Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Dante werd verkeerd geciteerd: ‘Ik respecteer Guardiola’

Laatste update:

Dante zette vorige week maandag zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen bij OGC Nice. De 32-jarige centrale verdediger kwam over van VfL Wolfsburg, nadat hij eerder voor Bayern München was uitgekomen. De Braziliaan lijkt het Duitse voetbal zodoende definitief vaarwel te hebben gezegd.

/

Dante vertrok bij Wolfsburg omdat hij de club te weinig ambitie vond uitstralen, zo vertelt hij aan BILD: “Je hebt in het leven altijd een plan en een doel nodig. Wolfsburg heeft echter geen project, heeft geen ziel meer. Ik heb constant met trainer Dieter Hecking en directeur Klaus Allofs gesproken en duidelijk gemaakt wat ik wilde. Er gebeurde niets mee. Het heeft geen zin om alleen over Europa te praten. Je moet het ook echt willen.”

Dante ging ook al niet met een goed gevoel weg bij Bayern, waarmee hij wel de Champions League won. Op een gegeven moment kwam hij echter nauwelijks meer aan spelen toe. “Het moeilijkste moment was dat ik mijn handtekening zette voor het einde van de samenwerking. Josep Guardiola? Hij sprak niet met me. Als speler weet je dan niet waar je aan toe bent. Er zijn gewoon trainers die tactisch van wereldklasse zijn, maar als mens minder leuk. Zo was Guardiola ook.”

Update 1 september 20.05 uur - Dante werd verkeerd geciteerd: ‘Ik respecteer Guardiola’
Dante claimt verkeerd geciteerd te zijn door BILD. De verdediger gaf donderdag een interview waarin hij zou hebben verteld dat Josep Guardiola op tactisch gebied van ‘wereldklasse’ is, maar dat de trainer als mens ‘minder leuk’ is. “Wat ik heb gezegd, is dat Pep als tacticus de beste is, maar dat hij minder praatte dan andere trainers met wie ik heb gewerkt. Maar er zijn meerdere wegen. Ik respecteer Guardiola en hij heeft mij als trainer erg veel geholpen in het voetbal. Ik zou nooit kwaad over hem spreken”, aldus Dante.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan eerlijkheid geen gebrek.. Waren er maar meer zo!!

1 september 2016 om 19:16

Ik zal de eerste comment even gebruiken om te zeggen dat dit dus een verzonnen quote door Bild was volgens Dante zelf.
https://twitter.com/dante_bonfim/status/ 771080171411476480
Ik heb even een spatie voor het getal gezet anders word de titel hier op vz altijd ingekort en kun je er niet bij.

Dit is gewoon schandelijk wat Bild hier doet. Alles weer om Pep zwart te maken.

1 september 2016 om 20:14

Verkeerd geciteerd dus! Maar goed dat je het opmerkt ben ook blij dat vz dat wel corrigeert ook

Dit hoor je toch wel vaker over Guardiola. Ik vind het best apart. Ik snap dat je als trainer spelers hebt die je liever opstelt omdat jij hen beter vindt of dat je beter met de ene spelers overweg kunt dan met de andere, maar dat je tegen de spelers die dus buiten de boot vallen helemaal niet meer praat is toch vrij apart. Zo hoorde je Ibrahimovic en Henry hier ook al over bijvoorbeeld. Het lijkt mij dat je als trainer zijnde toch gewoon uitleg aan de desbetreffende speler moet geven waarom hij of zij niet speelt en als je geen beroep meer wil doen op diegene dat je dat dan ook vermeld aan de speler...

1 september 2016 om 19:03

Ja, dat Guardiola echt nooit met spelers spreekt, is wel algemeen bekend. Past daarom beter in Engeland dan in andere competities voor mij. Zolang zijn assistenten dan maar sociaal heel goed zijn, stoort het mij ook niet hoor.

1 september 2016 om 19:14

Inderdaad, Van Buyten zei dit ook al over Guardiola. Geen enkele vorm van communicatie door Guardiola.

1 september 2016 om 19:17

Blijkbaar is het een verzonnen verhaal weer.

1 september 2016 om 22:30

Dit dan wel, maar wat van Buyten, Henry en Zlatan hebben gezegd is geen verzonnen verhaal. Het is dus niet zo dat wat hier gezegd wordt per definitie niet waar is.

1 september 2016 om 19:17

Nice eindigde vorig seizoen als 4e, met 2 punten achterstand op Monaco (dat kwalificatie voor cl speelde). Wolfsburg eindigde vorig seizoen 9e, wat niet eens recht geeft op EL. 1 seizoen betekent natuurlijk niet alles, maar toch.

Een fantastische trainer, maar zoals Dante zegt niet de beste communicator. Als Pep daar wat beter in wordt, dan kan hij op eenzame hoogte komen te staan. Voetbal (net als alle andere topsport) is voor een gigantisch deel mentaal. Om mentaal het beste uit spelers te halen zal hij dus communicatief beter moeten worden. Simeone en Ancelotti zijn hier bijvoorbeeld meesters in.

1 september 2016 om 19:07

Heeft gewoon gigantisch gefaald in Bayern. Als je in 3 jaar tijd geen enkele CL finale kan halen, dan heb je gewoon enorm slecht gepresteerd bij die ploeg.

Buiten dat heeft hij met 1 van de beste ploegen ooit 2 maal de CL gewonnen. Voor mij heeft hij nog niets bewezen dus. Als hij van City een CL winnaar kan maken, dan bewijst hij een topper te zijn. Maar ik denk niet dat hij dat kan.

Toch zorgt hij altijd voor leuk voetbal, dat voordeel heeft hij dan gelukkig wel.

1 september 2016 om 19:12

Het is geen schande om te verliezen van de Spaanse top-3. De Primera Division is met voorsprong de beste competitie ter wereld!

1 september 2016 om 19:15

Bayern is onder een normale coach ook van het niveau Barcelona, Real, Atlético. Dus als je zo'n topper bent als mensen beweren, win je toch minstens 1 maal de CL in die 3 jaar.

1 september 2016 om 19:19

Barcelona was gewoon best wel slecht aan het presteren voordat Pep kwam, en hij heeft er één van de beste teams ooit meegemaakt en ze gebracht tot waar ze nu zijn. De beste club ter wereld.
Daarnaast vind ik het een belachelijke instelling dat hij gefaald heeft omdat hij niet de CL gewonnen heeft. Dat is echt verwend gedrag, er zijn veel te veel topclubs voor garanties, één mindere wedstrijd en je ligt eruit. Daarop kan je een coach echt niet beoordelen.

Goed bezig Voetbalzone om dit artikel nu te posten terwijl Dante een en ander al heeft rechtgezet. Dante zei enkel dat Guardiola een trainer is die minder individuele gesprekken voert dan andere trainers waaraan hij gewend was. Hij heeft daarin nooit naar hem uitgehaald en negatieve uitlatingen gedaan.

En zo krijgen trainers altijd de schuld en/of een trap na van spelers die niet speelden. Als het goed gaat en ze spelen dan is alles goed maar als ze zelf niet meer goed genoeg zijn dan is het de trainer. Waren er maar meer die eerlijk zeggen: ik was niet meer goed genoeg voor de basis!

1 september 2016 om 19:19

Jij hebt met Guardiola gewerkt?? Het is al bekend dat Guardiola niet met sommige spelers praat, en niet goed communiceert. Denk aan Eto'o, Zlatan, Ribery, Henry en nu Dante, ook publiekslivelingen zoals Hart en Ronaldinho (?) zijn onder hem vertrokken. En jij denkt dat dit toeval is ofzo?

1 september 2016 om 19:23

Hart en Ronaldinho laten vertrekken zijn gewoon harde keuzes die een goede trainer maakt.
Bravo is gewoon beter en je gaat Hart ook niet op de bank zetten.

ik ken Guardiola persoonlijk niet, maar het blijft gewoon een uitspraak van een speler over een trainer door wie hij weinig kans heeft gekregen.

1 september 2016 om 19:18

Neen de uitspraak van Dante werd verkeerd geïnterpreteerd.

1 september 2016 om 19:23

Nee is gewoon 100% eerlijk, Ribery, Eto'o, Henry, Zlatan. Allemaal spelers waar Guardiola problemen mee had. Het is ook al bekend dat Guardiola niet goed met spelers communiceert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren