Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Directe EK-kwalificatie Kroatië in gevaar na dramatische vertoning in Wales

Laatste update:

Kroatië heeft de voorsprong die het op Wales had zondagavond verspeeld. De Welshmen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Kroatië en staan vanwege een beter onderling resultaat met de Kroaten nu tweede in de kwalificatiegroep. Harry Wilson nam beide doelpunten van Wales voor zijn rekening. Namens Kroatië was Mario Pasalic trefzeker.

Bij Kroatië begonnen Ajacieden Josip Sutalo en Borna Sosa op de bank. In de openingsfase stonden de Kroaten onder druk van Wales, dat een grote kans wist te creëren na voorbereidend werk van David Brooks. Wilson zag zijn poging echter geblokt worden door Domagoj Vida.

Diezelfde Vida trok na twintig minuten spelen aan de noodrem. Wilson ging nagenoeg alleen op de keeper af, maar werd neergehaald door de knipoogkroaat. Vida kwam weg met geel, omdat Joske Gvardiol nog in de buurt liep. De vrije trap die erop volgde werd door Dominik Livakovic uit de hoek getikt.

Diezelfde Livakovic moest enkele minuten later weer redding brengen. Neco Williams dribbelde naar binnen en haalde uit met rechts. De doelman van Kroatië kreeg zijn handen er nog tegenaan en verwerkte de bal tot hoekschop.

Vlak na de rust kreeg Wales eindelijk waar het recht op had. Wilson werd weggestoken door Brooks. Vida kon de aanvaller van Fulham niet bijhouden en moest hem laten gaan. Oog-in-oog met de doelman maakte de linksbenige aanvaller geen fout en rondde hij koeltjes af: 1-0.

Tien minuten later wist Wales de voorsprong zelfs te verdubbelen. Invaller Daniel James gaf de bal voor op Wilson, die hem met zijn achterhoofd schitterend naar de lange hoek stuurde en zo zijn tweede van de avond maakte: 2-0.

Een kwartier voor tijd kwam Kroatië tegen de verhouding in terug in de wedstrijd. Pasalic knikte een doorgekopte corner van Luka Modric tegen de touwen: 1-2. Meer dan een aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk niet. Van een slotoffensief was tevens nauwelijks sprake.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar wat het met een team kan doen als Ivanusec geblesseerd is en niet mee kan doen ;-)

Hoe is oranje door Kroatië zo zoekgespeeld. Verliezen nu van Turkije en Wales. Missen wel kramaric, peresic en petkovic. Maar alsnog is het toch niet zo geweldig wat er rondloopt.

15 oktober 2023 om 22:56

O ja joh, Brozovic, Kovacic, Gvardiol, die keeper en Modric behoren tot de groep die "niet zo geweldig" is? Van iemand met een Kroatische usernaam verwacht ik meer...

15 oktober 2023 om 23:02

Kroatië is goed weggekomen tegen de Turken kon zo maar 3 4 krijgen als Turkije een goede spits had.

16 oktober 2023 om 00:15

Turkije is juist goed weggekomen. Hebben amper een kans gecreëerd, een goal cadeau gekregen van die Livakovic. En met name de twee helft had Kroatië er zo twee kunnen maken.

Speel je die wedstrijd met dat spelbeeld nog 10 keer, wint Turkije er geen één.

16 oktober 2023 om 00:33

@martijn, zeg dan dat je de wedstrijd niet hebt gezien, “goed weggekomen”.
Laat ik het maar adhv Sofascore statistieken uitleggen.

1e helft had Turkije 4 schoten op doel, Kroatie maar 1, Kroatie kwam juist heel goed weg, dankzij Livakovic.
na de 1-0 zakte Turkije terug, maar “big chances” over de hele wedstrijd, 5 voor Turkije en slechts 1 voor Kroatie. Kroatie kwam goed weg met een 1-0.

16 oktober 2023 om 00:34

Off-topic: Grapjas. Turkije had meer schoten op doel dan Kroatië en speelde veel beter. Je hebt echt geen voetbalkennis.

On-topic: Lekker Wales. Ik dacht al dat ze misschien een kans hadden toen ik Vida in de basis zag bij Kroatië. Harry Wilson ook wel een goede speler samen met Jordan James. Wales doet het ook best goed voor een klein land met een hele slechte nationale competitie. Het helpt wel dat meeste spelers bij de Engelse competities spelen. Daar worden zij beter dan dat zij in Wales blijven trainen.

16 oktober 2023 om 14:24

Op basis van kwaliteit is het 10x het Nederlands elftal, kan ook gewoon zijn dat ze in een dip zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren