Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Besiktas legt transfervrije ‘knipoog-Kroaat’ voor 4,5 jaar vast

Laatste update:

Domagoj Vida gaat aan de slag bij Besiktas. De club uit Istanbul heeft de komst van de 28-jarige verdediger nog niet wereldkundig gemaakt, maar er circuleert op internet al wel een foto waarop Vida poseert in een shirt van De Zwarte Adelaars. Besiktas en Dynamo Kiev lijken de deal ieder moment bekend te kunnen maken.

Vida, 55-voudig international van Kroatië, is op de foto te zien met de directeuren Umut Güner en Safak Mahmutyazicioglu van Besiktas. Het is de bedoeling dat hij op 3 januari aansluit bij het trainingskamp van de club van trainer Senol Günes, die na zestien speelronden met dertig punten op de vierde plaats staat in de Süper Lig.

Besiktas hoeft geen transfersom te betalen aangezien het contract van Vida in het nieuwe kalenderjaar afloopt. De club uit Oekraïne deed Vida een nieuwe aanbieding en zou hem zelfs de functie van sportief directeur voor ná zijn carrière hebben aangeboden. Vida zou voor 25 december antwoord geven, maar het lijkt er dus op dat hij Dynamo gaat teleurstellen.

Vida, die eerder voor Dinamo Zagreb, Bayer Leverkusen en NK Osijek speelde en in Nederland vooral bekendstaat als de ‘knipoog-Kroaat’, eiste naar verluidt een jaarsalaris van drie miljoen euro van Dynamo Kiev. “Dat is een onmogelijk bedrag gezien de huidige verhoudingen in het Oekraïense voetbal. Voor dat geld kun je bijna een heel team onderhouden”, zei voetbalcommentator Victor Vacco onlangs bij Voetbal ½.

Update 26 december 16.20 uur - Besiktas bevestigt onderhandelingen met ‘knipoog-Kroaat’
Besiktas heeft dinsdagmiddag laten weten dat de onderhandelingen met Domagoj Vida zijn geopend. De verdediger van Dynamo Kiev kan in het nieuwe jaar transfervrij van club wisselen en lijkt bij de kampioen van Turkije neer te gaan strijken. De Kroaat sluit naar verwachting op 3 januari aan bij het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever.

Update 3 januari 10.13 uur - Besiktas legt transfervrije ‘knipoog-Kroaat’ voor 4,5 jaar vast
Domagoj Vida mag zich definitief speler van Besiktas noemen. De Turkse topclub heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat de verdediger, die in Nederland vooral bekend staat als de ‘knipoog-Kroaat’ door de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon in de Champions League, voor 4,5 jaar heeft getekend. Vida komt transfervrij over van Dynamo Kiev, waar hij de afgelopen vijf jaar speelde.

Een goede aanwinst voor Besiktas?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In een circulatie systeem zou hij de ideale man zijn voor in de verdediging. Senol kennende gaat hij nog een tijdje banken voor hij de kans krijgt. Wellicht in de Turkse beker. Heerlijk aankoop, waardoor we de komende jaren iig verzekerd zijn van goede verdedigers.
Daarnaast heb je veel speles die zijn taal spreken in de verdediging, wat ook een extra pluspunt is om snel te wennen aan het team.

23 december 2017 om 12:24

Welke speler spreekt zijn taal dan? Alleen Mitrovic en die zal nooit basisspeler worden bij Besiktas. Senol moet niet koppig doen en Pepe-Vida laten spelen. Maargoed senol kennende zal hij tosic laten spelen en later pas inzien dat vida veel beter is. Zelfde verhaal met medel, atiba is gewoon op, maar toch koppig doorgaan.

23 december 2017 om 12:43

Tosic?

23 december 2017 om 12:46

Tosic spreekt ook zijn taal, aangezien jugoslaven allemaal hetzelfde taal spreken. Maar dat neemt niet weg dat de verdedigingsduo nooit tosic-vida gaat worden, tenzij pepe absent is.

23 december 2017 om 12:58

Spreken ze geen andere taal? Het was vroeger wel een groot land, maar ze hebben wel hun eigen taal voor zover ik het weet. Maar Pepe-Vida is gewoon een topduo.. tosic speelt goed, maar kan elk moment een domme fout maken.. Pepe maakt veel goed voor hem.. vida-mitrovic is ook de duo bij kroatie.. Fikret Orman wat een goede voorzitter is hij, al deed hij veel fout in zijn eerste 2 jaar.

23 december 2017 om 13:18

Nee de yugoslaven spreken zelfde taal, soms kan de dialect anders zijn en kleine verschillen, maar ze verstaan elkaar gewoon duidelijk. Verder is dit een toptransfer inderdaad, de centrale duo pepe-vida geheel gratis opgehaald is top bussines. Niet te vergeten ook hiervoor marcelo voor dikke winst verkocht en daarvoor in de plaats nog betere geheel gratis opgehaald is inderdaad topbeleid. Ik erger me meestal aan zijn uitspraken maar kan niet ontkennen dat ik het beleid dat die uitvoert wel heel erg opkijk.

Vida heeft zich geweldig ontwikkeld! Echt een topverdediger geworden. Ik had hem liever in de Premier League gezien maar Besiktas is geweldig bezig. Denk dat hij met Pepe achterin het hart gaat vormen van de defensie.

28 pas???? Ik dacht dat deze man al rond de 32/33 was ...sjonge jonge. Goede en slimme transfer weer van Besiktas. Chapeau hoor...

Waar komt de bijnaam knipoog-kroaat vandaan dan ?

23 december 2017 om 12:11

Voor het geval je serieus was: zijn befaamde knipoog gedurende de 7-1 overwinning van ik meen Lyon op Zagreb waardoor Ajax uit de CL vloog.

23 december 2017 om 13:25

Hij gaf toen een knipoog aan Gomis.

23 december 2017 om 14:08

Haha ja inderdaad, hij gaf de knipoog aan Gomis die nu bij Galatasaray speelt. Lyon heeft een goede loby bij de uefa. Vorig seizoen is Besiktas hard gestrafd, terwijl er in het uitvak niks was gebeurd. Ik was daar aanwezig en ga naar veel uit wedstrijden en precies in ons beste Europese jaar, hebben we verbod..

3 januari 2018 om 11:42

Mijn vertrouwen in de Uefa is destijds ver onder nul gedaald, na de CL finale van 1996 die Ajax verloor tegen Juventus met doping was het al op nul, waarvoor niks afgenomen of vergoed is. Maar na Lyon-Zagreb en dan vooral ook twee onterecht afgekeurde doelpunten thuis tegen Real Madrid (in principe waren we dan nog door geweest) was het gereduceerd tot onder nul.

3 miljoen euro salaris, 1.5 miljoen tekengeld, 1.2 miljoen aan zijn zaakwaarnemer. Dat is niet weinig, maar we halen hem transfervrij dus dat maakt het goed. Hij is nog 28 jaar, international, onze huidige verdedigers zijn 32 en 34 dus dit is een goede transfer voor de komende jaren.

Met deze transfer kunnen we ook eens proberen om met 3 verdedigers te spelen, Vida-Pepe-Tosic. We hebben de backs die in zo'n systeem passen, dus het is proberen waard. Of Senol Gunes het gaat doen is een andere vraag, maar hij heeft er weer een optie bij. Tenzij Tosic wordt verkocht, die kans bestaat nog steeds.

Een transfer die ik niet begrijp, tenzij Tosic al bij de uitgang is. Ik heb ook niets concreets gelezen van Tosic dus ik ga ervan uit dat Tosic aanblijft. Je hebt nu een aardig sterke en stabiele centrale duo met Pepe en Tosic, daarnaast heb je in de zomer Medel aangetrokken en die speelt ook niet veel. Was het dan echt nodig om nog een centrale verdediger aan te trekken of had je beter kunnen focussen op een spits die het gemis van Cenk een beetje kan invullen.

3 januari 2018 om 11:51

Nou, wat te denken van een mogelijke blessure bij een van die twee? Dan kan je Vida er het beste bij hebben. Bovendien kan hij ook als rechtsback uit de voeten en is hij eigenlijk gewoon een betere CV dan Tosic. Vandaar dat ik verwacht dat hij op den duur diens plaats zal overnemen en samen met Pepe het centrale duo achterin zal vormen. Zo krijgt Besiktas de sterkste verdediging van de Turkse competitie. Een adequate vervanger-spits komt er heus wel als Cenk vertrekt, daar maak
ik me echt geen zorgen over.

Knipoog-Kroaat. .1x is leuk..2x gaat nog wel..
Is er bewezen dat hij aanmatch-fixing heeft gedaan ?nee
Ik bedoel: Dick Jol werd ook beschuldigd en geschorst omdat hij bij de groente-boer om de hoek geld in had gezet op zijn wedstrijden..
Hij werd vrijgesproken...
Later floot hij de CL-finale tussen Bayern en Valencia. .

Knipoog-Kroaat. .1x is leuk..2x gaat nog wel..
Is er bewezen dat hij aanmatch-fixing heeft gedaan ?nee
Ik bedoel: Dick Jol werd ook beschuldigd en geschorst omdat hij bij de groente-boer om de hoek geld in had gezet op zijn wedstrijden..
Hij werd vrijgesproken...
Later floot hij de CL-finale tussen Bayern en Valencia. .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren