Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Del Bosque: ‘Dat was de moeilijkste keuze die ik als bondscoach moest maken’

Laatste update:

Vicente del Bosque zwaaide een paar weken geleden na een teleurstellend EK af als bondscoach van Spanje. De oefenmeester won in zijn acht jaar bij de Spaanse bond een EK en een wereldtitel en kijkt dan ook met trots terug op die periode. Er zijn echter ook nog weleens momenten waar hij ’s nachts nog van wakker ligt, zo vertelt hij aan Público.

/

“Het niet meenemen van Marcos Senna naar het WK 2010 was de moeilijkste beslissing die ik als bondscoach heb moeten nemen. Hij was een speler die zeer belangrijk was bij de EK-winst in 2008, maar zo is het om een coach te zijn. Je wordt gedwongen om moeilijke keuzes te maken, net als met Iker Casillas in Frankrijk. Ik heb al gezegd dat ik dat misschien niet helemaal goed heb gedaan en ik weet niet of hij nog doorgaat. Wat voor mij duidelijk is, is dat Iker het verdient om een eervol afscheid te krijgen, we hebben het over een unieke speler”, vertelt de oud-bondscoach.

“Ik weet niet wat ik hierna ga doen, ik heb nog niets beslist”, gaat hij verder. “Het eerste waar ik om vraag is mijn gezondheid, dat is het belangrijkste. Ik weet zeker dat ik het voetbal niet de rug toe zal keren. Ik wil mijn opvolger alle geluk van de wereld wensen en hem meegeven dat alles wat je doet voor het Spaanse voetbal en het nationale elftal is. Als je in zo’n positie zit moet je het voetbal altijd respecteren.”

Vind jij dat Vicente del Bosque alles uit zijn periode bij het Spaanse elftal heeft gehaald?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook Saul niet meenemen die een uitstekende seizoen heeft gedraaid. Maar Del Bosque wilde liever zijn Fabregasje meenemen

19 juli 2016 om 13:38

haha ongelofelijk inderdaad. Saul is een klasse beter dan fabregas

19 juli 2016 om 13:58

Fabregas mee nemen zou ik nog begrijpen maar hem in de basis zetten is apart.

19 juli 2016 om 14:37

En ook niet vergeten gabi, hij speelde al drie jaar goed bij Atletico.

Hij wordt behandeld als een legende in Spanje maar volgens mij begrijpen de Spanjaarden zelf niet wat voor een gouden lichting zij tussen 2008 en 2012 hadden. Del Bosque hoefde niet zo heel veel moeite te doen om dat team te laten slagen. Hij kon lekker voortborduren op het succes van Barca. En nu de jongens van toen ietsje ouder zijn geworden en hij eindelijk eens moet ingrijpen, is het duidelijk geworden wat voor waardeloze coach hij is.

19 juli 2016 om 13:39

Hij wist een eenheid te smeden van spelers van Barça en Real, en later ook nog Atletico. Dat zijn niet de grootste vrienden van elkaar. Toch stond er telkens weer een team. Daarnaast liet hij zijn hele ploeg het spel van Barça spelen, dus moest hij de spelers van Real (en Atletico) daarop aanpassen. Tuurlijk, deze generatie was puur goud voor Spanje. Maar Del Bosque heeft zeker een hand gehad in het succes van Spanje. Wilmots is een mooi voorbeeld van hoe je met een goude generatie alsnog keihard op je bek kunt gaan.

19 juli 2016 om 14:14

Een eenheid van ze gemaakt? Dat deed zijn voorganger Aragones ook prima. Zo lastig was dat dus kennelijk niet. Ik zou verder juist Aragones alle credits geven. Die is er ten slotte mee begonnen in 2007 - 2008. Dat is zelfs voordat Barca begon te domineren in 2009.

19 juli 2016 om 13:44

Lijkt mij dikke onzin die je hier loopt te verkondigen. Juist de teams met grote sterren zijn het moeilijkst te managen (real Madrid bijv). Als je daarnaast ook te maken hebt met de ruzies tussen Barca en Real en die gasten moet laten samenwerken in 1 team wordt het nog iets lastiger. Daarnaast zijn zijn spelers bijzonder succesvol bij hun clubs, dus komen ze veelal niet uitgerust bij een EK of WK aan. Dit Spanje zal altijd herinnerd worden als een extreem aanvallend en dominant team en schreef geschiedenis.
Del Bosque is altijd een gentleman gebleven en populair onder de spelers, dat is voor mij een belangrijkere graadmeter dan jouw onnavolgbare logica.

19 juli 2016 om 15:13

Spanje heeft wel vaker goede spelers gehad maar bereikte daar,op een EK-titel ui 1964 na, nooit wat mee. Spanje was een 'underachiever' pur sang.

Drie grote toernooien (eerste dan niet onder Del Bosque) achter elkaar winnen is een unieke prestatie, gouden generatie of niet.

19 juli 2016 om 23:36

Is het ook, maar mijn punt is dat ik niet geloof dat Del Bosque zelf er een groot aandeel in had. Spanje van 8 jaar geleden was gewoon een geautomatiseerde machine die geen dirigente nodig had.

Marcos Senna geweldenaar op het EK in 2008, net zoals de vergeten verdediger Carlos Marchena.
Waar ik me als voetballiefhebber aan stoorde was dat Del Bosque voor Pique koos ipv Marchena op het WK in 2010.
Marchena was toen een klasse beter dan Pique.

19 juli 2016 om 16:28

Marchena wat een held was dat zeg. Favoriete verdediger destijds voor mij vond hem altijd een beetje ondergewaardeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren