Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ziyech en Dijks keren terug in wedstrijdselectie van Ajax

Laatste update:

Ajax hield het donderdagavond nog behoorlijk lang spannend, maar verdedigde de voorsprong tegen Standard Luik met succes en boekte de zevende overwinning op rij. De ploeg van Peter Bosz speelt aankomende zondag opnieuw thuis, dan tegen FC Utrecht. En bij die ploeg is Ajax-huurling Richairo Zivkovic de laatste tijd goed in vorm.

/

Bosz heeft dat ook gezien: “Sinds Richairo erin staat, is Utrecht beter gaan spelen”, stelt de coach van Ajax op de website van zijn werkgever. “Afgelopen seizoen heeft FC Utrecht wel bewezen een uitstekende ploeg te hebben. Het gaat er zondag om gaan wie dominant is en het initiatief neemt. Ik hoop dat Utrecht het moeilijk krijgt tegen ons.”

Bosz kan tegen Utrecht weer een beroep doen op Hakim Ziyech, die tegen Standard ontbrak vanwege een schorsing. Mitchell Dijks deed niet mee omdat hij ziek was, maar vrijdag trainde hij alweer mee. Zaterdag beslist Bosz of hij de linksback in de wedstrijdselectie opneemt: “We zullen zien hoe hij ervoor staat.”

Update 1 oktober 15.02 uur - Ziyech en Dijks keren terug in wedstrijdselectie van Ajax
Mitchell Dijks kan zondag zijn rentree maken voor Ajax. De linksachter maakt deel uit van de twintigkoppige selectie voor het duel met FC Utrecht, zo maakt de club uit Amsterdam via de officiële kanalen bekend. Hakim Ziyech sluit na zijn schorsing tegen Standard Luik ook weer aan.

Denk je dat Ajax gaat winnen van FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Riedewald of Dijks moet weer spelen tegen Utrecht. Sinkgraven moet eruit. Verdedigend is hij te onervaren. Hopelijk gaat Bosz een keer met onderstaande opstelling spelen, ik vind het onbegrijpelijk dat hij deze opstelling nog niet geprobeerd heeft. Verdedigend zou het zo veel stabieler moeten zijn:

Onana
Tete Sanchez Riedewald Dijks
Klaassen Ziyech Bazoer
Traore Dolberg Younes

30 september 2016 om 14:29

De snelheid doe Sinkgraven heeft wordt schromelijk onderschat, al is hij niet zo snel *als Dijks. Riedewald daarintegen is minder snel.

30 september 2016 om 14:37

In welk opzicht wordt het dan onderschat? Dijks is aanvallend matig tot slecht, Sinkgraven is verdedigend kwetsbaar maar zonder directe tegenstander zeker een goed eoptie. Utrecht speelt 4-4-2 dus ik denk dat je wel met Sinkgraven kunt beginnen.

30 september 2016 om 14:48

Dat schrijf ik toch? Qua snelheid wordt hij onderschat... Heb je de wedstrijden van hem als linksback niet gezien? Verdedigend, ook één op éën stond hij zijn mannetje, ook fysiek trouwens. Tot nu toe toonde hij niet aan verdedigend kwetsbaar te zijn.

30 september 2016 om 14:49

Stylo, jij snapt het! Dit is de opstelling die ze moeten spelen idd. Schone en Bazoer kunnen af en toe nog wisselen. En Krul straks natuurlijk als keepert. Onana's tijd komt nog wel.

30 september 2016 om 14:50

@buitenspelval Wedstrijd van gisteren niet bekeken ? Sinkgraven verdedigend erg kwetsbaar in combinatie met Younes die niet meeverdedigde.
Ajax mocht van geluk spreken dat het geen tegengoal incasseerde gisteren.

30 september 2016 om 15:05

@stylo Dijks zou het gisteren ook moeilijk hebben gehad. Sinkgraven stond de hele tijd tegen twee man door Younes. Hij was best onzeker op een gegeven moment door een paar foute passes, maar dat hij verdedigend kwetsbaar was had denk ik vooral met Younes te maken.

30 september 2016 om 15:13

@stylogmang

Wat denk je zelf, rare vraag of ik wedstrijd heb gekeken. Als ik dat niet had gedaan, dan zou ik er toch niet een oordeel over hebben gegeven.

Gisteren was de linkerflank bij tijd en wijlen wat instabiel ja, zoals het hele elftal dat in de tweede helft was. De afstemming met Younes was niet altijd optimaal, vreemd lijkt dat mij niet na twee wedstrijden.

Zoals er gisteren in de nabeschouwing ook al terecht gesteld werd, was dat vooral de makke van Younes, dat het op links ook minder liep, Die deed vaak verdedigend geen stap teveel en nam niet altijd even consequent de positie over als Sinkgraven mee opkwam. Die onkunde lijkt me op het conto van Younes bij te schrijven.

Dat Ajax gisteren van geluk mocht spreken geen treffer tegen te krijgen op het einde is overigens niet te wijten aan de linkerflank. De twee grote kansen van Standard gingen beiden over de resmchterflank van Ajax. Dat moet jou toch ook opgevallen zijn; je hebt immers de wedstrijd gezien.

30 september 2016 om 15:45

Ben het met Simonsays eens. Utrecht speelt met twee spitsen, dan kan Sinkgraven prima spelen, want dan speel je eigenlijk 3-4-3.
Overigens vind ik dat Sinkgraven hetbniet verkeerd doet in een voor hem totaal andere rol. Het probleem is vooral dat Younes al zijn energie spaart voor aanvallende acties en verdedigend weinig doet.

Ben erg fan van Younes, was vorig seizoen een van de beste spelers, maar zou El Ghazi wel de kans zien krijgen op linksbuiten. Die verdedigt beter mee (althans dat kan hij), meer speelminuten zouden hem goed doen en het houdt Younes scherp.

30 september 2016 om 15:46

Ik begrijp wel dat Bosz die opstelling nog niet geprobeerd heeft. Hij is namelijk een liefhebber en niet laf. Daarom speelt hij met 2 aanvallende middenvelders en met 2 aanvallende backs. Jouw opstelling zou weer een paar stappen terug zijn.

1 oktober 2016 om 16:13

Utrecht speelt met 2 aanvallers, de backs zullen dus geen directe tegenstander hebben en een van de backs zal wel rugdekking moeten geven. Dan zal Sinkgraven juist opgesteld moeten werden. Hij kan dan eventueel aansluiten met het middenveld

Onana
Tete - Sanchez - Westerman/Viergever - Sinkgraven
Bazoer - Klaassen/Gudelj
Ziyech
Traore - Dolberg - Younes

Veltman speelt de laatste tijd als een meisje, Westerman en Viergever hebben mij nog niet overtuigd maar haalden tijdens hun laatste optredens geen onvoldoende. Gudelj en Klaassen verdienen beiden om even te banken. Niet omdat ze geen inzet hebben zoals Veltman, maar spelen beiden niet zo best.

1 oktober 2016 om 16:19

Doordat ik op de app zit, kan ik niet mijn eigen bericht wijzigen en wordt het hier onoverzichtelijk geplaatst (voetbalzone, doe daar wat aan als het mogelijk is).

Ik zie dat ik Riedewald ben vergeten. Hij zal bij mij naast Sanchez staan.

1 oktober 2016 om 16:31

Sinkgraven is geen linksback, maar hij functioneert er prima! Het snellere voetbal van de laatste drie wedstrijden komt mede door Sinkgraven. In situaties waarin Dijks zou terugspelen gaat het bij Sinkgraven altijd vooruit. Wil je terug naar het oeveloos achterin rondspelen? Dan moet je idd Dijks opstellen! Tete ipv Veltman ben ik het wel mee eens.

Ajax had Zivkovic gisteren goed kunnen gebruiken als counterspits met snelheid gisteren in de tweede helft tegen Standard.

30 september 2016 om 15:19

Ik vind Zivkovic een groot talent, na Dolberg en Unal misschien wel het grootste spitsen talent in de eredivisie. Maar ik dnek dat met de 'deukjes' die hij afgelopen heeft de afgelopen twee jaar (ondanks zijn vele doelpunten in de Jl), is het belangrijk dat hij gewoon een heel jaar afmaakt en 25-30 wedstrijden in de benen krijgt. Cassierra is ook erg snel, die vind ik prima als tweede optie terwijl hij zijn doelpunten maakt in de JL.

30 september 2016 om 15:49

Casseira is een stuk minder snel en ook minder trefzeker. In principe kan El Ghazi ook de rol van counteraanvaller oppakken ware het niet dat hij gigantisch uit vorm is.

Zivkovic moet gewoon veel wedstrijden spelen in de eredivisie en dat gaat bij Ajax niet gebeuren.

Als Zivkovic het goed blijft doen lekker als wisselgeld inzetten voor Haller. Man wat zou die goed uitkomen voor Ajax. Kan een Dolberg lekker in de luwte uitgroeien tot die weg is. Overigens verwacht ik een gelijkspel. Utrecht altijd lastig

30 september 2016 om 14:29

Ik zie liever een ervaren spits als Huntelaar of Soriano komen. En het liefste in de winterstop al aangezien Dolberg nog geen seizoen lang constant zal presteren en Cassierra nog niet het gewenste niveau heeft.

30 september 2016 om 14:32

Ik niet. Zie liever een speler komen mid-career die in de bloei komt. Altijd maar weer afwachten met die ouwe rotten.

30 september 2016 om 14:36

Huntelaar is wel een ander geval dan Heitinga en Westermann vind ik. Hij zou in de eredivisie zeker nog wel minimaal 20 goals per seizoen moeten kunnen maken.

30 september 2016 om 14:39

Die zijn niet betaalbaar voor Ajax dat is het probleem.

30 september 2016 om 14:43

Ja Huntelaar schiet ze er bij schalke immers ook in alsof het niets is. Zou wel fijn ze als je spelers nog in Oranje spelen. Als Dost en Janssen al verder zijn heb ik vraagtekens bij Huntelaar.

30 september 2016 om 14:45

Huntelaar heeft een speciale Ajax clausule in zijn contract staan geloof ik en zal ook wel weten dat hij fors salaris moet inleveren als hij terug naar Ajax zou willen. Op gegeven moment wordt het voor Huntelaar ook tijd om een stap terug te doen gezien zijn leeftijd.
En hij is niet iemand die ergens ver in China gaat spelen om daar te gaan cashen.

30 september 2016 om 15:52

Waarom zou je nog een spits willen hebben? Dolberg is ideaal. Casseira is iets minder compleet maar wel een prima voetballer. Die twee kunnen het prima opvullen. Een extra spits zou alleen maar hun ontwikkeling in de weg zitten.

30 september 2016 om 15:55

Is hun ontwikkeling belangrijker dan de titel winnen?

30 september 2016 om 17:05

Dan ga je ervan uit dat een nieuwe spits beter zou presteren wat verre van een zekerheid is. We hebben sinds Pantelic geen spits meer gehad die goed bij Ajax paste.

Overigens heeft Overmars van de zomer geprobeerd om Huntelaar te halen maar die wilde niet.

30 september 2016 om 17:18

Met aankopen loop je nu eenmaal een risico dat ze geen zekerheid zijn. Ik schat Huntelaar echter in als nog steeds een prima spits voor Ajax. Dat hij afgelopen zomer niet wilde betekent nog niet dat hij binnenkort ook niet meer naar Ajax wilt.

30 september 2016 om 17:47

Xyzz ja je hebt nu Dolberg. Maar die gaat ook nog een dip krijgen. Al zijn schoten zitten er haast in. Dat moyenne en deze flow stopt een keer. Zij het door een blessure of vormverlies. Bazoer was ook de nieuwe yaya toure.

30 september 2016 om 23:40

Dan heb je Casseirra.

1 oktober 2016 om 15:10

Ik hoef Huntelaar nu niet meer terug te zien. We hebben genoeg mogelijkheden in de punt can de aanval.
Dolberg..Cassierra..Traore..en de uit vorm zijnde Gahzi.

30 september 2016 om 15:59

Mentalist, wat heb je toch met die overschatte Haller. Die vind ik niet beter dan Dolberg, en Cassiera is ook een talentvolle spits. Liever een Huntelaar of Soriano die werd voorgedragen door een ander lid.

30 september 2016 om 17:46

Ondergewaardeerd juist. Die jongen is zo handig in de kleine ruimte. Geweldig.

2 oktober 2016 om 14:44

Mentalist, waar heb je dat gezien? Utrecht speelt niet eens in kleine ruimtes.

Ik zou 'Usain' Zivkovic nog lang niet afschrijven. Ajax heeft nu maar 3 spitsen waarvan 2 ook veel op de flanken spelen (Traore rechts en Cassiera links). Zivkovic in deze vorm zou echt niet misstaan als (2e) spits bij Ajax. Ook is hij nog erg jong en geloof ik erin dat als hij zijn koppie erbij houdt zich nog ver kan doorontwikkelen.

30 september 2016 om 14:33

Ajax verhuurt Zivkovic ook niet voor niets, hij is nog lang niet afgeschreven door de club. In potentie is hij een prima spits die nog steeds niet aan zijn plafond zit. Hij begint nu eindelijk volwassen trekjes te vertonen als profvoetballer en dat is een belangrijke stap. Er zit nog voldoende muziek in deze jongen.

30 september 2016 om 14:33

Alleen het probleem met Zivkovic is dat hij nu weer als counterspits wordt gebruikt terwijl hij bij Ajax een meevoetballende spits moet zijn zoals Dolberg maar die kwaliteiten heeft hij niet.
En dan zal hij volgend seizoen gewoon weer als derde in de pikorde staan achter Dolberg en Cassierra.
Daar schiet hij dus helemaal niks mee op voor zijn carrière dus zal het beter zijn om hem dan te verkopen.

30 september 2016 om 14:39

Ik zou niet weten waarom Zivkovic volgend jaar niet de gehuurde Traore op rechts zou kunnen vervangen. Snel, redelijk behendig, geen dubbele dekking.

30 september 2016 om 14:40

Zivko kan zich technisch nog echt wel ontwikkelen, goed genoeg om bij Ajax ook nog een rol op de flanken in te nemen op termijn. Ook als spits in wedstrijden waar Ajax moet inzakken tegen Europees sterkere tegenstanders kan hij zeer waardevol worden, zeker als Ziyech hem kan katapulteren in de vrije ruimte die er dan ontstaat.

30 september 2016 om 14:49

Zivkovic als rechtsbuiten was totaal geen succes bij Willem II. Geef Cerny de kans als rechtsbuiten en haal desnoods Bailey (of een andere rechtsbuiten) alsnog op. Heb je veel meer aan op de rechtsbuiten positie dan aan Zivkovic.

30 september 2016 om 14:50

Bailey is niet meer haalbaar man. Die gast is zo goed bezig.

30 september 2016 om 14:54

Mocht Bailey niet meer haalbaar blijken dan zijn er heus nog wel meer betere betaalbare rechtsbuitens te vinden dan Zivkovic.

30 september 2016 om 14:59

Ja idrissi bijvoorbeeld als hij zich zo stormachtig blijft Door ontwikkelen

30 september 2016 om 15:01

Inderdaad, die zou ik ook graag bij Ajax willen zien als rechtsbuiten mocht Bailey niet meer haalbaar blijken.

Zivkovic maakt misschien alleen een kansje om te concurreren met Younes voor de linksbuiten positie. Alhoewel er wel meerdere spelers daar kunnen spelen (Younes, Nouri, Sinkgraven, Cerny, Muric, Dekker).
Daarmee acht ik de kans groot dat Zivkovic verkocht gaat worden na dit seizoen. Hij heeft weinig kans op speeltijd.

30 september 2016 om 15:28

1-2 (zivco en seb) voor de thuisploeg scoort el ghazi.

30 september 2016 om 15:30

@stylogmang

Wake up, het wordt hier ook al opnieuw gezegd: Bailey komt niet, dat hebben zijn pa en hij al meerdere keren verkondigd en is dus definitief onhaalbaar.

En Willem ll als referentiekader opwerpen, dat Zivko niet geschikt is als rechtsbuiten. Het is alweer een jaar geleden dat hij daar speelde. Intussen heeft Zivko al enkele stappen omhoog gezet zoals hij duidelijk laat zien bij Utrecht.

Heel Willem ll was matig dat seizoen, dat eas geen goede plek voor hem op die fase van zijn ontwikkeling. Ajax haalde hem niet voor niets halverwege terug.

30 september 2016 om 15:41

@Buitenspelval Bailey en zijn pa hebben Ajax niet definitief afgeschreven voor eventueel volgend seizoen?

En je bent echt grappig, hij doet het bij Utrecht goed ja maar niet als rechtsbuiten.
Hij moet dus bij Utrecht als spits in een 2 spitsensysteem leren hoe hij volgend jaar bij Ajax als rechtsbuiten moet spelen?
En dat terwijl hij op die positie bij Willem II al dramatisch was?
Zivkovic gaat dan de Nederlandse geschiedenis in als de speler die het meest misbruikt werd.

30 september 2016 om 15:54

Zivkovic moet je gewoon afschrijven. Past totaal niet bij de speelstijl van Ajax. Dat was al duidelijk toen hij nog bij Groningen speelde. Gewoon een miskoop ondanks dat hij exceptionele kwaliteiten heeft.

30 september 2016 om 15:54

@stylogmang

Ik heb ook niet de intentie om grappig te zijn.

Bailey: 'ja, er was een aanbieding van Ajax. Maar denk je nu echt dat ik daarmee bezig was? Nee' ..... 'maar als ik hier (genk) vertrek, moet het naar een echt grote club zijn. In Engeland of Spanje.'

Lijkt me duidelijke taal.

30 september 2016 om 16:00

@buitenspelval En toen Ajax nog in de race was voor Bailey zei zijn vader nog dat zijn zoon dolgraag naar Ajax wilde.

30 september 2016 om 16:10

@stylogmang

Dat klopt, dat was toen Ajax nog een serieuze kandidaat was. Na de uitwedstrijd in Rostov is de familie er op teruggekomen Ajax nog als een optie te beschouwen.

Bizar hoe snel Ziyech al gemist werd bij Ajax. Een hard gelach voor iedereen op deze site die tegen zijn komst waren.
Mooi dat hij weer terug is, kan het weer genieten worden van Ajax.

Goed om te zien dat Mitchell Dijks fit genoeg is en gewoon kan spelen. Zelf hoop ik dat Dijks tegen FC Utrecht weer gewoon als linksback speelt, ipv Daley Sinkgraven en ja, Dijks maakt tot dusver een matige indruk en Sinkgraven heeft het tegen PEC Zwolle en Willem ll als linksback goed gespeeld, maar tegen Standard Luik ontstond er aan de linkerkant telkens een gapend gat en op de een of andere manier denk ik dat Sinkgraven, als hij als linksback zal spelen, tegen Utrecht het toch ook weer lastig zal krijgen.

En ja, Amin Younes verdedigd vrijwel nooit mee en dat is dus ook gewoon een van de redenen dat ik Dijks graag zie terugkeren in de opstelling, want op verdedigend gebied is Dijks toch wel een stuk beter dan Sinkgaven.

Eigenlijk, mits iedereen fit is, zie ik gewoon het liefst deze opstelling bij Ajax (zie opstelling), maar de kans dat dat zal gebeuren is klein, want tegen FC Utrecht (en de meeste wedstrijden) zal de opstelling uit Onana (natuurlijk Krul zodra hij fit is), Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks, Klaassen, Riedewald, Ziyech, Traoré, Dolberg en Younes bestaan.

Krul
Tete
Sánchez
Riedewald
Dijks
Klaassen
Bazoer
Ziyech
Traoré
Dolberg
Younes

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren