Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal kraakt ‘fantastische speler’: ‘Tactisch niet van hoogste niveau'

Laatste update:

Louis van Gaal zou het een ‘uitdaging’ vinden om Kylian Mbappé te trainen, zo vertelt hij in een interview met L’Équipe. De oefenmeester noemt de 22-jarige aanvaller ‘fysiek en technisch een fantastische speler’, maar plaatst zijn vraagtekens bij zijn tactisch vermogen. “Speelt hij voor het team als hij na een pass of een dribbel de bal verliest? Dat gebeurt vaak”, zo analyseert Van Gaal.

“Ik denk dat ik alle prijzen heb gewonnen doordat ik naar de spelers luisterde, als ze naar me toekwamen met argumenten”, zegt Van Gaal. “Ik probeer controle te hebben over mijn teams, altijd. Als dat niet meer het geval is, vertrek ik. De meeste spelers zien niet wat het beste is voor het hele team. Maar dat is altijd belangrijker dan de individuele belangen van spelers. Stel dat je Kylian Mbappé traint... Ik denk dat het lastig is, een uitdaging.”

“Fysiek en technisch is hij een fantastische speler, maar tactisch heeft hij nog niet het hoogste niveau”, gaat de oefenmeester verder. “Je moet je status en omgeving zien te managen, als mens. Stel je je nederig op? Zie je de gevolgen van bepaalde acties voor je teamgenoten? Dat soort dingen. Denk je dat Neymar voor het team speelt? Ik denk het niet. Spelers als N’Golo Kanté en Luka Modric zijn een goed voorbeeld van spelers die voor het team werken.”

“Lionel Messi is een ster, Cristiano Ronaldo ook. Maar kijk naar Barcelona. Ze hebben de beste speler van de wereld en tien andere goede spelers, maar hebben niet de Champions League gewonnen. Een team met minder talent is gemakkelijker te managen, op het hoogste niveau heb je met grote sterren te maken”, stelt Van Gaal. Tijdens het EK is hij onder de indruk geraakt van Italië. “Zij hebben het beste team. Er lopen spelers met kwaliteiten rond, iedereen kan scoren en ze spelen als een team.”

Van Gaal noemt het ‘grappig toeval’ dat Portugal, Duitsland en Frankrijk al vroeg strandden op het EK, landen waar de bondscoach al langere tijd in dienst is. “Löw heeft het team te lang onder zijn hoede gehad. Ze vertrouwden de spelers. Soms vraag ik mezelf af: waarom kunnen de spelers het niet? Dat is omdat de balans tussen de spelers en de trainer verstoord is”, aldus Van Gaal. “Löw heeft er vijftien jaar gezeten, geloofde in zijn filosofie en structuur en werd daarmee wereldkampioen. Dus hij ging er mee door en werd vervolgens op het volgende WK al in de groepsfase uitgeschakeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat er een aantal mensen in Manchester en Barcelona (na zijn tweede periode) zijn die het niet eens zijn met van Gaal. Volgens mij was het Rivaldo die hem verschrikkelijk noemde, om vervolgens te vertrekken naar A.c. Milan waar hij de sterren van de hemel speelde.

9 juli 2021 om 10:05

Rilvado won volgens mij de gouden bal als spelende van links onder Van Gaal terwijl hij eigenlijk op 10 wilde spelen. Er zijn andere voorbeelden als bijvoorbeeld Riquelme waar de klik er niet was. Bij Van Gaal is het individu altijd ondergeschikt aan het team. Soms moet je uitzonderingen kunnen maken vind ik. Zoals bij Riquelme, Messi of Mbappe. Maar dan moet je het team daar wel op afstemmen.

9 juli 2021 om 10:07

Klopt. Maar er zijn ook spelers die niet tegen van Gaals aanpak konden en hun trots opzij hebben gezet en niet zijn weggelopen: Ribery en Sneijder. Als je altijd maar moet weglopen in je voetbalcarriere wanneer een persoon je niet ligt, dan blijf je aan de gang.
Zo'n Ihataren klikt goed met van Bommel, moet hij dan altijd aan het handje mee met van Bommel? Een profvoetballer krijgt nou eenmaal te maken met meerdere trainers tijdens een carrière van 15 of 20 jaar.

9 juli 2021 om 10:14

Toch speelde beide spelers grandioos onder Van Gaal.

9 juli 2021 om 10:19

Rivaldo speelde vaak ook grandioos onder andere coaches. Dat was gewoon een fenomenale speler

9 juli 2021 om 10:20

En toch won Rivaldo 1 keer de gouden bal en dan mag jij raden onder wie.

9 juli 2021 om 10:25

Klopt, omdat zij die schurende verhouding niet allesbepalend lieten zijn en gewoon toch besloten samen te werken met van gaal

9 juli 2021 om 11:47

Echt professionaliteit is dat je elkaar niet ligt (op persoonlijk vlak) en toch samen weet te werken en weet te presteren. Weglopen als je elkaar niet mag, daar doe je jezelf mee tekort, omdat je juist leert van omgaan met botsende persoonlijkheden. Voordat mensen nu zeggen "ja maar Louis zegt ook dat hij vertrekt bij een club als het niet werkt": Louis geeft aan dat hij vertrekt als hij niet meer de controle heeft over het team, dat is wat anders. Dan gaat het om een klik op professioneel vlak en een conflict dat blijvend aan de samenwerking in de weg staat. Als je dan ruimte maakt voor verbetering, door zelf te vertrekken, lijkt me dat alleen met verstandig en ten dienste staan van de club.

9 juli 2021 om 10:15

Rivaldo was buiten die hattrick tegen Barcelona juist een grote flop bij Milan.

10 juli 2021 om 13:45

Derkaiser123, die hattrick was tegen Milan.

9 juli 2021 om 12:12

wat lul je nou man was een van de slechtste spelers van Milan

heeft ook toen de slechste speler van de serie a 'gewonnen' en zijn contract is uiteindelijk ontbonden.

10 juli 2021 om 12:39

Na 2 maanden werd ie bankzitter bij Milan. En was hij eigenlijk al over zijn top heen. Grandioze speler bij Barca wel geweest.

10 juli 2021 om 21:14

En wij Nederlanders dan? Wij zijn vergeten hoe geweldenaar Louis het deed in de kwalificatie voor het WK van 2002 met een selectie waar je U tegen zegt. Louis is het zelf ook vergeten, want ik hoor hem daar nooit over.

11 juli 2021 om 09:17

@DonCoXxX onzin. Lees zijn boek maar eens. Daarin heeft hij het juist ook over 2002 en waarom het toen niet gelukt is. Heeft daar zelfs veel van geleerd en mede daardoor in 2014 ging het stuk beter

Hoop dat er vandaag witte rook komt. Goede werkwijze van Lowie. Alleen hij is de man om ons naar Qatar te loodsen. En een goed figuur te slaan daar. Wie anders, zou het niet weten.

9 juli 2021 om 10:29

Chiellini is op zijn manier een leider en een uniek personage. We hebben met van Dijk op onze manier een leider. Pech dat die er niet bij was alleen vraag ik me af of met hem erbij we verder waren gekomen want we speelden zonder tactiek. De Roon is onze vuile meter maker trouwens. Het gaat heel erg om wat er allemaal ontbrak aan karakters in het team maar ik denk vooral dat het een stuurloos rommeltje was en het gaat over managen. Ik geloof in de jongens die we hebben.

9 juli 2021 om 19:52

Je zou maar het volkslied niet luidkeels mee staan te zingen en de tekst niet kennen. Dan kun je nooit een échte winnaar zijn... Even serieus, waarom is een winnaar iemand die het volkslied hard meezingt? Dan ben ik zelf een winnaar. Want ik zing altijd heel hard mee en ken het eerste én het zesde couplet van het Wilhelmus uit mijn hoofd...

10 juli 2021 om 10:16

Dat zegt hij niet. Hij zegt: een echte winnaar die het volkslied mee zingt. Dat betekent dus dat de persoon in kwestie al een winnaar is, en daarnaast ook nog het volkslied meezingt. Het meezingen is dus geen aspect van het winnaar-zijn.

“Ik denk dat ik alle prijzen heb gewonnen"

Bij mijn weten heeft hij geen EK of WK gewonnen....

Begint beetje sneu te worden om te wijzen naar prijzen gewonnen ooit heel lang geleden.
Met Ajax won hij geweldige prijzen met een geweldige selectie.
Met Barca een Uefa cupje.

Daarna grote clubs gewerkt in Duitsland en Engeland en niets.

Wijst alleen naar successen maar niet naar zijn falen, dat hij met goede selectie WK misliep of geen succes bij andere clubs.

9 juli 2021 om 10:44

En de 3e plaats op het wk van een blueprint van Koeman bij Feyenoord. Van Gaal selecteerde vervolgens ook alle Feyenoord verdedigers. Vervolgens is hij de uitvinder/grondlegger van het huidige 5-3-2 systeem met opkomende backs.

Misschien houdt mijn aversie tegen deze man door zijn uitspraken en gedrag mijn ogen gesloten waardoor ik niet zie waarom anderen hem zo geweldig vinden.

9 juli 2021 om 10:49

@4fRedondo ik vind Van Gaal wel een goede coach maar ik ben met je eens dat zijn gedrag en uitspraken echt stuitend zijn. Ik trek hem daardoor echt slecht

9 juli 2021 om 11:32

Barca 2x kanpioen, Bayern kampioen, beker en finale CL, met United de FA cup, Kampioen met Az en 3e plaats op het EK met matige selectie. Dat je misschien nog niet geboren was in de jaren 90 prima, maar kijk dan ff op wikipedia.

9 juli 2021 om 11:37

@migi

Heb het over internationale prijzen.

Kampioen worden met Barca of bayern is geen prestatie he.
Ook FA cup niet met Man utd terwijl hij gigantisch mocht investeren.

WK 3e was ook niet zo bijzonder. Er liepen echt wel paar toppers rond.

Voor iemand die doet alsof hij de allerbeste trainer is, valt het allemaal wel mee.

Een Mourinho is ook een narcist maar zijn internationale prestaties zijn echt we beter.

9 juli 2021 om 11:49

Tja dan heeftie alsnog de uefa cup en cL gewonnen, de 2 meest belangrijke prijzen. Mourinho is inderdaad succesvoller, maar ja, daar noemje er ook wel 1. 99% van de trainers is minder succesvol. Dat Van Gaal een debiel is ben ik met je eens, maar hij heeft zat prijzen gewonnen. En derde worden met Martins Indi, Vlaar, De Guzman en Kuyt als linksback is gewoon een uitstekende prestatie.

9 juli 2021 om 12:04

Miki, ik denk dat ik ouder ben dan jou maar dat doet er totaal niet toe. Zijn palmares is algemeen bekend. Daar wordt mee gestrooid alsof het pepernoten zijn rond 5 december. Zijn falen daarentegen mag niet over gesproken worden. 3 jaar Bayern, 1 kampioenschap. 300 miljoen uitgeven bij Man.Utd. en alleen een FA-cup. Niet plaatsen voor eindtoernooi. 3e worden op het wk is dezelfde prestatie als Denemarken dit EK heeft verricht (gunstige loting). En met Sneijder, Van Persie, Robben, De Vrij, Wijnaldum, Gio, Kuyt, Cillessen (van Ajax), N. de Jong, Blind had hij een betere selectie onder zijn hoede dan heden ter dagen.

Zijn prestaties met AZ en voornamelijk met Ajax zijn zijn huzarenstukjes.

Hij zal vast een fantastische coach zijn, maar zijn uitspraken zetten vaak zoveel kwaad bloed. Waarom moet je anderen kleinere en jezelf op de borst kloppen? Waarom als je kampioen wordt, met een selectie die ver boven de rest uitsteekt, een sneer uitdelen naar de concurrentie en hun aanhang? Bescheidenheid siert de mens.

9 juli 2021 om 12:10

Van Gaal is ook een onuitstaanbare gek, maar hij heeft wel veel gewonnen. En ik hoop dat je ouder bent dan ik, ik voel me oude zak op vz.

9 juli 2021 om 12:18

Ik mag binnen afzienbare tijd Abraham verwelkomen, dus zal net als jou dan waarschijnlijk tot de bejaarden op dit forum behoren 😄

9 juli 2021 om 12:22

Oh nu voel ik me weer weer jong, ik ben nog niet eens 40

9 juli 2021 om 14:09

😂 als jij je al een oude zak voelt op dit forum, dan ben ik een opa 👨‍🦳🙈

9 juli 2021 om 14:35

@4fRedondo kijk maar uit. Als je kritiek op Van Gaal hebt dan ben je opeens een negatief persoon

9 juli 2021 om 23:59

Hoezo zijn de prestaties van Mourinho beter? Kampioen worden met Real stelt niets voor (als het met Bayern en Barca ook niets voorstelt). Hij heeft bij Manu nog meer geïnvesteerd dan van Gaal en had de spelers die van Gaal kocht en presteerde slechter. Daarna ook geen prijs meer gewonnen en overal ontslagen. Mourinho is dan goed omdat hij teert op de CL met porto van tig jaar geleden en CL met Inter? Ow wacht, van Gaal teert ook op prijzen van lang geleden en dat mag niet.

10 juli 2021 om 09:28

Het team van 2014 was echt aanzienlijk minder dan het team van 2010 of nu. Ik denk dat je je verkijkt op de namen want de meesten waren jonkies in de eredivisie of zwaar over de top en zaten in Turkije. De enige speler die toen wereldtop was was Robben.
En Gio speelde toen niet meer meen ik.

10 juli 2021 om 12:56

Derde op het WK was heel bijzonder. 'Er liepen wel toppers rond' ja, drie ofzo.

Bayern en Barca werden ook niet zomaar even kampioen. Ik snap niet hoe je hier bij komt. Zeker toen van Gaal er zat was het echt geen uitgemaakte zaak.

9 juli 2021 om 11:34

Dat impliceert hij niet. Hij zegt dat ie alle prijzen die hij heeft gewonnen door te luisteren naar z'n spelers.

9 juli 2021 om 12:54

@ Mrkrillin

“Ik denk dat ik alle prijzen heb gewonnen doordat ik naar de spelers luisterde, als ze naar me toekwamen met argumenten”

Je moet dan wel het hele citaat aanhalen en niet een deel. Volgens mij zegt hij , die prijzen die hij heeft gewonnen kwam door naar de spelers te luisteren die met argumenten kwamen .

9 juli 2021 om 19:59

Ook een beetje sneu om selectief de halve quote te gebruiken.

10 juli 2021 om 09:44

Met Barca alleen kampioen geworden. Robson won de cup winners cup

Hoge eigen ik gehalte. Maar heeft meestal gelijk. Vooral hoe hij over Wijnaldum denkt precies een dienden speler . En geen dragende speler. Ben benieuwd hoe hij over de Depay en van Dijk en de Jong denkt. We gaan het zien de komende tijd.

Krijgen we nou echt dat hele interview in stukjes opgedeeld als nieuws? Godgodgod.

De meeste geniale spelers die afwijken van tactieken beslissen wedstrijden voor je, maar dat is als vloeken in de kerk voor een trainer. Mbappe moet je juist zo min mogelijk opdrachten geven, maar lekker in vrijheid laten ballen. Misschien is dat ook de reden waarom een speler als Di Maria compleet is geflopt onder van Gaal bij Man United.

De meeste geniale spelers die afwijken van tactieken beslissen wedstrijden voor je, maar dat is als vloeken in de kerk voor een trainer. Mbappe moet je juist zo min mogelijk opdrachten geven, maar lekker in vrijheid laten ballen. Misschien is dat ook de reden waarom een speler als Di Maria compleet is geflopt onder van Gaal bij Man United.

De meeste geniale spelers die afwijken van tactieken beslissen wedstrijden voor je, maar dat is als vloeken in de kerk voor een trainer. Mbappe moet je juist zo min mogelijk opdrachten geven, maar lekker in vrijheid laten ballen. Misschien is dat ook de reden waarom een speler als Di Maria compleet is geflopt onder van Gaal bij Man United.

Van Gaal heeft groot gelijk. Mbappe mag nog heel veel aan bijgeschaafd worden. Ik zeg niet dat hij niet kan voetballen maar dat hij nog veel onbezonnen acties heeft.

Niet dat ik het oneens ben met v. Gaal. Maar er komt natuurlijk wel een wisselwerking bij kijken. Een speler kan minder tactisch zijn, maar een coach kan een tactisch meesterbrein zijn zonder de kwaliteiten om het over te brengen. Tevens is dit ook een onderdeel van opvoeding en opleiding. Luisteren naar een speler is één maar een speler begrijpen is weer iets anders. Als jij opgroeit in een omgeving waar je altijd eerst voor jezelf moet kiezen dan zal een trainer met meer dan argument moeten komen om het teambelang voor op te stellen. Immers, het vertrouwen in een algemeen belang is enorm geschaad. Een goede trainer/coach vindt dus een manier om dat vertrouwen in team over individu over te brengen. Iets wat plaats zal moeten vinden voor het Wk.
Daarnaast, techniek en fysiek is 'makkelijk' te leren terwijl inzicht en tactiek vaker met de jaren en ervaring komt.

We hebben je gemist Louis. Eén van de zeeeer weinige Nederlanders die scherp en zinnig over voetbal praat. De rest heeft bijna allemaal óf er geen verstand van, óf ze hebben een persoonlijke agenda en gekleurde 'visie'.

en die andere wereldkampioen Rivaldo moest het ook anders doen en Ronaldinho Gaucho had die niet in zijn elftal willen hebben. Die van Gaal wordt de nagel aan mijn doodskist, ik wil niets meer van die man horen, wat een eikel

Je kunt alles vinden van Louis maar hij heeft grotendeels succes gehad.. het is een mannetje die hemzelf graag hoort praten. Laat gaan man, we hebben die man nodig om de sterren even met beide benen op de grond te zetten. Depay speelde dit EK ook voor zichzelf.. en speelde als een krant! Louis durft het te zeggen tegen spelers en schuwt geen conflict. Laat hem maar lopen.. als hij de koppen allemaal dezelfde kant op krijgt dan kun je weer eens ver komen op een toernooi. Go Louis...

Ik hoop dat hij net zoals in Barcelona en in München op de dam gaat staan te schreeuwen " we zijn de beste! En niet alleen in Europa maar ook in de hele wereld. Wij zijn de beste ! HOLLAND!!". haha... go Louis

Van Gaal haalt de woorden uit me mond, Mbappe was mist dat zeker en dat zag je duidelijk in het EK. Met veel klanten over gehad.

Speelt hij voor het team als hij na een pass of een dribbel de bal verliest? Dat gebeurt vaak", zo analyseert Van Gaal.

Analyseer Depay dan ook even.

Eerst komt het ophemelen, toen ie als 17-jarige indruk maakte bij Monaco en kampioen werd. Daarna wereldkampioen geworden, al een cl finale gespeeld en verloren welliswaar. Maar nu gaan de mensen een 22-jarige speler bekritiseren die zijn potentieel nog niet eens half heeft bereikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren