Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Engelse bond straft Rooney niet voor dronken stapavond

Laatste update:

Engeland won vrijdag met 3-0 van Schotland en bondscoach Gareth Southgate gaf de spelers de dag daarna vrijaf. Wayne Rooney nam het ervan: zaterdagnacht werd de aanvoerder in beschonken toestand gefotografeerd tijdens een trouwfeest, waarvoor hij niet was uitgenodigd. De foto's belandden in the Sun en daar is de Engelse voetbalbond (FA) niet blij mee.

/

Volgens door de boulevardkrant opgevoerde gasten van het trouwfeest oogde Rooney 'verlamd', nadat hij tot 05.00 uur 's nachts aan het feesten was. Aanvankelijk dronk de routinier met ploeggenoten Phil Jagielka, Raheem Sterling en John Stones. Daarna zou Rooney het een stuk bonter hebben gemaakt dan het andere drietal. "Hij kon geen zin meer uitspreken. Niemand kon geloven dat dit de aanvoerder van Engeland was. Hij sloeg glas na glas rode wijn achterover", zegt een bron.

José Mourinho, de trainer van zijn club Manchester United, zou er geen problemen mee hebben dat zijn pupil zich een avond liet gaan, maar schijnt woedend te zijn om het feit dat personeelsleden van de FA aanwezig waren toen het gebeurde. Rooney viel onder de verantwoordelijkheid van de FA, meent de oefenmeester. Diezelfde FA kondigt woensdagavond actie aan in een statement. "Al ons personeel moet zich te allen tijde naar behoren gedragen. We zullen ons beleid wat betreft vrije tijd onder de loep nemen."

Update 20.40 uur - Rooney door het stof na lekken van foto's in beschonken toestand
Wayne Rooney heeft woensdag zijn excuses aangeboden aan interim-bondscoach Gareth Southgate en FA-directeur Dan Ashworth voor zijn gedrag op zaterdagnacht. Dat laat zijn management weten in een statement. De aanvoerder van Engeland was stomdronken op een trouwfeest, zo toonden foto's in the Sun aan. "Natuurlijk baalt Wayne ervan dat deze foto's met fans zijn gepubliceerd. Hoewel de hele selectie en staf een vrije dag had, beseft Rooney terdege dat het ongepaste foto's zijn voor iemand in zijn positie. Hij wil zijn excuses ook aanbieden aan alle jonge fans die de foto's hebben gezien."

Update 17 november 12.35 uur: ‘Dronken nacht kost Rooney basisplaats bij Manchester United’
Wayne Rooney ging al door het stof vanwege de foto’s waar hij stomdronken op stond, maar volgens The Sun is dit niet genoeg voor José Mourinho. Het medium meldt namelijk dat Rooney in eerste instantie in beeld was om de geschorste Zlatan Ibrahimovic te vervangen tegen Arsenal. De manager schijnt nu echter van gedachten te zijn veranderd en wil nu om de Engelsman te straffen Marcus Rashford in de punt van de aanval zetten.

Update 26 november 14.52 uur: Engelse bond straft Rooney niet voor dronken stapavond
Wayne Rooney wordt verder niet gestraft voor zijn nachtelijke escapades na de interland tegen Schotland. De Engelsman werd stomdronken gefotografeerd en kreeg daarna bij het hele land over zich heen. De FA heeft nu echter aan Rooneys zaakwaarnemer laten weten dat er verder geen stappen zullen worden ondernomen. Hij mag ook zijn aanvoerdersband houden en wordt in de toekomst weer gewoon geselecteerd.

Moet Wayne Rooney geschorst worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk maar waar, heeft Mourinho toch echt een punt. Hij kan Rooney er niet op afrekenen, dat hij tijdens zijn vrije nacht los gaat. Mag het een keer in zo een druk rooster met voetballen. Maar dat de FA het op gaat blazen en het niet in de hand heeft, is wel kwalijk te nemen.

16 november 2016 om 19:19

Wat een onzin. Waarom zou hij er Rooney niet op kunnen aanspreken en enkel de FA? Het salaris van Rooney wordt betaald door United dus dan mag hij daar ook zijn verantwoordelijkheid afleggen.

16 november 2016 om 20:01

Zou toch een mooie wereld zijn dat de baas je gaat afrekenen op zaken die je in je vrije tijd uitspookt. Iemand een salaris betalen is niet hetzelfde als zijn leven afkopen

16 november 2016 om 20:17

Verantwoording voor wat? Wat hij uitspookt in zijn vrije tijd? Volgens mij mag hij dat nog altijd zelf weten, zolang zijn prestaties er op het veld niet onder lijden.

16 november 2016 om 21:13

Dat is toch in heeeel veel beroepen zo. Een politieagent die een strafbaar feit pleegt. Een brandweerman die brand sticht. Er zijn echt tal van voorbeelden te noemen. Het als profvoetballer het op een zuipen zetten wat overduidelijk gevolgen heeft voor je gezondheid en conditie. Als het klopt wat jij zegt mag Rooney op vrije avonden zijn neus vol duwen met coke. Want hij is toch vrij!

16 november 2016 om 21:39

Dat is in bijna geen enkel beroep. Die voorbeelden van jouw slaan totaal nergens op, want dat zijn strafbare feiten. Ieder normaal mens zou bij brandstichting of gevangenisstraffen een grote kans lopen om zijn baan ook te verliezen. Maar een dronken voetballer, brandweerman en politieman; daar is niks strafbaars aan (alleen klinkt het als de opening van een slechte mop).

Coke snuiven is precies hetzelfde voorbeeld, want dat mag legaal gezien gewoon niet. Daarbij is het niet toegestaan om prestatieverhogende drugs te nemen, maar alcohol staat niet op die lijst. Ik mag bijvoorbeeld ook niet dronken op mijn werk komen, maar wat ik in mijn vrije tijd doe heeft de baas niks over te zeggen. Dus serieus kerel, wat is nou het probleem? Het is iemand zoals jij en ik die een feestje heeft gehad.

17 november 2016 om 02:43

Dat zou dus ook betekenen dat de leiding gevende van Rafaël v.d vaart kunnen aanspreken omdat hij een frikandel teveel in z'n mik doet in z'n vrije tijd. We moeten niet vergeten dat dit ook maar gewoon mensen zijn. Je kan niet van iedereen verwachten dat ze 1000% voor hun sport leven, het zou wel mooi zijn natuurlijk maar we kunnen niet van iedereen verwachten dat ze een Cristiano life Style hebben. Laat die man toch een wat plezier hebben.

17 november 2016 om 14:07

Precies, verantwoording legt hij af op het veld. Zolang hij daar presteert, wat hij niet doet, zouden hier geen consequenties aan verbonden mogen worden. Aan de andere kant is de prijs kwaliteitsverhouding bij Rooney zo krom als maar kan (wanbeleid). Dus wat dat betreft ... haha

17 november 2016 om 15:28

Westend,

Complete onzin natuurlijk

Rooney is een uithangbord van Man.united. Daar horen verantwoordelijkheden bij. Als hij dan dronken gefotografeerd wordt, brengt hij schade aan het imago van de voetbalclub.

Als jij stomdronken ergens gefotografeerd wordt, komt het niet in de krant.want jij bent niet intressant genoeg voor die bladen.

Daarbij is hij ook nog eens aanvoerder, dus zou die helemaal het goede voorbeeld moeten geven. En zijn prestaties op het veld zijn slecht, dus zou ie beter daar mee bezig gaan.

Dat salaris is niet alleen voor die 90 minuten op het veld

17 november 2016 om 15:55

Maikel,

Blijkbaar ben je het niet met mij eens, maar complete onzin? Dan krijg je kamerdebatachtige praktijken waarbij ik ga roepen dat JIJ complete onzin roept… Maar puur inhoudelijk gekeken, wat vind je dan precies onzin? Want als ik lees wat je schrijft, dan is het probleem van Rooney dat is gefotografeerd. Als hij hetzelfde had gedronken, maar binnen was gebleven was het voor jou geen probleem?

Ik snap best dat Rooney verantwoordelijkheden heeft, maar ik denk niet dat ‘nuchter zijn in zijn vrije tijd’ daar onderdeel van uitmaakt. Het is hetzelfde als bij veel andere beroepen, zo lang je vrijetijdsbesteding maar geen negatieve invloed heeft op je prestaties. Of Rooney van een borrel op dinsdag nog last heeft op zaterdag, daar zou je over kunnen discussiã«ren (ik denk het niet). Dus zijn vrijetijdsbesteding heeft niet echt invloed op zijn prestaties (of het moet structureel zijn, maar dan is het een alcoholist en heeft hij hulp nodig). Hij is niet meer zo goed als vroeger, maar daar doet een borrel niks aan hoor.

Dat daargelaten heb jij het meer over dat uithangbord. Nu hebben we hier te maken met ‘een negatief uithangbord’ omdat Rooney dronken is geweest (zoals 80 procent van de volwassen bevolking in Engeland). Ik denk niet dat er mensen zijn die dat shockerend vinden. Dan kan je je afvragen hoe ver een club kan gaan met het stellen van eisen aan de spelers qua ‘uithangbord’ in hun vrije tijd. De hoeden en auto’s van Depay zijn bijvoorbeeld ook al shockend. Of de slippertjes van Giggs en Ferdinand. Moet een club dan ook regels voor hen opstellen? In alle gevallen gaat het niet om strafbare feiten (moreel misschien).

En als we het dan toch over een uithangbord hebben, dan mag een club ook wel eens kijken naar schwalbes, elleboogjes, schelden tegen de scheidsrechter, aannaaien van kaarten, 2-benige tackles en noem maar op. Dat is net zo goed onderdeel van dat uithangbord.

Salaris is niet voor 90 minuten. Merchandise (shirtjes, dekbedden en broodtrommels), maatschappelijk werk (bezoeken van een ziekenhuis) en trainingen maken daar ook onderdeel van uit. Maar vrije tijd is nog steeds vrije tijd. En als er geen wet word overtreden, is er geen mens die jouw voorschrijft (of een voetballer) hoe je dat mag indelen (behalve in Noord-Korea dan).

26 november 2016 om 18:41

De vraag zou volgens mij alleen moeten zijn: worden zijn prestaties op het veld hierdoor slechter? Volgens mij is dat moeilijk te zeggen. Dit was enkele dagen voor de volgende wedstrijd, niet de avond ervoor. Enerzijds word je niet fitter van een nacht dronken zijn. Anderzijds moet je soms stoom af kunnen blazen om op langere temijn goed in je vel te zitten. Dat is gewoon menselijk.

Het uithangbord-verhaal vind ik eerlijk gezegd iets dat vooral door clubs is verzonnen. Tuurlijk ga je als speler naar goede doelen, maatschappelijke projecten, en gedraag je je op het veld. Maar het kan natuurlijk nooit betekenen dat je hele leven gecontroleerd wordt.

16 november 2016 om 19:20

Wat een onzin. Waarom zou hij er Rooney niet op kunnen aanspreken en enkel de FA? Het salaris van Rooney wordt betaald door United dus dan mag hij daar ook zijn verantwoordelijkheid afleggen.

16 november 2016 om 19:58

Zijn voetballers tegenwoordig niet meer verantwoordelijk voor hun eigen acties? Natuurlijk kan en moet Mourinho hem erop aanspreken. De schuld bij de FA leggen is ook wel erg makkelijk. Zij kunnen hun spelers niet als kleine kleuters achterna blijven lopen als ze een dag vrij zijn. De FA heeft hier ongetwijfeld richtlijnen voor en als er op Rooney na nog meer verantwoordelijken zijn, zal de FA die mensen ook ongetwijfeld bestraffen. Ik verwacht in ieder geval veel meer van de captain van een nationaal elftal als die van Engeland...

26 november 2016 om 18:43

Mourinho heeft altijd een dubbele agenda, namelijk zijn relatie met de spelers optimaal maken. Dus van hem moet je nooit zomaar letterlijk nemen wat hij zegt, net als bij advocaten niet. Die dienen 1 belang, en het is niet de waarheidsvinding.

Wat Mourinho hier zegt, past 100% in dat plaatje. Begrijpelijk, maar weinig zinvol voor deze discussie.

Acht dit is niets nieuws. Rooney heeft in de afgelopen 15 jaar altijd wel van dit soort avonden gehad als hij een keer 2 weekjes vrij krijgt. Eens in de zoveel tijd je zelf een keer los laten gaan is geen ramp. Het heeft nooit invloed gehad op zijn prestaties. De media maken het nu extra groot omdat Rooney niet meer zo goed is als een paar jaar geleden.

16 november 2016 om 19:18

Ach en het is de Sun hã©. Hij zal ongetwijfeld pittig dronken zijn geweest, maar die krant (voor zover je het een krant wil noemen) houdt ervan om de zaakjes altijd even wat aan te dikken en te verdraaien. Ik neem dit bericht toch met een flinke korrel zout.

16 november 2016 om 20:05

En elke voetballer in Engeland weet hoe de pers daar is. Ik persoonlijk verwacht in ieder geval meer van de captain van het Engelse nationale team. Momenteel zal niemand het verschil in prestaties merken, omdat Rooney simpelweg al een paar jaar niet meer presteert. Als captain moet je helemaal niet in dit soort situaties terecht kunnen komen. Het is ongelooflijk dat voetballers tegenwoordig niet eens meer verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun eigen daden. Alleen Rooney is hier verantwoordelijk voor en zal dus ook een eventuele staf moeten accepteren.

16 november 2016 om 20:25

"Het is ongelooflijk dat voetballers tegenwoordig niet eens meer verantwoordelijk worden gehouden kunnen worden voor hun eigen daden." Hoe kom je daar in hemelsnaam bij? Jij neemt de mening van Mourinho dus geldend als feit omdat hij de enige is die in dit artikel beschreven staat als iemand met een reactie? Wat een onzin. Alsof niemand hem daarvoor verantwoordelijk houdt. Even zonder dollen. Wat interesseert het ook maar iemand als Rooney dit doet? Hij is toch een mens? Als hij een keer los wil gaan mag dat. Als de buurman strondlazerus op een feestje staat moet die toch ook niet bestraft worden door zijn baas omdat hij zich een keer laat gaan. Bemoei je met je eigen zaken en stop met het veroordelen van mensen. Het zal je goed doen.

16 november 2016 om 23:19

De buurman waar je het over hebt, heeft niet telkens camera's, journalisten en overige platformen 24 uur per dag in zijn gezicht. Daar waar jouw buurman (hypothetisch) de volgende dag wakker wordt en wellicht voor schut staat bij vrienden en/of familie, staat de captain van het Engelse elftal op de voorpagina in een aantal kranten. Of een speler het nou wil of niet en hoe irritant ik deze term ook vind, maar hij heeft een voorbeeldfunctie.

Voetballers worden al veel te vaak in bescherming genomen in situaties waarin zij zelf volledig verantwoordelijk zijn voor de afloop. Wil je serieus genomen worden en niet in een straalbezopen status voor de camera verschijnen, zorg dan dat men de kans niet krijgt jouw zo in beeld te krijgen. Zo simpel is het gewoon. Dat geldt zeker voor de captain van het Engelse elftal die al een paar jaar erg veel kritiek krijgt op zijn spel.

Het zal weer fel overdreven zijn zoals altijd met die roddelpers. Degoutant medium.

Rooney moet in deze tijd van zijn carrière leven als een modelprof en elke wedstrijd als een finale gaan zien.

Dan zie je een foto van Rooney met Vardy ter illustratie in het artikel en dan verbaas je je toch dat diezelfde Vardy niet eens aanwezig was op het trouwfeest. Wat ik dan helemaal top vind, is dat Rooney niet eens was uitgenodigd. Wedding crashen en daar je helemaal kapot zuipen, daar heb ik respect voor. Wou dat wij zo'n aanvoerder hadden.

Voorbeeldprof? Nee, Wayne is history. Alleen Sir Alex kon hem handelen.

16 november 2016 om 21:46

En ook Ferguson had wel eens moeite met Rooney

16 november 2016 om 21:47

Mijn welgemeende excuses voor deze post die wel vier keer is geplaatst, VZ op de smartphone gaat niet altijd even lekker

16 november 2016 om 22:28

Ach 'voorbeeldprof'. Op het veld zie ik schwalbes, elkaar een kaart aannaaien, de scheidsrechter uitfoeteren, een kopstoot/ elleboog zo nu en dan. Daarnaast hoor ik verhalen van seksschandalen, geweldpleging, dronken achter het stuur of een auto van 100.000 euro in de prak rijden.

Voetballers zijn per definitie geen voorbeeld. Op zich niet erg, want je zou een verdediging hebben met koorknapen. Win je de oorlog ook niet mee natuurlijk.

Ach na een wedstrijd mag dat wel vind ik om het te vieren, het zijn profs maar ook mensen, als dat af en toe is is dat niet erg. Voor deze gasten ook een druk programma en moeten daarna de koppies scherp houden, vind een avond stappen in beschonken toestand ook wel eens helpen dat hoort in een mensen leven.

En uiteraard weer leger mensen die dit vinden kunnen. Dit is Topsport. De beste man verdient 19mln per jaar of iets dergelijks. Die zou alleen maar dingen moeten doen die hem in staat stellen op zijn top te kunnen presteren. Jezelf volgieten zoals normale mensen wel eens doen hoort daar niet bij. Dat mag meneer gaan doen als hij straks zijn zakken verder staat te vullen in de zandbak, China of de Vs....

17 november 2016 om 16:24

Want daar is hij geen topsporter natuurlijk. Persoonlijk vind ik het ook geen enkel probleem dat hij dit doet. Die jongens worden al compleet gehersenspoeld met media training e.d. Liever dat ze zichzelf zijn en praten wat ze willen en doen wat ze willen. Op deze manier worden het allemaal robotjes..

Onderdeel van de topsport het niet te doen maar een beetje uitleven moet kunnen toch. Vervelend dat alles in de pers komt, maarja dat moet hij nu wel weten na zoveel incidenten. Hoop dat hij nog terugkomt, was een fantastische spler totdat Ferguson vertrok.

Damn, had liever Rooney in de spits tegen gezien dan Rashford!

17 november 2016 om 15:56

Als Pogba, De Gea en Ibrahimovic hetzelfde hadden gedaan, hadden die vast wel Mogen spelen denk ik zo

Lekker boeiend. Hij krijgt een nacht vrij en gaat stappen. Veel langzamer wordt hij er heus niet van hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren