Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Pot roept Foor op ter vervanging van Ajacied en Feyenoorder

Laatste update:

Net als bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal heeft ook keuzeheer Cor Pot van Jong Oranje vrijdag zijn selectie bekendgemaakt. Voor de EK-kwalificatie play-offs tegen Slowakije heeft de oefenmeester 23 spelers opgeroepen. Nick Marsman (Go Ahead Eagles) is er voor het eerst bij, terwijl ook Jody Lukoki (Ajax) mag hopen op zijn eerste speelminuten. De buitenspeler werd eerder al opgeroepen voor een duel met Oostenrijk, maar moest toen voortijdig afzeggen met een blessure.

/

De bekendste namen in de selectie zijn Jeroen Zoet, Jordy Clasie, Adam Maher en Luuk de Jong. Dat kwartet werd in het verleden al eens opgeroepen voor de hoofdmacht van Oranje en de laatste drie zaten ook bij de laatste voorselectie bij. “Het is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers dat ze op zo'n EK uitkomen. Daarom zitten Zoet, Clasie, Maher en De Jong nu ook bij Jong Oranje", zegt Van Gaal.

Jong Oranje moet in twee play-offwedstrijden zien af te rekenen met Slowakije om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap Onder 21 in 2013. De ploeg van Pot gaat donderdag 11 oktober eerst op bezoek in Slowakije, vier dagen later volgt de return in het stadion van Sparta Rotterdam.

Update 7 oktober 12.15 uur - Pot voert noodgedwongen wijziging door in selectie Jong Oranje
Ben Rienstra mag zich deze week melden bij Jong Oranje voor de beslissende play-offwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije. De verdediger van Heracles Almelo is bij de selectie gehaald door Cor Pot na een afmelding van Heerenveen-mandekker Jeffrey Gouweleeuw, die met een hamstringblessure kampt. Rienstra zat al eens eerder bij de selectie van Jong Oranje, maar wacht nog op zijn debuut.

Update 8 oktober 18.14 uur - Pot roept Foor op ter vervanging van Ajacied en Feyenoorder
Bondscoach Cor Pot van Jong Oranje kan in de cruciale EK-kwalificatieduels met Slowakije niet beschikken over Jeffrey Gouweleeuw, maar ook Ajacied Jody Lukoki en Feyenoorder Miquel Nelom hebben zich afgemeld bij de oefenmeester. Lukoki heeft een scheurtje in zijn meniscus opgelopen, terwijl Nelom een oogblessure heeft. Pot heeft voor het duo één vervanger opgeroepen: Navarone Foor van NEC.

Definitieve selectie:

Doel: Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Sergio Padt (AA Gent), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Virgil van Dijk (FC Groningen), Mitchell Dijks (Ajax), Ben Rienstra (Heracles Almelo), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht)

Middenveld: Leandro Bacuna (FC Groningen), Marco van Ginkel (Vitesse), Jordy Clasie (Feyenoord), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Adam Maher (AZ), Davy Pröpper (Vitesse), Georginio Wijnaldum (PSV), Navarone Foor (NEC)

Aanval: Jerson Cabral (FC Twente), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Yanic Wildschut (VVV-Venlo) en Género Zeefuik (FC Groningen).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verrassend veel spelers van Groningen en toch ook Vvv!

7 oktober 2012 om 12:21

VVV haalt dan ook jeugdinternationals of afvallers bij de grote clubs vandaan. Niet zo gek dus dat zij dan ineens veel spelers leveren. Wel leuk voor de Vvvers natuurlijk.

10 oktober 2012 om 12:31

Toch best verrassend als je laatste in de competitie staat toch ?
Zitten bijna meer spelers van VVV Venlo bij dan van clubs in de top 5 van Nederland.

10 oktober 2012 om 15:48

Ach Feyenoord werd 10e met ik meen 6 of 7 spelers uit Oranje jeugd elftallen. De jeugd is gewoon nog niet constant genoeg en soms ook nog niet goed genoeg. Als je er daar teveel van neemt en je hebt van huis uit ook weinig spelers die het verschil kunnen maken kun je zomaar onderaan staan.

Cabral ? waarom ? hij heeft nog niks bewezen dan kan je beter depay ofzo oproepen het zelfde geld voor locadia inplaats van zeefuik die vind ik helemaal niks .

5 oktober 2012 om 13:20

alleen hebben cabral en zeefuik er al een aantal seizoenen profvoetbal opzitten en dus de nodige ervaring, jij zal wel een psv supporter zijn aangezien je hier 2 jeugdspelers van PSV opnoemt die zich ook nog niet hebben bewezen, depay doet 10% van de wedstrijden meegedaan en locadia heeft er 3 gemaakt tegen VVV dat de moed al lang en breed had opgegeven waarom iedereen daar nu opeens zo enthausiast over is....

Verder heeft Cabral vorig jaar tegen roda die back ook helemaal dol gedraaid dus het is heel makkelijk oordelen op basis van 1 wedstrijd...

5 oktober 2012 om 13:25

nou omdat hij bij het 2de van psv ook al 13 heeft inliggen in 6 wedstrijden! die jongen word een groote speler ik hoop een nieuwe van persie.

5 oktober 2012 om 13:27

Dat zegt niks, zeefuik was ook topscorder in de jeugd van Psv, zo kan het ook gaan. ik vind het allemaal wat voorbarig dit

7 oktober 2012 om 13:21

13 doelpunten in het tweede? Zo zo.. Zeefuik heeft er 10 gescoord in 9 wedstrijden jong oranje. Wat was je punt ook al weer?

5 oktober 2012 om 13:29

Cabral is echt slecht..hij hoort niet eens bij Pec Zwolle...

9 oktober 2012 om 00:09

Locadia zit in de selectie van het belofte-elftal en Depay was geselecteerd voor onder-19, maar heeft zich geblesseerd afgemeld.

Op dit moment is zijn jongens als De Jong en Zeefuik gewoon nog veel verder dan Locadia. Het is ook niet zo vreemd dat je op je 18e nog niet bij Jong-oranje zit.

En wat betreft Depay. Wildschut en Wijnaldum zijn sowieso betere voetballers, en Cabral speelt in Jong-oranje vaak wel goede wedstrijden (in tegenstelling tot bij Feyenoord en Twente). Overigens schijnen een aantal mensen bij PSV te twijfelen aan de mentaliteit van Depay, en hij moet het vooral eens een keer laten zien.

Opzich een prima selectie, en dat moet zeker sterker zijn als die van jong Slowakije.

7 oktober 2012 om 12:30

stel je voor als je er nog van rhijn willems en BMI eigenlijk bij zou kunnen hebben

7 oktober 2012 om 13:18

en misschien zelfs FER en depay mag er ook wel bij

7 oktober 2012 om 13:50

Ja en dan ook nog locadia :P

Als je hiermee geen EK haalt dan mag je stellen dat Pot de slechtste coach ooit.

Dit lijkt me de sterkste opstelling.

Zoet
Leerdam
Bruma
Nuytinck
Blind
Clasie
Maher
van Ginkel
Wijnaldum
de Jong
Wildschut
7 oktober 2012 om 15:28

Is wel beetje te aanvallend he. Zeefuik gaat toch spelen voor Jong Oranje hij schiet er veel in bij Jong Oranje.

8 oktober 2012 om 19:29

Het is ook wel handig om hem op te stellen. Hij zorgt er meestal eigenhandig voor dat de tegenstander met 10 man komt te staan.

Best een aardige selectie waar het meeste talent in de verdediging zit volgens mij.

7 oktober 2012 om 13:12

Ik denk het middenveld ? Clasie, maher, van ginkel, wijnaldum.... zijn toch 4 vrij grote talenten die zich nog ver kunnen ontwikkelen.

7 oktober 2012 om 13:21

Lijkt mij ook het middenveld. De verdediging staat ook al in het grote Oranje dus beetje lastig vergelijken

Maar 5 aanvallers. Gaat Pot 442 spelen? Keuze voor Cabral en Lukoki is al vrij belachelijk. Die spelen veel te weinig tov alle andere geselecteerden.

Dan zou ik nu eerder Locadia of Castaignos nemen als vervanger van Barazite die overgelopen is, Zeefuik heeft het dan wel goed gedaan in oranje, het zal nooit een oranjespits worden, die andere twee mogelijk wel.

5 oktober 2012 om 14:43

Pot gaat waarschijnlijk met 4-3-3 spelen. Zeefuik en De Jong zijn de centrumspitsen dus één van die twee staat in de spits, waarvan waarschijnlijk De Jong. Lukoki, Cabral of Wildschut zullen op de flanken spelen, eventueel aangevuld met Bacuna als vleugelspeler.

7 oktober 2012 om 13:20

oh ja, Locadia speelt wel veel in het eerste van Psv...
maar voor de rest is het wel een goed team

8 oktober 2012 om 19:30

2x ingevallen toch?

8 oktober 2012 om 23:04

@audilambo
Dat carbral en Lukoki opgeroepen zijn is vrij belachelijk omdat ze bijna nooit spelen maar vervolgens zou locadia wel moeten spelen?

Waar is van Aanholt gebleven?

Prima selectie alleen de backs vind ik vrij matig

Bacuna,van Haaren,zeefuik,cabral come on, die gaan Oranje toch nooit halen, dus nog liever spelers oproepen als Oussim Bouy,depay,locadia of Davy Klaasen

8 oktober 2012 om 18:20

Ja, die Bouy heeft echt al wat bewezen in zijn leven.
Maar je hebt gelijk over de van Haaren, Zeefuik en Cabral, barslecht en Oranje-onwaardig. Bacuna is niet slecht, dus dat slaat weer nergens op.

Waar is van Aanholt inderdaad Freshzone.
Maar hieruit blijkt toch wel een klein beetje dat Vitesse ook wel op de jeugd let en niet alleen maar koopt, deze jongens spelen namelijk wekelijks in de basis en zijn eigen kweek!

Lukoki gaat steeds beter spelen,als hij fysiek sterker wordt en zijn voorzet beter wordt is hij in potentie een topspeler.

Jong Oranje kan een goed team opstellen zeg, zou zomaar middenmoot in Nederland of subtop kunnen zijn. Helemaal met deze opstelling

Wordt tijd dat ze gaan presteren, of zal het aan pot liggen?

Eventueel een Leerdam of Propper vervanger, maar rest zijn goede spelers! En misschien linksback :D

Zoet
Leerdam
Nuytinck
Van Dijk
Blind/Dijks
Van Ginkel
Clasie
Wijnaldum
Propper
Maher
L de Jong
8 oktober 2012 om 19:32

Met dit team wordt je denk ik kampioen in Nederland. Helemaal als je bedenkt dat Indi, van Rhijn, Narsingh en de Vrij er eigenlijk ook bij horen.

7 oktober 2012 om 13:20

Moet je ergens op de tribune zoeken in Lissabon. Hij schijnt daar voor het laatst gesignaleerd te zijn.

7 oktober 2012 om 13:37

Een basisplaats bij Benfica of bij VVV is toch wel een wereld van verschil.

7 oktober 2012 om 14:01

Ja maar het verschil tussen wedstrijdritme en geen wedstrijdritme is ook een groot verschil.

7 oktober 2012 om 14:09

Ja maar het verschil tussen goed en niet goed is doorslaggevend.

7 oktober 2012 om 14:20

Blijkt dus dat je als speler in de Eredivisie beter rendeert dan als bankzitter bij een buitenlandse topclub. Laat het een les zijn voor alle geldwolfjes.

8 oktober 2012 om 18:39

Met VVV doel je dus op Wildschut en dat is op dit moment gewoon een zeer goede buitenspeler die wedstrijdritme heeft en dus een pluspunt heeft ten opzichte van John. Laat John eerst maar eens gaan spelen en laten we dan verder kijken. Bewijst eens te meer dat je na een goed jaar niet weg moet gaan, maar moet laten zien dat je dit nog een of meerdere jaren vol kan houden. Het zoveelste talent dat z'n talent als het ware verpest. Bruma had ook al veel verder kunnen zijn en dat zelfde geldt voor vele anderen.

9 oktober 2012 om 12:19

Over John kan ik niet oordelen, maar Wildschut mag heel blij zijn dat hij bij VVV nog een basisplaats heeft. Die heeft vanaf eind april namelijk helemaal niets meer gepresteerd.

Dit is wel echt een goed team, in ieder geval veel individuele kwaliteit. Zou niet misstaan in de subtop van de eredivisie! Ervanuitgaande dat Cor Pot 4-3-3 speelt lijkt mij dit de sterkste opstelling:

Zoet
Leerdam
Bruma
Nuytinck
Blind
Maher
Clasie
Van Ginkel
Wijnaldum
De Jong
Wildschut

Belacchelijk dat Foor er niet bij zit, wat heeft Cabral hier nog te zoeken? Dat Pot hier nog zit bewijst dat elke halve gare die plek kan innemen. Van Haren is ook niks, daar moet toch ook wel een betere speler voor te vinden zijn?

idd foor voor van haren
en vd hoorn voor dijks, die speelt niet wekelijks op het hoogste niveau namelijk

Ik denk dat ze met dit elftal, wel voor een goed resultaat kunnen zorgen, tegen Slowakije.

Zoet
Leerdam
Rienstra
Nuytinck
Dijks
Maher
Clasie
van Ginkel
Lukoki
de Jong
Wildschut
8 oktober 2012 om 18:25

Rienstra boven Bruma?!

8 oktober 2012 om 23:55

Is Bruma zo geweldig dan?? Hij staat al jaren bekend als een groot talent, maar hij heeft het nog nooit echt laten zien. Ik denk wel dat Bruma zal spelen, maar allen maar omdat Gouweleeuw en de Vrij er niet bij zijn.

9 oktober 2012 om 20:57

Bruma is vrij goed, toch wel de beste verdediger van HSV momenteel, en dat op 20-jarige leeftijd. Verder is hij gewoon veel beter dan Rienstra. Met de Vrij en Gouweleeuw zou ik denk ik nogsteeds kiezen voor Bruma, zo'n jongen is daar echt wel capabel voor.

Die flapdrol had Foor al meteen op moeten roepen ipv Van Haaren. Foor is qua puur talent gewoon 1 a 2 klassen beter.

Ik kijk echt vooruit naar het tijdstip dat de termijn van deze Pot erop zit.

8 oktober 2012 om 18:28

Dat hij Foor wederom niet in eerste instantie opriep verbaasd mij opnieuw.
Bij de vorige selectie ging het precies hetzelfde dus enige lerende curve zit er bij Pot niet bij..

8 oktober 2012 om 18:37

Zeer opvallend, ik begin bijna te vermoeden dat Foor iets met de dochter/vrouw van Pot heeft uitgespookt waarom ie iedere keer niet geselecteerd wordt. Want ieder persoon die regelmatig naar NEC en VVV kijkt ziet dat Foor veel beter is, veel meer talent heeft.

Behalve Cor Pot dan.

Dat Zeefuik nog opgeroepen wordt zeg ,die gast mag eerst weleens 100 kilo afvallen.

8 oktober 2012 om 19:29

Hij heeft er in de afgelopen 9 wedstrijden van Jong Oranje 10 ingelegd, dus zolang die scoort in Jong Oranje vind ik het prima.

8 oktober 2012 om 19:56

Is me niet eens echt opgevallen aangezien ik hem lang niet meer heb zien voetballen.
Dan heb ik me misschien toch vergist.

Het zou mooi zijn als jongens als de Jong, Clasie, Bmi, Strootman, de Vrij, Fer, Maher, Bruma en de hele reutemeteut ook de jeugd EK gaan spelen, is goed voor hun ontwikkeling en vergroot Nederlands kansen aangezien met Rienstra, Lukoki, Zeefuik, Cabral etc. ik de kansen erg klein acht.

Dit is een goed team, waarmee ze in de Eerste Divisie in de subtop zouden eindigen. Marsman; Rienstra, Nuytinck, Leerdam, Dijks; Foor, v Haaren, Propper; Wildschut, Zeefuik, Bacuna

8 oktober 2012 om 22:53

Eerste Divisie subtop? Met twee vingers in de neus kampioen zal je bedoelen. Dit team kan prima meespelen in de middenmoot van de Eredivisie.

Wat een elftal zeg. Rhicardo Van Rhijn, Bruno Martins Indi en Jethro Willems erbij en je wint het EK. Hoezo Nederland en slechte verdedigers. Er gaat zelfs een luxeprobleem komen. Van Rhijn, Van der Wiel, en op termijn ook Darryl Janmaat kunnen de verdedigende rechtsbackpositie prima bekleden. In het centrum zijn Martins Indi en Douglas al goed, terwijl Van Dijk, De Vrij en Bruma ook zich stormachtig gaan ontwikkelen. Voor de linksbackpositie heb je Willems, Pieters, Buttner en op termijn misschien wel Van Aanholt.

Over het middenveld maak ik me met Jordy Clasie, Leroy Fer, Adam Maher, Kevin Strootman, Georginho Wijnaldum, en Marco Van Ginkel ook geen zorgen. Sommige van deze jongens moet nog dwingender gaan worden in hun spel, maar dat gaat goed komen.

Meer zorgen maak ik me over de aanval. Luuk De Jong, Ola John en Luciano Narsingh doen het nog niet zo denderend. De Kleine Gouden Driehoek gaat hopelijk nog laten zien wat ze kunnen. Over zes jaar spelen we met de volgende opstelling: Krul, Van Rhijn, Douglas, Martins Indi, Willems, Strootman, Fer, Maher, John, De Jong, Narsingh. En dan kun je nog veel andere spelers opstelllen, want aanvallers als Lukoki, Locadia en Depay komen er ook aan. Terwijl we spelers als Dost en Van Wolfswinkel ook makkelijk vergeten.

Voor de wedstrijden tegen Slowakije hoop ik op een elftal dat goed, verzorgd voetbal speelt. Met dit materiaal is het EK mislopen dramatisch, de halve finale op het EK kan je niet uit sluiten. Ik hoop dat de 'grote' jonge spelers ook meegaan in 2013.

Overigens wel opvallend dat spelers als Ricky Van Haaren en Zeefuik en deze selectie zitten. Twee matige voetballers. Ik hoop niet dat ze spelen. Zeefuik mag dan wel tien keer in negen wedstrijden scoren, maar dat zie ik Luuk De Jong al gauw beter doen tegen cafe-elftallen als Luxemburg

Zoet
Leerdam
Nuytinck
Bruma
Blind
Clasie
Maher
Van Ginkel
Wijnaldum
De Jong
Wildschut

foor doet het goed dus hij heeft het verdiend ik zie nog best wel veel in die jonge!

Die Cor Pot is wel vaker niet te volgen terwijl hij zoveel goeie spelers tot ze beschikking heeft.
Voor mijn eigen club een goed teken Zeefuik is wel een zekerheidje in Jong Oranje en is voetballend echt een beest ook bij ons! Ondanks weinig goals voor geen goud uit de basis.
Bacuna is talentvol maar moet wat meer constant worden voordeel is ook dat hij op meerdere plekken inzetbaar is en een goede vrije trap heeft.
Van Dijk vind ik echt een potentiele topper en gelukkig is het nog rustig rond hem want die is straks niet meer te houden! Ook mooi voor Foor van Nec want die heeft echt potentie en speelt sterk ook vorig seizoen al goeie paas in de poten! Die heeft het zeker verdiend!
Lukoki vind ik in de minuten die hij krijgt fris en goed presteren krijgt naar mijn mening te weinig minuten ook tegen Real bijv laat hij in 5 minuten al meer zien dan Boerigter de hele wedstrijd.

Waarom zit van Haaren bij jong Oranje? Die jongen vind ik er nou weinig van bakken, grote bek maar weinig voetbal.

9 oktober 2012 om 09:24

Misschien omdat er weinig andere verdedigende middenvelders beschikbaar zijn van deze leeftijdsklasse?

9 oktober 2012 om 17:45

Sporkslede? Er zijn genoeg beschikbaar die beter zjin van van Haaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren