Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Speler met 17 Jong Oranje-caps staat voor miljoenentransfer naar Bundesliga’

Laatste update:

Ludovit Reis staat mogelijk voor een vertrek bij Hamburger SV. Volgens Sport Bild heeft de middenvelder namelijk een afkoopclausule in zijn contract staan indien de Duitse grootmacht van weleer dit seizoen niet promoveert. In dat geval is Reis voor vijf miljoen euro op te pikken en onder meer SC Freiburg zou graag toeslaan.

HSV is inmiddels voor het zesde seizoen op rij actief in de 2. Bundesliga, het tweede niveau van Duitsland. In de afgelopen jaren deden die Rothosen vaak tot laat in het seizoen mee om promotie, maar liep het een plekje in de Bundesliga steeds nipt mis.

Reis herkent dat zijn werkgever veel moeite heeft met promoveren, maar hoopt zelf ogenschijnlijk niet al te lang meer actief te zijn in de tweede divisie. De geboren Haarlemmer heeft daarom een clausule in zijn contract laten opnemen.

Indien HSV in de huidige jaargang niet promoveert, is Reis voor een vast bedrag van vijf miljoen euro op te pikken. De mogelijke afkoopsom is een hard gelag voor zijn club, daar de zeventienvoudig international van Jong Oranje volgens Transfermarkt een waarde van zes miljoen euro vertegenwoordigt. Naar verluidt heeft onder meer Freiburg interesse in zijn diensten.

Reis is in Hamburg uitgegroeid tot een dragende kracht. Onder de nieuwe trainer - Steffen Baumgart werd in februari van dit jaar aangesteld - speelde het jeugdproduct van FC Groningen alle wedstrijden. Ook onder de vorige coaches was Reis veelal basisspeler.

De box-to-box-middenvelder staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij HSV en is dus bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de club. In die tijd kwam Reis tot 93 wedstrijden, met 17 goals en 9 assists als resultaat.

HSV nam hem in 2021 transfervrij over van FC Barcelona. Bij de Spaanse grootmacht, die in 2019 nog ruim drie miljoen euro overhad om Reis bij Groningen op te pikken, kwam hij voornamelijk in actie in het hoogste jeugdelftal, Barcelona B. Reis kwam nooit in aanmerking voor een plekje bij de hoofdmacht en in het seizoen 2020/21 volgde een verhuurperiode bij VfL Osnabrück, alvorens hij transfervrij naar HSV vertrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Miss een leuke speler voor ajax. Is nog jong, kost weinig, is Nederlands en een redelijk talent kan zich miss verder ontwikkelen en voor een mooi bedrag weer doorverkocht worden

20 maart 2024 om 23:35

Jij wil er nog een middenvelder bij doen bij Ajax..?

21 maart 2024 om 07:32

Is hij daadwerkelijk beter dan taylor of tahirovic? Ik denk van niet. En hij is geen supertalent van 17 meer. Niet doen dus.

Ludovit reis voor 5 miljoen zou de nederlandse top en az niet voor moeten twijfelen. Maar denk dat hij gewoon de stap naar de bundesliga gaat maken die hij ook aan kan

21 maart 2024 om 01:21

Ik denk dat ze heel hard moeten twijfelen. Is alweer bijna 24, en de top 3 heeft de afgelopen jaren denk ik een stuk of 10 spelers aangetrokken van het 2e niveau in een van de top 5 landen, waaronder de 2e Bundesliga, al die spelers zijn in meerdere of mindere mate mislukt.

Zou inderdaad een mooie stap zijn voor hem om naar Freiburg te gaan. Mooie club om je verder te ontwikkelen. Europees voetbal lijkt er dit jaar niet in te zitten voor Freiburg, maar toch zeker een stabiele middenmoter in de Bundesliga.

21 maart 2024 om 00:48

En dan? Voor 5 miljoen is hij haalbaar voor iedere NL club uit de top 5. PSV heeft vooral veel aanvallende middenvelders waar Til zal vetrekken en Veerman zal waarschijnlijk ook gaan. Ook Schouten zal aan getrokken worden en als die geblesseerd raakt heb je sowieso een back-up nodig. Twente zal hem wellicht net niet kunnen betalen, al worden ze ook aan Weghorst gelinkt. Bij AZ kan hij zo mee en ook voor Ajax en Feyenoord is het bij een vertrek van spelers best een interessante optie. Allen Europees volgend jaar.

Bij Freiburg komt hij weer in de luwte. Kijk wat het voor Schouten deed door naar NL te gaan, direct in beeld voor Oranje!

Al hoop ik stiekem gewoon dat HSV promoveert, geweldige club die (bovenin) de BL hoort.

21 maart 2024 om 09:01

Ik kan alleen maar hopen dat Til vertrekt. Maar als er al getrokken wordt aan een Veerman en nu ook Schouten, Tillman naar alle waarschijnlijkheid teruggehaald wordt door FC Hollywood, dan vrees ik dat we nog een jaar naar het "geklungel met af en toe een goal" van Til moeten kijken.
Ik ken deze Reis alleen van naam, verder totaal geen idee wat zijn niveau en eventuele plafond is. Dan heb ik liever dat ze Tygo Land doorschuiven, die heeft al wat leuke dingen laten zien. En voor Reis lekker in de luwte ontwikkelen bij Freiburg is ook niet verkeerd. Kijk bijv. naar Flekken, die heeft daarna nog een mooie stap gezet naar de PL.

Lekker team heeft Jong Oranje daar staan op de foto zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren