Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Hoorn tekent voor drie seizoenen bij Swansea

Laatste update:

Mike van der Hoorn vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Swansea City maakt woensdagochtend melding van de komst van de verdediger, die voor een onbekend bedrag is overgenomen van Ajax en zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor drie jaar. Na Leroy Fer is Van der Hoorn de tweede nieuwkomer van Swansea voor komend seizoen.

/

De 23-jarige Van der Hoorn gaat bij zijn nieuwe club de concurrentiestrijd aan met Ashley Williams, Federico Fernandez en Jordi Amat. “Het is geweldig om hier te zijn”, zei de mandekker op de website van zijn nieuwe club. Hij gaf zijn eerste interview als Swansea-speler in een leeg Libert Stadium: “Het is een prachtig stadion en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop het verschil te kunnen maken en hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken.”

Van der Hoorn stond drie seizoenen onder contract bij Ajax, maar was in die periode nooit een vaste basisspeler. In de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar speelde hij wel wekelijks, door de blessures van Kenny Tete en Jaïro Riedewald, maar zij zijn inmiddels weer fit. Omdat Ajax ook nog eens de Colombiaan Davinson Sánchez aantrok, wist Van der Hoorn dat het beter zou zijn om te vertrekken uit Amsterdam. Bij Ajax had hij nog een contract voor een jaar.


Denk je dat Mike van der Hoorn een succes wordt bij Swansea City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Succes! Logisch dat je gaat en logisch dat Ajax je laat gaan na een goed seizoen. Het was duidelijk dat je volgend jaar niet in de basis zou staan.

6 juli 2016 om 11:52

Waarom zou dat duidelijk zijn? Je hebt nu immers een andere trainer, dus voor veel mensen zou dit een kans zijn om weer op 0 te beginnen.

6 juli 2016 om 11:58

Precies. Dit vind ik toch wel een gemis. Als ik eerlijk ben vond ik hem beter dan veldman centraal. Er staat tenminste iemand, ipv een verdediger van 1.82. Ook is VD hoorn gewoon een stuk breder. Ik vind 't zeer jammer. En wie zegt dat riedewald niet een dip krijgt. Ik denk echt een aderlating. Zal je zien dat hij gaat schitteren in de fysiek sterke PL

6 juli 2016 om 12:25

Dat lengteargument is zo'n onzin. Cannavaro was 176 cm en won de ballon d'or, Sergio Ramos is 183 cm, Thiago Silva hetzelfde, Chivu 184 en Puyol 178. Als je goed bent, hoef je helemaal niet super lang te zijn. Veltman speelde een uitstekend seizoen en is onze beste verdediger. Toen Vander Hoorn en Viergever centraal gingen spelen, kreeg we per wedstrijd meer tegendoelpunten dan toen Veltman daar speelde.

6 juli 2016 om 12:45

En als je kort en slecht bent

6 juli 2016 om 13:10

Ja, en toch blijven kleine verdedigers in het centrum eerder een uitzondering dan een regel. Leuk dat je voorbeelden opnoemt van kleine verdedigers opnoemt die, veelal in het verleden, de wereldtop hebben gehaald.
In het huidige voetbal is fysiek steeds belangrijker. Verdedigers als Varane (1.91m), Laporte (1.89m), Zouma (1.90m), Bailly (1.87m), Tah (1.94m), Stones (1.88), Rugani (1.90m) en Süle (1.95m) hebben de toekomst.

Natuurlijk kunnen de echte grote talenten hun fysiek gedeeltelijk compenseren met hun talent. Hierbij denk ik aan bijvoorbeeld Marquinhos, maar daar komt Veltman bij lange na niet in de buurt!

6 juli 2016 om 13:23

Precies wat Niels19912510 zegt. Wat jij benoemt is de wereldtop. Zelfde verhaal dat een spits gewoon lang en stevig moet zijn (ja ik ken Messi, maar ook wereldtop). VD Hoorn is niet wereldtop, dus doe moet het van zijn fysiek hebben. Gewoon met de Italiaanse beuk erin en alles omver schoppen wat maar een beetje in de buurt van de 16 komt.

6 juli 2016 om 13:23

ja leuk dat jij nu 8 namen opnoemt van lange verdedigers, maar ik zie niet in waarom jouw 8 namen wel een geldig argument zijn terwijl het hier over verdedigers gaat die de absolute top nog niet bereikt hebben. Maar die 5 namen die hebben bewezen absolute wereldtop te zijn (geweest) zijn geen geldige argumenten en slechts uitzonderingen... Vreemd wat mij betreft

6 juli 2016 om 14:14

Dat jij als Ajacied je eigen spelers namen niet eens correct kan spellen

6 juli 2016 om 15:06

Mara, ik vind het ook jammer helemaal eens! Mike het gaat je goed, heel veel succes daar. En nog bedankt!

6 juli 2016 om 15:11

Lennon, lengte is helemaal geen onzin argument. Maar cruciaal, zeker in een zware competitie als de PL. Bovendien die namen die je naar noemt, zoals Cannavaro dat was een uniek talent. Die vooral timing in de perfectie beheerste, waardoor zijn lengte niet belangrijk was. Maar Veltman is helemaal niet onze beste verdediger, in mijn ogen is dat Tete. Veltman heeft geen minder bepalende fouten gemaakt, als van der Hoorn bijvoorbeeld. Als rechtsback vind ik hem uitstekend, maar centraal te zwak en te klein.

6 juli 2016 om 17:10

en tete is natuurlijk wel 1 meter 95 haha. De manier waarop maradungatje het gebruikte was lengte wel degelijk een onzin argument. Lengte kan een voordeel zijn, maar het is zeker geen vereiste.
Om dan als argument te geven ''dat er gewoon iemand staat en ook nog is breder is'' zegt natuurlijk niks. Je kan zo lang en breed zijn als je wilt, maar als je weinig voetbalintelligentie hebt gaat dat helemaal niet op.
Voor in die PL heb je gelijk, daar kan je er veel baat bij hebben, maar daarop gebruikte hij het argument niet.

6 juli 2016 om 12:01

Voor Ajax ook niet slecht. Hij is zeker geen onbetwiste basisspeler en had nog maar een eenjarig contract. Op deze manier vang je er tenminste nog iets voor. Serrero en Schöne zouden ze wat mij betreft ook nog van de hand kunnen doen!

Mik held bedankt voor het llaatste half jaar een stabiele kracht en door mij zeker gewaardeerd. Veel plezier en suuces

Erg jammer, heeft afgelopen half jaar na de blessure van Tete bewezen flinke stappen te hebben gemaakt. Voetballend zal hij nooit een wonder worden maar puur defensief en vooral koppend staat hij z'n mannetje. Hij had van mij absoluut niet weg gehoeven maar ik kan me voorstellen wanneer je derde keus wordt het verstandig is om te vertrekken.

6 juli 2016 om 11:59

Nieuwe trainer, dus je weet nirt of hij 3rde keuze zou zijn, maar hij heeft een goed seizoen gehad en daar een mooie transfer mee verdiend, alle partijen blij!

6 juli 2016 om 12:03

Als er een aankoop wordt gedaan van 5,5 miljoen zal die altijd eerder worden opgesteld dan iemand die nog maar een éénjarig contract heeft. En sowieso is Veltman altijd een zekerheidje voor centraal achterin.

6 juli 2016 om 12:47

Helemaal mee eens afcavosje. Ik vind het ook jammer dat hij vertrekt. Hij groeide afgelopen half jaar als basisspeler naar een goed niveau en ik denk dat hij bij Ajax nog flink wat door had kunnen groeien. De afwezige momentjes op het veld werden minder en minder. Blijkbaar zag Bosz het ook niet zo in hem zitten, hij laat hem toch relatief makkelijk gaan.
Swansea is een mooie club voor hem en de BPL een competitie waarin hij zowel fysiek als mentaal sterker kan worden. Ik wens hem daar heel veel succes!

6 juli 2016 om 15:14

Buitenspelval, ik denk dat Bosz hem op zich wel een kans wilde geven. Maar als een PL club aanklopt, dan ga je natuurlijk vind het heel verstandig van hem. Maar wel jammer, prima kerel en goede groei doorgemaakt. Ik kom later terug op je berichtje, als ik op de pc ben.

Ben erg benieuwd of hij dit gaat redden. Bij Ajax viel uit de toon omdat hij voetballend te kort kwam. Maar vaak maakte hij ook defensieve fouten die bepalend waren. Met zijn postuur past hij in Engeland maar die fouten moeten eruit, zeker omdat hij voetballend niet veel beter is dan de gemiddelde verdediger in Engeland. Als hij al niet financieel onafhankelijk was zou hij dit de komende jaren wel worden.

Prima transfer naar een mooie club.
Goedkope gok voor Swansea denk ik, hoop voor hem dat het positief uitvalt.

Draaide een prima seizoen! Wat van der Hoorn ook mee heeft voor mij persoonlijk is dat er een goede kop op zit. Kan een normale vraag beantwoorden in tegenstelling tot al die Depay achtige figuren die je voor de camera ziet.
Ik hoop dat hij slaagt. Ook goed voor het Nederlandse voetbal.

Mooie transfer. Ik zie hem wel een cultheld worden in Wales. Heeft het tweede helft afgelopen seizoen zeker niet slecht gedaan.

Mooi voor Mike, hij heeft eigenlijk alles om uit te groeien tot een gewaardeerde premier league verdediger en mits hij zich verder ontwikkeld kan hij misschien na verloop van tijd nog wel een mooie stap maken. De Swansea supporters zijn ook erg onder de indruk van zijn Wag!

Ik denk dat hij een enorme miskooo wordt bij swansea.

6 juli 2016 om 12:11

Een enorme miskoop kan hij niet worden, wat hij kost maar 2,5 miljoen... Dat is echt wisselgeld voor Swansea.
Daarnaast denk ik dat hij ook zeker geen basisspeler daar gaat worden dit seizoen. Hopelijk mag hij wel af en toe meendoen!

Fans daar zullen blij zijn, vooral omdat ze Hoorney Hoorney kunnen zingen. Het is hem gegund, hoop ellende over zich heen gehad, meestal ook ongegrond. Want hij heeft het met name in het laatste seizoenshelft gewoon goed gedaan. Vind de prijs ook te laag, al weet ik niet wat voor bonussen er aan de deal vastzitten.

6 juli 2016 om 12:11

Je vindt het onbekende bedrag te laag??

6 juli 2016 om 12:18

Goeie, ik heb dat bedrag van Andersen nog in me hoofd. Het is officieel nog ochtend. Mijn excuses.

Bedankt Mike.
Een goed laatste halfjaar gedraaid waardoor je nu een mooie transfer kan maken.
Ik hoop dat hij het red bij swansea city

Sympathieke kerel, hoop dat hij het goed gaat doen! Zal waarschijnlijk gehaald zijn voor de breedte, fysiek is hij wel sterk en daar draait het in Engeland toch voornamelijk om.

Ik begrijp even niet waar Ajax mee bezig is. Net nu hij een beetje begint te draaien verkopen zij hem.
Nu hij zo ontwikkelt wordt hij eindelijk bruikbaar en kan de prijs ook wat opgedreven worden.

Iedereen vertrekt voor een spotprijsje bij Ajax. Wanneer verkopen zij weer eens iemand die uitgeleerd is bij Ajax en dan ook nog eens flink geld in het laatje brengt...

6 juli 2016 om 12:09

Van der Hoorn had een eenjarig contract en geen uitzicht op een vaste basisplaats voor komend seizoen, omdat Veltman duidelijk eerste keus is op die positie. Hij wilde niet langer op de bank zitten en verlengen, dus volgt een vertrek. Aangezien hij niet lang vast ligt en geen basisspeler is, wordt het onmogelijk om er echt een goed bedrag voor te krijgen.

6 juli 2016 om 14:20

Ja dat begrijp ik allemaal wel. Maar vind jij dat Ajax lekker bezig is?
Als ik zo naar PSV kijk, krijg ik het vermoeden dat Ajax binnen een paar jaar voorbij gestreefd wordt.

6 juli 2016 om 17:15

Ik vind van wel. Ajax ligt mijlenver voor juist, al jaren lang een miljoen of 12 geinvesteerd in de opleiding, daar komen nu steeds betere en steeds meer pareltjes uit die het niveau aan kunnen. Zeefuik, Cerny, Muric, van de Beek, Nouri, de Ligt, Frenkie de Jong, Eiting, Dolberg, Nunnely, Dekker, Bakboord echt een leger aan toptalenten.

Behalve dat we financieel toch al een ruime voorsprong hebben (liquide middelen, begroting) gaat dat ons veel geld besparen die we dan kunnen investeren in spelers en salarissen. Zeker met de doorontwikkeling van het stadion en sponsoring. En dat is dan structureel, onafhankelijk van transferinkomsten en CL, ajax doet het zonder dat financieel gewoon prima.

6 juli 2016 om 12:09

Van der Hoorn had een eenjarig contract en geen uitzicht op een vaste basisplaats voor komend seizoen, omdat Veltman duidelijk eerste keus is op die positie. Hij wilde niet langer op de bank zitten en verlengen, dus volgt een vertrek. Aangezien hij niet lang vast ligt en geen basisspeler is, wordt het onmogelijk om er echt een goed bedrag voor te krijgen.

6 juli 2016 om 18:17

Yes Veltman terug centraal achterin!!!! Echt super gewoon! NL beste centrale verdediger everrrrrrr!!!!!

Het is verdomme toch al gebleken dat die Veltman Niks voor centraal achterin is. Rechtsback prima, verdedigende middenvelder ala Blind? Prima. Centraal achterin? Laat de dure fouten maar weer komen hoor! Hoeveel Veltmannetjes gaan we weer zien dit seizoen?

Nee, Ajax had Vd Hoorn langer binnenboord moeten houden en hun best moeten doen deze jongen langer te behouden.

6 juli 2016 om 17:11

Genoeg kandidaten daarvoor, maar voorlopig houden ze de selectie bij elkaar, kan ook want de meeste hebben nog langlopende contracten. Het zou geweldig zijn als de kern eens bij elkaar bleef, van der Hoorn was bankzitter en is al opgevangen voor het aantrekken van Sanchez.

Ajax is goed aan het verkopen. Boilesen, Van der Hoorn en Andersen weg. Over Duarte hoor ik vrij weinig, maar volgens mij is hij ook vertrokken? Hopelijk vertrekken Van Rhijn en Schone nog, maar dan moeten er echt een extra reserveback en rechtsbuiten worden gehaald. Ook Serero zou eventueel kunnen vertrekken, maar dan vind ik onze alternatieven voor het middenveld eigenlijk te jong. Milik alleen later vertrekken bij een bod van minimaal 25 miljoen euro en Huntelaar moet met zekerheid gehaald kunnen worden als vervanger, anders Milik behouden.

6 juli 2016 om 12:12

Duarte via de achterdeur. van Rhijn zou ik eigenlijk behouden als backup voor de RB positie. We hebben volgens mij alleen Owusu in de jeugd lopen die eventueel kan invallen tegen laagvliegers. Anders weer Veltman en hopen dat Sánchez er gelijk kan staan.

6 juli 2016 om 12:45

Wordt Owusu niet verhuurd? Dacht dat ik zoiets gelezen had..

6 juli 2016 om 17:17

Nee van Rhijn moet doorgeselecteerd worden, druk ook aardig op de begroting met zijn salaris. Zeefuik schrijf ik hoog aan als talent en dan hebben we Sanniez nog, die moeten het maar uitmaken wie de back up achter Tete wordt. Je moet echt meer naar de jeugd kijken, dan had je Zeefuik niet over het hoofd gezien.

9 juli 2016 om 13:42

Sorry voor de late reactie. Ik kijk alles van Ajax en naar mijn mening is Zeefuik een groot talent, maar totaal nog niet klaar voor Ajax 1. Echt totaal niet.

Ik zie Van der Hoorn trouwens zomaar uitgroeien tot een verdediger als Vlaar. Daar zou ik niet gek van opkijken. Zelfde bouw en manier van spelen, fysiek sterker worden en dan kan hij daar zijn mannetje wel staan.

6 juli 2016 om 13:23

Dat denk ik ook inderdaad!

Mikey het ga je goed!

7 juli 2016 om 12:23

Dat zou voor het NL elftal heel erg mooi zijn! Laten we het hopen. I.i.g. veel succes gewenst en bij PL past die daar goed. Gelukkig maakt hij een verstandige keuze om een tussenstap te maken i.p.v. gelijk een topclub.

Denk dat die daar beter tot zijn recht komt dan bij Ajax. In de PL willen ze verdediger die zijn taak uitvoert en naar het goede shirt passt en dat kan hij wel

6 juli 2016 om 14:22

En juist daarom vind ik het zo jammer dat hij weggaat. Met al die 'voetballers' achterin gaat Ajax niet verder komen.

Ik ben blij voor vd Hoorn dat hij een goeie club heeft gevonden. Zelfs na goed gepresteerd te hebben bij Ajax werd hij nog niet gewaardeerd voor zijn inzet en werk.. ja dan zou ik ook weg willen. En ik denk dat Swansea niet direct een stap terug is, minimaal een stap op zij. Het ga je goed Mike

6 juli 2016 om 12:37

Ach, jawel hoor, als je het ook hierboven leest zie je dat vrijwel alle Ajacieden vinden dat Van der Hoorn behoorlijke stappen heeft gezet en zich met name in het laatste halfjaar echt goed bewezen heeft bij Ajax. Deze overstap is gewoon begrijpelijk, aangezien Ajax hem geen basisplaats kan garanderen (er is gewoon stevige concurrentie achterin), Vd Hoorn wel een basisplaats wil, en zijn contract bijna afloopt. Ik zie hem ook echt wel slagen in de PL. Het komt wel goed met zijn carrière.

Succes, Mikey.
Net zo een cultheld worden als hier.
En als Swansea weer leuk mee doet die zelfs Oranje kan halen.

6 juli 2016 om 12:37

Met Blind aan het roer zou dat inderdaad kunnen ja!

Gaat FC Utrecht hier nog wat aan verdienen ?

Voor VD Hoorn beter. Ik vrees dat Ajax hier spijt van gaat krijgen

6 juli 2016 om 13:02

Netjes mike, hoop je ooit weer is terug te zien bij de FC.

@Troupee
Utreg zal er denk ik niks aan verdienen, destijds is hij voor een mooi bedrag aan onze amsterdamde vrienden verkocht.

Mooie stap voor Mike, nu hopen dat ie indruk kan maken in de voorbereiding en genoeg minuten gaat maken. Vind 'm wel in de Engelse competitie passen, al had ik het ook niet erg gevonden als ie bij Ajax was verder gegaan als goede reserve.

Sympathieke kerel, hoop dat hij het goed gaat doen.
Wens Mike veel succes toe Swansea en daar slaagt als prima Verdediger,

Bedankt beleidsbepalers in Amsterdam! Een echt grote en sterke verdediger verkopen met verlies, en je supporters straks weer 34 wedstrijden Veltman gunnen centraal achterin! Hartstikke bedankt! Kan echt niet wachten!! Toppers.

Mike, bedankt, het ga je goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren