Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Vitesse noemt uitspraak Vermeulen over Van Wolfswinkel schandalig

Laatste update:

Vitesse verloor zaterdag door een doelpunt van Nigel Hassselbaink met 1-0 van Excelsior en een extra domper op de overwinning was de gele kaart die Ricky van Wolfswinkel pakte. De spits mist daardoor het duel met Feyenoord, maar weet nu in elk geval wel zeker dat hij in actie kan komen in de finale van de KNVB-Beker.

Vitesse neemt het zondag op eigen veld op tegen Feyenoord en een week later staat de confrontatie met AZ op het programma. Arno Vermeulen vermoedt dat Van Wolfswinkel expres geel pakte in Kralingen: “Hij maakte bonje, waarna hij geel kreeg. Ik heb het idee, al kan ik het niet bewijzen, dat het hem niet zo slecht uitkomt”, zei de analyticus bij Studio Voetbal.

“Hij heeft in interviews al vaker gezegd dat hij Feyenoord-fan is en dat hij hoopt dat ze kampioen worden. Hij pakt ook meteen zijn rust voor de bekerfinale, hij kan niet meer geblesseerd raken”, aldus Vermeulen. Pierre van Hooijdonk en Bert van Marwijk geloofden de lezing van hun collega niet, maar Emile Schelvis vindt de gedachte van Vermeulen niet zo vreemd: “Alle complottheorien komen nu ter sprake”, aldus de commentator in het voetbalpraatprogramma FC Rijnmond.

“We hielden er al rekening mee dat Vitesse een week voor de bekerfinale misschien met een iets ander gevoel naar de wedstrijd tegen Feyenoord kijkt. Het moet allemaal nog maar gebeuren. Uitwedstrijden zijn voor Feyenoord lastig. Maar er kan weinig gebeuren als ze de komende drie wedstrijden met dezelfde elf spelers kunnen spelen”, aldus Schelvis. Van Wolfswinkel staat overigens met achttien doelpunten gedeeld tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie dit seizoen.

Na afloop van het duel met Excelsior ontkende de doelpuntenmachine overigens al dat hij zich bewust op bon liet slingeren: “Ik ben professional en wil elke wedstrijd spelen. Het was een frustrerende avond en een frustrerend moment. Ik kreeg een elleboog en daar reageerde ik te enthousiast op. ‘Zie je dat niet, of zo?’, vroeg ik aan de scheidsrechter. Ik snap dat het moeilijk te zien is, maar dan snap je toch ook mijn reactie? Ik moet zeggen dat ik daar wel slimmer in moet zijn, ik ben oud en wijs genoeg om het niet te doen”, reageerde Van Wolfswinkel voor de camera van FOX Sports.

Update 17 april 20.32 uur - Vitesse noemt uitspraak Vermeulen over Van Wolfswinkel schandalig
Vitesse heeft geen goed woord over voor de uitspraak van Arno Vermeulen. De commentator insinueerde zondagavond bij Studio Voetbal dat Ricky van Wolfswinkel met opzet geel pakte tegen Excelsior, zodat hij niet in actie kan komen in de volgende wedstrijd tegen Feyenoord. "Hij heeft in interviews al vaker gezegd dat hij Feyenoord-fan is en dat hij hoopt dat ze kampioen worden", legde Vermeulen uit. Vitesse-directeur Joost de Wit reageert op Twitter: "Duidelijk dat Arno Vermeulen Ricky van Wolfswinkel niet kent, hij wil altijd meedoen en winnen. En dit op tv speculeren, schandalig."

Denk jij dat Ricky van Wolfswinkel opzettelijk geel pakte?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jah vast.. als dat zo zou zijn dan had dat veel eerder gekund en niet in minuut 94. En hij staat 2e in het topschutterslijstje dus ik denk dat hij dit zeer bewust gedaan heeft. Wat een kolder zeg pfff

17 april 2017 om 08:59

Dan loopt hij toch risico in de rest van de wedstrijd? Dan kan hij zo rood pakken. En stel als het moest om ergens een gele kaart te pakken kon hij dat niet meer?

17 april 2017 om 09:30

Ja, want als je ergens in de 70 ste minuut een kaart pakt heb je als spits wel heel veel risico om tegen een tweede aan te lopen... Bovendien had een rode kaart niet heel veel uitgemaakt. Ze waren al aan het verliezen, en door 2 keer geel te pakken mist hij ook Feyenoord en is hij zeker van de bekerfinale.

Alsof Ricky weet dat in de 94ste minuut nog een situatie voor doet om een kaart te pakken. Wat een alu-hoedje heb je als je dat gelooft... En dan noemen ze Feyenoorders vaak Calimero's.

17 april 2017 om 20:51

Of het nou wel of niet bewust is, de Knvb moet niet zo achterlijk plannen. Dit is je reinste competitievervalsing. Dat was vorig jaar ook al zo, belachelijk. En nu is Ajax er de dupe van, volgend jaar is het weer een andere club. Onzinnig, deze hele discussie kan voorkomen worden door de wedstrijd aan het einde van het seizoen te laten doorgaan als afsluiter van het voetbaljaar.

17 april 2017 om 23:01

Hoe kan ajax hier in vredesnaam de dupe van zijn? 5e gekeken kaart is schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd.
Afgelopen weekend was Manu geschorst, was Sparta of Nec hier ook de dupe van?

18 april 2017 om 00:56

Volgens mij bedoelt JizZzy dat bij het spelen van een bekerfinale tijdens de competitie clubs voorzichtiger zullen zijn bij de laatste wedstrijd voorafgaand aan de finale. Ze willen immers geen kaarten pakken of blessures oplopen die invloed kunnen hebben op de bekerwedstrijd. Vitesse zal dus veel voorzichtiger spelen tegen Feyenoord als wanneer ze een week later geen finale zouden hoeven te spelen. Dit jaar heeft Feyenoord daar baat bij, volgend jaar een andere club.

17 april 2017 om 09:02

Je kan toch duidelijk zien dat 'ie een feyenoord hoofd heeft Als ie feyenoord fan is moeten we als Ajacied trouwens juist blij zijn dat 'ie er niet bij is. Liever dan een geschorste v. Wolfswinkel naast het veld dan een ongemotiveerde v. Wolfswinkel op het veld.

17 april 2017 om 12:12

Ik denk dat het wel zo is, maar dan anders dan Vermeulen zegt. Volgens mij is het een doorgestoken gele kaart die in scene is gezet door Van Marwijk, v Hooijdonk, Excelsior en de scheidsrechter. Als Ricky voor Feyenoord is, kan het zijn dat hij zich wil laten zien in die wedstrijd. Zo zijn spelers ook. Dus de speler van Excelsior wacht het moment af waarin hij Ricky een kaart kan aansmeren. Omdat dat steeds niet lukt, dan maar een grove overtreding als een elleboogstoot. De scheids was toevallig op dat moment in de buurt, de rest vd wedstrijd zag hij bijna niets, dus dat moet opzet zijn geweest. Hij geeft een kaart die hij niet hoeft te geven, ook niet in de 94e minuut. Iemand fluistert Arno in dat het wel heel toevallig is, omdat ze weten hoe makkelijk Arno is te beinvloeden. En 's avonds op tv halen Bert en Pierre de kou uit de lucht door te zeggen dat Arno uit zijn nek kletst, wat iedereen al wist.

Zo moet het zijn gegaan of ik moet minder House of cards kijken

17 april 2017 om 21:31

Hoewel die Vermeulen totaal ongeloofwaardig is, kan ik me wel voorstellen dat het met het oog op de bekerfinale, hij gedacht heeft: ik kan hem beter nu pakken dan tegen Feyenoord. En daar is ook niet zo hee veel mis mee toch?

Natuurlijk pakte hij die kaart expres, Vitesse zet alles op alles om de beker te pakken en kunnen hem daar goed gebruiken tegen fey hoeven ze toch niet meer zo nodig.

17 april 2017 om 09:00

Het gaat wel om de nuance.

Doet hij het omdat hij koste wat het kost die bekerfinale wil spelen.

Of doet hij het omdat hij vroeger gezegd heeft een feyenoord supporter te zijn.

De eerste reden is wat voor te zeggen. De tweede reden is een heel goedkope manier van Arno om zijn minute of fame te krijgen tijdens deze titelrace.

17 april 2017 om 09:14

Dat maakt toch geen verschil? Gele kaarten in competitie wedstrijden en daaruit voortvloeiende schorsingen tellen alleen voor de competitie en niet voor de beker. Tenzij je direct rood pakt dan blijft de schorsing wel staan voor de bekercompetitie. Echter als je de week voor de finale direct rood pakt kan je in beroep gaan tegen de opgelegde schorsing en speel je de bekerfinale zodoende gewoon mee.
Dus deze complottheorie gaat niet op. 😉

Mr Vermeulen, een van de grootste anti voetbal 'kenners' van Nederland.
Hij verbreed voor het gemak nog even zijn werkterrein door zich ook schuldig te maken aan het beschimpen van iemands naam. Zonder enig bewijs op nationale televisie aangeven dat een professionele betaald voetbalspeler de boel loopt te belazeren.

Het tekent arno als persoon dat hij op een hele goedkope manier zieltjes wil winnen in deze spannende titelrace.

17 april 2017 om 10:08

Maar de reactie van van wolfswinkel na afloop was er nou niet een van een speler ie baalt dat hij geschorst is volgende week. Dat is op zich toch ook vreemd? wat dat betreft kan ik Arno Vermeulen wel volgen.
Maar aan de andere kant telt een vijfde gele weer niet voor de beker finale. Dus ja waarom zou hij het dan doen eigenlijk. Misschien moeten we er ons vooral niet al te druk om maken.

Dit is iets dat elk jaar weer terug komt. Misschien moet de beker finale gewoon na de competitie gepland worden. Ben je voor eens en voor altijd van dit gezeur af.

17 april 2017 om 10:28

Ik geloof ook niet dat hij er mee zit.. Net als de rest van Vitesse.. Is de wedstrijd tegen Feyenoord er eentje waar je door moet komen zonder blessures en rode kaarten.. Dat is belangrijkste, en als ze dan ook nog winnen is dat mooi!

17 april 2017 om 10:34

Ik denk dat zijn reactiee te maken had met het 'zekerstellen' van de bekerfinale. Als hij Feyenoord inderdaad een warm hart toedraagt, had ik hem liever in het veld gezien btw.

Ben het wel met je eens dat een bekerfinale zo op het eind van het seizoen wel wat bizar is.

Alsof van Wolfswinkel invloed kan uitoefenen vanaf de tribune? Als van Wolfswinkel al een Feyenoordsupporter zou zijn en invloed zou willen uitoefenen op de wedstrijd dan had hij natuurlijk beter in het veld kunnen staan in plaats van op de tribune te zitten?

17 april 2017 om 11:15

Expres een wedstrijd ontlopen omdat je fan bent van je tegenstander is niet fraai. Maar in een wedstrijd je tegenstander helpen door slecht te spelen is echt wel een paar stappen erger.

17 april 2017 om 12:44

Beide mee eens. Het lijkt mij dan ook een hersenspinsel van de heer Vermeulen. Vermeulen die ik eigenlijk nog nooit op een rake voetbal inhoudelijke opmerking heb kunnen betrappen. Mij is het dan ook een volledig raadsel dat iemand met zo weinig verstand van zaken chef sport is bij onze staatsomroep.

Wat dat betreft blijft dat hele kaartenverhaal in de beker toch competitievervalsing! Dat zie je nu weer terug. Misschien moeten ze die regel eens wijzigen.

Als je de wedstrijd hebt gezien zie je dat scheidsrechter Ed Janssen 2 fouten vlak daarvoor maakte. 1e een overtreding van buttner die geen overtreding was en 2e een overtreding op Rashica die niet werd gezien. Vlak daarna krijgt hij een elleboog in zijn gezicht (bewust of onbewust maar dat is voor een aanklager). Logisch dat hij dan afgeeft op de scheids! Ik vond het totaal geen bewuste kaart pakken.

Ps. En als Vitesse fan zeg ik spaar alle beste spelers en verlies maar als dat nodig is vam Feyenoord, maar ga vol voor de beker!

Zul je net zien dat ze de finale verliezen. Het gaat vaak mis als je met je hoofd ergens anders zit. Ook al gun ik het Vitesse wel.

18 april 2017 om 09:16

Waar zitten ze dan met hun hoofd?

Arno werd al haast door niemand serieus genomen. Maar met deze opmerking maakt hij zichzelf echt compleet belachelijk.

In het achterhoofd geloof ik best dat dit soort dingen gaan spelen. Als je op scherp staat ga je geen geel pakken tegen Feyenoord. En persoonlijk kun je tegen Feyenoord denk ik beter spelen met elf spelers die niet op scherp gaan en er vol voor kunnen gaan zonder geschorst te worden voor de finale. Als knvb zou je moeten stellen dat een schorsing in de beker lijd tot een schorsing in de beker en niet in de competitie of andersom! Dan krijg je dit soort dingen.

17 april 2017 om 09:40

Ja maar als ze op safe willen spelen met de op scherp staande spelers, dan stel je ze toch gewoon niet op...? Die vermeulen werkt echt de verkeerde dingen naar binnen en probeert dan ook met zo een arrogante houding zijn gelijk te halen daar aan tafel als anderen zijn mening in twijfel trekken.

17 april 2017 om 09:48

schorsing door aantal gele kaarten tellen helemaal niet voor de bekerfinale.. Alleen direct rood.

of bewust was? weet ik niet, kan best.. Tegen Feyenoord rust, dus zeker geen blessure of rode kaart.
Ik kan er niet mee zitten. v Wolfswinkel is er bij de 30ste.. Hopelijk komt de rest ook schadevrij de wedstrijd door! en als we hem dan ook nog winnen zou perfect zijn.. Maar eerste is voor mij belangrijker!

Ik wil best geloven dat hij hem bewust pakt. Maar niet omdat ie Feyenoordfan is.

Maar goed, als mensen dat willen denken best.. Er zal deze week nog wel wat meer druk vanuit Amsterdam komen.. Het is schattig! Maar niet iets waar wij ons druk om moeten maken, kies voor jezelf en de bekerfinale. Natuurlijk moet je proberen te winnen maar niet ten koste vd bekerfinale..

17 april 2017 om 11:14

Meestal werkt het zo dat als je een wedstrijd er half ingaat, dat het doorwerkt naar de bekerfinale en je soms nog wel eerder geblesseerd raakt. Bovendien de eindstand bepaald onder andere hoeveel TV geld je krijgt en de tegenstander in de play-off. Ik hoop dat Vitesse gewoon zijn sportieve plicht doet, niet meer en niet minder.

Al is het bewust, zou dat eerder zijn om de bekerfinale wel te spelen i.p.v. Feyenoord niet.

Blijft het belachelijk vinden - ongeacht dit verhaal - dat de bekerfinale tussen de 32e en 33e speelronde gespeeld wordt. Speel die finale aan het einde van het seizoen man. Alleen om die schijt play-offs heeft de Knvb dit verzonnen.

17 april 2017 om 11:09

Ja vind ik ook onzin, dat soort dingen spelen nu ineens mee.

Wat een slechte journalist hij zet hier gewoon iemand in een kwaad daglicht. Als hij de elleboog nog eens terug kijkt dan zou ik ook zo reageren. En we hebben deze week geleerd dat je er wel tegen in moet gaan anders word je alsnog gestraft (manu)

Ik ga niet in discussie van welles nietes maar de grootste fout ligt bij de Knvb , je moet de bekerfinale spelen na afloop van de competitie en niet tussen de voorlaatste en laatste competitie wedstrijd in , dan had dit voorkomen kunnen worden . Heel de organisatie van de Knvb hangt als los zand aan elkaar en er zit totaal geen structuur in deze organisatie , niet alleen met dit geval maar met alles is het huilen met de pet op.

17 april 2017 om 11:00

maakt weinig uit toch? Dan speel je de bekerfinale een week na de laatste competitieronde.. Wie weet wat er dan nog op het spel staat..

Als Ricky echt zou willen dat Feyenoord zou winnen dan had hij zelf wel gespeeld en dan zijn kansen gemist.. Nu mag zijn concurrent voor de spits positie spelen en reken er maar op dat die gemotiveerd is. Complete nonsens dus van Vermeulen. Het was sowieso van laag niveau dat gesprek. Van Marwijk herinnerde zich dat in zijn tijd als coach Feyenoord altijd won in Arnhem.... Volgens mij heeft hij in 5 jaar tijd maar 1 keer gewonnen in Arnhem...

18 april 2017 om 00:06

Bert zei dat ze het goed deden in Arnhem. Klopt ook maar wonnen zeker niet zo vaak hoor.

Zo'n kaart zou toch niet tellen voor de bekerfinale? Alhoewel ik toch denk dat het een bewustje was maar meer om niet zomaar geblesseerd te raken voor de bekerfinale of ongemotiveerd over te komen tegen Feyenoord mocht ie inderdaad fan zijn, want zo'n schorsing oplopen is veel makkelijker dan bij je trainer aangeven dat je niet zou willen spelen omdat je het niet kan opbrengen o.i.d. En wat klaagt die Vermeulen nou, liever dat hij er niet ongemotiveerd bij is dan wel

Misschien wel gunstig voor Ajax nu Zhang zich wil bewijzen in de spits bij Vitesse.....

Een gelijkspelletje in Arnhem zou mooi zijn

Waar of niet, Vitesse is natuurlijk met hele andere dingen bezig dan die wedstrijd tegen Feyenoord. Die komt voor Vitesse echt als een ongelegen tussendoortje, daar het voor Feyenoord een ware finale betreft. Ik kan me dan ook bijna niet voorstellen dat dit op een overwinning van Vitesse uitdraait.

Ik ga er dan ook een beetje vanuit dat de competitie komende zondag beslist gaat worden. Ongeacht het resultaat in Eindhoven is het bij winst van Feyenoord zo goed als zeker dat het kampioensfeest in Rotterdam gevierd wordt dit jaar. Indien ajax ook nog verliest of gelijk speelt, mag zelfs de champagne al koud gezet worden.

17 april 2017 om 12:23

Ik hou nog even een slag om de arm. Ik zie Ajax namelijk winnen in Eindhoven en degradatie kandidaten als Excelsior hebben in het verleden vaker bewezen een flinke doorn in het oog te zijn. Mocht Ajax gelijkspelen of verliezen, dan zet ik samen met jou de champagne koud

Wat een onzin, gaan ze die Vermeulen nog een keer van de buis halen, komt echt niks zinnigs uit en zijn voorkeur voor AZ staat op zijn voorhoofd geschreven. Nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen.

Even wat zinnigs, ik denk dat van Wolfswinkel een type is die Botteghin uitstekend kan bespelen. Een wat bewegelijkere en snellere spits is veel beter dus voor Ajax kan dit nog wel eens een geluk bij een ongeluk zijn, zeker nu Feyenoord moet komen ligt er gewoon ruimte die te benutten is. Rashica kan echt een sleutelrol hebben voor Vitesse.

Ik gun Feyenoord ook het kampioenschap. Maakt me niet meteen een feyenoordsupporter...

Dat is gewoon matchfixing hij wil dus gwn dat feyenoord zondag wint dan zou ik hem woensdag over een week ook gwn reserve zetten.

17 april 2017 om 22:42

Er worden het hele jaar door dingen gespeculeerd op de Nationale televisie. Waarom hoor je m de rest van het jaar niet? Dat het nu Arno Vermeulen is doet er niet echt toe.

Arno Vermeulen, meest irritante persoon op televisie (samen met Tom Egbers). Zelfbenoemd expert. Hoezo zit hij altijd bij studio voetbal? Ik ken nl niemand die hem graag mag horen praten.

Ach een beetje overdreven die ophef. Vermeulen maakt een insinuatie die hij onmogelijk hard kan maken, maar die op zich niet geheel onlogisch is als zijn aannames juist zijn. Ik kan me er als Ajacied moeilijk druk om maken mocht het juist zijn, want aan een spits die liever niet wil scoren of winnen zou Vitesse ook niks hebben in die wedstrijd. Dat zou natuurlijk wat onprofessioneel zijn van Van Wolfswinkel, maar ook moeilijk voorstelbaar dat je liever hebt dat je eigen team en club verliezen dan zou winnen.

Vitesse zit natuurlijk niet op dit soort aantijgingen te wachten, dus begrijpelijk dat de club zich uitlaat hierover.

Ik vind deze insinuaties echt niet kunnen. Net zoals ik net een artikel in de telegraaf zie dat Hahn echt niet zijn best gaat doen.

Dit is namelijk laster, van Wolfswinkel word in zijn goede naam aangetast. Ik zou rectificatie eisen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren