Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten vol ongeloof na wondertreffer Kvaratskhelia: ‘Dit kan niet waar zijn’

Laatste update:

Marco van Basten heeft zijn ongeloof uitgesproken over het doelpunt dat Kvicha Kvaratskhelia zaterdagavond maakte voor Napoli. De vleugelaanvaller stuurde meermaals spelers van Atalanta het bos in, waarna hij op bijzonder fraaie wijze voor de openingstreffer zorgde. "Je ziet gewoon acht mensen!", reageert Van Basten verbaasd op het feit dat Atalanta de goal van de Georgiër niet wist te voorkomen.

Napoli had zaterdagavond lange tijd nodig om op voorsprong te komen tegen Atalanta. Na een uur spelen viel de openingstreffer voor het haast ongenaakbaar geachte Napoli alsnog. Kvaratskhelia opende de score op geweldige wijze door drie tegenstanders in de luren te leggen en vervolgens af te ronden. "Dit is wat ik bedoelde", vertelt Van Basten in de studio van Ziggo Sport wanneer er een beeld getoond wordt van Kvaratskhelia, die wordt omringd door liefst acht spelers van Atalanta. "Als je dit zo ziet en je ziet acht mensen tegen één, dan denk je bij jezelf: het kan niet waar zijn dat hij een doelpunt maakt." Nadat ook Amir Rrahmani het net wist te vinden, won Napoli het duel met 2-0.

De treffer van Kvaratskhelia deed Van Basten en presentator John van Vliet denken aan een iconische foto van Diego Maradona. De legende van Napoli nam het met Argentinië op het WK van 1982 op tegen België. Tijdens die wedstrijd werd Maradona gefotografeerd terwijl hij een dribbel inzette richting het Belgische doel. Op de foto aanschouwen zeven Rode Duivels Maradona van een afstandje. De dribbel van el Pibe de Oro leidde overigens niet tot een treffer. Sterker nog: Maradona had vlak nadat de beroemde foto gemaakt werd een slordige pass in huis.

Van Vliet werpt op dat Kvaratskhelia 'wel de status heeft afgedwongen' om vergeleken te worden met Maradona. "Ja", luidt daarop het korte, bevestigende antwoord van Van Basten. De oud-spits stond tijdens zijn tijd bij AC Milan in de jaren '80 regelmatig tegenover Maradona. Laatstgenoemde leidde Napoli in het seizoen 1986/87 naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. In het seizoen 1989/90 werd Maradona nogmaals kampioen met i Partenopei. Het huidige Napoli is hard op weg om voor het eerst sinds 1990 de scudetto te veroveren. De voorsprong op nummer twee Internazionale bedraagt achttien punten. Kvaratskhelia is één van de sleutelspelers in het team. De Georgiër kent een ongekend debuutseizoen en dat leverde hem al de bijnaam Kvaradona op.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig doelpunt en een geweldige speler. Maar die jongen mag nooit in één adem genoemd worden met Maradona. Hoeveel van dit soort goals heeft Mo Salah wel niet gemaakt? Maradona was een icoon. Een absolute legende. Kvaratshkelia is een buitengewoon goede speler die mede verantwoordelijk zal zijn voor de kampioenschap.

12 maart 2023 om 00:48

Nou als hij dit blijft doen dan wordt hij sowieso beter dan Salah. In het begin was Salah ook helemaal niet zo goed, pas in zijn Roma tijd begon hij te schitteren. Kvara is ook nog eens tweebenig wat hem nog onvoorspelbaarder maakt, dat heeft Salah ook niet.

12 maart 2023 om 01:24

Het mooie aan Kvaratskhelia vind ik dat hij echt een old school uitstraling heeft. Zo'n jaren 90/'00 voetballer als Zidane, Bergkamp, Berbatov etc. Alles op gevoel doen en op je geweldige voetballende vermogen. Heerlijke speler om te zien.

12 maart 2023 om 03:28

Kvara heeft nog geen moment het niveau van de beste Salah behaald. Laten we dat ook niet vergeten.

12 maart 2023 om 05:00

Nou is hij ook een stuk jonger. Maar hij last dingen zien wat een jonge salah nog niet liet zien. Als hij zo doorgaat heeft hij geen plafond.

12 maart 2023 om 08:33

Bij Basel haalde Salah ook een hoog niveau, ook in de CL tegen Chelsea bijv.

12 maart 2023 om 10:14

Zowel Kvara als Salah zijn niet beter dan Oshimen en Sane.
De reden waarom Kvara/salah altijd zo spectaculair zijn, komt omdat je tijd en ruimte krijgt van Sane/oshimen omdat ze beide zo snel als Ussain Bolt lopen.
Ik zie Salah niemand meer vierkant dollen omdat er gewoon geen pijlsnelle aanvaller is die voor hem de tijd en ruimte maakt. Voetbal is toch een teamsport maar Oshimen is veel beter individuel gezien.

12 maart 2023 om 12:22

Snel lopen en koppen is het enige wat Oshimen beter kan dan Salah en jij vindt hem een betere voetballer?

12 maart 2023 om 13:13

Tegen United niet gekeken toen hij Martinez gras liet happen? Verder heeft Salah nooit met een pijlsnelle spits gespeeld. Hij was op z'n best toen Firmino in de spits stond bij Liverpool, en dat is een hele goede speler, maar zeker geen sprintwonder.

15 maart 2023 om 22:10

Bij Liverpool werd Mane altijd dubbel gedekt waardoor Salah de ene na de ander kon kappen. Als je bij de goal van Kvara kijkt zie je dat er ook weer paar man op oshimen zitten te dekken waardoor Kvara meer tijd en ruimte krijgt om zijn geweldige acties te maken. Lierse jij snapt echt niks van voetbal. Snelheid en conditie is de allerbelangrijkste in voetbal.

12 maart 2023 om 00:49

Idd. Hij kapt 2x goed. En schiet goed in. Maar om dan meteen met Maradona vergeleken te worden gaat mij ook wat ver.

12 maart 2023 om 02:24

Inderdaad, 2x kappen en de bal erin rossen met 3 spelers voor zich. Ik vind dit toch wel een beetje een hype. Vind het doelpunt niet echt bijzonder ofzo. Maradona speelde een heel team uit en droeg heel zijn team op zijn schouders. Zulke doelpunten komen wekelijks wel voor.

12 maart 2023 om 07:41

TheMagistrate

Vind je het doelpunt opgehyped of Kvaratskhelia?

12 maart 2023 om 01:49

Ik denk dat in deze context alleen de Napolitanen daar over kunnen oordelen.

12 maart 2023 om 10:04

Dit is echt een veel mooiere speler dan Salah, Salah kan heel hard rennen maar heeft echt niet de style en techniek van voetballen die Kvara heeft

12 maart 2023 om 13:11

Mwah, als Kvara dit niveau vasthoudt, zich blijft ontwikkelen en in zijn carrière de prijzen aaneen rijgt tijdens zijn carrière kan hij prima in één adem worden genoemd met Maradona. Zeg nooit nooit, nieuwe iconen kunnen ook gewoon opstaan.

13 maart 2023 om 08:47

Hetgeen kvara gaat realiseren met Napoli is beyond groter dan in een team stappen wat elke jaar miljoenen pompt en sterren aantrekt.
Salah mag dromen van kampioen worden met Napoli.
Deze jongens schrijven geschiedenis.

13 maart 2023 om 11:16

Salah schrijft ook geschiedenis. Vele records verbroken en bijzondere prestaties geboekt. Maar buiten dat, dit is geen discussie wie beter is. Wat ik wil zeggen is dat beide de schoenveters van Maradona niet mogen strikken. Ook al zijn het hele goede spelers. Op die level zitten ze niet.

Ik zit meestal op transfermarkt te kijken naar de waardevolste spelers in een bepaalde competitie. En toen hij nog bij Rubin Kazan speelde, was hij altijd een van de hoogst getaxeerde spelers op transfermarkt. Ik begreep nooit echt waarom, want het is niet zo dat ik een wedstrijd van Rubin Kazan opzette of kon uberhaupt kon ontvangen. Daarnaast ook geen Dinamo Batumi gekeken, want nee, ik ben geen Jan Boskamp. Maar ja, dit seizoen bewijst toch alles waarom Kvaratskhelia (geweldige achternaam ook) zo hoog op waarde werd geschat. Wat een techniek, snelheid en schot heeft deze man. En dat voor maar 11,5 miljoen. Hopelijk is het geen one-season wonder en zet hij dit door. Ook nog maar 22 jaar.

12 maart 2023 om 02:12

Dit kan een eendagsvlieg absoluut niet met zijn voeten en een bal, en dan het jaar erop geen knikker raken,je kan niet het ene jaar verschrikkelijk goed voetballen gekoppeld met een erg hoog rendement, kan me er niets bij voorstellen iig.Lekker bij Napoli blijven, zou het doodzonde vinden als hij naar bijv PSG gaat, Madrid als opvolger van Vinicius klinkt beter.

Wat een geweldige speler. Wat een seizoen beleeft hij en napoli. Je gunt ze eigenlijk naast de titel ook de championsleaque

En dan te bedenken dat hij maar 11,5 miljoen gekost heeft, weet niet of dat door de oorlog in Oekraine komt omdat hij uit de Russische competitie komt.Is echt een koopje, en al helemaal als je bedenk dat je daar 9 Antonys voor kan kopen🤣🤣🤣🤓Napoli was al een schitterende club, zeker nu met Kvaratskelia, beste

12 maart 2023 om 08:52

In jouw berekening zou Antony 1,27 miljoen kosten. Je kunt deze speler 9 keer kopen voor het bedrag dat Ajax heeft ontvangen voor Antony bedoel je. Maar wel weer typisch om hem er bij te halen.

12 maart 2023 om 12:16

Bedoelde idd andersom haha, komt denk ik door het late tijdstip
Noemde Antony omdat hij juist weer belachelijk duur was, maar wie ik ook had genoemd, er zal altijd iemand komen om daar over te piepen.

12 maart 2023 om 10:18

Dont hate the player, hate the game.

Een Antony is gewoon veel waard doordat hij met Ajax in de champions league fantastisch spel op de mat legde in de groepsfase. Zo gaat het ook met spelers die een goed WK achter de rug hebben.

Sinisterra is voor minder verkocht omdat hij het op het derde internationale niveau goed heeft gedaan. Overigens nog steeds bijna 3 keer zoveel waard als deze Kvaratshkelia

13 maart 2023 om 02:01

Je vergelijking is wat scheef.
Je geeft zelf aan dat de waarde afhankelijk is van het Europese voetbal.
Aangezien Kvaratshkelia nu pas schittert in de CL is zijn waarde zeker een meervoud van de waarde van Sinisterra.
Je zou dan de waarde van aankoop voor Europees voetbal moeten vergelijken.
Denk niet dat Napoli deze man laat vertrekken voor 1/3de van de waarde van Sinisterra. (Wat volgens jouw bewoording wel zijn waarde is)

Die foto met Maradona en de 7 Belgen waarop het lijkt alsof ze hem opwachten/schrik van hem hebben is eigenlijk optisch bedrog. De Belgen stonden hem niet op te wachten maar stonden in feite in de breedte van het veld naast hem, en vrij ver van hem vandaan. Maradona kreeg de bal namelijk toegespeeld over de grond na een vrije trap rond de middencirkel en die Belgen stonden in positie voor die vrije trap.

En dan te bedenken dat deze jongen tweemaal is aangeboden bij Ajax. Gelukkig hebben we nu 30 miljoen neergelegd voor Bergwijn!

12 maart 2023 om 10:19

De tweede maal wilde hij niet naar Ajax, dus die doet er niet toe.

12 maart 2023 om 10:50

Het verhaal is dat hij aangeboden is bij Ajax maar Napoli ook tegelijkertijd interesse had. Uiteindelijk heeft dit voor Napoli gekozen, zo kan het lopen in de voetbal wereld

Dit vind ik het mooiste van voetbal; onbekende spelers die ineens zo’n impact maken en ook nog eens met mooi voetbal. Dat is echt genieten. Ik gun hem en Napoli het kampioenschap.

Ajax wil altijd snoepen met de hype van interesse in spelers die zich ontpoppen tot sterren 🤣.
1-6 klop krijgen en nog steeds claimen dat je de beste bent.
Drink er nog een.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren