Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FC Dordrecht wil wedstrijd tegen Jong Ajax opnieuw spelen

Laatste update:

FC Dordrecht heeft protest aangetekend bij de KNVB vanwege het meespelen van Thulani Serero bij Jong Ajax, afgelopen maandag. Mede door de aanwezigheid van de middenvelder, die normaliter deel uitmaakt van de A-selectie, ging Dordrecht kansloos met 4-1 onderuit op sportcomplex De Toekomst. Serero had volgens de Schapenkoppen helemaal geen dispensatie mogen krijgen.

/

In een PDF-bestand van de KNVB-website, waar FC Dordrecht mee schermt, staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers uit het eerste elftal ouder dan 23 mogen meedoen. Maar alleen als deze twee spelers hetzelfde weekend helemaal niet in de hoofdmacht hebben gespeeld óf zij in de basis zijn gestart óf (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld. Serero speelde zondag als invaller tegen AZ en deed een dag later als basiskracht mee tegen FC Dordrecht.

“In dat PDF-bestand lijkt bij ’in de basis en 45 minuten’ het woordje ’niet’ te ontbreken”, liet een woordvoerder van de KNVB eerder al weten. Coach Harry van den Ham stelt echter dat zijn club het daar niet bij laat zitten. “Het is wel serieus. Het is een speler die niet had mogen spelen. Dus ik vraag me af of zo'n wedstrijd dan wel rechtsgeldig is”, herhaalt hij op RTV Rijnmond. Van den Ham vraagt zich openlijk af of de KNVB bereid is actie te ondernemen.

“Je praat wel over Ajax. Dat is gewoon zo. Als Dordrecht dat was geweest... Dat is een veel kleinere club. Normaal zou het zijn dat Ajax drie, misschien wel zes punten in mindering zouden krijgen en dat wij drie punten erbij krijgen. Dat is het meest logisch.” Hij lijkt gelijk te krijgen: de bond stelt in een verklaring aan de regionale omroep dat een straf niet waarschijnlijk is. “Er moet naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen.”

Update 5 maart 08.45 uur - FC Dordrecht wil wedstrijd tegen Jong Ajax opnieuw spelen
FC Dordrecht hoeft niet drie punten cadeau te krijgen en vindt het ook niet nodig dat Jong Ajax punten moet inleveren, maar wil het verloren duel met de Amsterdamse beloften opnieuw spelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Bij Dordrecht meent men dat Thulani Serero niet speelgerechtigd was, maar op het moment is daar nog geen duidelijkheid over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Serero is wel een fenomenale speler dat ze het zo hoog opnemen daar in Dordrecht.

4 maart 2016 om 13:20

Zonder Serero was het niet 4-1 voor Ajax maar 1-6 voor Dordrecht.

4 maart 2016 om 13:22

Een speler die prima mee kan in de (sub)top in Nederland is natuurlijk van invloed op het resultaat. Logisch dat Dordrecht hier zwaar aan tilt.

5 maart 2016 om 11:47

Regels zijn regels, elke club dient zich er aan te houden, ongeacht club of uitslag.

4 maart 2016 om 13:22

Inderdaad, balen dat Barcelona Serero straks komt halen en hij geen minuten meer zal maken op de nederlandse velden.

4 maart 2016 om 13:49

Oohh gut...hoe gaan ze doen als ze promoveren, als er een jeugdspeler mee doet.....ook klagen?

4 maart 2016 om 19:07

Oowh gut Dord doet niet mee voor promotie.
Het budget van Dord is te laag en dat weet jij ook.
Je hebt vorig jaar gezien dord was helemaal niks alleen overeem van Az was goed.
Voor club als dord telt elke cent een plek hoger en meer geld.

“Je praat wel over Ajax. Dat is gewoon zo."

Oh, dat is gewoon zo....want de Knvb wilt in dit soort gevallen geen actie ondernemen als het een grote club betreft. Dat is altijd zo.

Ontzettend vermoeiend, deze praatjes. Je kan er niets mee. Prima dat Dordrecht aan de bel trekt, maar laat deze onzin dan achterwege.

4 maart 2016 om 14:06

Op de site van de KNVB staan de regels echter heel duidelijk en na het gezeur over Fischer had Dordrecht wel kunnen weten hoe het precies zit. Maarja, een pdf'je zal niet aangeven dat ze in hun recht staan, want er zal vast bijstaan 'onder voorbehoud van drukfouten'.

4 maart 2016 om 15:07

Het is nog vermoeiender dat er supporters zoals jij op reageren alsof ze door een wesp worden gestoken omdat in hun ogen hun cluppie wordt aangevallen. Als je het dan zo vermoeiend vindt, geef dan het goede voorbeeld en reageer er niet op.

edit
De knvb is het gene wat vermoeiend is en niet Dordrecht. Je mag toch van de knvb verwachten dat ze zoiets klip en klaar kunnen uitleggen maar in plaats daarvan plaatsen ze 2 verschillende documenten over 1 regel.

4 maart 2016 om 15:38

Van een coach in het betaalde voetbal hoef je dit soort onzinnige teksten niet te verwachten. Dat ik daar wat van zeg, lijkt me niet meer dan normaal. Beetje vreemd dat je er niet op zou moeten reageren als je iets constateert wat in jouw ogen onterecht is. Dat het nu over Ajax gaat, interesseert me niet. Als dit over PSV zou gaan, dan had ik net zo gereageerd. Het is kinderachtig om dit te roepen, want je komt zo wel erg zwak over. Je trekt aan de bel, maar begint meteen te zeuren dat ze waarschijnlijk toch niets zullen doen, want we hebben het hier wel over de grotere clubs....

Ach, dat zeg ik ook: Prima dat ze er wat van zeggen, het is dus blijkbaar erg knullig opgesteld. Maar nogmaals: hou dit soort teksten voor je. Laat de Knvb het eerst maar eens goed uitzoeken. Niet op voorhand al conclusies trekken.

inderdaad, haal Jong Ajax en Jong PSV er maar uit. voegt toch niets toe aan de JL.
Alleen maar vage regels en geen sfeer.

4 maart 2016 om 13:37

Dan spelen de clubs in de jupiler league maar 30 wedstrijden per seizoen.. Dan wordt de competitie er niet veel beter op.

4 maart 2016 om 13:51

Dat zijn dan in ieder geval 30 wedstrijden die ergens om gaan. En als je dan de beloften toe laat, dan in ieder geval onder duidelijke voorwaarden en met een eigen selectie, zonder wisselingen tussen beide elftallen. Dat je dan geen spelers meer ritme op kan laten doen is dan een nadeel dat je als profclub voor lief moet nemen. De ontwikkeling van de jeugd zou dat ruimschoots moeten compenseren, en anders ga je toch gewoon lekker niet in de Jupiler League spelen?

Als alternatief kan de Knvb gewoon eindelijk toestaan dat amateurclubs als semiprofs naar de Jupiler League kunnen promoveren. Dat zou overigens ook een hoop financiële problemen oplossen voor de overige clubs. Er wordt makkelijk gezegd, geen geld uitgeven dat er niets is, maar de belachelijke regels mbt tot het minimale aantal profs bijvoorbeeld, dwingt clubs meer uit te geven dan ze binnen krijgen.

Los je dat op, dan zullen de Topklassers echt wel willen promoveren. Nu is een club als Achilles lang niet zo leuk als tegenstander dan bijvoorbeeld een Sparta of Go Ahead, maar het is in ieder geval een stuk leuker om naar te kijken dan Jong Ajax of Jong Psv...

4 maart 2016 om 13:54

Dan doe maar 2 nieuwe 'achilles' er bij.

of opzet veranderen met kampioen en degradatiepoule. krijg je ook meer wedstrijden.

4 maart 2016 om 14:07

32 jup league heeft 19 clubs.

4 maart 2016 om 14:16

flashpower gaat er denk ik vanuit dat twente verdwijnt en 1 ploeg extra in de ere komt. of 1 minder degradeerd. (of fortuna). wat ik overigens beiden niet hoop.

4 maart 2016 om 17:06

Prima, maar dan moet FOX er ook geen ene cent meer aan uitgeven...dat geld kan dan mooi op het potje voor de Eredivisie.
De belofte teams voegen tenminste wat toe...alles wat lager staat zou eigenlijk niet eens mogen (betaald)voetballen.

5 maart 2016 om 10:37

Hoezo zouden ploegen die onder Jong Ajax en Jong PSV staan niet meer mogen voetballen? Zou hier graag uitleg van willen hebben.

En FOX geen ene cent meer aan uitgeven? Waar slaat die dan op? Wat voegen de belofte teams toe dan?

4 maart 2016 om 14:09

Fox gaat daarmee nooit accoord, want de wedstrijden met Jong Ajax worden het best bekeken. Het geld dat FOX voor de rechten betaald heeft het merendeel van de JL clubs hard nodig, want dat heeft het nu al zeer moeilijk om het hoofd boven water te houden.

Ik ben het op zich wel eens dat het raar staat dat Serero als dispensatiespeler mee mag doen, terwijl hij van het weekend is ingevallen, maar op maandag begint een nieuwe week. De Knvb zou dit probleem kunnen voorkomen door Jong Ajax en Jong PSV niet meer op maandag te laten spelen.

Overigens is het voor FdB en Ajax 1 een nadeel dat Jong Ajax in de JL league speelt, want FdB kan veel minder bankzitters van de selectie ritme op laten doen als in de tijd toen Jong Ajax in de beloftecompetitie speelde. Maar daar kopen clubs als Dordrecht geen brood voor natuurlijk.

Zoals gezegd snap ik v.d. Ham wel, maar ik vind zijn reactie heel kinderachtig en stemmingmakkend. Hij lijkt mij een complotdenker. Misschien moet hij de wedstrijd Ajax-AZ van afgelopen zondag even terugkijken en zien hoe makkelijk El Ghazi aan het begin van de 2e helft tegen een tweede gele kaart oploopt in nota bene een thuiswedstrijd en dan nog eens denken dat we het wel over Ajax hebben....

5 maart 2016 om 11:27

Precies. Ik ben het helemaal met je eens. Het meedoen in de JL heeft ook nadelen voor Ajax. Volgens mij zijn de afspraken veranderd en mag een speler die kort ingevallen is wel meedoen in de JL. Ik ben zelf iemand die regelmatig de wedstrijden van Jong Ajax kijkt en daar dus voor wil betalen. Zo heb ik ook de wedstrijd tegen Dordrecht gezien. Die hadden ook kunnen winnen hoor, want ze begonnen erg goed. Maar de man van de wedstrijd was voor mij Frenkie de Jong.
Daarbij vind ik dat als een niet-basisspeler meedoet in de JL omdat hij gepasseerd is dat hetzelfde is als een JL club een speler aantrekt uit de eredivisie. Neem bijvoorbeeld Duarte bij Nac.

Al die ophef weer..."omdat een speler uit het eerste team tegen ons heeft gespeeld"...man man man...dan zet je toch gewoon een tandje bij. Naar mijn mening zou het ervoor moeten zorgen dat de competitie sterker wordt, maar ze lopen alleen maar te huilen als het uitkomt. Jammer.

4 maart 2016 om 13:43

Inderdaad, en als ze nou nog kampioen konden worden... Maar ze staan 14e? Waar maak je je druk om..

4 maart 2016 om 13:44

Op zich toch ook wel logisch. Er zit soms gewoon een enorm verschil in kwaliteit tussen het jong Ajax van de ene week ten opzichte van de andere week.

Het is gewoon treurig dat het zover is gekomen dat de aanwezigheid van jong elftallen in de Jupiler League gewoon noodzakelijk is om de competitie te vullen.

4 maart 2016 om 14:01

De competitie zou sterker worden wanneer hij elke week mee doet, nu is het alleen oneerlijker.

Huh ik snap het niet, er staat toch dat hij indien hij 45 minuten in het eerste team mee heeft gespeeld of in de basis heeft gestart hij dan niet mag mee spelen? Maar zolang heeft hij niet gespeeld dus wat is het probleem? Wat een trieste manier om aan punten te proberen te komen.

4 maart 2016 om 13:44

@surral, ene kant ben ik het met je eens. Aan de andere kant bekijk het uit het oogpunt van Dordrecht, die proberen zo hoog mogelijk te eindigen en weer te promoveren. Vanuit hun oogpunt valt er wat voor te zeggen Jong Ajax zonder serrero is minder kansrijk als met, dus snap ze wel. Het lastige is dat het voor hun oneerlijk voelt als serrero tegen hun concurrenten niet meedoet. Dat kan voor hun betekenen wel of geen play offs.

4 maart 2016 om 14:18

Zoals jij het uitlegt is waarschijnlijk ook zoals het is bedoeld, maar het is niet wat er staat. Als het letterlijk leest staat er dat hij juist wel mee mag spelen als hij in de basis is gestart of meer dan 45 minuten heeft gespeeld. Dan had Serero dus niet mee mogen doen tegen Dordrecht omdat hij bij het eerste wel gespeeld had, maar minder dan 45 minuten. Totaal onlogisch, maar het is wel wat er staat.

Ik weet niet of dat Pdf'je de officiële regels zijn, maar als dat zo is heeft Dordrecht gewoon een punt. Het is inderdaad een beetje een trieste manier om aan de punten te komen, maar zoals ajaxglobal al aangeeft kan je het ze moeilijk kwalijk nemen dat ze het proberen.

4 maart 2016 om 16:27

Zoals je al aangeeft, het slaat totaal nergens op zoals het er nu staat. Dat is echt voor iedereen duidelijk, behalve voor Dordrecht. Als het overduidelijk is dat er een fout is gemaakt die nooit zo bedoeld kan zijn dan mag je van de Knvb niet verwachten dat zij dit in stand houdt. Zie verdere uitleg in mijn reactie hieronder.

Natuurlijk gaat de Knvb er niet op in. Het belang van de topclub gaat in Nederland boven alles. Als de regels moeten worden aangepast dan doen we dat gewoon.

Had u nog meer wensen, PSV en Ajax?

4 maart 2016 om 14:00

Technisch gezien dus niet, als je de regels volgt die de Knvb zelf op hun website heeft geplaatst. Het is gewoon een behoorlijk slordige fout van de bond dat ze dat documentje niet even doorlezen en zo'n fout eruit halen. Iedereen die het goed leest ziet dat het onlogisch is wat er staat.

In hoeverre dit allemaal rechtsgeldig is weet ik niet, maar je kan het Dordrecht niet kwalijk nemen dat ze het proberen. Er zijn wel vaker wedstrijden ongeldig verklaard vanwege iets lulligs wat niet precies volgens de regels was.

4 maart 2016 om 14:05

Niet volgens de eigen regels van de Knvb.

Of ze hebben een fout gemaakt, of ze zijn die regel gewoon vergeten te maken.

" in de geest van" is juist erg goedkoop, en er ff vlug bijgehaald. Dordrecht heeft hier gewoon een goed punt.

Je moet in de geest van de regel handelen. Vandaar dat Kozakken Boys naar de rechter moest stappen natuurlijk enkele maanden geleden. Lekker hypocriet Knvb.
Kan me herinneren dat PSV ook eens gestraft is vanwege het mee laten spelen van een niet gerechtigde speler.

4 maart 2016 om 16:17

@kohaku, er is hier gewoon sprake van een 'kennelijke verschrijving'. De Knvb legt het wat onhandig uit maar ze bedoelen dat ondanks deze verschrijving voor iedereen echt wel duidelijk is wat de regels zijn. Als de regel letterlijk wordt genomen zoals die er staat slaat deze nergens op.

Als jij met je nieuwe werkgever onderhandelt over je salaris en, wanneer je eruit bent, je werkgever per ongeluk op jouw arbeidsovereenkomst een 0 extra heeft geschreven krijg je bij de rechter echt niet je gelijk als je betoogt dat je recht op het salaris zoals dat in je arbeidsovereenkomst staat.

Het is dus wel degelijk een beetje sneu van Dordrecht; elke goede jurist kan ze vertellen dat dit geen enkele kans van slagen heeft. Behalve de jurist die wel even snel geld aan Dordrecht wil verdienen.

Wanneer begint een nieuwe speelronde dan? Want de wedstrijd Jong Ajax - FC Dordrecht was op een maandag. Wordt dat uberhaupt wel beschouwd als hetzelfde speelweekend als Ajax-AZ? Zo niet, dan mag Serrero komend weekend gewoon niet meedoen met Ajax 1.

4 maart 2016 om 14:10

De maandagspeelronde staat apart, dus telt niet mee voor het afgelopen weekend en is niet van invloed op het weekend dat erop volgt.

4 maart 2016 om 15:26

Dat is niet just wat je zegt. Indien de wedstrijd deel uit maakt van de speelronde die de vrijdag ervoor is gestart, dan telt de maandagwedstrijd wel degelijk mee voor dat weekend.
alleen als er een volledige speelronde is op maandag, dan tellen de wedstrijden eerder in het weekend niet mee. De wedstrijd van Ajax-Dordrecht telde dus mee voor de speelronde van afgelopen weekend.

Duss, nadat RTV Rijnmond al onderuit ging met het Fischer verhaal en Dordt zelf jammerlijk dacht goedkoop punten te kunnen scoren op een vormfout geven ze de hoop nog niet op. Het lijkt mij dat ze geen poot hebben om op te staan. Accepteer het verlies (en ga nou niet doen alsof dat van Serero afhing), en ga verder. En dat Calimero gedrag over 'je praat wel over Ajax', kom op, dat siert jullie niet.

Met een steeds jonger wordende eredivisie valt het gewoon niet uit te sluiten dat er spelers van Ajax 1 meedoen bij Jong Ajax. Ik hoor de trainers van de tegenstanders ook niet klagen dat er spelers uit de A1 meedoen. Over het algemeen spelen er niet veel spelers uit Ajax 1 mee.

4 maart 2016 om 14:22

Omdat daar ook geen regels voor zijn😏

4 maart 2016 om 17:11

Ja en hier zijn regels voor, die de Knvb fout heeft opgeschreven.
Je zit hierboven te vermelden dat Dordt een punt heeft....terwijl ze volgens jou redenatie dus eigenlijk niet een punt kunnen hebben...want Regels!

Het is gewoon een schande dat de Knvb wederom niet in staat is om de boel juridisch voor elkaar te krijgen. Eerder lukte dat ook al niet met een paar Feyenoord-schorsingen. Nu blijken de regels weer verkeerd geformuleerd te zijn. Beter nemen ze gewoon een jurist in dienst die er voor zorgt dat dit soort fouten niet plaatsvinden.

4 maart 2016 om 14:10

Ik zou zeggen huur de huisjuristen van Feyenoord (succesfactor tegen de Knvb) en Ajax (verkozen tot meest invloedrijke advocaat van het land) een weekje in en laat ze buigen over dit soort veelvuldig geraadpleegde reglementen. De knvb wordt op dit soort vormfouten toch lichtelijk een karikatuur van zichzelf. Voorkomt meteen al deze non-discussies waarin ze in de Rijnmond streek gretig gebruik van weten te maken, al geef ik Dordt weinig kans van slagen in dit geval.

Ik heb Dordrecht de laatste wedstrijd vorig seizoen ook niet gehoord toen ze wel erg weinig tegenstand kregen omdat het bovenin al beslist was.

Wat een onnodige hetze van Rtv rijnmond en Dordrecht. Dit is niet netjes. Omdat Ajax zich gewoon aan de regels heeft gehouden.

Ik kan me de frustratie ook wel voorstellen. Helemaal scheel getikt worden door de A1 van Ajax aangevuld met een enkele reserve van het eerste.

Dordrecht ga je schamen.

4 maart 2016 om 17:13

Jup...alsof het allemaal afhangt van 1, of 2 spelers.
In de Jupiler league spelen vaak zat gasten van 23-31...ik hoor ze ook niet als ze tegen broekies van 15 - 17 spelen uit de jeugd.

Het is natuurlijk ook de vraag welke druk dit pdf bestand is en of er niet gewoon in staat druk fouten voorbehouden. Misschien staat er wel ergens een verwijzing van de accurate regels staan op onze website ofzo. Dat er in een pdf een typefout is gemaakt is geen reden om een duel niet geldig te verklaren.

Vindt het trouwens raar dat de KNVB een apart pdf bestand rond stuurt met de regels. Je mailt alle clubs toch gewoon de link naar de website met de regels om extra kans op type fouten te voorkomen.

Ik hoop dat als de wedstrijd daadwerkelijk over wordt gespeeld Ajax wederom volledig over Dordrecht heen walst. Wat een muggenzifters. Net of ze niet zouden hebben verloren als Serero niet op het veld zou hebben gestaan.

5 maart 2016 om 10:16

Inderdaad, Serero en Fischer behoorden zelfs tot de mindere spelers aan de kant van jong Ajax. Ze mochten juist blij zijn dat de uitblinkers van de laatste tijd Nouri en Cerny niet speelden.

Opmerkelijk dat hij voorstelt de wedstrijd opnieuw te spelen. Met 4-1 kwam Dordrecht nog goed weg, want 7-0 was een betere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd. Dan nog te bedenken dat Fischer en Serero, de spelers waar de ophef over ging, tot de mindere spelers aan de kant van jong Ajax behoorden. Blijkbaar doet het pijn, door A-junioren van de Beek en de Jong, en Muric worden worden weggespeeld als het 6e elftal van de plaatselijke dorpsclub.

Wel grappig dat toen Jong-Ajax voorheen meerdere keren genoodzaakt was om een halve A-junioren elftal op te stellen i.v.m. Interlands hoorde je niemand daarover en nu gaat het om 1 speler waarvan wat onduidelheden in de regels zijn, wordt er flink gejankt.

Vooral vind ik het grappig dat er wordt gezegd dat FC Dordrecht de wedstrijd eventueel opnieuw wilt spelen en niet zomaar 3 punten cadeau wilt hebben. FC Dordrecht is de enige die niets te verliezen heeft, dus die zogenaamde Gentleman-houding van ze, kunnen ze maar beter niet doen.

5 maart 2016 om 10:35

toen jong ajax en psv besloten mee te doen was van te voren bekend wst de regels waren. Hier moet iedereen zich aan houden.
En dat er per week een grroot verschil zit in deze elftallen is sl jaren een doorn in het oog van elke supporter van de jl. Zeker vorig jaar was het een groot nadeel dat je op maandag tegen ajax moest.

Is dit opnieuw laten spelen niet alleen maar gunstig voor jong Ajax? Bij ons gaat het toch om de ervaring die onze jongens op kunnen doen, en niet perse om de resultaten? Ik zie dit dus als een kans om nog meer jongens wat ervaring op te laten doen en nogmaals over Dort heen te kunnen walsen ook zonder serero en Fischer die 9/10x dramatische zijn bij jong Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren