Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou: ‘In Nederland hebben we niet door dat hij absolute buitencategorie is’

Laatste update:

Sjoerd Mossou is zwaar onder de indruk van Bart Verbruggen, zo vertelt de journalist bij het ESPN-programma De Voetbalkantine. Mossou verbaast zich over de manier waarop er in Nederland naar de doelman van Brighton & Hove Albion wordt gekeken en noemt hem 'absolute buitencategorie'.

Robert Maaskant oppert bij het programma dat dankzij Verbruggen 'het keepersprobleem in Nederland voor de komende twintig jaar is opgelost'. "Dat geloof ik wel", sluit Mossou zich aan.

"Je weet natuurlijk nooit hoe het met een carrière gaat", plaatst de Algemeen Dagblad-journalist een kanttekening. "Maar ik heb nog steeds de indruk dat mensen in Nederland niet in de gaten hebben dat dit echt buiten- buitencategorie is."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Hij is nog een stuk beter dan Bijlow", gaat Mossou verder. "Bijlow is een geweldige keeper, even los van al dat blessuregedoe. Tuurlijk is dat een hartstikke goede keeper en Flekken is ook een hartstikke goede keeper. Maar Verbruggen heeft gewoon alles. Alles."

"Hij heeft lengte, met de voeten, de reflexen. Wat nu een beetje de discussie blijft, is dat mensen zeggen: 'Hij keept slechts om en om bij Brighton.' Maar dat is een bewuste keuze van Brighton geweest, om een keeper die van België naar de Premier League komt, in plaats van 50 wedstrijden, eerst maar eens 25 à 30 wedstrijden te geven."

"Volgend jaar wordt Verbruggen gewoon eerste keeper, als hij niet verkocht wordt aan een veel grotere club, want dat sluit ik ook niet uit", vervolgt Mossou. "Ik vind het soms ongelofelijk dat mensen zo verbaasd over hem zijn, in België is niemand verbaasd. Maar het is eigenlijk de ideale keeper."

Verbruggen staat sinds de zomer van 2023 onder contract bij the Seagulls, die hem voor twintig miljoen euro overnamen van Anderlecht. Onder trainer Roberto De Zerbi staat hij zijn plekje onder de lat normaliter om de week af aan concurrent Jason Steele. De laatste vier wedstrijden van Brighton werden echter allemaal door Verbruggen gekeept.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dit is zo een jongen die de pech heeft niet bij Ajax, PSV of Feyenoord te zijn doorgebroken. Onbekend is voor velen natuurlijk volledig onbemind.

6 april 2024 om 11:46

Heh? Deze jongen is 21 en gaat hoogstwaarschijnlijk basis keeper zijn in het Nederlands elftal op een Ek. Wat voor een keeper natuurlijk enorm vroeg is. Hoe bedoel je onbemind? Op dit moment steekt er alleen nog niemand van de Nederlandse keepers er echt hard bovenuit (ook Verbruggen (nog) niet vind ik), dus dan blijft er wat hangen rond die keeperscarroussel, maar iedereen ziet wel dat dit de eerste doelman nu is.

6 april 2024 om 13:12

Heb het dan uiteraard over supporters.

6 april 2024 om 11:48

Dat geldt voor Mossou in deze net zo goed als fervent NAC supporter.

Denk dat iedereen er ondertussen van overtuigd is dat deze jongen de eerste keeper moet zijn trouwens. Gewoon de meest constante keeper van het afgelopen jaar in het Nederlands elftal.

6 april 2024 om 11:48

Hoezo heeft ie pech niet in nederland door te zijn gebroken? Hij doet het best wel aardig zonder.

6 april 2024 om 12:05

Juist een zegen dat hij niet naar een top 3 club is gegaan. In Nederland was die bij de eerste beste bal die hij minder goed verwerkt al direct afgeschreven.

6 april 2024 om 12:14

Inderdaad. Je ziet vaak bij spelers die niet van de top 3 komen dat ze meer kritiek krijgen of veel later een kans. Wanneer een Van Dijk een mooi Ajax verleden had, dan kreeg hij dezelfde lovende kritieken die hij uit elk ander land ter wereld krijgt.

6 april 2024 om 14:34

Hoezo top 3? Geertruida moest 3 seizoenen top spelen voordat hij eindelijk geselecteerd werd. Een Veerman heeft ook heel lang moeten wachten en de huidige rechtsback van PSV krijgt momenteel ook geen kans. Je hoeft maar een paar wedstrijden bij Ajax goed te spelen en je wordt door de media Oranje in gepraat en de bondscoach gaat daarin mee. Rensch, Hato, Taylor, Brobbey (toen hij nog elke kans verprutste (nu is zijn selectie terecht)).

6 april 2024 om 16:51

Geertruida heeft gewoon 'pech' dat we misschien wel de beste verdediging ter wereld hebben als iedereen fit is

6 april 2024 om 12:34

Klopt, zelfde gold voor Van Dijk en nu ook in mindere mate voor Zirkzee. Daar wordt minder snel een lans voor gebroken dan als je bij de top 3 speelt of heb gespeeld.

6 april 2024 om 12:49

Ach laten we ook niet overdrijven. Leuk talentje maar meer ook niet.

6 april 2024 om 13:14

Toch 1 van de grotere keeperstalenten van de wereld vind ik.

6 april 2024 om 13:30

Noem eens vijf beduidend betere keepers van 21 jaar oud dan?

6 april 2024 om 13:40

Dat hij 1 van de grotere keeperstalenten is klopt. Maar dat komt niet omdat hij ´absolute buitencategorie´ is. Dat komt omdat er weinig goede keepers zijn van 21 of jonger

In Engeland ook niet aangezien hij daar de helft van de tijd op de bank zit.

6 april 2024 om 12:20

De tekst lezen blijft moeilijk.

6 april 2024 om 12:26

Een keeper van de absolute buitencategorie zou alsnog gewoon in de basis staan van een club als Brighton.

6 april 2024 om 12:30

Als hij echt buiten buitencategorie is dan gooit Brighton dat geld natuurlijk veel liever in de prullenbak door hem maar de helft te laten spelen in plaats van alles. Want waarom zou je je beste keeper opstellen nadat je erachter bent gekomen dat hij van de buitenbuitencategorie is…

6 april 2024 om 16:35

Zijn cijfers zijn in ieder geval wél een stuk beter dan die van zijn concurrent. 21 wedstrijd en 23 tegengoals, is een stuk beter dan 21 wedstrijden en 38 tegengoals.

Dat een doelman niet direct onbetwiste nummer 1 is, kan vele redenen hebben, buiten kwaliteiten om. Taalbarrière, afspraken die gemaakt zijn met de andere doelman, leeftijd etc.

Onana was kwalitatief echt een stuk beter dan Handanovic bijvoorbeeld. Toch duurde het tot januari voordat hij onbetwiste nummer 1 werd.

6 april 2024 om 13:15

Gefeliciteerd, de domste reactie van 2024 is geplaatst

6 april 2024 om 14:35

Waarom dat dan, als iemand een supertalent is dan speelt hij toch gewoon meer. Dan hoeft het niet alles te zijn, maar wel gewoon meer. Blijkbaar vinden ze bij Brighton het verschil tussen de keepers nu nog niet groot genoeg.

6 april 2024 om 14:44

Of de trainer heeft aan het begin van het seizoen, voordat hij Verbruggen aan het werk had gezien in wedstrijden, afspraken gemaakt met beide doelmannen en is een man van zijn woord.

7 april 2024 om 10:00

Tuurlijk. En dan blijkt keeper 2 een krokettenvanger en laat je die lekker staan. Want tja, afspraak is afspraak.

Helemaal eens met hem.
Wij zijn helaas een volkje dat alleen denkt dat voetballers van "grote" clubs iets kunnen, kijk alleen al naar onze Nederlandse competitie.
Je bent alleen en opeens een supertalent als je bij de topclubs speelt, de rest telt eigenlijk niet mee.

6 april 2024 om 13:09

Ben het wel eens dat Nederlandse coachen niet veel verder kijken dan dezelfde namen. Een Schouten was la tijden goed aan het spelen bij Bologna. Maar pas toen hij bij PSV speelde kwam hij in aanmerking voor een oproep. Moet veel breder gekeken worden door de trainers.

Ben het echter niet eens dat Verbrugge van buitencategorie is. Het is een prima keeper maar van buitencategorie is hij zeker niet. Tegen Duitsland wel ballen eruit gehaald. Maar die 2 goals had een keeper van buitencategorie wel gehad.

6 april 2024 om 13:14

Volgens mij is mossou in deze vooral gedreven door zijn nac voorkeur . En deze keeper uut die jeugdopleiding komt.

6 april 2024 om 13:47

Ik vind alleen overdrijvingen als 'het keepersprobleem in Nederland voor de komende twintig jaar is opgelost' afbreuk doen aan een stelling of analyse.

We hebben zoveel matige keepers in Nederland op dit moment, daartussen valt Verbruggen op dit moment qua prestaties ook niet echt op. Wat echter wel duidelijk is, is dat hij talent heeft, in tegenstelling tot zijn concurrenten nog erg jong is voor een keeper en de potentie heeft om ooit een goede keeper te worden. Trouwens, die Van Hecke is bij Brighton ook goed bezig dit seizoen.

7 april 2024 om 00:04

Valt wel mee.. je hebt gewoon 2 keepers uit de Premier League.

7 april 2024 om 00:36

Dat is de lat wel heel laag leggen.

7 april 2024 om 09:29

Vind ik helemaal niet als je kijkt hoeveel landen er op aarde zijn.

Zou het ermee te maken hebben dat Mossou dit roept en Verbruggen bij NAC vandaan komt? Haha. Wel een topkeeper hoor, daar niet van

En toch heeft hij niet geluisterd naar Frans Hoek. Meerdere afstandsschot waarbij hij in de lucht is als er geschoten wordt, waardoor het te lang duurt alvorens hij zijn voeten neer zet om naar de bal te gaan, zie 1e doelpunt tegen Duitsland.

Tja, wel in het achterhoofd houden dat Sjoerd uit Breda hier een... NAC talent de hemel in schrijft. Anderzijds mischien wel een groot talent, benieuwd waar zijn plafond ligt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren