Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsland legt hoofd van Flick op hakblok; BILD weet zelfs al opvolger

Laatste update:

De toekomst van Hansi Flick bij het Duitse elftal hangt aan een zijden draadje. Duitsland blameerde zich zaterdag voor de zoveelste keer op rij met een 1-4 nederlaag tegen Japan. De Duitse pers is onverbiddelijk en schrijft de bondscoach per direct naar de uitgang. BILD heeft zelfs al een opvolger in gedachten.

Door de nederlaag in Wolfsburg is Duitsland al vijf duels op rij zonder winst. Die Mannschaft hoeft zich vanwege de organisatierol niet te plaatsen voor het EK, maar de Duitse pers vreest juist een vroege uitschakeling óp het toernooi. "Als dit ons EK-team is, moeten we waarschijnlijk bang en ongerust worden", schrijft Sport Bild bijvoorbeeld. "Het lijkt alsof alleen een wonder Flick kan redden in de oefenwedstrijden tegen vice-wereldkampioen Frankrijk dinsdag." Ook BILD luidt de noodklok: "Flick heeft alles geruïneerd dit jaar. Geen van zijn ideeën werkte op het veld. En hij nam de spelers hun veiligheid en zelfvertrouwen af."

De Duitse boulevardkrant weet wel wie het tij moet keren: Matthias Sammer. De voormalig coach van onder meer VfB Stuttgart wordt één van de opties genoemd naast Oliver Glasner en Julian Nagelsmann. "Hij staat voor wat ons voetbal nodig heeft om dingen op korte termijn om te draaien: ambitie, de wil om te winnen, professionele competentie. Hopelijk kunnen we hem warm maken voor de job."

Flick zei zaterdag zelf nog vertrouwen te hebben in zijn positie. "Ik ben positief en ik kan beloven dat we goed zijn voorbereid", sprak hij tegenover de pers. "In de afgelopen twee weken ben ik naar veel spelers toegegaan en hebben we gepraat over de toekomst, mijn verwachtingen en de rollen die de spelers moeten invullen. De gesprekken gaven me vertrouwen dat het team begrijpt wat eraan zit te komen. Dat was een keerpunt, een nieuwe fase is aangebroken. Vanaf nu willen we het kernteam doen gelden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me toch af waar het hem in zit, want de selectie is niet onaardig. Sterker nog, als je er een team van maakt is Duitsland mijn inziens een outsider voor de titel. Wellicht dat Der Kaiser een antwoord heeft? Hij heeft wel kijk op het Duits spelletje.

10 september 2023 om 10:55

Nou inderdaad, ik zie onder het wedstrijdverslag comments dat de selectie matig is maar vind dat echt onzin. Spelers als Ter Stegen, Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Gundogan, Wirtz, Sane, en Musiala. Dat is gewoon topniveau. Zou je veel meer uit moeten kunnen halen dan dit natuurlijk.

10 september 2023 om 14:55

In mijn optiek moet je spelers gewoon op de beste posities neerzetten. Schlotterbeck en Kimmich op de backs zijn lachwekkend. Helemaal omdat Henrichs en Raum beiden in topvorm zijn. Fullkrug hoort gewoon in de spits die past perfect tussen al die technische spelers. Havertz bij Duitsland is wel klaar lijkt mij innmiddels.

Flick is inderdaad niet best sinds hij bondscoach van Duitsland is. Hij speelt veel te veel het Bayern spel waar die succesvol mee was geworden. Alleen het materiaal wat hij heeft met Duitsland is natuurlijk niet hetzelfde als wat hij had bij Bayern. Verdediging staat veel te hoog en aanvallend is het gewoon niet goed genoeg. Daarom worden ze er steeds bij elke counter helemaal weggespeeld. Ze hebben al 5 wedstrijden achter elkaar niet gewonnen en dat tegen Oekraïne, Polen en Colombia. Ziet er niet rooskleurig uit voor Duitsland volgend jaar op hun eigen Ek...

10 september 2023 om 10:07

Havertz in de spits werkt ook niet

10 september 2023 om 10:11

Ze missen een topspits. Ik zou spelen met Gnarby als valse 9.

10 september 2023 om 10:47

Een van de grootste problemen is juist dat ie spitsen gebruikt die geen spitsen zijn.
Nee Fullkrug is geen wereldtop, maar hij past perfect in dit team met spelers als Sane , Gnabry en Musiala om hem heen. Je zag op het Wk ook dat het gelijk veel makkelijker ging zodra hij inviel.

Dit soort spelers hebben altijd gerendeerd bij Duitsland. Zie bijvoorbeeld Gomez en Klose.
Gomez was zelfs allang over zn top heen bij Besiktas, maar was nog steeds van waarde voor Duitsland.

Terecht dat Flick ontslagen wordt, hij heeft aardig de tijd gehad om er iets van te maken. Had wel echt verwacht dat hij de verlosser was, maar er is letterlijk geen enkele progressie gemaakt sinds Low.
Schweinsteiger maakte een goed punt onlangs… Duitsers willen te mooi spelen, het gaat ze er niet meer om om voor elke meter rennen 90min lang. Volgende coach moet back to the basics en de spelers kapot laten rennen zoals vroeger, die mentaliteit terug zien te krijgen. De enige binnen de basis elf die die mentaliteit heeft is momenteel enkel Kimmich.

10 september 2023 om 11:14

Klopt je kan beter een spits gebruiken zoals Fullkrug dan alweer spelen met Havertz.

Tjah sinds het wk 6 wedstrijden gespeeld, waarvan nu 5 wedstrijden achterelkaar niet gewonnen.
Gelijk tegen Oekraã¯ne (na 3-1 achterstand) en verloren van Japan, Belgiã«, Polen en Colombia.

Ze hebben nog 4 wedstrijden tot het einde van het kalenderjaar, tegen Frankrijk, Usa, Mexico en Oostenrijk...
Waarbij de kans dus aannemelijk is dat ze de eerste volgende wedstrijd dus ook verliezen.

Tuurlijk het zijn oefenpotjes, maar niet goed voor het vertrouwen en voor de fans.

Materiaal is gewoon middelmatig, je hebt geen pure spits sinds Klose, Gomez tijdperk ten einde is. Daarnaast is de verdediging als een natte krant Mertescaker was ook geen topper maar de basis van het hele eftal was toen goed in elkaar gespeeld.

10 september 2023 om 10:19

Ik mis de echte sturm und drang Duitsers. De huidige spelers missen die over mijn lijk mentaliteit. Het gezelschap is nu ook veel meer gemêleerd. Dus wordt alles anders…..

10 september 2023 om 13:02

Je kan ook zeggen gemengd, als je in voetbal gerelateerd wilt blijven.

Geen aanval.

Over mijn lijk mentaliteit ben ik helemaal met je eens.

10 september 2023 om 14:05

Maar ook met dit materiaal hoor je met alle respect van Colombia en Japan te winnen. Je hebt nog steeds een ter stegen, kimmich, musiala, Sane.

Een beetje omhooggevallen coach. Teert op een paar niet bijzonder gerealiseerde successen bij Bayern München, maar bij de Mannshaft doet hij zo wat alles verkeerd wat er maar verkeerd kan gaan. Dit was zijn laatste wedstrijd als coach, die vliegt er vandaag of morgen terecht uit. Als we winnen van de Duitsers, moet dat wel tegen een top elftal zijn. Maar als Japan ook al met 1-4 wint, wat blijft er dan nog aan eer over om te winnen van onze Oosterburen???;-)))

10 september 2023 om 10:37

6 prijzen in 1 jaar vind jij niet bijzonder? Kijk vooral naar het verschil tussen Kovac en Flick. Hele knappe prestatie van hem.

10 september 2023 om 10:47

Als dat geen speciale prestatie meer was dan bestaan die inderdaad niet meer. Het verschil met Kovac was immens.

10 september 2023 om 12:43

Bij Bayern moet iedere redelijke coach kampioen worden, anders klopt er iets niet. Dus niets bijzonders. Nu met Duitsland er echte concurrentie is, moet hij zich bewijzen als coach. En we zien het resultaat. Dus niet overdrijven....

10 september 2023 om 12:55

En de CL? Iedere club vernedert. Als je 6 prijzen in 1 jaar niet bijzonder vind is niks meer bijzonder.

10 september 2023 om 16:41

Hij is inmiddels ontslagen. Blijkbaar denken ze op het Bondskantoor daar anders over....

10 september 2023 om 11:36

Het was zeker een bijzondere prestatie. Als je dat niet ziet..
Alleen blijkt nu wel dat het geen wereldcoach is, want een seizoen presteren of meerdere jaren is wel een groot verschil.

Lijkt me een heel interessante optie voor Real Madrid als opvolger van Ancelotti. Zeker met het huidige middenveld van Real.

Tijd begint te dringen voor Duitsland want zo word het toernooi in eigenland een fiasco

Wat waren die spelers van Duitsland slecht , terwijl de opstelling gewoon goed was naar mijn mening. Het kwam er gewoon niet uit in resultaat en om dit op de coach af te schuiven is weer zo makkelijk. Het verdedigen en omschakelen was verschrikkelijk en ik weet ook niet wat die Ter Stegen stond te doen bij doelpunt nummer 1 en 4 maar keepen dat was het niet. Slecht!

Duitsland en Nederland lijden aan dezelfde kwaal, dat ze op dit moment de kwaliteit missen om in hun 'huisstijl' te spelen (een aanvallende 4-3-3-achtige variant gebaseerd op positiespel).

Ook Duitsland kampt het met het probleem (zoals Nederland) dat het centraal achterin geen spelers heeft die met veel ruimte in de rug kunnen spelen (missen snelheid en/of wendbaarheid), maar tevens ook niet inschuiven op het middenveld om in balbezit een man-meer situatie te benutten. Voor Duitsland is het simpel: in de afgelopen negen wedstrijden hebben ze slechts eenmaal de nul weten te houden (tegen Peru).

Dus, kwetsbaar als je de bal niet hebt, weinig overtuigend wanneer je de bal wel hebt - zeker tegen teams die verdedigend en compact spelen. Wanneer je dat met je spelers niet kunt, is 3-4-3, of 4-3-3 niet het syteem dat je dient te hanteren omdat het je tekortkomingen niet compenseert, maar juist blootlegt.

Ik denk dat Duitsland er goed aan doet terug te gaan naar hun aanpak van de 20e eeuw, met hun 5-2-1-2-libero systeem: dat is min of meer het systeem dat Van Gaal hanteerde tijdens de twee wereldkampioenschappen onder zijn leiding. Dus ik zou ook niet raar opkijken wanneer niet Sammer, maar onze voetbalprofessor op leeftijd wordt benaderd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren