Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘Transfer Cillessen kan leuk en vervelend zijn’

Laatste update:

Louis van Gaal wil hem niet verkopen, maar de kans bestaat dat David de Gea toch nog vertrekt bij Manchester United deze maand. Real Madrid zit achter de Spaanse keeper aan en als het de club lukt De Gea te halen, zal Manchester United toeslaan voor Hugo Lloris of Jasper Cillessen. Edwin van der Sar is heel benieuwd hoe de situatie zich ontwikkelt, zegt hij in De Telegraaf.

/

Van der Sar keepte zelf ook voor Ajax en Manchester United en volgt de ontwikkelingen met belangstelling. “Blijft David De Gea of vertrekt hij? Heeft hij wel of niet een transferverzoek ingediend? Er is duidelijk interesse van Real Madrid. Ik zie met eigen ogen hoe drie keepers van United op een rij naar een wedstrijd kijken, waarin de vierde doelman, die transfervrij was, speelt”, geeft Van der Sar aan.

In zijn column voor De Telegraaf zegt de marketingdirecteur van Ajax dat hij weet dat Cillessen herhaaldelijk genoemd wordt als kandidaat-opvolger van De Gea onder de lat bij United. “Dat kan in diverse opzichten zowel leuke als vervelende consequenties hebben”, vindt Van der Sar. Hij zegt dat hij helemaal geen voorkennis heeft in de zaak, ook al heeft hij dus een eigen verleden op Old Trafford.

Van der Sar treedt ook niet op als adviseur voor Ajax, Manchester United of Cillessen: anderen regelen dit soort zaken. “Ik heb namelijk totaal andere belangen in deze. In mijn rol bij Ajax zit ik volledig op dezelfde lijn als andere beleidsbepalers en de technische staf. We willen onze goede spelers zo lang mogelijk vasthouden.”

Gaat Jasper Cillessen naar Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp me niet verkeed Japser is een prima keep maar nog niks voor man u.

22 augustus 2015 om 08:07

Begrijp me niet verkeerd, maar zoveel topkeepers zijn er nu eenmaal niet. Cillessen behoort met zijn talent, potentie en ervaring gewoon tot de top tien, en zou daarom ook absoluut niet misstaan bij een top-10 club.

22 augustus 2015 om 08:12

Maar niet in Engeland waar fysiek harder wordt gespeeld en de keepers ook hard moeten zijn en dat is hij niet

22 augustus 2015 om 09:12

Wat een onzin! ! Keepers moeten harder Zijn! ? Bovendien is jasper hard genoeg, heb je aflopen week die tsjech niet zien liggen zien liggen creperen toen in ie in botsing kwam met cillissen?! Dat hij niet goed genoeg zou zijn weet niemand hier, maar dat het zou kunnen is wel zeer waarschijnlijk! Hij is keeper in het nationaal elftal heeft al CL ervaring en zakt zelden Door de mand. En die interesse is echt niet voor niets! !

22 augustus 2015 om 11:34

Ja want Courtois en vroeger van der Sar zijn ook hard en hebben geen uitstraling van een drol. Kom op! Ophouden met die kulargumenten!

22 augustus 2015 om 12:45

Top 10? Hou eens op zeg haha. Cillesen heeft helemaal niks bijzonders behalve zijn degelijkheid. Maar vergeleken worden met de top 10, haha nee.

22 augustus 2015 om 13:10

Neuer, Courtois, de Gea, Lloris, Hart en dan houdt het wel op met keepers die aanzienlijk beter zijn..

22 augustus 2015 om 16:35

Neuer, Navas, Courtious, Cech, Lloris, Hart, Buffon, Sirigu, Bravo, Subsicic, Casillisas, Handanovic, Weidenfeller. Zijn toch al 13 keepers die ook zo beter vind dat Cilissesen

22 augustus 2015 om 17:00

Cillessen komt niet eens in de buurt van de top 10

22 augustus 2015 om 19:30

Cillessen duidelijk de beste keeper in Nederland op het moment maar voor de top 10 bij lange na nog niet.

23 augustus 2015 om 21:01

En als hij volgend jaar een transfer maakt 1 seizoen goed speelt is hij opeens geweldig.

Beetje zelfde verhaal als Blind, iedereen vindt hem te slecht en in Engeland wordt hij enorm gewaardeerd...

Nou Edwin, dan mag jij mij eens gaan uitleggen wat hier de leuke consequenties van zijn. Ik zie die namelijk niet!!!

22 augustus 2015 om 08:00

Je krijgt misschien 25 miljoen en daar compenseer je het mislopen van de champions league mee

22 augustus 2015 om 08:02

Dat ze in één klap het financiële gat door het mislopen van de CL kunnen vullen misschien?

22 augustus 2015 om 09:48

Dat financiele gat is er niet. De CL is namelijk niet opgenomen in de begroting.

22 augustus 2015 om 10:06

Het financiële gat had voorkomen kunnen worden als Overmars de selectie op orde had gebracht en we niet van Rapid Wien hadden verloren. Ik zie ook totaal geen leuke kanten aan deze zaak. Want diezelfde Overmars komt vast weer met een keeper aan die dan een versterking voor de bank is, of eerst een jaar aan het Ajax systeem moet wennen.
Dus hoop dat Louis maar voor een ander kiest.

22 augustus 2015 om 13:10

Kom aan, Cillesen lijkt me nou niet echt onvervangbaar.

23 augustus 2015 om 00:27

Nou heb je een idee dan wie hem kan vervangen? Cillessen heeft vorig jaar veel punten voor Ajax gepakt dus ben benieuwd naar je ideëen hierover.

22 augustus 2015 om 08:03

tommie, zie je geen consequenties, ik kan je eentje geven en is ook de belangrijkste, ik zie op dit moment bij Ajax geen keeper, die hem goed kan opvolgen, niks slecht voor boer, die keep op zijn manier, maar is lang niet zo goed als Cillissen op dit moment.

22 augustus 2015 om 08:58

Warner Hahn

22 augustus 2015 om 09:00

die is pas terug gegaan naar feyenoord

22 augustus 2015 om 14:31

Ik zeg dat ik geen leuke consequenties zie. Van der Sar heeft het namelijk over leuke consequenties.

Ajax heeft geld genoeg, en er zit ook zeker potentie in de spelersgroep. Potentie is echter niet genoeg. Er moet nu kwaliteit op veld staan en geen spelers die over 2 jaar goed zijn!

Cillesen is de beste speler die we hebben, dus die moet je niet laten gaan.

Ik heb liever een goede keeper dan geld op de bank.

Als Ajax nu eens vertelde wat ze met al het geld gaan doen, snap ik het beleid misschien, maar nu totaal niet!

22 augustus 2015 om 16:00

Dat cisllissen de beste is is zonder twijfel, maar om te zeggen dat er geen potentie genoeg is, is ook onzin, het is maar hoe je het wilt bekijken.

22 augustus 2015 om 19:14

Laat hem eerst proberen Vermeer eruit te keepen, voor wij de backup van onze oude tweede keeper halen als vervanger voor onze eerste en bijna foutloze keeper..

23 augustus 2015 om 09:29

ondanks dat vermeer de beste keus zou zijn, zou ik hem niet meer terug pakken als Ajax zijnde.

22 augustus 2015 om 08:04

Vanuit zijn positie bij Ajax niet natuurlijk. Maar als mens, succesvol oud keeper van United, is het natuurlijk leuk wanneer die club het weer met een talentvolle Nederlander probeert. Om dat leuk te vinden moet van der Sar wel in staat zijn die emoties te scheiden van Ajax' belang, want voor de club zou het drama zijn. Overigens is dit tot heden sinds het vertrek van Zlatan het eerste jaar dat de sterkhouder niet vertrokken is in de zomer. In die traditie verwacht ik nog wel een transfer van Cillessen.

22 augustus 2015 om 14:36

Ja daar ben ik ook bang voor en dan krijgen we Padt als vervanger. Die is immers door Ajax opgeleid, want scouten kunnen ze niet...

Ik ben helemaal voor het beleid om jeugd kansen te geven, maar telkens je beste spelers verkopen zonder iets terug te halen blijft niet goed gaan. Je moet ook af en toe de knip trekken en directe kwaliteit halen...

22 augustus 2015 om 09:21

@ tommie

Waarschijnlijk zullen de heren (technische) bestuurders weer een leuke bonus krijgen, zoals alle voorgaande keren dat sterktehouders voor een goed bedrag een week voor het sluiten van de markt verkocht werden.

22 augustus 2015 om 14:45

Ja dat zou voor Edwin persoonlijk een erg leuke consequentie zijn.

Ben ik overigens de enige die vindt dat Van der Sar niet de uitstraling heeft voor de functie van Algemeen directeur? Fantastische clubman hoor, maar geen uitstraling.

Randymarsh
Ben ik wel deels met je eens maar hoe de fuck kan Romero daar op goal staan? Dan schat ik Cillessen toch echt hoger in of zie ik dat fout

22 augustus 2015 om 08:22

Heb je het afgelopen wk gemist??? Romero is misschien alleen voetballend niet beter, maar voor de rest is hij in alles beter dan jasper.

22 augustus 2015 om 09:17

Nee, echt niet, romero is lang niet zo stabiel. Het lijkt wel of jij het afgelopen wk niet hebt gezien! ? Romero is geen slechte keeper dat zeker niet, maar is lang niet zo betrouwbaar als cilissen. Die gaat nog wel gekke dingen doen als hij nog ff blijft staan, dat doet hij al langer. 1 keer in de zoveel wedstrijden heeft hij een offday en dat is het verschil met jasper!

22 augustus 2015 om 10:28

Haha die zenuwlijdende vliegenvanger mocht willen dat hij de kwaliteiten van Cillessen had. Zou hij miaschien ook potentieel wereldtop zijn ipv de middelmaat die hij nu is. Maargoed aan jouw reactie te zien ben jij zo iemand die altijd maar negatief doet over NL spelers en over elke matige buitenlandse speler zegt dat hij wereldtop is

22 augustus 2015 om 19:16

Er zijn heel veel keepers die soms een enkele wedstrijd een hoger niveau halen als Cillissen maar Cillissen behoort bij de beste omdat hij een constant nhoog niveau haalt en niet de ene wedstrijd super de andere drama

Cillisen is gewoon niet goed genoeg voor Manchester United. Hij is niet beslissend genoeg zoals bijvoorbeeld Chech of Courtouis op jonge leeftijd wel waren. Daar spatte het talent van af. In de eredivisie is Cillissen de beste. Ajax moet hem gewoon houden. Een vervanger wordt moeilijk. Cillissen moet ter zijner tijd naar een subtopper gaan in Engeland. Dan zal blijken of hij zich kan ontwikkelen zoals v/d Sar dat bij Fulham deed.

22 augustus 2015 om 09:25

@ dollard

Whoahahaha niet beslissend genoeg ? Een ding weet ik nu heel zeker en dat is dat jij Cillessen niet serieus gevolgd hebt. Zowel voor Oranje als Ajax nationaal en internationaal is hij juist wel vaak beslissend geweest. Waarom hij hetzelfde pad zou moeten bewandelen als van der Sar slaat ook nergens op.

22 augustus 2015 om 09:55

Man United is de absolute top waarbij je haast geen fout mag maken. Cillissen heeft tegen bijvoorbeeld Rapid Wien niet het verschil kunnen maken. De ballen die hij om zijn oren kreeg waren natuurlijk goed ingeschoten. Ik denk dat een topkeeper zoals de Gea of Courtois er één had uitgehaald en daardoor plaatsing CL had afgedwongen. Dat ene beetje extra mis ik nog bij Cillissen. Dat ene beetje is nodig om bij een topclub te voetballen en dan bedoel ik natuurlijk niet Ajax.

22 augustus 2015 om 10:41

De stap naar United, dát is dat extra beetje. Qua talent hoort hij echt wel bij de wereldtop.Hij heeft alleen nog niet de reputatie van een wereldtopper. Maar zet hem 1 jaar daar op doel, hij maakt over het hele seizoen een paar mooie reddingen en als hij vaak zijn doel schoonhoudt dan kan het snel gaan. Dan heeft niemand het nog over DeGea. Zo kan het gaan en zo gaat het ook in het voetbal. De Gea was toen hij net nieuw was ook niet de keeper die hij nu is

Tja, als hij kan, dan zal hij vertrekken, en geef m eens ongelijk na die erbarmelijk slechte Europese wedstrijden tot nu toe. Als we het over vervangers moeten gaan hebben denk ik al snel aan Ochoa, volgens mij zit die nu toch ergens op de bank, maar misstaat die niet onder de lat bij een Nederlandse club. Wat keepte die man goed op het WK vorig jaar zeg...

Er is geen enkele onderbouwing mogelijk om een transfer van Cillessen als leuk te kunnen beschouwen vanuit het perspectief van Ajax. Bizarre uitspraak van Van der Sar. Doe op zijn minst je best om te laten zien dat je je belangrijkste spelers wil behouden.

22 augustus 2015 om 09:27

@ Fwajacied

Hij doelt waarschijnlijk op de bonus die het kliekje dan krijgt, en natuurlijk dat geweldige trotse gevoel dat er in de geschiedenis van Ajax weer een speler (direct) naar een buitenlandse topclub is gegaan.

Ik vraag me toch welke leuke consequenties van der Sar ziet wanneer Cillessen vertrekt ? Er zitten alleen maar nadelen aan, als hij veel oplevert zal het wel weer een leuke bonus opleveren voor de (technische) bestuurders van Ajax.

Die zak met geld word toch op de bankrekening geparkeerd om te rentenieren, wat wellicht ook beter is op dit moment, Overmars heeft al genoeg miljoenen door de plee gespoeld. Cillessen is 1 van onze belangrijkste zo niet de belangrijkste speler, want hoe vaak hij ons wel niet op de been heeft gehouden is volgens mij ook niet meer te tellen. En dat trotse gevoel dat er weer een speler in de Ajax geschiedenis (direct) naar een buitenlandse topclub gaat kan me ook gestolen worden.

Zolang die markt nog niet gesloten is houd ik nog rekening met zijn vertrek. Wanneer Real Madrid een speler echt wilt dan hebben slagen ze meestal uiteindelijk wel, mocht het gebeuren dan is het te hopen dat Manchester United zich in London meld in plaats van Amsterdam.

Cillessen is geen top keeper, top keeper moet strafschop houden en dat kan hij niet. Ik denk hij moet nog een jaartje bij ajax blijven, omdat als hij bij United gaat gaat hij op de bank zitten omdat Romero is wel een top keeper op hoog niveau.

Zou als ik united was voor Hugo gaan. Dat is nu gewoon de beste optie voor united. Cillessen verkopen levert echt zware problemen op bij ajax . Er is ook helemaal niemand beschikbaar die hem kan opvolgen.

boogy@ alleen omdat cillessen geen startschoppen tegen houd is het geen topkeeper?
dat is echt onzin. Van der Sar hield ook nooit een strafshop tegen toen hij de zelfde leeftijd had als cillessen.
maar als ik nu bijvoorbeeld Ronaldo neem hij scoort (bijna) niet uit een vrijetrap is het dan ook geen topspeler?

Als het aan de Boer ligt dan komt de keeper van FC groningen de zoveelste miskleun.

Jasper is geen topper punt . Ajax is net hoog genoeg . Denk na hij speelde een wk mee Champions league mee. Nog bij Ajax . Dat zegt genoeg .Van Gaal doet gek met Jasper niemand verder .

Chauvinistisch gebrabbel ook weer hier dat Cillissen Romero wel even uit de basis speelt...

Romero is alleen voetballend minder maar veel daadkrachtiger, slimmer en de baas in zijn strafschop gebied.

De Gea is alsnog een niveau hoger dan Cillissen en Romero samen....

Misschien moet United gewoon De Gea nog 1 jaar houden en dan maar transfervrij weg en volgend jaar Cillissen halen.... Zo blijft Cillisen ook in een mogelijk EK 2016 ritme ipv banken achter Romero

Wat erg dat er voor een voetbalclub blijkbaar leuke kanten zitten aan de eventuele verkoop van één van de beste spelers. Je wil toch winnen? De beste zijn?
Maar nee, het is leuk als er in plaats van 100, 120 mio op de bank staan. Ajax opnieuw de gezondste club van Europa is, de heren een mooie bonus ontvangen, en Ajax weer wordt uitgeschakeld door een Europees kraakpand uit Oostenrijk of Tsjechië.

Om moedeloos van te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren