Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Die voorste spelers luisteren niet naar hem, dat zijn gabbertjes’

Laatste update:

AZ gaat momenteel gebukt onder een gebrek aan leiderschap op het veld, zo is de overtuiging van Marco van Basten. Teun Koopmeiners draagt de aanvoerdersband, maar de analist van Rondo vraagt zich af in hoeverre de middenvelder daadwerkelijk gezag heeft in de ploeg. AZ remiseerde zaterdag met 1-1 bij PEC Zwolle en liet daarmee na om dicht tegen de top vier aan te kruipen in de Eredivisie. De achterstand op Vitesse en Feyenoord, de gedeelde nummers drie, bedraagt vier punten.

AZ kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand en hield dankzij Fredrik Midtsjö een punt over aan het duel. "Ik vind dat AZ een heel jeugdige indruk maakt. Dat is goed en tegelijkertijd niet goed", vindt Van Basten. "De jeugd moet wel gekoppeld worden aan ervaring en aan leiding. Ik denk dat de trainerswissel ook wel een rol speelt, maar er staan voorin drie jongens", doelt hij op Jesper Karlsson, Myron Boadu en Calvin Stengs. "Wie is de leider? Koopmeiners is twintig jaar. Is dat de leider? Hij is een geweldige speler en een intelligente jongen, maar je mag hem eigenlijk nog niet bestempelen als de leider van het team. Wie is het dan? Een jonge speler kan wel de leider zijn, maar het is heel zwaar."

Youri Mulder neemt het op voor Koopmeiners en zegt dat de aanvoerder zich goed manifesteert als leider. "Dat is ook zo, maar ik denk niet dat de voorste spelers veel naar hem luisteren", countert Van Basten. "Dat zijn gabbertjes van elkaar. Je moet er één hebben die zegt hoe het gaat. Die hebben ze nodig. Soms moet iemand op zijn flikker krijgen." Jan van Halst vindt dat er sowieso meer verwacht mag worden van de aanvallers van AZ. "Is dat niet het probleem van AZ? Stengs en Boadu worden gezien als talenten die nog mogen falen, maar dat is toch een keer voorbij? Als je 23 bent in de Nederlandse competitie, dan ben je bijna geen talent meer."

Na de wedstrijd erkende aanvoerder Koopmeiners voor de camera van ESPN dat AZ zich een betere start van de tweede seizoenshelft had gewenst, maar hij voegde eraan toe zijn ploeg nog niet af te schrijven voor de titel. “Dan doen wij het wel”, zegt Kenneth Perez lachend tijdens de nabeschouwing bij Dit was het Weekend. “AZ... Kom op man. Kijk even tegen wie ze punten hebben laten liggen: ADO Den Haag, VVV-Venlo, PEC Zwolle. Je kunt wel zeggen dat ze zeven punten achter staan op Ajax, maar er zitten nog vier teams tussen die ook niet alles gaan laten liggen. AZ is te wisselvallig en te matig.” De jeugdigheid die Van Basten opmerkt, valt Ronald de Boer ook op. "Ik had echt het gevoel dat ik naar een Onder-19-wedstrijd zat te kijken. Echt kindervoetbal. Het is allemaal heel fragiel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk ook niet dat die voorste 3 naar de aanvoerder luisteren. Vooral als ik die stengs weer als een primadonna over het veld zie wandelen. Wat is hij ongelooflijk slecht zeg.Dit is gwn zijn normale niveau kunnen we zo langzaamaan concluderen . We vinden promes en babel belachelijk bij oranje, maar deze stengs vind ik nog belachelijker.

10 januari 2021 om 22:34

En het vervelende is ook nog: Frank de Boer gaat 1000 redenen bedenken om goed te praten dat hij hem selecteert voor het ek. Als een Berghuis of Ihataren niet overduidelijk veel beter presteren gaat hij gewoon mee. Met een paar goaltjes en assistjes bij de nummer 5 van Nederland. Boadu en Stengs aub niet bij oranje. Rijeka had zon wedstrijd moeten zijn om het te laten zien, maar gefaald. Wat moeten ze bij oranje dan?

10 januari 2021 om 22:54

Nee want stengs geeft 1 keer in de 5 wedstrijden een goede steekbal dus die kan je altijd gebruiken! Ik snap die hype rondom boadu niet. Werkt wel harder dan stengs, maar het is gewoon hard rennen en vliegen zonder echt rendement. En dat wil youri mulder dat ajax hem had gehad ipv haller. Boadu is techmisch te beperkt om voor ajax te spelen en sowieso ook overschat.

10 januari 2021 om 22:56

Het vervelende is ook nog: zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Frank de Boer de hele tijd van vriendjespolitiek betichten is zo sneu. Voor De Boer is het komende EK vrij bepalend voor zijn carrière als hoofdcoach. Denk je nou echt dat hij ten kosten van alles z'n schoonzoon mee gaat nemen? De Boer heeft alles meegemaakt in het topvoetbal en op cluhniveau ook alles gewonnen als speler. Die weet wat er voor nodig is om in een flow te komen met een elftal en de wereldtop te halen. Dan denk je toch niet dat hij zo amateuristisch is en zijn schoonzoon maar gaat pleasen? Hij heeft een veel groter probleem als hij dan niet de essentiële wedstrijden wint.

11 januari 2021 om 03:34

Ik denk ook niet dat het de doorslag gaat geven, Myvision. Het ligt ook zo onder een vergrootglas dat hij het bij twijfel denk ik eerder niét doet. Hoe dan ook, er zit natuurlijk wel een ongemakkelijk randje aan

Ik weet niet of dat meteen een gebrek aan leiderschap is. Kan het ook arrogantie zijn van die voorste drie? Vind Koopmeiners, van wat ik heb gezien, juist wel iemand die de lijnen uitzet, aanwijzingen geeft en tevens in interviews een uitermate volwassen indruk maakt en lijkt nooit zijn teamgenoten publiekelijk af te vallen.

Stwngs is ook enorm overschat. Dit is inmiddels zijn 5e seizoen in de eredivisie, waarvan het 3e als basisspeler. Zijn cijfers vallen niet op. Dit is gewoon een redelijke eredivisie-aanvaller, maar niets meer dan dat.

10 januari 2021 om 22:55

Ik zie de potentie in hem nog wel. Heeft ook een zware blessure gehad. Maar vind wel dat het vrijblijvende inmiddels er wel af si boor hem, hij zal constanter en beslissender moeten worden

10 januari 2021 om 23:01

@meneertjr en dan verwachten veel AZ fans dat Stengs minimaal 25 mil moet opleveren. Grappenmakers.

10 januari 2021 om 23:02

Inderdaad meer van het niveau Cabral of Boerrigter. Zit echt helemaal niets speciaals in en ik verwacht zelfs dat ze hem bij AZ ook wel gaan vervangen.

10 januari 2021 om 23:06

Leuk dat je Boerrigter noemt, dat was een voetballer die op zijn prime echt wel Oranjewaardig was, maar direct op dat punt zwaar geblesseerd raakte. Vind ik niet eerlijk om te vergelijken.

10 januari 2021 om 23:08

In zijn eerste seizoen had hij een invalbeurt en speel hij de play offs (waarin hij FCG helemaal wegspeelde, was er zelf toeschouwer van), in zijn tweede seizoen scheurde hij tijdens zijn eerste basisplaats en de eerste wedstrijd van het seizoen zijn kruisband wat ook gelijk zijn laatste was.

Tijdens zijn derde seizoen kwam hij terug van een blessure en haalde hij best prima cijfers in een defensief AZ onder vd Brom.

In zijn vierde seizoen (vorig jaar) was hij echt heel erg goed en frivool en speelde AZ mede door hem om de titel, maar gooide Corona roet in het eten.

En dit seizoen blijkt hij net als het andere toptalent Boadu gewoon een grillig talent te zijn. Het zou hem goed doen eens te banken bijv, maar hoe hij hier soms wordt afgebrand slaat echt alles. Gezien zijn blessureleed is het gewoon een jonge speler die zich moet ontwikkelen. Hij komt er vast wel

Klopt gewoon. AZ is sinds jaar en dag de ploeg met de grote talenten die alsmaar talent blijven. Zeker als je naar Stengs kijkt. Die haalt al helemaal niet meer het niveau van begin vorig jaar.
Hij en Boadu gedragen zich idd als primadonna's. En dat komt hun spel niet ten goede. Alles draait om Koopmeiners en Mitsjö. De rest (inclusief onze twee eeuwige talenten) is niveau Utrecht/Groningen.

Stengs heeft nog wel potentiële doorgroeimogelijkheden. Maar moet stoppen met wandelen tjonge tjonge. En boadu is een hard werkende jonge maar daar hou het op.

Ajax heeft werkelijk niks aan boadu vind ik. Dus weet niet wat Youri allemaal weer loopt te brabbelen. Weet niet wat voor spul ze gebruiken bij Ziggo maar het is zeker goed.

Och en dan te bedenken dat dit AZ over een paar dagen tegen PSV speelt en daarna ook nog Feyenoord en Ajax ontmoet. Als ze zo blijven spelen gaan dat echt 3 oorwassingen worden. Vooral Stengs ben ik echt teleurgesteld over.

Als Stengs nou ook eens de inzet had die een Koopmeiners tentoonstelt dan had je misschien nog wat respect gehad. Maar dit is een over het pasrd getilde speler die denkt dat hij een wereldspeler is. Indi is in de opbouw niet de speler die AZ nodig heeft. Boadu is er ook nog lang niet. AZ gaat nog veel punten verspelen en moet zelfs oppassen om aan het einde van de competitie niet uit de top te vallen.

Koopmeiners denkt de leider te zijn.
Hij komt het als aanvoeder wel even vertellen.
Wel ik denk dat Az het net redt bij de eerste acht.
Hoogmoed komt .. luidt een spreekwoord.
De fout ligt vooral bij Eenhoren en Huiberts.De een denkt ik den in de VS geweest zo doen we het daar.
Juist ja daar en niet hier.
Ik denk gelijk aan Bert en Ernie
De ander huiberts heeft een te grote mond die hij niet dicht kan houden
Dit heeft hij te vaak bewezen
Wegwezen allebei

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren