Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk treurt ondanks zege: ‘Dat je het zo weggeeft, is heel erg frustrerend’

Laatste update:

Liverpool zette dinsdag een grote stap richting de finale van de Champions League. De ploeg van manager Jürgen Klopp won de schitterende heenwedstrijd op Anfield tegen AS Roma met 5-2. Liverpool stond halverwege al op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Mohamed Salah en na rust liep het ook nog eens uit naar 5-0 dankzij treffers van Roberto Firmino (twee) en Sadio Mané.

AS Roma kwam in de slotfase nog wel knap terug tot 5-2 via goals van Edin Dzeko en Diego Perotti. "Die 5-1 en 5-2 is nu hetgeen wat door mijn hoofd spookt", klonk het teleurgesteld uit de mond van Virgil van Dijk, die aan het startsignaal verscheen. “Het is duidelijk dat 5-2 een heel goed resultaat is, maar dat je twee treffers zo weggeeft is heel erg frustrerend.”

Van Dijk verzekerde dat de matige slotfase van Liverpool niets te maken had met het feit dat Salah, ook goed voor twee assists, toen net gewisseld was. "De manier waarop AS Roma begon te voetballen bracht ons in de problemen. Ze speelden directer”, verklaarde de Nederlander. “Daar hadden wij beter mee om moeten gaan.”

Van Dijk denkt dat Liverpool volgende week woensdag in het Stadio Olimpico het toegangsbewijs voor de finale gaat pakken. “Het gaat zwaar worden, maar we zullen er klaar voor zijn. 5-2 is geen slecht resultaat om mee af te reizen. Dat moet voldoende voor ons zijn.” AS Roma zal dan een antwoord moeten hebben op de aanval van Liverpool. "Ik zei het een paar weken geleden al: onder aanvoering van Salah hebben we één van de beste voorhoedes van Europa. Ik ben heel blij dat ik met ze samen mag spelen."

Wie gaat de finale bereiken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas was je hier toch direct bij betrokken. Jammer dat hij niet 90 min scherp kon blijven! Toch zie ik dit niet meer fout gaan voor Liverpool.

24 april 2018 om 23:43

Mwa. De fout lag toch echt bij Lovren die volledig mis zat bij de 1-0. Van Dijk valt weinig te verwijten hier.

24 april 2018 om 23:48

Huh? Wat wil je Van Dijk verwijten? Dat hij zijn eigen man niet vrij liet om in te spelen op de voorspelling dat Lovren een bal compleet verkeerd interpreteerde, waardoor laatstgenoemde zijn man (dzeko) een op een met Karius kon scoren? Je speelt niet voor niets met meerdere Cvs. Je kunt niet overal tegelijk zijn.

24 april 2018 om 23:49

Wat? Een fout was een inschatting van Lovren. Tweede fout was van Milner.

24 april 2018 om 23:49

Virgil valt helemaal niks te verwijten, speelde een perfecte wedstrijd.

24 april 2018 om 23:53

Benieuwd naar de reactie van tepelstreeltje. Hoe kun je nou ooit v dijk hier de schuld geven?

25 april 2018 om 00:34

Huh? Een inschattingsfout van Lovren en een penalty na een afstandschot. Vraag me af waar de fout zit

25 april 2018 om 11:49

Lovren stond veel te ver naar achteren gepositioneerd. Daardoor kon die bal zo gegeven worden. Hij had juist om één lijn met Van Dijk moeten staan. Dan had Dzeko van veel verder moeten komen en was er meer tijd om te reageren. Van Dijk speelde een solide wedstrijd. Je zag bij de 5-1 gewoon twijfel ontstaan bij Liverpool en Roma zag dat. Ik ben (nog) niet echt fan van die Arnold, nog wat blind af en toe en laat zich te makkelijk voorbij lopen in de 1 tegen 1.

25 april 2018 om 14:14

@ryanbabel

Of hij positioneert zich goed en kopt die bal gewoon weg? Hij gaat gewoon onder de bal door.

25 april 2018 om 17:21

Het was een mooie bal, maar die mag gewoon niet aankomen.

Ik durf roma nog niet af te schrijven. Ze hebben dit seizoen meerdere keren aangetoond dat ze topclubs kunnen verslaan in het olimpico.

Maar wat was roma toch echt abominabel slecht. Salah kreeg heel vaak gewoon 20-30 meter ruimte. Daarnaast was roma echt kwetsbaar op de lange bal, elke lange pass kwam bijna tot het 16 meter gebied.

Als liverpool wat scherper was, kon het hier gewoon 6/7-0 staan met gemak. Jammer dat ze de wedstrijd dan zelf zo weggeven. Die goal van dzeko had niet mogen vallen, lovren echt slecht gedekt en ingeschat.

Voor roma is het nu alles of niets, dus zij gaan wel alles gooien op de aanval. Hoop wel dat EDF van zijn tactische fouten heeft geleerd en volgende salah 90min laat dubbeldekken. Je merkte echt zodra hij er af ging, had kolarov ineens veel meer ruimte en rushes naar voren.

Ben iig als neutrale toeschouwer heel erg blij dat het uiteindelijk 5-2 werd, want nu is er nog sprake van een terug wedstrijd.

25 april 2018 om 00:03

Ze waren dramatisch inderdaad mede dankzij hun eigen held-coach.

Hij heeft het Liverpool te makkelijk gemaakt door met te hoge backs te spelen, hij dacht als het tegen Barcelona lukt, lukt dat ook tegen Liverpool maar Liverpool speelt anders met snellere voetballers, lange ballen en directer.

Hoge pressie werkte niet omdat ze dan met lange ballen gingen strooien en de 3 verdedigers hadden geen grip op 3 snelle aanvallers.

Hij moest niet gaan aanvallen maar zich aanpassen aan Liverpool en te gaan verdedigen op z'n Italiaans. Een blok hebben gebouwd en simpelweg Liverpool zelf laten komen maar helaas..

Nu heeft hij geen plan B en moet hij met het zelfde spelwijze in eigen huis spelen, Roma is heel sterk in eigen huis en dat stadion spookt heel vaak dus de hoop is er zeker maar alsnog verwijt ik deze nederlaag vooral aan hun coach.

Tja, aan de andere kant gingen er aan de 1-0 twee overtredingen aan vooraf en was de 4-0 buitenspel. Roma durfde na de wissel van Salah meer maar de 10 minuten daarvoor zag je Roma al terugkomen omdat na de wissels de veldbezetting beter was met 4-3-3. Roma heeft Liverpool in de kaart gespeeld vandaag door enorm veel ruimte weg te geven in een 3-4-2-1.

24 april 2018 om 23:55

In de slotfase zat liverpool er ook volledig doorheen en ze stonden 5-0 voor. Voor de spelers was de wedstrijd al gespeeld. Toch wel factoren die je in rekening moet brengen.

Beide coaches waren vandaag heel slecht, maar echt heel slecht op vlak van tactiek.

Dit is de halve finale van de Champions league, je zit in een fase waar je geen spelers zomaar eraf kan halen om te laten 'rusten' je kan niet een team laten spelen zonder je te gaan aanpassen aan de tegenstander zeker niet wanneer je minder kwaliteiten heb dan de tegenstander.

Eerst ging Eusebio Di Francesco opendeurdag organiseren voor de aanvallers van Liverpool, volledig een bekrompen lompe opstelling neergezet in hoop dat hij net als tegen Barcelona weer met 3 verdedigers de strijd zou winnen maar dit zag je al aankomen, hoe speel je zo hoog uit tegen Liverpool dat met de 3 snelste voetballers ter wereld voorin zit en alle drie in de vorm van hun leven zitten?

Arme Kolarov die jongen wist bij momenten niet wie hij moet dekken, kwam telkens 2 vs 1 en die werd helemaal gek en had zich kapot gerent en wanneer je denkt oké, Liverpool maakt er de 6e of 7e en Kolarov valt zo naar de grond neemt Jurgen Klopp actie om even de held uit te hangen.

Salah eruit zodat Kolarov opeens denkt 'wow' ik kan nu eindelijk vrij voetbalen en boem opeens had Roma hoop en de wedstrijd kantelde heel snel en na de 1e doelpunt zag je al dat de 2e opkomst was.

Beide coaches hebben gefaald en zichzelf moeilijk gemaakt ben benieuwd naar de wedstrijd in Rome, ik hoop op AS Roma.

25 april 2018 om 08:38

Mee eens. Snap niet dat hij Salah al zo vroeg eraf haalde. Het was Roma's nachtmerrie. Als hij hem in de competitie voortijdig eraf haalt bij een 5-0 tussenstand, kan ik dat begrijpen. Dit gaat echter over twee wedstrijden en ze weten wat Roma tegen Barca geflikt heeft.

Ja die goals zijn tekenend voor het hele Liverpool seizoen, maar we moeten de positieve dingen eruit pakken. Naingolan en Rossi zouden het middenveld van Liverpool opvreten hoorde ik velen zeggen, nou dat hebben we gezien. Niemand heeft het erover, maar tijdens de laatste wedstrijden stonden de aanvoerder en vice aanvoerder even iedereen eruit te spelen zowel aanvallend als verdedigend superieur. Henderson en Milner, niks minder dan grote namen zoals naingolan en Rossi. Tekenend voor de onderschatting van velen.

25 april 2018 om 00:27

Ik zei dat ook inderdaad, althans ik dacht dat.

Maar eigenlijk was het middenveld van Liverpool niet indrukwekkend maar wel de verdediging dat telkens met de lange bal iemand vond voorin, of de snelle counters.

Het middenveld van Liverpool heeft wel veel arbeid verricht maar ik heb niet echt genoten van iemand op het middenveld van Liverpool. Naingolan daarin tegen was heerlijk als hij bij Liverpool speelde dan had je een nog betere wedstrijd gespeeld, die jongen was fantastisch.

25 april 2018 om 12:44

Niet echt genoten? Milner was geweldig. Heerlijke tackles. Zat overal goed tussen. Was de motor van het hele elftal.

25 april 2018 om 12:51

Akkoord maar Naingolan bijvoorbeeld aan de overkant was veel mooier om naar te kijken.

Ik zeg toch ook dat het middenveld van Liverpool veel arbeid heeft gericht maar het was voetballend niet wauw.

25 april 2018 om 01:03

De Rossi op zijn laatste benen. Milner en Henderson mogen nog niet eens De Rossi's veters strikken. Liverpool heeft gewoon een betere ploeg dan Roma, zeker aanvallend en tevens beging Di Francesco nogal wat tactische blunders

25 april 2018 om 02:46

Had eigenlijk ook Radja dieper willen zien staan. Voor mij is dat ook geen aanvallende middenvelder. Zou een klassieke 442 niet beter hebben gepast? Vind dat hele middenveld zelfs nog beter als dat van Liverpool. Maar voorin kan je niet concurreren. Nu werd dat wel heel fel geaccentueerd.

25 april 2018 om 18:09

Henderson en Milner waren veel beter dan de Rossi en Naingolan en jij komt met carriere vergelijkingen? Ik heb het over voorspellingen van velen en de dingen die we zagen, niets met veters te maken

Met direct voetbal blijft Liverpool het moeilijk hebben. West Brom was het inderdaad ook weer hetzelfde. En in Engeland spelen nog altijd veel teams op die manier. Dat heeft Pep toch beter voor elkaar. Ze kunnen die intensiteit ook niet volhouden. Logisch ook. En dan komen er kansen. En dan is er nog de wereldse vorm van Salah natuurlijk. Kan hij dit volhouden? Om echt voor die titel te strijden moet er toch nog wat bij.

25 april 2018 om 07:44

Tegen West Brom speelde enkel Van Dijk van de basisverdedigers, en gisteren was het een inschattingsfout van Lovren en een ongelukkige penalty. Dus moeite hebben met direct voetbal valt echt wel mee de laatste tijd. De voorbije jaren was het zeker wel een probleem.

Ja,middenveld Roma was veel beter....pfff welke wedstrijd hebben jullie gekeken?!?!
Weer een Belg die een Belg in een team ziet staan,lachwekkend die Calimero instelling van jullie.
Ze werden weggeblazen,maar het middenveld was echt beter dan Liverpool hoor!
Nainggolan,de Rossi en Strootman werden onder de voet gelopen als Liverpool weer ging pressen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren