Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Standard Luik moet tribune fanatieke aanhang een duel sluiten

Laatste update:

Standard Luik heeft zijn excuses aangeboden aan Steven Defour. De ultra’s van les Rouches toonde zondag tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een misplaatst spandoek van een onthoofde Defour. Hoewel de middenvelder van Anderlecht er na afloop geen punt van maakte, heeft Standard toch besloten om zich te verontschuldigen bij de Belgisch international.

Dat zegt VTM-verslaggever Michiel Ameloot: “Dit is de slechtste reclame voor het Belgische voetbal ooit. De hele wereld spreekt hier schande over, het nieuws is tot in Brazilië en Australië opgepikt. Het nieuws keert zich als een boomerang in het gezicht van Standard. De club heeft al zijn excuses aangeboden aan Defour, maar ze gaan ook acties ondernemen tegen de Ultras en tegen de mensen die dat spandoek hebben gemaakt.”

De directie van Standard vermoedde voor de wedstrijd al problemen en controleerde alle spandoeken, maar kon niet voorkomen dat het veelbesproken spandoek over Defour het stadion werd binnengesmokkeld: “We hebben elk ontwerp gekeurd. Op geen enkel stond het hoofd van Defour zó afgebeeld. De ultra's hebben ons een ander ontwerp getoond, en wij konden voor de match niet nog eens alles controleren”, aldus woordvoerder Olivier Smeets.

De supportersvereniging die verantwoordelijk was voor het spandoek over Defour heeft via een persbericht inmiddels ook gereageerd: “De tifo is geïnspireerd op de horrorfilm Friday the 13th. In het verleden hebben we al vaker onze tifo’s op films gebaseerd. Het basisontwerp lag zes maanden geleden op tafel, zonder de afbeelding van Defour. Dat hebben we er na zijn transfer naar Anderlecht aan toegevoegd. Het is belachelijk een parallel te trekken met wat er in de actualiteit gebeurd is.”

Update 30 januari 13.30 uur - Belgische bond wil Standard Luik vervolgen voor krankzinnig spandoek
Het krankzinnige spandoek aan het adres van Steven Defour krijgt nog een vervelend staartje voor Standard Luik. De Belgische voetbalbond heeft het bondsparket de opdracht gegeven om de club te vervolgen voor de actie. Dat meldt de KBVB via de officiële kanalen. De zaak komt op 10 februari voor de geschillencommissie. Bij het duel tussen Standard Luik en Anderlecht toonden Standard-fans een spandoek met een onthoofde Defour, ex-speler van Standard Luik.

Update 10 februari 15.12 uur - Standard Luik moet tribune fanatieke aanhang een duel sluiten
De fanatieke aanhang van Standard Luik wordt gestraft voor het spandoek dat werd getoond in de topper tegen Anderlecht. De tribune waarop een doek met daarop het afgehakte hoofd van Steven Defour te zien was, moet voor een wedstrijd gesloten worden. De straf is niet alleen opgelegd voor het vertonen van het spandoek, maar ook vanwege de vele projectielen die de fans van Standard op het veld gooiden richting doelman Silvio Proto van Anderlecht. Standard kan nog tegen de straf in beroep gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap het wel, timing is op zijn zachts gezegd niet echt optimaal.

27 januari 2015 om 17:01

je kan het letterlijk zien als bedreiging.

de wedstrijd moet eigenlijk omgezet worden in een 0-3 overwinning voor anderlecht. [ zonder te spelen, als straf voor het gedrag van de fans van standard ]

dat hij tijdens de wedstrijd ook nog een rode kaart krijgt voor de bal buiten spelen bij een geblesseerde speler is natuurlijk helemaal van de zotte.

10 februari 2015 om 16:12

Ja je zou anderlecht de punten kunnen geven. Maar is dat niet lullig voor de spelers die die wedstrijd verdiend hebben gewonnen. Vind jij dat je de supporters verantwoordelijk kan stellen daarvoor?

10 februari 2015 om 17:33

Die rode kaart was gewoon terecht. Als hij de fans kan moet hij met zoiets rekening houden en zich niet laten gaan. Daarnaast is die 0-3 onzin, want de voetballers verdienen gewoon de overwinning. Deze straf is prima.

"de directie van Standard vermoedde voor de wedstrijd al problemen en controleerde alle spandoeken, maar kon niet voorkomen dat het veelbesproken spandoek over Defour het stadion werd binnengesmokkeld"

Je kunt me niet wijs maken dat als de beveiliging optimaal was, een spandoek ter grote van een hele tribune zomaar naar binnengesmokkeld kan worden. Ik snap dat het uitrollen van zo'n ding zeer problematisch is voor 'n wedstrijd, maar met een match met dergelijke spanning erop kun je geen onnodige risico's nemen. Geen excuses dus, goed dat de directie van Standard het ook doorhad.

27 januari 2015 om 07:30

Misschien de tekst volledig lezen. Dan was je ietwat domme vraag volledig overbodig. Ze waren namelijk voor de wedstrijd gecontroleerd omdat dit op de wedstrijddag niet meer mogelijk is i.v.m. de tijd. Als de ultras dan een ander ontwerp tonen, kan de directie en beveiliging hier erg weinig aan doen.

27 januari 2015 om 09:09

SMK88, je weet dat deze gasten ongeveer twee uur voor de wedstrijd in het stadion zijn om dit mogelijk te maken? Natuurlijk snap ik de directie en beveiliging maar met deze risico wedstrijd mag je van mij een gokje nemen en alle ouders met kinderen een keer niet fouilleren en die spandoeken nogmaals controleren. Dit is een regelrechte schande voor het Belgisch voetbal. Dit gaat de hele wereld over en let op mijn woorden: een excuses zal niet de hele wereld overgaan. Standard heeft een megadeuk opgelopen qua imago in de wereld.

30 januari 2015 om 13:56

Jij denkt dat dit een deuk in het imago is? In Engeland is het even voorbij gekomen, Sky en de BBC hebben er samen welgeteld 3 artikelen over gemaakt, waarvan 2 vooral over de wedstrijd gingen. En dat controleren was na aanleiding van een vorig spandoek, waar de tekst "dites bonjour a votre pire ennemi", vertaald "say hello to your worst enemy" (in het Nederlands vertaald het niet goed) op stond, met een afbeelding uit de film Scarface met Al Pacino erop, als je daar al moeilijk over gaat doen dan is het einde zoek. Want daar werd ook serieus al moeilijk over gedaan.

Naar binnen gesmokkeld? Had zeker een van die jongens hem in zijn achterzak zitten...

27 januari 2015 om 00:48

Misschien alleen hoofd van Defour en dat dan erop plakken?

Dat spandoek is echt groot, als je dat al over het hoofd ziet.. Belachelijk dat er zo'n spandoek wordt gemaakt en het moment(met alle gebeurtenissen nu) maakt het nog iets erger. Maar hier moet de club tegen optreden.

27 januari 2015 om 07:02

Ik weet niet of je de laatste tijd het nieuws gevolgd hebt maar er zijn nogal wat onthoofdingen geweest. Onvermijdelijk roept dit spandoek die associatie op. Ik vind het zeer onsmakelijk om dat in een voetbalstadion te laten zien. Of het ook strafbaar is dat is wat anders. En ik zag al een aantal vergelijkingen met Charlie Hebdo, daar zaten ook zeer onsmakelijke plaatjes bij, maar gelukkig wel wat minder in het openbaar, maar ook niet strafbaar.

27 januari 2015 om 07:12

Minder openbaar really? Een internationaal weekblad....

27 januari 2015 om 07:23

Dat is niet mijn belangrijkste punt volgens mij. Als je een satirisch stripblad koopt dat bekend staat om schokkerende tekeningen dan moet je niet verbaast zijn als daar onsmakelijke tekeningen in staan. Het gaat er om dat de link naar vrijheid van meningsuiting iets heel anders is. Mensen moeten zich vrij kunnen uiten. Of je daarmee alles ook maar moet tekenen, nee wat mij betreft niet, maar ga ik mensen gijzelen etc omdat dit spandoek mij niet aanstaat? Nee dan hebben we het over fysiek geweld en dat is van een hele andere orde.

27 januari 2015 om 09:44

Heb je niet gezien hoe defour reageerde in de wedstrijd? Die was er niet meer bij met zn koppie. En wat als je dit als speler iedere week ziet net zoals de charlie hebdo? Dan wordt defour vanzelf steeds aggresiever en dan blijft het de volgende keer niet meer bij een bal keihard het publiek in schieten.

Vrijheid van meningsuiting is en blijft vrijheid van meningsuiting. Als je het profeet van tig miljoenen belachelijk mag maken (ook met een bom) dan mag van mij dit spandoek ook. Ook al is het natuurlijk afschuwelijk. Maat we moeten nou niet in een keer alles gaan bannen omdat het ons niet aan staat. Anders worden we net als wilders. Die wel alles mag roepen en schrijven. Maar zodra het over wilders zelf gaat dan is de wereld te klein en moet alles geboycot worden.

27 januari 2015 om 11:10

Het mag ook. Het valt onder de vrijheid die we hebben. Als club echter zou je dit niet moeten willen en daarom moeten weren uit het stadion. Ik vind het onsmakelijk en geweldadig. Past wat mij betreft niet bij een voetbalclub, maar het mag het dus wel.

27 januari 2015 om 11:41

Dit is niet zomaar je mening uitten, dit is meer een doodsbedreiring. Zit wel een enorm verschil tussen.

27 januari 2015 om 01:04

Vrijheid van meningsuiting of niet, maar dit gaat wel extreem over de grens. Dit is in feite gewoon een doodsbedreiging. Toen ik dit beeld voor de eerste keer zag liepen de rillingen over mijn rug.
Kun je je voorstellen dat je het veld op stapt en zo'n spandoek ziet, wat moet zo'n gast denken?
Natuurlijk zegt Defour achteraf dat het hem niets deed, maar dr hoeft maar 1 overfanatieke supporter op de tribune te zitten die zo'n spandoek iets te letterlijk neemt en je kunt vrezen voor je leven.
Zulke spandoeken en dergelijke verwensingen moeten we niet goed gaan praten onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Oh maar als een oud Anderlecht speler naar Standard komt dan is het wel goed? Van Damme, Mbokani en nog velen andere

30 januari 2015 om 13:33

Volg je dat eigenlijk wel?
Waren er met Van Damme, Mbokani zo'n soort spandoeken?

Belachelijke opmerking!

30 januari 2015 om 13:57

Lastig he begrijpend lezen? Eerst leren lezen dan pas een comment geven....

Wie heeft het over die spandoeken?! Ik heb het over de spelers die de overstap andersom maken. Dan vinden ze het niet erg bij Luik.

30 januari 2015 om 15:22

Zo redeneren fans natuurlijk. Als ze vertrekken, zijn ze een boeman, maar als ze koimen, zoals bijv. Figo, heb je er niets op tegen.

Soms gebeuren er dingen waarna je je realiseert dat al jou blunders, misplaatste opvattingen opzich nog wel meevallen! Dat je denkt, het kan altijd erger! Verder mag ik hopen dat de Belgische bond hier wel gaat uitkomen om tot een passende straf te komen! En verder moeten alle mensen die dit proberen goed te praten, heel stil zijn! En doe je dat niet, accepteer dan dat een grote groep mensen je vanaf vandaag niet meer serieus neemt!

In 2011 hadden de fans van Legia Warschau een enorm gelijkaardige tifo.

static2.hln.be/static/photo/2015
/6/6/10/20150126204355/
media_xll_7439665.jpg

Ik heb toen niemand horen huilen over het 'schandaal'. Zo zie je maar hoe bijna iedereen zich maar wat laat beïnvloeden door de media.

27 januari 2015 om 04:08

Ik heb de media niet nodig om in te schatten dat dit walgelijk is! Niemand huilt trouwens!

27 januari 2015 om 06:41

Dat is een zelfde spandoek, maar niet op een persoon persoon gericht. Je ziet wel vaker oorlogszuchtige/ angst aanjagende spandoeken. Maar die zijn in algemene zin.
Dit spandoek is dan ook niet origineel, maar eerder smakeloos, zeker in de huidige tijd.

27 januari 2015 om 07:59

Vierdag,

Als men dit Defour doek in 2011 hadden afgerold, dan had de media er ook niet zo'n spel rond gemaakt.

27 januari 2015 om 08:29

2011 is geen 2015. Het is gewoon vragen om problemen, en dat wisten ze. Anders hoef je het spandoek niet naar binnen te smokkelen.
Het betreft een aangepaste versie van het spandoek begrijp ik uit de tekst. Het getoonde spandoek aan de directie zal nog meer een kopie zijn van Legia en niet persoonlijk, iets wat deze wel is.

27 januari 2015 om 09:17

@iedereen komt

Ik vind ook dat dit helemaal opgeklopt wordt. Het blijft een tifo, niet echt wansmakelijk maar daarom blijft het juist maar een tifo. Het is niet dat ze met messen in de tribunes zitten om Defour te bedreigen

27 januari 2015 om 11:03

@iedereenkomt: dat klopt, maar we zijn nu eenmaal 2015. Als je in 1930 de nazi-groet had gedaan, had ook niemand raar opgekeken. Nu word je ervoor veroordeeld.

Ik vind de vergelijking met IS niet zo erg, eerder gewoon smaakloos. Wat ik veel erger vind is dat je gewoon een specifiek persoon met de dood bedreigt (ook al is dat natuurlijk niet echt gemeend), en dat kan je gewoon niet toestaan. Die tifo van Legia bijvoorbeeld kan wat mij betreft wel, gezien de context (2011) en het feit dat er geen speler van de tegenpartij staat afgebeeld. Wat er niets aan verandert dat ik het smaakloos blijf vinden.

27 januari 2015 om 11:18

antwerpfan,

Dat doek is ook 6 maanden geleden gemaakt of toch bedacht. IS was er uiteraard al wel, maar het was nog niet zo 'in' bij de media. Da's pas vooral na Parijs gekomen.

Maar de timing is zeker slecht. Ze hadden ook kunnen opteren om het niet te gebruiken.

Mja, we moeten het ook niet erger maken dan nodig is. En dat doen we dus wel.

27 januari 2015 om 11:29

@nerazzuri9: dus moest je met je kind naar die match geweest zijn, zou je zeggen tg je kind dat het normaal is om deze een tifo te tonen. je zou daar geen aanstoot aan nemen?

27 januari 2015 om 12:15

Ik denk dat een spandoek in schril contrast staat met de beelden die je ziet op televisie. Maar bon. Ik zeg ook niet dat dit spandoek slim is of geen kritiek mag krijgen. Ik vind alleen dat dit alles opgeblazen wordt door de media. En Defour treft hier ook enige schuld met zijn arrogant gedrag. Hij kickt erop en laat dat openlijk blijken. Maar ok dit is niet de juiste manier en ik vind het overduidelijk dat er verwezen wordt naar een horrorfilm. Enkel is de timing zonde en daar ligt het enige mogelijke probleem

27 januari 2015 om 12:28

@iedereen komt

Als jij denkt dat IS vooral 'in' was na Parijs dan heb jij waarschijnlijk nog nooit van Kobani, Raqqa of Mosul gehoord (en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar).

Los van dat alles kan ik me maar moeilijk voorstellen dat je dagen lang aan zo'n walgelijk spandoek kunt werken. Timing of niet, maar als ik dit vijf jaar geleden in het stadion gezien zou hebben zou ik ook over mijn nek gegaan zijn. En ik denk als je werkgever weet dat jij achter een dergelijk spandoek zit dan je dan ook wel dag tegen je baan kunt zeggen.

27 januari 2015 om 14:06

@nerazzurri9

Ik ken deze horror film niet, maar ken wel de nieuws berichten.
Wat is belangrijker of meer voor de hand liggend?
Je gaat toch niet zeggen dat ze in België geen actuele TV hebben maar enkel een bioscoop met een oud polygoon journaal..

27 januari 2015 om 14:32

Daar gaat het niet om. De verwijzing naar IS is snel gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat dit werkelijk zo is. Een slechte timing dat is het probleem

27 januari 2015 om 15:35

jzzz,

Een voetbalstadion is geen plek voor hele kleine kinderen. Vind ik toch.

Je ziet er wel eens vechtpartijen en vandalisme.

Je ziet al eens een speler een andere een doodschop verkopen. Waarna de schopper nog boos verontwaardigd is ook. Omdat ie geel krijgt.

Je hoort al eens racisme tot grove liederen als "laat hem liggen, laat hem liggen, hij is dood, hij is dood, hij is dooooood" en andere klassiekers zoals "speler x, speler x, zijn moeder is een vrouw die wel eens aan betaalde seks doet".

Kom dus in godsnaam niet af met het excuus "en mijn kinderen dan?", want dan ben je nog nooit in een stadion geweest.

27 januari 2015 om 15:38

Qure,

Het passeerde ook wel eens de revue, maar u kan toch niet ontkennen dat na Parijs alles is veranderd qua aandacht, beleving en bla bla bla.

U mag over uw nek gaan, ik vond het ook niet fatsoenlijk.

Maar heb wel zo mijn redenen om het niet erger te maken dan het is.

28 januari 2015 om 02:10

Voor minder aanstoot gevende spandoeken worden zware straffen uitgedeeld. Het zou minstens een leeg vak opleveren en een boete.

Mooi doek. Niks mis mee. Heeft zijn werk gedaan aangezien Defour gefrustreerd van het veld af moest.

Deze "supporters" kern noemt het belachelijk om paralel te trekken. Ik noem het belachelijk dat jullie zn doek durven op te hangen. Gaat ver buiten alle grenzen. Zonder dat hoofd van Defour is het al raar met dat hoofd erbij smakeloos en ongepast. Kijk ik stond ook niet te juichen dat Fer en Wijnaldum naar PSV en Twente gingen. In mijn ogen kun je dat niet maken als je bij Feyenoord speelt. Zeker naar Twente gaan als je bij Feyenoord speelt. Maar geen haar op me hoofd die ooit z'n spandoek had bedacht. We moeten wel proberen normaal te blijven doen.

Defour is ook iemand die het allemaal graag heeft. Hij lokt de dingen graag uit en is dol op provocatie. Dat liet hij verstaan voor deze match, dat hij kickt op zulke dingen. Hij kwam als eerste het veld op, en schopte de bal in de tribune. Het is een wansmakelijk spandoek maar Defour moet ook in de spiegel kijken

Wat een belachelijk slecht excuus van de harde kern.. Dat de plannen zes maanden geleden al op tafel lagen kan ik nog enigszins geloven, maar met de gebeurtenissen van de afgelopen periode kun je de tifo toch gewoon annuleren? Buiten dat vind ik overigens een misselijkmakend spandoek.

Standard zou de groep idioten die dit spandoek goedgekeurd en gemaakt hebben moeten vervolgen. Ongelooflijk dit.

30 januari 2015 om 13:44

Want spandoeken maken met Jason Voorhees erop mag niet meer? Zoals hierboven al gezegd: Er zijn wel vaker spandoeken die soms wat ver gaan, maar dit heeft meer met Friday the 13th te maken dan met iets anders.

30 januari 2015 om 13:49

stravven

Serieus? Dus het hoofd van Defour en de tekst Red or Dead moet maar genegeerd worden? Goed dat je het even opheldert dat dit spandoek meer slaat op een film dan op voetbal.

30 januari 2015 om 14:00

75drayton, wat vind je dan van deze?
http://static3.7sur7.be
/static/photo/2013/3/2/
12/20131222214640/
media_xll_6351627.jpg

Want daar was ook al redelijk ophef over. Vertaling: Say hello to your worst enemy".

Veel mensen associeren het spandoek van afgelopen week met iets wat daar totaal niet mee te maken heeft. Want als iedere film waarin iemand onthoofd word gerelateerd word aan IS dan is het einde zoek, dan kun je heel veel films verbieden. En het is voetbal, heb je een idee wat er elders op de tribunes gezongen word? Het is geen feitelijke bedreiging of iets in die trant.

Anders gesteld: Stel dat Arsenal zo'n spandoek gemaakt had voor Adebayor, had je er dan ook zo over gedacht?

Paar dagen geleden kwam de CEO van de voetbalbond nog vertellen dat ze er niks tegen konden doen, omdat er niks over in het reglement staat.

Gisteren is dezelfde CEO zwaar aangepakt - o.a. door Roland Duchâtelet, voorzitter van Standard - omdat de Belgische bond wellicht zeer ernstig aan mismanagement heeft gedaan. Ze hebben zwaar financieel verlies gemaakt - in een WK jaar - maar wel zichzelf vette bonussen uitbetaald. Er is een wanorde qua administratie en financieel beheer.

En ja hoor, nu gaat de bond alsnog achter Standard aan. Neen, dit is geen toeval. lol

30 januari 2015 om 14:08

Haha, nee, het lijkt net iets tè toevallig. Maar de bond zal toch een stevige zaak moeten hebben als ze dit hard willen maken!

30 januari 2015 om 14:22

Maar er is geen stevige zaak.

Het is gebeurd in de context van een voetbalwedstrijd. Daar mag zeker niet alles, maar kan er wel meer dan elders.

Als ik op mijn werk 'scoor', dan trek ik ook mijn shirt niet uit en begin ik als een gek rond te lopen, waarna ik mijn collega's bespring.

En als een collega valt, dan zing ik ook niet hard: "oh laat hem liggen, hij is dood, hij is dood, hij is dooood".

Ze gaan nooit hard kunnen maken dat het effectief een persoonlijke bedreiging was. Dat was het ook niet.

Die kerels hadden één doel: Defour van zijn melk krijgen.

Ik vond het helemaal niet cool en wreed onfatsoenlijk. En vooral de timing is gewoon dom. Hadden ze dit voor Parijs gedaan, dan was het al véél minder erg geweest.

Maar slechte smaak, dat mag je niet verbieden. Ze zijn stevig aangepakt in de media. Lijkt mij voldoende.

Word er eigenlijk ook iets aan de fans van Anderlecht gedaan die met stoeltjes begonnen te gooien?

30 januari 2015 om 13:57

Dat denk ik wel. De meeste van die 'sloebers' zullen wel een stadionverbod krijgen.

In België werken ze met 'spotters', politieagenten in burger, die al jaren tussen het tuig staan. Iedereen kent die en die agenten kennen ook iedereen. En aan de hand van camerabeelden zullen ze er een hoop kunnen identificeren.

2014 was trouwens een topjaar. 993 marginalen hebben vorig jaar stadionverbod gekregen.
Da's een kwart meer tov het jaar er voor.

Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België is hooliganisme aan een stevige comeback bezig. Jammer genoeg.

10 februari 2015 om 15:37

"2014 was trouwens een topjaar. 993 marginalen hebben vorig jaar stadionverbod gekregen."

Ik verbaas me toch wel over de toon waarop je dit neerzet. Ik vraag me ook af hoeveel van deze stadionverboden onterecht zijn, dit is immers niet om te juichen. Zoals hier in Nederland, waar je al een stadionverbod kan krijgen vanwege wildplassen (rondom het voetbalstadion - voetbalgerelateerd)..

Verder neemt het hooliganisme hier af. Er gebeurt eigenlijk nauwelijks meer iets in of rondom de stadions wat het noemen waard is. Maar toch zien de autoriteiten het hier anders en verscherpen ze de maatregelen rondom bijvoorbeeld het bezoeken van uitwedstrijden, waardoor 'de gewone man' niet meer normaal met z'n kind een wedstrijd kan bezoeken en mede daardoor de toeschouwersaantallen aflopen.

11 februari 2015 om 08:36

Djurr_,

Onschuldige mensen krijgen geen stadionverbod. Mijn vrienden en ik gaan al bijna 40 jaar naar het stadion, niemand van ons heeft ooit een stadionverbod gekregen en dat zal quasi zeker ook nooit gebeuren. Wij zijn keurige lui.

Dat niet alle mensen met stadionverbod zware hooligans zijn, dat beaam ik.

Wat zit daar allemaal bij? Mensen die bekertjes bier de tribunes ingooien, die aanstekers naar spelers smijten, die stoeltjes afbreken, die politieagenten of stewards uitdagen, die aan racisme doen, die een Bengaal afsteken, die een joint roken in het stadion.

Dat soort lui dus. Geen zware criminelen, maar wel marginaal volk.

De repressie is hard, maar het helpt blijkbaar wel: zwaar hooliganisme is dood.

In België is er een revival bezig, maar dat komt door nieuwe snotters van 16 a 17 jaar, uit zogenaamde Youth Firms. Deze zijn keihard, hebben geen erecodes, gaan knokken met gewone mensen, incluis ouderen en kinderen. Sterker zelfs, ze pakken soms de eigen supporters aan. Maar is iets tijdelijks. Die nieuwe lichting maakt straks ook kennis met het concept 'stadionverbod'.

Ja, uitwedstrijden is hier ook een probleem. Combi-regeling, bus+ticket, is meestal verplicht. Spontaan last minute een uitwedstrijd bijwonen is lastiger.

Vervelend, maar niet de schuld van de overheid. Wel van de zware jongens die het verziekt hebben.

Minder toeschouwers in de ED? Echt wel niet. Er komt een pak meer volk naar het voetbal dan 10 of 20 jaar geleden.

Telt u even mee?

1995-1996: 3.148.708
2005-2006: 5.144.762
2013-2014: 5.984.484

Groot gelijk dat spandoek kon gwn niet. Was toch 3 stappen te erg. Beetje humor mag kijk maar naar feyenoord. Die tegen Sevilla was ook prachtig. Maar ik vind het wel jammer dat er niet gelijk wat gedaan is. Vind het ook appart dat dit van belgen afkomt nooit aan gedacht dat hun zoiets zouden doen

Je moet ze het hele seizoen schorsen matige straf weer. Zo zijn erzoveel van die voorbeelden met straf zaken waar het niks is hoge straf en tegenovergesteld zoals hier.

Het is eigenlijk best vreemd.. Dat spandoek lag ver van te voren klaar, en dat hoofd is er later op geplakt. De hele hosanna gaat juist over vrijheid van meningsuiting en met name het tekenen daarvan..

Desondanks vind ik dit een goede straf, en dat dan vooral vanwege het gooien. Maarja, wat mij betreft een slecht getimede mislukte grap.

Ben ik de enige die dit spandoek gewoon vond kunnen?

10 februari 2015 om 16:25

een spandoek waarbij Defour onthoofd wordt met de tekst red or dead.
Ja als je het zo bekijkt heel erg gewoon *zucht*

10 februari 2015 om 16:32

Het is alleen maar provoceren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren