Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

BILD: Laporta weet wie Xavi moet opvolgen en dringt aan op topkandidaat

Laatste update:

Hansi Flick is hot candidate voor de opvolging van Xavi bij FC Barcelona, weet Christian Falk. De journalist van BILD en Sport Bild meldt dat president Joan Laporta zich intern zelfs al hard maakt voor de komst van de Duitse oefenmeester. Flick zou zelf ook wel oren hebben naar een buitenlandse uitdaging. Xavi vertrekt aan het eind van dit seizoen, zo maakte hij zaterdagavond bekend.

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Villarreal (3-5) zorgde Xavi voor een shock in de voetbalwereld. De trainer vond het genoeg geweest en achtte de tijd rijp om te vertrekken uit Spotify Camp Nou.

"Er is geen weg terug, het is tijd voor verandering. Als Culé (fan van Barcelona, red.) denk ik dat het tijd is om te vertrekken", zo sprak Xavi op de persconferentie.

Nu blijkt dat Flick topkandidaat is om de Spanjaard op te volgen. Flick zit al sinds september zonder klus, toen hij werd ontslagen als Duitse bondscoach.

Inmiddels zou de 58-jarige keuzeheer wel weer openstaan voor een uitdaging. Dat die zich voor het eerst in zijn carrière in het buitenland bevindt, zorgt voor extra charme.

Flick was afgelopen jaar de eerste Duitse bondscoach ooit die zijn congé kreeg. Die Mannschaft won vrijwel geen pot sinds het WK in Qatar en een 1-4 thuisnederlaag tegen Japan was de druppel voor de Duitse bond.

Flick werd opgevolgd door Julian Nagelsmann, die hem twee jaar daarvoor had afgelost als trainer van Bayern München. Nagelsmann krijgt het echter al even moeilijk aan de praat als Flick.

Open sollicitatie
Elders in Duitsland deed zich zondag een opvallende 'open sollicitatie' voor inzake de vacature bij Barcelona. Bayern-trainer Thomas Tuchel sprak zich op een evenement voor fans lovend uit over de Spaanse competitie, en zei 'nog graag een keer te willen verhuizen'.

Tuchel staat pas sinds maart aan het roer bij Bayern, toen hij de ontslagen Nagelsmann opvolgde. Hij beschikt nog over een contract in de Allianz Arena tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hansi Flick zou ik echt geweldig vinden als opvolger voor Xavi en wil hem ook graag bij Barca zien.

En Flick past ook perfect bij Barca als je het mij vraagt. hoe hij Bayern liet spelen in het seizoen toen Bayern de treble won in 2019-20 was gewoon bijna het zelfde als hoe Guardiola speelde met Barca in 2010 etc.

28 januari 2024 om 22:36

Hij past zeker bij Barca maar hoe Bayern speelde was toch echt wel anders als Barcelona van die tijd. Barcelona had aanvallen van 30+ passes naar elkaar toe tot de goal. Hansi speelde powerplay om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Goals waar maar 4-5 pasen aan vooraf gingen kwamen regelmatig voor en dat heb ik niet gezien van het Barcelona van guardiola.

28 januari 2024 om 22:50

Flick hanteerde meer een moderne stijl idd. Maar het was in ieder geval wel attractief voetbal en dat is wat elke Barca fan wil zien denk ik. En het materiaal komt opzich redelijk overeen met wat hij bij Bayern had. Tuurlijk was Bayerns aanval tien keer beter dan dat van Barca nu maar het middenveld en de verdediging is niet perse slechter.

28 januari 2024 om 22:57

@tijger-wit

Nou hij deed dat wel degelijk bij de 2-8 tegen Barca in 2020

Hansi Flick heeft ook gewoon de juiste spelers om dit Barca heel ver te brengen en heeft ook meer ervaring dan Xavi bijvoorbeeld.

28 januari 2024 om 23:00

De verdediging van Barcelona niet perse slechter dan dat van Flick's Bayern? Als je dat zegt heb je die verdediging dus niet zien spelen.

28 januari 2024 om 23:12

@RM1335. In huidige vorm Natuurlijk niet. Maar Araujo in top vorm is gewoon een van de beste verdedigers ter wereld, kijk maar naar vorig jaar. Kounde is een stabiele verdediger in vorm, met name als rechtsback. Zelfde geldt voor Christensen als centrale verdediger. Balde kun je in dezelfde rol als Davies gebruiken, gezien hun snelheid. En met Hector Fort en Cubarsi die indruk beginnen te maken heb je in potentie een prima verdediging.

28 januari 2024 om 23:30

Je weet dat daar Davies, Alaba, Boateng en Pavard in hun prime stonden toch? Met Neuer onder de lat en Kimmich daarvoor? Deze verdediging van Barcelona is nooit in de buurt van die groep gekomen en zal in hun handjes mogen klappen als ze dat niveau ooit zullen benaderen. De jonkies zijn veelbelovend, maar ik denk dat je je ploeg iets overschat.

29 januari 2024 om 00:12

Bayern had toen een fantastische verdediging idd. Mede ook door Kimmich en Goretzka die daarvoor stonden. Die toen toch wel een niveau'tje hoger waren dan Frenkie en Gundogan maar ik denk niet dat ik Barca's verdediging perse overschat. Ik zeg ook niet voor niets in potentie. Op dit moment komt het er gewoon niet uit. En dat komt met name door de dramatische aanval van Barcelona waardoor alle druk op de verdediging komt te liggen. Vorig jaar kwam je er mee weg omdat de verdediging in top vorm was. Nu zitten ze met een vormdip zonder Ter Stegen en zie je dat nu terug in de resultaten. Maar wat er nu is, betekent natuurlijk niet dat dat de komende jaren zo blijft. Ik heb persoonlijk voldoende vertrouwen in de huidige verdedigers. Of ze zo goed als Bayerns verdediging gaan worden gaat de toekomst ons vertellen.

29 januari 2024 om 01:23

@leukspelletje

In wat voor opzicht komt het materiaal overeen? Bayern onder Hansi en altijd eigenlijk wel speelt op veel athletische vermogen en kracht los van techniek en heeft daar ook altijd al de spelers voor gehad waar ook op het middenveld en aanval vaak fysiek sterke spelers staan met een beetje lengte.

Ik zie los van de defensie echt amper vergelijkbaar materiaal. Maar goed het spel in La Liga en de Bundesliga is ook anders, dus misschien gaat hij gewoon anders spelen natuurlijk.

Guardiola speelt ook al jaren niet meer zoals bij Barcelona.

28 januari 2024 om 22:45

Won hij toen niet met 8-2 van Barcelona? (;

29 januari 2024 om 01:08

Ik vind het echt bijzonder dat je de vergelijking maakt tussen Barcelona onder Guardiola en het Bayern onder Flick. Dat waren echt volstrekt andere ploegen, die ieder op hun eigen manier heel erg goed waren. Het is echt compleet niet waar dat dat “bijna hetzelfde als hoe guardiola speelde met Barca in 2010” was.

Klopp zou geweldig zijn!

28 januari 2024 om 22:42

Klopp wilt het rustiger aan gaan doen. Denk je dat Barcelona coachen daar dan tussen past?

29 januari 2024 om 09:13

Zou me werkelijk waar helemaal niks verbazen als hij inspringt.

29 januari 2024 om 11:27

Klopp heeft al duidelijk gezegd dat hij geen club en geen land gaat coachen volgend seizoen. Hij wilde stoppen bij Liverpool omdat het een hele stressvolle baan is om coach te zijn daar. Denk je serieus dat hij bij Barcelona gaat instappen waar diezelfde Xavi er ook mee kapt omdat de druk hoog is. Daarnaast is er bij Barcelona niet veel mogelijk qua financiën. Klopp gaat zeker niet instappen.

29 januari 2024 om 14:58

Aha oke, dat wist ik niet. In dat geval lijkt het me niet reëel inderdaad.

Flick zou een goede keuze kunnen zijn. Het kwam er niet helemaal uit bij Duitsland maar ik betwijfel of het wel helemaal zijn fout was. Tuurlijk heb ik liever Klopp maar die gaat voor 99% zeker een sabbatical nemen. Of hij stopt misschien wel helemaal met trainen. Maar Flick lijkt mij van de mogelijke opties de beste en ook veiligste optie.

Hoop dat Frenkie een transfer gaat maken naar Engeland. Mooi moment nu voor!

De man die volgens alle "kenners" hier beter is dan Guardiola, omdat ie met Bayern wel de CL wist te winnen. Het zal mij benieuwen.

Waarom werd mijn suggestie op Pascal Jansen verwijderd? Heeft met AZ toch mooie dingen bereikt de afgelopen jaren. Heeft ook veel meer ervaring dan bv Xavi toen hij instapte bij Barcelona, en daarbij zal hij ook genoegen nemen met een veel lager salaris waardoor Barcelona wat meer salaris in het elftal kan steken. Daarbij ook een trainer die het volgens de "hollandse school" wil doen, deze visie sluit ook goed aan bij Barcelona! Ik zie alleen maar voordelen. Dat hij in dat geval sowieso niet naar Ajax gaat neem ik in dit geval maar voor lief, erg spijtig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren