Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi onthult enigszins verrassende eerste doelman Jong Oranje op EK

Laatste update:

Bart Verbruggen wordt de eerste keeper van Jong Oranje op het EK, dat vanaf woensdag plaatsvindt in Georgië en Roemenië. Dat vertelde bondscoach Erwin van de Looi dinsdag bij de NOS. De keuze is enigszins verrassend te noemen, daar concurrent Kjell Scherpen tijdens de kwalificatieduels nog veelal onder de lat stond.

"Het was een hele lastige beslissing", vertelt Van de Looi tegenover de NOS. "Kjell heeft het in de kwalificatie gewoon heel goed gedaan en ook ons overeind gehouden met cruciale reddingen. Bart heeft het de laatste maanden gewoon uitstekend gedaan. Goede ontwikkeling doorgemaakt en hij heeft kwaliteiten die bij onze speelstijl passen. Het is een keuze tussen goed en beter."

Het zijn mooie weken voor Verbruggen. Vorige week maakte hij zijn debuut in Jong Oranje, door een helft te keepen in de oefenwedstrijd tegen Japan (0-0), en nu is hij dus eerste doelman op het EK. Daarnaast meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano maandag dat zijn overstap van RSC Anderlecht naar Brighton & Hove Albion zo goed als zeker is. Volgens Romano is met die deal een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid.

Behalve Verbruggen en Scherpen maakt ook keeper Jasper Schendelaar van PEC Zwolle onderdeel uit van de EK-selectie. Het toernooi begint voor Jong Oranje dinsdag tegen de leeftijdsgenoten van België. Zaterdag is Portugal de tegenstander, waarna volgende week dinsdag Georgië nog volgt. Alle groepsduels van Nederland vinden plaats in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Quinten Timber
Maandag maakte Van de Looi al bekend dat Quinten Timber de aanvoerder van Jong Oranje wordt op het toernooi. "Dat ik aanvoerder zou worden, wist ik niet. Maar het is geen verrassing voor mij", reageerde Timber daarop tegenover de NOS. "Hopelijk kan ik mijn team naar iets moois leiden. Ik heb bijna alle kwalificatiewedstrijden gespeeld en voel me een leider van de groep."

Snap jij deze beslissing van Erwin van de Looi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volledig logische keuze is dit in mijn optiek. Ik blijf Scherpen een hele matige keeper vinden.

Succes met de andere keuzes als je dit oprecht een lastige keuze zou vinden, maarja je moet iets zeggen natuurlijk als bondscoach.

20 juni 2023 om 18:45

Nou ja vanuit het oogpunt dat Scherpen de hele kwalificatie gekeept heeft en nu zelfs de voorbereiding, is het menselijk gezien best lullig dat je hem er op het moment suprême dan toch uithaalt. Ook al is het als buitenstaander een vrij logische keuze gezien het niveau wat Verbruggen het laatste half jaar heeft laten zien.

Ach, Kjell Scherpen is toch ook gewoon geen wereldwonder in de goal. Dat hij de kwalificatie gekeept heeft, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij ook in de basis moet op het EK. Mijn inziens is Verbruggen momenteel een stuk verder en ook beter in vorm. Logische keuze dus wat mij betreft.

Terrecht die scherpen is echt geen keeper voor de top

Ben wel behoorlijk verrast dat de keeper die verreweg de beste is, ook zal gaan keepen dit EK. Als dat maar goed gaat zeg.

Zou de eerste keeper moeten zijn in het nederlands elftal. Laat je hier zien en je zit er volgende keer bij, want die keeper heeft geen beste indruk achtergelaten

20 juni 2023 om 17:36

Ja of je laat Bijlow even een paar wedstrijden staan ipv constant van keeper te wisselen. Keepers hebben baat bij vertrouwen en vastigheid.
Bijlow kan ruim beter dan dat hij nu heeft laten zien. Dat constant wisselen is voor geen enkele keeper goed geweest

20 juni 2023 om 17:54

Iedere speler heeft baat bij vertrouwen en vastigheid.

20 juni 2023 om 17:59

Bijlow is duidelijk niet goed genoeg voor/bij Oranje, waarom daaraan vasthouden?

20 juni 2023 om 18:18

Wel weer komisch dat heel Ajax-minnend VZ er opeens als de kippen bij is om de Feyenoorders uit Oranje te praten na 2 wedstrijden waarin het hele team gefaald heeft.
Is dat een combinatie van de frustratie van afgelopen seizoen in combinatie met de angst voor wat jullie komend seizoen te wachten staat?

20 juni 2023 om 18:21

Hoezo duidelijk niet goed genoeg voor Oranje? Hij heeft de afgelopen 2 wedstrijden niet sterk gespeeld maar het hele elftal was ruk. De verdediging straalde geen zelfvertrouwen uit en dat heeft ook effect op de keeper natuurlijk.

Bijlow heeft aangetoond bij Feyenoord een topkeeper te zijn. Nu voor een langere periode laten staan bij Oranje, dan hebben we een goede keeper de komende jaren.

20 juni 2023 om 19:21

@Fiorenoord.. Wel weer komisch dat als een Ajacied een Feyenoorder bekritiseerd het gelijk frustratie moet zijn.. VZ wordt met de triester als je door een bepaalde clubvoorkeur geen kritiek mag geven op een Nederlands elftal omdat die speler dan toevallig een Feyenoord shirt aan heeft

20 juni 2023 om 20:22

Tja, om die reden hadden ze Noppert ook wel langer kunnen laten staan. Die heeft in Oranje ook niet laten zien dat hij niet goed genoeg is.. volgens mij is dit gezeik met Bijlow nu al wat jaren bezig. Verbruggen er in vanaf september en daar op bouwen

20 juni 2023 om 19:12

Vind het wel erg opportunistisch om nu Verbruggen in de basis van Oranje te praten. Hoeveel volledige wedstrijden hebben we nu allemaal écht van hem gezien?

Niet verrassend, toch? Verbruggen is het grootste keeperstalent dat Nederland in jaren gehad heeft en zou bij het grote Oranje al niet misstaan. Scherpen is gewoon een middelmatige keeper gebleken die het niveau middenmoot Eredivisie niet zal ontgroeien.

20 juni 2023 om 17:19

Verbruggen zou in Oranje niet misstaan? De hype mag wel even een tandje minder hoor. Heeft nog geen volledig seizoen op het hoogste niveau gekeept en deed dat tot voor kort bij een grauw middenmoter in de Jupiler League.

20 juni 2023 om 17:38

@fiorenoord, en dan valt ie de eerste interland tegen en dan moet Noppert weer terugkomen of vinden ze weer een andere keeper die beter is

20 juni 2023 om 18:33

Het maakt ze niet zoveel uit wie er staat, als het maar geen Feyenoorder is.
Stel voor dat we gewoon Edwin van der Sar weer selecteren. Die schijnt tegenwoordig een hoop vrije tijd te hebben.

20 juni 2023 om 18:22

Zou idd bij het eerste elftal niet misstaan. Maar dan zou hij geen eerste keeper zijn. Dan kan je hem beter zo'n toernooi bij jong oranje laten keepen.

Vrij logisch, Verbruggen is keeper in de Prem, Scherpen maakt veel fouten in de Eredivisie.
Verbruggen of Flekken voor mij nr 1 keeper bij het grote Oranje ook.

20 juni 2023 om 17:39

Verbruggen heeft nog geen wedstrijd in de premier league gekeept he. Verder terechte keuze nu voor jong oranje

20 juni 2023 om 19:51

Oh wat kunnen jullie allemaal moeilijk doen zeg. Je weet best wat ik bedoel. De verwachtingen zijn dat Sanchez en Raya beiden weg gaan, anders gaan Flekken en Verbruggen niet naar Engeland. Die stappen hebben ze beiden verdiend met hun geweldige spel bij hun clubs. Bijlow zie ik echt wel talent in hoor, maar vind die jongens beter en meer constant. Bijlow zag er gewoon niet heel goed uit in de Nations League, maakt meerdere grote fouten, en ja z'n verdediging laat m ook in de steek, maar dat heeft niks te maken met verkeerd positioneren.

20 juni 2023 om 18:23

Hoen kan je Verbruggen nu al boven Bijlow zetten? De kans is ook nog eens groot dat zowel Verbruggen als Flekken komend seizoen wisselkeepers zijn in Engeland. Laten we het dus nog maar even afwachten en Bijlow voornu de voorkeur geven.

20 juni 2023 om 18:35

Scherpen is al langer keeper in de Premier League...als je tenminste zoals jij alleen kijkt naar het team waar ie onder contract staat

20 juni 2023 om 18:41

Verbruggen heeft 34 potjes in een eerste elftal gekeept, in Nederland een paar en in België een paar. Die kan je toch niet serieus al boven Bijlow plaatsen?

Heb echt heel weinig met deze coach maar laten we hopen op een succesvol toernooi!

Zit Scherpen ook nog steeds bij de selectie? Tja, dan heb je als coach niet veel verstand van keepers.

Logische keuze voor jong oranje . Is de meest talentvolle,

Heeft nog wel paar keuzes te maken , als ik zie wie er aanvoerder wordt , zal middenveld Timber - Gravenberch - Taylor zijn

Wat betreft Bijlow - keuzes zijn nu eenmaal gekleurd , want in mijn opstelling jong oranje staat ook Hartman

Duidelijk niet goed genoeg vind ik overdreven want dan kunnen we Oa van Dijk , Dumfries en Gakpo ook afschrijven en dan zal ik er nog wel paar vergeten
Maar hij heeft zich niet laten gelden waardoor die zekerheid is voor de volgende pot .
Denk dat die nog wel vertrouwen houdt maar Noppert hijgt in zijn nek

Tsja logisch toch? Misschien is hij wel over een jaar ook de keeper van ons grote Oranje. Van wat ik gezien heb: enorm onder de indruk. En nu ik Bijlow weer 2 keer aan het werk heb gezien bij Oranje, twijfel ik nog wel eens ja...

Bijlow is absoluut prima, maar toch. Sommige leken toch wel houdbaar. Laat staan de penalty's. Daar lijkt hij bijna wel op Cilissen...

Zou zo ongeveer spelen. Lijkt mij het sterkste middenveld ook, al kan je twisten over Taylor. Ik zou Mijnanso ok wel graag op 10 zien en Gravenberch naast Timber...

Verbruggen
Rensch/Ewijk
Hecke
Vd Ven
Hartman
Timber (C)
Taylor
Tavsan
Gravenberch
Summerville
Brobbey

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren