden is dat nog niet aan de orde.

VInd jij dat Rodney Kongolo de juiste keuze heeft gemaakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 maart 2014 om 16:18

Want Kongolo is de enige talent die Feyenoord heeft, en is afhankelijk van een speler van de B2??? Hij is de eerste talent die vertrekt sinds een paar jaar de andere grote talenten zoals Slabbekoorn en Idrissi en nog een aantal dus ik weet niet wat je praat met alle talenten vertrekken uit Rotterdam. En ja Rotterdam is een mooie stad een hele mooie zelfs

14 maart 2014 om 17:44

Het talent*, talent dat*

14 maart 2014 om 19:57

Hij koos zelf voor de B2. Het is in de jeugd het grootste talent binnen Feyenoord!

14 maart 2014 om 16:18

Hahaha Ooh damn echt een goed argument om te vetrekken. Zijn dit nou de ambities van de Nederlandse toptalenten meer geld verdienen. Ik dacht dat voetballers succesvol wilden zijn prijzen pakken de wereld laten zien dat er geen betere is, komt zeker niet bij jou op natuurlijk. Kan nooit een echte Feyenoorder zijn, boek maar alvast een ticket naar Eindhoven airport of naar Enschede cs.

14 maart 2014 om 18:33

Mensen zeggen altijd: kijk! Bij man city breekt er nooit eigen jeugd door! Maar dat is logisch. Ze zijn pas een jaar of 3/4 bezig met het wegkopen van talenten tussen de 13-16 jaar. Die jochies zijn nu 17-20 jaar oud. Die zullen pas over 1 of 2 seizoenen te zien zijn. Daarvoor hadden Engelse clubs helemaal geen jeugdopleiding. Geen enkele.

Zo jammer dit! Groot talent en red het waarschijnlijk toch niet tussen de koopgrage clubs, dagdag talent

14 maart 2014 om 14:46

Niemand redt het als jeugdspeler bij een City of Chelsea. Die clubs hebben al wel meer dan 1000 jonge talenten weggekocht en niet één is er in al die jaren doorgebroken en basisspeler geworden. Het gaat weer puur om het geld en deze speler zal over een paar jaar wel weer te zien zijn bij een Twente of Psv.

14 maart 2014 om 14:59

onzin wat je nu zegt

als ze na 1000 niet door zouden breken (wat dus ongeveer een miljard euro kost) dan zou dat nogal lastig worden om te financieren...

heel veel breken wel door.

14 maart 2014 om 15:06

Dat is niet waar, bij city in het eerste elftal wordt zeker 90% aangekocht. Stroomt haast niets door uit de eigen "jeugdopleiding"
Engelse voetballers krijgen zo al helemaal geen kans, het nationale elftal zal zo altijd blijven falen, jammer

14 maart 2014 om 15:06

Welke speler die als jeugdspeler is gehaald is dan een basisspeler geworden? Nou?

14 maart 2014 om 15:18

Kom met feiten dan mosselmart als je het zo goed weet, want hij heeft gewoon gelijk. Helemaal bij city ga je het niet redden

14 maart 2014 om 15:53

Hij gaat er ook alleen heen voor het geld wat dacht je anders dat Kongolo zelf denkt dat die daar ooit kan slagen.

14 maart 2014 om 16:10

Hahaha niemand breekt door het is een handels huis bij Chelsea ze kopen die jochies om winst te maken...

14 maart 2014 om 17:11

Het is juist niet lastig om te financieren. Een voorbeeld. Chelsea kocht ooit Stoch, werd verhuurd aan onder andere Twente en uiteindelijk verkocht voor 6 miljoen. Daarmee kun je weer een blik met jeugdspelers kopen, en als daar weer 1 bij zit wat je voor miljoenen weet te verkopen is het gewoon rendabel. Alleen het is niet mijn manier. Ik zou juist spelers kopen met de intentie om ze te laten spelen voor Chelsea 1, maar dit is gewoon een manier om geld binnen te halen.

14 maart 2014 om 17:24

dus jij denkt als je aan miljard euro aan jeugdspelers koopt er helemaal niks verder komt dan derde divisie engeland....

juist...

14 maart 2014 om 20:00

Je komt steeds met geld, maar wie zijn er doorgebroken? Je komt steeds met argumenten, maar geen echte voorbeelden!

Juist....

14 maart 2014 om 20:31

het word niet lastig om te financieren aangezien ze deze jongens juist kopen om een paar jaar later weer door te verkopen voor meer geld zonder dat ze ook maar in het 1e hebben gespeeld, inter kocht bijv castaignos voor 3 a 4 miljoen en een jaar later verkopen ze hem voor 6 miljoen aan twente terwijl die een heel jaar op de tribune heeft gezeten

14 maart 2014 om 14:50

Goh wat zullen er velen onderduiken of niet durven toe te geven dat ze het fout hadden als hij het daadwerkelijk haalt, tuurlijk spreken alle voorbeelden in zijn nadeel maar wat heeft hij te verliezen? Financieel is dit zijn slaag, daar speelt en traint hij tegen en met betere spelers, betere faciliteiten en het verdiend beter, als hij het uiteindelijk niet red komt hij over 3 jaar terug en is hij even ver als zijn medespelers waarmee hij nu mee speelde bij Feyenoord, ik snap het probleem eigenlijk niet.

14 maart 2014 om 14:59

Maar hij haalt het niet Bonaire. Al die honderden anderen hebben het ook niet gehaald. City koop altijd gearriveerde topspelers ipv een talent door te schuiven. Verder leer je veel meer als je drie jaar in de basis staat bij Feyenoord dan in het tweede of derde van City of dat je wordt uitgeleend aan Leicester City en Bradford.

14 maart 2014 om 16:12

@bonaire,wat jij nu zegt is gewoon gelul,kijk bruma wat is hij beter geworden heeft nu grootste moeite om bij psv mee te komen maakt fout na fout en zie deze jonge verder afzakken inplaats dat hij nog bij betere club komt

14 maart 2014 om 16:37

Ook Bruma heeft in ieder geval zijn zakken vol. Waarom zou hij bij Feyenoord beter zijn geworden?

De faciliteiten zijn in het buitenland veel beter, dus iedere speler zou zo snel mogelijk hier weg moeten. Alleen maar voordeel voor de spelers. Natuurlijk wel jammer voor de clubs, maar afin; de eredivisie is toch al stuk.

14 maart 2014 om 17:23

@scf

Wat een onzin, je doet nu alsof bruma gewoon heel slecht is, als je bruma en rekik naast de vrij legt vind ik rekik gewoon beter, Als ik Bruma en De vrij naast elkaar legt scheelt het niet veel, de vrij is nu misschien klein beter beter maar in de begin van de seizoen was het bruma die het beter deed, de vrij maakte in de begin van de seizoen ook heel veel fouten dus kom nou wel met juiste argumenten

14 maart 2014 om 17:30

Bonaire
Er is één speler op deze manier doorgebroken in Engeland en dat is Krul,de rest voetbalt in Nederland of is al lang vergeten. Is gewoon bewezen. De Engelse jeugdcompetitie stelt helemaal niets voor. Het is gewoon risicospreiding voor dit soort clubs. het kost ze niets en als er één door breekt op 100 is het de jackpot. Een jongen als Rekik voetbalt dit jaar voor het eerst een volwaardig competitief seizoen op een acceptabel niveau, terwijl leeftijdsgenoten al lang en breed eerste elftal spelers zijn en international. Was Rekik niet al lang veel beter geweest nu als hij gewoon was gebleven? Ik dnek het eerlijk gezegd wel. Maar goed waar hebben we het over, ook als het antwoord op die vraag niet gegeven wordt is het maar één meer mogelijke uitzondering. De rest heeft een groot deel van de tijd waarin ze zich ontwikkelen gewoon weggegooid (leuk zo'n sauna natuurlijk, maar je hebt er dus niks aan).

14 maart 2014 om 20:05

Dat is het nou juist! Bruma was in de jeugd 10 keer beter dan de Vrij en nu is het niveau niet veel verder! Of de Vrij is veel beter geworden of Bruma veel slechter, maar beide gevallen zou raar zijn omdat Bruma met goede spelers traint in Engeland en de Vrij in de eredivisie een basisplaats had! Dus wat is beter?

14 maart 2014 om 20:33

wat dacht je van het feit dat zon club hem puur koopt om hem 2 jaar later met winst aan een matige club te verkopen, daar laat je je toch niet voor gebruiken?

14 maart 2014 om 16:15

Dit moet toch verschrikkelijke frustrerend zijn als Feyenoorder. Als je toch alle talenten ziet die Feyenoord heeft opgeleid. Misschien ligt er wat schuld bij Feyenoord dat ze de talenten niet binnen kunnen houden maar wat denkt zo'n Kongolo daar nu te bereiken?

14 maart 2014 om 18:21

Het meest frustrerende is nog wel dat hij over 2 jaar opduikt bij twente psv of vitesse en dan tegen ons de winnende maakt.

14 maart 2014 om 16:59

Eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel jammer, zolang er maar genoeg talenten overblijven. Het is voor feyenoord begrippen weer een mooi bedrag. Kunnen we mooi gebruiken om een super nummer 10 en 9 aan te trekken voor volgend seizoen. Ik hoop 2 voetballende spelers, zodat vilhena en clasie ook beter uit de verf komen. Een 10 zoals djuricic en een 9 zoals, guidetti toentertijd (let op!). Het is bovendien altijd maar afwachten of een talent het gaat maken. Misschien heeft die wel mee geteerd op zijn broers naam.

14 maart 2014 om 18:22

Waarom leiden we die spelers uberhaupt nog op? Ze gaan toch allemaal weg...

15 maart 2014 om 06:11

Omdat Nederland niets meer is dan een opleid land

nou tot over 4 jaar bij twente of psv.

Clubliefde bestaat niet meer bij spelers

14 maart 2014 om 14:39

clubliefde voor manchester city

14 maart 2014 om 14:41

Voor geld ja

14 maart 2014 om 16:17

club liefde voor je geld

14 maart 2014 om 14:42

Nou welkom in het echte wereld waar alles om geld draait

14 maart 2014 om 16:11

Tja over 3 jaar loopt hij niet ver achter op de ontwikkeling van Bv een Slabbekoorn maar zijn bank rekening is wel dik.

14 maart 2014 om 14:48

Idd denk dat hij over een aantal jaar met hangende pootjes terug komt naar NL. En een wat vollere portemenee

14 maart 2014 om 14:48

Dan hebben ze toch een stap gemaakt. Want de laatste 10 jaar blijken die teams structureel beter te presteren als Feyenoord.

14 maart 2014 om 14:57

Waarom moet er clubliefde zijn? Hij kan ergens anders naar toe die een betere aanbeiding heeft, dan kan het dat hij daarvoor kiest.

Of het slim is, is een tweede.

Zal ze broer snel volgen denk, zoiets beslis je niet alleen maar. Echt zonde, en over 3 jaar komt hij met staart tussen ze benen terug van sorry..

14 maart 2014 om 16:12

zijn heeft nog een contract en die gaat hij gewoon verlengen

Geen verstandige keuze. Het is al niet alles om vroeg naar het buitenland te gaan, maar bij City ga je gewoon geen enkele kans krijgen in het eerste.

Snap goed dat 'ie dit doet. Kan in een jaar bij City meer verdienen dan in 5 seizoenen bij Feyenoord. Krijgt ie ook nog de kans om in een poule met de grootste talenten van de wereld te voetballen. Het gaat hard worden voor deze jongen. Maar als het niet gaat lukken kan 'ie op z'n 20e mooi bij PSV op huurbasis gaan voetballen.

Dit soort ontwikkelingen kunnen wij helaas niet voorkomen. En eigenlijk mogen we dit ook maar stimuleren. Deze jongen gaat zometeen op een Veel hoger niveau trainen. Als 'ie zich goed ontwikkelt mag ie over een paar jaar naar het Championship en wat ervaring op doen.

Hopelijk gaat deze jongen zich goed ontwikkelen bij city!

14 maart 2014 om 14:39

Ja hoor eigenlijk moeten we dit stimuleren.... gast! Ze leiden in Engeland nauwelijks op man. De taal is alleen mooier voor de rest is het alleen maar have a good game lads! Als er een nieuwe verdediger moet komen dan kopen ze toch echt weer een verdediger van 40 miljoen.

14 maart 2014 om 14:52

Je zit daar in zo'n grote groep met talenten. De druk is enorm hoog en er heerst een erg competitieve sfeer. Natuurlijk is de kans dat je doorbreekt heel erg klein. Want de lat wordt automatisch hoger gelegd. Hoe hoger de lat hoe beter. Je kunt je met alle respect wel bij Feyenoord in de basis spelen- maar denk dat het voor je persoonlijke ontwikkeling zeker niet slecht is om je jongere jaren bij zo'n club mee te maken.

En bovendien kan Feyenoord Kongolo niet houden. Zoals ik al zei - hij krijgt daar in een seizoen waarschijnlijk wat hij in 5 seizoenen bij Feyenoord verdient.

Als hij bij Feyenoord al het beste jeugd exponent is...snap wel dat hij interesse heeft in Engeland.

En wat geeft hij er nou om als hij niet doorbreekt? Rekik speelt nu bij PSV en zal binnekort vaste waarde zijn in Oranje als hij zich zo doorontwikkelt. En deze beste man heeft hetzelfde gedaan als Kongolo. 5x zoveel verdienen, verhuurt worden aan een ED club en uitzicht hebben op Oranje..geen misselijk traject, toch?

14 maart 2014 om 15:42

Laatste jaren blijkt juist dat er maar weinig jeugdspelers doorbreken en als ze al doorbreken dan zeker niet bij Chelsea of Man city. En het zogenaamde "op hoog niveau trainen" is altijd minder voor de ontwikkeling dan basis bij een club op het hoogste niveau in Nederland, Portugal of zelfs Denemarken oid. Dat blijkt ook uit de resultaten uit het verleden. Naast het feit dat trainingen in Engeland vaak helemaal niet op zo'n hoog niveau liggen

Misschien is Kongolo uitzondering op de regel, maar ik ga ervan uit dat hij het niet gaat redden en het zelfs slecht is voor zijn ontwikkeling.

14 maart 2014 om 16:27


Ja inderdaad, het is te zien dat spelers als de Vrij en Kongolo Vele malen beter zijn dan Rekik en Bruma joh. Die hebben echt enorm baat gehad om bij Feyenoord te blijven.........like for like vergelijking.

14 maart 2014 om 16:44

@ Church89

Bruma is al helemaal een rampen plan, dat je die nog noemt. Rekik krijgt nog even het voordeel van de twijfel. Maar het is gewoon een feit dat al die jongens die te vroeg vertrekken of de Nederlandse top overslaan het niet redden. Om vervolgens van club naar club te hoppen, dus ze vergooien in principe hun sportieve carriere, want ze dromen er echt wel van om bijvoorbeeld in de Champions League te schitteren.

14 maart 2014 om 17:54

Ze hoeven de NL top niet per se over te slaan. Stuur zo'n jongen voor 2 jaar naar Engeland om daar wat niveau te maken. Laat ze dan 1 a 2 jaar in de ED voetballen en stuur ze dan terug naar de BPL Voor clubs zoals City is dit een veel goedkopere route.

14 maart 2014 om 14:44

Het fnanciele deel snap ik, maar je tweede verhaal is echt krom.
Dus als die zich goed ontwikkeld, mag hij over een paar jaar (minimaal 2) naar het Championship? Weet niet of je het NL voetbal volgt, maar over een paar jaar (dan is hij minimaal 18) is de kans groter dat hij bij Feyenoord wekelijks mee kan spelen

14 maart 2014 om 14:45

Stimuleren? Hoezo nou weer stimuleren? Je carrière vergooien om een aantal jaar bij city te trainen en flink te cashen ipv de geleidelijke weg bewandelen waardoor hij meer kans heeft tot slagen?

14 maart 2014 om 14:53

Rekik is inderdaad ook zijn carriere aan het vergooien bij City of niet?

Wat nou geleidelijke weg. Hij is nu al het beste exponent van de Feyenoord jeugd - die jongen heeft weinig tot geen competitie daar. Snap goed dat hij naar City wil.

14 maart 2014 om 14:58

Inderdaad. Of vind je hem nu al goed bij PSV dat hij klaar is voor Man City?

Als hij echt zo goed is, had hij over een jaar bij het 1e van Feyenoord kunnen staan.

14 maart 2014 om 15:06

Rekik is 19 en een enorm talent- hij staat nu wel in de ED elke week. Je ziet dat hij wel daadwerkelijk veel geleerd heeft bij city en een hoger niveau haalt dan menig verdediger die ''de geleidelijke weg'' bewandeld.

14 maart 2014 om 17:23

Rekik was dan ook 1 van de grootste talenten bij Feyenoord. Wie zegt dat hij via Feyenoord, niet nu een betere speler was geweest die ipv van een grote club naar een kleine(re) club van een kleine(re) club de stap naar een grote club zonder daarvoor zijn jeugd overhoop te hebben gegooid.

Je hebt het alleen maar over leeftijd en voetbal, maar vergeet niet wat er daarnaast bij komt kijken. Een jongen die op jonge leeftijd de stap maakt, er alleen voor staat.

Kijk bijvoorbeeld hoe Bruma er nu voor staat op deze jonge leeftijd met zijn arrogante houding. Was hij bij Feyenoord gebleven, daar groot geworden, was het een hele andere persoon geweest. Ik zeg niet dat het dan direct een aangename jongen is, maar ik weet zeker dat hij dan meer met zijn beentjes op de grond was blijven staan.

14 maart 2014 om 17:52

Juist...

Kongolo staat anders ook bekend als een van de grootste talenten van Feyenoord. Je houdt deze mannen tegen in hun ontwikkeling als je ze niet laat gaan. Ze krijgen in Manchester te maken met hyper moderne faciliteiten en goede begeleiding - waarbij vaak de familie volledig meekan en financieel gebacked worden.

In Nederland blijven en de weg der geleidelijkheid belopen is helaas iets wat financieel gezien niet meer interessant is. Ik ben ook van mening dat spelers in Engeland belangrijkere ervaring op doen dan in Nederland. Zelfs op championship niveau, helaas.

15 maart 2014 om 06:28

Sorry maar dan kan ik niet anders concluderen dat je er geen verstand van hebt.

Championship is hard en wordt niet heel mooi gevoetbald, terwijl over de hele wereld de Nederlandse voetbalschool als voorbeeld wordt gebruikt. Tuurlijk loopt de ED achter op de top competities maar is ook niet realistisch om dat te vergelijken. De budgetten zijn daar zo veel groter. En daarbij financieren sommige clubs het ook extern. Kijk naar Italië bijv, eerst was het een topcompetitie en nu bungelt alleen juve nog bij de topploegen uit Europa.

Weet zeker dat zo'n jongen verder komt wanneer hij de geleidelijke weg bewandelt. Trainen wordt zo zwaar overschat! Wedstrijden daar draait het om. En die hebben ebicilio, rekik, ake, bruma niet of nauwelijks gespeeld in de tijd in Engeland. En dan zeggen mensen nu, rekik en bruma spelen toch bij PSV in de basis en doen niks onder ten opzichte van een de vrij en BMI bijv. En dat is waar, maar ze hadden inmiddels met hun talent al 2 klasse beter moeten zijn. Enige verschil, WEDSTRIJD ERVARING

16 maart 2014 om 11:40

Met alle respect, maar ik denk dat Engelse clubs hun spelers nog steeds liever op de eigen Engelse manier opleiden. Die sturen de spelers graag naar 't Championship om daar het fysiek wat op te vijzelen.

Denk dat hier het Nederlands nationalisme een grote rol speelt in je reactie. Je verheerlijkt nu de Nederlandse route terwijl deze, met alle respect, de laatste jaren weinig successen heeft geleverd. De tijden van Ruud van Nisterlooij en Jaap Stam zin voorbij.

Trainingen zijn juist enorm onderschat - wedstrijden zijn een moment opname van 90 minuten waarbij veel externe factoren ook nog een rol spelen. Waarbij trainingen het algemene niveau van de spelers daadwerkelijk op kan schroeven, waarbij spelers ook daadwerkelijk nog dingen kunnen leren.

Sorry hoor, maar toen ik 15 was en 2x in de week trainde en wedstrijd op Zaterdag had, leerde ik veel meer dan nu dat ik 24 ben en de kans heb om 1x in de week te trainen. De intensitiviteit waarbij bij mijn locale SV met de jeugd wordt samengewerkt, de manier waarop dit zoveel bijdraagt aan je voetbal educatie is zo zo zo ontzettend veel belangrijker dan wedstrijden spelen. Zeker in de categorie 16-20

14 maart 2014 om 20:35

haha denk je nou echt dat city tijd en moeite in deze jongen gaat steken? ze kopen hem puur om hem over een paar jaar voor een paar miljoen te verkopen, en dat levert ie op alleen omdat die man city op zijn cv heeft staan, city trekt elk jaar 20 van dit soort jongens aan voor een klein bedrag om ze vervolgens voor 4 miljoen aan een kleinere clubs te kopen

Die zijn we over een paar jaar weer terug bij PSV of Twente. Jammer dat het bij allochtonen nog steeds zo vaak om geld draait. Ik begrijp het wel maar het is niet de keuze wat het beste is voor zijn carriere.

14 maart 2014 om 14:40

Ik ben benieuwd hoeveel mensen er over het woord allochtonen gaan vallen.

14 maart 2014 om 14:41

Bij iedereen draait het om geld, niet alleen bij allochtonen. Daarbij is Kongolo gewoon een Nederlander hoor. Ik kan me de keus voor het buitenland wel voorstellen. Niemand kan zeggen of hij het daar uiteindelijk gaat halen maar hij weet ook niet of hij het gaat halen als hij bij Feyenoord blijft.

14 maart 2014 om 14:48

Ja jezus christus als je het helemaal politiek correct wilt hebben wel ja. Sjonge jonge. Feit is gewoon dat families uit Afrika, Suriname die net 1 of 2 generaties in Nederland wonen het niet breed hebben. Vaak is hun thuis situatie ook nog eens verre van stabiel. Ik snap het wel maar het is gewoon jammer. Als je echt dat talent hebt dan is Nederland het ideale land om je te kunnen ontplooien.

Ik neem het die gasten ook niet meer kwalijk maar die Britse clubs verpesten onze ene na de andere talent door die talenten te lokken met bling bling.

14 maart 2014 om 14:48

Ik ben het helemaal met je eens Ansjo. Bij Feyenoord zijn het ook allemaal dezelfde types die de overstap naar Engeland maken. Swag, Yolo, ego, bling bling, denken dat ze heel wat zijn om vervolgens met hangende pootjes weer terug te keren naar Nederland. Voor Feyenoord is het wel erg zuur dat juist de grootste talenten vertrekken, bizar eigenlijk.

14 maart 2014 om 15:29

Wat nog erger is, is dat spelers als Bruma, Rekik en vooral Castaignos niet met hangende pootjes terug komen, maar met een air van: ik kom van een internationale topclub en hier ga ik het wel even laten zien zodat ik volgend jaar weer lekker naar de Europese top kan. Ze lijken nog steeds te denken dat ze het niveau van de Eredivisie ver ontstijgen en je hoort ze bijna nooit zelfkritisch zijn. Kwamen ze maar wat meer met hangende pootjes en wat nederiger terug, met name Castaignos, enorm gefrustreerd en over het paard getilde speler.

14 maart 2014 om 16:21

@joaquin,deze jongens zijn er niks beter op geworden kwa voetbal durf te wedden als ze in nederland waren gebleven dat ze veel verder waren geweest dan nu
lach me elke week kapot om bruma en reekik stuntelaars

14 maart 2014 om 16:24

ou Bruma en Ake waren niet de grootste talenten

en Tja als ze niet willen blijven ga dan lekker !! Feyenoord gaat dan gewoon verder met jongens die willen blijven zoals Jari schuurman. Rekik moet dan ook niet met een mooi verhaaltje komen : Ja de toekomst van Feyenoord was onduidelijk blablabla...

14 maart 2014 om 15:40

Enkele 'autochtonen' die ook vroeg zijn weggegaan (daar gaat het zeker niet om geld):
- Jordy Brouwer
- Vincent van den Berg
- Vincent Weijl
- Tim Krul (heeft het gelukkig wel gemaakt)

Het leven draait om geld, gezondheid en geluk Ansjo

14 maart 2014 om 18:23

Dit zijn geen van allen spelers geweest die een grote toekomst werden toegedicht. Als je denkt dat je. Van deze 4 speelt Krul nog en de rest niet. Ja die Weijl speelt in China.

Zonde. Net nu de afgelopen jaren clubs als Feyenoord en Ajax hun best doen om dit soort jongens vast te houden en ze structureel ook gewoon laten spelen. Als hij wat meer geduld had gehad was hij gewoon de komende seizoenen al voorzichtig aan spelen toe gekomen. Die kans lijkt nu stukken kleiner.

14 maart 2014 om 14:42

Het zijn bijna allemaal allochtone jongens die te vroeg weggelokt worden door geld en het is nu eenmaal een feit dat die families waaruit ze komen het niet breed hebben. Dus ergens begrijp ik het wel maar ja.. Over een paar jaar staan ze weer reserve bij Vitesse oid.

14 maart 2014 om 14:44

Feyenoord is goed bezig met de jeugd, vele hebben al een profcontract getekend of staan op het punt dat te doen, helaas zullen er altijd spelers niet ingaan op die aanbiedingen en zien meer avontuur in het buitenland.

het is heel jammer en moet eerlijk zeggen dat ik dit niet had verwacht, helaas is dit een pareltje wat vertrekt, nu maar hopen dat Terence niet achter de schermen bij de deal is betrokken en dalijk ook vertrekt naar City, begreep namelijk dat het een zeer hechte familie is die denk ik bij elkaar willen blijven.

14 maart 2014 om 16:39

@ 23vdv23

Ajax heeft hier gelukkig veel minder last van dan de overige Nederlandse clubs, het gebeurd weleens maar veel minder in vergelijking met de andere Nederlandse clubs. Dus het is dus wel mogelijk om jonge spelers hier te houden.

15 maart 2014 om 06:35

Ja inderdaad, en dan eigenlijk ook niet alleen de talenten maar ook de selectiespelers gaan vaker weg wanneer ze al een dot aan ervaring hebben opgedaan.

Hmm.. Het kan dom zijn, omdat hij het bij City nooit tot het eerste elftal zal trappen, maar hij verdiend wel een tijd een stuk meer en de komende 3/4 jaar voetbalt die wel bij een topclub. Ook niet slecht voor z'n ontwikkeling gok ik zo.
Tot over een paar jaar.

14 maart 2014 om 14:56

Nee hij voetbalt niet bij een topclub, hij mag er komen kijken. Onder voetballen versta ik wedstrijden spelen onder druk, in een groot stadion en het moeten presteren met je club. Kongolo wordt een nummers, net als al zijn voorgangers, die uiteindelijk met hangende pootjes terug zal keren naar Nederland. Eigenlijk zouden alle Nederlandse topclubs zulke 'gevallen jongens' moeten boycotten. Wellicht bedenkt men zich dan wel twee keer goed voor de volgende puber naar de PL vertrekt.

14 maart 2014 om 15:56

Ja natuurlijk joh, gewoon goede spelers boycotten omdat ze te vroeg weggaan, hoe oud moet een speler dan zijn voordat hij weg mag?
En geldt dat alleen voor als ze naar het buitenland gaan, of ook als ze binnen Nederland van club wisselen?
Mag Wijnaldum bv wel van Sparta naar Feyenoord, of een Bazoer van PSV naar Ajax. Bij Twente hebben 2 spelertjes van Zeeburgia uit Amsterdam een jeugd verbintenis getekend, is dat wel oké?
Die jongen heeft groot gelijk, als hij goed genoeg is blijft hij bij City, red hij het niet kan die altijd nog een stap terug doen naar Nederland.
En wat met hangende pootjes? In een vorig topic las ik dat hij nu al meer gaat verdienen als zijn broer kan verdienen met een volwaardig profcontract. Nu weet ik natuurlijk niet wat een volwaardig profcontract bij Feyenoord is, maar laten we uitgaan van 3 ton, stel dat het salaris bij City richting de 5 ton gaat, dat zijn dus behoorlijk relevante zaken voor een prof voetballer.
Dus mocht hij inderdaad met 'hangende pootjes' terugkeren is het in ieder geval wel met een geweldige levenservaring en een gevulde knip.

14 maart 2014 om 16:28

Ik mag hieruit opmaken dat jij een voorstander bent van het vroegtijdig vertrekken van dit soort jonge talenten?
Mag ik dan ook meteen wat duidelijke argumenten vragen waarom spelers beter kunnen vertrekken dan bij een Eredivisie topclub kunnen blijven, aangezien je die hierboven nog niet bepaald aandraagt.
Je hele lap tekst tot aan dat Zeeburgia gedoe slaat natuurlijk nergens op en heeft niets te maken met het onderwerp 'vertrek van zeer jonge spelers naar het buitenland'.

Voorbeelden van mislukkingen zijn er in overvloed, voorbeelden van (uiteindelijk) geslaagde transfers vanuit Nederland? vpersie? Krul wellicht? Veel verder kom ik niet.

14 maart 2014 om 16:43

Wat is er mis mee dan? So what als ze na 4 jaar erachter komen dat ze niet goed genoeg zijn voor de absolute top, die ervaring pakken ze je nooit meer af. Ook van foute keuzes leer je.
Zoals jezelf al typte je kunt altijd weer terug naar Nederland.
Voorbeelden van spelertjes die mislukken bij Feyenoord, Ajax,psv of welke bvo dan ook zullen er ook genoeg zijn, alleen daar hoor je veel minder over want die vloeien af naar de jupiler league of het amateur voetbal.
Ik geef duidelijk aan dat ze een geweldige levens ervaring op zullen doen, alleen daarom al is het de moeite waard om te verhuizen naar een ander land.

Edit: Ik er niet een voorstander van, maar ook geen tegenstander, als de familie Kongolo alle voors en tegens hebben afgewogen en ze besluiten dan om naar Engeland te gaan dan vind ik het prima.

Edit2: Ik gaf al die voorbeelden omdat ik heel benieuwd ben waar jij de grens legt?

14 maart 2014 om 16:47

Weer geen argumenten, jammer, dan kan ik het debat om het zo maar even te noemen in deze tijd, niet met je voort zetten.
Je vergelijkt nog steeds spelers die binnen Nederland verhuizen met een vertrek naar een ander land, vreemde cultuur en veel zwaardere competitie met kapitaalkrachtige clubs waar je niets meer bent dan een nummer.
Hoezo appels met peren...

14 maart 2014 om 16:52

Ja als jij levenservaring opdoen en goed geld verdienen geen 'valide' argumenten vindt zijn we inderdaad snel klaar, is het eigenlijk zonde van de tijd die er ingestoken is.

14 maart 2014 om 16:57

Op 15 jarige leeftijd vind ik dat je in NL nog zat levenservaring op kunt doen en vind ik geld inderdaad geen valide argument. Neem me niet kwalijk, maar we hebben het wel over pubers hier.

Verder niets mis mee dat je een andere mening hebt trouwens, had alleen op wat meer onderbouwing gehoopt.

14 maart 2014 om 17:11

V persie heeft gewoon gespeeld bij feyenoord 1 hoor

14 maart 2014 om 17:14

Weet ik Feywhite, zelfs de Uefa Cup gewonnen waarin hij een fenomenale wedstrijd speelde tegen Inter. Alleen reken ik hem voor het gemak ook even tot vroege vertrekkers. Maar als puntje bij paaltje komt zou je zelfs vpersie niet tot dat rijtje mogen rekenen inderdaad..dan blijft er helemaal niets meer over van jonge spelers die vroeg weg gaan en toch slagen..

17 maart 2014 om 11:51

Ja oke, zo had ik er niet over nagedacht.
Het is ontzettend jammer dat spelers nog altijd vertrekken op die leeftijd. Snap dat het verleidelijk is, mja je wordt er echt niet beter (op een paar uitzonderingen na) en je verpest zo al de belangrijkste jaren van je ontwikkeling..

Die zien we over 3-4 jaar terug in de Eredivisie, doodzonde dit. Was echt een van de pareltjes uit de Feyenoord Academy.

Ik denk toch echt dat Terence Kongolo nu zo spoedig mogelijk de overstap maakt naar Engeland..

Ach, die gaat gewoon even goed geld verdienen in 3 jaar tijd en komt dan terug naar Nederland. Waarschijnlijk bij Psv, Twente of Vitesse omdat die de beste salarissen kunnen bieden. Ajax ook natuurlijk maar het lijkt me niet dat die hem een aanbieding zullen doen.

slim, spelen en trainen tegen en met betere spelers, betere faciliteiten en het verdiend beter

14 maart 2014 om 14:43

Zeker slim, Bruma plukt er nu de vruchten van; trainen met John Terry is natuurlijk goed voor je carrière. Beste centrale verdediger van de Eredivisie nu. Schei toch uit.

14 maart 2014 om 15:00

Ach je moet toegeven, voor de over het alegmeen niet zo slimme voetballers die naar de korte termijn kijken is het een goede keus. Ze kijken ect niet verder dan hun neus langgg is. Wanneer hij niet zo snel naar het buitenland was gegaan was ie nu basisspeler en bijna klaar om de stap te maken. Bruma heeft flink gecasht afgelopen jaren, nu bij PSV al de minste verdediger, volgend jaar rechterrijtje eredivisie club, daarna jupiler league en op zn 28ste hheeft ie niks meer. geen opleiding en egen geld, door een foute keuze...

14 maart 2014 om 15:03

Alsof Bruma zo veel beter zou zijn geweest als hij niet naar Chelsea was gegaan. Die jongen heeft het uiteindelijk net niet.

Trainen met John Terry lijkt me inderdaad wel goed voor je carrière overigens.

14 maart 2014 om 15:09

Bruma was in de Feyenoord jeugd al geen hoogvlieger, hij is volgens mij gescout door Chelsea op basis van een jeugdtoernooi waar hij wel goed presteerde.
De kans dat Bruma het eerste van Feyenoord zal halen was sowieso minimiem geweest, hij stond niet te boek als een groot talent.

14 maart 2014 om 15:47

Bedoel je die John Terry die met Engeland op elk groot toernoei door het ijs zakt?

14 maart 2014 om 15:50

Maar hij zal vast genoeg geld hebben voor diamanten oorbellen, fraaie tattoos en een sportwagen. Want daar draait het natuurlijk om.

14 maart 2014 om 19:34

Kom toch eens uit die droom, het hele leven draait om geld.

14 maart 2014 om 14:57

helemaal mee eens.

Waarom je eigen tekort doen bij Feyenoord en zogenaamd de geleidelijke weg bewandelen en hopelijk maar genoeg tegenstand krijgen. Je bent een enorm goede verdediger, dan hoor je ook thuis in een betere competitie dan de Neerlandse.

Zeker op die leeftijd is meer weerstand meer ontwikkeling.

Die wordt over een paar jaar verhuurd aan een Eredivisie-club, maar zal het nooit gaan redden. Dom van die ouders ook, de vader van Vilhena is wat dat betreft zo verstandig om de carrière voor z'n zoon zorgvuldig te plannen, en niet voor een financieel aantrekkelijke aanbieding te vallen, wetende dat de potentie die je als speler hebt er nooit helemaal uit zal komen gezien je eerst volwassen moet worden in de Eredivisie en een dragende kracht bij de club die je heeft opgeleid.

14 maart 2014 om 15:01

Jeetje. Mag ik jouw glazen bol? Want jij weet precies hoe het gaat lopen. Misschien redt hij het wel, misschien niet. Maar waarom is het een domme keuze?

14 maart 2014 om 17:43

Heeft niks met een glazen bol te maken, de ervaring leert dat dit een domme keuze is qua carrièreplanning, en dan bedoel ik de weg der geleidelijkheid naar een Europese (sub)topper, niet financieel snel binnen zijn dus. Een club als City koopt ieder seizoen een karrenvracht aan talenten, en voor het eerste elftal is er ook ieder jaar wel een klein potje voor transfers naar mijn idee. De kans van slagen is dus bijna verwaarloosbaar. Schoolvoorbeelden van hoe het wel moet; Sneijder, Vertonghen, Kuyt, of welke speler dan ook die eerst een grote meneer werden in de Eredivisie. De Eredivisie wordt niet voor niets de springplank genoemd naar grotere competities. Daarbij is het ook beter om eerst een beetje volwassen te worden bij de club die je heeft opgeleid. Er zijn te weinig voorbeelden van spelers die op een dergelijke leeftijd uiteindelijk slaagden. Eigenlijk geen, op Tim Krul na.

Leuk voor hem om in 4 jaar tijd flink te cashen om vervolgens weer terug te keren naar Nederland om daar de ingeleverde tijd te proberen redden. Sonde, waarom niet gewoon nog 2 jaar bij Feyenoord aanzien en dan alsnog verkassen als hij echt zo goed is? Hij is nu gewoon een nummer bij man city. Waarom zien zulke spelers dat toch niet in? Kijk naar de ander de jongens zoals Ebecilio, castaignos, Bruma, van la Parra en Rekik. Allen zijn weer terug in de Nederlandse competitie.

14 maart 2014 om 16:32

Allen weer terug in Nederland, met een geweldige levenservaring en een goed gevulde portemonnee, Op van la Parra na spelen ze allemaal voor het kampioenschap in Nederland.
Zitten in de leeftijdscategorie 19 tot 22, wat is dan het verschil met bv Clasie, de Vrij, BMI Vilhena of Boëtius?

14 maart 2014 om 17:20

Zij maken de stap nog naar het buitenland met een schat van ervaring en hebben dan ook een grote(re) kans van slagen. De andere spelers hebben de stap gemaakt, maar werden niet goed genoeg bevonden. Die zetten ipv stappen vooruit, achteruit.
Kan je veel zeggen, maar dat is niet goed voor een voetballer.

14 maart 2014 om 20:39

het verschil is dat dit sterkkhouders zijn bij de clubs, en een jongen als bruma te slecht is voor psv en over een paar jaar bij een roda of een nac speelt

Erg jammer dat hij weggaat. Maar zijn ouders zullen ook wel druk op hem hebben uitgeoefend,want die zien het grote geld natuurlijk ook wel zitten.

Zuur voor Feyenoord.
Je kan het die jongen niet heel erg kwalijk nemen.
Weet niet wat ik had gezegd als ik de kans kreeg op die leeftijd om naar een club te gaan met alleen maar grote namen en salarissen.
Het is natuurlijk makkelijk zeggen dat het dom is.. Maar wie zegt dat hij het wel gaat maken als ie bij Feyenoord blijft. Zoals Fer en Wijnaldum hebben gedaan.. Die spelen nog niet top.. Bruma en Rekik zijn van dezelfde lichting, spelen op hetzelfde niveau (afgezien van Fer) maar hebben de bankrekening al dik gespekt en veel meer geleerd van de grote jongens..

14 maart 2014 om 14:47

Fer en Wijnaldum zijn bij Feyenoord vertrokken omdat ze dachten dat ze op een zinkend schip zaten. Fer zit nu alsnog lekker in Engeland en Wijnaldum had zonder de blessures nu ook de stap gemaakt. Waren die jongens bij Feyenoord gebleven was dat ook wel gebeurd.

Nathan Aké, Kyle Ebecilio, Karim Rekik en Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt. Ze spelen nu bij de topclubs in nederland. (behalve Aké). Waarschijnlijk zien we je over 3 jaar terug op de nederlandse velden Kongolo. Ik hoop alleen dat hij dan wél voor Feyenoord kiest.

14 maart 2014 om 14:51

Liever niet. Feyenoord moet niet van die omhooggevallen spelers terughalen nadat ze de club eerder de rug hadden toegekeerd. Dat is geen goed signaal naar je huidige jeugd toe, dan willen ze allemaal wel vertrekken omdat ze in hun achterhoofd hebben dat Feyenoord ze wel wilt terughalen indien ze daar compleet mislukken ( wat ook al die spelers gebeurt ).

Toch triest dat de grootste talenten van Feyenoord steeds maar weer vertrekken naar die olie clubs in de Epl? Met de jeugd dat overblijft, dus niet de toptalenten, eindigde Feyenoord wel eventjes tweede en derde. Moet je nagaan als zulke jongens ook ''gewoon'' bleven, had je echt gouden jaren als club kunnen hebben.

14 maart 2014 om 15:57

Ja dat is inderdaad zonde. Snap ook niet echt als er zovele voor jou het niet gered hebben bij die ploegen in de epl, wat doet die Kongolo dan bedenken dat hij het wel zou redden. Lijkt me dat al die mensen de korte termijn belangrijker vinden dan de lange termijn. Maar goed zonde blijft het

14 maart 2014 om 20:40

ze redden het ook niet puur alleen omdat ze die kans niet een zullen krijgen een city koopt dit soort jongens puur om ze met winst door te verkopen en dit lukt omdat ze city op hun cv hebben staan, het is gewoon een geldpot voor topclubs

Ik snap het gewoon niet, echt niet! Zo'n speler ziet zijn voorgangers toch hopeloos falen in Engeland, voor hem zal het echt niet anders zijn. Die komt over 2 of 3 jaar roemloos met hangende pootjes terug naar de Eredivisie... Waar hij zijn leeftijdsgenoten al zal zien schitteren in de Kuip. Onvoorstelbaar wat zo'n jongen beweegt dit te doen, ik begrijp er echt helemaal niets van!
Het financiële plaatje snap ik zelf ook wel, maar dat vind ik geen argument voor iemand van 15.

14 maart 2014 om 15:04

En ik maar denken dat die verstandige ouders had..
Althans, zo kwamen ze wel op me over.

Maar goed, het grote geld wint weer eens..
Zullen we over drie seizoenen wel weer bij Twente zien ballen.

14 maart 2014 om 15:09

Nou, hopeloos falen!
Bruma international, van Aanholt international, Rekik international.

Wellicht schetsten mensen wel een onrealistisch verwachtingspatroon bij spelers die vertrekken. Men doet net alsof je faalt als je niet de nieuwe Pogba wordt of op je 18de in de basis staat bij een absolute topclub.

14 maart 2014 om 15:23

@sammerens

Nee, je begrijpt het blijkbaar niet. Zal het nogmaals proberen duidelijk te maken.
Om te beginnen moet even duidelijk zijn dat zowel Bruma als van Aanholt als ook Rekik momenteel geen (vaste) international zijn. Bovendien hebben ze hun uitverkiezing tot international niet verworven via de PL dacht ik zo, maar in onze eigen Mickey-competitie. Als je hier 2x kunt hooghouden en toevallig verdediger staat, kom je al in aanmerking voor Oranje. Het is puur bij gebrek aan beter, niets meer, niets minder.

In Engeland zijn ze stuk voor stuk door de mand gevallen, Bruma kon het zelfs niet redden bij Hsv. In Duitsland hadden ze ook al gezien dat dit hem niet ging worden en terecht, want ik en velen met mij zien het grote talent ook niet in hem zitten.

Het geeft geen garantie dat deze spelers grootheden waren geworden als ze in Nederland waren gebleven, maar dan hadden ze wel op jonge leeftijd al veel meer minuten kunnen maken in het eerste bij een Nederlandse topclub waar je leert omgaan met spelen onder druk, Europese wedstrijden mee pikt en boven alles fouten mag maken. Dat laatste is in de grote competities juist uit den boze en laat dat nu net iets zijn waar jonge spelers vaak nog in vervallen. Dat is niet erg, maar geeft eens te meer aan dat men nog helemaal niet klaar is om op jonge leeftijd de strijd aan te gaan met 20 andere zogenaamde toptalenten uit alle hoeken van Europa. Om nog maar te zwijgen over de persoonlijke emotionele ontwikkeling van iemand op die leeftijd..

Niemand heeft het hier over falen als je niet op jonge leeftijd bij een topclub speelt, maar wel over verkeerde keuzes maken waarvan de voorbeelden uitpuilen.

14 maart 2014 om 16:16

Dat ik een andere mening heb betekent niet dat ik het niet snap.

Ze zijn geen vaste international maar hebben het Nederlandse elftal toch mooi gehaald. Dat ze niet zijn opgeroepen terwijl ze in de PL speelden is totaal irrelevant. Hun tijd in Engeland is onderdeel van hun opleiding tot hun huidige niveau. Dat jij aangeeft dat iedereen in aanmerking komt voor Oranje geeft dan aan dat de opleiding in Nederland ook niets voorstelt, want ook de mannen die zijn gebleven zijn dus blijkbaar niet zo goed dat ze een vaste waarde zijn.

Verder is in de jeugdopleiding zitten bij welke club dan ook geen garantie tot slagen. Jaarlijks verdwijnen er ook bij Ajax, PSV en Feyenoord talloze talenten door de achterdeur. Bruma heeft niet het niveau voor Chelsea weten te bereiken en heeft kansen gekregen bij diverse respectabele clubs. Niets mis mee.

Dat 'als ze waren gebleven hadden ze al veel meer minuten kunnen maken en Europese wedstrijden meegepakt' is ook zo'n waardeloze opmerking. Ten eerste is het pure speculatie en ten tweede zijn er legio voorbeelden om het te weerleggen.
Veldman is even oud als Bruma. Bruma heeft er ondertussen zo'n 80 wedstrijden opzitten bij zijn clubs, Veldman 25. Kongolo is 20 en heeft er pas een handvol wedstrijden opzitten. Een van der Hoorn zit nog niet aan 50. Klaassen is 21 en zit pas rond 25. Rekik is 19 en nadert al de 40 wedstrijden. Wat is nu precies het grote verschil?

Wat je precies bedoelt met 'om nog maar te zwijgen over de persoonlijke emotionele ontwikkeling van iemand op die leeftijd..' weet ik niet. Types als Bruma, Rekik en van Aanholt lijken mij stuk voor stuk sterke en volwassen types.

Uiteindelijk is jouw slotstuk ook weer iets waar ik een andere mening over heb. Vertrekken is helemaal niet per definitie een verkeerde keuze. Het is gewoon een ander traject dat ze kiezen. In Engeland is verhuur voor jonge spelers de standaard manier om ervaring op te doen. Hier roepen we direct dat ze met hangende pootjes terugkomen. Volgens mij zijn die gasten stuk voor stuk tevreden met hun keuze en komen ze prima terecht.

Als Kongolo Rekik heeft gebeld dan weet ik zeker dat Rekik louter goede verhalen heeft en nog steeds zeer tevreden is met zijn keuze.

14 maart 2014 om 16:38

kijk jij wel eens na wedstrijden van psv? reekik en bruma sterk en volwassen? grapjas ze maken fout na fout bedeoel je

14 maart 2014 om 16:39

Je mag gerust een andere mening hebben, helemaal niet erg. Alleen je argument dat Rekik, Bruma en van Aanholt internationals zijn, is zeer zwak. Dat zijn ze namelijk alleen bij gebrek aan beter.
Waren ze op dit moment nog steeds in Engeland gebleven, hadden ze allemaal nog geen minuut in het eerste gespeeld wat overigens niet gek is. Omdat ze weer in de Eredivisie spelen, wat momenteel gewoon hun niveau is, komen ze, bij gebrek aan beter, ook nog onverhoopt in aanmerking voor Oranje. Dat is duidelijk denk ik toch?

Ik ga verder niet in op persoonlijke emotionele ontwikkeling, dat wordt me te langdradig en vind je vast niet interessant. Heeft met mijn opleidingsachtergrond te maken. Neem voor het gemak maar van mij aan dat jongens tussen de 15-18 jaar over het algemeen niet in staat zijn zulke grote beslissingen te nemen, de gevolgen vaak onderschatten en de keerzijde van de medaille heel vaak niet in kunnen zien. Niet meer dan normaal, maar het zin wel zaken die wetenschappelijk bewezen zijn.

Een Veltman, de beste naam spel je met een t overigens, heeft dan wel minder wedstrijden gespeeld dan een Bruma volgens jouw statistieken die ik voor het gemak maar even geloof. De vraag is, heeft hij door afwijzingen bij Chelsea en HSV meer bagage meegekregen om in de toekomst wel te kunnen slagen in de top? Dat denk ik niet namelijk als ik hem wekelijks zie stuntelen bij psv.

Natuurlijk moet je uiteindelijk elk geval apart beoordelen en speelt zoveel meer mee dan alleen de leeftijd. Echter als we de cijfers erop nalezen zien we allemaal dat spelers die op zeer jonge leeftijd vertrekken, uiteindelijk allemaal weer terug komen naar de Eredivisie omdat ze weer willen voetballen. Als we verder in het verleden graven zien we zelfs spelers die uiteindelijk eindigen in de Jupiler League omdat ze dus verkeerde keuzes maakten.

14 maart 2014 om 18:11

@scf,

Als je gewoon leest dan zou je kunnen weten dat die opmerking over emotionele ontwikkeling gaat.

@kalou,

Jij mag dat een zwak argument vinden. Feit is wel dat ze het in tegenstelling tot vele generatiegenoten wel hebben gehaald. Geeft toch simpelweg aan je via die weg ook succesvol kan zijn, ondanks dat je het niet direct red bij een absolute topclub.

14 maart 2014 om 20:41

bruma speelt over een paar jaar in de middenmoot in nederland

Over een paar jaar zien we hem weer terug bij Psv.

14 maart 2014 om 15:42

Het Ajaxtalent krijgt het geld al. Dat is het verschil. Bij Man City en Chelsea verdien je als talent geloof ik zo'n 3 a 4 ton per jaar. Bij Ajax verdienen deze jongens twee en een half a 3 ton per jaar. Bij de rest van de clubs in Nederland, dus ook Feyenoord hangt er een salarisplafond van anderhalve ton aan. Dat is de voornaamste reden dat talenten a) bij Ajax blijven en b) bij Ajax tekenen. Ajax doet dat slim. Ze weten dat de salarissen voor talenten in de PL goed op te hoesten zijn en op die manier houd je je spelers, want ze zien bij Ajax toch meer kans en verdienen nagenoeg hetzelfde. Met overstappen geldt hetzelfde. Als Ajax en Man City of Chelsea in de race zijn voor een talent, dan kiest hij ook meestal voor Ajax, omdat het salaris nagenoeg hetzelfde is en ze daar meer kans krijgen. Zie het voorbeeld van Bazoer.

Ach laten we niet zo schijnheilig doen, we doen namelijk exact hetgeen we nu verafschuwen!

Half Scandinavie en vroeger Brazilie liep in onze jeugd.

Dat het niet goed is is een tweede, maar Kongolo denkt wat elk talent denkt, ik redt het wel als een van de weinigen, nou helaas Rodney, ook jij niet!

Daarentegen komt hij na 4 jaar thuis met 5 miljoen op zijn bank en toch staan alle clubs in Nederland dan voor hem in de rij. Daar zouden we tegen moeten zeggen toen weg? Nu wegblijven!

14 maart 2014 om 15:00

Lekker moraalridder gedrag die laatste 2 zinnen. Als die goed genoeg is moet je hem zeker halen. Ongeacht waar hij vandaan komt. Voetbal is handel en geen sentimenteel geneuzel.

14 maart 2014 om 16:27

Dat klopt ook wat je zegt. Maar ik vind (bijvoorbeeld) Ajax en Manchester City niet te vergelijken.

Als je gaat kijken hoeveel gekochte talenten er zijn gedebuteerd bij Ajax en Manchester City, dan is daar een duidelijk verschil tussen. De meeste talenten blijven in het 2e van City hangen die vervolgens worden verhuurd aan een andere club in een mindere competitie. Ajax heeft met een Fischer, Andersen, Boilessen (etc) goed gescout. Waarvan de eerste 2 zich tot basisspeler hebben kunnen uitroepen, en Andersen die het nu ook goed doet in het 2e.

Wat ik hiermee wil zeggen? De meeste jongens die door Ajax gescout worden hebben hier ook echt een toekomst, terwijl je bij City al voor 85% weet dat je niet zal slagen. Maar je hebt wel een volle portemonnee, het is maar waar je voor kiest.

14 maart 2014 om 20:43

nederlnadse clubs kopen die talenten omdat ze hopen dat die jongens een aanwinst voor het 1e zullen zijn, engelse clubs kopen deze jongens om ze een paar jaar later te verkopen met winst zonder dat ze ook maar een kans hebben gekregen

Blij dat hij weggaat voelt zich te goed voor Feyenoord, wegwezen als je denkt dat je het in city gaat redden vooral gaan. Mensen maken zich hier druk om een snotaap van 16 we hebben genoeg talenten die wel willen blijven en die zijn echt niet minder dan deze over het paard getild mannetje......

14 maart 2014 om 15:00

Probleem is...
Het is een hele hechte familie heb ik vernomen..
Dus ben bang dat Terrence misschien ook vertrekt.

Erg zonde dit..
Zou gezien alle reacties hier wel geniaal zijn als hij daar slaagt, bookmark dit artikel dus maar even :D

Jup, die zien we over een aantal seizoenen weer terug in de eredivisie als de zakken goed zijn gevuld..
Zonde. Bij City ben je gewoon 1 van de 1000 andere talenten. Waarom begrijpen dit soort spelers niet, dat je later ook geld kan verdienen? Investeer eerst in jezelf, dan betaalt het zich later zelf uit.

Er valt wat te zeggen voor de keuze voor zo'n dergelijke top club. Hij traint met de beste en verdiend een flinke duit meer. Zelfs al komt hij over 4 jaar terug. Dan is hij 20, heeft hij zich hopelijk ontwikkeld en wat opgetrokken aan het niveau op de training en heeft hij een flink gevulde portemonnee. Ik had het ook wel geweten.

14 maart 2014 om 15:30

Je verwacht kritiek, maar van mij krijg je een compliment! Ik ben het helemaal met je eens. Dit is zwaar klote voor Feyenoord en dus het Nederlandse voetbal. In Nederland investeren clubs niet alleen geld in hun jeugdopleiding, maar beschikken ze ook over kennis van het opleiden. Daar zijn Nederlandse clubs altijd goed ingebleven. Het niveau in de Eredivisie is ook perfect, omdat goede talenten relatief makkelijk aansluiten en goed door kunnen groeien. Ik begrijp totaal niet waarom spelers als Kongolo op die leeftijd vertrekken en hoop ook dat hij faalt, om op die manier een voorbeeld te zijn voor andere talenten die ook twijfelen over een vertrek naar het buitenland.

Ik begrijp ook totaal niet waarom Nederlandse clubs spelers als Ebecillio, Bruma, Rekik en Van Aanholt terugnemen.. Dit zorgt ervoor dat de stap voor Kongolo makkelijker wordt, omdat hij denkt; als het niet lukt bij Chelsea kan ik alsnog naar een Nederlandse topclub..

Nederlandse clubs moeten daarvoor bedanken. Laat talenten die hun Nederlandse club in de steek laten voor het buitenland het maar lekker in het buitenland uitzoeken...

Terug kan altijd nog.

Ik begrijp het wel, als een van de weinigen volgens mij. Een club als Manchester City komt niet iedere dag langs en als je bij zo'n club afvalt staan de Nederlandse clubs alsnog in de rij om je over te nemen. Daarbij verdien je daar meer geld, speel en train je met betere spelers en sta je onder contract bij een van de betere voetbalclubs in Europa. Dat je die kans wilt grijpen is logisch, zeker als je nog jong bent.

14 maart 2014 om 15:08

Enerzijds is het wel te begrijpen dat die voor het geld kiest..
Maar het is gewoon zo frustrerend als club, als je grootste talenten constant worden
weggekaapt. Je steekt zoveel tijd en moeite in ze, om ze te begeleiden naar het eerste, om ze te vervolgens zien vertrekken naar een speeltje van een of andere olie sjeik..

14 maart 2014 om 15:13

Men roept wel altijd dat het om het geld gaat, maar dat lijkt me slechts onderdeel van het gehele plaatje.

Die clubs investeren ondertussen ook gewoon in absolute topkwaliteit faciliteiten. Men doet alsof we hier in Nederland het alleenrecht hebben op opleiden, maar bij zo'n topclub doen ze echt niet zomaar wat.

14 maart 2014 om 15:14

@ Carvajal

Die jongen kiest niet alleen voor het geld, die kiest voor het gehele plaats. In alles is Manchester City natuurlijk beter dan Feyenoord. In salaris, in faciliteiten, in niveau,....
Het is dus volkomen logisch, die jongen doet een paar stappen omhoog op alle facetten.
Daarbij weet hij net zo goed als jij en ik dat bij een eventuele mislukking hij altijd nog terug kan naar Nederland.

Het tijd en moeite in iemand steken begint een beetje een zielig verhaal te worden. Dat is onderdeel van je opleiding en je hebt altijd spelers die eerder vertrekken dan je als club wilt, maar op die manier haal je zelf ook spelers weg uit andere opleidingen.

14 maart 2014 om 20:44

haha afvalt? denk je nu serieus dat city hem koopt om hem een kans in het 1e te geven?

Waarom moet iedereen persé meteen zo negatief doen over Kongolo? Tuurlijk zijn er voorbeelden van een Bruma, Rekik en Aké, dan noem je ook middelmatige verdedigers op (die niet goed meekunnen in de Nederlandse top en Europa League) als je eerlijk moet zijn, maar dat iedereen per definitie vindt dat Kongolo niet zal slagen slaat nergens op. Volgensmij gaat het om voetballende kwaliteiten en dat is niet Alleen maar fysiekheid wat ik de meeste heb horen zeggen hier op dit forum want dat heb je of heb je niet, en als je niet fysiek sterk bent, moet je slim zijn en ik denk dat de trainers bij city zoiets bij één speler wel aanleren. En als Kongolo echt zo goed is dan redt hij het heus wel.

Verder is het logisch de frustratie van die kooplustige clubs, die talenten weghalen en als het niks is, een jaar later 30 miljoen neerleggen voor een nieuwe speler. Daar ben ik ook op tegen want wat is city, chelsea en real madrid zonder die geldschieters EN/ OF het FFP en 6+5 regels? Juist ja, gelijkwaardig aan één Ajax en Feyenoord.

Wat is er mis met hier je opleiding genieten en volwassen worden en als je dan echt goed genoeg bent op je 20 ste naar het buitenland verkassen.Snap ook niet dat dit zomaar mag.

14 maart 2014 om 15:19

Hier volwassen worden en op je twintigste vertrekken? Sommige mensen zijn op hun twintigste volwassen, maar een hoop niet. Ik zou er nog een paar jaar bij optellen als je het echt heb over volwassenheid.

Tsja. Meteen financieel onafhankelijk. Tekengeld en als je bij city vandaan gaat, kan je altijd veel meer loon vragen als dat je bij feyenoord vandaan gaat.

Dit is zwaar klote, maar ik begin bijna aan Feyenoord's talentenbeleid te twijfelen. Waarom zijn het anders in de meeste gevallen talenten van Feyenoord die naar het buitenland vertrekken? Bruma, Ebecillio, Rekik.. En dan is het vaak ook op hun 16e.

Ik vind het zwaar klote voor het Nederlandse voetbal, maar vraag me af wat Feyenoord precies doet om talenten te behouden? Deze vraag is serieus bedoelt trouwens, dus serieuze reacties graag

14 maart 2014 om 15:25

Van Feyenoord staan gewoon een hoop talenten al op hun 14e of 15e in de belangstelling van grote clubs uit het buitenland. Feyenoord probeert deze jongens te behouden door ze een sportieve toekomst te bieden en de grootste talenten krijgen bij Feyenoord op hun 16e ook een contract aangeboden (voor hun 16e mogen ze geen contracten tekenen). Soms zijn ze tegen die tijd echter al helemaal lekker gemaakt door clubs als Chelsea en City om voor hun te komen spelen. Zoals nu ook met Kongolo. Dan valt er voor Feyenoord helaas weinig meer aan te doen. Wij kunnen zo'n jongen niet bieden wat City wel kan bieden (top salaris en top accomodatie).

Wat misschien ook van invloed is is de mate van achterstandsgezinnen in Rotterdam en omgeving. Lui die uit zo'n gezin komen zijn waarschijnlijk eerder geneigd om gelijk toe te happen wanneer er een goed vette worst wordt voorgehangen. Nou ken ik niet van al die talenten de thuissituatie natuurlijk, maar ik denk dat daar wel een cruciaal verschil in zit.

Edit: overigens zijn de talenten die jij opnoemde vertrokken in de periode dat Beenhakker nog TD was bij Feyenoord. Die was niet zo pro-actief als van Geel en legde ze louter een contractje voor hun neus, zonder het met ze over hun sportieve toekomst te hebben. Bij Rekik was dat de reden om te vertrekken. City had voor hem namelijk wel een sportief plan uitgestippelt.

14 maart 2014 om 15:44

Rekik's verhaal was inderdaad mede de reden voor mijn vraag en die vraag is goed beantwoord, bedankt daarvoor

En is er geen manier waarop Feyenoord talenten meer kan afschermen van dit soort invloeden? Geen open trainingen meer? Alleen supporters toelaten bij jeugdwedstrijden? Ouders eerder erbij betrekken, zodat zij ook in gaan zien dat Feyenoord de beste keus is voor de ontwikkeling van hun kind?

Het valt mij op dat het relatief vaak om Feyenoord talenten gaat/ging en dat zij ook vaak 16 waren. Dat van die contracten wist ik trouwens wel, maar die leeftijd noemde ik meer omdat bij Ajax een Bouy bijvoorbeeld op latere leeftijd vertrok.. Bij Feyenoord is het meestal net na hun 16de..

Nou snap ik dat Ajax (en andere Nederlandse clubs) niet graag hun geheimen en/of beleid bespreken met andere (eredivisie)clubs, maar men moet wel één front gaan vormen tegen dit soort praktijken en als clubs elkaar kunnen helpen om talenten te behouden dan moet daar, wat mij betreft, serieus naar gekeken worden.

14 maart 2014 om 15:59

Feyenoord is misschien te open betreft de jeugdopleiding. Volgens mij lieten ze zelfs clubs uit het buitenland een kijkje nemen bij ons zodat zij konden leren van hoe wij hier dingen aanpakken. Tja....

En het trainingscomplex van Feyenoord is zwaar achterhaald joh. Het zou inderdaad misschien beter zijn als de trainingen en jeugdwedstrijden besloten zouden zijn.

Verder heb ik geen idee of en hoe er de ouders hierin worden betrokken. Ik mag ergens toch wel aannemen dat er ook met hun wordt gesproken.

14 maart 2014 om 16:53

@ Jerome010

Ajax is heel selectief in het toelaten van andere clubs in onze keuken, ik neem aan dat Feyenoord haar deur ook niet wagenwijd open zet. Toch zie ik bij Ajax (of voor mijn gevoel) veel minder jeugdspelers vertrekken ondanks dat er aan hen getrokken word. Dus het is weldegelijk mogelijk om talenten te binden. Wellicht dat Feyenoord nog eens naar het totaal plaatje wat men aabied moet kijken. Je geeft zelf al aan dat het trainingscomplex zwaar achterhaald is, dat soort details kunnen van doorslaggevend belang zijn.

14 maart 2014 om 17:03

@afca_leeds: Dat trainingscomplex gaat ook op de schop de komende jaren. Ik geloof ook zeker dat er in de toekomst steeds meer Feyenoord talenten ervoor zullen kiezen om zich langer aan de club te binden. Die trend is al ingezet inmiddels want er zijn behoorlijk wat jeugdcontracten ondertekend de afgelopen 2 jaar. Voor deze jongen was het alleen te laat. Dat is jammer.

14 maart 2014 om 17:19

@ Jerome010

Het is inderdaad jammer dat zo´n jongen niet even dat geduld nog kan opbrengen, maar het is goed om te lezen dat het complex ook op de schop gaat. Velen vinden het belachelijk omdat het om kinderen gaat, maar de jeugd stelt tegenwoordig ook eissen aan de omgeving waarin ze trainen/opgroeien. Voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal in het algemeen hoop ik dat Feyenoord haar jeugd ook een hyper modern complex kunnen bieden. Het is toch ook een middel om jonge jongens mee te imponeren.

14 maart 2014 om 15:27

Ach die andere jongens zijn er al een tijdje weg, en ook voor de tijd van Van Geel en ik moet zeggen dat Van Geel heel goed werk heeft gedaan als het op dit gebied komt. Dat deze jongen weggaat kotm gewoon niet door Feyenoord deze jongen wilt gewoon weg en is gewoon gepaaid door city that's it! Als hij bij ajax speelde zou hij waarschijnlijk ook weg zijn gegaan.

14 maart 2014 om 15:59

Ik vraag me af wat Feyenoord kan doen om talenten te beschermen tegen dit soort invloeden van grote buitenlandse clubs. Kongolo had, net als Rekik, Bruma, Ebecillio en in mindere maten ook Castaignos langer bij Feyenoord moeten blijven. Al verdiende Feyenoord wel goed aan Castaignos..

Feyenoord heeft talenten, op sportief gebied, veel te bieden tot hun ze tussen de 22 en 25 uitgeleerd zijn. Feyenoord kan talenten een goede ontwikkeling laten doormaken en talenten kunnen bij Feyenoord dipjes overwinnen. Bij een buitenlandse topclub moeten zij constant top zijn en anders vallen zij af. Het is niet de juiste weg...

14 maart 2014 om 17:00

@ Frhich

Bij Ajax hoor en zie je dit anders veel minder (terwijl er ook aan die spelers getrokken word), zelfs grote buitenlandse talenten (zoals onze Deense enclave) konden terecht bij Europese grootmachten en kozen toch voor Amsterdam. Blijkbaar is Ajax er redelijk goed in geslaagd om het totaal plaatje aantrekkelijk te maken en te houden.

Hierboven zei een medesupporter van jouw dat het trainingscomplex van Feyenoord zwaar achterhaald is. Dat soort details kunnen doorslaggevend zijn, ook jeugdspelers vandaag de dag stellen eissen. Als Feyenoord op een gegeven moment ook buitenlands talent wilt aantrekken moeten de faciliteiten gewoon op orde zijn.

Knap staaltje onderhandelen als Van Geel hier 8 ton of meer uit weet te slepen. Volgens mij hebben we namelijk geen poot om op te staan als zij zeggen 'hier is de verplichte som van 4,5 ton, we nemen hem nu mee'.

Ondankbare hond. Helemaal opgeleid en dan opzouten. Laat je club maar in de steek. Tot over een paar jaar bij psv of twente. Bah.

14 maart 2014 om 15:23

Enige ondankbare hond ben jij hier, feyenoord krijg sowieso half miljoen voor deze speler en deze kunnen nog aardig oplopen door bonussen etc. dus dat jij de speler uitmaakt voor ondankbare hond vind ik het hersensloze uitspraak.

14 maart 2014 om 15:52

Je leidt een speler ook op om hem in het eerste te zien voetballen. Dat hij voor het geld kiest moet hij zelf weten, maar je moet niet net doen alsof hij Feyenoord een dienst bewijst.

14 maart 2014 om 16:13

Staan altijd wel weer andere talenten op.

Als rekik en Bruma waren gebleven hadden de vrij bmi en kongolo geen kans gehad waarschijnlijk. .

14 maart 2014 om 17:06

Rekik maakte ook al twee seizoenen geleden zijn debuut voor City. Het vervolg wijst uit dat je daarmee nog lang niet doorgebroken bent.

Dom dom dom, ik begrijp er niets van. Als je nou bij Feyenoord was gebleven zou je misschien zijn doorgebroken en zou je wekelijks in de basis spelen.

14 maart 2014 om 15:26

Gewoon gaan jongen! Lekker genieten bij een grote club met topspelers. Als dit je droom is lekker gaan, misschien was je anders nooit verder gekomen dan een invalbeurt in feyenoord 1! U cant predict the future, just do what makes u happy..

14 maart 2014 om 20:12

Ik snap het wel. Als je kijkt naar hoe het bij Terence Kongolo ging. Die jongen klopt al jaren op de deur, maar pas nadat er ongeveer 9 man niet kon kwam hij in beeld. Hij wilde zelfs verhuurd worden, mocht niet. En dat terwijl die jongen er allang klaar voor was. Zijn broertje denkt waarschijnlijk, na tekenen financieel onafhankelijk. Als hij via een omweg ook bij de subtop tot top van NL komt, is hij er ook geweest en heeft hij het iig geprobeerd.

Bijna niemand heeft het over het geld,wat Feyenoord voor hem kan krijgen.
Toch mooi meegenomen in deze tijd voor Feyenoord.

14 maart 2014 om 15:45

@harry, die 4 ton is nou niet echt geld waar Feyenoord iets mee kan in deze tijd lijkt me of wel? Als zo'n talent het 2 a 3 seizoenen goed doet in het eerste ligt dat bedrag al snel 5 miljoen of hoger. Lijkt me dat dat iets interessanter is.

Het is wat met de familie Kongolo bij Feyenoord.

Rodney vertrekt definitief en krijgt daar bij City een salaris dat hoger is dan van zijn broer Terence.
Terence weigert bij te tekenen en zal hoogstwaarschijnlijk ook vertrekken. Belangstelling is er voor hem zowel in het buitenland als.... het binnenland.
De derde Kongolo, Fidel, is pas negen jaar oud. Dus misschien is er nog hoop voor Feyenoord.

Alhoewel...l'histoire se repete...

14 maart 2014 om 16:06

Ik weet niet welke Nederlandse club interesse heeft in de oudste Kongolo, maar ten eerste hoop ik dat hij bij Feyenoord blijft. Als hij toch beslist te vertrekken dan hoop ik wel dat hij in Nederland blijft. In Nederland kunnen we talenten het meeste perspectief bieden op een optimale ontwikkeling.

14 maart 2014 om 16:44

De Toekomst

Waarom zo denigrerend doen ????

Waarom zou hij in hemelsnaam als hij vertrekt, naar een andere Nederlandse club gaan terwijl hij bij feyenoord zit ! Het is geen speler van Heerenveen ofzo.

Wijnaldum en Fer werden verkocht toen Feyenoord een schuld van 40 miljoen had en voor plaats 7 t/m 10 speelde. En zij zagen toen geen perspectief om bij Feyenoord binnen 2 jaar kampioen te worden zodat ze daarna naar het buitenland konden vertrekken. Beide heren zijn trouwens nog geen een keer kampioen geworden met hen nieuwe club en Feyenoord is 2 x hoger geëindigd. Maar dat terzijde.

Had meer van je verwacht de Toekomst maar ja eeuwige rivaal he ???

14 maart 2014 om 17:12

Ik geef heel duidelijk aan dat ik ten eerste hoop dat hij bij Feyenoord blijft..

14 maart 2014 om 16:10

Terence zal in ieder geval niet naar dat clubje van jouw gaan.

14 maart 2014 om 16:49

Ach manneke, je laat me lachen met dat "clubje"....
Sinds de invoering van het Betaald Voetbal in '55-'56 (dus zo'n zestig jaar geleden) heeft PSV liefst 2x zoveel kampioenschappen behaald dan jouw club(je), namelijk 18 (ajax is koploper met 24).

Op de "eeuwige ranglijst" Nederlands Voetbal staat Ajax eerste, gevolgd door PSV en dan op grote afstand Feyenoord...

Je mag PSV een "clubje" vinden, maar ik vraag me dan wel af welke benaming je dan hanteert voor jouw favoriet.....

14 maart 2014 om 17:59

Jij laat mij altijd lachen met je provocaties. Zit onzin te verkondigen over binnenlandse interesse terwijl daar gewoon geen bronnen van zijn. Verder zijn veel van je reacties veelal aanvallend, bevatten ze soms onzin en vol met provocaties. Niet alleen richting Feyenoord, maar ook richting andere clubs. Waarschijnlijk is VZ een uitklep voor je om je frustraties in het dagelijkse leven te uiten, maar ga dan lekker iets actiefs doen of plezier zoeken.

Veel succes bij City, je staat binnen een jaar of 12 misschien ooit wel een keer in het eerste. Misschien kan je via een omweg zelfs nog een keer aan de slag bij Twente of Psv.

14 maart 2014 om 17:03

En over 4 jaar mag hij het weer proberen om bij een Nederlandse club weer eens aan voetballen toe te komen. Ach ja, geld verdienen is natuurlijk misschien nog wel leuker dan voetballen....

Waarom komt hij nu pas ter sprake ,pas als een club interesse heeft uit het buitenland gaan de clubs pas een speler proberen te houden . Nederlandse clubs zijn gierig!! voor een appel en ei moet een speler blijven maar als het op verkopen aankomt willen zij de jackpot . Achahbar kon ook naar Chelsea en porto toen hij in de jeugd zat en kijk nu 2 e divisie Duitsland

14 maart 2014 om 16:26

Feyenoord heeft hem zelfs drie keer een aanbieding gedaan, maar elke keer werden de contractvoorstellen van tafel geveegd door Rodney. Is ook niet zo gek als City een grote berg met geld belooft terwijl dat ventje nog geen 16 was en Feyenoord daar niks tegen kon beginnen. Zoiets is gewoon oneerlijke concurrentie. De grote Engelse clubs mogen doen en laten wat ze willen, want ze worden toch niet gestraft.

14 maart 2014 om 16:58

Grote berg?

Volgens mij was de eis van Rodney (althans zijn zaakwaarnemer) 7000 euro per week (dus op jaarbasis zo'n 365.000 euro).
Ik weet niet of dit door City is ingewilligd.

Goeie zaak dit. Iedere dag trainen met en tegen nog betere spelers kun je alleen maar beter van worden.

Ik snap dat gemauw ook nooit van iedereen. Als hij de kans krijgt waarom niet ? Meer geld, betere ontwikkelingsmogelijkheden en in Engeland kun je relatief makkelijk verhuurd worden(zeer flexibele periodes) aan clubs die lager spelen.

Wat zit iedereen hier te praten over clubliefde en gaat het toch niet halen blablabla... Kijk het gewoon eens zakelijk. Als jij met hetzelfde werk (dit is gewoon hun werk) 2 a 3 x meer kan verdienen dan doe je dit toch ook.

Wat je vooral niet moet worden is een dief van je eigen portemonnee.

En voordat ik hier weer belachelijke reacties op krijg. Denk eerst even na voordat je reageert.

Leren dit soort spelers niks van de andere ? Jammer dat al die grote clubs ze weer weg moeten kopen had graag gezien dat rodney in feyenoord 1 zou debuteren.

14 maart 2014 om 16:22

Kongolo zal inderdaad met afgrijzen hebben gekeken naar Bruma, Rekik en van Aanholt toen ze debuteerden in het Nederlands elftal.

14 maart 2014 om 16:20

En anders niet ? wat een onzin

Dit was uiteindelijk toch te verwachten... Feyenoord heeft er alles aan gedaan om hem te behouden door hem drie contracten aan te bieden. Alle drie de keren wees hij het af. Hij wordt nu vergezeld door zijn moeder die mee gaat naar Engeland. Ik had stiekeme hoop dat hij wel bij Feyenoord zou blijven en dat Terence hem wel over de streep zou trekken, helaas vertrekt hij dus toch. Ik geloof dat deze jongen belachelijk veel geld gaat verdienen, als je ziet hoeveel grote clubs hem probeerde aan te trekken. Of het goed is voor zijn carrière zien we pas over enkele jaren, ik vind het in ieder geval doodzonde dat er weer een groot talent bij Feyenoord vertrekt. Feyenoord moet eens in de spiegel kijken en eens afvragen hoe het komt dat grote talenten van Feyenoord zo makkelijk naar het buitenland gaan, dat zie je bij een Ajax niet. Misschien komt het door de financiën dat Ajax ze gewoon een goed contract kan aanbieden, maar ik betwijfel het... Ik vind het zaak om hier eens goed naar te gaan kijken om dit in de toekomst gewoon helemaal te stoppen. Waar ook eens naar gekeken moet worden is de manier waarop dit alles is gegaan. Er werd al twee jaar gesproken over een transfer van Rodney naar Manchester City. Volgens mij is het gewoon verboden om spelers op een dergelijke leeftijd te benaderen, maar die grote Engelse clubs mogen alles en iedereen benaderen, hebben lak aan de regeltjes, en komen overal mee weg. Daar wordt ik pas echt schijtziek van. Niet eens zo zeer dat die talenten weggaan, maar dat de clubs met het grote geld alles mogen en een club als Feyenoord moet zich netjes aan de regeltjes houden.

Zal zn broer ook wel vertrekken. Jammer, want ik had ergens wel gehoopt dat zn broer zou doorbreken in Feyenoord 1 (en een goede basis zet voor een lange carriere) terwijl Rodney teert op t feit dat ie City zat en daarna nooit verder zal komen als Eredivisie.

Ik heb het idee dat Feyenoord niet zo goed is in hun talenten vasthouden, zijn er wel duidelijke toekomstplannen aanwezig?

14 maart 2014 om 17:07

@ JK-Ajax

Daar denk ik dus ook aan, correct me if I´m wrong maar bij Ajax gebeurd dit (voor mijn gevoel) veel minder, terwijl er ook aan die spelers getrokken word. Dus heb ik het idee dat er iets niet klopt in het totaal plaatje bij Feyenoord. Als ik dan hier vervolgens lees dat het trainingscomlex van Feyenoord zwaar achterhaald is dan zie ik al een eerste barstje in het "totaal" plaatje. De jeugd wilt ook over goede faciliteiten kunnen beschikken en details zijn dus oh zo belangrijk. Ajax slaagt er volgens mij redelijk tot goed in om talenten in de opleiding te houden, dus dan lijkt het mij dat Feyenoord dat ook moet kunnen.

14 maart 2014 om 17:57

Er zijn plannen om Varkenoord op de schop te gooien. De renovatie begint in 2015 en moet binnen 2 jaar afgerond zijn. Er waren 11 jaar geleden al plannen om Varkenoord te verbouwen, maar het kwam er steeds niet van, onder andere door de geldproblemen en aangezien Feyenoord ook te maken had met de plannen rond een nieuw stadion wilde ze die eerst doen. Uiteindelijk heeft de gemeente Rotterdam een half jaar geleden besloten om maar alvast te beginnen met Varkenoord en dat is tenminste mooi om te horen.
Je moet ook niet vergeten dat het 1e elftal en de jeugd altijd gescheiden was en dat er daarom niet zo heel veel aandacht werd gegeven aan het jeugdcomplex.

Het trainingscentrum/jeugdcomplex van City is de laatste jaren op de schop gegaan en is nu 1 van de modernste en beste complexen van de wereld. Waar hij een uitstekende begeleiding krijgt, het is aan hem om aan te tonen dat het een goede zet is. Als hij goed kan voetballen wordt dat door City wel opgemerkt.

Het is tenslotte zijn eigen keuze, hij kiest ervoor om de lat voor een debuut hoger te leggen. In Nederland kun je alleen op talent mee in de competitie en in Engeland heb je meer nodig dan alleen talent.

Die zien we over een paar jaar dus als huurling van psv weer terug op de Nederlandse velden.

It's all about the money...

Feyenoord is helaas niet meer in staat de grootste talenten in eigen huis te houden. Die jochies worden gek gemaakt door zaakwaarnemers met eurotekens in hun ogen!

Speelt over vier jaar weer in de eredivisie, maar dan met een goedgevulde portemonnee..

Erg jammer dit en enorm dom vanuit sportief perspectief en lange termijn ook financieel perspectief, maar goed als je overduidelijk geen verstandige en intellectueel zeer zwakke begeleiding hebt (familie? Vrienden?) dan hou je dit soort flauwekul. Er is in de laatste jaren één talent doorgebroken die vanuit de jeugd naar de jeugd van een Engelse ploeg is gegaan en dat is Krul, de rest doet het aardig nu bij een Nederlands clubje (rekik en Buma) of is al lang vergeten (van den Berg bijv.). Dat terwijl leeftijdsgenoten die wel bij hun club in Nederland zijn gebleven wel de kans hebben gekregen in het eerste elftal, zich daar ontwikkelen en veelal international zijn. We hoeven het er eigenlijk niet meer over te hebben. Het bewijs dat dit een oerstomme zet is is al lang gegeven. Nu wachten op de eerste Carling Cup wedstrijd waar hij in mag vallen en dan het oneindige verhuur aan clubs waar hij al lang in de basis had moeten staan, of gewoon ergens in Oost Europa bij een derde klasser uit Bulgarije eindigen.

14 maart 2014 om 18:39

Ik heb zelf tegen deze jongen gespeeld toen hij nog in de C1 zat en het was echt een beest. Groot en sterk gecombineerd met techniek en inzicht. Leek net alsof is alles in slow-motion uitvoerde en als je hem dacht te hebben gooide hij zijn enorme versnelling eruit! Jammer dat hij weggaat bij Feyenoord, had hem best zien doorbreken!!

Tot over 2jaar maar dan bij Psv of Twente.

je hoort de rotterdammers nu wel klagen; echter plukken zij ook geen jeugdspelers weg bij andere nederlandse profclubs?

Einde carrière zo'n beetje, want bij City breken niet veel talenten door.

Nou ja, het is heel simpel. Als je uit een gezin komt van het opleidingsniveau 'ongeschoolde arbeiders' dan zijn de kansen op de arbeidsmarkt niet al te groot en zullen de verdiensten sowieso klein zijn. Biedt er zich dan een kans aan om in ieder geval een aantal jaren je uit die vergetelheid te trekken, dan is het niet zo raar dat die met beide handen wordt aangegrepen. De ouders kunnen lekker mee verhuizen en profiteren van de inkomsten van de zoonlief.

Blijft die jongen bij Feyenoord, dan zijn de verdiensten een stuk lager. Na een tijdje tekent hij dan een echt volwaardig profcontract en gaat hij uit huis. Als ouders blijf je dan met lege handen achter.

Nou, veel succes met je bankrekening spekken.

Ik zie je vast over een jaar of 2/3 bij een middenmoter in nederland terug!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren