Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Van Leer ontkent: ‘Ik zo over Ajax praten? Nooit!’

Laatste update:

Benjamin van Leer staat nog altijd onder contract bij Ajax, maar de doelman speelt dit seizoen op huurbasis zijn wedstrijden voor NAC Breda. De Brabanders staan in de Eredivisie bekend om hun fanatiek aanhang en de sfeer die een ‘avondje NAC’ met zich meebrengt en Van Leer moet toegeven dat hij onder de indruk is van de atmosfeer in het Rat Verlegh Stadion.

“Ja. De Johan Cruijff ArenA is heel groot, daar heb je misschien wel evenveel echte supporters als bij NAC. Bij Ajax zijn veel toeristen, die je niet hoort”, tekent BN DeStem op uit de mond van de sluitpost. Ondanks dat het stadion van NAC veel kleiner is dan de thuishaven van Ajax, doet de sfeer er volgens de doelman niet onder voor die in Amsterdam.

“Hier heb je een kleiner stadion met alleen maar fanatieke supporters. Dan is het kabaal veel groter dan in een relatief saai stadion”, legt hij uit. Van Leer bereidt zich momenteel met NAC voor op een hete zondagmiddag, aangezien Willem II in de eerstvolgende wedstrijd op bezoek komt in Breda. De Parel van het Zuiden kan de punten tegen de aartsrivaal goed gebruiken, aangezien de club momenteel de laatste plaats in de Eredivisie bezet.

Update 18 oktober 11.20 uur - Van Leer ontkent: ‘Ik zo over Ajax praten? Nooit!’
Benjamin van Leer zei in BN DeStem onder meer dat er in de Johan Cruijff ArenA ‘misschien wel evenveel echte supporters’ zitten als in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. De doelman reageert via Instagram Stories op het interview dat hij gaf en impliceert verkeerd geciteerd te zijn: “Ik zo over Ajax praten? NOOIT! Dit is volledig uit zijn verband getrokken!”, aldus de door Ajax aan NAC verhuurde Van Leer.

Denk jij dat NAC gaat winnen van Willem II?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is geen slimme opmerking van Benjamin. Hier scoort hij geen punten mee bij de Ajax aanhang. Alhoewel hij een punt heeft zal deze opmerking door de meesten anders worden geïnterpreteerd.

18 oktober 2018 om 08:05

Dat zegt dan misschien meer over de Ajax supporters/toeschouwers dan over Van Leer. Is toch bekend van NAC. Ik ga toch ook niet roepen dat AZ het meest sfeervolle stadion heeft.

18 oktober 2018 om 08:43

Dat zou ook wel heel raar zijn haha. AZ heeft zo een beetje het saaiste stadion met de saaiste supporters. Waar ik echt van baal.. Teveel families in het stadion.

18 oktober 2018 om 09:00

Wauw hoe bekrompen... Niemand bepaalt wat een echte supporter is. Iedereen doet dat op zijn of haar manier.

18 oktober 2018 om 09:24

Wat jammer inderdaad van AZ. Omdat ik nu in het buitenland woon, zie ik AZ alleen nog maar op tv, maar voorzover ik het kan beoordelen is het behoorlijk sfeerloos. Heb in de jaren negentig redelijk wat wedstrijden van AZ bezocht in de Alkmaarderhout. Toen was er wel sfeer moet ik zeggen!

Edit: jammer van de manier waarop het nieuwe stadion gebouwd is, was leuker geweest als de tribunes lager waren en meteen naast het veld begonnen denk ik.

18 oktober 2018 om 12:39

Het gaat mij niet om wie de echte supporter is, maar om wat voor sfeer dat brengt bij de club. Bij AZ is het gewoon doodsaai. En dat komt idd ook door hoe het stadion gebouwd is.

18 oktober 2018 om 12:52

Niet te negatief doen hoor! Wij in Arnhem kunnen we helaas ook wat van😉

18 oktober 2018 om 19:00

Ja maar vitesse heeft naar mijn mening ook een te groot stadion

18 oktober 2018 om 08:55

Ik vind totaal niet dat hij een punt heeft. Ik heb al jaren een seizoenskaart van Ajax maar omdat ik niet spring en zing ben ik geen echte supporter? De Leer gaat hier de fout in door geen onderdscheid te maken tussen echte supporter en fanatieke aanhang. Had hij het tweede gebruikt had ik er mee kunnen leven. Nu beledigd hij gewoon een groot deel van de Ajax supporters door ons praktisch toeristen te noemen.

Daarnaast is zijn opmerking over toeristen ook totale onzin. Het probleem waardoor de Arena nooit vol zit komt doordat seizoenskaarthouders het vaak laten afweten, de losse verkoop is altijd uitverkocht dus hoezo veel toeristen?

18 oktober 2018 om 09:36

Helemaal met je eens Ronzie. Ik zit ook al sinds mensenheugenis bij Ajax-wedstrijden in een vak met echte, zeer fanatieke supporters, echte die-hard fans, waar de wedstrijden net zo vol spanning en fanatisme worden beleefd. De meesten van ons zijn minimaal 30+ ers, die de leeftijd van het massaal zingen, hossen en springen al voorbij zijn.

Maar we juichen net zo hard om doelpunten, balen net zo hard van gemiste kansen en verliespartijen en gaan even gefrustreerd naar huis als het jonge, vaak nog puberende supportersvolk, dat nog energiek 90 minutenlang springt, dans en zingt. Dat er in andere vakken dan op de F-side minder gehost wordt, maakt ons niet minder echte supporter.

Ik krijg het idee, dat Benjamin van Leer wellicht gefrustreerd is over zijn mislukte periode bij Ajax, waar hij nooit een goede positie wist af te dwingen, veel geblesseerd was en niet aan zijn eigen verwachtigspartoon heeft kunnen voldoen.

18 oktober 2018 om 10:07

Ik ben het met je eens.
Maar ik ben de afgelopen jaren naar een aantal wedstrijden van Ajax geweest en daar viel me wel iets op.
Er waren dan ontzettend veel lege plekken in het stadion, voor mijn gevoel waren er ongeveer 35000 man. In de VI stond dan dat er daadwerkelijk 51.000 man waren. Hier begreep ik niets van.
Mijn zwager legde mij uit dat die 15.000 lege plaatsen van SCC houders waren, maar dat die niet komen en ze wel gewoon geteld werden. Ik heb ook vaak meegemaakt dat het stadion vol zat hoor, maar een aantal wedstrijden was dit echt het geval.
Ik noem dat niet echte supporters, toch?

18 oktober 2018 om 11:01

Ik heb geen idee. Ik stoor mij zelf ook aan het feit dat deze mensen hun plek leeg houden, als ik zelf niet kan geef ik namelijk altijd mijn kaart aan een bekende. Blije mensen met een leuk dagje en mijn plaatsen blijven zo vol.
Waarom die andere mensen dat niet doen, of niet veel komen weet ik niet. Kan zijn dat ze vaak weg zijn vanwege hun werk, of dat ze erg ver wonen. Ik vind 15000 trouwens wel een erg hoge schatting en dat nog altijd niks zegt over het meerendeel die er wel wekelijks is.

18 oktober 2018 om 11:18

Mooi om te horen. Als ik niet kan vind ik het ook altijd sonde als mijn kaart niet gebruikt wordt. Kan er een ander toch blij mee maken.
Al is het voetbal in Breda vaak niet om aan te zien. Daarom hebben we het bier zo hard nodig haha

18 oktober 2018 om 08:58

Dus 80-90 % is toerist en geen supporter?
Hiermee beledig je eigenlijk 99.9% van de toeschouwers in het stadion. Ik tel die rotzooi zoekers en die 2 die de hele hele wedstrijd met rug naar het veld staan niet mee

18 oktober 2018 om 09:24

Punten scoren bij de Ajax aanhang of niet, hij heeft wel een punt. Bij Ajax komen ontzettend veel dagjesmensen en gelegenheid supporters. Mensen die een keer naar Ajax - De Graafschap mogen op kaarten van een zakenrelatie of iets dergelijks. Bij de grote clubs zie je dat toch meer dan bij een provincie club als NAC.

18 oktober 2018 om 09:49

Ongefundeerde reactie. Bij Ajax komen helemaal niet veel dagjesmensen en gelegenheid supporters. Daar is simpelweg de mogelijkheid niet voor omdat een te groot aantal stoelen (42.000) voor seizoenskaarthouders is geresrveerd.

18 oktober 2018 om 09:56

Toch grappig dat jaarlijks elke seizoenskaart practisch is uitverkocht aan echte Ajacieden. Goed dat jij precies weet te vertellen, dat deze mensen bestaan uit dagjesmensen en gelegenheidssupporters. Hoe vaak zit je gemiddeld zelf in de Arena, dat je het zo haarfijn in detail weet uit te leggen?

Elke club heeft verder zakenrelaties, die een percentage kaarten beheren. Hoe groter de club, hoe meer zakenrelaties een aantal kaarten heeft. Maar in verhouding zullen er niet veel wezenlijke verschillen zijn qua hoeveelheden zakenkaarten.

Hooguit is Ajax populairde en zijn zakenrelaties meer gebaat een businessplek bij deze club, dan bij dan de gemiddelde provincieclub en zal het percentage verhoudingsgewijs iets hoger liggen.

18 oktober 2018 om 19:04

Misschien is dit noet relevant, maar bij onze voetbalclub hoef je alleen een speciale mailadres te mailen, met het aantal kaarten dat je wilt en je krijgt zo 4 kaarten voor ajax - GAE. Nou snap ik ook wel dat doordeweeks een avondje GAE niet echt aantrekkelijk klinkt maar toch... stond ook geen limit bij

18 oktober 2018 om 19:19

En dan mijn reactie ongefundeerd noemen. Serieus? Lees m’n reactie nog eens kerel. Ik had het over kaarten, wat dus ook seizoenkaarten kunnen zijn. Jij stelt dus eigenlijk dat ondernemers met zakenrelaties geen seizoenkaart mogen kopen bij Ajax en daarop zakenrelaties een wedstrijd mogen aanbieden? Ik zal de vraag zelf voor je beantwoorden: ik ben ook weleens op uitnodiging naar Ajax gegaan met 4 collega’s. Dagjesmensen waren we, op een SCC van anderen. Niets meer en niets minder.

18 oktober 2018 om 19:25

@ buitenspelval

Dat een kaart op naam staat van een Ajacied betekent nog niet dat er ook iedere week een Ajacied op die kaart naar binnen gaat. Of controleer jij iedere wedstrijd alle 42.000 SCC’s bij de ingang? Algemeen bekend dat een dagje voetbal een leuk geschenk is aan een zakenrelatie. Ik zeg overigens niet dat er iedere wedstrijd 5.000 zakenrelaties op SCC’s naar binnen gaan, maar noemde het puur als concreet voorbeeld als een vorm van gelegenheidsbezoeker. Heb zelf een maat in Hoofddorp wonen met 2 SCC’s. Steevast had zijn vader geen zin en nam hij 1 van zijn maten mee die echt niks met Ajax hadden. Nog een voorbeeld van gelegenheidssupporters. Wil je nog meer voorbeelden?

18 oktober 2018 om 09:25

Fijn ook dat voetbalzone er ook bij vertelt dat hij dit zegt bij een kinderpersconferentie....

Hupnac!

18 oktober 2018 om 10:06

Tsja, feitelijk maakt dat zijn gedachtegoed er niet anders op. Hij zal het wellicht enkel wat meer in Jip en Janneke-taal hebben verkondigd, maar de strekking van de verhaal is evident en inhoud veranderd er weinig door.

18 oktober 2018 om 09:26

Of juist wel, NAC supporters zijn over het algemeen redelijk fanatiek en de bezoekersaantallen zijn ook niet slecht. ;-)

Lijkt me dat het meerendeel in de Arena seizoenkaarthouders zijn, daarvan schaar ik de meeste toch onder echte supporters. Natuurlijk lijkt een klein stadion met fanatiek publiek luidruchtiger.

18 oktober 2018 om 08:50

Natuurlijk zijn het bijna allemaal echte supporters, toeristen hebben geen seizoenskaart. Ongelukkige uitspraak van Benjamin. Het verschil zit meer in hoe luidruchtig ze zijn en daar zal hij best een punt hebben.

18 oktober 2018 om 09:49

Inderdaad, er worden 42000 seizoenskaarten verkocht. Ik ga al
15 jaar elke wedstrijd, thuis en ook vaak uit, alleen ik schreeuw niet de longen uit mn lijf nee.
15 jaar, dat zijn meer wedstrijden dan dat van leer ooit zal spelen in zijn carriere.

Lekker bij Nac blijven, lekker daar blijven flateren. Kijken of het hem volgend jaar in de keuken kampioen divisie nog steeds bevalt

18 oktober 2018 om 14:44

Sowieso komen er steeds minder “toeristen” wie een kaartje voor een competitie wedstrijd van Ajax wilt kopen moet dat ver en ver van te voren doen anders is het uitverkocht.. ook heb je voor zo’n beetje de helft van de wedstrijden een club kaart nodig, nog iets wat een toerist niet heeft.

Ach ja zo heeft iedere topclub dat wel. Ben vaak zat bij Feyenoord, Ajax en psv geweest in het uitvak en wij kwamen er altijd dik bovenuit. Als ze echt willen dan kunnen ze wel lawaai maken maar dit begint pas een beetje als ze (dik) voor staan. Iedereen heeft het altijd over Feyenoord maar ik vind de sfeer in de kuip niet veel beter dan in de arena of in Philips stadion. Tuurlijk scheelt het wel iets maar het kan soms ook heel stil zijn, maar zoals eerder gezegd heeft bijna iedere club dit wel. Europese wedstrijden zijn een ander verhaal want dan is de sfeer in de arena bijvoorbeeld fantastisch.

18 oktober 2018 om 08:05

Ik vind het bij Feyenoord allemaal idd ook wel heel erg tegenvallen hoor qua sfeer. Meestal is het het uitvak wat je op tv hoort.

18 oktober 2018 om 08:06

Ja de beleving is heel anders natuurlijk. Tijdstip van spelen zal ook nog invloed hebben. Ik ben er van ocertuigd dat iedereen de cl sfeer zou willen elke wedstrijd maar dat is gewoon niet haalbaar. Op het veld gebeurd er ook iets bij cl wedstrijden

Wat een rare vent. Toeristen? Vast een aantal die in Amsterdam waren en zo hun dag afsluiten maar dat zijn er ook geen honderden ofzo. Hoeveel seizoenskaarten worden er elk jaar verkocht? Hij laat het nu overkomen alsof de helft gevuld is met toeristen.

18 oktober 2018 om 13:18

Ga nou eens eerst je bronnen na voordat je iemand raar noemt. Het is natuurlijk absolute onzin, hij heeft dit nooit geroepen.

Van Leer leid aan hetzelfde waanidee als vele leden op dit forum dat je alleen een supporter bent als je danst, springt en zingt als een doorgesnoven tokkie. De mensen die komen genieten van hun ploeg maar verder geen zin hebben om zich als een idioot te gedragen, en dat zijn er heel erg veel, zijn in de ogen van die mensen geen supporters. Laten we dan een onderscheid maken supporters en fans. Ik ben fan.

18 oktober 2018 om 08:18

Dus bij NAC komen geen gewone mensen, maar alleen maar doorgesnoven tokkies?

18 oktober 2018 om 08:43

Je moet gewoon toegeven dat je niet alleen supporter bent als je lawaai maakt. Natuurlijk is niet iedereen doorgesneden bij NAC. Het is misschien ook een cultuurverschil tussen Ajax en NAC. Ik vind het in ieder geval van onnozelheid getuigen om met zulke uitspraken op de proppen te komen. Het komt over als minachting van je eigen aanhang. Hij bewijst zichzelf hier absoluut geen dienst mee.

18 oktober 2018 om 08:42

Ik herken dit wel een beetje. Ik zit regelmatig op de tribune in de Arena en ik juich als een gek wanneer er gescoord wordt. Ik ga echter echt niet mee lopen zingen hoor, dat vind ik veel te genant. Laat mij maar lekker naar voetballen kijken en klappen voor een goede tackel/andere actie.

18 oktober 2018 om 08:52

Het is algemeen bekend dat er verschil zit tussen fans en supporters. Dus dan slaat het eerste gedeelte van je reactie nergens op. Bovendien moet ik zeggen dat ik mij ontzettend stoor aan die achterlijke instelling van 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Als je dusdanig veel liefde voor je club hebt dat je je 'als een idioot' gaat gedragen, laat die mensen nou. Die mensen maken voor mij persoonlijk het kijken naar voetbal veel leuker. Die doodse stilte in de Arena tegen ADO vorig seizoen was buitengewoon schandalig.

Het aantal fanatieke fans bij NAC zal inderdaad meer zijn dan bij Ajax. Sterker nog, ik denk bij 3/4 van de Eredivisie.

Geweldige club is NAC! Dit soort clubs zie je te weinig in Nederland helaas! Ik vind Feyenoord, FC Twente, NAC, Go Ehead, Sparta, Cambuur en De Graafschap de enige clubs in Nederland met echt goede sfeer. Met alle respect maar Excelsior bijv wat een slechte fans hebben hun! En bij FC Groningen en ook bij Heerenveen lopen veel fans weg en dat is echt jammer! Ik was vroeger toen ik 16,17 was seizoenskaarthouder van Vitesse maar dat is zo'n beetje het slechtste publiek van Nederland.. Fluiten als een pass fout gaat, Ze staan nooit echt achter de ploeg, en ze zijn zo op prestaties gericht, 1-2 verliezen tegen ADO en meteen gaat iedereen weg in de 80ste of 85ste minuut! Nee ik heb niet zoveel meer met Vites. Feyenoord, Twente en NAC zijn voorbeelden hoe je goed je team kan ondersteunen!

18 oktober 2018 om 08:30

Al lange tijd niet meer bij Vitesse geweest hoor ik. Jammer dat uitgerekend een voormalig seizoenkaarthouder meewerkt aan t in stand houden van totaal ongegronde vooroordelen.

18 oktober 2018 om 08:39

Europacup avond in de JC Arena nooit meegemaakt. Maakt in heel Europa indruk. Nergens in NL geevenaard. Competitiewedstrijd tegen de, met alle respect, kleine clubs moet/ kan inderdaad beter. Tegen de toppers ook fantsstisch.

18 oktober 2018 om 09:31

Fortuna Sittard is het voorbeeld

18 oktober 2018 om 12:03

"fortuna Sittard is het voorbeeld"

Ik zat dit seizoen bij Fortuna Sittard - PSV in een thuisvak en heb me verbaasd over hoe verschrikkelijk mak het publiek daar was (m.u.v. dat vak achter de goal). Het was voor Fortuna de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie in 16 jaar, ze stonden na 90 minuten nog op 1-1 tegen de landskampioen... Je zou denken dat het publiek dan helemaal gek zou moeten worden. Nou, daar heb ik verdomd weinig van gemerkt...

18 oktober 2018 om 13:07

Daar gaat echt wel wat aan vooraf hoor als er een slechte pass wordt gegeven. Dan is dat slechte spel al weken aan de gang, anders fluiten we niet zo snel. Ik vind dat de sfeer bij ons ook veel beter kan, maar niet iedere club is hetzelfde. Wij hebben een bepaalde cultuur en zo heeft een andere club die ook. In uitwedstrijden wordt er tegenwoordig een prima sfeer gemaakt, maar dat word dan niet weer opgemerkt. En daarbij ga ik als mijn team voor de zoveelste keer een vreselijk slechte pot op de mat legt niet blij zitten klappen. En geloof me. Ik kom af en toe weleens bij NAC en daar hoor je ze toch echt flink afgeven op hun team met die vreselijke wedstrijden van ze. En dat er tegen PSV op het einde een staande ovatie was. Dat was omdat de ploeg een sterke partij had gespeeld na wekenlang dramavoetbal. Dan zouden supporters van andere clubs precies zo reageren!

Benjamin zal zichzelf eens even populair maken bij de aanhang met zulke uitspraken. Totaal niet slim en hij lijkt zijn eigen ruiten in te gooien.

NAC is natuurlijk een schitterende club, met heel veel mensen die ervan houden. Voor het voetbal ga je tenslotte niet naar Breda.

18 oktober 2018 om 08:38

Hij blijft maar lekker daar. Hoort hij ook perfect tussen qua niveau. Zelfs lamprou is hem voorbij gestreefd. Mag hij als afscheidscadeau langskomen bij een wedstrijd waar het er echt om gaat. Denk dat belachelijk veel wedstrijden voor NAC direct ergens om gaan, wat dus meteen zwaar aanmoedigen betekend. Zelfs de wedstrijden tegen Emmen. Voor Ajax, maar ook PSV en Feyenoord gaan heel veel wedstrijden nergens over, ja vooral niet achter raken op de concurrent. Zodra wedstrijden wel ergens over gaan, tegen elkaar, CL, Kampioenswedstrijd, dan komt er zoveel sfeer dat misschien wel 15 van de 18 clubs, zwaar maar dan ook echt zwaar onder de indruk zijn.

Wat zijn echte supporters? Zijn dat de mensen die liedjes zingen over de moeders van tegenstanders of scheidsrechters. Moet je daarvoor een tattoo van het logo van de club op je rug hebben of moet je daarvoor de spelersbus aanhouden en "schaam je kapot" en "werken voor je k#nkergeld" zingen als het slecht gaat.. Als Benjamin daar meer van houdt is hij bij andere clubs misschien meer op zijn plek (hoewel er bij Ajax ook best een aantal van die 'echte' supporters rondlopen). Ik vind het persoonlijk prettiger als mensen puur voor het voetbal komen (ipv voor de liedjes, de vlaggen en het vuurwerk) en dat je ook met kinderen op de tribune kunt zitten.

Lekker bezig Benjamin, die hoeft wat mij betreft niet meer terug te komen. Dat gelul over echte/neppe supporters kan ik sowieso niet zo goed tegen. Ik ben al heel mijn leven Ajax supporter, maar ik kom om een wedstrijd te kijken, niet om te springen, hossen en zingen. Top dat die supporters van NAC zo geweldig fanatiek zijn, maar wat heeft het ze de laatste haren gebracht?

Wat is volgens hem een "echte" supporter? Iemand die als een gek 90 minuten met de rug naar het speelveld staat te schreeuwen? Of toch ook de man of vrouw die van het spelletje en van de club houdt en gewoon komt kijken en enthousiast is als daar aanleiding toe is? Die al decennia naar het stadion gaat om zijn/haar club te zien. Ik zie al een 50 plusser met ontbloot bovenlijf staan te springen in vak 401. Zou Sjakie Swart een echte supporter in de ogen van Van Leer zijn?
Hoe dan ook, een hele domme opmerking.

Het zijn vooral toeristen ja, daarom is de losse kaart verkoop altijd uitverkocht terwijl er nog plek genoeg is in het stadion. Al die toeristen kopen namelijk een seizoenskaart...
Wat een dwaze opmerking, geeft meer te kennen dat hij zich blijkbaar nooit heeft verdiept in zijn werkgever, de fans etc.

Fanatiek staat niet gelijk aan echte supporter zijn. Wat een sneue opmerking van Benjamin.

40.000 seizoenkaarten! (En nog een wachtrij) volgens mij kan je het stadion van nac daar 2x meer vullen?! Verschil is dat de harde kern bij Nac bijna op het dak van het doel zit... en verder 75 procent van het stadion zich in 1,5 uur helemaal naar de klote zuipt en het ene na het andere onnozele uitkraamt. En dat noemt men sfeer!!

We weten nu in elk geval wel wat voor simpele ziel Benjamin van Leer is. Als je je als supporter niet laat horen ben je een toerist. Laat hem eens wat ballen tegen gaan houden. Dat heeft ie namelijk al anderhalf jaar niet gedaan. Een beetje de toerist in het eigen 5 metergebied uithangen, dat doet ie.

'Een beetje dom' deze opmerking van Benjamin.
Leuk zo'n charme offensief richting de NAC supporter, maar raakt kant nog wal.
Hij heeft dan ook geen CL wedstrijd in de Arena meegemaakt, want toen was ie al weg-gebonjourd.

Dat hij Ajax en NAC met elkaar vergelijkt is al lachwekkend, maar de manier waarop hij het doel verdedigt bij NAC is nog lachwekkender.

Dag Benjamin, het waren 2 fantastische wedstrijden


Terug halen en op de tribune zetten. Mag die lekker voor sfeer gaan zorgen in de ArenA.

Ajax heeft 42,000 seizoenskaarten verkocht en dat in een stadion van 51,000 mensen. Dat betekent dat van Leer zich mag rectificeren. Toeristen heb je ook in Eindhoven en Rotterdam. Een topclub trekt ook een ander soort publiek aan. En houden ze dan minder van een club dan iemand in Breda? Van Leer moet beter weten.

haha, lekker is dat als hij volgend jaar weer voor Ajax speelt.

Tja, ik vind het ook altijd twijfelachtig. Ik snap dat het voor de voetballers geweldig is als het publiek 90 minuten lang staat te zingen en alles.
Maar ik mag zelf ook graag rustig op mn stoel zitten, echt het spel volgen en de boel analyseren. En dat heeft niks te maken met of ik echte supporter ben of niet, maar op die manier beleef ik de wedstrijd veel intenser. Ik kom bij veel topsport evenementen in heel Europa en altijd beleef ik het op die manier. T verschil is wel dat ik echt een ajax supporter ben, dus winst of verlies doet mij wat en dat heb je bij die andere evenementen minder, want dan ga ik gewoon voor de topsport.

Maar als ik de halve wedstrijd met de rug naar de goal sta te zingen en te dansen, dan heb ik minder plezier aan de wedstrijd, dan dat ik echt op ga in het spel. En dat wil niet zeggen dat je me helemaal niet hoort in de arena, want je merkt het wel als de ploeg het even nodig heeft. Maar zeker geen 90 minuten zingen en springen.

Het is echt een misverstand dat supporters die minder lawaai maken altijd minder fanatiek zijn.

Ik heb bij PSV een seizoenkaart in een vak waarin het vaak muisstil is, maar ik sta ook af en toe bij vrienden op Oost, in het sfeervak waar al het lawaai vandaan komt. Maar of de supporters daar echt fanatieker zijn? Ik weet het niet. Ik zie daar mensen die per wedstrijd zes keer gaan plassen of bier gaan halen, mensen die met hun rug naar het veld toe staan te ouwehoeren, mensen die zo druk zijn met zingen en springen dat ze amper de wedstrijd nog kunnen volgen... In mijn eigen vak zie ik iedereen juist heel intens meeleven met de ogen 90 minuten lang op de bal gericht.

18 oktober 2018 om 13:18

Zes keer 'plassen', uhuh! ^^ zijn dat toevallig ook de jongens die in hun blote bast 90 minuten staan springen? Hahah

Denkt hij nou echt dat NAC-fans zo simpel zijn dat ze hem nu helemaal geweldig vinden van dit staaltje PR-werk?

Ach, wie hou ik voor de gek, vast wel...

Jongens het is BN de stem deze krant is pure NAC propaganda niet serieus nemen. Dat doet heel Breda al niet dus waarom de fans van Ajax wel?

Rustig jongens. Dit was in een vraag maar raak met basisschool leerlingen en opgetekend door BNdestem wat ook door ons als Nac mensen niet serieus word genomen.
Give him a break!

18 oktober 2018 om 16:29

Ah oké maar alsnog raar zegmaar, het is wel de club waar die onder contract staat. Al zei die nou bijv voor de wedstrijd met Ajax dat die alle ballen pakt en Ajax een nederlaag laat oplopen begrijp ik het 100%. Dit klinkt meer als een soort uithaal naar het publiek (Natuurlijk is een avondje nac prachtig). Hoe heeft benjamin afgelopen wedstrijden gekeept? Kijk namelijk niet zoveel wedstrijden van NAC.

Vraag me af wat die Van Leer nou bedoelt. Of hij heeft het niet gezegd, of hij heeft het wel gezegd en het is uit z'n verband gerukt. Het is onmogelijk dat iets dat je nooit hebt gezegd uit z'n verband wordt gerukt.

Gok dat ie t wel heeft gezegd, tussen neus en lippen door, zonder de bedoeling dat 't zou worden overgenomen door de journalist. Kan me niet voorstellen dat die journalist het volledig heeft verzonnen, bovendien zou van Leer het dan niet hebben over 'uit z'n verband gerukt'.

Als trouwe supporter van Ajax hoef ik hem of die het nou letterlijk zo gezegd heeft, of het er op lijkt nooit meer onder de lat te zien bij Ajax! Lekker contract uitzitten op tribune en trainen bij 2

18 oktober 2018 om 16:10

Van Leer is toch gewoon de ideale opvolger voor Onana? Ik hoop dat als Onana volgend jaar vertrekt dat van Leer dan de eerste doelman van Ajax wordt want ik ben ervan overtuigd dat hij een betrouwbare doelman is en vaak de 0 kan houden voor Ajax.

Maakt niet je hebt wel gelijk hoor. Veel toeristen daar. Kan je niet ontkennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren