Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ongelooflijk maar waar: HSV loopt in minuut 98 directe promotie mis

Laatste update:

Hamburger SV keert voorlopig nog niet terug in de Bundesliga. De ploeg van trainer Tim Walter won zondagmiddag op de slotdag met 0-1 op bezoek bij degradant SV Sandhausen en leek daar voldoende aan te hebben voor plek twee, totdat concurrent 1. FC Heidenheim in minuut 98 een 2-3 zege veiligstelde tegen Regensburg. HSV eindigt daardoor als nummer drie en gaat de play-offs in. Heidenheim is kampioen en gaat debuteren op het hoogste niveau.

HSV begon als nummer drie aan de laatste speeldag en wist dat het afhankelijk was van de concurrentie. Bij een zege op Sandhausen en een nederlaag van Heidenheim was de tweede plek een feit. Koploper SV Darmstadt verzekerde zich eerder door een zege op FC Magdeburg (1-0) al van promotie en keert na zes jaar terug.

HSV kende een ware droomstart tegen het reeds gedegradeerde Sandhausen, daar Jean-Luc Dompe de bal al na drie minuten in de kruising: 0-1. Robert Glatzel had de bezoekers op rozen kunnen brengen, maar zijn kopbal na ruim twintig minuten verdween maar net naast. Vervolgens kopte teamgenoot Bastian Schonlau maar net over de lat. De zege werd door HSV niet meer weggegeven in het restant van de wedstrijd.

Heidenheim keek op bezoek bij Regensburg in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Door een eigen doelpunt van Benedict Saller werd de spanning echter al snel teruggebracht. Jan-Niklas Beste zette beide ploegen in minuut 93 zelfs naast elkaar, waarna Tim Kleindienst het vonnis voltrok in minuut 98. In Sandhausen stonden fans van HSV toen al te feesten op het veld. Te vroeg dus.

Vorig jaar greep HSV ook al net naast promotie. Toen was in eigen huis Hertha BSC met 0-2 te sterk, nadat het heenduel met 0-1 werd gewonnen door de club uit Hamburg. Door de zege van Heidenheim eindigen zij het seizoen als koploper. Darmstadt is tweede geworden, terwijl HSV als nummer drie de play-offs in gaat voor promotie-degradatie. Daarin moet het worden opgenomen tegen VfB Stuttgart, dat als zestiende eindigde in de Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lukt HSV toch elke keer net niet. Hoe dichtbij wil je zijn. Hopen dat ze in de play offs wat meer geluk hebben

28 mei 2023 om 19:25

Vrees van niet, Stuttgart doet het aardig de laatste weken en HSV is defensief niet best.

Sloeg nergens op, 11 minuten erbij gekregen bij Heidenheim is niet echt een aanwinst voor de Bundesliga.. leek wel alsof hsv niet moest gelijk promoveren..

28 mei 2023 om 17:42

Je bedoeld dat HSV elk jaar hun best doet om niet promoveren? Staan in de winterstop bijna altijd bovenaan om het vervolgens uit handen te geven.

Voor het zoveelste jaar.. zie ze echt niet winnen van Stuttgart in deze vorm.

Ik kan hier zo van balen. Eerst Dortmund en nu HSV. Wat een ontknopingen kwnt het Duitse voetbal dit weekend toch ook. HSV fans waren al aan het juichen op het veld scoort dat Heidenheim gewoon 2x in blessuretijd. Die zijn nu nog zelfs kampioen na de nederlaag van Darmstadt. HSV - Stuttgart wordt trouwens wel echt een super gave pot. Hopelijk kommt der dino zuruck.

28 mei 2023 om 17:45

Idd niet normaal. Zelfs de 3. Liga kende een ongewone ontknoping toen Osnabrück in extremis 2 keer kon scoren in de toegevoegde tijd.

28 mei 2023 om 18:08

Klopt ja Freiburg II mag niet promoveren dus nu schuiven zij door naar plek 2. Ook weer een stuk interessanter voor mij om nu weer een wedstrijd van Osnabruck mee te pakken.

Veel betere titel is: Heidenheim pakt kampioenschap in 2. Bundesliga in de 98e minuut.

28 mei 2023 om 17:44

Eens! De credits voor de kampioen!

28 mei 2023 om 18:13

Helemaal met je eens. Nu is de kampioen een soort bijzaak lijkt wel. Ik snap het betreft naam ergens wel, maar daar stopt het dan ook

Wat een slotfase. Niet meer normaal. Pitch invasion van HSV fans bij 2-1 voor Jahn, en 10 min later staat het 2-3. Zoiets verzin je niet, kan alleen in voetbal. HSV - Stuttgart word er ook eentje, heerlijke wedstrijd op papier.

28 mei 2023 om 17:54

Wiesbaden deed exact hetzelfde gisteren. Ze dachten 2. Bundesliga al beet te hebben. Uiteindelijk scoorde Osnabrück nog 2 keer tegen Dortmund II

28 mei 2023 om 17:57

Waarom mag Freiburg II niet promoveren uit de 3. Liga naar de 2. Liga? Dat ze niet kunnen/mogen promoveren naar de Bundesliga is duidelijk maar in de 2. Liga treffen ze elkaar toch niet? In NL heb je toch ook in de KKD de 2e elftallen van Ajax, PSV, AZ etc. Beetje raar dat Freiburg II niet naar 2. Liga mag!

28 mei 2023 om 18:03

1. en 2. Bundesliga kennen een profvoetbalstatuut met licentievoorwaarden. Het is niet de bedoeling dat een tweede club treft op een eerste club van dezelfde club.

28 mei 2023 om 23:41

@bbayern1990 3e bundesliga samenvattingen helaas gemist zaterdagavond dus niet meegekregen. Wel heel toevallig zeg.

Ben wel benieuwd of HSV het nu wel gaat redden, na al die jaren zo ontzettend dichtbij te zijn geweest. HSV hoort gewoon kwa club in de Bundesliga maarja, Schalke en Stuttgart natuurlijk ook.

Laten we hopen dat Stuttgart erin blijft. Leuke ploeg!

Met 2-0 achter staan, niks hebben, vervolgens 2-3 winnen en dan niet alleen toch nóg gewoon promoveren, nee ook nog eens gewoon promoveren als kampioen! Je verzint het niet dit. Niet alleen HSV is doodziek door die late overwinning van Heidenheim, maar ook Darmstadt is behoorlijk beroerd denk ik zo. Toch wel een affiche hoor wat je nu krijgt in de play-offs: HSV v VFB!

HSV in een notendop dit. Staan al feest te vieren en dan nog daar 2 goals valt. Sta je nog met lege handen. Doodzonde dit. Ondanks Stuttgart niet gun om te degraderen, hoop ik dan HSV dit keer via Play Offs red.

28 mei 2023 om 17:44

Wehen Wiesbaden ondervond hetzelfde euvel gisteren toen Osnabrück nog 2 keer scoorde tegen Dortmund II in de 3. Liga. Wiesbaden moet nog play-off spelen om promotie af te dwingen naar 2. Bundesliga

28 mei 2023 om 17:50

Jaa super bizar dit. Knotsgekke ontknopingen dit jaar.

28 mei 2023 om 18:18

Heidenheim, Darmstadt, HSV, Bayern, Dortmund, Benfica, Porto, Ajax, AZ, Antwerp, Union en eventueel Genk ook nog volgende week als laatstgenoemde van Club Brugge wint later op de avond... Dit zijn het soort wedstrijden waar je toch van houd wat betreft de spanning tijdens de laatste speelronde in een competitie!

Wat een heerlijke ontknopingen dit weekend in het Duitse voetbal. Gisteren de titelstrijd in 1. Bundesliga en de spanning in 3. Liga tussen Wiesbaden en Osnabrück. Vandaag was de 2. Bundesliga aan de beurt met Heidenheim. Ik gun deze Schwäbische club van harte de promotie. Het weekend kan niet stuk

Geweldig slot gezien. Heidenheim in minuut 98 van mislopen promotie naar kampioen van de 2. Bundesliga. Nog een debiele rode, en na ingreep van de VAR gele, kaart gezien, alles zat erbij. Geweldige ontlading ook bij die 2-3, schitterend om te zien.

VFB-HSV voor een plek in de Bundesliga.... Heidenheim en Darmstadt echt armoedig qua promovendi en Hertha, S04 al eruit. De Bundesliga verliest ontzettend veel prestige maar gelukkig is de 2.Bundesliga nog wel genieten met o.a ook nog Kaiserslautern, Nürnberg, Hannover, Düsseldorf daar

28 mei 2023 om 17:54

Eens. VFB-HSV is natuurlijk een geweldig affiche, maar niet voor play-off promotie degradatie.

28 mei 2023 om 18:03

2.Bundesliga is echt wel het walhalla van het Duitse voetbal op het moment vind ik. In ieder geval qua clubs. Ook nog prachtige clubs als Braunschweig, Rostock, Magdeburg, Karlsruhe bijvoorbeeld. Wel jammer van die gigantische off-day van Dresden in Meppen, die hadden gewoon alles in eigen hand. Maar zeker weer een prachtige line-up, hopen dat m'n Duitse cluppie Kaiserslautern de weg omhoog kan doorzetten, en 1860 München(eindelijk), Duisburg(eindelijk) en Dresden volgend jaar de top 3 zullen halen

28 mei 2023 om 20:22

Zeker mee eens. Ik hou van jou, ik heb hier te maken met een mede liefhebber.

28 mei 2023 om 21:07

Bedankt man! Jij hebt ook altijd mooie bedrages hier met je grote kennis van het Duitse voetbal! Ik vind het gewoon leuk om niet de standaardtopclubs te volgen maar veelal de vele lagere niveaus in Europa

Inderdaad een ontknoping die doet denken aan de kampioensrace in 2001 tussen Schalke en Bayern, waarbij Bayern ver in blessuretijd nog de winnende maakt en uiteindelijk kampioen werd en niet Schalke.

In Nederland in 98/99 destijds ook meegemaakt in de strijd om een voorronde CL-ticket, waarbij Vitesse dacht het ticket te hebben en PSV ver in blessuretijd in Utrecht nog even de winnende pakt en op doelsaldo Vitesse voorbij ging.

Wat een drama voor HSV, elk jaar verprutsen zij het weer.. Net zo kansloos als mijn clubje FC Nürnberg

Wat een ongelooflijk k*t weekend op voetbal gebied:

- BVB geen kampioen
- Ajax verliest en wordt 3e
- 99e minuut HSV (vrienden van BVB) loopt directe promotie mis.
- 96e minuut mijn amateur cluppie alsnog de NC in tegen degradatie.

Zuurder wordt het niet 😂👎

28 mei 2023 om 18:17

Om je toch enigzins op te vrolijken: ook met winst had Ajax de derde plek niet gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren