Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel laat Luckassen thuis en neemt nieuwkomer mee naar Noorwegen

Laatste update:

PSV neemt het donderdagavond in de voorrondes van de Europa League op tegen FK Haugesund en Derrick Luckassen zal in ieder geval geen minuten maken in Noorwegen. De verdediger, die vorig seizoen nog werd verhuurd Hertha BSC, maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van trainer Mark van Bommel.

Het is niet precies duidelijk waarom Luckassen ontbreekt in de 21-koppige selectie. De stopper bleef afgelopen weekend tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente op de bank zitten, nadat hij in de voorbereiding doorgaans wel een basisplaats had. In de voor PSV zo teleurstellend verlopen Champions League-voorrondewedstrijden tegen FC Basel maakte hij ook twee keer de negentig minuten vol.

Nieuwkomer Timo Baumgartl is wel van de partij in Noorwegen. De Duitser werd onlangs voor tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart en wacht nog op zijn officiële debuut namens zijn nieuwe werkgever. Ibrahim Afellay en Toni Lato, die net als Baumgartl in de afgelopen weken bij PSV tekenden, ontbreken nog in de selectie, waarin wel plek is voor Bart Ramselaar. De hevig aan een transfer naar Napoli gelinkte Hirving Lozano gaat ook gewoon mee met zijn ploeggenoten.

PSV en Haugesund treffen elkaar donderdag om 19.00 uur in de thuishaven van de Noren. De return in het Philips Stadion staat voor volgende week donderdag op het programma. De Eindhovenaren spelen tussendoor nog op zondagavond een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Als PSV weet af te rekenen met Haugesund is Austria Wien of Apollon Limassol de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League.

De volledige selectie van PSV:

Doel: Jeroen Zoet, Robbin Ruiter, Luuk Koopmans

Verdediging: Nick Viergever, Denzel Dumfries, Olivier Boscagli, Timo Baumgartl, Trent Sainsbury, Jordan Teze

Middenveld: Pablo Rosario, Érick Gutiérrez, Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix, Michal Sadílek, Bart Ramselaar, Mohammed Ihattaren

Aanval: Hirving Lozano, Bruma, Steven Bergwijn, Donyell Malen, Cody Gakpo.

Denk jij dat PSV donderdag gaat winnen van Haugesund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan neem je sainsbury mee..

7 augustus 2019 om 10:25

Van Bommel doet waarschijnlijk gewoon een ine miene mutte. Allebei is het niks dus wat maakt het uit?

7 augustus 2019 om 10:54

Ik denk dat Bommeltje en Bertje een stukje coulance hebben richting de Australiã«rs na het WK toen. Onbegrijpelijk dat die 2 matige spelers naar Eindhoven zijn gehaald. Heb het idee dat ze Sainsbury gezien zijn instelling (onterecht) goed op de flitser hebben staan.

7 augustus 2019 om 10:55

Tenzij Lukassen bezig is met een transfer, is dat inderdaad vreemd. Voornamelijk omdat spelen met baumgartl of Sainsbury veel onwenniger zal zijn dan spelen met Lukassen en dit is een zgn 'do or die' wedsrijd; er mag niet verloren worden.

7 augustus 2019 om 12:07

Wie moet je dan meenemen? Je kan moeilijk Ramos of Virgil meenemen..

Je hoeft hem niet op te stellen maar neem hem dan op zijn minst mee voor op de bank. Kan rechtsback en rcv spelen bij een blessure of rode kaart..

7 augustus 2019 om 11:56

Kan ook nog op plek Rosario spelen. Dat is zelfs zijn beste positie.

7 augustus 2019 om 12:45

Hij wordt behandeld alsof het een speeltje is. Die gast heeft de hele voorbereiding basis gestaan, waarom wordt hij nu opeens aan de kant geschoven. Alsof andere verdedigers, bijvoorbeeld Schuurs, geen foutjes hebben gemaakt in de voorbereiding...

7 augustus 2019 om 13:17

Schuurs staat er binnen 2 weken ook naast. Dan komt Alvarez in de basis.

Luckassen maakte een zwakke indruk tot dusver, begrijpelijke keuze van Van Bommel. Het wordt de komende weken puzzelen voor PSV om alle spelers te laten renderen.

7 augustus 2019 om 10:32

Nee Sainsbury maakt een goede indruk... Zo slecht vond ik Luckassen niet eens. Natuurlijk had hij zijn momentje tegen Basel thuis maar verder viel er weinig op hem aan te merken.

7 augustus 2019 om 10:49

Eens, Luckassen speelde niet slecht. Natuurlijk willen we beter, maar Luckassen heeft wel beter gespeeld afgelopen wedstrijden dan de periodes daarvoor. Wat daarnaast vrij knap is na een lange periode met blessures. I.t.t. Sainsbury heeft Luckassen iig ook nog fysieke kwaliteiten die van pas kunnen komen. Het zou me niet verbazen als het door een eventuele transfer komt dat Mark opeens weer voor Sainsbury kiest. Laten we hopen dat Baumgartl kan spelen en rust en kwaliteit toevoegt aan de verdediging.

7 augustus 2019 om 13:47

@memphisdepay, ik vond wel dat Luckassen echt heel weinig tegen Ajeti in te brengen had. En het enige wat die jongen deed was een beetje slim zijn lichaam gebruiken, terwijl je toch zou denken dat Luckassen veel sterker is. Hij had er zijn handen vol aan. En dan is het 'niet zo slecht' als Ajeti een goede spits is, maar het kan ook zijn dat hij stiekem niveau Rydell Poepon is en dat hij door Luckassen een goede spits lijkt. Hij speelt natuurlijk niet voor niets bij Basel. Vond Luckassen aanvallend overigens wel goed, maar onder druk... nee, dat was niks.

7 augustus 2019 om 10:35

Maar hij stelt hem wel op tijdens één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Die keuze had hij dan eerder moeten maken. Wat een prutser.

7 augustus 2019 om 11:03

Chivu Luckassen heeft een groei doorgemaakt, plus hij is niet de enige die foutjes heeft gemaakt.

7 augustus 2019 om 11:55

Ik vond juist Luckassen niet eens zo'n verkeerde indruk maken. Ja, hij had zeker zijn momentje tegen Basel, maar als je iedere speler op 1 moment af gaat rekenen, dan ben je snel door je spelers heen.

Luckassen is completer dan Sainsbury, maar dat is wel een protégé van Bommel denk ik. Verder zou ik het mooi vinden als PSV Ramselaar weer eens een kans geeft, die is in mijn ogen echt geschikt als creatieve aanvulling op het middenveld. Zonde dat ie een beetje in de vergetelheid is geraakt.

7 augustus 2019 om 10:38

Klopt samen met Rosario en guti op het middenveld

7 augustus 2019 om 10:39

Heb dat ook nooit zo gesnapt. Prima speler. Mag van mij nog wel een kans krijgen.

7 augustus 2019 om 11:14

Ja idd, Ramselaar doet echt niet onder en kan zeker genoeg toevoegen. Het lijkt wel of een groot deel van de spelers niet correct en volledig benut wordt. Daardoor ga je er nooit het maximale uithalen en blijven we maar schuiven en wisselen…. Geen eenduidige gedachte...

Iemand enig idee waarom piroe niet meer is? Is enige echte spits die we nog hebben zou tactisch nog best wat kunnen betekenen.

7 augustus 2019 om 10:31

Waarschijnlijk vindt Van Bommel Piroe niet goed genoeg. Dat zou ik ook wel snappen. Piroe kan redelijk afmaken maar zijn techniek is niet fantastisch, hij is geen targetman en hij is ook niet bijzonder snel. Ik denk dat Bergwijn of Pereiro meer meerwaarde als spits kunnen hebben.

7 augustus 2019 om 10:38

Ik heb het ook nooit echt gezien bij Piroe, aangezien hij vaak werd bestempeld als een van de grootste talenten en grote clubs interesse toonden, maar als ik jou omschrijving zo lees dan doet het me wel denken aan een speler zoals Huntelaar. Die hebben we helaas ook laten lopen omdat hij niet uitblonk in iets anders behalve afmaken. Ik denk toch dat hij een kans moet krijgen, want goals maken is uiteindelijk de belangrijkste kwaliteit voor een spits. Als hij laat zien dit op een hoger niveau ook te kunnen dan zit je goed met spitsen. Pereiro in de spits lijkt me niks, Bergwijn kan eventueel wel. Ik mis echter iemand die vaak op de goede plek staat (zoals een L de Jong) om de acties van Malen, Bergwijn en Bruma af te maken. Piroe past wat dat betreft wel in het plaatje, hij staat vaak op de goede plek en heeft een goed linkerbeen.

7 augustus 2019 om 11:58

maar vallen Bergwijn of Pereiro wel onder de term "targetman" ? Volgens mij heeft Piroe toch zeker wel laten zien een doelpunt te kunnen maken en wel vaker op de goede plek te staan. Ik had hem zeker ook tegen Twente meegenomen en in laten vallen.

7 augustus 2019 om 12:14

Pereiro en Bergwijn zijn zeker geen targetman maar ik denk wel dat ze andere dingen hebben die Piroe niet heeft. Bergwijn heeft er in de jeugd weleens gespeeld en liet zien dat prima te kunnen. Bergwijn is nu denk ik ook de tweede spits van Psv. Pereiro zie ik niet echt als spits maar hij zou in een geval van nood met zijn techniek in de kleine ruimte daar ook meer brengen dan Piroe. Ook in de 16 is Pereiro vaak vrij dodelijk, hij heeft niet de duelkracht van De Jong maar scoort wel vaak uit een slimme loopactie.ik zou het best eens willen zien. In het ideale geval haalt PSV nog een spits of halen ze Romero terug. PSV heeft nu niet echt een tweede spits en in de jeugd loopt nu ook niks rond. Piroe is het niet in mijn ogen en Vertessen is nog te jong.

7 augustus 2019 om 10:38

Ja die snap ik ook niet

Feyenoord moet Dirk gelijk halen, beter dan al centrale verdedigers.

7 augustus 2019 om 10:59

ik moest echt denken, Dirk??? maar je bedoelt natuurlijk Derek Luckassen

Van mij mag Derek wel bij PSV blijven, liever hem dan Sainsbury.

7 augustus 2019 om 11:31

Dirk Kuyt is ook beter dan Botteghin en van der Heijden...

Ik hoor mensen al denken, alweer een speler die iemand met Feyenoord in verband brengt.

Maar is dit geen serieuze optie voor Feyenoord dan?
Kopen zal er niet in zitten, maar wellicht seizoen huren en dan met optie tot koop?

Het zal voor Luckassen wederom een lastig seizoen gaan worden bij Psv.

7 augustus 2019 om 10:32

Luckassen is niet goed genoeg voor de verdediging van PSV terwijl er geen wonderspelers lopen nu. Waarom zou Feyenoord hem dan willen hebben?

7 augustus 2019 om 10:38

Omdat ik Psv nog altijd hoger inschat en de spelers die daar spelen ook.
Dus ik denk dat Feyenoord wel degelijk iets aan Luckassen zou kunnen hebben.

Ja Ramselaar moet eens een keer gaan spelen is misschien wel de ontbrekende schakel op het middenveld en is creatief dus die missen ze, ik zou het proberen, als het niks wordt, dan is het geprobeerd. Misschien pakt het goed uit. Missen een Van Ginkel type op het middenveld bij PSV nu.

7 augustus 2019 om 10:42

Ramselaar op 10 zie ik ook wel zitten. We missen nu vooral een type Guardado op het middenveld. Een speler die de bal komt ophalen bij de verdediging om vervolgens de aanvallers met een geweldige pass te lanceren.

7 augustus 2019 om 11:04

Serieus? Het draait niet en plotseling is Ramselaar de missing link? Die heeft toch al lang aangetoond helemaal niks toe te voegen. Is simpelweg verre van goed genoeg. Heeft onder Cocu regelmatig gespeeld en werd door iedereen terecht afgebrand en als miskoop bestempeld.

7 augustus 2019 om 11:17

Een speler is vaak zo goed als de spelers om hem heen en de tactiek die bedacht wordt. Ramselaar op 10 met Guti en Rosario erachter, wil ik wel eens zien, Hendrix en Rosario zijn geen goede combinatie achter Ramselaar iig. Dat is te statisch….

7 augustus 2019 om 11:55

En PSV werd er gewoon kampioen mee anders.

7 augustus 2019 om 18:43

Ik zeg toch dat een type guardado de missing link is op het middenveld, niet Ramselaar

7 augustus 2019 om 10:46

Die is nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Hopelijk Baumgartl wel intussen.

Met luckassen verlies je alleen maar, begrijpelijke keuze

Van Bommel wisselt wekelijks van centrum. Waar is die man in godsnaam mee bezig. Top ook van PSV dat Baumgartl binnen is , helaas 3 weken te laat.

Kan erop duiden dat hij een transfer aan het forceren is. Verbaast me ook dat Lozano mee is, al is natuurlijk wel het belangrijkste dat we het uit gewoon afmaken.

Keer starten met

Zoet

Dumfries Baumgartl Viergever Boscagli
Rosario
Ramselaar Guti
Bergwijn Malen Bruma

7 augustus 2019 om 10:52

Ihatarran ipv Ramselaar. Verder wel eens. Al hoop ik dat Viergever een keer gaat banken. Baumgartl en Boscagli in het centrum, met links Lato als die fit is.

7 augustus 2019 om 11:06

Weer 1 die Ramselaar er bij haalt. Gewoon lachwekkend. Die jongen is echt niet goed genoeg, dat heeft ie ook regelmatig laten zien bij Psv.

7 augustus 2019 om 12:01

Volgens Maduro (die hem kent uit jong oranje) is Ramselaar echt een goede voetballer. Je kunt je alleen afvragen op welke positie.

7 augustus 2019 om 15:34

Waarom Ramselaar als vraag was een beter antwoord geweest ajaxchamps. Dan had ik geantwoord: omdat afellay en Thomas nog niet fit zijn. Ihattaren doe ik niet omdat ik PSV het liefst met de punt naar achteren op het middenveld zie spelen.

7 augustus 2019 om 15:34

Of in welk systeem? Want van Bommel zijn systeem werkt voor niemand die op 10 staat

Waarom geen vastigheid? Waarom geen Luckassen?

Ik snap hier niets van. Hou nu toch eens vast aan een vaste as.

In mijn optiek zou het centrum Baumgartl en Luckassen moeten zijn.
Luckassen is fysiek een beest en ik denk met een goede verdediger als Baumgartl naast hem, die in mijn ogen ook leiderscapaciteiten heeft, dat hij beter gaat spelen (met vertrouwen).

Verder snap ik niet wat Ramselaar nog in de selectie doet, als hij geen vertrouwen krijgt en toch mag vertrekken van vbommel.

Ik zou met deze opstelling spelen. Gewoon Bergwijn op zijn vertrouwde positie en Ihattaren op het middenveld er bij.

De 10 is niks voor Bergwijn. Te veel een dribbelaar en te weinig een steekpass in mijn ogen. Verder is hij enorm goed op linksbuiten.

Rechts gewoon diepgang en snelheid met Lozano of Bruma.

10 zou ik nu Ihattaren (omdat hij de toekomst is) neer zetten en anders zou ik Pereiro er neer zetten (als hij alsnog blijft)

Zoet
Dumfries
Baumgartl
Luckassen
Boscagli
Rosario
Guti
Lozano/Bruma
Ihattaren
Bergwijn
Malen
7 augustus 2019 om 11:06

Glenn helemaal eens met jou reactie, Van Bommel zal zijn redenen hebben.

7 augustus 2019 om 11:12

Ik mag aannemen dat er iets aan de hand is met Luckassen dan. Niet fit of een transfer. Anders is het wel heel vreemd dat hij niet eens op de bank zit. Terwijl hij tegen Basel nog twee keer mocht starten.

7 augustus 2019 om 11:47

Misschien dan v. Bommel liever een links benige en rechts benige speler in het centrum heeft staan ipv 2 rechtsbenige spelers. Dan is viergever een logische keuze.

Daarnaast lijkt ramselaar meer de backup te worden van Dumfries dan dat hij nog op het middenveld komt te spelen.

7 augustus 2019 om 12:28

Rubje,
Ramselaar op rechtsachter? Heb ik nog nooit over nagedacht, maar heb m daar ook nooit zien spelen.

7 augustus 2019 om 14:14

Dat zou kunnen, maar is in mijn ogen ook volstrekte onzin.
Alsof twee rechtsbenige niet in het centrum kunnen spelen.

Alleen al een duo als Varane - Ramos, dat weet ik het hoeveel prijzen gewonnen heeft als centraal duo is al een prima voorbeeld.

Voor mij moeten de centrale verdedigers complementair aan elkaar zijn.

Baumgartl de verdediger die het neerzet, Luckassen die wat meer de fysieke/brute kracht is achterin!

Van Bommel heeft t echt ff niet he.. Je laat iemand de hele voorbereiding bijna alles spelen, en in je eerste 3 competitieve wedstrijden. Dan 1 wedstrijd banken waarin zn vervanger het absoluut niet beter deed, en nu niet bij de selectie? Als dit niks met een transfer te maken heeft is t gewoon belabberd (peoples) management van Van Bommel. Jammer dat niemand hem ernaar kan vragen, want dan reageert ie ongetwijfeld weer als
een verongelijkte puber..

7 augustus 2019 om 11:50

Dat hij helemaal niet bij de selectie zit kun je inderdaad afvragen of er wat speelt, maar dat met de komst van Baumgartl Luckassen en Sainsbury bijna niet meer zullen spelen lijkt me logisch. Alleen bij blessures of schorsingen zal 1 van die 2 er nog inkomen.

7 augustus 2019 om 12:04

Dat Luckassen veel gespeeld heeft ook met de selectie te maken. Ik dacht gelezen te hebben dat Sainsbury ook geblesseerd was gedurende de voorbereiding en baumgartl was er nog niet. Dus zoveel mogelijkheden waren er niet.

Ik neem aan dat de heren journalist hun werk gaan doen en dus uitvissen wat de reden is voor het thuisblijven van Luckassen. Een beetje slimme trainer komt daar ook mee voor de dag om te voorkomen dat journalisten het zelf gaan invullen. Het kan gaan om een blessure, domweg passeren, een meningsverschil tussen speler en trainer of een mogelijke aanstaande transfer. Ik verzin maar wat.
Beter is dat trainer en / of speler het zelf duidelijk gaan maken.

Misschien dat Luckassen weer geblesseerd is geraakt maar geen toestemming geeft voor een statement? Want als het goed is kan dat tegenwoordig met de privacy wet, dus het zou kunnen dat hij niet als blessuregevoelig gezien wil worden.

De andere optie is natuurlijk dat hij dichtbij een transfer naar een nieuwe club is.

Voorin zijn ze van Champions League klasse, maar wat er verder tussen loopt.
PSV moet echt nog wat erbij zien te halen.
Dit middenveld kan echt niet.
Affelay en Lato heb je voorlopig nog niets aan.
Die Luckassen komt in alles te kort.
Stukje voetbal intelligentie mist hij ook.
Wel opvallend dat de ongemotiveerde Lozano mee is.
Kan mij niet voorstellen dat hij nog gaat spelen.
Ik dacht na zaterdag die is weg!

Dan weet Luckassen meteen waar hij aan toe is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren