Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Sampdoria heeft bijna beet en betaalt Groningen 3,7 miljoen’

Laatste update:

Julian Chabot gaat FC Groningen inruilen voor Sampdoria, zo weet het Dagblad van het Noorden zondag te melden. De 21-jarige centrale verdediger, die vorig jaar zomer overkwam van Sparta Rotterdam, gaat tussen de 3,5 en 4 miljoen euro opbrengen, zo bevestigen diverse bronnen aan de krant. 'De transfer is op een oor na gevild', zo klinkt het.

Chabot, die voor een miljoen euro werd gestrikt door de Trots van het Noorden, vormt onder trainer Danny Buijs een verdedigingsduo met Mike te Wierik. De jonge Duitser, die nog tot medio 2022 vastligt, heeft Sampdoria voldoende weten te imponeren, aangezien de huidige nummer negen van de Serie A dicht bij de komst van de verdediger is.

De krant meldt dat ook de uitgaande transfer van Ludovit Reis naar Barcelona zo goed als rond is. Volgens de entourage van de achttienjarige middenvelder is er reeds een overeenstemming bereikt tussen de clubs en moet alleen Reis nog een deal bevestigen. Het is de bedoeling dat de jeugdinternational in de voorbereiding van het nieuwe seizoen aansluit bij de hoofdmacht van Barcelona.

Reis zal na de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan spelen bij Barcelona B. Naar verluidt betaalt de Catalaanse grootmacht zes miljoen euro voor Reis, een som die door diverse bonussen nog kan oplopen naar bijna acht miljoen. "Er is absoluut nog geen witte rook", zo benadrukt algemeen directeur Hans Nijland echter tegenover de krant over de transfer van Reis.

Update 20 mei 14.48 uur - 'Sampdoria heeft bijna beet en betaalt FC Groningen 3,7 miljoen’
De transfer van Julian Chabot naar Sampdoria is in een vergevorderd stadium aanbeland. De verdediger van FC Groningen meldt zich vrijdag in Italië voor de medische keuring, zo weet Sky Italia maandag te melden. Mochten er geen mankementen aan het licht komen, dan tekent Chabot een vijfjarig contract. Met de overgang is een transfersom van 3,7 miljoen euro gemoeid.

Verwacht jij dat Julian Chabot FC Groningen gaat verlaten deze zomer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde. Onze sterkste verdediger dit seizoen, Groningen had ook wel meer mogen vragen want hij heeft nog een langlopend contract. Maar er is dus in ieder geval geld om te investeren. Hopelijk is de scouting weer op orde en halen ze de juiste spelers.

5 mei 2019 om 18:42

Niet kopsterk, traag, een slechte trap en een goede tackle. Tja... vind het wel mee vallen.

5 mei 2019 om 18:44

Apart, ik kijk weinig Groningen, maar ik schaarde zijn naam altijd bij de Eredivisie-onwaardige spelers. Had het blijkbaar helemaal mis, 4 miljoen is niet niks voor een verdediger van Grunn.

5 mei 2019 om 18:45

Aankoop van 1 miljoen na een slecht seizoen verkopen voor 3.5? Prima rendement en een speler die naar mijn mening vervangbaar is.
Wat mij betreft gaat ook Doan nog weg. Die heeft sinds de Azië cup geen knikker meer geraakt. Dan hebben we alles met elkaar voldoende mogelijkheden om de ploeg prima te versterken.

5 mei 2019 om 20:17

Doan is echt wel de beste speler van Groningen. Begint zn vorm weer terug te krijgen, en die jongen is net 19. Die gaat de top echt wel halen.

5 mei 2019 om 20:24

Jouw naam zegt genoeg. Doan heeft nog geen pepernoot geraakt na de winterstop, speelt echt verschrikkelijk. Vind Reis eerder onze beste en belangrijkste speler.

20 mei 2019 om 15:03

Volgende maand is die 21

5 mei 2019 om 20:51

Sterk, maar dom. Kiest op verkeerde momenten voor lange ballen of pass terug. Wint veel kopduels, maar kopt altijd zonder te richten weg en komt daardoor vaak bij tegenstander weg. Middelmatige speler dus. Prima bedrag die je weer kan gebruiken voor volgend jaar.

Nederlandse topclubs liggen hier te slapen. Deze speler zie ik nog wel boven komen drijven on de Europese subtop.

5 mei 2019 om 19:33

Nee man, hou op. Hoe Chabot de oorzaak was van de gelijkmaker van Pedersen tijdens FC Groningen - Emmen. Die knakker hoef ik niet in de Nederlandse top te zien hoor. Bij PSV hebben we genoeg Sainsbury's en Viergevers bovendien.

Overigens bizar seizoen voor FC Groningen. Eerst verzeild dreigen te raken in degradatievoetbal. Dan nog in het slot in aanmerking komen voor Europees voetbal. En nog voordat de absolute blikvanger van het elftal (doan) verkocht is, strijkt de club met Reis en Chabot ruimt 11 miljoen op... Keurige prestatie al met al. Hoop dat die miljoenen weer slim worden geïnvesteerd. En dit keer niet in de Spartaantjes en andere Eerste Divisieclub-spelers die de club niets verder brengen; laat de FC alsjeblieft weer Scandinavie en Zuid-Amerika intrekken voor een nieuwe vondst.

5 mei 2019 om 20:19

Als je maar de toptalenten uit de eerste divisie weet te strikken, dan is daar niks mis mee. Reis hebben ze bij de amateurs weg. Niet alles wat ver komt is goed.

5 mei 2019 om 21:13

Groningen had ook eerst een enorm kapitaal vergaard met de verkoop van enkele smaakmakers. Vervolgens is dat kapitaal verdampt aan miskopen uit Scandinavie. IJe kan natuurlijk miskopen hebben, maar Groningen ging destijds echt dure aankopen doen. Op dat vlak begrijp ik dat ze eerste divisie scouten, want die spelers zijn een minder groot risico. Ook de jeugdopleiding doet het bijzonder goed met spelers als de gebroeders Bacuna en Reis die allemaal voor mooie bedragen zijn verkocht.

20 mei 2019 om 15:14

Groningen heeft de Minste tegendoelpunten van alle eredvisie teams in de 2e seizoenshelft. Dus ook minder dan de Ligt + Blind en Schwaab + viergever. En dat voor een team dat 8e staat ...

20 mei 2019 om 18:47

Je reageert met "Dit keer niet de Spartaantjes", terwijl je reageert op een bericht waarin staat dat Groningen bijna vier miljoen krijgt voor een speler die ze vorig jaar van Sparta hebben gehaald.. Ik begrijp je volgens mij niet zo goed

20 mei 2019 om 19:09

Ten eerste reageerde ik op een reactie van iemand die meende dat Chabot goed genoeg was voor de Nederlandse top. Ten tweede reageerde ik nog voordat Chabot goed en wel verkocht was. En ten derde denk ik dat je me eerder niet wilt begrijpen dan werkelijk begrijpt. Want is deze transfer exemplarisch dan? In de tijden dat Groningen met Suarez, Berg, Granqvist en de nodige anderen blijk gaf in een uitermate sterk scoutingsapparaat kreeg de club het op een zeker moment hoog in de bol, maar niet alles wat het aanraakte veranderde in goud. Met Pedersen en Ajilore had je daar natuurlijk ook buitenlandse voorbeelden van, maar dat de FC meende het succes met laaggeklasseerde spelers in stand te houden vond ik nogal ijdel. Mitchell Schet, Danny Post, Jeffrey Bakker, Donovan Slijngard, de familie Zeefuik, Yoell van Nieff...

Ik vind het oprecht jammer dat FC Groningen niet meer inzet op het vinden van de echte parels. Zelfs in het buitenland vind ik de ingeslagen weg de meest makkelijke. Op basis waarvan meen je dat Yannik Pohl een toevoeging is aan je niveau? Zelfs als je niet meer het vliegtuig naar Uruguay meer wilt nemen, dan zal er toch nog wel ergens een nieuwe Kostic of Tadic in Oost-Europa te vinden zijn?

20 mei 2019 om 20:02

@gomes1psv

Naja Groningen is wel heel zijn technische staf bijna kwijt geraakt. Grads Fuhler werd overgenomen door Udinese en deed een klein beetje scoutingswerk voor Groningen. Veltmate ging weg en vertrok naar Ajax. Later hebben we een paar teruggekregen die helaas niet aan de verwachtingen voldeden: Jeltema en Jans. Ik denk dat met Fledderus wel weer een frisse wind komt en met Gudde ook een talentvolle directeur. Ben benieuwd wat zij uit hun hoed toveren.

Maar over Chabot, ik ben er om heel eerlijk te zijn ook niet treurig over dat hij weg is, maar dat dacht ik ook met Andersen van FC Twente. Die is naar Sampdoria gegaan en is enorm gegroeid daar. Dus het kan nog gek uitlopen.

Ik vind dat Groningen laatste tijd wel weer leuke spelers halen. Het zijn geen ruwe diamanten hoor, maar het zijn wel spelers die wel potentie hebben. Ik vind Zeefuik wel een verademing op de rechterflank, Van de Looi kan denk ik Reis wel opvolgen, El Hankouri heeft ook een goeie techniek, rendement kan wel beter en dan kan ik er wel nog een paar noemen. Maar je moet weten, de transfermarkt is zo erg veranderd de laatste paar jaren. Waar vroeger Groningen een van de weinigen waren die belangstelling hadden in ruwe diamanten, zijn er nu 20 scouts op de tribunes van grote clubs die al die spelers opkopen. Chelsea en Manchester City hebben met hun satellietclubs en constructies zeker niet bijgedragen aan deze ontwikkeling. Groningen kan niet meer de contracten aanbieden die interessant zijn voor deze jonge knapen, dus vandaar moet je creatief zijn en redelijk aan "wishfull thinking" doen. Laten we hopen dat het nu goed komt.

5 mei 2019 om 20:07

Haha Chabot bij Ajax. Ik zie het al voor me. Sorry hoor maar dit is echt nonsens. Als hij ergens zou passen is het bij Feyenoord maar ook daarvoor komt hij echt nog véél tekort. Van Beek ook, maar dat is een ander verhaal. Echt totaal niet NL-top-waardig nog hoor.

20 mei 2019 om 15:16

Hij heeft er minder doorgelaten dan de Ligt en Blind in de 2e seizoenshelft... het is ook niet voor niets dat een italiaanse club het wel in hem ziet zitten. Die hebben meer verstand van verdedigen dan Nederlanders.

20 mei 2019 om 15:55

Ik denk dat we gezien de huidige kwaliteit best mogen zeggen dat onze kennis over verdedigen best prima is geworden.

20 mei 2019 om 15:57

een 2e seizoenshelft goed spelen kan een incident zijn. Over een seizoen genomen heeft deze verdediging net zo goed gespeeld als Feyenoord, maar een club als Ajax of PSV is wel nog even te hoog gegrepen.

Als hij aanspraak moet maken op de topclubs, moet hij wel echt 1 vol seizoen beter presteren. Voor Utrecht/feyenoord/az zou hij misschien wel een goede versterking zijn.

20 mei 2019 om 17:32

hahaha, lachwekkend, zo reageerden veel ajaxcieden ook toen het over virgil van dijk ging en ook daar hebben ze zich zwaar in vergist. Chabot is een ras duitse verdediger. Het wordt werkelijk elke dag duidelijker dat de supporters van de top "3" totaal geen verstand hebben van kwaliteit, ook al toont een club uit top competities, die er wel verstand van hebben, interesse. Daarom zijn die competities ook sterker dan deze nietige eredivisie, de beste spelers gaan niet naar de top middenmoot of top 3 van NL maar naar het buitenland. Onkunde noemt men dat!

20 mei 2019 om 17:39

Oh ja, scheer even iedereen over één kam. Het kan zeg maar voorkomen dat mensen het niet helemaal met je eens zijn. Als je dan elke keer zo sneu reageert voorspel ik weinig zinvolle discussies.

20 mei 2019 om 23:28

Ja Chabot wint de Ballon d’Or volgend jaar. Niemand op VZ zag dat, behalve de almachtige Nostradamus. En dat is inderdaad de reden dat de Eredivisie minder sterk is dan de Serie A. De onkunde van de supporters. Bij Sampdoria hebben alle supporters allang gezien dat Chabot absolute wereldtop is. De Ligt en Van Dijk zijn er niks bij. Eet je pizza knul

Zou je toch wel wat meer verwachten van Groningen. Desniettemin een mooie transfer voor hem. Weer een verdediger die zijn kwaliteit een goede boen kan geven in Italië. Zijn toch best veel Nederlanders in de Italiaanse competitie.

5 mei 2019 om 20:48

Chabot is een Duitser.
On topic.. Wordt een drukke zomer voor Fledderus, hoop dat hij meteen laat zien dat we weer eindelijk een goede TD hebben. Ben benieuwd

5 mei 2019 om 22:01

Oh ja, idd. Ik bedoelde ex-eredivisionist te zeggen (leuke was dat de eerste in me hoofd Troost-Ekong was, en die is nie bepaald Nederlands) 😂

5 mei 2019 om 22:27

Troost Ekong is ook gewoon een Nederlander hoor. Nederandse moeder, opgegroeid in Haarlem.

Kunnen ze Anco Janssen en Bryan Smeets halen voor volgend seizoen. 2 niet al te dure spelers met geweldige kwaliteiten voor FC Groningen. En als vervanger voor Chabot misschien Perr Schuurs huren van Ajax.

5 mei 2019 om 21:42

Anco Janssen en Bryan Smeets? Wij willen volgend jaar niet weer tegen degradatie strijden hoor! Schuurs huren zou kunnen, maar dan het liefst wel in een zelfde constructie als met Sierhuis. Optie + terugkoopoptie, zodat Groningen er ook nog wat aan overhoudt.

Ik dacht altijd dat Chabot 28 was...
Groningen krijgt op deze manier in ieder geval een prima budget voor de zomer met het verkoop van Chabot en Reis. Misschien had er wel iets meer in gezeten gezien zijn leeftijd.

Dat is veel geld voor Reis. Het is nou niet iemand die opvalt bij Groningen.

20 mei 2019 om 15:09

Reis is een speler die pas opvalt als je op hem gaat letten.

20 mei 2019 om 17:38

jij kijkt zeker geen wedstrijden van fcg. Reis is juist de speler die wekelijks opvalt. Daardoor is Barcelona ook geinteresseerd. Maar ja wat weet barca nou? Is nou niet echt een topclub toch? of wel?.....

Vraag mij af of het wel zo zeker is dat hij vrijdag gekeurd gaat worden. Ik hoop dat de FC vrijdag nog een potje moet ballen in de play-offs . Hij had/heeft een blessure, maar dit weekend was er al kans dat hij weer mee zou doen. Kort jaartje geweest hier voor deze sloper.

20 mei 2019 om 19:52

Ja dit klopt. Hij speelt toch niet is geblesseerd.

Ben Sparta fan en gun Chabot alles maar dit had ik niet verwacht.
Aardige verdediger, niet geschikt voor de Nederlandse top, krijgt in Sampdoria een prachtige club, lekker betaald en een prettig klimaat om te leven/werken

Lijkt me een mooie transfer voor hem en voor Groningen, prima prijs voor een speler die ik niet onmisbaar vindt. Wel bizar dat deze transfers rondom Chabot (en in mindere mate Reis) spelen in de periode dat FC Groningen dé wedstrijden van het seizoen speelt in de play-offs.
Zeker de transfer(geruchten) van Chabot had nog wel 2 weken kunnen wachten lijkt me? Dan is de FC ook uitgevoetbald en kan de focus op volgend seizoen, nu zit de focus nog op Europees voetbal halen.

21 mei 2019 om 17:50

Aan de andere kant maakt het toch niet veel uit, hij speelt toch niet vanwege zijn blessure. En het is fijn dat Groningen optijd geld binnen heeft, dan kunnen ze de selectie op orde voor een eventuele voorronde van de EL, mits we nog een paar keer winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren