Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van absolute grootmacht, naar lachertje van Europa: ‘Help! Hij maakt ons kapot!’

Laatste update:

De Duitse voetbalmedia zien Hansi Flick liever vandaag dan morgen nog vertrekken als bondscoach van het nationale team. De 58-jarige oefenmeester krijgt het maar niet op de rit bij Duitsland en slaagde er dinsdag tegen Colombia (0-2) al voor de vierde keer op rij niet in om te winnen. "Help! Flick verwoest het EK voor ons", kopt BILD daarom woensdag, vrezend voor 2024.

Duitsland werd in Qatar al in de groepsfase uitgeschakeld en sindsdien gaat het de oosterburen niet veel beter af. Tegen Peru werd er nog gewonnen, voordat er nederlagen tegen België (2-3), Polen (1-0) en dus Colombia volgden. Tussendoor werd er nog met 3-3 gelijkgespeeld tegen Oekraïne. Hoewel Duitsland zich als gastland automatisch voor aankomend EK kwalificeert, zien binnenlandse media het niet zitten dat met Flick in te gaan. Ze sorteren woensdag voor op een vertrek.

"De EK-euforie is nu definitief weg!", schrijft BILD. "Na de zwakke vertoningen tegen Oekraïne en Polen is dit het volgende debacle voor Flick. Flicks team heeft geen idee en creëert amper kansen. En aan de zijkant kijkt hij maar verslagen toe." Kicker is weinig positiever. "De fluitconcerten van het publiek in de Veltins Arena zullen nog lang nagalmen in de oren van DfB-besluitvormers rondom Rudi Völler (technisch directeur van de Duitse bond, red.). Hij gaf Flick voor het eind van afgelopen seizoen nog een baangarantie, zelfs in het geval van faillissement. Of dit nog houdbaar is, is de vraag geworden na nog zo'n troosteloos optreden."

Flicks carrière als Duitse bondscoach mag tot nog toe niet bijster succesvol worden genoemd. In zijn eerste tien duels bleef hij ongeslagen, maar daarna ging het langzaam bergafwaarts. De voormalig hoofdtrainer van onder meer Bayern München en TSG Hoffenheim wist tot nu toe 12 van zijn 24 wedstrijden aan het roer te winnen. Als assistent ging het hem beter af: in 2014, aan de zijde van Joachim Löw, behaalde Duitsland nog de wereldtitel op het WK in Brazilië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het kan verkeren van wondertrainer bij Bayern tot schlemiel bij de Nationale ploeg. Het lijkt niet eens echt aan hem te liggen, maar meer aan de vele middelmaat, die bij Nederland nog niet eens basis zouden staan.

21 juni 2023 om 08:17

Nou denk alleen dat in de achterhoede er wat spelers van Nederland basis zouden staan. Van de rest heeft Duitsland echt wel betere spelers dan wij.

21 juni 2023 om 12:17

Daar ligt dan ook het probleem. Fullkrug is van hetzelfde niveau als Weghorst en die verdediging is zo lek als een mandje. Dan kun je nog zulke goede spelers hebben op de overige posities, maar dit Duitsland komt doelpunten tekort en geeft ook teveel doelpunten weg.

21 juni 2023 om 08:19

Tjaa als je Füllkrug moet selecteren , ben je exact hetzelfde probleem als dat je Weghorst moet selecteren.

21 juni 2023 om 08:52

Maakt wel gewoon zijn goals voor hen.

21 juni 2023 om 09:25

De reden waarom het niet loopt is onder andere juist omdat Fullkrug niet speelt.
We spelen zonder spits.
Je zag ook op het wk, zodra Fullkrug erin kwam liep het allemaal veel beter.
Is het een top spits? Nee, maar wel een uitstekende spits als je hem aanvoert vanaf de flanken.

21 juni 2023 om 09:56

Fullkrug schopt ze er wel in, Weghorst niet tot nauwelijks.

21 juni 2023 om 10:03

Juist. Er loopt bij Duitsland zoveel talent rond dat het niet uit moet maken wie er in de spits staat, zolang het maar een spits is. Denk dat Duitsland een van de beste selecties heeft die door Flick flink verpest wordt.

21 juni 2023 om 08:33

Een club trainen is ook gewoon anders dan een land trainen. Wellicht dat Flick gewoon dagelijks met die jongens op het veld moet staan.

21 juni 2023 om 09:05



Het lijkt wel of er in west europa vooral op kracht en uithoudingsvermogen wordt geselecteerd terwijl er een mix zou moeten zijn. Waar zijn de technische voetballers? Wij hebben Berghuis. Die zou 20 jaar geleden bij Utrecht gevoetbald hebben. Zyech en Nouri voetballen door verschillende omstandigheden niet voor het Nederlands elftal maar hoe dan ook is de spoeling dun. Mijn hoop is dat Shaqueel van Persie doorbreekt maar verder zie ik het ook niet. En in Duitsland hebben ze Musiala en verder niets. Daar ligt het probleem.

21 juni 2023 om 10:47

Dan doe je een Kimmich en Havertz best tekort hoor. Ik snap je punt we maar 'verder niks' is wel beetje te negatief.

21 juni 2023 om 11:08

Kimmich en Frenky zijn verdedigend ingesteld, anders had ik ze opgenoemd. En Havertz lijkt over the hill

In Duitsland zouden ze een coach als Koeman goed kunnen gebruiken indien ze Hansie ontslaan. Dan zijn wij der ook vanaf en kunnen we op zoek naar een goede trainer.

21 juni 2023 om 08:33

Lekker goedkoop scoren en uit op likes? Commentaar leveren is makkelijk, maar een oplossing bieden wordt een stuk lastiger.

Wie zou volgens jou dan de opvolger van Koeman moeten worden. Welke topcoach is beschikbaar en betaalbaar?

Ok, Koeman kent geen geweldige start. Maar kijk ook even naar de tegenstanders. Kroatie, Frankrijk en Italie. Niet bepaald kleine ploegen. Tuurlijk, het spel is niet best en moet absoluut beter.
Maar direct weer beginnen te janken over een andere trainer is wel erg makkelijk.

Ik ben benieuwd welke realistisch haalbare trainer het volgens jou veel beter zou doen?
Met het huidige materiaal en de vorm van voorheen bepalende spelers, wordt het gewoon lastig.

M.i. zou ik er voor kiezen om vedetten te bedanken en te beginnen aan een nieuwe periode met jonge frisse spelers die nog gretig zijn. Tuurlijk staat er een EK op het spel. Maar laten we een toekomst bestendig NL-elftal neerzetten waar we nog jaren op kunnen teren.

21 juni 2023 om 09:08

De opvolger van Koeman zou Hansi Flick kunnen zijn.

21 juni 2023 om 11:12

Sorry Nova dat je niet tegen een grapje kan maar likes interesseren mij echt heel heel weinig. 😂 ik had wel graag een Arsene Wenger gezien die meerdere malen heeft aan gegeven graag coach van het NL elftal te worden ik denk met zijn manier van spelen en zijn manier van omgaan met jong talent had dat zeer zeker een succes kunnen worden. En als je perse een Nederlandse trainer wilt had je ook Bronkhorsrt een kans kunnen geven vind ik een zeer nuchtere trainer met eek goede uitstraling en ook goed gepresteerd heeft met zijn teams. Maar geen Koeman die bij everton, Valencia en barca alleen maar wanprestaties heeft geleverd, eigenlijk nog nooit iets noemenswaardig gewonnen heeft, vriendjes verkiest boven andere spelers, het NL elftal achter heeft gelaten omdat die zijn "droom" bij barca wou volgen dus duidelijk was het NL elftal niet zijn top prioriteit en dan nu na zijn ontslag komt die weer heel zielig terug bij het NL elftal alsof er niemand anders is.

21 juni 2023 om 19:34

Prima reactie 😉
(Sorry, kwam meer over als bash naar Koeman)

Wenger vind ik wel goede naam. Weet niet of die inmiddels al in het bejaardenhuis zit. Maar lijkt mij wel interessante optie. (Mogelijk inmiddels te laat)

Ben idd ook geen groot fan van koeman. Maar hebben uit NL weinig goede opties.
Bronckhorst zou nog optie kunnen zijn idd.

Zit zelf wel eens aan Henk de Jonge (ex-Cambuur) te denken.
Heeft geen grote noemenswaardige clubs gecoacht. Maar heeft wel lef. Kan van groep mindere goden toch leuk attractief team maken.
Maar denk dat ie hiervoor te licht zou zijn.

De beste man is na een fantastische Champions League overwinning natuurlijk ook wel een beetje onterecht tot ongelofelijke top trainer gebombardeerd.. Hij heeft goed werk verricht maar het is altijd lastig om de impact van iemand te zien die halverwege het seizoen bij een topclub instapt! Di Matteo won ooit ook een FA Cup en Champions League in 6 maanden tijd en heeft verder nooit iets laten zien als trainer.

Ik werd weggelachen toen Flick als nieuwe coach genoemd werd voor Chelsea, zowel als interim als permanent, omdat ik het een belachelijke aanstelling zou hebben gevonden. De beste man heeft de selectie die hij bij Bayern had een tijdje heel behoorlijk gemanaged maar verder vond ik het ook niet echt veel uitstralen..

We hoeven overigens niet te doen alsof de Duitsers op dit moment een selectie hebben die EK-/WK winnaar waardig is. Dat het bij Duitsland voor geen meter loopt heeft net zoveel met Flick te maken als met de matige selectie.

21 juni 2023 om 08:16

Je gaat Di Matteo toch niet serieus vergelijken met Flick? Flick won de treble en vernederde club na club in de CL. Die speelde het beste voetbal sinds jaren.

Flick is gewoon een absolute toptrainer alleen bij Duitsland valt er weinig eer te behalen. Hebben een matige verdediging en geen goede spits.

21 juni 2023 om 08:40

Er zijn nog landen met een matige spits en verdediging. In de overige linies lopen wel absolute topspelers zoals Ter Stegen, Musiala, Kimmich, Sane, Goretzka, Gündogan, …

Misschien is Flick gewoon niet zo goed als eerst gedacht en vielen bij Bayern alle blokjes gewoon op zijn plaats dat seizoen. Want het is echt wel erg mager bij Duitsland en gezien de spelers die ze toch nog hebben, zou het heel wat beter mogen/moeten!

21 juni 2023 om 08:43

Ik vind het wel heel makkelijk om als het minder gaat met Duitsland meteen aan zijn kwaliteiten te twijfelen. Wat hij behaald heeft met Bayern is echt ongekend. Dat lukte veel voorgaande coaches waaronder Pep niet. Dan is het niet opeens een matige coach of niet zo goed als we dachten.

21 juni 2023 om 09:01

En ik vind het makkelijk om op basis van één seizoen een trainer als 'buiten categorie' te bestempelen. Een topseizoen maakt van hem nog geen absolute wereldtrainer!

Zoals Youri hierboven ook terecht aangeeft: Di Matteo won ook de CL en de FA Cup, maar dat maakt Di Matteo ook geen elite trainer toch?

21 juni 2023 om 09:05

Als je een scorebordjournalist bent dan is dat een vergelijking die je kan maken. Als je echter ook maar een seconde voetbal gekeken hebt van Chelsea onder Di Matteo en van Bayern onder Flick dan weet je dat je met 1 van de meest belachelijke vergelijkingen die er is bent komen aanzetten.

21 juni 2023 om 09:19

Flick heeft 2 seizoenen top geprotesteerd.

Zoals Lierse1997 al zegt, jullie doen alleen aan scorebordjournalistiek. Volgens mij ben je vergeten hoe goed flick wel niet was bij Bayern. Beste Bayern sinds Heynckes.

21 juni 2023 om 09:40

2 seizoenen top gepresteerd vind ik erg overdreven en zeker niet wat er gebeurd is. Het was bij vlagen erg goed, maar ik denk niet dat hij (zeker in zijn tweede seizoen) erg boven gemiddeld gepresteerd heeft. In de CL was het een flinke sof om door PSG uitgeschakeld te worden die op hun beurt weer kansloos verslagen werden door City.

21 juni 2023 om 09:43

Hierbij vergeet je even dat ze tegen Psg puur op uitdoelpunten zijn uitgeschakeld en dat Flick zijn 2 beste aanvallers (Lewa en Gnarby) moest missen

21 juni 2023 om 09:51

Mja… ander voetbal, zelfde resultaat.

Ik kies ook altijd voor het voetbal van Flick, wat idd geweldig was. Maar at the end of the day hebben zowel Flick als Di Matteo 1 CL gewonnen, toch?

Noem dat gerust scorebordjournalistiek maar het is gewoon een objectieve vaststelling.

21 juni 2023 om 10:21

Een objectieve vaststelling aan de hand van 1 criterium, de uitkomst. Echt objectief zijn vaststelling op basis van 1 criterium dus niet echt.

Flick won alles wat er te winnen viel met Bayern op een extreem dominante manier. Di Matteo won met alle geluk van de wereld en met extreem anti-voetbal een CL.

21 juni 2023 om 12:15

@thenry_228 - Natuurlijk zijn die landen er, maar als zo'n land eens strandt in de laatste 16 of 8 van een eindtoernooi, vind men het jammer en gaan ze weer door naar de volgende eindronde. Dat ligt bij Duitsland heel anders, dat enkel door de omvang en de historie al automatisch tot de favorieten behoort.

Het maakt dan ook niet uit wat je verder allemaal hebt lopen. Als je voorin te weinig doelpunten hebt en achterin te veel doelpunten weggeeft, wordt het gewoon een lastig verhaal. Dit Duitsland kan van iedereen winnen op een goede dag, maar ook van heel veel landen verliezen als die landen op komen dagen. Daarmee ga je geen eindronde winnen. Dit Duitsland is gewoon erg kwetsbaar.

21 juni 2023 om 08:47

Flick heeft een matig Bayern onder zijn voorganger wel weer helemaal top laten draaien zowel tactisch als mentaal. Dat deed hij echt goed. Coaches beoordelen blijft moeilijk. Zo win je de PL met Leicester en lukt het verder niet om eem echte topprestatie neer te zetten

21 juni 2023 om 09:58

Flick is de enige coach die een CL won door alles te winnen. Onder andere 8-2 tegen Barca en 7-1 tegen Chelsea over 2 duels.

21 juni 2023 om 10:08

De CL campange van 2020 kan je niet eens serieus nemen. Door corona werd het formaat ineens veranderd. Over 1 wedstrijd is de kans groter dat je een wedstrijd winnen dan ipv over 2 duels waardoor je een wedstrijd anders benaderd.

21 juni 2023 om 10:36

Ja want over twee duels had Barca die achterstand van 6 doelpunten wel even om weten te draaien. Hou toch op man, Bayern was zo extreem dominant dat jaar. Die hadden alle potten gewonnen, ook als er geen corona was. Tweede wedstrijd tegen Lyon hadden ze ook makkelijk gewonnen natuurlijk. Dat Bayern gaat de boeken in als één van de beste elftallen ooit en dat is zeker wel aan Flick te danken.

21 juni 2023 om 12:29

Lol als of Barca en Lyon in die 2e ontmoeting niet verslagen zal worden. Het werd notabene 8-2 en 3-0 man.

Flick zou beter zijn dan Pep omdat hij wel met Bayern de Champions League won. Zo zie je maar weer dat het makkelijker is om aan de top te komen, dan er te blijven. Ancelotti, Pep, Klopp, Zidane en voorheen nog Mourinho. Trainers die het minimaal 10 jaar of langer in de absolute top hebben laten zien. Het is niet voor iedereen weggelegd.Edit. Heb Ferguson en Wenger etc weggelaten omdat zij niet meer werkzaam zijn als trainer.

21 juni 2023 om 08:48

Zidane is niet zo lang trainer geweest. Jammer dat hij niet ergens anders nog aan de bak gaat

21 juni 2023 om 08:53

Bang om te falen wellicht? Bij Real had hij absolute wereldsterren in hun prime. Juist nu zou hij bij zijn andere grote liefdes zoals Juve of Marseille moeten instappen.

21 juni 2023 om 09:00

Je hebt gelijk. Misschien hoort Zidane niet in dit rijtje thuis als je zegt 10 jaar of langer aan de top te staan.

21 juni 2023 om 12:11

Ik vind dit altijd van die non-argumenten die nauwelijks inhoudelijk ingaan op het onderwerp. Als Guardiola een kwetsbare verdediging heeft, wordt er 120-150 miljoen euro tegenaan gesmeten en kan hij een blik nieuwe verdedigers lostrekken. Die luxe heb je niet bij het nationale elftal als er niet veel loopt.

Het was algemeen bekend dat de huidige Duitse ploeg op bepaalde vlakken erg kwetsbaar is, ondanks het feit dat ze een aantal uitstekende spelers hebben. Echter is die verdediging onthutsend zwak en mist het een leider voorin; een topspits. Dat heeft verder helemaal niets met Guardiola of de Champions League te maken.

Flick leek inderdaad een wondertrainer, Bayern was zo dominant en goed toen. Met Musiala, Gundogan, Sané en Kimmich moet er toch meer uit te halen zijn dan nu gebeurt. Los van sommige verdedigers zouden we voor oranje een moord doen voor dergelijke voetballers.

Heb je eindelijk een prijs binnen handbereik. “ Lachertje van Europa “ en dan pakken die Duitsers die ook al weer net voor je neus weg. Het zit ook niet mee hè.

We zijn niet alleen mensen. Elk land heeft wel dit soort jaren. Gelukkig maar.

21 juni 2023 om 08:53

Wanneer begint dat toernooi? Finale zal dan sowieso wel Nederland - Duitsland worden :P

Maar hoe serieus kan je dit nemen? Een oefenduel net na het seizoen voorbij is

Het is ook een lastige situatie voor Flick. Op het middenveld en voorin is de keuze nog steeds reuze, zelfs nu Duitsland toch wat mindere lichtingen heeft. Echter is die verdediging gewoon erg kwetsbaar. Ze hebben eigenlijk alleen Rudiger, maar dat is ook geen niveautje Ramos of zo. Ook heeft het geen topspits. Zo zie je maar dat zelfs de grote landen periodes hebben waarin het allemaal minder gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren