Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FA kan mutaties in de degradatie- en promotieregeling vetoën

Laatste update:

Als de buitenlandse eigenaren van clubs in de Premier League hun zin krijgen, kunnen de ploegen in de toekomst niet meer degraderen uit (en promoveren naar) de Premier League. Dat zegt Richard Bevan, voorzitter van de League Managers Association (LMA), tegen de BBC. Om tot een dergelijke verandering in het systeem te komen moeten er veertien clubs voor het plan stemmen. Momenteel zijn tien van de twintig clubs (gedeeltelijk) in handen van buitenlandse eigenaren.

/

Bevan, zelf geen voorstander van het plan, hoopt dat de overheid ingrijpt als de eigenaren de ingrijpende wijzigingen doorvoeren. “Er zijn nu al diverse eigenaren die praten over het afschaffen van degradatie uit en promotie naar de Premier League. Als er nog vier of vijf buitenlandse eigenaren bijkomen, kan dat gebeuren.”

Er is in Engeland momenteel veel discussie over de Premier League en de belangrijkste reden daarvoor is geld. De overheid wil de financiële regels aanscherpen, terwijl sommige clubs (zoals Liverpool) overwegen de televisierechten op hun eigen houtje te verkopen.

De buitenlandse eigenaren in de Premier League:
Arsenal (Stan Kroenke, grootaandeelhouder)
Aston Villa (Randy Lerner)
Blackburn Rovers (Venky’s)
Chelsea (Roman Abramovich)
Fulham (Mohamed Al Fayed)
Liverpool (Fenway Sports Group)
Manchester United (Familie Glazer)
Manchester City (Sheikh Mansour bin Zayed)
Sunderland (Ellis Short)
Queens Park Rangers (Tony Fernandes)

Update 18 oktober 10:35 uur - FA kan mutaties in de degradatie- en promotieregeling vetoën
De FA zal in alle gevallen een stokje steken voor het mogelijke afschaffen van de degradatieregeling in de Premier League. Een woordvoerder van de FA zegt dinsdag tegenover Sky Sports dat zoiets niet mogelijk is. De Engelse voetbalbond bezit een gouden aandeel in de Premier League. "We kunnen elke grote reglementswijziging vetoën", benadrukt de zegsman, waarschijnlijk tot opluchting van veel voetbalfans. "Mutaties in de degradatie- en promotieregeling schaar ik daar ook onder."

Het einde van de promotie- en degradatieregeling vind ik:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 oktober 2011 om 17:05

Oke, maar waarom laat de FA die mensen over de Premier League beslissen. De FA moet gewoon alles in eigen hand nemen vind ik, dan heb je dit soort discussies niet want het slaat nergens op dat iemand niet meer kan promoveren of degraderen, dat maakt de Premier League ook spannender.

18 oktober 2011 om 18:18

De voetbalstructuur is compleet anders in Engeland dan in Nederland. De FA organiseert geen competities, maar zijn meer een soort van toezichthouder. Het Engelse voetbal bestaat uit vele "leagues". Een league bestaat uit 1 of meer divisies op 1 of meer niveaus en in een league maken de leden (de clubs dus) de dienst uit. Zo heb je de Premier League, de Football League (niveaus 2-4), de Football Conference (niveaus 5 en 6), Southern/northern/ishtiman League (3 verschillende regio's, niveaus 7 en 8) en zo gaat dat door tot de hele lage cafe-elftallen leagues.

De leagues zijn door promotie/degradatie aan elkaar verbonden en, afhankelijk van het niveau in de pyramide, moet aan diverse regels voldoen. De FA reguleert de structuur tussen de verschillende leagues, dient bij conflicten als "scheidsrechter" en is de plaats waar beroep mogelijk is tegen beslissingen/straffen van de leagues (waaronder schorsingen voor spelers). Leagues kunnen uit de structuur verwijderd worden omdat ze niet aan de regels voldoen. Er zijn diverse leagues die niet bij de FA competitiestructuur zijn aangesloten (meestal lokale competities tussen cafe-elftallen). Als de PL zou beslissen degradatie af te schaffen kan de FA ze uit de competitiestructuur zetten omdat meewerken aan promotie/degradatie een harde eis is om mee te doen in de competitiestructuur. Als dat gebeurt wordt dus The Championship het hoogste niveau en gaat het teams leveren aan de Europese toernooien. Ik zou absoluut voor dat scenario zijn als de PL dit plan door zou zetten.

De FA zelf organiseert alleen diverse bekertoernooien, waarvan de FA Cup de enige is voor de teams in de hoogste 4 niveaus.

dat willen ze alleen maar zodat ze de nodige centjes binnen krijgen. want stel je voor, je komt in championship ben je niks meer waard en doe je niet meer mee

17 oktober 2011 om 14:17

Inderdaad volstrekt belachelijk dit idee. Het gaat toch nergens over dat hier nog serieus over na gedacht wordt?! En wie zou dan gaan bepalen wie er PL spelen en wie niet?! Stel Arsenal degradeerd bijvoorbeeld dit seizoen incidenteel en die regel zou komend seizoen ingaan, Speelt Arsenal dan nooit meer Pl?

Dit idee moet resoluut van tafel worden geveegt door Barclays en alles wat de PL bestuurd.

update:
En zo hoort het dus. Gelijk de kop in drukken deze totale waanzin.

17 oktober 2011 om 16:30

Dat zal wel lachen zijn ja.

17 oktober 2011 om 14:35

Ik was eerst een tegenstander van het idee, maar als ik erover nadenk hoop ik dat dit in België ingevoerd wordt.

Op basis van het aantal inwoners van steden en het sponsorpotentieel in die steden, kan je relatief makkelijk bepalen wie de vaste eerste klasse ploegen worden. Op korte termijn zal er veel protest zijn en zal het niveau achteruit gaan. Maar op lange termijn zal dit zorgen voor een competitie met veel meer toeschouwers, met veel meer sponsoring. En er zullen ook sneller fusies gebeuren, wat ook op lange termijn goed is op alle vlakken.

Er zal kortom veel meer geld in de competitie vloeien op lange termijn en er zullen ook veel vollere en grotere stadions zijn.

Dat lijkt me geen slecht lange termijn vooruitzicht.

Grtz

17 oktober 2011 om 14:51

België is geen Engeland. Grote clubs van weleer als Leeds United,nottingham Forest,norwich City..en noem al die roemruchte grote clubs maar op,mogen nooit meer promoveren terwijl clubs als Stoke city,sunderland met minder reputatie altijd op een hoger niveau blijven.
Als ze dat toestaan..wordt Engeland het lachertje van het mondiale voetbal.
Kan me niet voorstellen trouwens.
En in Belgie zijn ze vast ook niet zo dom om te denken dat een competitie dan spannender wordt.
Op de Europacupdeelnemers na speelt Iedereen namelijk dan voor de katse kut. Daar trek je wel volle stadions mee ;
En als ik België bekijk,komt er straks helemaal geen hond meer naar het voetbal

17 oktober 2011 om 14:51

Ik begrijp je argumenten hoor, maar het gaat alleen maar over geld,geld,geld en geld.

De belangrijkste van het voetbal moet ten alle tijden het sportieve aspect zijn.

Wat is er als club/team zijnde nou mooier dan na een zwaar seizoen met bloed zweet en tranen een prachtige beloning te krijgen als een Kampioenschap met als gevolg een Promotie naar het hoogste nationale podium en het op het nippertje voorkomen van degradatie om vervolgens de hele regio op zijn kop te zetten en op de platte kar feestend door de stad te gaan?

Deze prachtige emoties zullen voor altijd verdwijnen bij het afschaffen van dit systeem. Voetbal is begonnen als een sport en in het huidige systeem kun je je als club omhoog werken naar de top. Met het afschaffen van het systeem wordt dit onmogelijk.

17 oktober 2011 om 15:20

@striiker
Laat MCM lekker in zijn waan. Hij is duidelijk geen supporter van een bepaalde club. Iemand die dit soort ideeën heeft, heeft niet het beste met z'n club voor, enkel met de bankrekeningen van de spelers en mensen bij de club. Loat goan!

Misschien dat we ook het voetbal zelf kunnen afschaffen en dat de eigenaar met de meeste nullen op zijn bankrekening de Premier League wint. Kun je dat hele voetballen afschaffen, want winnen of verliezen is toch nergens goed voor!

17 oktober 2011 om 14:37

Kan iemand deze man/jongen een compliment geven?

Het gaat met dit krankzinnige idee inderdaad de kant compleet de verkeerde kant op met het voetbal (in de Premier League). Als dit echt gebeurt zou een een nationale boycot moeten komen, zodat alle stadions iedere week leeg zijn.

17 oktober 2011 om 14:48

Denk je dat die eigenaren ook maar 1 seconden om de supporters geven? Al is het stadion leeg, dan nog gaan ze verder met hun beleid. Supporters zijn toch maar 'lastig'.

Lees dit eens: (je ogen gaan open!)

Enige tijd geleden gaf een pseudojournalist bij de NOS aan dat fans van grote clubs zoals Chelsea en Manchester United “het niet erg vinden wanneer een club door een buitenlandse investeerder wordt overgenomen”, want “wat is er nou mooier als fan wanneer jouw club om de prijzen speelt en een buitenlandse investeerder dit met zijn geld mogelijk maakt”. Een kromme redenatie, aangezien de club aan de gratie en grillen van de eigenaar is overgeleverd. Deze journalist mag eens een retourtje Neuchâtel (zwitserland) boeken, daar kan hij namelijk zien hoe dat buitenlandse investeerders met een club omgaan.
Afgelopen mei werd het Zwitserse voetbal opgeschrikt; Bulat Tsjagaev, een Tjetsjeense miljardair en afstammeling van een machtige familie uit het Communistisch tijdperk, liet zijn oog vallen op Xamax Neuchâtel. Hij kocht 70% van de aandelen van Xamax Neuchâtel en beloofde de club, die in de jaren ’80 enige grote successen kende, om de top van Zwitserland te bestormen. De fans van Xamax waren eerst enthousiast, maar dat enthousiasme sloeg al gelijk om toen er plotseling voor de thuiswedstrijd volksdansen uit de Kaukasus op het veld plaatsvonden en Tsjagaev het idee opperde om het clubembleem te veranderen door een Cyrilisch geschreven motto eronder te plaatsen. Dat leidde tot nogal wat heftige reacties.
In die tijd ging het sportief ook niet goed met Xamax. De club stond tot grote ergernis van Tsjagaev voorlaatste, de uitslagen waren niet denderend en in de bekerfinale stond Xamax met 2-0 achter. Als de ruststand je niet bevalt, wat doe je dan? Juist, je stormt met een stel bewapende bodyguards de kleedkamer in, geeft je trainer aanwijzingen wie hij moet wisselen en je bedreigt je spelers met de dood. “even om wat dingen recht te zetten”, verwoordde de woordvoerder van Xamax Neuchâtel het mooi, maar enkele spelers lieten anoniem weten dat ze met de dood bedreigd waren. De fanatieke Xamax supporters van fanclubs Tigers 95 en Fanati’x 03 besloten hun activiteiten te staken en een signaal af te geven dat Tsjagaev moest inbinden.

Ondertussen was Xamax al met haar tweede trainer in een paar maanden bezig en de zomerstop werd besteed aan het aantrekken van een waar vreemdelingenlegioen. Van dat vreemdelingenlegioen kreeg een keeper in een wedstrijd 3 tegendoelpunten te verwerken. Hup, die hoeft zich nooit meer te vertonen, aldus Tsjagaev. Een net aangetrokken verdediger die in eigen doel schoot, kreeg ook een enkeltje uit Neuchâtel en een Braziliaanse voetballer werd na 10 dagen ook al weggestuurd. Tot grote hilariteit van supporters van de tegenpartij, die, zoals goed supporters betaamd, Xamax Neuchatel al cynisch omgedoopt hebben tot “neuchâtel Tsjetsjenië”

Eind augustus was er ook nog eens een Algemene Ledenvergadering van Xamax. Tsjagaev besloot enkele statuten eigenhandig te wijzigen, maar de manier waarop was nogal laag onder de gordel. Vrijwel alle aandeelhouders waren aanwezig bij de vergadering en Tsjagaev blonk uit in afwezigheid. Omdat Tsjagaev officieel in Zwitserland woont en hij ten gunste voor zichzelf enkele wijzigingen wilde doordrukken, kon hij dit volgens de Zwitserse wet. Belangrijkste wijziging: Hijzelf en een boezemvriend zouden de nieuwe Raad van Bestuur van Xamax vormen. Het leidde tot emotionele taferelen tijdens de vergadering, die ook naar de supporters oversloegen. Tsjagaev besloot dat supporters het ergste tuig waren en hij wenste geen enkel direct contact met de fans meer. De fans hebben als reactie daarop besloten om al hun ondersteunende activiteiten per direct te staken.

De Zwitserse voetbalbond volgt de ontwikkelingen met “een zekere bitterheid”. De bond vindt dat de waan van de dag in Neuchâtel regeert en is bang dat Xamax de andere 9 Eredivisieclubs in het kielzog met zich meetrekt. Ook de gebeurtenissen uit 2003 rondom FC Wil dreunen nog na bij de bond; Een Oekraïense investeerder verkrachtte met een soortgelijkig beleid de gehele club, wat uiteindelijk tot degradatie van FC Wil leidde.

Deze week kwam er een nieuwe aflevering van de soap rondom Xamax. De huur van het huidige stadion van de gemeente, een kleine 250.000 Euro per jaar, wordt door Tsjagaev als te hoog beschouwd. Als Neuchâtel niet gauw over de brug komt met een huurverlating, dan dreigt Tsjagaev om Neuchâtel te verlaten en zijn speeltje in Geneve of Lausanne te vestigen. Fijn joh, als jouw club een kleine 100 kilometer verderop om de prijzen speelt, dankzij een buitenlandse investeerder die alles waar jij als fan voor stond kapot heeft gemaakt. Lang leve het moderne voetbal! (indehekken.nl)

17 oktober 2011 om 15:19

Hier heb ik inderdaad wel eens eerder iets over gelezen, die eigenaar van Xamax is compleet gestoord. Dat gaat echt helemaal nergens meer over.

Daarom kots ik ook van al die gelikte geldapen die het voetbal naar de klote helpen. Die eigenaar van Fulham laat een uber-lelijk standbaald van Michael Jackson voor het Fulham stadion neerzetten. Waar gaat dat over? Craven Cottage is een van de mooiste en oudste stadions van Engeland en dan ga je daar zo'n gedrocht neer plempen omdat hij vroeger een goede vriend van Jackson was.

Als je een standbeeld van Jackson wilt, prima, maar dan wel in je eigen achtertuin of zandbak asjeblieft!

17 oktober 2011 om 16:28

Twentet, helemaal eens. Maar feitelijk hebben we in voetballand die beweging allang ingezet. En het zal mij niet verbazen, als binnenkort ook in Nederland we dit soort taferelen krijgen. Want die maffiabaas uit Tjetjenië is heus niet zoveel anders als die andere Russische miljardairs, die op een ondoorzichtige wijze via olie en gas (gewoon natuurlijke bronnen, die van de 'regering'/ alle Russen zijn) en allerlei trucs onfatsoenlijk hebben gehandeld. Ik noem dit gewoon witte boorden criminalteit / oplichting van het zuiverste water. En bij dat maffia-geweld horen ook Abramovitch, Jordania c.s. en al die onvolprezen sheiks uit die oliestaatjes, die de voetbalwereld gebruiken als speeltjes en witwasmogelijkheden.
Natuurlijk weet ik dat geld voetbal regeert, maar het wordt tijd, dat de regels door de Fifa, Uefa en nationale voetbalorganisatie wat gaan aanhalen op dit gebied.

17 oktober 2011 om 17:11

Denk dat deze document onnodig ophef oplevert. Dit is de lijst van

De buitenlandse eigenaren in de Premier League:
Arsenal (stan Kroenke, grootaandeelhouder)
Aston Villa (randy Lerner)
Blackburn Rovers (venky’s)
Chelsea (roman Abramovich)
Fulham (mohamed Al Fayed)
Liverpool (fenway Sports Group)
Manchester United (familie Glazer) manchester City (sheikh Mansour bin Zayed)
Sunderland (ellis Short)
Queens Park Rangers (tony Fernandes)

Nou ik weet wel zeker dat Arsenal ,chelsea,liverpool , City en Utd er al sowieso niet mee eens zullen zijn. En dat zijn al 5 clubs. Want die investeren toch iedere jaar en hebben geen zorgen want die strijden togh om de 1ste 5. Maar blackburn die nu 20ste staat en Fulam die zullen zich wel zorgen maken en willen de degradatie verwijderen omdat ze bang zijn dat ze hun investering kwijt raken. En er staat rijke eigenaren willen de degradatie afschaffen en dat zijn er 10. Dus dit is de boel onnodig opstoken.r

wat belachelijk... alleen om hun ingevesteerde geld veilig te stellen! Misschien zouden ze beter kunnen oppassen met hun kosten die ze eindeloos uitgeven.

17 oktober 2011 om 14:47

Waarom belachelijk? Als jij er geld in had gestoken was je waarschijnlijk wel voor invoer voor die regel geweest. Bekijkt t eens van hun perspectief, ik snap ze wel. Het zijn zakenlui en geen voetballiefhebbers

17 oktober 2011 om 15:01

? Dus omdat ze geld erin hebben gestoken hebben ze recht om in de pl te blijven? Nee sorry die redenering snap ik niet. Als je maar bij de eerste 17 komt dan kan je niet degraderen. Zo simple is het.

17 oktober 2011 om 15:04

Maar ze willen graag dat hun geld over een jaar of 10 ook nog wat waard is, en dan is het wel degelijk belangrijk om te kijken naar de voetballiefhebber want uiteindelijk kijken zij voetbal en willen er daarom zoveel berdijven sponsoren en geld in deze tak van sport steken.

Als straks iederen afhaakt omdat het voetbal niets meer aan is, en persoonlijk vind ik dat er steeds meer afbraakvoetbal wordt gespeeld. Veel clubs en landen spelen maar om niet te verliezen en niet om te winnen. Dat zorgt voor eentonige en saaie wedstrijden. Dus als het voetbal niet meer leuk is om te kijken, dan kijkt er ook niemand meer en zullen de sponsoren afhaken en dus ook de investeerders etc...

Dus ik denk dat deze maatregel een beetje kortzichtig is.

17 oktober 2011 om 15:04

Als je niks met voetbal hebt moet je gewoon geen voetbalclub kopen. Koop dan een jacht, of aandelen ofzo als je zonodig iets er aan wilt verdienen. Het voetbal gaat kapot aan dit soort onzinnig plannen.

Wat een ongelooflijk slecht idee zeg. Over de rijken die rijker worden gesproken. Daar gaat dan de hele charme van het competitievoetbal. Al die rijke gasten hebben totaal geen idee van de charme van voetbal. Ach ik heb geld dus ik heb het voor het zeggen. Die gasten verpesten toch gewoon het gehele voetbal zeg. Wat is er nou leuker dat een promovendus die het goed doet. En welke clubs horen dan in de Premier Legeau. De ploegen die er nu zitten? Of die na dit seizoen promoveren? Nee een slecht plan w.m.b.

Ik zie wel wat in dit idee, nu zie je dat clubs vaak geruineerd worden door één slecht seizoen. Als je eenmaal degradeerd bent is het héél moeilijk om terug te keren. Het is echter ook zonde dat er voor de championship clubs geen enkel uitzicht is op promotie. Misschien dat een systeem a la argentinie werkt.

17 oktober 2011 om 14:16

ik vind het ook een fantastisch idee.
En laten we dan gelijk doen dat Arsenal, Man utd, Man city en Chelsea automatisch elk jaar Champions league spelen, want als ze zich een keer niet kwalificeren lopen ze te veel geld mis en willen de ster spelers weg.

Misschien kunnen we dan ook doen dat de FA cup finale elk jaar standaard gespeeld wordt tussen Man utd en Chelsea, heb je tenminste een mooie wedstrijd en het scheelt heel veel voorrondes.

Ik zie het helemaal zitten!

17 oktober 2011 om 14:16

Dat die clubs geruineerd worden ligt in de verste verste verte niet aan het systeem. Die clubs worden geruineerd doordat ze zelf veel te grote financiele risico's nemen welke zij niet meer kunnen dragen als ze degraderen. Om daarvoor het systeem aan te passen is gewoonweg belachelijk.

17 oktober 2011 om 14:16

Het sportieve (compeitie) element gaat uiteindelijk toch boven het financiële? Omdat clubs zich zo in de schulden steken, salarishuizen hebben die ze eigenlijk niet kunnen bekostigen en in hun beleid alleen maar uitgaan van Premier League voetbal, gaat het mis, niet door de degradatie an sich. Dat grootkapitaal moet gewoon het voetbal uit. Salarissen moeten weer normaliseren en het sportieve belang moet weer voorop komen te staan.

17 oktober 2011 om 14:28

Daarom vind ik het argentijnse systeem een goed alternatief. Dat de 2 teams die het over de laatste 3 jaar het slechtst hebben gedaan degraderen elk seizoen. Dit brengt meer stabiliteit en hierdoor zullen clubs die één rampseizoen draaien (middlesbrough) en gewoon in de PL thuishoren (qua achterban en faciliteiten), niet meteen de lul zijn.

17 oktober 2011 om 14:55

Dat zou dus betekenen dat als een team net promoveert er minimaal 3 jaar inblijft?? Dat is toch ook onzin ofniet.. Dan zullen elk jaar 2 nieuwe teams degraderen, terwijl er soms echt teams zijn die er duidelijk niet in thuishoren. Daarnaast is de charme eraf vind ik.. Sta je laatste maar door je prestaties in de afgelopen jaren heb je niks te vrezen e.d. Onzin

17 oktober 2011 om 15:08

Jep, dit systeem werkt namelijk perfect in Argentinie, aangezien een team langer de tijd krijgt om een primera division waardig team op te zetten degraderen ze vaak niet eens na 3 seizoenen aangezien ze vaak een heel behoorlijk gemiddelde opbouwen. Ik zie het als een eerlijke kans voor de promovendi en als ze het niet redden, dan degraderen ze toch weer? Om rechtstreeks te promoveren moet je sowieso heel veel in je mars hebben. Eerste of tweede worden tussen al die net gedegradeerde teams, dan kan je wel voetballen hoor.

17 oktober 2011 om 15:21

Zo werkt het daar helemaal niet. In Argentinie telt het gemiddelde over de laatste 3 seizoenen. Als je dan net gepromoveert bent telt alleen dat ene seizoen mee, zodat je na 1 slecht seizoen er weer uit ligt. Andere clubs met een veel slechter seizoen kunnen er toch inblijven op basis van eerdere seizoenen. Lekker eerlijk...

Dat van jou is dan ook een belachelijk plan. Je promoveert/degradeert op basis van 1 seizoen en dat moet ook zo blijven. Minder dan 3 rechtstreekse degradanten vind ik ook onacceptabel.

17 oktober 2011 om 18:33

Weet je warom clubs geruieneerd worden ? door het enorme wanbeleid wat zich achter de clubeigenaar vaak ophoopt en wat pas naar bovenkomt wanneer het minder gaat. Vaak vlucht de clubeigenaar er vandoor om zijn financiele schade te beperken , clubliefde hebben ze namelijk zelden.

Dit is de zoveelste poging van een stel veredelde miljardairs om het voetbal veder te verpesten puur vanuit hun eigen belang. In Engeland is het voetbal al grotendeels kapot gegaan door het moderne voetbal en wat betreft een aantal gaat dit nog steeds niet ver genoeg. Een aantal clubeigenaren hebben nog altijd niet door dat het voetbal niet van hun is , maar van het volk in zijn algemeenheid. Voetbal is er niet alleen voor de rijke of arme. Het is van alles en iedereen die van de sport houd.

Het word tijd dat een deel van de clubeigenaren zijn ogen opend voor de schade die ze hebben toegericht aan het voetbal , onverantwoordelijk financieel beleid, supporters hun clubliefde misbruiken voor torenhoge prijzen , belachelijke salarishuizen , clubtradities vernietigen en alles voor zelfverijking.

Tegen het moderne voetbal !

Eerlijk,wat denken ze hiermee te bereiken? Dat zou veel spanning uit de PL wegnemen voor mij.ben ik absoluut tegen

Dat kan toch niet waar zijn. Waar spelen clubs dan nog om. Dan zijn sommige clubs in januari al uitgespeeld.

Je zou kunnen zeggen dat er niet 3 clubs moeten degraderen (maar bijvoorbeeld via beslissingwedstrijden).

Dit voorstel geeft echt aan dat in de premier league het geld helemaal bepalend is...

17 oktober 2011 om 14:17

In januari pas? Dan er clubs die voor de eerste speeldag al uitgespeeld zijn. Kijk naar een ploeg als Swansea ofzo, die weten voor de eerste wedstrijd toch wel dat ze geen kampioen worden en niet meestrijden voor Europees voetbal, als die niet meer kunnen degraderen, waar spelen ze dan om?

Als dit gebeurt, kijk ik oprecht nooit meer Premier League voetbal. ik neem aan dat dit onmogelijk doorgang zal kunnen vinden.

17 oktober 2011 om 15:41

Als iedereen net zo denkt als jou op dat moment dan draaien ze die regel al heel snel terug, want zonder kijkers en geen geld en daar is het ze tenslotte allemaal om te doen..

Als dit gebeurd dan is het voetbal in engeland naar de donder denk ik als je niet meer kunt promoveren

Tja... Dit soort buitenlandse investeerders zijn op termijn de dood voor het voetbal. Uiteindelijk draait het ze allemaal om hun eigen ego of om hun eigen portemonnee, maar de sport wordt er hoe dan ook niet beter van. In tegendeel zelfs. Het wordt tijd dat de Fifa/uefa iets gaan doen aan dit soort praktijken, maar zolang de bonden zelf verweven zijn van de corruptie, zal dat wel ijdele hoop zijn.

Dan is dus gelijk het competitie-element overboord gegooid.
Dit zal de doodsteek betekenen voor het Engelse voetbal.

Doe dan ook maar meteen niet kampioen kunnen worden en geen punten krijgen als je een wedstrijd wint, heb je dan toch niets aan.
Wat een dwazen zeg!

Tja als straks alle clubs in handen zijn van een miljardair dan ben je toch wel het lachertje van de hele groep als je met al je miljarden actief moet in de tweede divisie.

Maar nog steeds belachelijk. En wat het nog belachelijker maakt is dat dit uberhaupt kan.

Sympathiek van een club als City die pas in 2000 weer de Premier League in kwamen. Aardig ook van Sunderland die in 06/07 na een jaar afwezigheid weer terug kwamen. Dit zal het einde betekenen van de mooiste competitie van de wereld. Een club als Swansea met een groep investeerders die de club heel degelijk uitbouwen (zie het tv programma Tegenlicht van twee weken geleden) en zo de Premier League in komen behoort dan tot het verleden.

18 oktober 2011 om 09:46

Laat City nu 1 van de 1e zijn die haar betrokkenheid heeft ontkend en tegen het idee is? Leer oko eens in te zien dat deze club wordt misbruikt waar het kan. Of is het toevallig dat juist bij dit artikel een foto van de eigenaar van City wordt getoond? Je reinste propaganda.

Dit moet de FA nooit toestaan. Als de Premier League hiertoe besluit (dat kunnen ze in principe doen, want ze zijn een eigen organisatie met een eigen bestuur), dan moet de FA de Premier League schrappen als lid van de nationale competitiestructuur. Gewoon dan The Championship het hoogste niveau maken en de clubs daaruit naar de CL en Europa League sturen i.p.v. de premiership-clubs. Bovendien moet je dan de PL clubs uit de FA cup en League cup gooien. Dan kan de Premier League onderling blijven ballen in hun grote geld competitie, het echte Engelse voetbal zie je al lang niet meer in de Premier League, dus wat mij betreft rotten ze op en gaat de Engelse competitiestructuur zonder hun verder.

En als dat gebeurt ga ik helemaal stoppen met PL kijken, iets wat ik nu al niet veel meer doe trouwens.

Wat een onzin. Willen ze dan ook geen kampioen meer aan het eind van het seizoen?

7 van die 10 clubs zie ik niet zo snel degraderen. Waarvan 4 de top ploegen. Die brengen toch genoeg geld in het laatje.

Elk speler heeft als droom om ooit op het hoogste niveau te spelen en in de CL te spelen.. De spelers uit de championship kunnen hier dan niet eens meer over dromen.. En de degradatiekandidaten kunnen alle wedstrijden verliezen, kampioen worden ze toch niet en degraderen lukt dan ook al niet meer.. Wat een slecht idee zeg! Bij voetbal gaat het om spanning om winnen, om dat kleine puntje te kunnen pakken zodat je niet degradeert of om dat ene puntje te halen zodat je promoveerd naar de oh grote premiere league, waar je als championship speler te maken krijgt met Rooney, Nani, Persie, aguero, torres, terry en ga zo maar door.. Gelijk ook een uitzicht om goed te presteren om zo een transfer naar een groter club te verwezenlijken, zo maken ze voetbal helemaal kapot!

Zelden zoiets doms gehoord als dit. Als dit doorgaat hou ik op met Engels voetbal kijken, en met mij nog vele anderen lijkt me.

Lijkt me een onhaalbaar streven maar met geld is veel mogelijk.

ps: mooi traditievol rijtje, kan me niet voorstellen dat ze allemaal hun ziel hebben verkocht!, zeg ik een beetje cynisch

17 oktober 2011 om 14:52

Het cynisme ontging me even, dus je veel plezier met je onterechte groene duimpje. Als ze achter dit plan staan dan hebben ze per definitie hun ziel verkocht. Het gaat zo totaal niet meer om het voetbal, enkel nog om het geld. De spannendste competities in Europa zijn de competities waar het grootkapitaal nog niet/amper heeft toegeslagen, zoals Nederland, Duitsland en Portugal.

17 oktober 2011 om 15:07

Ik refereerde even aan de vele replies richting Vitesse.
Als je ziet hoeveel traditierijke Engelse clubs in handen zijn van buitenlandse eigenaren leek me dat wel aardig om aan te stippen.
Je punt over dit plan snap ik dan niet aangezien ik het daar niet over had.

Ben het wel met je eens met de inhoud. Een slechte zaak dat de enige drijfveer achter het plan geld is maar dat proces lijkt onomkeerbaar, ook in nederland.

Belachelijk, wie tekent er dan nog een contract in het championsship,
Laat ze nou eens een keer lekker oprotten met al dat geld.
voetbal is leuk maar als ik naar de Crisis kijk wordt ik een beetje boos van dit soort berichten,
Dus wie het meeste geld heeft mag meedoen in de Pl.
Vind dat 5 of 6 van de Teams recht van spreken hebben maar die andere 4,5 zeker niet uit bovenstaand rijtje.

Gaat er zo niet leuker op worden en ik hoop dat dit niet gaat gebeuren.

Waar slaat dit dan op. Dan strijd je dus alleen voor het kampioenschap en Champions leageu en Europa Leageu tickets. De clubs onder die plaatsen doen dan voor spek en boon mee. Wat doen de clubs dan nog in de champion ship. Het promoveren naar de Premier leageu is juist het grote doel van zo'n club. Het lijkt me toch dat dit niet door gaat.

Wat een belachelijk slecht idee van de zogenaamde clubeigenaren. Er is niets mooiers dan te voetballen voor een promotie of tegen degradatie. Daar komt dan de emotie los van het voetbal. Als dit idee wordt uitgevoerd is dit de doodsteek voor het Engelse voetbal. En naar mijn mening moeten de inkomsten aan televisierechten evenredig verdeeld worden over de clubs. De wereld is al kapitalistisch genoeg en nu willen ze voetbal compleet naar hun handen hebben. Kapitalistisch voetbal daar moeten we niet aan denken. Mijn advies aan de clubeigenaren is laat het voetbal zoals is het, omdat dit voor vele mensen hun enige uitlaatklep is, maar het enige waar de clubs aan denken is money money money

Een belachelijk idee, niet meer niet minder.

En over de laatste zin kunnen we ook kort zijn: Onzin. Dit weet Voetbalzone zelf ook, aangezien er toch duidelijkheid verschaft is van Liverpool zelf over deze kwestie.

Kan niet wachten op de dag dat het allemaal in elkaar ploft.

17 oktober 2011 om 14:33

Dat is misschien wat radicaal maar ik juich het persoonlijk ontzettend toe dat de Fifa strenger gaat zijn ten aanzien van financiele problemen. Als een club meer dan een x aantal miljoen(bijv. 50 miljoen of iets dergelijks) in de min staat, aankopen verbieden en Europees voetbal uitsluiten.

ON: dit idee is volstrekt belachelijk en hier moet eigenlijk niet eens serieus over gesproken kunnen worden. Dit vernietigd de hele Pl.
Voetbal moet wel een sport blijven en niet puur en alleen business worden.

Als je een competitie vanwege commerciele doeleinden gaat omgooien, vraag ik mij af of men niet is doorgeslagen. Commercie maakt het voetbal stuk.

Hoog tijd dat de 6+5 regeling wordt ingevoerd en dat bij een niet sluitende begroting clubs gewoon worden uitgesloten van deelname aan bijvoorbeeld Champions league.

Voetbal is straks van de elite en niet meer van het volk. Echt krankzinnig dat men hierover alleen al nadenkt.

Wat een belachelijk idee, hoe kunnen ze eigenlijk dit soort domme ideeen verzinnen.

Dit houdt de spanning weg en dan blijft het alleen bovenin spannend, maar onderin is er geen enkele vorm van twijfel of spanning of angst om te kunnen degraderen.
In de voorgaande jaren stonden veel ploegen dicht op elkaar qua punten en dat was opzich net zo spannend als wie er de titel zou winnen.
Bovendien is het lullig voor clubs die op het 2e niveau spelen en maar niet kunnen doorbreken op het hoogste niveau en voor altijd in die regionen blijven hangen en de interesse zou afzwakken.

Wat ook is, je kan niet meer wedden wie er gaat promoveren en degraderen met de bookmakers want dat doet er niet toe als de promotie/degradatie is afgeschaft.
Nee, als dit gebeurt ben ik bijna geen fan meer van de pl, dit maakt het kapot.

Dit heeft geen kans van slagen, iig niet als de Engelse ploegen nog in de CL uit willen komen. In het verleden is nederland als eens op de vingers getikt door de Uefa vanwege het gesloten promotie/degradatiesysteem in de JL - en dat dit eigelijk tegen de Uefa regels was.

Ik snap dat mensen hier tegen zijn, zelf ben ik hier ook tegen. Maar wat mensen vergeten is dat mede door deze investeerders de PL nog groter is geworden. Kijk maar naar bijvoorbeeld Man City. En of we willen of niet, geld speelt een zeer belangrijke factor in de hedendaagse voetbal. Voor meeste mensen zelfs dé belangrijkste rede, Eto speelt echt niet voor de grap bij Anzhi..

17 oktober 2011 om 14:38

Wat mij betreft flikkeren die investeerders vandaag nog op. Juist die lui maken het voetbal kapot. Voor de tijd van die investeerders was het Engelse voetbal veel leuker.

17 oktober 2011 om 14:46

Ik snap je, maar denk maar beter niet dat die investeerders het best kunnen opflikkeren aangezien bijvoorbeeld Man united een schuld van 520 miljoen heeft. Ik denk dat ze zonder die investeerders United om zouden vallen. Wat ik met mijn reactie wil zeggen is dat er 2 zijde zijn aan geld in voetbal. Het maakt een team sterker (man city/chelsea) en het kan het stuk maken (dit soort idiote regels).

17 oktober 2011 om 15:07

Het enige wat groter is geworden in de PL zijn de schulden. Clubculturen, supportersgroepen en beleving is allemaal verminderd sinds de intrede van deze investeerders.

En waar draait voetbal ook alweer om? Juist, clubcultuur, supporters en beleving tegen een juiste prijs.

17 oktober 2011 om 17:02

Dat is niet moeilijk te onderzoeken. Kijk is naar de stijging van de jaarkaartprijzen van de clubs uit de PL. Voor de man met de pet is het onbetaalbaar geworden.
Hierdoor blijft alleen het dagjesvolk en sponsorvolk achter op de tribune.

PS. wel eens op de sfeer gelet in Engeland? Het stelt werkelijk niets meer voor!

17 oktober 2011 om 17:02

Dat is natuurlijk subjectief, maar aangezien heel veel mensen dat zo ervaren zit er misschien toch een kern van waarheid in..

Ontopic: belachelijk idee, de voorzitters die dit steunen zouden eigenlijk door de gezamenlijke supporters eruit gezet moeten worden. Complete verkrachting van het Engelse voetbal als dit doorgaat.

Laten ze maar verbieden dat al die clubs eigendom zijn van rijke eigenaren. Te gek voor woorden dit plan. Die eigenaars maken het voetbal gewoon kapot met dat vele geld.

Als je het lijstje doorneemt welke buitenlandse eigenaren er zitten, mis ik sowieso 1 club dat is Newcastle United, vreemd dat die niet in handen zitten van zo eigenaar.

Nee maar even serieus, in die tijd ontwikkeld de wedstrijdsport zich van een strijd tussen rijke eigenaren met steeds grotere en duurdere jachten tot grote clubs en spelers op hun naam gestreven, tot dat het een keer mee op houd met deze onzin en dat moet echt gebeuren, wie weet doet de Fifa er wat aan, want dit kan niet langer met die Olie-eigenaren die steeds clubs overnemen en veel in investeren in spelers, verbouwing stadions en het begeleiding erom heen.

Van mijn mogen ze dat doen, maar zeggen hun ook gelijk dat je geen schulden meer mag hebben? Dan zeggen ze zeker gelijk niks meer.

Ten eerste is het een belachelijk idee, maar wat nog bizarder is dat clubs uit de Premier League alleen mogen stemmen. Clubs die knokken op degradatie zullen misch wel voor stemmen wat van de ene kant ook logies is. Maar denk dat dit toch nooit door kan gaan zou oneerlijk zijn omdat clubs uit de 2e divisie dan geen enkel kans meer hebben

Dit moet écht niet gebeuren. Het voetbal moet regeren, niet het geld van de clubeigenaren. Dit liberalistisch getinte idee slaat gewoon nergens op. Clubs uit de lagere divisies moeten ook de kans krijgen om in de PL te spelen. Ik wil liever clubs als Nottingham Forest en Leeds United zien, die beschikken over een rijke historie en zijn heel erg mooie voetbalclubs.

De laatste paar edities van de PL waren juist leuk omdat tot een paar speelronden voor het einde het hele rechterrijtje nog het risico liep te kunnen degraderen, en zelfs op de laatste speeldag moesten meerdere clubs zich nog veilig spelen. Hoe kun je dat nou overboord gooien?

De eigenaren kosten dus straks niet alleen de identiteit van de club, maar ook de gehele identiteit van nationale competitie.

Fantastisch, dat er slechts nog 4 eigenaren voor nodig zijn een voetbalcompetitie naar de knoppen te richten, waar wanbeleid straks geen nadelige gevolgen meer zal hebben, waar het nut de lagere competities ontnomen wordt door 14 buitenstaanders, waar het nut om te voetballen voor veel clubs halverwege al verloren is, waar supporters van die clubs halverwege het seizoen het nut om te komen ook verloren zijn etc etc.

Dat clubs hiermee meer financiele zekerheid hebben, gaat boven het principe van een sportieve competitie.

Toch maar korfbalfan worden als dit zich doorzet.

17 oktober 2011 om 14:46

Of gewoon lekker naar de eredivisie kijken! Zoals het in Duitsland en Nederland geregeld is, kan het ook! Het Engelse voetbal wordt langzaam maar zeker geheel naar de knoppen geholpen... Mooi toch? Laat maar lekker barsten! Uiteindelijk zullen ze vanuit een diep dal en zonder de vertrokken investeerders het weer opnieuw mogen bewijzen.

Iets beters kan de Premier League niet overkomen!

17 oktober 2011 om 14:58

De Premier League wordt naar de knoppen geholpen, de lagere Engelse divisies zijn het echte Engelse voetbal, die zullen alleen maar profiteren. Ik ben ervan overtuigd dat hoe meer de Premier League door commercie verpest wordt, hoe meer aandacht de lagere divisies krijgen. Op termijn is dat alleen maar mooi voor het Engelse voetbal!

Jaja, welcome to modern football! Ik kan geen schijntje medelijden hebben met de Engelsen in deze kwestie. Zij hebben de ziel van hun clubs verkocht aan megalomane mannetjes met teveel geld. Triest voor de clubs die het zonder oliedollars doen uit het Midden-oosten.

Goh, wat ben ik toch blij met onze Eredivisie, waar een verdwaalde Georgiër de enige ingevlogen eigenaar is. Hier staat de ziel & cultuur van clubs nog voorop. Hopelijk blijft men zo verstandig dit in ere te houden. Je zult er niet aan moeten denken...brrrrr......

17 oktober 2011 om 14:54

Mijn clubbie Wimbledon is al lange tijd geleden kapot gemaakt door twijfelachtige eigenaren, in 1991 is de afbraak begonnen en dat is "voltooid" in 2002. Toen wij we als supporters een nieuwe club begonnen in een lage amateurklasse waar wij zelf de baas zijn. Nu, 9 jaar en 5 promoties later, zitten we weer in de profdivisies, maar nu als club waar de fans de baas zijn en de statuten zodanig zijn ingericht dat een rijke eigenaar niet meer toegelaten wordt.

Hopelijk gaat dat straks bij meer clubs gebeuren. Als een club als de onze, met een relatief kleine aanhang, dat voor elkaar krijgt, dan kunnen de supporters van iedere huidige Pl-club dat ook!

17 oktober 2011 om 14:58

Absoluut! Een mooi initiatief. Ik weet dat er meerder clubs in Engeland zijn volgens dit principe. Fc United of Manchester ook bijvoorbeeld.
Ik hoop dat jullie het gaat lukken om terug te komen richting League one in ieder geval! Dat zou een fantastisch statement zijn naar de rest van de Engelse clubs! Voetbal is van het volk en een club zoals die van jullie is daar het grootste voorbeeld van.

Oh, wat een zalig plan weer, haal voetbal aub nog verder weg van het spelletje dat het was en maak er nog meer een megalomane entertainment onzin van!
Het liefst zou ik zien dat dit plan wordt doorgevoerd en dat de overige clubs zich in een heel nieuwe associatie aansluiten, waar voetbal weer centraal staat en er op een normale, menselijke, manier met het spelletje wordt omgegaan. Natuurlijk hoop ik dan dat het publiek zich massaal van deze onzin zal afkeren en de eigenaren blijven zitten met de peperdure puinhopen van hun eigen ego.

Het vreemdste is nog dat kennelijk alleen de Premier League ploegen dit bepalen, terwijl dit de Championship ploegen misschien nog wel meer aangaat!

Hoewel het bovenin uiteraard spannend is, vind ik de charme van degradatie voetbal ook prachtig. Kijk bijvoorbeeld naar de ontknoping onderin vorig jaar. De teams die zich handhaafde waren na afloop zo blij dat het leek alsof ze de champions league hadden gewonnen. Dit wil je toch niet op deze manier kapot maken? Dit zou echt een doodsteek zijn voor de charme van het voetbal.
Doe dit aub niet

Misschien is het een idee om gewoon de twintig beste en rijkste clubs van Europa in één compeitite te laten spelen. Iedere speelronde zou dan op een ander continent kunnen plaatsvinden, afhankelijk van wie het meeste geboden heeft op een wedstrijd. Eerste halfjaar iedereen tegen elkaar, daarna een degradatiepoule en kampioenenpoule Op deze manier wordt het niveau van alle spelers hoger en kunnen ze meer verdienen. De clubs en sponsoren kunnen ook meer verdienen, omdat iedereen in de wereld deze wedstrijden wil zien, zeker de rijken kunnen hiertoe bijdragen.
Tevens denk ik dat het noodzakelijk is dat al het voetbal van de reguliere tv(en radio) moet worden gehaald, om zo betaaltelevisie een boost te geven.
Zo kan het voetbal zijn echte top gaan opzoeken!

17 oktober 2011 om 15:16

Puik plan!
Aan de duimpjes te zien heeft niet iedereen je cynisme door...

17 oktober 2011 om 15:43

Haha, nee, inderdaad. Misschien is het ook nog wel een goed idee ook. Het topvoetbal zover van de echte voetbalfans laten verwijderen, dat het uiteindelijk sterft. Eenzaam, maar wel aan de top...

17 oktober 2011 om 15:44

Letterlijk: eenzaam aan de top.;

Hoe gaan ze bepalen wie in de PL hoort en wie niet?

Sommige zullen zeggen dat clubs als Leeds, West Ham, Nottingham Forrest etc in de PL horen, dus wie gaan ze eruit gooien en hoe willen ze dat doen?

Dit is een belachelijk idee en de enige reden dat ze dit willen is geld. Er gaat nog een crises komen in de PL en dan zullen een aantal clubs en eigenaren hard door de mand vallen. De enige voor wie ik dit zielig zal vinden zijn de supporters (die nu al te lijden hebben onder de torenhoge prijs van (seizoen)kaarten.

Als dit belachelijke idee doorgaat hoop ik dat de Uefa zegt. Oke jongens, jullie willen het zo, maar dan mogen jullie niet aan onze toernooien meedoen.

Degradatie is onderdeel van de sport, net als kampioenschappen.

Dan heeft het championship geen nut meer, want je strijd nergens om.
En de huidige degradatiekanidaten in de PL strijden dan ook om niks.. hierdoor is er minder competitie/spanning, en komen er ook minder mensen kijken, wat ook ten koste gaat van een boel geld.. slim bedacht mannen!

afschaffen promotie/degradatie schaart zich toch echt in het rijtje van 'domste ideeën ooit', balchelijk zeg.

Engeland als voetballand...ooit mooi. Ondertussen een gedrog. Ik zeg boycotten en niet maar kijken naar de wandelende Ponden/euro/dollars/roebels.

Ooit ging ik naar Engelse wedstrijden. voor de sfeer en het voetbal. Het voetbal is er niks meer, de toegangsprijzen zorgen er voor dat er alleen maar rijken in de stadions komen. En de clubeigenaren zorgen ervoor dat een biertje 8 pond kost. Nee voetbal in Engeland.......wellicht nog te vinden in de geschiedenis boeken!

17 oktober 2011 om 15:31

Er is meer dan genoeg leuk voetbal in Engeland en er zijn meer dan genoeg wedstrijden die qua sfeer en beleving het bezoeken waard zijn. Alleen vind je dat niet meer in de Premier League.

17 oktober 2011 om 17:38

Dat is ook weer waar, maar ook in de Championsship gaat het hard achteruit. Ook vele buitenlandse eigenaren en ook enorme hoge prijzen.

Ze doen het zelf, maar ik ben er klaar mee.

17 oktober 2011 om 17:58

Ik heb een seizoenkaart in League 2 en ga regelmatig naar uitwedstrijden, ik geniet vrijwel iedere week van de sfeer en de wedstrijden waar ik heen ga zijn prima betaalbaar.

17 oktober 2011 om 18:57

Over de prijzen in de Championship moet ik je gelijk geven. Ik betaal 27 pond voor een kaartje en als je over het internet of belt betaal je daar nog een extra 3 pond bovenop. Voor wedstrijden tegen minder grote clubs betaal je 24 pond voor een kaartje.
Wat betreft de sfeer is het geweldig, bijna elke wedstrijd hebben we rond de 23 duizend bezoekers en morgen tegen West Ham zullen we een vol huis hebben.

@kralinger,
Wat je zegt over League 2 klopt, ben laatst met een oud collega naar zijn club Oxford geweest en wat een gave sfeer hangt daar zeg in die kleine oude stadions!

Dat is toch volstrekt belachelijk? Los van de PL, hoe zit het dan met de clubs uit de Championship? Die willen toch wel graag promoveren. Daar zit toch de ambitie van dit soort clubs?

En als je dan naar de vaste degredanten kijkt. Die hebben dan niks te verliezen. Dan wordt de competitie toch één slappe boel. Dan heb je misschien als hoogtepunt alleen de wedstrijden tussen teams als: Chelsea, Man United, Man City, Liverpool en eventueel Tottenham Hotspur.

Daar is toch ook geen plezier meer aan?

Weg dat idee! Afschuwelijk!

Toen ik hoorde dat we overgekocht werden door de sheikh kon ik me geluk echt niet op.
maar als hij zich ook op deze manier gaat bemoeien met het (nog verder) vernietigen van het Engelse voetbal, dan hoeft ie van mij zijn portemonee echt niet meer open te trekken voor ons. de kloof tussen rijk en arm tja dat is al jaren zo en zelfs met alle aanstaande regels gaat dat niet verandere maar de pyramide dat is gewoon iets waar je vanaf mot blijven, en dat geld al helemaal voor de buitenlanders! om het een beetje vaag te zeggen ongeveer 1 procent van alle voetbalclubs in Engeland doet mee voor de prijzen. de overige 99 van de clubs die hebben bij deze afschaffing nergens meer voor te spelen en de fans niks meer om te vieren en of voor te juichen.

Dan is de spanning toch weg in alle competities van Engeland dus ook de lagere?

Het voetbal is al ziek maar door deze belachelijke ideeën word het alleen maar zieker....

Dat van Liverpool is niet helemaal waar. Liverppol heeft aangegeven de televisierechten voor het buitenland zelf te willen verkopen. Punt is dat veel PL clubs, vooral die met buitenlandse eigenaar, geen enkele binding hebben met de club, de competitie en de realiteit. Fans vinden al jaren massaal hun heil in lagere divisies waar het voetbal niet te pruimen is, maar de sfeer ouderwets Engels aan doet en de prijzen nog enigszins behapbaar zijn (hoewel ik wel al 30 pond voor QPR heb uitgegeven toen ze degradatievoetbal in de Championsip speelden) en vorig seizoen nog 23 pond heb uitgegeven voor een ticket voor Leyton Orient... Punt is dat de rift met de fans niet helemaal ana de buitenlandse eigenaren kan worden toegeschreven. Er zijn veel clubs die nieuwe stadions hebben gebouwd en daarmee de traditionele wijk waarin ze hun wortels had, verlaten heeft. Arsenal is het meest aansprekende voorbeeld, maar ook voor traditieclub West Ham gaat dit gebeuren. Daarvoor was het Wimbledon en die zijn nu al Milton Keynes Dons een zeer onpopulaire club (terwijl AFC Wimbledon, door fans gerund, een absolute cultstatus heeft en nog steeds meer fans trekt dan MK Dons). Dat dat niet meer gebeurd zegt iets over de houding van de fans: ik denk dat ze het enigszins hebben opgegeven. De PL is allicht louter nog een itneressant exportproduct, maar of het echt nog van Engeland is. Ik weet het niet.
Indien zo'n plan zou worden voortgezet heb je de perfecte tweedeling. Als je dan de PL weg haalt uit de invloedssfeer van de FA, dan crëer je feitelijk hetgeen veel clubs al veel langer willen: een supercompetitie, die zijn eigen regels maakt. Dan zie ik het ook nog wel gebeuren dat ze de deuren openen voor Real en Barca, die eigenlijk ook geen heil zien in de Primera Division en anderen zoals Bayern... De Championship wordt dan gewoon de echte hoogste Engelse competitie. Eigenlijk is het nog neit zo erg. het is maar wat je er van maakt. Zo kijk ik bijvoorbeeld nauwelijks nog naar CL voetbal, omdat ik geen enkele binding voel met zo'n artificiële compeititie (om over het absurde gdrocht genaamd EL nog maar niet te spreken).
Ik ben benieuwd of het de Engelse regering lukt om een bijna onomkeerbaar proces wel te keren door te komen met strikte regelgeving over schulden van voetbalclubs. Ze lijken daarmee vooruit te lopen op de financial fairplay regels van de Uefa. Of het is inderdaad erg urgent, of ze willen ermee scoren, of ze hebben gewoon geen vertrwouen in de Europese bond. Ik vermoed dat het een beetje van alles is. Dan ben ik erg benieuwd of Fifa en Uefa zich gaan roeren. Ze zijn over het algemeen niet heel erg happig op politieke bemoeienis in het voetbal, op welk niveau dan ook, zeker als het hen mogelijkerwijs geld kan kosten.
Natuurlijk blijf ik hopen dat dit absurde voorstel zich niet zal concretiseren, maar ik denk, in tegenstelling tot anderen, dat het wel eens dichterbij kan zijn dan gedacht. Het lijkt bijna een onvermijdelijke stap in het proces, waarin het geld uit het voetbal en de prestige die ermee gepaard gaat, belangrijker is dan het publiek. Het publiek lvert simpelweg onvoldoende geld op.

Ik ben 14 jaar, geboren in 1996. Ik heb de mooie tijden wanneer een Nederlandse club de Europa Cup I kon winnen, niet meegemaakt en op de halve finaleplaats van PSV in 2005 (?) en de Uefa Cup van Feyenoord in 2002, geen Nederlands Europees succes meegemaakt. Eigenlijk is het de laatste paar jaar altijd Barcelona, Real Madrid, Chelsea, AC Milan, Bayern, Inter of Manchester United geweest die iets won. De rest hobbelde er een beetje achter aan.
Voetbal is geen voetbal meer, het is een en al geld. Triest eigenlijk, maar ik weet niet anders. Ik kan niet wachten tot dat alle Financial Fair Play regels in zullen gaan en voetbal weer om het voetbal gaat, niet om het geld. Het is natuurlijk prachtig als je club wint door geld, maar is dat nou echt waar voetbal om gaat? Een Arabische miljardair die een club overneemt om te winnen? Is het niet veel mooier om te kijken naar een club die strijd toont? Ik kan bijvoorbeeld zeggen dat vorig seizoen voor mij, als Feyenoord-supporter, het mooiste seizoen was dat ik meegemaakt heb. Een Manchester City, met 40-50 spelers, waar spelers als Abedayor zelfs te kort komen, is toch niks meer aan? Daar draait het niet meer om voetbal.
Triest, heel triest.

17 oktober 2011 om 20:18

Ik heb dit met tranen in mijn ogen gelezen.. Ik weet nog goed dat ik als jonge jongen geboren werd, niet van kaas hield en allergisch was voor gluten. Toen keek ik een keer voetbal en nu is het helemaal overgenomen door geld. Vreselijke zaak!

We kunnen lang of kort erover praten maar gaat simpelweg gewoon niet gebeuren.

Ik zou dit echt belachelijk vinden.
De strijd om promotie en degradatie is een essentieel onderdeel van het voetbal.
Zonder deze strijd zal de spanning en aantrekkingskracht van de competitie afnemen.

Het leukste aan dit soort berichten is jullie reactie erop. Uiteindelijk zijn eigenaren slecht omdat ze veel geld spenderen aan spelers etc.. Hoe halen jullie het dan in jullie hoofd om vervolgens bij Arsenal te gaan zitten zeiken dat ze geld Moeten spenderen (tegenstrijdig? ja absoluut)

Arsenal is het daar zoiezo nooit mee eens, om degradatie/promotie af te schaffen. (arsenal zit zelf al als langste in de PL, dus tja. )
en ik moet Arsenal complimenteren over hoe hun de financiële zaken regelen, want zoals jullie zeggen "financial fair play regels" Arsenal is er klaar voor... (of iig mee bezig om er klaar voor te zijn..)

Welk idioot heeft het idee in z'n kop hangen om het promoveren & degraderen afteschaffen !?

Ik vindt het maar een lomp & zielig idee waar de plannen gelijk van de tafel afgesmeten moeten worden.

Het Engelse voetbal, dat bekendt staat dat elk ploeg het lastig kan hebben tegen welk club zij ook spelen.
De Premier League is een fantastische competitie. Man United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Man City & Spurs. Momenteel de grootste clubs in die competitie. Deze clubs spelen ook voor plek 1 t/m 4 wat recht geeft voor deelname aan de Champions League, algemeen bekendt natuurlijk.
Maar hoe zit het nou met de rest van de ploegen? Die strijden om bij de rest aan te sluiten in het linker rijtje? Die vechten om degradatie te ontkomen, die vechten om een keer 6e of 7e te eindigen om de Europa League in te gaan.
Wat dacht je van de Championship & de competitie's erna? Die ploegen dromen ervan om uit te komen in de Premier League. Een heel nieuw avontuur gaat voor hen open.
Ik neem een voorbeeld, Blackpool. Deze club speelde in 2009 ( als ik me niet vergis ) nog in League Division one & promoveerde tot 2 keer toe achter elkaar. Championship & daarna naar het grote Premier League. Daar, waar de supporters van droomden! Een club met een kleine begroting, spelers die na het voetbal ook nog eens een ander werk hebben, maar kijk eens wat voor prestatie deze heren hebben neergezet!
Elke club in Engeland hebben de ambitie om het zover mogelijk te schoppen. Wie wil nou niet een historie's moment als Blackpool mee maken?
Zulke dingen maken echt veel los bij de mens, fans / supporters & men wilt van ons / hen afnemen !?
Tsss, die gasten denken alleen aan hun zelf met hun illumantie ideeen!

Dit idee zou het mooiste van de Engelse competities helemaal weghalen..

In Engeland zijn er namelijk zoveel verschillende clubs =die kampioen zijn geworden en nu niet eens in de Premier League spelen. Deze clubs zijn, hoewel ze slechts laag spelen, nog altijd immens populair door hun verleden en de kans dat deze clubs ooit weer terugkeren, dát is wat Engeland zo mooi maakt. In Nederland hebben we bijvoorbeeld Sparta op dit moment, maar in Engeland is er bijvoorbeeld Nottingham Forest, nu spelend in de Championship, maar vroeger landskampioen geworden in 1978 en meerdere keren bekers gewonnen als de FA Cup, League Cup en zelfs de Europa Cup 1!
Maar ook Leeds United, ook spelend in de Championship maar van 2007-2010 nog spelend in de League One! Deze club heeft meerdere malen de Engelse hoogste divisie gewonnen.

De spanning dat clubs als deze ooit weer kunnen terugkeren maakt de Engelse competities zo mooi. Het feit dat deze clubs nog altijd meer supporters hebben dan menigeen Eredivisie club, maakt de Engelse competitie zo mooi. Het idee dat zo'n terugkeer door regels onmogelijk gemaakt wordt, is dus schandalig en ik hoop dan ook enorm dat de regels hiervoor snel worden aangepast, zodat deze eigenaars niet deze macht krijgen.

Ten eerste. Dit besluit heeft dan toch ook betrekking op alle championship clubs. Die zullen allemaal tegen stemmen.

Ten tweede. Zou dit uberhaubt mogen van de Uefa? Kan me niet voorstellen dat er clubs aan Europees voetbal mogen meedoen, die spelen in een competitie waarin je niet kan degraderen.

Ten derde. Welke Premier League club zal dit willen? De top 6 degradeert toch niet, dus die zullen er niks aan hebben. Dan heb je nog 4 a 5 clubs die nog een keer hoog kunnen eindigen. Verder spelen de rest van de clubs om den keizers baard. Of je nou 8e of laatste wordt maakt dan ook niet meer uit. Er zal minder belangstelling zijn, zowel door kijkers als supporters. Stadions worden leger en de inkomsten gaan omlaag.

Allereerst: Proficiat aan Vz om bij dit artikel een foto te plaatsen van de eigenaar van Man. City. Hoe bedoel je propaganda. Echt ziekelijk die lui van de redactie hier. Zeker nu dit idee vooral bij de Amerikaanse eigenaren leeft, omdat zij dit systeem in bepaalde Amerikaanse sporten niet kennen. En dan nog wordt maar de helft van het verhaal verteld, omdat er bij moet staan dat clubs die degraderen of promoveren, eerst een test van geschiktheid moeten doorstaan. M.a.w., clubs als Burnley, Ipswich, Hull en Blackpool hebben het nu extra moeilijk door onverstandige investeringen toen zij promoveerden. Ook naar de facaliteiten zou gekeken moeten worden. Ik ben absoluut zwaar tegen een dergelijk voorstel, ook bij eventuele voorwaarden. De controle op de financiele huishouding van de clubs moet gewoon in orde zijn. Maar 1 van de mooie zaken in voetbal is onvoorspelbaarheid en dat moet zo blijven.

18 oktober 2011 om 17:11

Misschien komt dat omdat als je nu aan een rijke clubeigenaar uit Engeland denkt, dat je dan aan Manchester City denkt. Manchester City is de laatste tijd erg populair, dus daarom hebben ze zo'n foto geplaatst.

Ik vind dit een heel erg slecht plan. Ten eerste is een promotie- en degradatieregeling gewoon nodig om de kwaliteit op peil te houden. Stel je voor dat er tien jaar geleden een promotie- en degradatiestop was gekomen in de Eredivisie. Dan zou bv. Fortuna Sittard tot op de dag van vandaag "vast" zitten in de Eredivisie en ADO in de Jupiler League. Bovendien heb je zonder degradatie een hoop clubs die al vanaf de winterstop helemaal nergens meer voor voetballen. Iedere club die niet in aanmerking komt voor Europees voetbal doet dan doelloos mee. Als je niet wil degraderen moet je maar gewoon laten zien dat je het hoogste niveau waardig bent!

Wat ben ik blij dat de FA hier een stokje tegen kan steken, want dit is natuurlijk een belachelijk idee. De PL is juist leuk omdat het zo'n onvoorspelbare competitie is en eigenlijk iedereen kan degraderen, kijk bijv. naar Newcastle of daarvoor Middlesbrough of Leeds United. Dit is gewoon een trieste manier om te zorgen dat je investeringen niet in het niets zullen verdwijnen. Ik ben blij dat er dus een veto-recht bij de FA bestaat, want het idee is natuurlijk belachelijk.

Die eigenare hebben helemaal niks te zeggen over de Premier League, zij komen om clubs groter te maken (geld te verdienen) en moeten zich niet bemoeien met de regels van de FA. De Premier League staat bekend om de spanning want iedereen heeft het moeilijk tegen elkaar, United was heel lang ongeslagen vorig jaar maar verloor van Wolverhampton Wanderers uit. Iedereen kan van elkaar winnen en iedereen die promoveert kan goed presteren in de PL. Jammer dat die eigenaren alleen om het geld denken en hiermee de Premier League naar de klote helpen want als hun club degradeert krijgen ze niet genoeg geld binnen en dan is al hun geinvesteerde geld weg. Gelukkig stemt de FA daar niet op in want dan is de spanning ook meteen weg, de onderste ploegen vechten om degradatie en als ze niet meer kunnen degraderen dan gaan ze denk ik niet meer met een vurige instelling de wedstrijden in. Ik hoop dat dit allemaal niet gaat gebeuren.

Gelukkig bestaan er nog mensen die van voetbal houden bij de FA! Die niet zwichten voor het grote geld en machtspelletjes van de buitenlandse clubeigenaren!

wanneer de clubeigenaren dit toch door willen drukken beginnen ze onderling wel een competitie en dat kan er best wel eens doorkomen toeschouwers komen er toch wel

18 oktober 2011 om 12:30

Lijkt mij niet eens zo'n verschrikkelijk plan. Gaan al die koude kak clubs lekker met elkaar in een competitie en wordt de championship de hoogste competitie van Engeland, die dan ook clubs naar de Europese toernooien mag afvaardigen. Ben je gelijk af van uitwassen als salarissen van een miljoen per maand, goedkoopste seizoenskaarten van bijna 1500 euro en de overname van het publiek door voetbaltoeristen uit Azië. Gewoon weer een voetbalcompetitie zoals het bedoeld is, met genoeg roemruchte clubs (leeds United, Middlesborough, Nottingham Forest, Sheffield Wednesday, Southampton, ga zo maar door), tickets die voor de gewone man nog betaalbaar zijn en daardoor ook een echte authentieke voetbalsfeer. Het gaat eigenlijk steeds beter klinken al zeg ik het zelf..

Dit is goed nieuws. De FA moet dit ten alle tijden tegenhouden. De strijd om degradatie en promotie maken de voetbalsport extra aantrekkelijk. Onderin is de strijd vaak net zo spannend als bovenin.
Zonder promotie en degradatie heeft het geen zin voor de lagere klasses om te spelen.
Dit aspect van het voetbal mag nooit verloren gaan. Het voetbal zal echt een stuk van z'n glans verliezen.
Het geld mag het nooit winnen van het voetbalspel zelf! Hoewel dit in enkele gevallen helaas al gebeurd is.

Voetbal is een sport en een spelletje en dat moet het blijven.
Voetbal mag geen bedrijfstak worden waar het enkel en alleen om geld verdienen draait.
Het gaat om het spel zelf. De rest is bijzaak.

Zo dus de FA kan een veto uitspreken hierover. Hoeft het hele plan niet ingediend te worden lijkt me. Tijdverspilling. Geweldig nieuws

;:totdat de engelse bond zelf wordt overgenomen dan zal het anders gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren