Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: EK-winnaar van 2008 vervolgt loopbaan bij New York Cosmos

Laatste update:
/

Marcos Senna verlaat de gelederen van Villarreal na elf jaar. De 36-jarige middenvelder groeide in het voorbije decennium uit tot een onmisbare en zeer kostbare schakel van El Submarino Amarillo en besloot de club een jaar geleden trouw te blijven, ondanks de degradatie naar de Segunda División. Nu promotie veiliggesteld is, kiest de genaturaliseerde Spanjaard ervoor te vertrekken.

Marcos Senna zag het levenslicht in Brazilië, maar nam in 2006 de Spaanse nationaliteit aan. Hij ging direct met la Furia Roja mee naar het WK in Duitsland en maakte twee jaar daarna ook deel uit van het elftal dat de Europese titel pakte in Zwitserland en Oostenrijk. Marcos Senna maakte in alle wedstrijden, behalve het derde groepsduel, deel uit van de basiself en miste geen minuut.

Het WK 2010 ging voorbij aan de middenvelder, wiens plek werd overgenomen door Sergio Busquets. Hij bleef Villarreal trouw en speelde uiteindelijk liefst 363 wedstrijden voor de club. Een jaar geleden kondigde hij aan mee te willen strijden om promotie naar de hoogste afdeling en dat lukte: de club eindigde als tweede en promoveerde zodoende. Villarreal laat weten dat de routinier nu verder zal gaan in de Verenigde Staten. Bij welke club dat zal zijn, is nog niet bekend. Voorzitter Fernando Roig stelt dat Marcos Senna altijd mag terugkomen, wanneer hij dat wil.

Update 13 juni 17.40 uur - EK-winnaar van 2008 vervolgt loopbaan bij New York Cosmos
Dinsdag werd al bekend dat Marcos Senna zijn loopbaan zal gaan vervolgen in de Verenigde Staten, maar toen werd nog niet gemeld naar welke club hij zou gaan. Ook dat is inmiddels duidelijk: de middenvelder gaat, als hij door de medische keuring komt, een contract tekenen bij New York Cosmos. Die club werd drie jaar geleden heropgericht en speelt volgend seizoen in de North American Soccer League, het tweede niveau van Amerika. New York Cosmos is echter ambitieus en wil zo snel mogelijk naar de Major League Soccer. De Fransman Eric Cantona is technisch directeur bij de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer! Was een fijne speler en tevens een sympathiek persoon. Tijdens het EK vond ik hem echt geweldig en vond het onbegrijpelijk dat Busquets hem ging vervangen (soms kan je er behoorlijk naast zitten merkte ik).

11 juni 2013 om 20:34

Toch niet onbegrijpelijk, half Spanje was Barcelona, Iniesta en Xavi hadden al de klik met Busquets en Senna was in 2010 al op zijn retour.

11 juni 2013 om 20:39

Vond ik wel, hij was een beetje de Xabi van dat elftal toen. En was zeker niet op z'n retour, dat hij niet in de basis stond kon ik nog begrijpen maar niet eens in de selectie zat vond ik zeker onbegrijpelijk. Hij had een Wk-titel echt verdiend

11 juni 2013 om 22:14

Liet op het EK zien dat hij zeker op het middenveld thuis hoorde; meer dan Busquets destijds. Dat Busquets vervolgens met Barça de prijzen aaneenreeg, maakte het voor de bondscoach des te lastiger voor zijn middenveld, en dan heb je ook nog Xabi Alonso en Fabregas... Hij had het zeker verdiend, maar ja, keuzes moeten gemaakt worden en blijkbaar heeft de bondscoach de juiste gemaakt gezien het gewonnen WK

Dat hij gebleven is na de degradatie is echt wel een mooi gebaar wat de supporters zeker apprecieerden. Je moet het maar doen, je club zien degraderen maar toch blijven en nadat je terug de promotie hebt afgedwongen pas weggaan. Dat heet een afscheid in stijl en pure klasse.

11 juni 2013 om 20:41

Aan de andere kant, hij was toen al 35 en het is nog maar de vraag of je wat toe te voegen hebt aan een andere Primera Division club op zo een leeftijd. Wel een mooi afscheid natuurlijk, maar ik kan mij nog herinneren dat Fenerbahce interesse in hem had en dat hij dat heeft gebruikt om contractverlenging en salarisverhoging te krijgen bij Villarreal. Dat siert hem dan weer niet..

13 juni 2013 om 18:28

Na de degradatie had ie toch al naar de VS kunnen gaan?

13 juni 2013 om 22:20

Toen was het niet ter sprake dat hij naar de VS zou gaan, dus dat gaat niet op

Was echt een onderschatte speler
Rond zijn 32ste was het echt een topper

13 juni 2013 om 19:27

speelde jarenlang anoniem mee... tussen 2008-2010 had hij een piek, toen schoot hij boven zichzelf uit en had hij een paar mooie seizoenen. Leuk dat Senna zijn carriere mooi kan afsluiten in de Vs

Beste speler van ek 2008 was geen xavi, iniesta, villa of torres, maar deze Senna. Het is mij altijd een raadsel geweest waarom busquets zijn plaats overnam. Zeker omdat hij van barca is.

11 juni 2013 om 20:57

Als je verstand hebt van voetbal weetje waarom.

Sergio met zijn 24 jaartjes heeft meer toppers uit de basis gedreven dan wie dan ook, yaya toure, senna, keita, song, javi martinez, dit zijn niet de minste, miss wel de beste op zijn positie.

Of hebben al die trainers die geen verstand van voetbal?

11 juni 2013 om 23:11

jou verhaal is zon grote onzin he lul aub. niet en ga de feiten checken!

Toure velen malen beter dan Bus. en Senna ook toendertijd!

Barca wou perse meer spaans bloed in elftal dus verkochten ze Toure maar.
zoals je weet hebben catalonie niet veel met donker afrikaanse spelers! 1 in de selectie is genoeg, 2 kan nog, bij 3 beginnen ze al te bibberen!

maar nu snap ik Barca niet ze zijn toch Catalaans hoezo meer Spaans spelers in ploeg?

Wat een beest was dit toch toen hij bij Villareal speelde, en uiteraard ook op het EK 2008. Ben hem ook in Spanje een keer tegen gekomen, aardige gozer! Jammer dat hij kiest voor de VS. Wel een held dat hij is gebleven na de degradatie, en gewoon medeverantwoordelijk voor de snelle promotie ook!

13 juni 2013 om 17:49

Ben je Marcos Senna echt tegenkomen?

13 juni 2013 om 17:57

Ja, was in de buurt van Villarael aan het winkelen met een vriend. We waren aan het praten over de wedstrijd (CL tegen Arsenal) en hoe erg ik het vond dat Villareal en Arsenal tegen elkaar speelden, bleek hij achter ons te staan. Hij vond het heel interessant om van ons te horen hoe we de wedstrijd vonden en bood zelfs tickets aan voor een wedstrijd in de competitie, helaas was onze terugreis al geboekt voor die datum.

13 juni 2013 om 18:26

Heel speciaal! dat is mooi om zulke momenten in het leven te ervaren!

Ik zelf ben het Griekse nationale elftal tegen gekomen

Heel erg jammer dit. Bedankt voor alles Marcos! Zeg ik als Villarreal supporter. Erg mooi dat hij ons nog geholpen heeft naar la Liga.

Ik vind dat we veelste veel voetballers hebben en mogen alleen maar 1 team maken. Dus van mij mogen een paar Braziliaanse spelers voor andere landen uitkomen (als zij en het land het wilt). Kijk maar naar Senna bijvoorbeeld. Deze Braziliaan was een van de pionen in het succes van Spanje. Heeft samen met de echte Spanjaarden Spanje op de map gezet. Just joking btw :P

Grappig, zodra ik de titel zag dacht ik al dat het over Senna ging.
Geweldig dat hij zijn club trouw bleef na de degradatie, en ze nu ze weer 'veilig' zijn verlaat.

Succes in Amerika!

Dacht al toen ik die titel las dat dit Senna betrof. Hij was vroeger een fantastische middenvelder die veel meer krediet had verdient. Succes Senna!

Hele grootste speler. Heeft Villarreal naar de halve finale CL en de tweede plaats in La Liga geleidt. Was op het EK 2008 na Xavi de beste speler, en in mijn ogen zelfs beter dan Xavi toen. Enorme technicus, fantastische passer, positioneel sterk en wat een knal had hij. Fantastische middenvelder. Jammer dat we hem volgend seizoen niet in La Liga kunnen aanschouwen.

Dacht laatst nog aan hem terug. Het geheim achter de EK titel in 2008. Speelde geweldig dat toernooi! Gun t hem lekker af te bouwen!

Jammer dat hij niet voor Brazilië heeft gespeeld. Ik blijf het vreemd vinden.. Volwassen voetballers die beroepsmatig aan een ander land verbonden zijn, en dan ook maar even een paspoort aanvragen om voor dat land te spelen.

11 juni 2013 om 23:20

Brazil je kent Brazil niet zo te zien.
in alle landen ter wereld is bij Brazilie het moeilijkst om in de 22 a 25 koppige selectie binnen te komen!

zoveel talent,zo'n groot land,zoveel concurrentie(moordend)

nog niet zo lang geleden kon Brazil 4 elftallen opstellen sinds 1950? tot 2010
evenredig verdelen en alle 4 elftallen kon om de prijzen spelen

nu ongeveer 3 jaar gaat het minder met Brazil de grote Brazilie is er niet meer en komt ook niet meer terug tenzij er enkele dingen verandert gaat worden!
ach niet getreurd voor Spanje,duitsland,frankrijk,argentinie,
Italy,nederland,portugal,engeland voor de toplanden een concurrent minder he!

11 juni 2013 om 23:57

Ja tot je dienst, maar landenvoetbal is geen clubvoetbal! Of wordt Qatar over vijftig jaar wereldkampioen, omdat daar een stel Nederlanders, Spanjaarden, Brazilianen en Duitsers 'qatari' zijn geworden? Bespottelijk en een klap in het gezicht van waar het WK ooit voor is opgericht.

12 juni 2013 om 00:04

klopt Qatar gaat de plek van Brazil overnemen

Fantastische middenvelder!
Speelde ook een geweldig EK 2008.
Ook begrijpelijk dat hij op 36-jarige leeftijd naar zo'n competitie gaat.

Vond t altijd een leuke voetballer, als ie daar goed kan verdienen heeft ie gelijk

Beste speler op het EK van 2008. Scoorde toen ook nog bijna in de finale.

Geweldige Speler :D Voorbeeld voor vele voetballers

Mooie stap voor hem. Is dit niet die ene club waar zoal alle voetbalgrootheden hebben gespeeld? Cruijff en veel grote namen van die tijd. Was laatst een reportage over op Discovery Channel of Natgeo. Toen deze club ophield met bestaan ging gelijk het algehele voetbal in de VS naar de haaien.

13 juni 2013 om 17:56

Cruijff heeft niet bij Cosmos gezeten, Pelé en Beckenbauer wel.

Dit is echt wel een hele nieuwe club, aangezien Cosmos natuurlijk in jaren 80 failliet ging. Het enige wat hetzelfde is, is de naam.

13 juni 2013 om 19:00

Juist. Toch dezelfde club die nu vernieuwd is. Cruijf heeft er enkele testwedstrijden gespeeld maar uiteindelijk getekend bij LA Aztecs. Wie er wel speelde naast Pelé en Beckenbauer waren Wim Rijsbergen, Johan Neeskens, Giorgio,chinaglia en Carlos Alberto Torres.

Toen ik dit las dacht ik al meteen dat het over senna ging, hahaha

On: goede en sympathieke voetballer, jammer dat hij niet naar een topclub is gegaan

Shinys
Cruijfheeft zeker bij cosmos gezeten en de baas van cosmos was nog een bekende platenbaas die bekend werd oa door ray charles

Was altijd gecharmeerd van hem, vooral na het EK 2008. Jammer dat hij toen al over de 30 was, anders had ik deze man best bij een (sub)topclub willen zien. Leuk, zo een laatste avontuurtje in New York. Het is hem gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren