Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom: ‘Natuurlijk verwijt ik Alireza helemaal niets’

Laatste update:

Alireza Jahanbakhsh doet later dit seizoen niet mee aan de wedstrijd tussen Maccabi Tel Aviv en AZ in de groepsfase van de Europa League. De Iraniër neemt een risico als hij op Israëlische bodem voetbalt en het zou hem zijn loopbaan in het nationale elftal kunnen kosten, gezien de spanningen die er leven tussen zijn vaderland en Israël. John van den Brom betreurt dat.

/

Max Huiberts gaf dinsdag al tekst en uitleg bij de keuze van AZ om Jahanbakhsh in november niet in te zetten tegen Maccabi. Na overleg met het management van de aanvaller kwam men tot het besluit om Jahanbakhsh toch maar achterwege te laten. “Sportief gezien is het voor AZ wel een aderlating, want hoewel hij al twee weken geblesseerd is, was hij bij ons de man in vorm”, reageert Van den Brom in De Telegraaf.

“En je wilt altijd zo sterk mogelijk, dus met je beste spelers, aantreden”, zegt de trainer van AZ een dag voor het duel in Tel Aviv. Hij wijst echter niet naar schuldigen in deze zaak. “Natuurlijk verwijt ik Alireza helemaal niets, want hij zit heel erg met deze situatie in zijn maag. Ik respecteer zijn beslissing volledig.”

Is de beslissing die AZ nam verstandig?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 september 2016 om 07:47

Tegen 20 oktober, wanneer de eerste wedestrijd tegen maccabi is, zal hij in ieder geval wel weer fit zijn lijkt me.

Speelt AZ niet donderdag tegen Zenit ? Deze wedstrijd staat pas op 3 November op het programma.

28 september 2016 om 07:45

Klopt haha!

28 september 2016 om 07:46

Ik snap er ook niks van. De speeldata van deze wedstrijden staan pas op 20 oktober (thuis) en 3 november (uit).

Wat zal er gebeuren als Iran een keer tegen Israel uit moet komen op een toernooi?

28 september 2016 om 07:41

Dat zal waarschijnlijk onmogelijk zijn

28 september 2016 om 07:46

Dat zal voor de wereldbeker moeten zijn. Dan zou een Israelische club de CL moeten winnen en een Iraanse club de aziatische CL....

28 september 2016 om 09:35

Huh.. Ze kunnen elkaar toch ook op een WK tegenkomen?

28 september 2016 om 08:01

O.a een van de redenen waarom israel bij de UEFA zit, anders kunnen zij niet tegen erg veel ploegen spelen

Je kan heel stug Jahanbakz meenemen en je laten leiden door je trots, maar als je deze man daardoor een risico laat lopen dan vind ik dat geen goede keus. Daarom doet AZ dit juist. Dit moet op een hoger niveau bestreden worden en Jahanbakz moet hier niet de dupe van worden!

Logisch, hij kan de gevangenis in gaan als hij terugkeerd naar iran en naar israel gaat of tegen israeliers. Idioot dat het moet maar dat risico moeten ze niet nemen

Mag hij gewoon niet naar Israel toe, en mag hij dus thuis wel meedoen?

28 september 2016 om 08:43

Nee alle clubs/sporters van Iran mogen niet tegen Israëlische clubs/sporters van de iranese regime

28 september 2016 om 10:12

Hij mag gewoon israel in en kan tegen maccabi spelen maar dat mag niet van iran

Valt hem ook niets te verwijten.
Hij heeft ook helemaal niets met die hele situatie te maken die zijn land hem "oplegd".
Persoonlijk vind ik dit te belachelijk voor woorden maar ik heb dan ook helemaal geen kennis van de gecreeerde situatie.

Het is natuurlijk jammer voor AZ dat hij niet mee zal doen. Maar het is verder wel logisch en valt er Jahanbaksh niks te verwijten. Aan deze bizarre situatie met al die spanningen tussen beide landen kan hij natuurlijk niks doen en is het inderdaad beter om dan hiervoor te kiezen.

Wat een verschil he? Hoe we nu reageren en hoe er gereageerd werd toen Vitesse Mori thuis liet..

Kijk ik vind toen dat je als voetbalclub niet moest mengen in politieke verschillen van landen en dat vind ik dus nog steeds, uitstekend besluit dus. Al snap ik het niet spelen vd thuiswedstrijd niet. Maar waar zijn alle schanderoepers van toen?

28 september 2016 om 08:45

Dan speelt hij tegen een Israëlische club en dat mag ook niet.. dat werd ook duidelijk gemaakt ij de zomer toen de minister van sport zei dat de sporters op de olympische spelen niet tegen iranese mogen sporten

28 september 2016 om 08:51

Ah oké.. wat een gezeur om niets maar goed dat moeten die landen daar maar uitzoeken.

28 september 2016 om 10:21

Die situatie lag volgens mij ook heel anders dan deze situatie. Mori mocht de Verenigde Arabische Emiraten niet in omdat hij Israëliër is. Vitesse is daar uiteindelijk toch gaan spelen zonder Mori. Hier wordt een speler buiten de selectie gelaten omdat zijn thuisland er een probleem van maakt dat hij tegen een Israëlische club zou spelen. Het standpunt van AZ begrijp ik heel goed maar van de manier van handelen van Vitesse op dat moment snap ik nog steeds helemaal niets. Als ze een beetje karakter hadden gehad dan waren ze helemaal niet gegaan.

28 september 2016 om 10:50

Het is precies het zelfde, in beide gevallen besluit de club zich niet te bemoeien met een kwestie tussen 2 landen. 1 beide gevallen gaat een speler niet mee...

In beide gevallen heb je als club weinig in te brengen, want denken jullie nou echt dat Vitesse of AZ iets kan/kon veranderen daar? Door principieel te zijn?ALS dat zou moeten dan vanuit de Nederlandse regering moeten, door niet meer te handelen met die landen. Maar goed, na mijn mening is iets wat die landen daar moeten uitzoeken. En zijn ze allemaal schuldig aan hoe het daar nu gaat. En moeten wij ons daar niet mee bemoeien.

28 september 2016 om 11:09

Dan verschillen wij duidelijk van mening. Az handelt hier in het belang van de speler door hem niet op te stellen, daar hij eventueel problemen zou kunnen krijgen in zijn thuisland wanneer hij wel zou spelen. Vitesse ging volgens mij op trainingskamp en liet een speler gewoon vallen omdat hij het land niet in mocht. Ik zou als club zijnde nog eerder besluiten om met zijn allen een trainingskamp op te zetten op de Veluwe dan een speler op zo'n manier te laten vallen.

Met het laatste deel van je reactie ben ik het trouwens helemaal eens.

28 september 2016 om 12:24

Vitesse hoefde toendertijd zich, na mijn mening, maar naar 1 persoon te verantwoorden. Maar Mori en laat hij nou net Vitesse gezegd hebben gewoon te gaan.

Voor de rest is verhaal precies het zelfde als deze. Een speler die door conflicten daar niet uit kan komen voor zijn ploeg. Conflicten waaraan alle partijen schuldig zijn en waarin wij, na mijn mening, helemaal geen partij moeten kiezen. Dat doet AZ nu ook niet, net als Vitesse dat toendertijd niet deed.

28 september 2016 om 10:23

Vitesse had kunnen zeggen, we gaan ergens anders op trainingskamp en dan had die speler gewoon meegegaan. AZ heeft weinig keuze, als ze hem laten meespelen brengen ze de speler in gevaar.

Natuurlijk een zeer hypocriet verhaal van Iraanse zijde. Denk dat die jongen er heimelijk ook wel anders over denkt. In 1998 speelde Iran op het WK in Frankrijk ook wel tegen 'de Grote Satan' Usa. Kunnen Iraanse spelers dan ook niet samenspelen met joodse of Israëlische spelers? Dan moet je daar als club ook al rekening mee houden.

28 september 2016 om 11:36

Het heeft niks te maken met de spelers waar je tegen speelt. Iran erkent Israël niet als land. Als je dus als Iraniër in Israël bent geweest betekent dat dus dat je erkent dat het land bestaat. Je kan dus prima met Joodse mensen samenwerken, zolang je je maar gedraagt alsof de Israëlische staat niet bestaat.

Wat is dat Iran toch een achterlijk land met een achterlijke cultuur en een achterlijk regime. Ongelooflijk dat spelers niet eens mogen voetballen vanwege politieke/religieuze redenen. Idioten daar...

28 september 2016 om 10:32

Dat zijn een hoop grote woorden en verwijten! Gelukkig is Israël heel netjes.

28 september 2016 om 10:39

Natuurlijk jongen....het is Iran wat weer achterlijk is. Ik ben zelf geen fan van het fanatieke regime in Tehran maar ik heb er begrip voor dat ze geen banden willen aanhalen met een regime wat minderjarigen vasthoudt, grond bezet houdt, vn resoluties schendt, staatsterrorisme bedrijft en als piraten tekeer gaan in internationale wateren. Nee daar zou Alireza ook begrip voor moeten hebben.

28 september 2016 om 10:54

Helaas is dat daar, waar die conflicten al 10tallen jaren bezig zijn heel normaal. Niet alleen Iran.. Israël is daar ook schuldig aan..

Het is een lastige situatie. Eigenlijk zou de Fifa de Iraanse bond hierop moeten aanspreken, maar daar zijn ze bij de Fifa te laf voor. Die zijn eerder bezig met buitenspel afschaffen ipv serieuze problemen behandelen.

Voor AZ is dit wel een groot probleem aangezien Jahanbaksh veruit de gevaarlijkste aanvaller is. Doordat er zo slecht is ingekocht lopen er verder heel veel matige spelers rond voorin bij AZ.

28 september 2016 om 10:57

Jongens dit conflict daar is zoveel dan een speler, voetbalclub, nationale bond of zelfs een internationale bond er iets aan kan veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren