Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Hoorn opnieuw de gebeten hond: ‘Ik zag in hem een wapen’

Laatste update:

Ajax gaf zondag twee punten weg tegen ADO Den Haag (1-1) en de gelijkmaker viel na 87 minuten spelen, twee minuten nadat Mike van der Hoorn was ingevallen. De verdediger was op Twitter even trending topic daar hij als ongeluksbrenger werd gezien.

/

Trainer Frank de Boer bracht de ex-speler van FC Utrecht in het veld voor Niklas Moisander. “Ik wilde niet van systeem wisselen, maar met een kopsterke verdediger een extra wapen inzetten. Michiel Kramer en Van der Hoorn zijn ongeveer even lang, vandaar dat ik Mike inbracht”, zei de coach na afloop op de persconferentie.

De 22-jarige Van der Hoorn is aan zijn tweede seizoen in Amsterdamse dienst bezig. Hij kwam vorig jaar zomer voor zo'n 3,8 miljoen euro over van FC Utrecht en speelde vorig seizoen drie competitiewedstrijden.

Gaat Mike van der Hoorn nog slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb medelijden met die jongen. Hij lijkt toch gewoon te kort te komen en het is bij heel veel spelers zo. Sigthorsson, Zimling, Viergever, Duarte... Op Zimling na allemaal miljoenenaankopen die wekelijks falen en bakken vol kritiek over hun heen krijgen. Het blijft ontzettend triest dat je met 115 miljoen op de bank je goedbetalende seizoenskaarthouders opschotelt met dit soort spelers

30 november 2014 om 19:21

Blijft toch raar dat Ajax besloot hem te kopen nadat we op het EK onder 21 hadden gezien dat hij voor dat niveau al tekort kwam.

30 november 2014 om 19:28

Tja.. In principe is elke aankoop de laatste jaren twijfelachtig... Op een enkeling na falen ze allemaal... Koop een directe versterking of koop niks. Er is niks frustrerender dan middelmaat zien falen.. Eigen jeugd die faalt is ook erg, maar die hebben nog potentie. Vd hoorn opzich ook wel, maar Ajax heeft gewoon te veel middelmaat..

30 november 2014 om 19:29

Volgens mij was het toen al rond.

30 november 2014 om 19:46

Nee hoor, want PSV had voor het EK ook interesse maar haakte na die matig invalbeurt tegen Italië af.

30 november 2014 om 22:46

Tja achteraf...voor het zelfde geld was die wedstrijd een incident.

30 november 2014 om 23:05

Schijnt dat hij bij de trainingen van Jong Oranje(destijds) met moeite aanhaakte bij het niveau van de anderen. En dan Jong Oranje was bijna een soort Eredivisie Allstar team met veel (nederlandse)smaakmakers van de Eredivisie; zoals Fer, Wijnaldum, Strootman, Depay, v. Ginkel, Maher enz enz.

Als je dan bij een topclubs als PSV of Ajax gaat spelen dan moet je toch wel die jongens kunnen bespelen of neutraliseren, als dan schijnt dat hij op de training al tekort komt weet je toch ook wel dat hij voor Ajax tekort zal komen.

30 november 2014 om 19:25

115 miljoen op de bank. Het wordt met de dag meer zo lijkt t. Plannen wat er met het geld gaat gebeuren zijn ook al ontvouwd en de revolutie van Cruijff werd met luid gejuich ontvangen. Blijkbaar ziet de wereld van de seizoenskaarthouders er anders uit na wat tegenvallende resultaten. Als je denkt dat je met miljoenen gegarandeerd betere spelers kan halen dan wordt het tijd eens te ontwaken uit die fantasirwereld. Betere spelers komen gewoon niet, die moet je opleiden. En laat dat nu net het beleid zijn... Helaas voor jullie fans is opleiden niet in een dag gebeurd.

30 november 2014 om 19:30

Vind ik echt zó makkelijk dit. Ajax heeft gewoon geen scouts. Klaar. Ze proberen het niet eens. Ja Eto'o kwam niet dus willen ze allemaal niet?

30 november 2014 om 19:33

Idd, er worden alleen jonge spelers in het buitenland gescout en vooral in Denemarken. Maar een directe versterking uit een Servië oid halen, dat gebeurt niet..

30 november 2014 om 20:06

Geen scouts? Ajax heeft er 50, 1 van de meeste in europa.

30 november 2014 om 22:13

Knop dat ze met een bak vol rotzooi terug komen

30 november 2014 om 23:02

Wat doen die 50 zoal dan? Alleen in Scandinavië wordt gescout, maar ik bedoel ook gewoon kijk naar Salzburg hoe hun scouten. Niet alleen jeugd, maar kijk eens verder dan je neus lang is voor aankopen. Van der hoorn duarte viergever en in principe ook zimling het is allemaal van middenmoters uit de eredivisie. Zo kan ik ook wel scout worden. Ik word echt altijd agressief van het spel van Ajax. Zoveel geld maar toch zo weinig kwaliteit

30 november 2014 om 22:10

Ja en Overmars strijkt een dikke bonus op voor zijn miskopen

1 december 2014 om 00:07

Het wordt steeds meer, tel je er elke week een miljoen bij op?

1 december 2014 om 10:02

Ik vond Viergever gister na Kisna de beste man op het veld, het is lekker makkelik om hem zo op te noemen, als hij nog amper de kans heeft gehad zich aan te passen enzo.

Is niet direct zijn fout, volgens mij begon die situatie bij Viergever die het voetballend wilde oplossen ipv de bal op te ruimen. Ik zie het nog wel zitten in Mike hij heeft absoluut stappen gemaakt sinds zijn komst en is pas 22 geworden.

30 november 2014 om 19:19

Tja, dat moet bij Ajax. Zag je in een situatie eerder al met Moisander. Als je de bal naar voren ramt, wat soms nodig is, dan ben je niet bezig in de Ajax gedachte.

30 november 2014 om 19:27

@mitssie

Als je door die bal 3 punten pakt zal het weinig uitmaken lijkt me ;-)

30 november 2014 om 19:45

Ik ben absoluut geen fan van vd Hoorn. Ook hier stond hij weer lucht te dekken, maar grote boosdoener bij deze goal was zonder twijfel Viergever. Hij gaat in een tijdsbestek van 15 seconden zeker 3 keer in de fout:
- lopen met de bal en die verspelen
- vervolgens je man laten lopen en rugdekking geven aan niks
- je fout inzien teruglopen en vervolgens op je plaat gaan

En dat was niet de eerste keer die wedstrijd.

Van der Hoorn is echt een hele matige verdediger die absoluut niet goed genoeg is voor het niveau van Ajax. Hij is zich volgens mij ook niet bewust van zijn dramatische verdedigende acties als ik interviews met hem hoor of lees. Tegen PSG vond ie zichzelf goed terwijl hij schuldig was aan de 2-1 en ook nu snapt ie niet dat hij niet scherp genoeg verdedigde.

Nou Mike, ik stel voor dat je de beelden nog eens terug kijkt. Hoe jij staat te verdedigen terwijl Kramer vrij kan inschieten.. man man.. Als je nou eens begint met je hele lichaam voor die bal te werpen alsof je leven ervan afhangt, dan praten we weer verder.

Het is trouwens niet de enige verdediger in de Nederlandse eredivisie die zo slap ingrijpt. Waarom in godsnaam je handen achter je rug houden? Niet bang zijn voor hands.. het is de 85e minuut. Ingrijpen!!

Verder was het gewoon een topprestatie van ADO om door te drukken. Ajax weet dat tegenstanders zoals deze extra gemotiveerd zijn. Door zo slap de voetballen in de tweede helft, heeft ADO de kans om daarvan te profiteren. Terechte 1-1.

30 november 2014 om 19:32

Helemaal met je eens. Ook bij mijn club psv zie ik bruma direct met de handjes omhoog, ook als iemand dreigt te vallen die bij hem staat. De slapheid van de verdedigers in Nederland is echt niet meer normaal.

1 december 2014 om 00:57

Ben het helemaal met je eens, maar dat komt ook door dat achterlijke fluiten hier in nederland. Zat vanmiddag southampton tegen City te kijken en dat klapt er echt op. Daar zie je tenminste duels, als ze zo in nederland zouden spelen dan gingen er elke wedstrijd 5 man met rood vanaf. Onze verdedigers zijn niks meer gewend omdat ze niks mogen hier.

1 december 2014 om 02:19

Klopt en tussen lekker hard voetbal en gemeen spel zit een groot verschil. Gewoon voor de smerige overtredingen blijven fluiten maar verder wat meer toe laten.

Dit soort fouten zullen Ajax fataal worden aan het eind van het seizoen. Ik mag toch hopen dat Ajax wakker wordt geschut dat je met zo'n matig elftal niet elk jaar kampioen kan worden, laat staan iets bereiken in de cl. Is niks mis mee om elk jaar voor pakweg 10 miljoen je selectie te versterken. Krijgen de supporters eens waar ze recht op hebben!

1 december 2014 om 01:49

Amen, dit beleid van Ajax nu maakt de club kapot. 10 jaar geleden, geweldige scouting.. Dat gaf Ajax allure, maar kost ook wat ja! Nu zal geen enkel toptalent meer komen, omdat Ajax te beroerd is meer dan 5 milj uit te geven. Al die transfer kosten van middelmatige spelers samen en je hebt een toptalent binnen!

1 december 2014 om 08:06

Wat een grap, 10 jaar geleden werd de club kapot gemaakt gesmeten met geld en werd een periode van financiële en sportieve treurnis ingezet. Periode van geen prijzen en enorme verliezen. Nu zijn ze al 4 jaar kampioen en financieel gezond en dan gaat de club kapot?? Matige aankopen zijn er zeker maar ze kosten geen excessief hoge bedragen meer. Groot verschil.

Misschien even een spellingcontrole voordat jullie een artikel plaatsen vz? Wat een kansloze fouten in dit artikel zeg..

Knap dat mensen blijven beweren dat hij goed is. Hij kan het niveau gewoon niet aan. Kan iemand mij vertellen hoeveel hij gekost heeft? Was volgens mij nog een flink bedrag..

30 november 2014 om 19:42

Geloof 3 miljoen. Maar eerlijk is eerlijk, toen had hij net een uitstekend seizoen bij Utrecht achter de rug. Denk niet dat iemand toen had gedacht dat het zo'n beperkte speler zou blijken.

30 november 2014 om 19:59

Klopt zeker. Was als psver niet blij dat hij naar ajax ging. Toch raar om te zien hoe groot de stap voor sommige jongens is. Er zijn tientallen voorbeelden.

Michiel Kramer en Van der Hoorn zijn ongeveer even lang, vandaar dat ik Mike inbracht.
En wie heeft er gescoord??? Kramer!!! En wie gaf zijn tegenstander weer te veel ruimte??? Vander hoorn... -_-
Dus de kritiek is helaas terecht dat de aanwezigheid van van der.hoorn geen geluk brengt...

30 november 2014 om 19:43

Het begint al bij Viergever die door het midden met een actie wil uitverdedigen. Hij kan makkelijk de bal wegrossen en ajax kan zich weer hergroeperen. Nu stond het opeens door zijn stomme actie totaal verkeerd achterin. Vd Hoorn gaf juist rugdekking bij de man(ben ff kwijt wie dat was) die naar alberg toe gaat aan de linkerkant. Dat wat Viergever dus eigenlijk had moeten doen! Taken worden doorgeschoven en je kan zien dat eigenlijk dus Viergever de man is die te laat is om bij Kramer te komen. Het enige wat je vd Hoorn hier kan verwijten is dat hij niet met zijn hele lichaam er nog voorduikt, bang om hands te maken.

vd Hoorn heeft gewoon pech dat hij elke keer er uitgepikt wordt door de media. Er zou eens meer kritiek op Moisander moeten komen, want als aanvoerder zulke belachelijke fouten maken is echt absurd. vd Hoorn speelde in het begin van het seizoen ook gewoon erg sterk en tegen Zlatan was hij ook goed. Had alleen de pech dat 1 foutje, keihard wordt afgestraft door zlatan. Gelukkig maakt iedereen wel eens een foutje tegen Zlatan. Zonde voor die jongen!

Inderdaad, niet echt Mike zijn ding alhoewel hij er weinig aan kon doen. Een beetje zelfverrtrouwen zou hem goed doen. In het begin van de competitie speelde hij niet zeker niet onaardig met Denswil, maar de Boer valt dan weer terug op zijn oude centrum. Viergever ging toch echt in de fout door ontzettend dom uitverdedigen randje strafschopgebied, stom, stom.

Wat een fouten in de tekst...

Je kunt je afvragen of het niet zijn fout is. De bal gaat een paar keer over hem heen, hij staat er steeds bij, kijkt alleen naar de bal, doet voor de rest niets, en let zeker niet op waar kramer staat.

Het is zeker niet alleen zijn fout, maar je kunt niet zeggen dat hij sterk aan het verdedigen was. Zover ik van de Boer begrepen heb werd hij ingebracht om gezien zijn lengte Kramer te dekken. Dit deed hij bij de tegengoal totaal niet.

Viergever probeert eers op randje 16 drie man uit te spelen, verliest logischerwijs de bal en glijdt dan uit op het moment dat hij Kramer wil gaan dekken. Van der Hoorn stond inderdaad lucht te verdedigen maar deze goal is wat mij betreft Viergever aan te rekenen.

Verdedigers als Mike van der Hoorn zien we vaker in de Eredivisie.
Ze hebben goede intenties, en ze kunnen een beetje leuk tegen een bal trappen, zijn toevallig vrij lang.
Maar echt verdedigen kunnen spelers als Mike niet, want ze verdedigen niet met ziel en zaligheid.

Hij is gewoon niet goed genoeg. Ajax moet ook niet iemand halen na een paar goede wedstrijden, eerst maar eens een seizoen echt belangrijk zijn voor je ploeg.

Ja terwijl Riedewald kinderlijk die bal inlevert terwijl hij die bal echt makkelijk weg kon schieten. Maar die Riedewald word telkens het hand boven het hoofd gehouden tegen de Eagles maakte hij ook een fout bij die goal van Lewis.

30 november 2014 om 19:41

Was dat niet Viergever?

30 november 2014 om 20:01

Welke actie was dat, want de speler die met zo'n actie de goal inleidde was Viergever.
Vervloekte direct zijn naam toen het gebeurde en een paar seconden later lag hij erin.

30 november 2014 om 20:37

Zou kunnen dacht echt dat het Riedwald was. Maar het is gewoon ook zijn fout om die bal niet weg te werken.

Hij mag weleens wat zelfkritiek tonen. Fischer en Klaassen enzo hebben altijd kritiek, ook als ze winnen en goed spelen. Van Der Hoorn is tevreden als hij zijn directe tegenstanders (Zlatan en Kramer) laat scoren. En waarom probeert hij het schot niet te blokken? Dat vond ik het ergste. Alles wat eraan vooraf ging, was al slecht, maar hij laat hem gewoon vrij inschieten. Bovendien stond hij lucht te dekken. Komt duidelijk nog tekort. Ik mag toch hopen dat hij niet naast Veltman komt te spelen, als Moisander vertrekt. Met Denswil hou ik al mijn hart vast, ook met Moisander trouwens. Riedewald linksback en Viergever lcv zou ik wel willen zien. Maar De Boer doet dat waarschijnlijk niet. Die wilt Riedewald waarschijnlijk heel langzaam brengen.

Is niet de fout van Mike maar van Veltman Kramer stond aan zijn kant van de verdediging , verder is deze wedstrijd een grote fout van De Boer , die trainer die jullie allemaal zo geweldig vinden maar in mijn ogen weinig spelers beter maakt , vaak fout wisselt en spelers die weken ondermaats spelen blijft opstellen.

Is niet de fout van 1 persoon is fout van gehele team. Als ze wat eerder de wedstrijd op slot gooien en niet proberen een wereldgoal te maken ipv simpel binnen tikken (kishna en v Rhijn) is de wedstrijd gespeeld.
Maar evengoed ik vind Ajax gewoon zeer matig elftal wat dit jaar zeker geen kampioen gaat worden met dit voetbal wat ze spelen.

Ik zou dan toch eerder naar Viergever kijken die tussen 2-3 man tegen de eigen 16 meter een bal wilde aannemen en er een paar passeren ipv wegknallen. Daarna had hij de kans om de bal te blokken maar gleed ook nog eens weg.

De schrijver van het artikel schrijft in een Ajax sfeer. " Ajax gaf zondag twee punten weg tegen ADO Den Haag (1-1) ".
Ik snap dit niet.
Heeft Ajax dit gedaan?
We weten allemaal, dat Ajax en Feyenoord het altijd erg moeilijk hebben tegen Ado.
Ajax heeft niet meer de klasse dat wedstrijden met twee vingers in de neus kan winnen.
Europees gezien doen ze het niet slecht met dit materiaal.
Een gelijk spel tegen de Cyprioten en ze mogen laten zien, dat ze Europa league waardig zijn.
Verder is het gewoon een team, waar andere clubs zo af en toe van kunnen winnen.
Geldt ook voor de rest van de Nederlandse top.

Je kunt niet alleen van de Hoorn aan kijken. De basis elf hebben het na de 0-1 zelf laten liggen. En viergever moet gewoon die bal weg trappen.

Samen met Veltman de slechtste verdedigers van de eredivisie

Duidelijke fout van de Boer, wie wisselt er nu tijdens een corner een verdediger? Onbegrijpelijk.

Was een stom moment om te wisselen. Daardoor kwam er chaos in de verdediging. Er werd een uitverdedigfout gemaakt, waardoor bijna iedereen verkeerd stond. Was er al bang voor. Kijk, zoiets kan een keer gebeuren, iedereen roept wel dat het niet mag, maar ze hadden al 5-0 voor kunnen staan. Ik vind dat Ajax als ze vroeg scoren zo slordig wordt. Verder erger ik me mateloos aan alle slechte passes, wanneer doet de Boer daarnou eens iets aan.

Ik denk dat bij deze Lex Muller weer gerehabiliteerd is

Ook ik ben van mening dat het moment van wisselen uitermate ongelukkig gekozen was door De Boer. Bovendien wisselde hij een centrumverdediger én tegelijkertijd zijn controleur (serero schoof naar voren). Dat was dubbel ongelukkig want Serero was nog de meest degelijke Ajacied deze middag, die vooral positioneel goed speelde. Om het dus allemaal op 'big Mike' te werpen vind ik te ver gaan, maar het is evident dat hij tekort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft; dat maakt het overigens des te meer een fout van De Boer, in dat geval - want een speler die tekort komt moet je uberhaupt niet inbrengen.

Van der Hoorn is zeker nog geen miskoop. Heeft daarvoor te weinig kansen gekregen. Denk ook zeker dat je hem hier niet op kunt beoordelen, was naar mijn idee ook niet zijn fout.
Dat hij het verder nalaat om te scoren is jammer, maar dat kan ook gewoon gebeuren.
Van der Hoorn is echt niet minder dan een veltman en ook een waardige vervanger.

Ik ben niet direct een fan van hem, maar vind het jammer dat hij weer de schuld in de schoenen krijgt geschoven van deze goal, ook door De Boer. Deze goal was duidelijk de schuld van Viergever, die de bal verspeelde, waardoor vd Hoorn in een kansloze positie terecht kwam.
Valt me ook op dat De Boer wel vaak zijn spelers persoonlijk afvalt, vooral spelers die niet in zijn basis voorkomen. Niet toptrainer waardig

Virgil van Dijk was goedkoper. En toch vd Hoorn halen...aparte actie toen.... Ajax had m moeten verhuren. Staat gewoon wat stil qua ontwikkeling. Duarte bv word ook echt niet beter in t 2e. Ook verhuren of verkopen.

Al heel lang speelt Ajax ronduit bedroevend. Speelt de bal rond als doel in plaats van middel om nog maar te zwijgen van het terug- en breed spelen. Ook zit er geen enkele beleving in de ploeg en lijkt alles plichtmatig te gebeuren. De wissels waren ronduit belachelijk. Allereerst het moment, bij een corner tegen, maar ook de angst die daaruit bleek, Zelfs tegen een laagvlieger als ADO komt Ajax nu in de problemen en eindigt met 2 centrumspitsen en een middenvelder in de voorhoede, met een stopper die geen enkel vertrouwen heeft waardoor je er op kunt wachten dat het verkeerd gaat. Het voetbal is al geruime tijd niet om aan te gluren, zodat wel de conclusie mag worden getrokken dat de tijd voor De Boer om op te stappen is gekomen. Hij krijgt deze ploeg niet meer aan de gang. Men wil niet kopen, maar als men koopt is het mis. Zie Duarte, Van de Hoorn, Hoesen enz. Spelers als Veltman, Boilesen, Sigthurson, Viergever, Moisander en noem maar op komen ruim kwaliteit te kort zodat het nu echt wel tijd is voor wat nieuws. De afgelopen 4 jaar is Ajax niet beter geworden, integendeel. Bedankt De Boer, het is nu wel klaar!

30 november 2014 om 23:41

Je verwart hier als middel en als doel. Ajax lijkt juist rond te spelen als doel, niet als middel.

Nico, je gaat wel erg kort door de bocht wanneer je De Boer af serveert op het aankoopbeleid van Ajax. De Boer is als trainer met handen en voeten gebonden aan het beleidsplan. De Club wil geen grote aankopen meer doen en De Boer moet roeien met de riemen die hij heeft. Het was toch echt Cruyff die de hele structuur bij de Club omgooide en van mening was dat het allemaal beter zou worden wanneer Ajax alle kaarten op de eigen jeugd zou zetten. Cruyff was ook verantwoordelijk voor het salarisplafond en stelde een limiet op de uitgaven wanneer het om aankopen ging. Dat Ajax al twee jaar als een natte krant speelt is het directe gevolg van het plan Cruyff. Onze legendarische nummer 14 had vier jaar geleden een enorm grote bek en de nodige kritiek op Jol, de vorige beleidsbepalers, Olde Riekerink en Blind. Met dank aan Cruyff en het incompetente zootje dat nu de kar moet trekken kijken we al twee jaar naar afbraakvoetbal. Cruyff komt er mee weg door zijn status en grote bek. De Boer mogen we inderdaad bedanken voor de 4 kampioenschappen op rij, hij heeft maximaal gepresteerd met een matige selectie. Dat Ajax de afgelopen vier jaar niet beter is geworden ligt niet aan De Boer maar eerder aan Cruyff en het incompetente zootje dat nu, met dank aan Cruyff, bij Ajax de dienst uitmaakt.

Ik serveer De Boer niet af op het aankoopbeleid, maar op de manier van spelen en coachen. Wanneer Cruyff in zijn tijd als coach onder druk kwam te staan wisselde hij aanvallend en op het juiste moment. De Boer dus niet. Het aankoopbeleid is bijzaak. Achter de filosofie sta ik wel maar als je dan toch koopt of een speler aantrekt doe het dan goed of niet, zie bijvoorbeeld Zimling. Die is neem ik aan toch ook met instemming van De Boer gekomen. In deze ploeg zit geen enkele beleving meer en alle gaat plichtmatig. De kampioenschappen hebben een hoop verdoezeld, maar sinds de overwinning op Milan en nu zijn er geen stappen vooruit gemaakt. In Europa wordt er verscholen achter het argument dat PSG en Real Madrid zoveel meer geld hebben. In Nederland is Ajax de rijke club met een begroting van misschien 10x zo hoog als Ado. Dan moet het verschil ook in het veld zichtbaar zijn en dat is het dus niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren