Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart kiest favoriet voor de 10-positie: ‘Een beetje dom van Ajax’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft zich gemengd in de discussie rond de nummer 10-positie bij Ajax. De voormalig Ajacied zou dinsdagavond tegen Borussia Dortmund in de Champions League de voorkeur geven aan Steven Berghuis, maar plaatst daarbij wel de kanttekening dat het een 'persoonlijke keuze' is. Trainer Erik ten Hag zal tegen Dortmund moeten kiezen tussen Davy Klaassen en Berghuis, daar verwacht wordt dat Antony zijn oorspronkelijke positie rechts voorin inneemt.

Van der Vaart is vrij stellig in zijn keuze voor Berghuis. "Ik zou altijd voor Berghuis kiezen, maar dat is een keuze omdat hij een voetballer is zoals ik dat ook was", vertelt de analist bij Ziggo Sport. "En dat is absoluut niet eerlijk, want Klaassen heeft het ook fantastisch gedaan. Ik vind het een beetje dom van Ajax. Antony is gebleven, David Neres is er nog, Berghuis speelt altijd vanaf rechts en Klaassen deed het goed. Nu heb je een probleem. Ze noemen het een luxeprobleem, maar het lijkt mij een verschrikkelijke keuze."

Dat Berghuis de voorkeur krijgt van Van der Vaart heeft vooral met zijn creativiteit te maken. "Klaassen zorgt voor de balans, maar ik denk dat Berghuis meer creëert. Ik hoop dat dat vanavond ook gaat gebeuren, maar dat zegt vooral de liefhebber in mij. Qua passes en voorzetten vind ik Berghuis de meest creatieve speler bij Ajax. Dan zou het raar zijn om te zeggen dat je de meest creatieve speler niet zou laten spelen. Het is ook dat Edson Álvarez, waar ik geen fan van ben, het fantastisch doet. Anders had je Klaassen iets terug gehaald en hadden ze allebei kunnen spelen."

Youri Mulder is het weliswaar 'eens met alles wat Rafael zei', maar denkt toch dat Ten Hag voor Klaassen gaat kiezen. "Het inlezen van het verdedigende aspect, het omschakelen, kan Klaassen wat beter. Erik ten Hag kiest vaak voor het creatieve, maar tegen een Duitse ploeg, waarin het spel op en neer gaat, moet je soms schakelen en meters overbruggen. Dat past beter bij Klaassen, dus ik denk dat hij gaat spelen", zegt Mulder, die ook te spreken is over Berghuis. "Berghuis is de meest creatieve speler in de selectie van Ajax. Ik vind ook dat hij gegroeid is. Zijn overgang naar Ajax is heel goed gegaan. De nummer 10-positie, een nieuwe positie voor hem, heeft hij fantastisch ingevuld. Hij wijkt uit naar de zijkanten en verzorgt ook assists, dat doet Klaassen minder. Maar Berghuis loopt minder mee met zijn tegenstanders."

Tot slot laat Van der Vaart zich uit over Remko Pasveer, die tot dusver geen sterke indruk maakt bij Ajax. "Wat is leeftijd?", vraagt Van der Vaart zich hardop af. "Onana is absolute top. Je kan niet zeggen dat Pasveer het heel slecht gedaan heeft. Natuurlijk moet hij die bal tegen Sporting Portugal hebben, maar ik heb vertrouwen in hem. Ik denk wel dat Jay Gorter een keer de kans gaat krijgen, dat schijnt een groot talent te zijn. Maar ik zou straks Onana laten spelen. Je wilt iets bereiken en hij is er nog tot het einde van het seizoen."

Wie zou jij kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En als iemand in deze weken een langdurige blessure op loopt ben je blij met deze bezetting.
Er zijn wedstrijden genoeg waarin iedereen genoeg aan spelen komt, en de beste spelen in de CL. Lijkt mij alleen maar voordelen hebben met de drukke programma's tegenwoordig.
Maar vdVaart is de oudprof, dus hij zal het wel beter weten.

19 oktober 2021 om 19:20

De beste spelen niet altijd in de CL. Je kijkt naar de tegenstander, is het een topploeg of niet. Speel je uit of thuis. Welk systeem speelt de tegenstander. Spelen ze uit anders dan thuis. O.b.v. dit soort criteria en info stel je een elftal samen waar je denkt de beste kans op een punt of overwinning te maken.

19 oktober 2021 om 19:46

Sinds wanneer is Winst Borussia Dortmund een speler van Ajax bij de poll?.

19 oktober 2021 om 20:07

Het feit dat iemand oud-prof is, hoeft helemaal niets te betekenen. Kijk naar het verschil in kwaliteit bij analisten die tevens oud-prof zijn en je weet genoeg. Ook amateurs die vooral liefhebber zijn kunnen ontzettend goede inzichten hebben.

Ten Hag gaat voor Klaassen kiezen. Meer fysiek en betere balans op het middenveld. Zeker tegen Duitse ploegen heb je loopvermogen nodig. Dat brengt Berghuis niet.

19 oktober 2021 om 18:36

Precies mijn gedachte, ik denk ook dat je het moet laten afhangen van de tegenstander en tegen Dortmund is Klaassen een logische keuze.

19 oktober 2021 om 18:37

Kudus boven klaassen en berghuis wat dacht je daarvan! Omdat het nederlanders zijn praten jullie alleen over die 2 spelers

19 oktober 2021 om 18:41

Doe effe normaal joh. Berghuis is simpelweg creatiever als Kudus. En Klaassen, heeft tot nu toe, meer laten zien als je grote idool Kudus. Wat dacht je daarvan!

19 oktober 2021 om 18:50

Denk je niet dat Kudus eerst weer fatsoenlijk wedstrijdritme op moet doen voor ie in de basis staat in een belangrijk CL duel? Of hij nou uit Nederland, Ghana of China komt maakt verder geen ster uit, geen idee waarom je dat als "argument" aandraagt.

19 oktober 2021 om 19:03

Kijk daar omdat ik hem beter vind is het me idool😂😂 je weet niks van voetbal

19 oktober 2021 om 19:22

Kudus moet terug komen en ritme opdoen, maar in principe is hij beter dan beide in zowel potentie als daadwerkelijke kwaliteiten. Hij is sterker dan beide, heeft een serieuze versnelling die beide niet hebben en kan daadwerkelijk spelers passeren. Die blessures nekken hem echt en zorgen ervoor dat hij al buuren de boot is gevallen op het moment dat het seizoen zo ver is dat zich een team heeft gevormd. En die creativiteit van Berghuis wordt ook zwaar overdreven. Waar was die creativiteit tegen Utrecht, of tegen Twente bv. Antony is daadwerkelijk creatief en kan wedstrijden open breken. Berghuis is vooralsnog goed als het team lekker draait, maar valt weg op de momenten dan het moeilijk is.

19 oktober 2021 om 18:55

Aan de andere kant zijn de Duitsers gewend dat de tegenstander ook veel loop vermogen heeft . Het zou mij niks verbazen als Ten Hag voor creativiteit kiest omdat de Duitsers dat niet gewend zijn om tegen een creatieve tegenstander te spelen.
Op loopvermogen en kracht verliest Ajax het van Dortmund. Daar moet je dus niet in mee gaan.

Ten hag kiest 100% zeker voor Klaassen.
Reden; hij heeft in Duitsland gespeeld en internationaal (bij het Ned. elftal) heel goed gepresteerd

19 oktober 2021 om 20:41

Zei je iets?😜

Voor beiden valt wat te zeggen. Die hele discussie interesseert me dan ook niet. Het zal me een worst wezen.

"Qua passes en voorzetten vind ik Berghuis de meest creatieve speler bij Ajax." Dacht het niet. Zolang Tadic bij ons speelt is dat feitelijk gezien onze meest creatieve speler, tevens van de gehele Eredivisie. Al sinds Ziyech hem is gepeert. Alhoewel Berghuis vlak achter Tadic komt en ik hem zéér zeker op de nr.10 positie zou zetten, aangezien mijn inziens op de 10 positie ALTIJD een creatieve speler hoort te staan. Klaassen is toch meer een Donny type terwijl Berghuis speelstijl enigszins vergelijkbaar is met die van Hakim.

ik denk dat ie wel voor berghuis gaat. begin van de wedstrijd is iedereen fris. 60m zie ik klaassen invallen dan kan hij de nodige meters maken

Zijn 2 verschillende stijlen. Klaassen meer een 16-16 loper die veel in de spits komt ,Berghuis meer vd steekbal en schot uit de 2e lijn. Ik denk dat ETH daar zn keuze op gemaakt heeft.

Zoveel maakt het niet uit ben ik bang. Klaassen laat grappig genoeg bij NL elftal scorend vermogen zien, toch pluspunt.
En luxeprobleem… als er 2 een blessure oplopen dan schreeuwen ze andere kant op.
Niettemin paar verkopen in winterstop. Ook tijd voor wat eigen jeugd

Is het ook dom van een Man City om elke positie goed bezet te hebben? Moeten we volgens vd Vaart alleen maar 1 basis speler en daarachter een jeugdspeler hebben? Kom op zeg, je speelt bij Ajax. Of je nu klaassen of Berghuis heet. Je kan op de bank zitten. Welkom bij een top club.

Het zal weinig uitmaken vandaag, Dortmund is echt wel een niveau hoger als Ajax en gezien de competities waar beide in spelen zal dat ook altijd wel zo blijven. In de Eredivisie heeft Ajax een paar wedstrijden per jaar een ""vrije week". In Duitsland moet je er elke week staan anders heb je puntverlies. Trouwens weer classic vd Vaart, Alvarez afzeiken en berghuis hypen.

Als het op loopvermogen en kracht gaat , dan is Dortmund duidelijk in het voordeel. Dus die strijd moet je als Ajax niet aangaan.
Ajax moet het tegen Dortmund juist hebben van goed positiespel en creativiteit.

Als Ajax trainer hoor je te kiezen voor voetbal. Gewoon lekker met die Hollandse oude naieve gedachte het veld in gaan en geloven dat je de tegenstander de ballen uit de broek gaat spelen. Dat betekent dus dat je lekker met Berguis op 10 gaat spelen. Maak ze gek!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren