Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Barcelona droomt onverminderd groot en kijkt naar drie peperdure aanvallers’

Laatste update:

FC Barcelona hoopt zich op termijn te versterken met een grote naam voor de positie van linksbuiten, zo schrijft Mundo Deportivo. De Spaanse topclub verkeert zoals bekend in financieel zwaar weer, maar hoopt desondanks aantrekkelijk te zijn voor internationale topspelers. Drie vleugelaanvallers zijn in beeld als mogelijke versterkingen: Gabriel Martinelli, Khvicha Kvaratskhelia en Kaoru Mitoma.

Martinelli maakt sinds enkele jaren furore bij Arsenal. De 22-jarige Braziliaan werd voor slechts een slordige 7 miljoen euro door the Gunners naar Engeland gehaald in 2019 en die investering lijkt zich terug te betalen. Hoewel Martinelli eerder dit seizoen een vormdip kende, staat hij normaliter garant voor rendement. In 158 wedstrijden voor Arsenal kwam de negenvoudig international tot 40 doelpunten en 22 assists.

De 23-jarige Kvaratskhelia is wellicht een nog grotere naam dan Martinelli. De Georgiër maakt al langere tijd grote indruk bij Napoli en werd reeds aan de nodige topclubs gelinkt. Naar verluidt is Kvaratskhelia van jongs af aan al fan van Real Madrid, waardoor een transfer naar Barcelona allicht niet in zijn plannen voorkomt.

De laatste genoemde naam, de 26-jarige Japanner Mitoma, zal internationaal misschien iets minder faam kennen. De smaakmaker van Brighton & Hove Albion staat vooral in Engeland bekend om zijn uitzonderlijke dribbelkunsten en lijkt klaar voor een stap hogerop.

Ook zou Barcelona hebben gekeken naar de mogelijkheid om wereldster Mohamed Salah naar Spanje te halen. Die optie werd door de technische leiding echter als 'onmogelijk' beschouwd, zo schrijft Mundo Deportivo. Gezien de financiële huishouding van Barcelona en het riante salaris dat Salah bij Liverpool verdient, kan dit gegeven niet als een verrassing worden gezien.

Daarnaast is ook de komst van Nico Williams uitgesloten door de clubleiding van Barça. De vleugelspits van Athletic Club verlengde in december vorig jaar zijn contract, waardoor een vertrek uit Baskenland voorlopig van de baan is.

Indien alle genoemde opties onhaalbaar blijken, hoopt Barcelona de oplossing voor op de linkerflank al in huis te hebben. Ansu Fati, momenteel door de werkgever van Frenkie de Jong verhuurd aan Brighton, keert aan het einde van het seizoen terug in Camp Nou. De Spaans international krijgt onder de nieuwe trainer - Xavi vertrekt aan het einde van de huidige jaargang - waarschijnlijk een nieuwe kans bij Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vol in de schulden, maar toch groot blijven denken.

15 februari 2024 om 10:12

Ze kunnen nog wel een of ander asset verkopen. Tv-gelden voor de komende 50 jaar of iets dergelijks.

15 februari 2024 om 10:17

Net als de overige 70% van de clubs.

15 februari 2024 om 10:24

@cars11

daar zit je toch echt wel behoorlijk mis, er zijn zeker wel een aantal clubs die stevige schulden hebben zoals bij AS Roma. Alleen daar word nu al aangegeven dat er in de zomer weinig verwcaht mag worden en hebben ze gedeeld dat ze 35 miljoen aan inkomsten moesten genereren..

15 februari 2024 om 12:48

Waarom denk je anders dat financial fair play werd ingevoerd. Het zijn voornamelijk bedrijfsmensen die verkozen worden als president maar omdat het niet om " eigen " geld gaat kleuren ze vaak buiten lijnen, de meest presidenten worden toch na x aantal jaar vervangen omdat het termijn erop zit. Natuurlijk hebben de verkozen presidenten vaak wel goede bedoelingen maar als meerdere seizoenen je inkomen lager liggen dan je uitgaven dan doe je iets niet goed.

15 februari 2024 om 10:25

De verhalen over hun schulden zijn inmiddels zo oud. Lijkt mij dat ze hun zaakjes nu redelijk in orde hebben, anders waren ze al ten onder gegaan. En welke club/bedrijf heeft er nou geen schulden?

15 februari 2024 om 15:40

Volop in de roddelbladen, maar toch blijven happen ;-)

Ach ja, dit gelooft niemand toch? Enkel Mitoma zou nog enigszins haalbaar kunnen zijn als je bijvoorbeeld Fati erin betrekt. Of je moet Frenkie verkopen, en met dat geld Zubimendi o.i.d. terughalen waarbij je nog 40 miljoen overhoudt. Dan zijn er ook mogelijkheden, maar niet voor de eerste twee namen.

Tuurlijk, nog meer besteden. Elke euro omdraaien en dubbel zoveel uitgeven. Stadion was ook nog een tegenvaller toch? Salarishuishouding was te hoog, maar tot de zomer compensatie door het uitvallen van Gavi (en dat gat is alvast opgevuld). Moet er wel heel wat gebeuren wil Barca deze 3 kunnen betalen en onderhouden. Zal wel weer een cut in salarissen worden gevraagd.

15 februari 2024 om 10:23

@westend

De grote namen van 1,5 seizoen geleden met top salarissen hebben ook allemaal gebracht wat ze dachten toch?

Lewandowski (45 mil)
Raphinnha (58 mil)
Alonso, Bellerin, Christensen, Kessie...

15 februari 2024 om 12:47

Mooi dat je die vier namen nog benoemt. Alle vier gratis gekomen, twee ervan inmiddels verkocht. Dus daar winst op gemaakt.

Je had gewoon andere namen kunnen gebruiken.

15 februari 2024 om 13:39

Ik heb geen idee voor hoeveel ze verkocht zijn, maar reken je wel de salarissen en tekenbonussen mee wanneer je zegt dat ze winst hebben gemaakt?

15 februari 2024 om 13:58

Salaris doet er niet toe. Dat telt niet mee voor winst op de balans. De Salarispost en de transfergelden zijn totaal anders.

15 februari 2024 om 10:23

Normaliter gaat komende zomer het salarisplafond omhoog. Dan hoeven ze dus helemaal niet te snijden in salarissen.

Verder vallen de salarissen van Sergi Roberto en Marcos Alonso sowieso weg. Joao Felix zal niet worden gekocht waarschijnlijk dus die valt ook weg. Verder gaan geruchten rond Frenkie,Raphinha en Christensen al langer. Als die verkocht worden valt er weer wat salaris weg, en komt er geld binnen.

15 februari 2024 om 10:27

Maar in plaats van dat geld eindelijk een keertje vast te houden, wordt het linea recta weer de selectie in gepompt.

Edit: blijven natuurlijk slechts geruchten, maar het zou niemand verbazen als het waar blijkt te zijn.

15 februari 2024 om 10:27

@pedri16,

Ze verwachten dit seizoen een winst van 11 miljoen euro te gaan behalen, terwijl ze voor 100+ miljoen verkocht hebben en praktisch niets aangekocht hebben. Dan kunnen de salarissen van Felix, Roberto, Alonso wel weer weg vallen, net als Cancelo. Daar tegen over staat de terug keer van de salarissen van Torre, Araujo, Pedrola, Valle, Dest, Fati, Garcia en Lenglet aangezien die huur periodes aflopen.

15 februari 2024 om 10:28

Tsja. Als een Spurs bereidt is zoveel geld voor Raphinha te betalen, gelijk doen. Maar dan moet hij zelf ook nog weg willen hé.

Idem dito voor Frenkie. Ik zie Frenk zo bij City, Arsenal of United spelen hoor. Zeker bij Arsenal op ed ''8'' naast Rice.... Maar ik zie Arsenal ook niet weer een fors bedrag voor een middenvelder betalen, na Rice. Die hebben meer behoefte aan een goede spits, back-up achterin en back-up achter Saka.

Christensen is een prima verdediger, maar niet meer dan dat. Zou mij verbazen als daar veel geld aan verdiend gaat worden.

15 februari 2024 om 10:33

Dest gaat direct weer weg ,Pedrola ook, Lenglet waarschijnlijk ook. Eric Garcia staat ook op de nominatie om te vertekken. Valle, Araujo en Torre verdienen relatief weinig.

Doordat ze eindelijk weer winst gaan maken zonder gekke financiele injecties gaat het salarisplafond van Laliga omhoog. Althans dit las ik anderhalf maand geleden, als de verwachtingen inmiddels veranderd zijn hoor ik het graag.

15 februari 2024 om 10:35

Christensen is voor 0 euro gehaald, dus elke euro is pure winst. Al verpats je hem voor 20 miljoen aan Dortmund/Juve/Inter/United oid is het alsnog een goede deal.

15 februari 2024 om 10:38

“Maar in plaats van dat geld een keertje vast te houden, wordt het linea recta in de selectie gepompt”

Wat hebben ze afgelopen zomer volgens jou gedaan dan? Ze hebben in totaal 3 miljoen Euro uitgegeven. Alleen Romeu is voor betaald. Felix (huur), Cancelo (huur), Gündogan (transfervrij)

Verder hebben ze Roque vastgelegd voor de zomer d’r op. 30 miljoen vast en 30 variabelen. (Waaronder CL winnen en Ballon d’or winnen als variabelen waarvoor betaald dient te worden, niet makkelijk te behalen dus)

15 februari 2024 om 12:15



@pedri16

Dest gaat direct weer weg, want je verwacht dat een PSV even zijn 4-5 miljoen aan salaris per jaar op gaat hoesten?terwijl hun groot verdiener Luuk de Jong nog niet eens de helft verdient. Pedrola heeft welgeteeld 10x mee mogen doen waarvan net aan 750 minuten. Waar moet die heen?

Als Lenglet, Garcia, Dest, Pedrola, Valle, Torre etc allemaal weg gaan, dan moeten van die transferinkomsten de komst van Roque dekken. Om dus op 0 te starten.

Bedenk wel dat je het huidig seizoen 100 mil transferinkomsten nodig had om 11 miljoen te eindigen. Dan kan je wel 11 miljoen euro winst draaien, maar daarvoor heb je 10 spelers definitief laten vertrekken. En 9 spelers tijdelijk voor moeten laten vertrekken. Daarvoor heb je er 6 terug gehaald, waarvan 2 tijdelijk.

Wil je komend seizoen weer 10 spelers meer laten weg lopen dan dat er bij komt?



15 februari 2024 om 12:47

Ik snap heus wel dat het niet best is hoor, maar het salarisplafond is het grote probleem. Daardoor moet je gekke praktijken uithalen en spelers vragen om in te leveren. (Waar ik niet achter sta) als het salarisplafond dit jaar omhoog gaat verhelp je dat probleem en hoef je niet meer te bedelen bij je eigen spelers.

Het gaat me er dus om dat Westend benoemd dat ze weer moeten snijden in salarissen. Dat zou dan niet meer hoeven, dat was eigenlijk waarom ik op hem reageerde. Stel je verkoopt wat spelers, en je hebt nog steeds niet genoeg ruimte voor inkomende transfers, dan haal je gewoon niemand. Het moet klaar zijn met gunsten vragen aan eigen spelers. Echter denk ik dat er ruimte vrij komt voor inkomende transfers zodra Barcelona wat spelers van de hand doet. Zeker weten doe ik dit natuurlijk niet.

&onder PSV-fans heerst toch wel het gevoel dat psv de koopoptie op Dest sowieso gaat lichten? En men gaat er van uit dat hij graag bij Psv zou willen blijven. Dest blijft sowieso niet bij Barcelona, of PSV hapt of een andere club. (Of verhuur alweer)

Valle zou wel eens backup van Balde kunnen worden. Torre blijft heel misschien. De rest van je rijtje gaat hoogstwaarschijnlijk weg.

Haha, dit is toch heerlijk om journalist te zijn.
Interesse hebben is één ding. Maar kom op zeg. Barcelona moet weet ik het nog wat achterstallig salarissen betalen aan grootverdieners die destijds een geste hebben gemaakt.

Ze hebben amper een cent te makken en dan zie ik gewoon Kvaratskhelia en Martinelli op de wishlist.

Die zijn beiden 100+ miljoen. Zeker Martinelli. Martinelli had een vormdipje, maar is weer steeds beter aan het spelen. Ontzettend jong. Zit bij een zeer interessant en groeiend team en krijgt daar 100% vertrouwen....
Kvicha zit dit seizoen ook in een mindere fase dan vorig jaar, maar ook die gaat 100+ miljoen kosten. Zeker met die gekke voorzitter bij Napels...

Mitoma zou ik nog kunnen begrijpen, maar ik gok dat Brighton ook fors geld zal vragen. Al vind ik Mitoma niet zo goed, dat ik denk dat hij Barca naar een veel hoger niveau tilt. Heeft in mijn ogen te weinig rendement.

Martinelli is volstrekt onhaalbaar, waarom zou hij in godsnaam Arsenal verlaten?

Kvaratshkelia valt dit seizoen wel heel erg terug in niveau, dus zou daar sowieso niet de hoofdprijs voor vragen. In vorm top, nu uit vorm eigenlijk hartstkke matig. Zaccagni van Lazio loopt volgens mij uit contract die zou ik dan nog liever hebben dan Kvicha voor een miljoen of 80.

Als laatste Mitoma. Speelt in de PL dus zal ongetwijfeld heel duur zijn. Leuke speler om naar te kijken, maar geen idee of hij topniveau aan kan. Hij is ook relatief “oud” met 25. Doet me denken aan de transfer van Raphinha van Leeds.

In de tekst staat overigens dat een transfer van Nico Williams uitgesloten is. Nico heeft echter zijn aflopende contract verlengd om Bilbao in de toekomst nog wat geld op te leveren. Vandaar dat zijn clausule met 50 miljoen hartstikke betaalbaar is voor Europese topclubs. Vermoed dat hij of komende zomer of de zomer erop wel een stap zal zetten. Of dat naar Barcelona of een andere club is, zal de tijd uitwijzen.

Ik zie dat er hier happig op wordt gereageerd, ten eerste is El Mundo Deportivo echt geen betrouwbare bron wat Barça nieuws betreft. Die zitten er heel vaak naast en zijn meer gefocust op sensatie. Als er grote namen gelinkt worden aan Barcelona , dan komt dat 9/10 keer van El Mundo Deportivo.

Nu even inhoudelijk, Martinelli is onhaalbaar, Arsenal heeft op dit moment een betere toekomst dan Barcelona in het vooruitzicht en Arsenal moet niet verkopen. Dan kunnen ze makkelijk 100+ miljoen voor vragen, geld dat Barcelona uiteraard niet heeft. Khvicha is ook een hele mooie speler die perfect zou passen bij Barcelona , we hebben daar namelijk een pure dribbelaar nodig zoals dat we Neymar in het verleden hadden. Napoli is echter ook een hele stugge onderhandelaar en verwacht ook niet dat hij haalbaar zou zijn.

Mitoma is dan weer iets realistischer omdat iedereen wel graag een stap maakt naar een grote club (ik zeg bewust geen topclub). Daarnaast marketingtechnisch natuurlijk ook weer een goede transfer, die Japanners zullen het nieuwe Camp Nou beginnen vullen en die shirts zouden over de toonbanken vliegen. Echter denk ik dat Brighton ook wel de hoofdprijs zou vragen en dat zal denk ik rond de 60-80 miljoen zitten. Als je Raphinha kan ruilen voor Mitoma, dan zeg ik doen!

15 februari 2024 om 14:20

Precies, dat lijkt me een realistische kijk. Salah verdient bij Liverpool in totaal ruim 50 miljoen pond bruto per jaar, no way dat zoiets financieel haalbaar is voor Barcelona.

Antony of Greenwood van United zou een optie kunnen zijn, daar kan United absoluut geen hoog bedrag meer voor ontvangen. Martial is ook een goedkope optie, die loopt uit zijn contract. Misschien dat Bayern Sane kwijt wil, die heeft deze zomer nog maar 1 jaar op zijn contract. Bij PSG is Ramos min of meer overbodig.

Hopelijk blijft Laporta nog minimaal 10 jaar aan het roer staan bij Barcelona! Een geweldige vent met enorm veel verstand van een gezond financieel huishouden en een ondernemer pur sang. Overweeg eens een poging te wagen richting Mbappé of Haaland? Kunnen we met z'n allen een crowdfunding opzetten! :D

Beste optie voor Barca is williams, heeft een clausule van 50mil, is een spanjaard, en komt goed overeen met de Barca spelers van de nationale ploeg.
Rapinha, Christensen, Kounde, Oriol zullen allemaal worden verkocht denk ik.
Frenkie en Lewa misschien ook, dus er zal wel wat geld binnen komen.
Alonso en Roberto worden niet verlengd.
Dan heb je nog een paar uitgeleende spelers, waar ze kleine winsten op kunnen maken.
En de 2 portgusen pakken ze best niet, vind ze beiden slecht, Felix brengt veel te weinig, en Cancelo is verdedigend de slechtste speler van Barca.

Kansloos verhaal maar vnl pers gebrabbel denk ik. Maar wellicht als ze Frenkie gesleten hebben.. kunnen ze weer gek doen. Misschien eerst defensie s bekijken maar ach…

Heb het eerder al gezegd maar als ik Barca was verkocht ik frenkie en een verdediger (kounde imo, zwakste in het centrum vd 4 en nog vrij jong dus waardevol) en haalde ik met dat geld Zubi, Nico en een rechtsback. Probeer je zoveel mogelijk huur spelers te verkopen en indien mogelijk haal je nog een linksback ook. Idealiter verkoop je Lewa ook, die gaat immers volgend seizoen naar zijn hoogste salaris trap toe en voegt niets toe maar die geraak je niet kwijt tenzij er voor open staat zijn schepjes en emmertje boven te halen.Mats/ Stanisic-araujo-christensen-balde/ gavi-Zubi-Pedri/ yamal/raphina-Torres/roque-Nico lijkt me een degelijk team met vooral veel groei marge. Zeker als je nog jongens als Cubarsi, Fermin, die uitgeleende Marokkaan etc voor de breedte hebt. Idealiter voeg je nog een gratis ervaren kracht toe zoals Gündogan maar die moeten beschikbaar zijn natuurlijk.

15 februari 2024 om 14:06

Heeft Arnau Martinez niet een clausule voor 20 miljoen in zijn contract staan? En volgens mij een contract tot 2025. Zou in mijn ogen een hartstikke degelijke back zijn. Jong, defensief betrouwbaar en Spaans. (stanisic te weinig van gezien)

Verder zou ik sowieso Guido Rodriguez transfervrij overnemen van Betis. Degelijke back up, ervaren, kent de competitie.

Zubimendi ben ik persoonlijk heel erg fan van, maar tegenwoordig worden de geruchten omtrent Onana steeds sterker. Ik ken hem eigenlijk niet goed genoeg om te oordelen, maar op papier brengt hij Kracht,Lengte, en snelheid. Dingen die Barcelona nu echt mist op het middenveld.

Als je de geruchten leest in dit Artikel al die buitenspelers zouden rond de 100 miljoen moeten kosten. (Mitoma denk ik 60) terwijl Kubo en Nico gezamelijk 110 zijn. Ik geloof niet in de geruchten omtrent Kvicha, maar hypothetisch gezien zijn Kubo en Nico een veel betere transfer dan alleen Kvicha. De vraag is of Kubo en Nico dat willen. Denk het niet.

Mbappe is straks Transfervrije, maak daar s gebruik van!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren