Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ook BILD maakt melding van transfer Younes naar Ajax

Laatste update:

Ajax gaat zich voor de komende drie seizoenen versterken met Amin Younes, een 21-jarige linksbuiten van Borussia Mönchengladbach. Voetbal International meldt maandagavond dat er een persoonlijk akkoord is bereikt en dat alleen de clubs er nog uit hoeven te komen.

/

Younes speelt sinds zijn zesde voor Mönchengladbach en maakte in april 2012 zijn debuut in de Bundesliga. Hij staat inmiddels op 4 doelpunten en 4 assists in 37 officiële wedstrijden in het eerste elftal en werd vorig seizoen verhuurd (zonder koopoptie) aan FC Kaiserslautern. Voor deze club uit de 2. Bundesliga maakte Younes twee treffers in vijftien optredens.

De international van Jong Duitsland, die in juni deelnam aan het EK Onder-21 in Tsjechië, heeft momenteel nog een contract voor één seizoen bij Mönchengladbach. Ajax moet dus een transfersom betalen, maar het is nog onduidelijk hoeveel geld dit zal bedragen.

Younes kan worden gezien als het alternatief voor Pione Sisto. Ajax zette na het horen van de vraagprijs van zeven miljoen euro een streep door de komst van de Deen. De Amsterdammers lijken zodoende te zijn doorgeschakeld naar Younes, al werd ook de naam van Montpellier’s Anthony Mounier genoemd. Directeur Marc Overmars liet zondagavond echter weten geen interesse te hebben in deze Fransman.

Ajax is ook nog bezig met de komst van Yaya Sanogo. De 22-jarige aanvaller moet voor één seizoen van Arsenal worden gehuurd en heeft reeds gesproken met Overmars en trainer Frank de Boer. Lille heeft eveneens belangstelling voor Sanogo. Ajax versterkte zich eerder deze zomer met Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en Johnny Heitinga. Arek Milik werd definitief overgenomen van Bayer Leverkusen.

Update 14 juli 11.28 uur - Ook BILD maakt melding van transfer Younes naar Ajax
Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat Ajax de komst van Amin Younes zal gaan aankondigen. Voetbal International meldde maandagavond dat de Amsterdammers een akkoord hadden bereikt met de aanvaller en dat er alleen nog een overeenkomst moest worden gesloten met Borussia Mönchengladbach. Dat lijkt inmiddels te zijn gebeurd; BILD meldt dat Younes een contract voor drie jaar, met een optie op een extra seizoen, zal gaan tekenen.

Een goede aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken hem niet, kan iemand iets over hem vertellen

13 juli 2015 om 22:48

Maakte weinig indruk met Gladbach de afgelopen jaren dus werd o.a. verhuurd aan een 2. divisie club waar hij ook geen onomstreden indruk maakte.

Ajax heeft met Fischer toch al een ''aankoop'' voor de vleugels.....

Doet een beetje denken aan de situatie met Martens en Schaars met AZ in 2008/2009.....het jaar ervoor missen.... en dan wordt je het jaar erna gezien als een ''aankoop''.

13 juli 2015 om 22:51

Techinische speler met een goede dribbel

13 juli 2015 om 23:07

Maar de boer zocht toch een buitenspeler die het verschil kan maken? Dan zal er nog 1 komen denk ik want deze voldoet niet daaraan.

13 juli 2015 om 23:19

Ik vrees dat dit hem zal zijn

14 juli 2015 om 11:38

Ik vrees het ook haha.

Maar vond het van De Boer eigenlijk al een onzin uitspraak. Als Fischer fit blijft heb je er gewoon 1 die het verschil kan maken. Kishna ook wel als hij nu eens door gaat pakken in zijn ontwikkeling....al zie ik hem nu ook wel vertrekken.
Op rechts heb je ook El Ghazi...maakt nog maar sporadisch het verschil, maar daar moet je geen nieuwe voor aantrekken, dan druk je de ontwikkeling de kop in.

14 juli 2015 om 12:05

31 wedstrijden in je 1e seizoen met 9 goals en een aantal assist vind ik prima hoor.. daarnaast heeft hij de wedstrijd psv - ajax in z'n eentje beslist. Zit volop in z'n ontwikkeling.

13 juli 2015 om 22:52

Behalve dat nog een linksbuiten, hij dus, overbodig is..? Nee. Kishna zal wel naar Lazio gaan. Dat is wat ik er uit op maak maar daar heb je misschien weinig aan.

13 juli 2015 om 22:59

@ Bobafca14,

Laat ik het net zoals Bart Sanders zeggen:

Het is wel duidelijk: of Marc Overmars en Frank de Boer gaan over een paar maanden keihard door de achterdeur eruit bij Ajax, of ze zijn de beste scouts ter wereld.

Dat is mijn informatie over deze speler.

13 juli 2015 om 23:02

@ Rochester

Tja, omtrent Kishna, El Ghazi, Milik, Bazoer zaten ze toch wel aardig goed. Dus wie weet.

13 juli 2015 om 23:14

@ D-Bergkamp,

Met Ricardo Kishna, Anwar el Ghazi, Riechedly Bazoer en Arkadiusz Milik zaten ze inderdaad goed, maar toen Kishna, el Ghazi en Bazoer destijds gehaald werden, werden ze voor de jeugd gehaald en niet direct voor het eerste elftal.

Milik stond in Polen en ook buiten Polen altijd wel bekend als een groot talent en kon toen hij nog in Polen speelde naar o.a Borussia Dortmund, VFL Wolfsburg en nog 'n aantal (grote) Europese clubs, maar bij zowel Bayer Leverkusen als op huurbasis bij FC Augsburg wou het niet vlotten met hem en dat lukt nu wel bij Ajax.

Deze Amin Younes is 21-jaar, maar vrijwel niemand kent hem en vrijwel niemand heeft ook gehoord dat hij ooit een groot talent of wat dan ook was, i.t.t tot Milik...

13 juli 2015 om 23:18

Bij el ghazi was dat ook niet bekend.. Dus..

13 juli 2015 om 23:18

@ Rochester

Ach, niemand had ook gehoord van Pione Sisto of van Gaston Pereiro. En volgens velen zijn dat nu topversterkingen omdat ze 6-7 miljoen moeten kosten. Mensen klagen over scouting van Ajax, dit is juist scouting. En ja dan zal je af en toe een blauwtje lopen (tobias Sana). Maar ook af en toe voltreffers maken.

Deze Youness zal ook neit basis speler zijn vanaf het begin. Voorlopig zijn Fisscher en Kishna er nog. Alhoewel ik er vanuit ga dat laatstgenoemde gaat vertrekken als dit doorgaat. Dan is hij gewoon de nummer 2 en kan hij wennen.

13 juli 2015 om 23:23

Kishna en El Ghazi hebben beiden nog niet overtuigd. Bazoer was aanvoerder bij nederland onder 16 en een buitenkansje. Niet zo moeilijk die te scouten. Milik geef ik je het voordeel van de twijfel. Alhoewel ik daar ook zeker niet van overtuigd ben.

Verder laat je voor het gemak al die namen van Duarte, vd Hoorn, Sana, etc, etc gewoon weg omdat die niet in jou ideaalbeeld passen?

13 juli 2015 om 23:24

@ D-Bergkamp,

Ja oké, daar heb je wel 'n punt. Maar de meningen over zowel Sisto als Pereiro zijn verdeeld, want ik heb hier weleens reacties gelezen over Sisto dat er supporters waren dat hij te duur was, waarschijnlijk niet goed genoeg en op de bank terecht zou komen en over Pereiro heb ik reacties gelezen dat hij net zo zou kunnen eindigen als Nicolás Lodeiro bij Ajax.

Maar wie weet kan hij verrassen: als hij mislukt, dan zijn Overmars en de Boer de grote mikpunten hiervan, als hij slaagt, hoor je niemand klagen.

13 juli 2015 om 23:29

Daarom speelt ie ook bij onder de 21..... Dan kun je heus wel wat.

13 juli 2015 om 23:29

El Ghazi niet overtuigd? Die heeft mij anders behoorlijk overtuigd. Pas zijn eerste seizoen en 8 goals en 9 assists als ik me niet vergis. Dat is voor een buitenspeler in zijn eerste jaar meer dan prima. Die komt er wel!

13 juli 2015 om 23:32

@ Robert41

El Ghazi laat op zijn leeftijd statistieken zien die Memphis Depay op vergelijkbare leeftijd niet kon tonen. Is op Depay na de meest succesvolle vleugel speler van afgelopen seizoen. Hoe bedoel je niet bewezen? En ik vergeet Duarte en Sana niet. Ze hebben er ook wel eens naast gezeten. Maar ze hebben er ook vaak genoeg jusit gezeten.

13 juli 2015 om 23:40

Ik zie dat ik me iets heb vergist. 9 goals en 7 assists. Desalniettemin, prima cijfers voor een eerste jaar.

13 juli 2015 om 23:44

@ Olafhoogland

Inclusief beker/europees heeft hij 10x gescoord en 9 assists gegeven in 43 wedstrijden. Dat als debutant in een beroerd draaiend Ajax.

13 juli 2015 om 23:47

Toch vind ik dat iedereen wel een beetje onnodig die Kishna de hemel in prijst. Heeft heus wel wat leuke acties in huis, maar hij is geen beslissende speler of zoiets, naar mijn mening.

13 juli 2015 om 23:57

@ Sieb,

Ja maar als hij echt een groot talent is, dan zou Borussia Mönchengladbach hem echt niet naar Ajax laten gaan.

Hij zal vast wel wat kunnen, maar ik als Ajacied vind het jammer dat Ajax geen spelers haalt die er meteen staan.

Waar Ajax jaren geleden nog spelers als Luis Suárez en Klaas Jan Huntelaar, die zich al bewezen hadden bij hun clubs, voor veel geld binnenhaalde, daar doen we het nu met Mike van der Hoorn, Lerin Duarte, Tobias Sana, Danny Hoesen en weet ik veel wie.

Iedereen doet net alsof Ajax nooit een miskoop mag hebben. Zodra Ajax een miskoop heeft, dan wordt dat als een bom opgeblazen, terwijl dat bij andere clubs wel meevalt.

14 juli 2015 om 00:40

Jong Duitsland. Dan kan je echt wel heel goed voetballen denk ik zo. Grootste voetballand van Europa.

14 juli 2015 om 01:06

Hebben Kishna en Milik zich al bewezen dan? Jij bent snel tevreden. Over Milik kun je discussiëren maar je kunt toch niet menen dat Kishna al wat heeft laten zien?

14 juli 2015 om 01:06

@D-Bergkamp

Ga je nou serieus zitten muggeziften over 1 jaar leeftijdsverschil? Depay heeft meer klasse in zijn rechterschoen dan El Ghazi.

14 juli 2015 om 03:46

Was hartstikke bekend. Was een top speler bij Feyenoord maar had 'de verkeerde mentaliteit' en daardoor bleven clubs weg van hem

14 juli 2015 om 06:36

Simpelweg omdat Depay Mertens voor zich had. Maar 2 goals en 3 assists in 506 minuten tegenover 9 goals en 8 assists in 2172 minuten, doet elkaar relatief gezien niet zoveel.
Maar ik zie El Ghazi ook als een groot talent. Maar nog te grillig, ook veel wedstrijden niet gezien afgelopen seizoen. Zeker in de laatste fase, waar Ajax veel moeite had om kansen te creëren en af te maken. Maar dat was Depay ook. Ben benieuwd, vond hem als spits tegen Panathinaikos niet heel verkeerd. Zou hij ook prima kunnen staan, op die halve wedstrijd gebaseerd.

14 juli 2015 om 07:52

@robert41, Kisha ben ik het met je eens. Maar El Ghazi heeft mij wel degelijk overtuigd. In zijn eerste seizoen 9 goals en 8 assists. Vergelijk dat eens met het eerste seizoen van Depay?

Depay heeft zich fantastisch ontwikkeld, ik ben dan ook benieuwd hoe El Ghazi zich dit jaar manifesteert.

14 juli 2015 om 08:03

@rochester:

- Huntelaar was men in het begin sceptisch over, eerste 4 wedstrijden scoorde hij ook niet. Daarna ging het goed.
- Suarez was een diamant, niemand had verwacht dat hij zich zo makkelijk zou aanpassen bij Ajax en al snel de beste speler van de Eredivisie en één van de beste spitsen ter wereld zou worden.

- Van der Hoorn werd gezien als een talentvolle centrumverdediger
- Duarte was een van de betere spelers bij Heracles. Een redelijk technische speler. Hij heeft het niet gehaald, maar niet elke speler die je koopt zorgt voor het verschil. Zo duur was hij niet.
- Tobias Sana deed het in het begin fantastisch. Deze jongen kan ook echt wel voetballen, maar is te licht. Fysiek komt hij te kort. Bovendien vergeten veel mensen dat hij er al een heel seizoen op had zitten toen hij bij Ajax kwam. Hij was moe. Daarom piekte hij in het begin nog. Hij kostte verder maar 3 ton, i.t.t. Narsingh die voor 4 miljoen en een miljoenensalaris naar PSV ging. Ook Narsingh heeft mij nog niet overtuigd.

- Hoesen is een technische speler die in potentie best een leuke spits had kunnen zijn. Hij haalt het er echter niet uit. Denk toch een motivatieprobleem. Daar hebben oude trainers ook wel eens wat over gezegd. Heeft eveneens amper wat gekost, dus so be it.

Verder blijf ik zeggen dat elke aankoop een gok is. Geen enkele speler is een garantie voor succes (op Ronaldo, Messi, Robben, etc. na).

Vergeet niet dat we ooit Machlas hebben gekocht (was toen Europees topscorer van het jaar). Kon bij Ajax opeens niet meer voetballen. Een speler kan bij een Nederlandse ploeg nog zo goed zijn, of hij het haalt bij een Ajax, PSV of Feyenoord is nog maar de vraag. Daar is de druk zoveel hoger. Zijn niet veel spelers die daarmee om kunnen gaan.

Dat geldt voor Gudelj, geldt net zo goed voor Propper. Het verschil tussen Vitesse en PSV is groter dan men denkt.

14 juli 2015 om 08:41

@Rochster,

Waarom krijgt men niet de credits als ze goede aankopen hebben gedaan? Drogredenen als ze werden voor de jeugd gehaald, is mij te makkelijk. Ze zijn voor de jeugd gehaald om daarna te presteren in Ajax 1 en het lijkt erop dat ze dat doen.

Mooi om te zien hoe sceptisch iedereen is over aankopen bij Ajax. Vorig jaar was Milik een grote onbekende, die vrij weinig scoorde per duel. Meer vraagtekens dan lofgetrommel. En nu wordt beweert: ja, hij stond altijd al bekend als groot talent.

Persoonlijk, niet te onderbouwen, dat vrijwel niemand hier deze speler echt kan beoordelen zonder mensen na te praten. Ik neem aan dat ze verstand van zaken hebben en dat het een schot in de roos is of zoals de Boer zou zeggen een goudmijntje.

14 juli 2015 om 10:21

@ Badhabbit

Waarom? Omdat Depay pas in zijn 3e seizoen bij PSV na 45 wedstrijden pas aardig tot bloei kwam? Depay is absoluut een heel groot talent. Maar ik zie niet in waarom iemand die op vergelijkbare leeftijd betere statistieken kan weerleggen terwijl hij minder ervaren is geen groot talent kan zijn? El Ghazi is letterlijk na Depay de beste vleugel speler in de eredivisie. En dat in zijn debuut seizoen. Waarom kan El Ghazi zich komend seizoen niet zichzelf net zo profileren als Depay deed afelopen seizoen?

Depay is op het moment zeker verder, maar El Ghazi heeft zeker het talent, de potentie en de mentaliteit om dit jaar net zo goed te spelen als Depay afgelopen jaar.

14 juli 2015 om 11:40

@Rochester,

Je hebt reacties gelezen over Sisto, Gaston Pereiro (en nu dan deze jongen) maar bedenk je daarbij wel: 95% van de mensen achter deze reacties hebben deze spelers nooit zien spelen. Die reacties zijn dus niets waard.

Wel ben ik van mening dat een speler van €5 mln meer kans heeft op een grotere toekomst dan een speler die gehaald wordt voor €1 mln ( beide 20 jr). En dan heb ik ze beide niet zien spelen.

14 juli 2015 om 12:06

Zeer treffend uitgedrukt van Bart die ook 1 van mjn favo posters is op Twitter

Net als bij die gast van Arsenal is mijn eerste reactie dat ik het Wiki van deze speler niet bepaald indrukwekkend vind en dan druk ik mezelf voorzichtig uit.

Ik hou me dan maar vast aan het feit dat het Wiki van die nieuwe linksbuiten van PSV ook niet om over naar huis te schrijven is, maar toch.

13 juli 2015 om 23:16

Iedereen loopt em hier alweer af te kraken zo kansloos, omdat de statistieken niet in zijn voordeel spreken, diezelfde mensen die Milik een lachtertje vonden tot ze hem zagen spelen omdat jij ook slechte statistieken had in de Bundesliga.

Heb deze jongen 1x aan het werk gezien op het jeugd EK tegen Portugal, waarin ze 5-0 verloren, van wat ik ervan heb gezien is het een snelle buitenspeler met een goede dribbel die kort kan wegdraaien van zijn tegenstanders , voor derest heb ik er te weinig van gezien om er een oordeel over te vellen , ik ben in iedergeval wat positiever gestemd als al die zuurpruimen hier, denk dat dit wel wat kan worden.

13 juli 2015 om 23:27

de meesten kijken naar wat er de laatste jaren gekomen is en houden hun hart vast omdat de voortekenen gelijkwaardig zijn.

Toch niet zo vreemd? Hoef je ze niet direct uit te gaan schelden voor zuurpruimen. Beetje realisme mag toch ook van jou verwacht worden

13 juli 2015 om 23:27

Vind Milik nog steeds een lachertje. Waar die positiviteit over hem vandaan komt kan ik echt niet begrijpen.

13 juli 2015 om 23:32

Tegen jos watergraafsmeer 7 doelpunten, dat verbloemt aardig zijn ware prestaties

13 juli 2015 om 23:36

Volgens mij ben jij een lachertje Pietje! Milik heeft uitstekende prestaties bij nationale elftal van Polen, en een goed eerst seizoen bij Ajax. Hij moet wat beter de bal vasthouden vind ik, maar hij komt er wel. Word een beetje moe van dit soort kansloze kreten.. #Fail

13 juli 2015 om 23:42

De statistieken van Altidore waren ook heel heel heel heeeeel erg slecht.. we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

13 juli 2015 om 23:44

Beter ga je slapen dan.
Ik heb toevallig ook wedstrijden van Ajax gezien dit seizoen er hierin is hij misschien 2 of 3 wedstrijden echt goed geweest. Verder vooral ondermaats voor een Ajaxspits. Maar een andere mening mag blijkbaar niet.

13 juli 2015 om 23:55

In een ondermaats elftal is het heel lastig uitblinken, Piet. Helemaal voor een jong ventje. Milik heeft een prima eerste seizoen gedraaid, kijkend naar de prestaties van het hele team. Hij heeft in de Eredivisie (de beker maar even niet meetellen, aangezien hij in 1 wedstrijd 6 keer scoorde) 11 keer gescoord en dan doe je het imo prima. Nogmaals: helemaal gezien het spelbeeld van Ajax dit seizoen. Pas na volgend seizoen kan je echt zeggen of hij geslaagd is, maar je kan toch niet zeggen dat hij nu niet op de goede weg is? Of in jouw woorden: "een lachertje".

14 juli 2015 om 00:51

Fr_piet

Ik ga straks slapen rustig maar, en het is prima op een andere mening te hebben. Maar kom met onderbouwende en gefundeerde kritieken, daar loopt het een beetje spaak.

14 juli 2015 om 01:12

@sulejmanii

En jouw onderbouwende kritiek over hoe goed Milik wel niet is hoeft natuurlijk niet verteld te worden ;

Hoe triest ben je om een ander om een onderbouwing te vragen, maar zelf geen onderbouwing kunnen geven

14 juli 2015 om 07:58

Milik begon redelijk maar dat was in de beker tegen amateurs.
de laatste wedstrijden liet hij zien voetballend weinig te kunnen.

14 juli 2015 om 08:08

Dat valt wel mee hoor. Vergeet ook niet dat hij niet de eerste spits was. Er was geen vastigheid. Zo speelde hij 3 wedstrijden op rij en kwam Siggi opeens weer opdraven in de spits. Zo ging dat maar door. Dat is voor een speler niet prettig.

Dit seizoen is hij zeer waarschijnlijk eerste spits. Dat kan voor een speler heel belangrijk zijn.

14 juli 2015 om 08:40

hij begon wel goed maar de laatste wedstrijden vond ik hem niet goed spelen. Hij scoort wel makkelijk maar hij lijdt veel balverlies en is geen aanspeelpunt.

14 juli 2015 om 09:19

Kan ik idd inkomen, ben zelf ook niet tevreden over de handelingen van Ajax op de transfermarkt, maar ze schrijven deze jongen nu haast al af door zijn statistieken, statistieken zeggen niet alles

14 juli 2015 om 12:05

Nou bij deze. bijvoorbeeld de eredivisie.
Gespeeld: 21 wedstrijden
Goals: 11
Assists: 4
Als invaller ingebracht: 7
Vroegtijdig na de kant gehaald: 8
Dus directe invloed op 15 goals

Cl:
Gespeeld: 5 wedstrijden
Goals: 1
Assist: 3
Als invaller ingebracht 3
Vroegtijdig na de kant gehaald: 1
Dus directe invloed op 4 goals

Euro:
Gespeeld 6
goals 3
assist 1
Als invaller ingebracht 2
Vroegtijdig na de kant gehaald 1
Dus directe invloed op 4 goals

Knvb beker zal ik jullie besparen.

Gewoon héél veelbelovend, ontkennen is na feiten gewoon onwetendheid.

15 juli 2015 om 02:32

Badhabbit

Iemand alleen triest noemen, en helemaal geen onderbouwing geven. Wat zegt dat over jou mannetje?

Ik heb twee reden gegeven waarom ik mijn reactie gaf, kom jij nog met wat? Verongelijkt kind.

13 juli 2015 om 23:32

Kende hem niet. Op YouTube staan filmpjes. Niet slecht om eerlijk te zijn. Goeie passeeracties! Kishna gaat duidelijk vertrekken. Heb je voor de flanken: Fischer, Schone, El Ghazi, Younes, Cerny, Muric, eventueel Nouri. Moet sowieso nog een spits bij komen! Sanogo zou indd goeie optie zijn om te huren

13 juli 2015 om 23:41

Ik heb hem alleen zien spelen tegen Denemarken in de u21. Wat speelde hij een heerlijke pot die wedstrijd! Volland en Can waren voor de score belangerijker maar deze jongen maakt het zijn tegenstander enorm lastig. Misschien de moeite waard om die samenvatting of de hele wedstrijd terug te kijken.

13 juli 2015 om 23:52

Heeft echt een goeie dribbel goeie pass goeie voorzet niet top in afmaken maar dat is niet erg maar ik vind het sowieso een betere speler als kishna en zo dus ja ik denk dat het een goeie aankoop is vior maar 5 miljoen

14 juli 2015 om 00:01

Waar haal jij die 5 miljoen vandaan? Ik mag hopen dat Ajax niet meer betaald dan 3 miljoen voor deze speler

14 juli 2015 om 00:38

Deze jongen kan onwijs lekker ballen maar komt net tekort voor de top van de bundesliga maar denk zeker dat hij in de eredivisie het verschil kan maken in wedstrijden en Milik van goede voorzetten kan voorzien

14 juli 2015 om 00:42

ajax moet weer zo n speler halen die nog niks heeft bewezen alleen omdat hij goedkoop is.

14 juli 2015 om 08:10

Zucht... Nou, ga je gang: noem mij drie spelers die zichzelf bewezen hebben, haalbaar zijn voor Ajax (qua salaris) en niet meer dan 8 miljoen kosten? Succes!

Weer een talent, waar blijven de ervaren versterkingen?

13 juli 2015 om 22:49

We hebben ervaring zat met Heitinga en Gudelj. Het is gewoon moeilijk om ervaren jongens te halen die willen niet.

13 juli 2015 om 22:59

Gudelj is 23. Ben je dan al een ervaren speler die Ajacieden wat kan bijbrengen? Verder willen ervaren spelers wel, als je het aantrekkelijk voor ze maakt. Ajax heeft dat er niet voor over.

13 juli 2015 om 23:16

Hij heeft wel de ervaring van Europees voetbal. En is ook een speler die zijn mond durft open te doen. Zulle spelers hadden we niet in onze selectie. En dat hebben we nu wel met Heitinga en Gudelj. Ervaring is geen garantie voor succes.

13 juli 2015 om 23:17

5 seizoenen eredivisie, ja dat is aardig ervaren voor de eredivisie.

13 juli 2015 om 23:17

Guardado en Defour kan PSV wil vinden waarom Ajax dan niet?

13 juli 2015 om 23:19

Defour? Bij psv gespeeld?

13 juli 2015 om 23:21

Iedereen doet het op zijn eigen manier. Een guarardo vind PSV ook nooit meer.

14 juli 2015 om 07:36

Haha ajax was jaren geleden al met defour bezig....seizoenen lang zelfs....dus onzin dat ze die niet konden vinden

14 juli 2015 om 07:59

die komen allebei op de bank dus dan heb je aan ervaring ook niet veel.

Nou, daar wordt je niet warm van als je een Ajax fan zou zijn.

Een talentje die bij Gladbach geen indruk maakte en dus verhuurd werd naar de 2. bundesliga... die zal toch nooit aannemelijk beter zijn dan Kischna en El Ghazi?

Overigens.........fischer is toch ook weer helemaal fit?? Dat is toch in-direct ook een ''aankoop''? in vergelijking met vorig seizoen.

13 juli 2015 om 22:58

Hij is ook nog eens 1,68 , weer een technische dribbelaar... Zitten we dus echt niet op te wachten.

13 juli 2015 om 22:58

@ Jan1980

Als dit daadwerkelijk door gaat zal de verwachting wel zijn dat Kishna gaat vertrekken. Dat is de enige reden waarom we een talentvolle linksbuiten aan zouden trekken.

13 juli 2015 om 23:13

Younes kan ook als rechtsbuiten uit de voeten. Hoeft niet per se op links dus en kan de concurrentie aangaan met El Ghazi. Ik weet alleen niet of Younes zoveel beter is als een Cerny of een Muric uit de jeugd.

13 juli 2015 om 23:15

Dat zullen we dan wel zien, ik denk dat kishna vertrekt dus er komt dan wat ruimte. Gok dat younis eerst in jong ajax zal spelen, systeem keren kennen en kijken wat hij kan. Menig zie ik ook graag kansen krijgen.

13 juli 2015 om 23:16

@ Jelleafca020

Cerny en Muric focussen zichzelf allebei op de rechtsbuiten positie. Ze zijn allebei linksbenig maar functioneren veel beter in een naar binnen komende rol. Het lijkt me dus logischer dat deze jongen daadwerkelijk voor links word aangetrokken en dat Kishan op het punt staat om te vertrekken.

En eigenlijk vind ik dat geeneens zo erg. Die jongen brengt (onbewust) veel te veel onrust met zich mee. En in een team/club kan je geen onrust gebruiken.

14 juli 2015 om 12:59

D-Bergkamp,

Deze jongen doet bijna alles met zijn rechterbeen, ook al staat hij links.

Dus kan hij mooi met Cerny en Muric switchen.

Afwachten wat het wordt, maar lijkt me geen slechte aanvulling voor de huidige selectie.

13 juli 2015 om 23:01

Meesten worden nergens warm van dat scheelt, of het is te duur, of ze scouten weer niet en nu is het weer te onbekend. Tja, dit is wel scouting, ajax ziet iets in hem, wellicht op zn minst een kans geven, wel een duits jeugd international.

13 juli 2015 om 23:29

Volgens mij kan Ajax in jouw ogen weinig fout doen. De club supporten is prima, maar een kritische blik is toch ook wel nodig. Volgens mij heeft niemand er wat op tegen dat ze talentvolle jeugdspelers aantrekken. Echter is het wel zo dat Ajax binnenkort al voorronde champions league speelt en deze jongen is geen directe versterking om de groepsfase te bereiken. Iedere keer worden er ervaren spelers van voldoende kwaliteit beloofd en iedere keer worden de supporters teleurgesteld met zeer jonge jeugdspelers die nog vrijwel niets hebben laten zien. Gudelj en heitinga zijn goede versterkingen, maar aanvallend mag er ook wel wat ervaring bij en dan heb ik het niet over spelers als Sanogo of deze Younes. Wat mij betreft wordt er meer gekeken in de categorie Milito, Pandev, Arshavin en zo zijn er nog tal van voorbeelden op te noemen. Je maakt mij niet wijs dat er geen enkele speler in deze categorie haalbaar is. Dat is echt absolute kul, je moet het alleen aantrekkelijk maken (bijv. miljoen aan tekengeld en miljoen jaarsalaris). Wat mij betreft is er dus nog werk aan de winkel voor Ajax.

13 juli 2015 om 23:53

Thumbs up ! eindelijk een realistiche ajacied (!) die niet zomaar spelers gaat ophemelen en alles door een gekleurde bril ziet.

14 juli 2015 om 01:39

Ik geef de fouten wel toe, maar ik val Overmars en Co niet af. Fouten moeten worden gemaakt en kritiek is goed, echter wat meer vertrouwen, realisme en geduld is ook noodzakelijk.

Feit is 1. Goede deel van het team is bij elkaar gebleven en 2. Gudelj en Heitinga brengen ervaring. We hebben geen directe versterkingen nodig, de basis staat en die is gewoon prima. Nu alleen nog een goede back up voor Milik en een vervanger voor Kishna.

De spelers die jij noemt zijn niet of nauwelijks haalbaar en het is maar sterk de vraag of die echt beter zijn dan Sanogo bijv. Wat voor een salaris denk je dat die krijgen? Kortom niet realistisch en bovendien onzeker wat het brengt, charisteas, mido en urzaiz, zogenaamde ervaren spitsen waren het ook niet, duur waren ze wel. Kijk ik naar de kwaliteit die ajax nodig heeft is dat een fysiek sterke spits, daar voldoet Sanogo aan en het past goed bij een evt. terugkeer van Zivkovic richting de toekomst.

14 juli 2015 om 08:15

@ajaxadam020, die spelers die je noemt hebben allen een salaris van 3 miljoen minimaal.

Ajax gaat tot max 1.5 miljoen en daar hou je met ons belastingstelsel de helft van over. Dat betekent dat die gasten een salaris moeten krijgen van zo'n 5 a 6 miljoen euro, om op die 3 miljoen uit te komen. Dan is er ook nog de Eredivisie die voor die spelers niet altijd even interessant is.

Wat jij zegt, 1 miljoen aan salaris en 1 miljoen tekengeld betekent 2 miljoen bruto. Houden ze 1 miljoen over. Denk je nou echt dat die gasten dan even bij Ajax gaan tekenen?

Face it, Ajax kan en zal geen topspelers uit het buitenland meer kunnen aantrekken. Als het al gebeurt zal het een buitenkansje zijn. Ajax zal zich alleen nog maar richten op jonge talentvolle spelers die het in de Eredivisie goed doen en wellicht jonge talenten uit het buitenland.

Net zoals we vroeger Finidi, Kanu, Litmanen, etc. kochten. Litmanen was toen zelfs al op proef geweest bij Psv. Het is dat Internet toen nog in de kinderschoenen stond, maar ik kan mij indenken wat de reacties zullen zijn geweest.

"afgekeurd bij Psv, kan er niets van.... "
"wat een flutaankoop! Ik ken m niet!....."

Hij begon ook niet goed, op de verkeerde positie. Eenmaal op 10 bleek hij een diamant. Nu is het een van de meest geliefde spelers uit de historie van Ajax. Zo zie je maar.

Er wordt geen Fifa gespeeld. Het is niet zo makkelijk.

14 juli 2015 om 10:01

Ben blij dat ik hier de bereken zie van het salaris.
Dat schrijf ik hier vrijwel elke dag maar nog blijken de meeste dat hier niet te snappen.

14 juli 2015 om 11:42

Ik zeg ook niet dat het één van die spelers moet worden, maar dat dat wel de categorie moet zijn waar ze in moeten denken. Feit is gewoon dat het technisch hart de afgelopen jaren tal van keren gefaald heeft met in hun ogen goedkope spelers voor de kwaliteit die ze ervoor terug kregen. Echter zijn ze vrijwel allemaal geflopt, zie Sana, Duarte, Van der Hoorn (in grote mate).

Ajax moet als back-up in de aanval iemand hebben als Pantelic of Bulykin, dat zijn mensen die een wedstrijd in de laatste 10 minuten open kunnen breken door te duwen en te sleuren. Sanogo en Younes zijn dat echt absoluut niet. Je kunt wel goede hoop koesteren dat ze het buitengewoon goed doen, maar dan kan je ook iemand bij (ik noem maar wat) FC Emmen weghalen.

Ik vind dat iedereen tegenwoordig veel te snel tevreden is. Dat zal waarschijnlijk ook komen door die vier opeenvolgende kampioenschappen. In de jeugd is goed werk verricht en er komen veel goede talenten aan. Echter moeten de jaren tussen die lichting en deze wel overbrugd worden. Dat ga je niet doen door Sanogo een jaar te huren, want het is nog maar zeer de vraag of Zivkovic er volgend seizoen wel klaar voor is. Daarnaast heb je dan alsnog vrijwel geen ervaring rondlopen in de aanval. Als je verder wil komen in Europa heb je dat wel nodig.

13 juli 2015 om 23:31

Milik had ook geen super statistieken in Duitsland, maar voor Ajax is het een toppertje. Dit is gewoon afwachten en hopen dat die jongen het goed gaat doen. Verder hoop ik nog steeds op een verdediger. Daar moeten ze zich het meeste zorgen om maken.

14 juli 2015 om 12:59

Wie maakte bij Gladbach nog meer helemaal geen indruk. Luuk de Jong of ben je dat alweer vergeten. Dat hij alleen in Nederland tot nu toe kan scoren en in het buitenland een grote flop was.

Maar bij ons is het niveau stukken lager en met veel ruimte kan je als aanvaller aardig goed aarden. Wanneer je in een goed team komt.

Ik heb zelf te weinig van deze speler gezien. Dus ik ga hem niet de hemel in prijzen of alvast afkraken. Ik laat me verrassen. Hij zal heus niet minder zijn dan een Kishna verwacht ik. Wanneer die beter is heeft Ajax het goed gedaan naar mijn mening. Je versterkt je team.

Maar de meeste hier willen dat Ajax uitsluitend grote namen halen. Wanneer ze een jonge speler haalt is het bij een groot deel van de reageerder hier een grote schande. Halen ze Gudelj en Heitinga is het een schande. Volgens mij kan Ajax een europese topspeler halen zal de overgrote deel hier zeggen een schande en een flop. Voordat die uberhaupt 1 bal heeft aangeraakt.

En weer,

Net niet...

Bij dit soort dingen vraag ik me af, loopt er nou niets beters in de eigen jeugd?

13 juli 2015 om 22:52

Hoe weet jij dat ken je hem dan. Dat spelers mislukken in een andere competitie wil niet zeggen dat ze in de eredivisie mislukken. Ze hebben nog geen minuut gespeeld in de eredivisie en gelijk is het net niet.

13 juli 2015 om 23:32

Ik ben het wel met hem eens hoor. Ajax streeft daarnaast succes op Europees niveau na, dus moeten we niet uitgaan van Eredivisie-niveau. Dat het halen van dat soort spelers moeilijk is geloof ik graag, maar onhaalbaar niet.

Heb eerlijk gezegd geen idee of dit nu een directe versterking is of niet. Ken die jongen niet echt. Iemand die hem vaker heeft zien spelen?

Wow komt flink uit de lucht vallen. Hoe dan verder met Fischer en Kishna?

13 juli 2015 om 22:52

Kishna zal wel op weg zijn naar een nieuwe club. En fischer zal dan waarschijnlijk eerste keus zijn met deze nieuwe man als back-up. Ik kan maar weinig begrijpen van deze aankoop. Eerst zegt Ajax dat ze eerst moeten verkopen voordat ze weer een nieuwe speler willen aantrekken. En dan komen ze met een 21 jarige buitenspeler waar ik en waarschijnlijk de meerderheid nooit van gehoord heeft.

13 juli 2015 om 22:54

Dat is alleen maar om mensen op het verkeerde ben te zetten. En misschien is Kishna wel verkocht. Of is een transfer dichtbij.

13 juli 2015 om 23:12

Daar ben ik wel bang voor. Ik zie het liefst Kishna nog zeker een jaar bij Ajax, ook al zijn veel Ajacieden daar niet mee eens.

13 juli 2015 om 23:20

Denk dat je hem beter kunt laten vertrekken. De Boer en Kishna is geen succes gebleken afgelopen seizoen. En bovendien was Kishna in de wedstrijden dat hij mocht spelen ook niet geweldig.

13 juli 2015 om 23:33

Misschien heb je wel gelijk. Maar wat als El Ghazi aankomend seizoen nou erg tegenvalt, moeten we bij hem de hoop dan ook maar opgeven. Kishna heeft nog steeds veel potentie. En ik denk dat de relatie tussen de Boer en Kishna reuze meevalt.

13 juli 2015 om 23:45

El Ghazi is een verstandige jongen. En doeg elke week zijn stinkende best. Dat kan ik van Kishna niet zeggen. Ik betwijfel het daarom moet Kishna aan de ene kant ook vertrekken dan zou dat wel naar buiten komen.

Jezus wat een statistieken... Zelfs in de 2. Bundesliga

13 juli 2015 om 23:24

Ja maar goed, ik sla de 2. Bundesliga hoger aan als de Eredivisie hoor. Niet voor niks wordt de 2.bundesliga ook wel de meest onderschatte competitie ter wereld genoemd.

Het is een beetje dubbelop. Aan de ene kant met het huidige dosis talent in Duitsland wordt je toch niet zomaar jeugd international van Duitsland? Dan moet je toch wel iets kunnen? Aan de andere kant als Gladbach ook nog maar iets in hem zou zien zou hij nooit weggaan.

Ik wacht het nog even af. We hebben natuurlijk de laatste jaren genoeg spelers gezien die in het buitenland niks waren en het hier gewoon heel goed doen. Haller van Utrecht bijvoorbeeld was reserve speler van een ligue 2 club in Frankrijk (ik dacht Auxerre) en doet het hier toch voortreffelijk.

13 juli 2015 om 23:45

heey Rugu wat voor Catagorie is deze speler hahah een 'A' zeker hea ?
2e bundesliga hoger dan de ED hahah laatme niet lachen man ' het gras is altijd groener aan de over kant '.
Waarom proberen jullie al jullie aankopen goed te praten waarom ?

Pff dit gaat hem wederom niet worden, is gewoon een matige speler..

13 juli 2015 om 22:51

In '95 verwachtte niemand dat onbekende voetballers als Finidi, Kanu, Litmanen enz. het zo goed zouden doen. Even wachten met oordelen totdat we hem in actie gezien hebben. Als hij niet voor Ajax 2 gehaald is....

13 juli 2015 om 22:55

Zo kunnen we ook een speler van MVV gaan halen en hopen dat hij het ook gaat redden bij Ajax. Je moet wel wat kunenn en heb deze jongen in een youtube filmpje gezien en daar wordt ik niet blij van

13 juli 2015 om 23:14

Lekker van YouTube uitgaan. Duits jeugdinternational, dat zegt mij meer dan een YouTube filmpje. Natuurlijk kunnen jeugdinternationals het ook niet redden. Maar pak iemand uit de 5e klasse en daar kun je ook een goed filmpje van maken

13 juli 2015 om 23:19

@Dennish: dude, je kunt toch niemand gaan beoordelen aan de hand van een youtube filmpje...Net zoals zovelen hier schreeuwen hoe goed sommigen wel niet zijn in Fifa. Dat deze jongen Duits jeugd international is zegt wel iets, het kan 2 kanten op

13 juli 2015 om 23:31

Mee eens, maar pak zijn statistieken er eens bij. Die jongen scoort nooit en was zelfs uitgeleend aan een 2e divisie club. Nu zegt dat ook niet alles zie Milik, maar ik weet nog dat ik gruwelijk baalde van Zimling en kijk eens wat er van hem geworden is. Sana ook zo'n speler. Niemand kende hem en het werd ook niks. Een speler moet de beste zijn van een elftal om bij Ajax te mogen voetballen. Of ze moeten bij een echte topclub spelen.

14 juli 2015 om 00:07

En toen ging de wekker.
Ik vrees dat je met je laatste zin aantoont in een droomwereld te leven.

13 juli 2015 om 23:03

Negatief, hoe kun je dat nou zeggen?

Oke, klinkt goed, maar kan iemand mij iets over deze jongen vertellen?

13 juli 2015 om 22:55

Klinkt goed? Ja hij is een Duits jeugdinternational maar zijn statistieken zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. 4 doelpunten en 4 assists in 37 wedstrijden in de Bundesliga en 2 doelpunten in 15 wedstrijden in de 2. Bundesliga. Ik heb hem nooit zien voetballen, maar van zijn statistieken word je niet blij.

13 juli 2015 om 23:00

@ Kerzoep

Pelle schoot 8 jaar lang nergens een deuk in een pakje boter en werd topscoorder eredivisie. Luuk de Jong mislukte in zowel Engeland als Duitsland en werd bijna topscoorder eredivisie. Milik presteerde ook beroerd bij Augsburg en is de meest effectieve speler eredivisie.

statistieken zeggen niet alles.

13 juli 2015 om 23:08

Ben jij niet degene die altijd met statistieken komt? Of vergis ik mij.

13 juli 2015 om 23:09

Nee dat is zeker waar, statistieken zeggen niet alles. Maar ik vond Ajax vorig seizoen wel erg zwak en ik denk dat ze met wat gevestigde namen moeten komen in plaats van een talent dat zich nog niet bewezen heeft. Ik denk dat een goede gevestigde naam Ajax echt verder kan helpen. Zoiets als Guardado bij PSV.

13 juli 2015 om 23:12

@ Kerzoep

Weet je eigenlijk hoe PSV aan Guardado kwam? Want als je dat gaat bekijken snap je eigenlijk al hoe onzinnig je post is. PSv bood bijna 8 miljoen op Defour. Pas toen deze besloot niet te komen wilden ze de linskback genaamd Guardado huren. Dat hij vervolgens op de CVM furore maakt bij Psv. Dat kan je toch wel een geluktransfertje noemen is het niet?

Ajax huurde Milik, die schoot er in 34 wedstrijden 23 goals in met 7 assists. Dat kan je toch ook wel vergelijkbaar noemen? Voor de rest hebben ze de aanvoerder + beste speler van AZ gehaald (gudelj), het grootste talent van Heereveen (singkraven).

13 juli 2015 om 23:16

Guardado stond al langer op de lijst van psv maar koos die tijd voor een club uit spanje

13 juli 2015 om 23:17

Dus omdat Ajax een gevestigde naam nodigt heeft moet elke transfer een gevestigde naam zijn? Dit zal de vervanger van Kishna worden, en dus geen aanvulling t.o.v. vorig seizoen.

Dit is niet de eerste, en niet de laatste aankoop, dus het is een beetje vreemd om dit bij elke transfer te roepen.

13 juli 2015 om 23:19

Klopt dat Defour eerste keus was, maar het was vanaf het begin duidelijk dat Guardado was gehaald als CVM. Gaf hij ook aan in zijn interviews.

Op basis van YouTube beelden lijkt mij deze jongen best talentvol. Heel lichtvoetig, maar wel 1,68. Bovendien een buitenspeler, met Kishna, Fisch er, El Ghazi, Muric, Menig, Cerny en eventueel Schone , Sinkgraven en Andersen heb je daar toch genoeg opties.

13 juli 2015 om 23:22

Guardado stond niet bekend als een linksback, maar als een allrounder die overal op links kon spelen, maar vooral als linkermiddenvelder. Linksback alleen met tegenzin.

13 juli 2015 om 23:25

Die statistieken lijken geweldig, maar vergeet niet dat hij ook 7 (?) doelpunten heeft gemaakt tegen een amateurploeg. Guardado werd gehaald voor de CVM positie omdat Defour niet haalbaar bleek. Ik snap niet waarom Ajax niet voor spelers van dat kaliber gaat. Vorig jaar zag het spel er niet goed uit en het moet snel beter, daarvoor heb je spelers nodig die al wat hebben bewezen en met alleen talenten red je het niet.

13 juli 2015 om 23:26

@D-Bergkamp Guardado is niet zo maar iemand he, meer als 100 interlands en aanvoerder van Mexico. Deed het goed bij Deportivo La Coruna, alleen ging het mis toen hij verkeerd gebruikt werd bij Valencia en later Bayer Leverkusen. Gelukstransfer? We mogen van geluk spreken dat PSV voor hem is gegaan i.p.v Defour. Dit was al lang een gevestigde naam, iets wat de scouting van PSV blijkbaar wel kan vinden maar die van Ajax niet...

13 juli 2015 om 23:27

@ De10

Zijn laatste seizoen speelde hij voornamelijk op linksback en stond hij vooral bekend als alleskunner op de linkerkant. Dat je B Keuze (defour was 1) die voornamelijk als linkerflank speler bekend staat furore maakt op de CVM positie. Tja dat is een gelukschotje. Ondanks alles wel gegund aan Psv, maar iedereen die beweert dat hij het aan zag komen praat onzin.

13 juli 2015 om 23:28

Hier verkondig je toch wel onzin D-Begkamp. PSV heeft nooit 8 miljoen geboden op Defour, dat lag eerder rond de 5-6 miljoen. Hij is dan ook voor 6 miljoen naar Anderlecht gegaan. Daarnaast werd Guardado ook gewoon voor het middenveld gehaald, dat was ook de eerste plaats waar hij werd gepositioneerd. Hij kan ook op LB en LV spelen, maar daarvoor heeft PSV hem niet gehaald.

Doet overigens niks af over de transfer van deze speler, statistieken in het buitenland zeggen namelijk niets over de statistieken die hij in de Eredivisie kan behalen. Veel makkelijkere competitie om te scoren omdat ons spel opener is en onze verdedigers ver naar voren voetballen (bij de topclubs in ieder geval).

13 juli 2015 om 23:28

@ Meneer Krabs

En als PSV hun zin had gehad hadden ze 7 miljoen voor Defour betaald en had Guardado nooit gekomen. En wie weet wat Defour had gedaan, ze betaalden bij PSV ook 7 miljoen voor Maher en die komt ook niet uit de verf. Je kan hoog of laag springen maar Guardado is een gelukstransfer geweest. Dat is niet erg want PSV heeft die transfer gemaakt. Maar beweren dat het geplanned was is pure onzin. Het toont gewoon aan dat je af en toe een beetje geluk moet hebben bij een transfer en dat is geen schande.

Tenslotte was gouden bal winnaar Kaka van 65 miljoen ook niet goed genoeg voor Real Madrid.

13 juli 2015 om 23:30

@ Teun Teun

Het enige dat ik zeg is dat PSV geluk heeft gehad met het binnen halen van Guardado. Deze speelde voornamelijk op de LB en LV positie en PSV haalde hem binnen voor de CVM positie. HIj was in principe 2e keuze want Defour was eerste keuze. Al met al toch wel een paar gelukjes. En dat is niet erg, dat gun je clubs ook wel. Alleen is Guardado een slecht voorbeeld voor het halen van een gevestigde naam. Simpelweg omdat het verre van compleet geplanned was.

13 juli 2015 om 23:33

Milik had ook geen goede statistieken in Duitsland. Daar hadden ook veel mensen hun twijfels bij. Het is gewoon afwachten, maar ik heb wel vertrouwen in dit scout systeem van Ajax.

13 juli 2015 om 23:34

Toen Guardado in beeld kwam waren veel mensen al positief over hem alleen vroegen ze zich af of hij ook op linksback kon omdat Willems stond te schutteren. Toen Willems ineens wel bleek te kunnen voetballen mocht Guardado spelen op zijn beste positie, namelijk op het middenveld. Het geluk van PSV was dat 1 Willems goed speelde en 2 Valencia Guardado compleet misbruikte waardoor hij naar PSV mocht vertrekken.

13 juli 2015 om 23:42

@ fl0r1d43

Het gaat mij ook niet omd e kwaliteiten van Guardado. Het gaat mij puur om het feit hoe de transfer van Guardado tot stand is gekomen. En dat is op toch wel te benoemen als een paar gelukjes. Is geen schande, maar het mag wel benoemd worden. Guardado is voor PSV een topspeler, en hij is een toevoeging voord e eredivisie. Maar mensen die roepen dat spelers van dat kaliber aangetrokken moeten worden. Tja die neem ik met een korreltje zout. Simpelweg omdat Guardado een prachtig voorbeeld is van hoe moeiljk het precies is en hoeveel geluk je moet hebben.

13 juli 2015 om 23:49

D-Bergkamp wat lul jij toch een eind weg altijd om het beleid van Ajax heilig te verklaren en dat van PSV af te doen als: toeval. Guardado beste jongen, stond al vijf jaar op het lijstje van Psv! Vijf jaar! Dus doe niet dom, met je 'hij was tweede keuze'. Defour en Guardado is daarbij ook nog eens lood om oud ijzer. PSV scout gewoon superieur. Arias wad ook al jaren in beeld, ging naar Sporting. PSV hield vol en sloeg toe wanneer het kon, pakt ook goed uit etc. Scouten heet dat! En te goei!

Nu terug naar Ajax: Pisto komt niet en meteen volgt een nietszeggende paniekaankoop. Want deze Younes heeft in Duitsland niets laten zien. Slechte scouting dus!

13 juli 2015 om 23:51

Natuurlijk moeten dit soort spelers aangetrokken worden en geluk komt er altijd bij kijken, maar het ligt deels ook aan het feit dat alle transfers bij Ajax de komende jaren onder een vergrootglas zullen liggen. Arias is door Brands ook uit het tweede elftal van Sporting geplukt, kostte niets en bleek een schot in de roos terwijl het met Matavz helemaal niets werd. Geluk komt er altijd bij kijken. Echter word ik, zijnde niet Ajax fan, ook een beetje moe van het aankoopbeleid van Ajax. Sisto had ergens nog geleken op ambitie, een speler waar bredere interesse voor is met een fors aankoopbedrag, maar die komt dan niet. Zeker vanwege het aankoopbedrag en de al aanwezige kritiek op het technische hart van Ajax schept dat enige verwachtingen bij de fans die dan vervolgens deze gast voorgeschoteld krijgen.

Deze speler kan misschien wel de nieuwe Ronaldo zijn, maar mij lijkt het eerder een volgend kritiekpunt voor Overmars en de Boer na het spel en al discutabele aankoopbeleid van vooral jeugdspelers en Eredivisieflops. Dat fans daardoor gefrustreerd raken en deze speler meteen afschrijven voordat hij 1 wedstrijd heeft gespeeld vind ik dan op zijn minst ook niet vreemd. Om daadwerkelijk iets te zeggen over hoe hij, Pereiro, Pröpper, Sanogo, Lestienne, Gudelj etc. het allemaal gaan doen zullen we een aantal weken moeten wachten, maar ik heb wel enigszins begrip voor de Ajax supporters.

14 juli 2015 om 00:23

@D-Bergkamp, zet dat gekleurde brilletje nu eens af. PSV had zoals hierboven al aangegeven werd al jaren Guardado in beeld. Gelukstransfer wil ik het zeker niet noemen, als je goed had opgelet op het wk had je daar al kunnen zien dat Guardado een geweldige spelverdeler is die zich opofferd voor het team. Dit zien we nu ook terug. Dit was een gevestigde naam en niet een nietszeggende speler als deze Younes. Jammer dat je niet wilt toegeven dat PSV hier gewoon een topdeal heeft gehaald wat geheel te verwijzen is naar de scouting die gelijk een goed plan B had en niet van een groot talent (Sisto) naar iemand die het niet waar kan maken (Younes).

14 juli 2015 om 00:46

Krabs echter is dat bij kestienne en pereiro afwachten. Younes is geen kleiner of groter takent dan die psv heeft aangetrokken.

14 juli 2015 om 01:16

Overal zie ik jou verhalen vertellen over Psv alsof het waarheid is maar telkens is het louter onzin. Guardado staat al sinds 2007 op het lijstje bij Psv. Psv wist precies waar Guardado inzetbaar was. Dat CVM verhaal is kul, werd voor het seizoen namelijk al over gesproken. Daarnaast heeft Psv nooit een bod gedaan van bijna 8 miljoen, ook niet waar dus.

14 juli 2015 om 01:22

Een beetje fatsoenlijke club is altijd met meerdere spelers bezig. Dat Guardado dan geluk is vind ik echte onzin. Als directeur dien je direct door te schakelen wanneer optie 1 lijkt te mislukken. Wanneer die lijstjes niet klaar liggen dan ben je behoorlijk wanbeleid aan het voeren. Wie weet bij hoeveel clubs Psv en Ajax aankloppen zonder dat we er ooit wat van horen.

14 juli 2015 om 04:34

Lestienne ook al vanaf zijn 17de in beeld maar zou wel geluk zijn als hij slaagt!

14 juli 2015 om 08:01

Qidas: Hij komt alleen met statistieken als hem dat goed uitkomt, dat weet je nu toch wel.

Ik ken hem ook niet. Ik ben benieuwd einde Kishna bij Ajax???

13 juli 2015 om 23:12

Laten we het hopen. Talent ja, persoonlijkheid nee. Denk dat je best wat kunt vangen voor Khisna en dat deze jongen voor een appel en een ei komt.

Is er een Mönchengladbach/ Duitse competite volger/fan actief hier? Zou graag meer over deze speler willen weten en of het een aanwinst is...

13 juli 2015 om 22:51

Ik kijk heel veel duits voetbal en zie hem dus wel is spelen, hij heeft veel drive en aardige actie maar mist veel kansen aardige voorzet heeft i wel. Ik denk dat het een aardige versterKing is

13 juli 2015 om 23:25

Laten we het hopen.

Ik zie hier wel een basisspeler voor het komende seizoen in. Twee vleugelspelers met Milik ertussen. Na Kadlec en Sisto lijkt me dit ook een uitermate bevredigende keuze. Enige punt is dat hij met zijn 1.68 en tengere postuur het fysiek zwaar kan krijgen. Aan de andere kant deed Dries Mertens het met een vergelijkbare bouw uitstekend.

13 juli 2015 om 22:55

Kijk naar Corona, die is misschien paar centimeter groter, doet het nu ook behoorlijk goed. Lengter zegt niet heel veel als buitenspeler.

13 juli 2015 om 23:14

Basis? Fisher is met Klaasen en Cillisen de beste speler. Hij gaat echt niet basis worden dit jaar. Hoeft ook niet, lekker Kishna verkopen en 2de keuze achter Fisher.

Iemand die deze speler beter kent dan alleen van youtube? Er zou een flankspeler komen werd gezegd, dus dat zal deze zijn dan. Alleen ik ken m niet echt. Vraag me wel af wat ze van plan zijn, Fischer, Kishna en deze jongen, misschien Kishna op rechts als die niet weg gaat?

13 juli 2015 om 23:09

Kishna vind ik sowieso veel beter en gevaarlijker op rechts.

13 juli 2015 om 23:15

Hoe kan je dat nou zeggen? Heeft vorig seizoen bewezen het Eredivisie niveau niet eens aan te kunnen. Niet snel, geen actie, geen mentaliteit en uiterst zwakke knieën

niet nog een tiepe andersen.... is een goede dribelaar maar heeft weinig fysieke kracht, vind het over het algemeen wel een leuke speler maar tottaal onnodig, is egt niet beter dan kishna of menig, dus weer een raar koopje van overmars, hij kon beter een diepe spits halen.

13 juli 2015 om 23:20

Die komt er ook wel! Dit is niet de enige transfer...

mag hopen voor Jong Ajax, zeer zwakke statistieken

Dus dit was plan B ipv Sisto?

13 juli 2015 om 23:04

@ Difference09

Voordat Ajax interesse toonde in Sisto had je ook nog nooit van die jongen gehoord. Alleen ben je helemaal lijp omdat hij 7 miljoen moet kosten. Wat heeft Sisto precies meer bewezen dan deze jongen? Precies, helemaal niks noppes nada.

13 juli 2015 om 23:10

Nou die stond tenminste nog in de belangstelling van grote clubs en staat te boek als zeer groot en fysiek sterk talent.

13 juli 2015 om 23:13

Younis speelde bij een prima ploeg, gladbach is een prima club. Midtyland wel ff wat minder, maar zo positief zal jij wel niet kunnen denken.

13 juli 2015 om 23:15

@ Difference09

Nee die kwam in Nederland pas te boek te staan als groot talent nadat Ajax interesse had getoond. Van de 17 miljoen Nederlanders hadden misschien 10.000 Nederlanders ooit van Sisto gehoord voordat Ajax interesse toonde. En voor je informatie, Sisto heeft in de deense competitie ook slechts 14 doelpunten gemaakt in 59 wedstrijden. De Bundesliga van deze Younes is toch wel een iets ander niveau.

Je lult onzin over Sisto en je weet het zelf ook, alleen kan je thet niet verkroppen dat je fout zit met je negativiteit.

13 juli 2015 om 23:27

Het verschil is dat deze speler niet als groot talent te boek zal komen te staan en hij staat ook niet in de belangstelling van andere grote clubs.

13 juli 2015 om 23:35

@ Difference09

Het verschil is dat deze jongen bij Duitsland onder 21 speelt en al bijna een volledig seizoen bundesliga ind e benen heeft zitten als 21 jarige. Je probeert jezelf te redden maar geef gewoon toe dat je nog nooit over Sisto had gehoord voordat Ajax interesse toonde. Maar omdat hij 6-7 miljoen moest kosten was je gelijk onder de indruk. Sterker nog, ik durf bijna te zeggen dat je hem nog nooit hebt zien spelen.

13 juli 2015 om 23:52

Omdat hij in belangstelling stond van andere grote clubs dat zou niet voor niks zijn.

13 juli 2015 om 23:57

Waarom mag hij dat niet zeggen? Meteen loop je te happen en doe je aannames. Pisto heeft Midtjylland tenminste nog aan de Deense titel geholpen.

14 juli 2015 om 00:27

Dat is steeds meer de mode: als het geld kost is het goed.
Onzin uiteraard

14 juli 2015 om 01:23

Yo Bergkamp (of moet ik zeggen Marc?), nogal snel op je teentjes getrapt of niet soms??

Duitsland onder de 21? Poeh, daar komt geen speler uit Denemarken overheen....

Ga je nu niet voordoen als de kenner, die je pretendeeerd te zijn, want dat ben je niet betreffende deze spelers.

En nee, ik zeg niet dat Sisto de juiste man is voor Ajax, want ik vind beide niet geschikt

14 juli 2015 om 02:01

Je kan zeggen wat je wilt over Bergkamp maar die gozer heeft wel verstand van voetbal en legt aituaties vaak haarfijn uit tot in de details. Al kan hij af en toe vaak issues recht praten binnen zn club ajax is hij toch een aardige voetbalkenner itd tot jou. Waar jij hierboven El ghazi zn talent naar beneden haalt maar vilgens mij heb jij oogkleppen op en zie jij het niet haha.

Wat betreft de aankoop kan ik kort zijn, ken de des betreffende speler niet maar zal heus wel wat kunnen, heb zelf.wel een hoge.pet of van de Duitse jeugdelftallen en als je meetrain met Monchen Gladbacj zal je zwker wel in de Eredivisie meedraaien. Als ajax zich nog verdedigend gaat versterken zijn ze voor.mij titelfavoriet nr 1. Vind ze op de Middenveld en aanval sterk bezet alleen kwetsbaar op verdedigong.

14 juli 2015 om 09:28

Nu moeten we ook niet gaan doorslaan he , als je meetraint bij gladbach zul je zeker wel meedraaien in de eredivisie , het is ook weer geen topklasse, anders was een cuenca hier topspeler geworden.

Maar we zullen zien, heb deze jongen 1x zien spelen speelde toen wel goed dus ben benieuwd

14 juli 2015 om 10:03

@bergpkamp, een heel seizoen Bundesliga in de benen? Younes heeft heel wat invalbeurtjes van een minuut of 10 gemaakt, en een handje vol basisplaatsen gehad. Het is een talent, maar je doet alsof hij zich al heeft laten zien op een niveau dat hoger is dan Ajax, en dat is simpelweg niet zo.

Younes is een talent hoor, zeer zeker, maar één zonder mentaliteit. En voordat we roepen dat hij een goed jeugd EK heeft gespeeld, dat valt reuze mee. Één wedstrijd was hij een van de betere van het veld, maar heeft hij tegelijkertijd zijn tekortkomingen laten zien. Hij speelt nauwelijks de bal af, wil continu de actie maken (ook al staan anderen er beter voor en is het vrijwel onmogelijk voor hem). Verder is hij alles behalve doelgericht. Hij is echter wel aardig snel en redelijk balvaardig.

Op dit moment zeker niet een speler die bij Ajax in de basis hoort, maar het talent om er te komen heeft hij wel. Als hij beseft dat dit hoogstwaarschijnlijk zijn laatste kans is, zou hij prima z'n minuten kunnen maken bij Ajax. Maar ik acht hem op dit moment zeker niet sterker dan wat er rondloopt bij Ajax.

14 juli 2015 om 10:06

Dat was cuenca ook geworden zonder blessure

14 juli 2015 om 10:23

@ Badhabbit

Nee ik ben helemaal geen kenner betreffende tot deze spelers. Sterker nog, ik had tot op heden nog nooit van beiden gehoord en ik heb ook nog nooit zien voetballen. Dus in dat opzicht kan ik absoluut geen oordeel vellen.

Hetgeen dat ik aan Difference09 probeer uit te leggen is dat voor hem Sisto en Younes ook beiden onbekend waren en nog steeds zijn. Alleen moet Sisto 6 miljoen kosten en is hij daarom volgens Difference een toptalent. Wat natuurlijk onzin is.

Je kan pas over spelers beoordelen als je ze hebt zien spelen. En 99,9% van de nederlanders heeft beiden niet zien spelen. Dus op basis waarvan is Sisto het toptalent en Younes niet? Dat is de vraag die ik stel, niets meer en niets minder.

14 juli 2015 om 10:25

@ Von Goethe

Ik zeg nergens dat Younes goed genoeg is, ik trek alleen een vergelijking met Pione Sisto. That's all. Sisto speelt 50 wedstrijden in Denemarken en moet 6 miljoen kosten en isd aarom volgens velen een toptalent. Hetzelfde geld voor Pereiro bij PSV die 6 miljoen moet kosten maar ook nog weinig bewezen heeft. Maar puur omdat de vraagprijs hoog is denkt men dat het toptalenten zijn.

Wat een aankoop, de concurrentie zal sidderen. Als je in de 2. Bundesliga al niet mee komt, wat dan bij Ajax. PSV komt met Pereiro, Ajax met Younis. Verschil moet er zijn.

13 juli 2015 om 22:57

allebei nog niets gepresteerd in de eredivisie, in beide gevallen afwachten dus.

13 juli 2015 om 23:02

Doet mij een beetje denken aan Höner die ook uit de 2e Bundesliga kwam. Is uiteindelijk ook niets geworden. Hij was weliswaar niet direct gekocht als Ajax 1 speler, maar zo gooi je toch bij elk gefaalde gekochte talent weer wat geld weg. Tuurlijk moeten ze talenten blijven scouten en proberen te strikken, maar kom dan wel met pareltjes en niet met dit soort spelers (Ik ken hem niet echt dus kan niet echt oordelen of dit een parel is of absoluut niet, maar ik ken veel talenten en deze ken ik totaal niet). Ik zie liever dat Ajax voor echte grote talenten gaat, of het geld besparen door dit soort aankopen achterwege te laten en dan maar iets meer uitgeven voor een directe versterking voor Ajax 1.

13 juli 2015 om 23:05

@ Basenparen

PSV komt met Pereiro, een speler waar nog nooit iemand van gehoord had voordat PSV interesse had getoond. En een speler die alleen in 35 wedstrijden ind e competitie van uruguay wat heeft laten zien. Maar niet. Je kan ook zeggen dat deze jongen al in de bundesliga heeft gespeeld.

13 juli 2015 om 23:13

Hahaha het kan niet gekker bij jullie hea ? Psv z'n aankopen afkraken en jullie aankopen ophemelen !

13 juli 2015 om 23:20

@ Tripps_yrn

Ik doe de aankopen van PSV helemaal niet afkraken. Het is alleen bizar dat mensen hier met Pereiro aan komen als topaankoop terwijl 99,9% van de mensen hem nog nooit hebben zien voetballen en uberhaupt nog nooit van hem gehoord hadden voordat PSV interesse toonde.

Pereiro kan een schot in de roos zijn. Maar hij heeft net zo weinig bewezen als deze Younes. Dus waarom kan deze Younes dan geen schot in de roos zijn?

13 juli 2015 om 23:21

Nee hij is enkel realistisch, waar kraakt hij af?

13 juli 2015 om 23:42

Het is gewoon dat hier veel
mensen niet echt 'opkijken' van de Psv transfers en nu er een jonge komt die niet veder komt dan 2 goals in de 2e bundesliga en die word verdedigt als of iedereen hem kent (!).

13 juli 2015 om 23:49

Die wordt helemaal niet verdedigt... Maar d-bergkamp heeft gewoon een goed punt hier , niemand kende die gast die PSV haalt en nu is het ineens een groot talent, kan je bij deze jongen dan ook zeggen....

13 juli 2015 om 23:51

@ Trpps_yrn

Ik hoop voor PSV dat Pereiro een suces word. Maar iedereen die realistisch is weet dat Pereiro net zo een grote (misschien wel grotere) gok is dan deze Younes. Beiden hebben nog niets bijzonders laten zien.

14 juli 2015 om 00:06

Jaa tuurlijk is het mooi om te zien dat een speler het goed doet .. voor mij part maakt hij een hatrick tegen Feyenoord en zakt hij door het ondergrens tegen psv haha .. spelers hebben nog niks laten zien we zullen het aankomend seizoen moeten bekijken.

14 juli 2015 om 00:07

Jullie halen dijks en hij word ook gezien als een geweldige back in de ED ... dusuheee.

14 juli 2015 om 01:25

@D-Bergkamp

Je zit alles af te kraken wat ook maar 0.0001% negatief is tegen Ajax. Misschien eens je eigen reacties terug lezen?

14 juli 2015 om 10:26

@ Badhabbit

Ik zou mijn posts eens inhoudelijk gaan lezen als ik jou was. Dan snap je dat ik absoluut niet rechtpraat wat krom is. Younes hoeft geen wereld talent te zijn. Maar dat geld net zomin voor Sisto en net zomin voor Pereiro. Tenslotte heeft niemand van ons die jongens zien voetballen.

13 juli 2015 om 23:05

Pereiro komt voor de basis, younis niet, juist verschil moet er zijn. En beide afwachten, wat hedft pereiro laten zien? Luuk de Jong kwam ook niet echt mee bij gladbach en wel bij psv...

95% van de mensen hebben zien die jongen voor het eerst hier op de foto, en toch is het niks. Het leven kan zo simpel zijn...

Geen idee.

Het doet me een beetje aan het Sana-verhaal denken, maar laten we het niet hopen. Kans is gezien eerdere aankopen wel weer aanwezig: Onbekend en goedkoop , tja

Hopen dat dit dan resultaat is van goede scouting net als Milik. Maar toch gek dat we een vleugelspeler halen terwijl daar al veel talent loopt. En nog geen (ervaren) spits.

13 juli 2015 om 23:42

Kishna zal wel gaan vertrekken

Wow dat filmpje van hem ziet er echt niet uit. Vind het niet tof om een toekomstige speler af te branden, maar dit lijkt me niks

13 juli 2015 om 23:00

Nou ik heb even een ander filmpje op youtube bekeken en het is in ieder geval iemand met lef, een goede dribbel en die durft te schieten. Het gaat niet allemaal goed, maar 1 op 1 lijkt die me best sterk. Ze wilde iemand die iets kan creeeren voorin, en zo ziet die er wel uit. Het is geen grote naam nee, maar eerst maar eens een keer live zien voor oordelen kan.

13 juli 2015 om 23:12

Van wat ik op youtube zag kan hij inderdaad wat creëren, alleen lijkt hij me een slechte afmaker en ik denk dat we in de vCL vooral goals nodig hebben.

Een bankzitter bij Bayer Leverkusen halen, de slechtste verdediger van Hertha halen, een linksback die niet beter is dan Boilesen, een overhypte AZ speler en dan lekker de supporters verwennen met een jeugdspelertje van Borussia Mönchengladbach. Gaat weer lekker met een aankoop beleidt. Het wordt er echt niet beter op dan vorig jaar. We lopen echt achter op de concurrentie als we niet snel eens goede spelers binnen halen anders loop je weer achter de feiten aan. Wat we nu hebben gehaald maakt je team gewoon niet beter. Ik hoop echt dat Overmars en Frank dit gaan beseffen want dit schiet totaal niet op. Ik maak me echt grote zorgen om Ajax.

13 juli 2015 om 23:00

PSV is er op achteruit, zo zonder Depay en Wijnaldum Ajax niet. Ajax speelt met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar. Die zijn favoriet nummer 1. Die aankopen van PSV moeten het eerst nog maar eens laten zien.

13 juli 2015 om 23:03

Hoe weet jij nou of PSV erop achteruit gaat. Pröpper is één hele goede vervanger voor Gini en Lestienne en Pereiro zijn nog eens twee versterkingen na het wegvallen van Depay.

13 juli 2015 om 23:06

@ Imponeria

Hoe weet je dat Pereiro een goede versterking is? Omdat die 6 miljoen heeft gekost? Wees eens eerlijk, voordat PSV interesse toonde had je nog nooit van die jongen gehoord. Laat staan hem zien spelen. Nu haalt PSV hem en betalen ze 6 miljoen en is het opeens een topspeler? Wat een kromme gedachtegang is dat zeg.

13 juli 2015 om 23:09

Dat lijkt me toch wel duidelijk. Depay en Wijnaldum draaiden al wat jaartjes mee in het eerste van Psv. Met Gini raakt PSV bovendien de aanvoerder kwijt. Met Propper is het gewoon afwachten of hij het ook bij een topclub kan. Lestienne en Pereiro staan er ook niet direct en gaan zeker niet het rendement halen van een Depay.bovendien is PSV ook Rekik kwijt, een andere speler die de afgelopen twee seizoenen in de .basis stond. Daar komt Isimat Mirin voor terug, vorig seizoen reserve.

13 juli 2015 om 23:11

Ik zeg nergens iets over de kwaliteiten van Pereiro of Lestienne in vergelijk met Depay. Ik zeg alleen dat PSV zich kranig heeft verweerd na de transfer van Depay. Het woord 'topspeler' gebruik ik nergens.

13 juli 2015 om 23:12

Huuh als de psv aankopen zich nog moeten laten zien hoe kan Ajax dan titel kandidaat nummer 1 zijn ?

13 juli 2015 om 23:13

Ajax favoriet nummer 1? Laat me niet lachen man. We zijn er nauwelijks op vooruit gegaan en met die elftal mag je blij zijn dat je 2de wordt. Er is tot nu toe helemaal niets maar dan ook niets fatsoenlijks gehaald wat ons beter maakt. Allemaal spelers om de bank warm te houden. Laat Overmars zijn zakken maar eens leeg halen en spelers kopen want het is veel te stil wat betreft spelers aankopen. Je ziet toch wel dat dit elftal een kwaliteits impuls nodig heeft? Vorig jaar hadden we ook een waardeloos elftal met weinig tot geen scorend vermogen. Milik is een redelijke spits maar hoort eigenlijk op de bank. Je hebt echt spelers nodig die er direct staan en dat hebben we te weinig. En wil je wat betekenen in de CL laat staan dat je het haalt moet je echt met wat beters komen anders wordt je gewoon zwaar overlopen. Ik zit echt niet meer te wachten op een zielige 3de plek in de CL poule!

13 juli 2015 om 23:22

@ Imponeria

Jij noemt Pereiro een versterking voor Psv. Op basis waarvan? OP basis van de 6 miljoen die PSV voor hem betaald heeft? Want ik durf 100% te zeggen dat je nog nooit van Pereiro had gehoord voordat PSV interesse toonde. Laat staan da tje hem uberhaupt heb zien spelen. DUs op basis waarvan concludeer jij dat Pereiro een versterking is voor Psv? Dat is de grote vraag.

Over Lestienne valt wat te zeggen, die hebben meerdere mensen waaronder ikzelf, zien spelen in belgië. Maar 99,9% van de mensen ehbben Pereiro nog nooit zien spelen. En toch word hij gezien als versterking.

Dus vertel me mijnb este, wat is precies het verschil tussen Pereiro en deze Younes?

13 juli 2015 om 23:40

Pereiro heb ik inderdaad zelden gezien, maar mag je tegenwoordig al niet meer over versterkingen praten wanneer een dergelijke speler voor zes miljoen overkomt en uitvoerig gescout is? Meestal moeten aankopen het team versterken, dat is de hele intentie van de transfermarkt lijkt me.

13 juli 2015 om 23:46

En ik zeg dat psv er op achteruit gaat. Of ze zich kranig geweerd hebben op de transfermarkt zal nog blijken.

13 juli 2015 om 23:49

Omdat psv 2 a 3 sterkhouders kwijt is, waaronder de aanvoerder. Ajax is bijna dezelfde selectie als vorig jaar.

13 juli 2015 om 23:53

@ Imponeria

Nee je kan helaas niet over versterking praten als hij voor 6 miljoen gekocht is maar je hebt geen flauw idee hoe goed hij precies is. Dan ga je af op de transfersom en dat is de slechtste graadmeter die je kan hanteren. Real Madrid kocht Kaka voor 65 miljoen en die bleek niet goed genoeg. Een aankoop moet het team versterken. Maar iemand die je nog nooit hebt zien spelen een versterking noemen is gewoon onzin.

Maar misschen heeft Ajax deze jongen ook al 30 wedstrijden gescout en zijn ze overtuigd. Is dit dan ook een versterking? Of moet Ajax eerst 6 miljoen betalen voor het een versterking is.

13 juli 2015 om 23:54

Ik geloof niet dat een van de gwee sterker is dan depay, kortom verzwakking...

14 juli 2015 om 00:01

@afcanats aannames, wat moeten we er mee? Ik blijf erbij dat Pereiro en Lestienne versterkingen zijn voor de PSV selectie. D-Bergkamp snapt het niet. Ik vertrouw de scouting van Psv, die staat als een huis

14 juli 2015 om 00:05

Nogmaals niet sterker.. Het is afwachten, maar voirlopig kan ik niet zeggen wie beter is younes, pereiro of lestienne. Psv is wel verzwakt dat is zeker, depay was uitzonderlijk. Jouw oordeel komt veel te vroeg.

14 juli 2015 om 00:27

Fischer is beter, einde discussie

14 juli 2015 om 01:28

@D-Bergkamp

Serieus kerel, relax. Je maakt een verhaal wat er niet is. Wees blij, Ajax haalt deze gast, jij blij, concurentie blij, want wat weten zij er nou van toch? Voel je niet zo aangevallen man..

14 juli 2015 om 01:33

Bergkamp

Jij vertelt constant verhalen over dingen waar je totaal geen weet van hebt. Dan mag iemand anders het ook wel een keer doen toch? Jij verwijt mensen dat ze niet kunnen weten of Pereiro een versterking is. Waarom ga je dan niet in tegen de stelling dat Psv er sowieso op achteruitgaat? Volgens jou kun je niet weten of het wat wordt, maar dan kun je dus wel al oordelen dat het minder is dan dit jaar? Lekkere kromme gedachtegang weer.

14 juli 2015 om 01:34

Ja, Ajax heeft dat geweldige team bij elkaar kunnen houden van vorig jaar. Ze bakte er helemaal niks van, zou dat dan nu wel ineens lukken?

14 juli 2015 om 09:02

PSV heeft zich kranig verweerd, maar Ajax is niemand kwijt geraakt en hebben er alleen maar spelers bij. Zou je toch bijna kunnen stellen dat Ajax er op vooruit is gegaan en dat het nog maar te bezien valt hoe PSV aankopen gaan presteren.

14 juli 2015 om 09:51

Haha en dat ze met dezelfde selectie spelen spreekt voor ze? Heb je ajax met die selectie zien spelen vorig jaar? Het was een groot wonder dat ze 2e zijn geworden....ik denk dat een gemiddelde huisarts een wedstrijdje ajax voorschrijft aan patienten met slaap problemen

14 juli 2015 om 10:29

@ De Bieroloog

Ik zeg nergens dat PSV er op achteruit zal gaan. En ik zeg nergens dat PSV er op vooruit zal gaan. Het enige dat ik aan wilt geven is dat het onzin is om iemand een versterking te noemen zonder dat je hem ooit hebt zien spelen. Hoe wil je tenslotte een oordeel vellen als je hem nog nooit hebt zien spelen? Dan baseer je een oordeel puur op de transfersom. Aangezien je ook geen scout rapporten hebt gezien.

Dus even de passende vraag: Op basis waarvan beoordeeld men (hier op het forum) dat Pereiro een versterking is?

14 juli 2015 om 10:34

@ Imponeria

De enige die het niet snapt ben jij. De enige vraag die ik je stel is simpel:
Op basis waarvan denk jij dat Pereiro een versterking is voor Psv?

Heb je hem zien spelen? - Nee
Heb je de scoutingsrapporten gezien? - Nee
Heb je van hem gehoord voordat PSV intersse had? - Nee
Staat hij wereldwijd te boek als toptalent? - Nee

Dus de grote vraag meneer Imponeria, op basis waarvan denk je dat hij een versterking is?

Ik zal het ook voor je antwoorden. Op basis van het feit dat PSv 6 miljoen betaald en ze er natuurlijk totaal niet naast kunnen zitten. Want elke gescoutte speler door PSV was een succes. *zucht

13 juli 2015 om 23:01

Gek, ik niet. Als het zo'n zorgenkindje is, misschien andere hobby of club kiezen. Want zorgen maken is niet goed voor je hart.

13 juli 2015 om 23:07

Milik doet het prima.... Wat ajax ook doet jij maakt je hoe dan ook zorgen.

13 juli 2015 om 23:20

@ziendertal, in de azijn gevallen vandaag?

Ajax heeft prima aankopen met dijks (goedkoop), gudelj (wordt een topper), heitinga (gratis plus een man vd club), milik met Polen al belangrijke doelpunten gemaakt, dit jaar gaat hij er mits fit zeker 20 maken!! Nu deze aankoop.. ik ken hem niet maar laten we positief blijven en hem een kans geven!

13 juli 2015 om 23:36

Azijn omvat ziendertal niet, een vat zoutzuur nog niet eens. Juiste instelling, we zullen het zien.

13 juli 2015 om 23:40

Middenveld vorig jaar: Klaassen, Serero, Andersen. Dit jaar: Klaassen, Gudelj, Sinkgraven en Bazoer op de bank. Niet beter? Zelfs de meest negatieve en zure ajacied ziet hier als het goed is nog een verbetering.

Voorin is Fischer erbij en zijn milik en el ghazi een jaar verder. Achterin ook doorontwikkeling en Riedewald-Dijks is beter dan Moisander.-Boilesen.

Is dit nou een speler waar we blij moeten zij in de Eredivisie? Zijn dit nou de soort spelers die we kunnen verwachten? Jammer dat de eredivisie zo ver gezakt is. En dan zijn er mensen hier die dit toejuichen ?! Dat zo speler naar Ajax verkast ?! Dat een topclub van Nederland zo een speler haalt, ongelooflijk. Als je voor FC Kasierslautern geen potten kan breken, hoe moet je het in de top van Nederland presteren?

Neem altijd een voorbeeld aan Haller van Utrecht , reserve van Auxerre in de Ligue 2, nu basisspeler bij utrecht scoort veel en basisspeler bij jong frankrijk

13 juli 2015 om 23:10

Klopt, zulke spelers kunnen ineens meevallen.

Haller vind ik een interessante spits, die ook ajax had kunnen halen als concurrent voor Milik. Oké, hij is niet de ervaren spits, maar die halen ze met Sanogo ook niet.

Waarom haal je deze jongen als je Fisher en Cerny al hebt?

13 juli 2015 om 23:07

Idd dit is geen gelouterde speler wie is verantwoordelijk voor deze onbegrijpelijke aankoop???

Vind het altijd opvallend dat iedereen hier maar wat lijkt te willen zeggen. Zo is iedereen blij als Ajax met Sisto in verband gebracht word, terwijl 90% procent vd bezoekers deze speler nog nooit heeft zien spelen.

Nu haalt Ajax deze Younes, en ik wil niet zeggen dat dit een goede aankoop is maar 90% vd bezoekers heeft ook deze speler niet zien voetballen.

Daarom vind ik het raar dat iedereen bij Sisto denkt; Halen voor 7 miljoen en bij deze speler meteen aan Sana word gedacht. Is dat alleen omdat er geen 7 miljoen betaalt word?

Nu zeg ik niet dat dit een succes gaat worden maar geef verdomme de speler is een kans zeg!

13 juli 2015 om 23:09

@ Sjaakerd1

Hetzelfde geld voor Pereiro bij Psv. Die jongen heeft 39 wedstrijden in urugay gespeeld. Niemand hier had uberhaupt van hem gehoord en laat staan hem zien spelen. Maar omdat hij 6 miljoen moet ksoten is het een toptalent en een fantastische opvolger voor Depay.

13 juli 2015 om 23:20

Precies wat ik bedoel D-bergkamp! Omdat ook Porto geïnteresseerd is, is het gelijk een toptalent! Ik kan je vertellen dat wij ook alleen de succes verhalen van dat soort clubs mee maken! Die halen jaarlijks een tigtal talenten waarvan er 19 mislukken en eentje het haalt. Maar je hoort dan natuurlijk alleen het succes verhaal!

13 juli 2015 om 23:22

Je moet het ook wel durven om een groot bedrag uit te geven. Dat zie ik ajax niet zo snel doen

13 juli 2015 om 23:24

@ PSV-040NL

Ajax betaald 6 miljoen voor Gudelj en 7 miljoen voor Singkraven. Zijn toch aardige bedragen is het niet? Alleen betaald Ajax geen 6 miljoen voor een speler die zichzelf alleen in de urgugyaanse competitie. PSV heeft dat wel gedaan. Misschien is het een succes, misschien niet. Dat weten we niet.

Ajax heeft het minimum betaald voor Bazoer, Fisscher, El Ghazi en dat heeft toch wel vrij goed uitgepakt.

Weer een goedkope speler. Er zal weinig risico zijn op deze speler omdat hij niet veel kost. Het enige nadeel is dat hij er waarschijnlijk geen klote van kan gezien zijn povere statistieken.

13 juli 2015 om 23:08

Verklaar je nader? Waarom kan hij er niks van?

13 juli 2015 om 23:09

@ Afcanats

Omdat bij Difference09 alles negatief is omtrent de Boer, Overmars, transfers en Ajax in het algemeen.

13 juli 2015 om 23:11

Juist, hij valt wel erg door de mand nu.

13 juli 2015 om 23:21

Lees het bericht nog maar een keer goed dan.

13 juli 2015 om 23:33

En milik/luuk de jong/pele dan? Tja erg simpel omals het je uitkomt de stats erbij te pakken... Geen enkele verdere onderbouwing.. Nou ik weet het goed gemaakt, 4 x kampioen...

13 juli 2015 om 23:48

Goedkope opties Sana en zimling hadden ook geen beste stats voor ze naar Ajax kwamen.

13 juli 2015 om 23:52

Wie? Oh die spelers die er al niet meer zijn?

14 juli 2015 om 09:05

Moeten ze Iniesta anders halen Difference09, want gezien zijn stats van afgelopen jaar kan die er werkelijk geen drol van...

Ik wil niet vervelend doen maar veel mensen hier hebben lestienne afgebrand met z'n statistieken en krijgen nu er dit voor terug ... mooi mooi om te zien.

13 juli 2015 om 23:51

Wie zegt dat hij is gehaald als basisspeler? Kan ook gewoon een back-up zijn...

14 juli 2015 om 00:09

Je zegt het zelf .. wie zegt dat hij is gehaald als bassispeler ? ik niet hoor .. dat maak jij er van.

Geen idee wat ik hiervan moet vinden. Geen denderende statistieken. Wel jeugd-international van Duitsland. Ik laat me verrassen. Positief hoop ik dan toch.

Is dat nou een aankoop joh?
Maar weer geen een die potten doet breken.
Kom op zeg ze hadd toch al zoveel jonge opkomende jongens die goed genoeg zouden zijn voor het eerste?
Waarom zou je dan in godsnaam een jonge inlijven die het daar ook al niet kon?
Wat een onzin, waar blijft de ervaring?
Op deze manier kunnen ze volgend jaar weer zeggen dat ze teleurgesteld zijn in hoe het seizoen is verlopen.
Op Basis van aankopen loopt Ajax achter op de huidige top drie ploegen.
Zoals ik het zie
PSV 1
Ajax 2
Feyenoord 3
In de nummers twee en drie zou nog wel eens een zeer klein verschil kunnen komen te liggen.
Misschien zelfs dat Ajax het met de 3e plaats zal moeten doen volgens jaar.

13 juli 2015 om 23:09

Verklaar je nader waarom kan hij geen potten breken?

14 juli 2015 om 12:41

Bekijk zn statts maar.
Deze jongen is alleen goed genoeg bevonden dankzij een momentje en dat is in de Euro tegen fener verder niks.

Wanneer je zegt genoeg jongens te hebben uit eigen opleiding met talent is deze jongen het geld niet waar en alleen een aankoop voor in de breedte(wat ik niet geloof) ik geloof eerder dat het alleen maar woorden zijn en dat ze helemaal niet zo'n sterk geloof hebben in de aankomende lichting vandaar ook weer ergens anders een jonge jongen vandaan trekken.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden waarom Ajax zijn beurs niet wil trekken?
Waarschijnlijk zullen ze dat na dit seizoen wel gaan doen of misschien al in de winterstop.

14 juli 2015 om 13:16

Stats kloppen tot het tegendeel bewezen is, vraag maar aan Pelle hoe dat werkt. Ajax werkt met een begroting die dit jaar zonder CL lager is.

14 juli 2015 om 13:49

Pelle had er al een pak ervaring opzitten en ging naar de ED waar het nogal makkelijk scoren is. Totaal iets anders dan een jonge speler die zichzelf nog moet ontdekken na alle veren die in zn reet zijn gestopt op jonge leeftijd en daarna is gedropt omdat ze toen zeiden. nee, sorry het klopt niet wat we hebben gezegd. ga maar ergens anders voetballen.
Pelle had die kritiek al gehad is wijzer en ouder geworden en is toen gaan voetballen met een zeer hoog fuckit gehalte . eentje van dit is mijn laatste kans, laat ik het maar gewoon naar mijn zin hebben in plaats van doen alsof.

Als je het niet red in de tweede divisie van duitsland ga je het ook niet redden bij Ajax.

13 juli 2015 om 23:11

Jij hebt PSV hoog ingeschat. De defensie van PSV zijn alleen Bruma en Arias goed. Op het middenveld speel je heel aanvallend, en voor moeten Pereirio en Lestienne zich nog bewijzen.

13 juli 2015 om 23:15

Willems is de beste back van de ED hea niet vergeten.

13 juli 2015 om 23:18

Huh? In de verdediging is iedereen goed (Willems, Arias en Isimat) behalve Bruma.

14 juli 2015 om 08:17

Ik bedoelde Willems.

14 juli 2015 om 12:37

Zijn er wel wat meer bij PSV maar dan niet Buma.
Ajax heeft alleen van Rhijn en heel miss Heitinga die zie ik namelijk ook niet van toegevoegde waarde in toppers.
Dijks weet ik nog niet wat ik er van moet vinden al zie ik hem ook niet slagen bij Ajax.

14 juli 2015 om 09:07

Op basis van aankopen.. De aankopen die zijn gedaan bij een ploeg die vorig jaar eigenlijk met gemak nummer 2 werd, na een dramatisch seizoen. De ploeg die vervolgens niemand kwijt raakte, maar wel weer een fitte Fischer terug heeft. Jonge gasten die een jaar verder zijn, ervaring er achterin bij hebben gekregen, een krachtmens voorin erbij hebben en een vechter op het middenveld.

Ja.. ajax is er echt op achteruit gegaan.

14 juli 2015 om 13:42

Attendeer mij dan maar op mijn fout volgend seizoen.
Ze mogen er dan weer een seizoen bij hebben qua ervaring dat zegt niets over hoe middelmatig ze zijn. Als je Klaassen aanvoerder maakt zegt dat genoeg namelijk.
Heitinga is ervaren alleen net zo goed als een viergever of veltman dus daar heb je qua voetballend vermogen maar weinig aan, verdedigend is het namelijk ook nooit een ster geweest. Je moest het altijd met Heitinga doen verder niets.

Als Ajax zijn beurs niet gaat openen zullen ze niets van dat gene wat jij opnoemt aantrekken.
Dat is een feit, Ajax heeft een totaal verkeerde houding richting voetballers.
Die willen helemaal niet aansluiten bij een Ajax om geschiedenis. (behalve Nederlanders) en alles wat ik zie qua aankopen die je in Nederland kan doen is pure subtop of zelfs minder. en dan heb ik het over degene die Ajax koopt voor het liefst een miljoentje of minder.

Hoe definieer jij trouwens dramatisch seizoen, ik hoop qua voetbal? Ajax heeft namelijk veel van zijn punten met mazzel gepakt!

14 juli 2015 om 14:21

Mijn definitie van een dramatisch seizoen is niet het tweede worden, dus ja, het vertoonde spel. Wat dacht je dan dat ik bedoelde met dramatisch?

Als Ajax de beurs niet gaat openen zullen ze niets van wat ik noem aantrekken? Alles wat ik noem is inmiddels aangetrokken. Dus naar mijn mening hoeft Ajax helemaal nergens voor een beurs te trekken.

Maar als ik zo lees wat je opschrijft, wat volgens mij niet onwijs met mijn tekst te maken heeft, dan heb ik het idee dat onze ideeën (of voorkeuren) dusdanig ver uit elkaar liggen dat we elkaar toch niet gaan begrijpen.

We hebben Fischer toch ook binnen als versterking, heeft een goed scorend vermogen.
Idem voor El Ghazi dei hopelijk de stijgende lijn kan doorzetten, Milik is een prima spits, deze jongen zal dan wel een breedte-aankoop zijn. Wellicht dan inderdaad een Kishna naar Rome voor 5 mln. oid

Ik zie het nut niet echt.
Cerny en Muric kloppen keihard op de deur, Fischer, El Ghazi en Kishna zijn er ook nog...
5 spelers (en met Schone zelfs 6) voor 2 posities...
Zelfs als Kishna zou vertrekken heb je genoeg spelers, gezien zijn verleden kunnen we niet opmaken dat dit een zogenaamd toptalent zou zijn... Ik vrees dat hij de echte toptalenten als Cerny in de weg gaat lopen....

Ken de speler niet, zal best talentvol zijn, maar is niet voor niets niet geslaagd bij Borussia Mg.
Had eens wat miljoenen gespendeerd voor een linksbuiten, die meteen inzetbaar is en niet een talent die straks Cerny voor de voeten gaat lopen. Dan heb ik het wel over een échte linksbuiten Kishna zl wel vertrekken en Fischer is een 10, die nu vaak misbruikt wordt als een naar binnen komende linksbuiten.

Opties huur/koop: Boëtius / Ola John / Sam Larsson of een andere avontuurlijke linksbuiten zoals die speler van de Usa.
Dit zijn spelers, die direct hun waarde bewijzen en die max 2 jaar bij Ajax zullen blijven.

13 juli 2015 om 23:16

Pardon? Jij wilt Boëtius bij Ajax zien spelen? Alstublieft niet hé, matig voetballer die hemzelf veel te goed vindt. Heeft onder Koeman zo nu en dan aardig gespeeld, maar dat is alles.

Ola John is gewoon veel te duur en Sam Larson moet gewoon bij Heerenveen blijven. Niet een type dat bij Ajax past denk ik.

Ajax moet in mijn ogen gewoon het contract van Kishna verlengen en de jeugd vaker een kans geven. Ervaren spits, dat hebben we nodig.

13 juli 2015 om 23:34

Boetius kreeg net als Kishna van zijn trainer weinig vertrouwen. Maar voor het WK 2014 was kandidaat selectie speler. Het talent spat van hem af, alleen geef hem vertrouwen. Ola John had je bijv kunnen proberen te huren. En Larsson is een prima buitenspeler, eentje zoals FdB dat graag ziet.

13 juli 2015 om 23:37

Dit lijkt een gevalletje Sana. Onbekend en goedkoop en hopen dat hij zich door ontwikkelt tot een goede Ajacied.

13 juli 2015 om 23:39

@fcbogarde

Ik zou Boetius ook wel eens willen zien bij Ajax. De enige linksbuiten in Nederland die Ricardo van Rhijn helemaal zoek speelde.

Dat komt als een verrassing ?
Was een zeer behoorlijk talent kreeg echter niet veel kansen bij Gladbach.
Afwachten dus, tis wel een een handenbindertje iig.

Snap niet dat ze Sisto niet hebben gekocht. Dat is echt een geweldige speler!
Deze gast is een beetje net niet. Wellicht verrast hij ons

Op een gegeven moment gaat Frank bij Ijsselmeervogels Scouten nog goedkoper!!.

Qua statistiek en namen wordt ik hier niet vrolijk van. Maar laten we het een kans geven. Dit jaar moet er op zn minst goed voetbal vertoond worden. Anders ben ik wel klaar met Overmars en de Boer.

Dit elftal is toch niet minder dan Feijenoord? En Psv, die moeten het ook nog maar laten zien.

cillissen
van Rhijn
Veltman
Heitinga
Dijks
Gudelj
Klaassen
Sinkgraven
El Ghazi
Milik
Fischer
13 juli 2015 om 23:11

denk niet dat bazoer weg te denken is uit de basis 11

13 juli 2015 om 23:12

Dit is een prima elftal hoor. Vooral middenveld en aanval. Maar wat is het idee achter de aankoop van deze Younes? Verwachten ze dan dat Kishna weggaat?

13 juli 2015 om 23:19

zou kunnen, Kishna verkopen voor €4mln of zoiets, die Duitser kopen voor €1mln, minder problemen in de selectie, daar Fischer ongetwijfeld bovenaan de pikorde staat voor de linksbuiten-positie (anders gemor van Kishna)

14 juli 2015 om 00:26

Matige backs, Veltman kan alleen opbouwen en Heitinga kan het niet meer belopen. Kortom: gatenkaas.

de statistieken spreken niet bepaald in zijn voordeel, om het nou een leuke aankoop te noemen.
maar goed, voordeel van de twijfel? of is deze aankoop puur bedoeld om misschien een gelukstreffer te hebben en vervolgens door te verkopen?

staat er waarschijnlijk niet meteen. Maar volgens seizoen wordt hij gebracht als eigen jeugd! Goed gescout

Ach Ajax kan het altijd proberen. Statistieken zeggen niet altijd alles.

Ik lees weer al die reacties van 'weer geen gevestigde naam'. Noem er een paar op die naar Ajax willen en die al een naam hebben?
Durf te wedden dat veel mensen een maand geleden niet eens wisten wie Sisto was. Speelt notabene nog in Denemarken en deze jongen bij Gladbach.

En vergeet niet dat Ajax het van dit soort spelers moet hebben. De ene keer werkt en de andere keer niet.

Zal toch niet voor Ajax zijn maar voor jong Ajax denk ik. Ga regelmatig naar bmg maar dit is geen versterking.

Wow, imposante cijfers. Dan vraag je je toch serieus af wat er mis is met de eigen opleiding. Ze kunnen toch zelf wel iemand klaar stomen die minstens net zo goed is? Hier zou ik niet vrolijk van worden.

ik word echt moedeloos van deze overmars en de boer. Ik zit echt werkelijk traantje te vinken achter mijn laptop.

Die Overmars moet nog een keer publiekelijk zijn "ambitie' met ajax te tonen om snel nog CL te winnen, kom ik hem zelf een dreun verkopen.

en die de boer is hier ook medeschuldig aan. dit enorme schandalige aan/huurbeleid.
en het spel natuurlijk wat ajax op mat legt is volledig aan de boer te wijten.

mensen die maar blijven roepen dat de boer 4x kampioen is geworden. houd aub op zeg...armoede..grotere faal van de rest. kampioen met gemiddeld 74 punten de laatste 4 jaren. met spel wat dramatisch was. de eerste paar seizoenen waren nog redelijk. maar toen had de boer de beschikking over spelers die er al waren. waar overmars he le maal niets mee te maken had.

nogmaals overmars heeft meer flaters dan succes als het gaat om spelers halen.

ow ow ow...mijn Ajax...kansloze TH en TD, aan alles komt een einde. ik zit met smacht te wachten totdat deze 2 iig weg zijn. die dag zal komen,

14 juli 2015 om 13:24

Ik zou zeggen beuk Overmars! Dan hoef ik jou gejammer niet meer te lezen. Doe me een plezier en koop een shirtje van psv ofzo. Jij bent vergeten dat Ajax op het randje van de afgrond stond omdat we alles kochten en de jeugd verwaarloosde. Ursaiz, Machlas, Verlaat, Vierklauw, Sibon man man man. Kan nog heus 10 andere prutser bij. 70 miljoen aan eigen vermogen weg! Ben blij als mensen zoals jij weg blijven bij Ajax. Die maken de club pas kapot, niet een Overmars of de Boer. 10 jaar slechts 2 maal kampioen, nu 5 jaar en 4x kampioen. In voetbal draait het om de prijzen vriend!

Het is een echte speler voor het Ajax systeem. Technische linksbuiten met een goede dribbel. Bij Gladbach (waar ik 10x per jaar naartoe ga) kwam hij helaas minder aan spelen toe. Mark my words... Deze speler is er één om in de gaten te houden. Concurrentiestrijd met Herrmann, Hahn, Johnson, Hazard, Traoré! Met alle respect maar El Ghazi zou op het moment ook geen basisplaats hebben bij Gladbach!
Es gibt nur ein Borussia!

14 juli 2015 om 00:28

Bedankt. Eindelijk een reactie waar ik wat aan heb, ipv al die negatieve reacties om zn statistieken

Wie ken je nou wel bij Ajax? Ajax koopt alleen maar onbekende spelers..

13 juli 2015 om 23:22

Heitinga, gudelj... Het iig nooit goed, als het onbekend is, dan kan hij er niks van, is hij bekend is er wel weer wat anders.

Ken deze speler niet maar het feit dat hij in Jong Duitsland speelt spreekt wel voor hem . Alleen denk ik dat Ajax meer behoefte heeft aan een spits die aantoonbaar doelpunten meeneemt. Nu is het weer hopen op groei en dat moeten zoveel spelers al bij Ajax, groeien. We hebben spelers nodig die het team omhoog tillen met hun spel en aanwezigheid. Dat is lastig maar ik zou als Ajax zijnde daar mijn tijd en energie in steken. Een constructie bedenken waarom spelers uit die hoge categorie het zouden willen overwegen om naar Ajax te komen.

13 juli 2015 om 23:30

Ik begrijp niet zo goed waarom Ajax dan niet naar spelers als Djuricic kijkt. Zo zijn er meer te bedenken. Spelers met wat ervaring die zich in de eredivisie bewezen hebben. Talent op de vleugels hebben we met Fischer, Kishna en El Ghazi genoeg.

13 juli 2015 om 23:38

@ Hen_nie

Djuricic die liever bij Benfica ging voetballen ind e eerste plaats terwijl Ajax interesse toonde. Dezelfde Djuricic die slechts 11x speelde bij Benfica en nu verhuurd word aan Mainz. Deze Younes heeft meer wedstrijden op een hoger niveau gespeeld dan Djuricic. En hij is nog jonger ook!

14 juli 2015 om 00:06

Bergkamp, wel het hele verhaal vertellen. Djuricic wilde graag naar Ajax en Ajax wilde hem graag hebben. Djuricic koos uiteindelijk voor Benfica omdat hij in de plannen van De Boer als linksbuiten of rechtsbuiten zou gaan spelen. Djuricic speelde zelf het liefs als centrale middenvelder en was daar vrij duidelijk over in zijn gesprekken met Overmars en De Boer.

14 juli 2015 om 10:12

Ja Djuricic wilde een positie waar ajax niet mee speelt.
Goede eis..... goede keus gebleken ook.

14 juli 2015 om 10:31

@ Pettersson 1963

Nee, Ajax speelt met twee aanvallende middenvelders terwijl Djuricic graag op de 10 positie wilde spelen. Er was juist sprake dat hij de vervanger zou worden van Eriksen. Alleen wilde Djuricic graag op de tien spelen ipv de Lam.

Ajax is echt dramatisch bezig. Die extra vleugel speler en die ervaren spits hadden ze in maart al binnen moeten hebben of eigenlijk zelfs in januari waarneer je mag praten met spelers waarvan het contract afliep deze zomer. Gewoon weer dramatisch gehandeld. En vele zeggen ook hier dat er ervaren spelers niet willen komen. Tuurlijk wel, je moet gewoon op tijd beginnen met scouten en praten met spelers. Niet pas in juli augustus, nee ruim ervoor al. Iedereen wist dat o.a. sightorsson en anderen weg zouden gaan. Ze zijn heus wel betaalbaar. Anderlecht haalde ook o.a. Rolando en Marin. Zn verdediger als Rolando zou in 1 klap de best verdediger van Ajax zijn. Het zijn gewoon een stelletje mietjes bij Ajax. Totaal geen lef met transfers. Ik heb in Nederland als voorkeur Ajax dus dit is niet vanuit een andere Nederlandse club bekeken. En er zijn hier op het forum een aantal leden die nooit eens negatief over hun Ajax durven of kunnen zijn. O.a. die Bergkamp en De Toekomst verbloemen het altijd vaak weer even mooi met hun praatjes. Iets kritischer mag wel.

13 juli 2015 om 23:25

Iets minder negatief mag ook, rolando en marin kwamen die wel in januari? Ze zijn niet våbetaalbaar.

13 juli 2015 om 23:29

mietjes jah...ik gebruikte meerdere malen...geen ballen! ik loop al meer dan een jaar dit te verkondigen...ze mogen echt vertrekken wat mij betreft.

ik huil werkelijk voor mijn cluppie...waar ik geld in alle denkbare manieren op het moment als je een voetbalclub support.(ja oke ik ga nooit naar uitwedstrijden. en eerlijk laatste paar seizoenen ook niet vaak meer naar arena ivm allemaal kleine persijatjes, persija11, persija13 en binnenkort persija15). maar verder support ik mijn club op alle manieren.

en dan dit?!?! huilen...

14 juli 2015 om 00:07

Weinig support van je hier, laat staan, rationele en objectieve reacties.

14 juli 2015 om 00:15

ik ben supporter jah...een betalende...ik heb Ajax lief, maar het betekent toch niet dat ik geen kritiek mag leveren?

ik zal ajax blijven supporten vriend. als je zin hebt(denk het niet) heb ik mijn standpunt zeer zeker objectief, rationeel En Cijfermatig onderbouwd in voorgaande posts van me.

ik heb gewoon geen zin meer om dat allemaal te moeten doen. maar nogmaals snuffel aub rond in het archief.
------

wel van een paar maanden geleden. heb mij een paar maanden stil gehouden hier bij VZ. wilde eerst TD en TH de kans geven in de zomer....maar zoals het nu gaat, begin ik weer te mekkeren jah

14 juli 2015 om 00:19

Of je betaald of niet, doet er niet toe. Evenals je emotionele status. Ik zie je onderbouwing niet, je lijkt enkel te schreeuwen. Kritiek is dan ook ongefundeerd.

14 juli 2015 om 00:26

check aub mijn archief grondiger. van een paar maanden geleden.

ik heb zelfs met cijfers onderbouwd waarom ik de boer maar matig vind ondanks de 4 schalen.

lees ook mijn reactie boven. is dat geen onderbouwing?? dat zijn zelfs feiten wat ik opnoemde.

als je dat niet inziet. dan heeft deze discussie geen enkele zin.

-----

ik lees je reactie net. nee, ik heb niets tegen jonk etc. op dit moment is het meer overmars en de boer.

---

trouwens. het feit dat ik betaal maakt zeker een verschil. al is het maar het feit dat ik indirect medeverantwoordelijk ben voor de uitgaven die ajax kan veroorloven. ow heb ook nog eens aandelen, die op verlies staan sinds ik ze kocht!

14 juli 2015 om 00:38

afcanats, jij gaat toch niet beweren dat het huidige beleid deugt wanneer de Club een buitenspeler aantrekt die geen potten kan breken bij Mönchengladbach? Ajax heeft een spits nodig en geen afgedankte buitenspeler van Mönchengladbach. Het Technisch Hart faalt hopeloos wanneer ze een speler van dit niveau aantrekken. Jonk en Jongkind falen hopeloos wanneer ze niet in staat zijn om een speler van dit niveau op te leiden. Jonk was toch de man die 4 maanden geleden verantwoordelijk was voor de onrust in het Technisch Hart en kritiek had op het aankoop beleid van Ajax? Het huidige beleid is zo krom als een hoepel!

14 juli 2015 om 00:42

poeh....bedankt voor de versterking...dacht ff dat ik gek was

14 juli 2015 om 01:02

Ik neem de moeite niet eens. Je bent negatief ingesteld en reageert met name emotioneel, ik denk dat jij altijd wel iets te klagen hebt. Zeer oneerlijk en niet objectief vergelijkt. Geen feiten. En jonk schoffeer je ook, mede verantwoorlijk voor het technisch beleid. Nee maakt 0,0 uit in je argumentatie.

14 juli 2015 om 01:09

Jij gaat toch niet beweren dat het beleid fout is voordat hij ook maar een bal heeft geraakt? Het beleid is top, met en zonder fouten! Ja er worden fouten gemaakt, maar er wordt geleerd en daarmee verder gebouwd. Zo moet het ook, een lerende organisatie die beter en beter wordt, iedereen leert met vallen en opstaan en juist dat moeten sommigen inzien. Een andere TD en beleid maakt ook fouten maar moet opnieuw beginnen met leren en maakt er dus meer.

Deze aankoop oordeel ik nog niet over. Kishna gaat wss weg, hij komt, prima, we gaan het zien. Oftewel ik sta er neutraal in wat betreft deze aankoop, kunnen er weinig zeggen hier.

Ajax werkt aan een spits, Sanogo. Opleiding omturnen duurt langer, kortom geef ze de tijd en een echte kans, ik zie betere talenten aankomen.

14 juli 2015 om 01:12

weet je wat... je hebt mij helemaal door. ik heb niets nuttigs gezegd en heb niets onderbouwd. ik klaag altijd. heel erg negatief. en emotioneel. 0,0 in argumentatie, nee ben een 0,0... is goed gast.

wat ik ook aan het begin van de avond zei...who cares you think right?!

ik blijf huilen om deze TH en TD en het hele soap rondom Ajax beleid bepalers en uitvoerders.

14 juli 2015 om 01:25

Graag gedaan. Ik ben benieuwd naar de reactie van afcanats. Ajax heeft dringend behoefte aan een ervaren spits en het Technisch Hart legt een afgedankte flankspeler van Mönchengladbach vast. Ajax huurt ook nog eens de ervaren, geslepen spits Sanogo voor een jaar. Sanogo is 22 lentes jong en alles behalve de ervaren spits waar De Boer het over had. Het huidige beleid is zo krom als een hoepel en het Technisch Hart maakt er een zooitje van. Zivkovic
moest zogenaamd wennen aan het Ajax spel en een huurling van Arsenal krijgt het aankomend seizoen wel een kans.

14 juli 2015 om 01:36

afcanats, het beleid is gewoon K.. met de bekende peren. De focus zou liggen op een ervaren en geslepen spits. Moeten we nu blij zijn met die huurling van Arsenal? Al dat gelul van het Technisch Hart over spelers die moeten wennen aan het Ajax systeem snijd ook geen hout meer wanneer je een speler huurt. De opleiding was goed. Jonk en Jongkind hebben er gewoon een zooitje van gemaakt.

Geloof niet dat ik hier warm van word.. onbekende speler die dus maar 15 wedstrijden speelt in de 2. Bundesliga? Misschien kan hij zich sterk ontwikkelen, maar we willen toch iemand in de voorhoede die het verschil maakt en die er dus direct staat? Zie ik hier niet voor me..

Piazon wilt weg bij Chelsea, die zou ik veel liever zien bij Ajax dan deze speler.

13 juli 2015 om 23:37

Gaat goed met ajax als ze zelfs al geen buitenspelers kunnen opleiden!

13 juli 2015 om 23:45

Hij zal wel gehaald zijn omdat kinsha gaat vertrekken, ik zie geen andere reden

14 juli 2015 om 00:00

Dat heb je in dit topic alleen al 7 keer gezegd. We snappen t, je bent tegen het beleid van Ajax.

OT: Hoop enorm dat hij een goede is. Voor de critici is het iig nooit goed. Halen we een Eredivisie-ster is hij te duur en ongeinspireerd gescout, halen we dit is hij te onbekend en goedkoop. Ik ken m niet, time will tell of hij goed genoeg is.

14 juli 2015 om 00:20

Liverpool, het huidige beleid is zo krom als een hoepel. Ajax heeft een spits nodig en ze trekken een buitenspeler aan van 21 jaar die bij Mönchengladbach niet aan spelen toe komt en verhuurd werd aan een club uit de tweede Bundesliga. Die hele jeugdopleiding van Ajax kan wel op de schop wanneer je met dit soort spelers aan komt. Jonk en Jongkind presteren dramatisch. Richard heeft wel degelijk een punt!

14 juli 2015 om 00:40

Cerny en muric komen er aan maar hebben wellicht nog een jaartje nodig om te rijpen voor ze klaar zijn voor het eerste.

Hij doet mij denken aan v
valbuena

Goede aankoop. In de wedstrijden dat ik m gezien heb leek het een talentvolle speler, die ook niet schroomt om hard te werken. Daarnaast wel echt doelgericht, ondanks de weinige doelpunten. Vind hem persoonlijk nu al beter dan een kishna of andersen. Gelijkwaardig aan een el ghazi.

Voor de mensen die de BL niet volgen.
Net als Milik had deze jongen toch behoorlijk veel concurentie.
Hermann, Rafael, Kruse Hahn traore johnson en Hrgota.
Geen schande aangezien deze en dan met name de eerste 3 hier absoluut de beste spelers zouden zijn.

Is duidelijk dat deze jongen de tijd krijgt zich te ontwikkelen. Ik persoonlijk zie Cerny liever dan Younes. Maar ja. Eerst maar even knallen in de JL bij Jong Ajax dan. Kishna zal wel op het punt staan te vertrekken door Raiola.

Dit Ajax heeft dringend behoefte aan 'directe' versterkingen, ik betwijfel of deze Younes direct van waarde kan zijn. Lijkt zowaar gescout te zijn. Krijgt van mij wel het voordeel van de twijfel. Welkom bij dé club van Nederland. Veel succes en aanwijzingen voor op het veld van ene Frank de Boer, mag je wat mij betreft negeren.

Nou daar zou je hem hebben hoor, de nieuwe veelbelovende getalenteerde buitenspeler van Ajax. Zoals Frank de Boer al aangaf, Ajax zal alleen gaan voor buitenkansje of een goudhaantje. Dat laatste is in mijn geval gemakkelijk gezegd en onder Franks ogen van toepassing op deze Amin Younes. Een goudmijntje ontdekken kan op elke speler van toepassing zijn tot dat hij minimaal één à twee seizoen bij de club heeft doorgebracht. Voor zo'n goudmijntje had je ook in de jeugd bij een respectievelijke vierde-klasser kunnen kijken. Dit beleid wat Ajax voert vind ik als Ajax supporter zeer teleurstellend.

Ajax verkeerd zich nu in een moeilijk en vooral een belangrijke periode waar vele miljoenen en geloofwaardig van het publiek zich in mee spelen. De club heeft zoals gezegd een 'aankoopbeleid'. Hiermee ga je dan akkoord als Ajax supporter maar als je dan getrakteerd word op een speler waar spelers als Kishna, El Ghazi en Viktor Fischer niets maar dan ook helemaal niets onderdoen, mag het beleid zich dan wel eens achter de oren krappen. Zoals ik even terug haal wat ik eerder benoem heb dat je een speler pas kan oordelen die minimaal een jaar heeft doorgebracht bij de club, heb ik toch geen vertrouwen in deze aankoop en in dit beleid, omdat Ajax naar een buitenspeler op zoek moet die zich op statistische wijze al bewezen heeft in een competitie die in de top10 van Europa staat, een directe versterking zal moeten en blijken te zijn en een speler die voor de jeugd (muric en Cerny) geen sta in de weg zal zijn. Deze jongen met zijn 21jarige leeftijd (bijna 22) is niet doorgebroken bij Gladbach en vorig seizoen met maar 14 wedstrijden en 2(!) doelputen niet uit de verf gekomen bij een club ui het tweede niveau van Duitsland. Meneer Younes gaat naar mijn mening geen potten laten breken en eerder een last aan het been zijn (vooral voor Cerny en Muric die hun speeltijd zien slinken) dan een aanwinst (al dan niet voor de beloften).

Volgens de telegraaf heeft Ajax Sanogo binnen:

update: ' Ajax heeft ook spits binnen'

In navolging van de jonge Duitser Amin Younes zou Ajax zich nu ook definitief versterkt hebben met Yaya Sanogo. De Franse spits komt dan op huurbasis over van Arsenal. Het is wachten op bevestiging van de Amsterdammers, maar volgens De Telegraaf is de deal reeds beklonken.

Twee zeer twijfelachtige versterkingen erbij, ik denk dat Ajax als Cilessen en Veltman blijven, het hiermee moet doen tot aan de winterstop.
De oogst: Heitinga, Dijks, Gudelj, Younes, Sanogo.
Mijn gevoel zegt dat er weer teveel pure middelmaat is/wordt binnengehaald.

14 juli 2015 om 01:55

Ik deel die mening. Gudelj vind ik wel een sterke aankoop, maar vooral defensief schiet Ajax geen meter op.

14 juli 2015 om 02:15

Wat betreft de achterhoede: wordt op de opleiding geleund. Voor moisander kwam geen vervanging van buiten, ik denk dat Riedewald het aan kan en er klaar voor is. Is in lijn met het beleid. Met Viergever een prima back-up. Ik zou niet weten welke haalbare linksbenige CV fiks beter zou zijn? Die zijn best schaars.

Dijks is beter dan Boilesen en voor back up lijkt het Savastano te worden, ook weer jeugd, prima keus, alhoewel het altijd afwachten is. Tete schuift door op RB en van Rhijn heeft serieuze concurrentie. Ajax zet dus voor goed in op de opleiding wat betreft de achterhoede, enkel kopen kunnen we ook niet.

Gudelj gaat het cement voor de verdediging worden of evt. Heitinga met zijn ervaring. Scheelt een stuk dat je die jongens voor de verdediging hebt staan, ipv. Serero of Zimling.

14 juli 2015 om 02:08

Gudelj, Dijks zijn verbeteringen in de basis, staat een veel sterker middenveld dan vorig jaar. Mede door het oogsten van Bazoer, opleiden is daarmee weer eens belangrijk, Riedewald op LCV kan het ook maken. Marc heeft ook goed geinvesteerd met bv. Sinkgraven en Gudelj. En Fischer is back op LA en het belangrijkste is nog wel dat de rotte appels eruit zijn en de goede zijn gebleven. Al met al, prima mix van opleiding en aankopen, fiks versterkt.

Er is ervaring bij en gif, dat werd node gemist, zowel in de basis als op de bank en in de kleedkamer. En Sanogo kan met zijn fysiek wat forceren, konden we gebruiken. Younes is puur afwachten, ik oordeel niet maar er iig goede concurrentie met Muric, schone, Cerny, Menig voor op de bank.

14 juli 2015 om 11:59

Volgens mij is alleen Riedewald zelf opgeleid door ajax, de rest is gekocht. De een wat jonger dan de ander, maar allemaal gekocht. Tot zover "opleidingsclub"ajax...

14 juli 2015 om 13:17

Gaat niet om zelf opleiden, gaat om opleiden, dat is de norm. 8 van de 11 komen uit de opleiding.

Ik denk dat Ajax ook Frenkie de Jong van Willem II gaat contracteren. Hij is een van de grootste talenten in Nederand. Ik heb liever dat hij naar Ajax gaat dan naar Psv.

Beste statistieken...#not ...
Ben benieuwd wat hij bij Ajax kan, maar het beloofd geen topper te worden.

Iedereen geeft maar commentaar op deze Younes en op Sanogo terwijl bijna niemand deze jongens echt in actie heeft gezien en zeker niet op het niveau van de Eredivisie. Deze Younes speelde echt een sterk jeugd Ek en voor Nederlandse Eredivisie begrippen is dit echt een goede speler. Passeert makkelijk een mannetje, binnendoor of buitenom maakt hem niks uit. Hier gaan wij in Nederland echt van genieten geloof mij maar. Daarnaast mogen we Fischer ook als aankoop beschouwen en die zal echt heel gretig zijn. Ik ben heel blij met de aankopen. Alleen nu moet Frank ze wel op de juist posities neerzetten en daar ben ik een beetje bang voor. Dan denk ik dus aan Gudelj bijvoorbeeld.

Ze zijn nog steeds goed zuinig in Amsterdam (huren Sanogo en nu deze speler), maar goed, het is goed om vast te houden aan een beleid. Ben benieuwd wat deze jongen kan en of het een versterking is ten opzichte van wat ze al hebben.

Gudelj vind ik overigens een prima aankoop. Dijks grappig.

14 juli 2015 om 11:59

Sinkgraven kostte ook aardig wat duiten... Dan kom je met Gudelj en Sinkgraven boven de 10 miljoen uit.. Dat vind ik nogal wat voor een goed zuinige club als Ajax.
Het is duidelijk dat er wat bij moest komen deze zomer... Hierop heeft Ajax geanticipeerd door deze spelers te halen... Huren is goed zodat ze de aankomende talenten minder tot niet in de weg gaan lopen zodra ze er klaar voor zijn.

Ik krijg het gevoel dat we een beetje verwend zijn: mooi spel, titels pakken en winst maken...
Ik denk dat Frank nog 1 jaar heeft om mooi te gaan voetballen... Maar wat investeren betreft: Geef Ajax nog een zomer en je zult zien dat er wat gaat veranderen

14 juli 2015 om 12:09

Natuurlijk investeert Ajax wel maar toch vooral in spelers die niet direct een meerwaarde hebben. Dat bedoel ik er meer mee. Zivkovic is ook zo'n speler, Sinkgraven eigenlijk ook.
Maar het belangrijkste is toch dat Ajax gaat voetballen, het publiek wat moois gaat voorschotelen. Wat dat betreft heb je gelijk.

14 juli 2015 om 13:21

Zuinig, mwoah.. 16 miljoen gespendeerd. Ik denk dat er binnen de begroting zonder CL echt niet meer mogelijk is, of we moeten verlies gaan draaien, maarja, dan volg je het beleid niet.

Hoe zit het nu met de filosofie van Ajax? 5(?) nieuwe spelers gehaald die naar mijn mening talent uit eigen jeugd in de weg staan. Dat lijkt mij niet een erg filosofische insteek.

14 juli 2015 om 12:01

Dat ze talent in de weg staan moet je me even uitleggen... Heitinga gehaald in een Ooijer-rol... Riedewald ipv Moisander.
Dijks is eigen jeugd... komt voor Boilesen.
Gudelj is aankoop.
Sanogo huur zodat Zivkovic (die er niet klaar voor is) volgend jaar samen met Milik kan vechten om de spitspositie. Zivkovic heeft behoefte aan wekelijks een wedstrijd. en niet om te gaan banken.
Vermoedelijk gaat Krishna weg en hiervoor in de plaats is deze Duitse speler gekomen. Hij komt achter Fischer te staan...

Misschien halen ze deze jongen voor Jong Ajax. Om Muric en Czerny te ontlasten. Hij zal niet veel kosten. Jong Ajax heeft structueel te weinig spelers. Vergeet niet dat die Honer is vertrokken.

14 juli 2015 om 12:59

Momenteel beter dan zowel Muric en Cerny en te goed voor Jong Ajax.

Dus nu heeft Ajax voor de linksbuiten positie Kishna, Fischer, Andersen, Younes en El Ghazi eventueel. En wie voor rechts? El Ghazi en Schone... Goed transferbeleid maar niet heus. Hopelijk weten ze wat ze aan het doen zijn.

14 juli 2015 om 12:08

Eens, maar dit kan niet anders of Kishna gaat vertrekken. We hebben nu drie linksbuitens, al kan Fischer ook rechtsbuiten en spits, alleen in de spits hebben we Milik en No Goal al ...

14 juli 2015 om 13:19

LA: Fischer, Younes, Cerny
RA: El Ghazi, Schone, Muric
SP: Milik, Sanogo, Menig

Anders wordt op LM gebruikt of AM en Kishna verkocht.

Er bekruipt me een sana gevoel als deze transfer doorgaat. Een speler die goedkoop is dus weinig financiële risico voor de club. Alleen de kans is zeer reëel dat hij niks aan Ajax zal toevoegen.

De trainer van Kaiserslautern zag het niet in hem zitten en gaf hem weinig speeltijd. Op het EK Onder-21 liet hij wel deels zijn potentie zien, en waarom zou deze jongen niet bij Ajax door kunnen groeien? Ik vind het daarom niet verstandig om zo een jonge speler puur op statistieken af te rekenen.

In de filmpjes ziet het eruit alsof hij veel snelheid en overzicht heeft.
Toch vraag ik me af hoeveel beter hij is dan de talenten op zijn positie.
Stiekem had ik gehoopt dat Ajax een speler zou halen die al iets meer bewezen heeft.

als fan ben ik hier niet blij mee laten we nou eens de portomonnee trekken en een gevestigde naam halen

Het niveau van de eredivisie is ook niet meer wat het was, man man man. Echt om van te huilen.

14 juli 2015 om 15:03

De ironie is sterk in deze comment.

Overmars heeft weer een nieuwe klant voor de tribune binnen... Ben bang dat ik na 8 wedstrijden weer afhaak voor de ED en lekker PL ga kijken... Ik laat me niet meer beetnemen door deze kwakzalvers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren