Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Dijk is van Champions League-niveau, hij is een beetje Hummels’

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft duidelijk aangegeven te willen vertrekken bij Southampton en Chelsea en Liverpool zijn de belangrijkste kandidaten om de verdediger over te nemen, mits the Saints meewerken aan een transfer. Jan Mölby, oud-middenvelder die tussen 1984 en 1996 voor the Reds uitkwam, hoopt dat de Oranje-international alsnog naar Anfield verkast.

"Wat betreft Virgil van Dijk: iedereen weet dat Southampton hem liever verkoopt aan Chelsea, Arsenal of Manchester City dan aan Liverpool, dus een vertrek naar Liverpool zie ik niet gebeuren", aldus de ex-speler van onder meer Ajax in zijn column in de Liverpool Echo. "De situatie is apart. Ik zie niet in wat ‘we’ hebben gedaan waardoor Southampton zo ontstemd en koppig is."

"Southampton is een 'verkoopclub' en ze verkopen niet alleen aan Liverpool. Ze verkopen aan iedereen", vervolgt Mölby. "Ik denk nog steeds dat ‘we’ nog enkele spelers gaan strikken voor het einde van de transferwindow. Toch zie ik Van Dijk graag komen. Echt waar. Hij lijkt van Champions League-niveau. Van Dijk is een beetje Mats Hummers, hetzelfde type."

"Een grote persoonlijkheid van wie Jürgen Klopp (manager, red.) zei dat hij zo'n figuur nodig heeft in zijn defensie. Iedereen praat over de defensie van the Reds en hun manier van verdedigen bij dode spelmomenten. En ik kan me voorstellen dat Klopp denkt: 'Hier word ik zenuwachtig van'. Maar hij wil zijn manier van spelen en wedstrijden benaderen niet veranderen. Dat is zijn manier", besluit de Deen.

Wordt Virgil van Dijk overschat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Dijk heeft zich fantastisch ontwikkelt maar ik heb toch het idee dat zijn kwaliteiten iets worden overschat. Er wordt soms over hem gesproken alsof het de beste verdediger ter wereld is. Misschien komt dat een beetje doordat hij in de EPL speelt, je ziet wel vaker helemaal vanuit de Engelsen zelf dat spelers dan direct op een enorm voetstuk worden gezet. Ook de redenen dat Engelse talenten zelf vaak toch niet zo blijken te zijn als men dacht, de hype van de EPL speelt daarin een grote rol.

18 augustus 2017 om 11:22

Het komt door het speltype van de PL. Veel kopduels, Fysiek. Dat is natuurlijk helemaal van Dijks straatje. Als je dan bij hem ook nog eens ziet dat hij bovengemiddeld goed is met de bal voor een centrale verdediger dan zie je hem al snel als een van de beste van de PL.

18 augustus 2017 om 11:32

Ja de spelers in de Engelse competitie worden wel vaker geromaniseerd. Van Dijk niveau Hummels laat me niet lachen zeg. Hummels speelt al jaren op topniveau, heeft zich in de CL bewezen is wereldkampioen geworden.

18 augustus 2017 om 11:58

Ach ja, dat doen we hier zelf ook. Spelers als Riedewald, Bazoer en soortgenoten zouden allemaal binnen no time bij Barcelona spelen. Dolberg was na enkele leuke wedstrijden ook met zekerheid een nieuwe wereldster en minstens 40-50 miljoen waard. Raakt op dit moment geen pepernoot.

De Engelse competitie is natuurlijk de populairste ter wereld en daar krijgen we gewoon bovengemiddeld van mee. Dan komen dit soort dingen gewoon wat vaker onder de aandacht. Daarbij weten ze de boel qua marketing daar ook altijd wel goed te brengen. Wellicht speelt dat ook mee in de bewoording die veel figuren daar gebruiken in hun omschrijvingen en verwachtingen.

18 augustus 2017 om 12:35

Ik word er wel een beetje moe van dat La Liga fans elke mogelijkheid aangrijpen om maar weer eens over de PL te zaniken. Komt zo langzamerhand over als jaloezie, omdat er meer over de PL gesproken wordt.

18 augustus 2017 om 12:44

Van mij mogen ze lekker over die competitie doorpraten. Toch wel weer grappig dat de Premier League nu al veel meer heeft uitgegeven dan de Duitse en Spaanse competitie samen, maar als je ze dan tegen elkaar ziet spelen vraag je me toch af wat ze in Engeland aan het doen zijn. En als Van Dijk als topverdediger wordt beschouwd zegt dat genoeg over wat voor verdedigers daar rondlopen. Maar ja Smalling, Jones, Lindelof, Klavan, Matip, Lovren, Moreno, Blind, Monreal, Holding, Walker, Stones, Cahill, Kolarov, Alonso en zo kan ik nog wel even doorgaan is natuurlijk alles behalve wereldklasse. Dus nu snap ik wel waarom Van Dijk daar als een topverdediger wordt gezien.

De echte topverdedigers spelen ook niet in Engeland. Lopen simpelweg geen Ramos, Boateng, Hummels, Alaba ,marcelo, Carvajal, Pique, Chielini, Sandro, Alves, Piszeck, Martinez, Sokratis, Godin, Juanfran, Varane, T.silva en Rodriguez rond.

18 augustus 2017 om 12:53

Leuk een lijstje met namen opnoemen die nergens op slaat. Koscielny, Kompany, Luiz, Vertonghen, Alderweireld en Mustafi doen echt niet onder voor sommige namen die jij noemt als topverdedigers. Als je al Rodriguez op gaat noemen die al twee jaar stil staat in zijn ontwikkeling ben je wel heel wanhopig op zoek naar namen noemen uit andere competities om het namen noemen.

18 augustus 2017 om 13:01

Alderweireld en Vertonghen nog nooit wat noemswaardig gepresteerd in de CL of een grote eindronde.

Luiz vind ik een van de meest overschatte verdedigers op deze aardbol. Denk dat die in Brazilie nog steeds uitgelachen wordt om zijn beschamende optredens.

Mustafi is redelijk, maar dat is gewoon niveau Howedes/miranda.leuke verdediger maar geen top.

Kompany een van de weinige potentiële toppers ja, maar inmiddels ook de laatste 2 jaar nauwelijks gespeeld.

Wie houd je dan over, Koscielny? Dat is misschien de enige die je als wereldtop kan beschouwen.

Rodriguez blijf ik een van de betere linksbacks ter wereld vinden Heeft inderdaad afgelopen seizoen zwak gespeeld, maar was in zijn toptijd misschien wel de beste linksback ter wereld.

18 augustus 2017 om 13:15

@elphenomeno

We kijken hier naar een individu, niet naar een hele competitie. Waarom zou je van Dijk te kort doen wanneer hij zijn mannetje staat tegen topspelers, of zijn deze topspelers opeens minder waard omdat ze in Engeland spelen? Onzin natuurlijk.

Jouw genoemde topverdedigers maken ook gewoon fouten, hebben ook zwaktes en zijn bovendien gewoon mens in een andere competitie waar veelal het vast staat wie de kanshebbers zijn voor de titel. Je kan dan de Engelse premier league denigreren door erop te wijzen hoe 'slecht' ze spelen, dat laat niet weg dat er nog altijd spelers rondlopen die fysiek tegen een stootje kunnen (zoals je mag verwachten in zo'n 'harde' league', maar ook technisch goed zijn. Zou je zo'n speler in een andere competitie neerzetten dan zouden ze het waarschijnlijk niet slechter doen na wat acclimatisatie.

18 augustus 2017 om 15:25

Persoonlijk heb ik liever goed voetbal dan voetbal waar veel wordt over gesproken, komt nog bij dat degene waar je op reageert een Bundesliga volger is, trouwens de PL volgers kunnen niet stoppen met het benadrukken hoe groot en hoe geweldig die competitie wel niet is. Dan moet je ook niet vreemd opkijken dat er op gewezen wordt dat ondanks het vele geld, het voetbal in Engeland kwalitatief behoorlijk tegen valt.

18 augustus 2017 om 13:07

Als iemand die haast geen wedstrijd van de Saints heeft gemist kan ik je zeggen dat hij niet wordt overschat, maar dat JIJ hem onderschat. Hij is zo goed om meerdere redenen:

1. Hij is oprecht een complete verdediger, iets dat zeker in Engeland weinig voorkomt. Hij beherst zowel het verdedigend als aanvallend aspect goed. Zo heeft hij eenzelfde soort passingrange als Alderweireld zonder zijn tekortkomingen in verdedigend opzicht.

2. Hij laat het spel erg makkelijk overkomen, maar dat komt door zijn uitermate goede positiespel. Hij wacht niet in zijn zone af, maar is proactief en steelt ballen ver buiten zijn 15 meter gebied. Je kon zien dat hij veel te goed was voor de Saints na zijn eerste seizoen waar hij meteen twee keer player of the season werd en werd opgenomen in het beste elftal van Europa.

3. Hij heeft geen zwakke punten. Tegen fysieke tegenstanders is hij dominant, tegen snelle spelers is hij rap, tegen technische spelers staat hij zijn mannetje. Vaak voorkomende superlatieven van Engelse commentators waren 'imperious, colossal, dominant, etc.

4. Naast voetbalkwaliteiten heeft hij ook leiderschapskwaliteiten en is erg kalm zonder en met bal.

5. Met zijn skillset zou hij daarom ook mee kunnen in de Spaanse of Duitse league. Meerdere coaches hebben ook aangegeven dat hij niet zou misstaan bij een Barcelona of Madrid.

6. Qua speelstijl lijkt hij sterk op Vincent Kompany en Muttels, dit heb ik ook eerder aangegeven.

Kortom, hij heeft de potentie om (een van) de beste centrale verdedigers te worden op basis van zijn prestaties, vaardigheden en statistieken. Niet zo gek dat er dan een welverdiende hype rond van Dijk heerst. He is the real deal.

Ik hoop zo dat hij eindelijk een transfer maakt. Ik snap zijn club ook niet. Met het verkoop van Van Dijk kun je al meerdere versterkingen halen. Speler wilt niet meer blijven dus wat heb je dan aan hem dit seizoen

Molby ziet niet in wat Liverpool gedaan heeft waarom de club niet graag aan hun verkoopt. Heeft Molby de laatste maanden onder een steen geleefd?

Van Dijk is een uitstekende verdediger voor clubs uit de Premier League. Die 5 laatste woorden zijn van essentieel belang. Van Dijk heeft namelijk alles om een succes te zijn in de PL: groot, sterk, redelijk snel, kopbalsterk dus scorend vermogen, ...
Echter stopt het daar. Voetballen kan hij niet vandaar dat ook enkel en alleen PL-clubs geïnteresseerd zijn. Van Dijk neemt geen risico's. Als de bal het stadion uit moet dan schiet ie em zo richting de stratosfeer in. Liverpool mist dat dus logisch dat zij geinteresseerd zijn. Southampton heeft geen andere keuze dan een concurrent te versterken want er is niemand die meer gaat bieden op Van Dijk en al helemaal niet vanuit het buitenland waar er meer nodig is dan groot, sterk en gaten schieten in de ozonlaag.

18 augustus 2017 om 11:20

Blijkbaar geen enkele wedstrijd gezien van Van Dijk. Hij wordt juist geroemd doordat hij ook nog eens voetballend vermogen heeft. Dan zeg jij vervolgens dat hij niet kan voetballen en vandaar enkel PL clubs interesse hebben. Hij kiest vaak zat voor de dribbel of de pass door de midden in plaats van een ros het stadion uit. Met Milner en Lovren beschikt Liverpool al over zulke spelers, dus grappig dat je doet alsof Liverpool die niet heeft.

" Van Dijk en al helemaal niet vanuit het buitenland waar er meer nodig is dan groot, sterk en gaten schieten in de ozonlaag."

Wat een ongelofelijke nonsens ook in deze zin. Kijk alsjeblieft eens wedstrijden van Southampton terug van vorig seizoen.

18 augustus 2017 om 12:48

Ach kom op zeg Van Dijk is redelijk maar alles behalve top of voetballend geweldig. Natuurlijk voor Liverpool een versterking, maar als je ziet wat daar voor klungels rondlopen in het centrum is alles haast al een versterking. De aanvallers in de CL liggen niet wakker van Virgil van Dijk.

18 augustus 2017 om 12:56

Waar zeg ik dat hij geweldig voetballend is? Hij is voetballend voor een beresterke cv gewoon meer dan prima. Kiest meestal voor de voetballende oplossing, drive naar voren, goede dribbel, sterke passing en dat allemaal bovenop zijn kwaliteiten als verdediger die buiten kijf staan.

"de aanvallers in de CL liggen niet wakker van Virgil van Dijk."

In dit soort dooddoeners val jij wel vaker, enkel en alleen als het jou goed uitkomt. Stellingen die niet te weerleggen zijn, omdat hij er nog niet in gespeeld heeft. Daarom zou het leuk zijn om hem inderdaad op de CL niveau te zien acteren. Dan kijken we wel wie gelijk heeft.

18 augustus 2017 om 13:03

Met alle respect voor Liverpool maar die liggen er al uit wanneer het toernooi pas echt begint. Zal me ook niks verbazen als ze de poulefase niet doorkomen. De laatste keer lukte dat immer ook niet met nota bene Basel en Ludogorets in de poule.

18 augustus 2017 om 13:17

Grijp je weer naar dooddoeners. Kap daar nou eens mee, want je slaat elke discussie dood. Dat je al moet grijpen naar drie seizoenen terug met nota bene een hele andere selectie en trainer bewijst al dat zo stellig daarin zijn nergens op slaat.

Leen mij trouwens die glazen bol, is handig voor unibet...

18 augustus 2017 om 13:21

@elphenomeno Misschien mondje dicht wanneer je niet weet waar je het over hebt? van Dijk is op voetballend gebied gewoon goed. Dat laat hij zien met zijn passing range, risico in zijn spel en hoe accuraat hij is.

Het heeft Niks met Liverpool te maken. We kijken hier naar de skillset van een verdediger in aanvallend/opbouwend opzicht en dat is gewoon goed. Dat de aanvallers in CL niet wakker liggen van VVD klinkt meer als wishful thinking dan als iets waar een goede gedachte achter zit.

Jouw bias is nu wel duidelijk en andere mensen zullen dit ook zien. Jouw mening is daarom helaas minder waard. Wees gewoon open minded of nog beter, volg een speler zodat je daadwerkelijk een idee hebt waarover je praat. Je zal dan serieuzer genomen worden.

18 augustus 2017 om 12:15

Clueless om maar met een mooi Engels woord te beginnen na jou bericht te hebben gelezen

Van Dijk staat juist bekend om.zijn sterke voetballende spel en juist niet lange halen snel thuis etc

18 augustus 2017 om 12:20

In de PL vergeleken met Cahill, Mertesacker, Smalling, Jones, Rudiger, Huth, Morgan en andere ballenstampers is Van Dijk inderdaad een voetballend wonder dus vandaar dat PL-clubs geïnteresseerd zijn. Zet je hem tegenover een Bonucci of Varane ziet het er allemaal al heel anders uit.

18 augustus 2017 om 12:54

Van Dijk doet voetballend niet veel onder voor Bonucci en Varane. Je zit gewoon een broodje aap verhaal te vertellen.

18 augustus 2017 om 13:30

@roaldrijcken Je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt. Een van de eerste dingen waarom hij opviel was hoe goed hij kon opbouwen en hoe goed zijn passingrange is voor een verdediger in het algemeen, dus niet alleen de engelse competitie. Bonucci is inderdaad wel beter, maar in verdedigend opzicht zwakker en bovendien scoort van Dijk gewoon bovengemiddeld wanneer het aankomt op passen. Hij zit op hetzelfde niveau als Alderweireld en dat is ook een wereldverdediger.

Als de afkeervan So'ton bestuur jegens LFC waar is,dan besturen ze hun club op basis van onderbuikgevoelens en emotie en dat lijkt me nooit goed.
Liverpool heeft altijd een goede prijs betaald voor hun spelers,bovendien zou evt Sakho in de deal betrokken kunnen worden.vind ik nog steeds een beest van een verdediger,maar heeft op de 1 of andere manier afgedaan bij Klopp.

18 augustus 2017 om 12:45

Als je als Liverpool al vaker met Southampton zaken hebt gedaan en deze keer besluit om achter hun rug om met een speler te praten. Moet je er niet raar van opkijken als de club daarna even niet bereid is om een speler aan je te verkopen.
Als Liverpool en Van Dijk zich normaal hadden gedragen en alles gedaan hadden zoals het hoorde, had deze soap niet plaatsgevonden.

18 augustus 2017 om 13:34

Niemand weet wat er precies gebeurt is, maar dat is geen argument om het niet verkopen van een speler die hogerop wil op af te schuiven. Er zijn al heel wat artikelen waarin iedereen stelt dat het gebeurt, en bij Liverpool is er niks bewezen. Omdat Southampton nu moeilijk ging doen omdat ze 70 ipv 55 mln wilde heeft iedereen het hier nu over, maar je gebruikt dit argument steeds om de eigenwijsheid van Southampton op af te schuiven. Je kan ook gewoon toegeven dat het logisch is dat een Van Dijk boven Ston uitgroeit en zich wilt ontwikkelen en CL wil spelen. De soap is net zo goed veroorzaakt door Southampton

18 augustus 2017 om 13:39

Naar mijn mening heeft van Dijk niks abnormaals gedaan. Ja, hij tekende een lang contract, maar we weten beiden niet waarom. Het is aannemelijk dat hij niet tekende om nog jaren voor de Saints te voetballen als hij enig besef heeft hoe goed hij is.

Dit jaar heeft hij meerdere malen aan verschillende bestuurslieden en coaches aangegeven te willen vertrekken. De club was dus al bekend met zijn vertrekwens. En de fans anticipeerden voorzichtig al op een vertrek.

Werkweigering is ook geen issue geweest omdat hij door de coach niet mocht meetrainen omdat van Dijk eerlijk was op zijn vraag hoe het gesteld was met zijn mindset.

Ja, hij heeft in het begin gezegd dat hij wilt meegroeien met de club, maar welke Saints fan is zo naïef om daar waarde aan te hechten?

Verder heb ik geen goed woord over voor Liverpool en zie van Dijk ook graag elders naartoe vertrekken, maar vind dat hij teveel negativiteit op zijn bord krijgt.

18 augustus 2017 om 14:09

Er is veelvuldig geschreven wat er gebeurt is en Liverpool heeft later ook excuses aangeboden voor hun acties. Het is duidelijk dat Liverpool de regels heeft overtreden, anders biedt je niet openlijk excuses aan.
Leuk dat Van Dijk hogerop wil, en dat is volledig logisch van hem. Maar dan had hij vorig jaar maar dat nieuwe (dik verbeterde) contract niet moeten tekenen.

18 augustus 2017 om 14:15

Ik lees nog steeds geen 'abnormaal' gedrag. Dat hij hogerop wilt is geen reden om hem aan een schandpaal te hangen. Ook is het onzeker waarom hij een verbeterd contract heeft getekend, dat weet jij ook niet, het is giswerk. Nogmaals, leg eens uit hoe hij abnormaal bezig was.

18 augustus 2017 om 14:33

Een nieuw contract tekenen betekent niet dat je niet hogerop kan. Dat is iedereen deze zomer aan gaan nemen maar transfers is iets van alle tijden. Er zijn genoeg spelers met een lang contract die toch transfereerden. Nu sinds Van Dijk betekent lang contract ook ineens niet meer weg kunnen. LFC legt een goed bedrag op tafel alleen Ston is gewoon eigenwijs. Ook nu Van Dijk zelf meermaals aangeeft weg te willen vernietig Ston zn eigen kapitaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren