Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp zag ‘fenomeen’ excelleren: ‘Die schiet hij toch heerlijk in, man’

Laatste update:

René van der Gijp deelt complimenten uit aan Luis Suárez na diens glansrijke debuut voor Grêmio. De analist noemt de 35-jarige aanvaller uit Uruguay woensdagavond in Vandaag Inside zelfs een 'fenomeen'. Suárez luisterde zijn vuurdoop bij de Braziliaanse club in de nacht van dinsdag op woensdag op met een hattrick in het Recopa Gaúcha-duel met São Luiz (4-1 overwinning).

"Onze vriend Suárez, die gaat naar Brazilië", opent Van der Gijp zijn lofzang op de ervaren spits uit Zuid-Amerika. "Hij is al op leeftijd en speelt daar de Johan Cruijff Schaal van Brazilië. En is toch wel gewoon een fenomeen. Voetbalt niet mee, verdedigt niet mee en is maar op een ding uit: die bal in dat netje peren. En dat kan hij ongelooflijk goed. Hij maakte er drie, ja geweldig." Johan Derksen omschrijft de trefzekere Suárez als 'een soort Zlatan'. "Ja, die voetbalde nog mee, maar hij voetbalt helemaal niet mee."

"Hij is maar op een ding uit: goals maken. En hij heeft er ook wel heel veel gemaakt, ongelooflijk", verwijst Van der Gijp naar de 445 doelpunten in 715 duels namens achtereenvolgens Club Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona en Atlético Madrid. Derksen is eveneens onder de indruk van Suárez. "Hij ziet er wel fit en afgetraind uit." Van der Gijp geniet met volle teugen van de derde goal van de aanvaller bij zijn debuut voor Grêmio, een harde knal van binnen de zestien in de kruising. "Echt een geweldige goal. Die schiet hij toch heerlijk in, man. Fenomeen."

Al na vier minuten zorgde de centrumspits voor zijn eerste treffer in het shirt van de club uit Porto Alegre. Suárez werd bediend door een ploeggenoot en wipte de bal handig over de uitkomende doelman voor de openingstreffer. Even daarvoor had hij al een kans om zeep geholpen. Bij zijn tweede treffer schoot Suárez de bal langs de al zittende doelman vanaf een meter of vijftien. De hattrick werd gecompleteerd toen hij op slag van rust uithaalde met een volley.

Na een klein uur spelen werd de voormalig aanvaller van Ajax, Liverpool en Barcelona naar de kant gehaald en bedankt voor bewezen diensten. "Het waren 59 minuten waarin hij veel bewoog, nadrukkelijk gebaarde naar zijn teamgenoten en zelfs klaagde over zijn eigen spel", somde Globo het debuut van Suárez op. "Toen hij werd vervangen door Diego Souza, verliet hij het veld onder luid applaus." Suárez werd begin januari gepresenteerd bij Grêmio, waar hij een contract heeft getekend voor twee seizoenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel mooi natuurlijk maar hij scoort tegen 2de divisie team in de beker maar alsnog prachtig!

18 januari 2023 om 22:15

correctie ... 4e divisie (serie D)

18 januari 2023 om 22:22

EL Pistolero hoort bij de top-5 beste spitsen ter wereld van de afgelopen 20 jaar. Niet alleen scoorde hij aan de lopende band, maar Suarez had ook oog voor zijn medespelers en leverde honderden assists af.

Cijfers Suarez:
445 goals
243 assists
---------------------
= direct betrokken bij 688 goals!!

Alleen Messi, Ronaldo en Lewandgoalski hebben betere cijfers.

En hij heeft het overal laten zien; Speelde PL en Laliga clubs aan gort en werd in beide competities topscorer. Gijp heeft in dit geval zeker gelijk. Louis Suarez is een fenomeen.

18 januari 2023 om 22:33

Ik zeg niet dat het geen fenomeen is maar 3 goals scoren tegen een 4rde divisie club is niet heel knap en als een random speler in Brazilië dat had gedaan had niemand dat geweten maar suarez heeft afgelopen 20 jaar natuurlijk fantastisch gedaan. Ik schat hem hoger in dan lewandoski en zoeizo benzema

18 januari 2023 om 22:38

Je hebt gelijk. Ik hecht ook weinig waarde aan deze wedstrijd in Brasil. Mijn reactie is meer algemeen bedoeld, als aanvulling op wat Van der Gijp zei.

Ik ben het dus gewoon met je eens

18 januari 2023 om 23:01

Oh haha verkeerd opgevat van mij. Maar nee je hebt gelijk suarez is na messi ronaldo en misschien neymar de beste speler van de afgelopen 10 jaar

Suarez is ook gewoon een fenomeen. Heeft bij ieder team waar hij heeft gespeeld ongekend gepresteerd. Voor mij de beste spits van het afgelopen decennium, wat je ook van hem vind op andere vlakken dan voetbal.

De Braziliaanse competities zijn nogal ingewikkeld, maar dit is toch echt niet de variant van de Johan Cruijff schaal maar eerder iets op staatskampioenschap niveau en dus mogelijk gewoon tegen echt een matig team? Wel een legendarische spits. Ik vind hem echt de beste spits van zijn generatie als het aankomt op piek.

18 januari 2023 om 22:28

Mee eens, op zijn piek nog net iets beter dan Lewandowski of Benzema.

18 januari 2023 om 22:57

Je moet die staatskampioenschappen een beetje zien als provincievoetbal. Er gaan dan 10 teams uit dezelfde provincie tegen elkaar nemen. Dan krijg je dit soort wedstrijden, want dat sao luiz zit in een hele lage competitie. Beetje als PSV tegen Den bosch gaat spelen (of nog slechter, neem bijvoorbeeld een Una)

18 januari 2023 om 23:01

Met het staatskampioenschappenconcept ben ik nog wel mee. De samenstelling van al die staatskampioenschappen, de sterkte ervan en dan dit soort ‘finales’ erbinnen (want als ik het snap is dit niet de finale van het staatskampioenschap, maar nog iets anders binnen dat niveau) gaan mijn petje stevig te boven 😅.

Ze spelen daar ook altijd waanzinnig veel potten in Brazilië.

18 januari 2023 om 23:03

Heb het ook een paar keer op football manager daar in brazilië geprobeert maar je speelt bijna 3 wedstrijden per week in een hoop competities die weer ergens om gaan. Er is inderdaad weinig van te snappen ja

18 januari 2023 om 23:03

Die staatskampioenschappen e.d. zijn echt een soort oefenwedstrijden voor de (grote) profclubs voor het allemaal weer begint. En het is heel leuk voor de kleinere clubs in de regio dat ze tegen hun grote ( "regionale" ) helden mogen. Win win lijkt me.

18 januari 2023 om 23:19

@Klapstoel, haha inderdaad. Zeker als je Copa libertadores of copa sud America (ik ben niet volledig zeker van de naam) speelt dan speel je belachelijk veel wedstrijden. Ik heb van horen zeggen dat clubs meestal op 1 competitie focussen omdat het anders niet te doen is en je toch makkelijk internationaal speelt door de enorme hoeveelheid tickets die de Braziliaanse competitie krijgt.

18 januari 2023 om 23:01

Lierse, klopt idd. Echter of ie die 3e nou maakt tegen een een 2e klasser of in de CL, hij blijft echt heel knap.

19 januari 2023 om 08:52

Als het echt op pure spitsen aankomt zijn er maar 4 namen die er "echt" uit springen:
Suarez, Benzema, Lewandowski en Ibra.

Ikzelf vind het onmogelijk om hier een "goede" volgorde van te maken, alle 4 uitzonderlijk goed.

19 januari 2023 om 09:24

Ibrahimovic hoort niet eens in dat lijstje als je het aan mij vraagt. Sowieso ligt die zijn beste periode voor 2010.

19 januari 2023 om 09:28

Honorable Mention ;-)

19 januari 2023 om 15:01

@Lierse, en als je het mij vraagt hoort Ibra absoluut wel in dat rijtje. Man zo uniek (en goed) ala Ibra zie je weinig. Zo lang, sterk en technisch komt gewoon niet vaak voor. In mijn optiek een van de meest complete spitsen die ik heb zien voetballen.

Zijn manier van spelen nu doet wel een beetje denken aan R9 Ronaldo in zijn nadagen. Zo’n goede voetballer maar tegelijk zo fysiek beperkt.

Dat hij niet meevoetbalt is de grootste onzin. Dit is ook dezelfde ''analist'' die zei dat Suarez zou mislukken bij Liverpool. Daarna na zijn transfer naar Barca zei hij ook dat hij zou floppen bij Barca. Gijp zei dingen zoals ''hier in Nederland kan dat grabbelen nog wel. In het buitenland zullen ze hem raar aankijken.'' Ik herinner mij Gijp nog goed lachen om zijn eigen opmerkingen richting Suarez en hoe een Gerrard hem niet serieus zou nemen. Ondertussen stond Suarez er gelijk bij Liverpool en had 0 aanpassings problemen. Scoorde er direct op los en hield dat Liverpool van toen enorm.

19 januari 2023 om 09:40

Helemaal mee eens. Maar dit zijn gasten die hun eigen routine opmerkingen hebben en inhoudelijk geen verstand van voetbal hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren