Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk kan niet winnen van Kroatië; verschrikkelijke aanslag Vida op Nkunku

Laatste update:

Frankrijk heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Nations League niet kunnen winnen. De volledig gewijzigde ploeg van Didier Deschamps kon tegen Kroatië een minimale voorsprong, binnengebracht door Adrien Rabiot, niet over de streep trekken: 1-1 door een penalty van Andrej Kramaric. Opvallend was de aanslag van Domagoj Vida op de benen van Christopher Nkunku, die slechts met geel bestraft werd.

De overvolle speelkalender noopte beide bondscoaches om veel veranderingen door te voeren ten opzichte van het eerste Nations League-duel. Bij Frankrijk bleef alleen Aurélien Tchouaméni staan en verdwenen toppers als Kylian Mbappé en Karim Benzema dus naar de bank. Basisplaatsen waren er voor relatieve nieuwkomers als William Saliba, Mattéo Guendouzi en Nkunku. Bij Kroatië keerde aanvoerder Luka Modric, die tegen Oostenrijk (0-3 verlies) inviel, terug in het basiselftal.

In een (van twee kanten) matige eerste helft waren nauwelijks hoogtepunten. Ante Budimir kreeg namens de Kroaten in de achttiende minuut de beste kans, maar de vrije spits kreeg de bal niet achter de voet van doelman Mike Maignan geschoten. Vida kwam niet veel later weg met een krankzinnige charge op Nkunku, die de 'knipoog-Kroaat' slechts op geel kwam te staan. Nkunku zag een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden en Moussa Diaby wist Dominik Livakovic vlak voor rust uit een lastige hoek niet te verslaan.

De ban werd zeven minuten op weg in de tweede helft alsnog gebroken door Adrien Rabiot. De middenvelder van Juventus werd gelanceerd door spits Wissam Ben Yedder en rondde die buitenkans met een geplaatst schot knap af: 0-1. Kroatië forceerde tien minuten voor tijd een penalty, toen invaller Jonathan Clauss ongelukkig in de rug liep bij Andrej Kramaric. Scheidsrechter Marco Guida floot aanvankelijk voor buitenspel in aanloop, maar na lang beraad constateerde de VAR géén buitenspel. Kramaric ging achter de bal staan, wachtte tot Maignan de hoek in ging en schoot rustig binnen: 1-1. De Kroaten joegen vol op de winst, maar Antoine Griezmann kreeg aan de overzijde de grootste kans. De invaller kreeg de bal echter niet in een vrijwel leeg doel, al was de hoek nog vrij lastig. In blessuretijd schoot de Kroatische invaller Luka Sucic uit een lastige hoek naast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreselijke herinneringen aan Vida.. Kan me die knipoog nog maar al te goed herinneren. Misschien had hij op zijn eigen rode kaart ingezet?

Frankrijk heeft het niet eens meer in eigen hand om winnaar in de poule te worden. Zou echt een schande zijn zeg. Ondanks dat het maar de Nations League is.

7 juni 2022 om 01:30

Als Nederland zo zou presteren zou iedereen van een schande spreken 😂

7 juni 2022 om 07:36

Zou best, maar Fransen zijn geen nederlanders, veel landen boeien deze nation leageu niet dat zie je duidelijk aan de opstellingen

7 juni 2022 om 07:47

Ze waren anders best blij toen ze de laatste editie wonnen.

7 juni 2022 om 09:08

@Mansje82 ... iedereen wilt een finale winnen als hij erin staat. (Zie het duels tussen Italië vs. Argentinië)

Jammer! We hadden ze moeten pakken nu die fransen.

Valt allemaal ook wel mee. Die van Azerbeidzjan op Belarus was een stuk erger.

6 juni 2022 om 22:50

Zo hey! Die zag ik ook. Die kwam even invliegen, zeg. Tilde zijn gestrekte been nog even op ook en plantte hem net boven de enkel. Zou van mij een levenslange schorsing mogen krijgen. Wat een gek.

7 juni 2022 om 10:23

Die van Aerbeidjan was tegen een witrus... wist niet dat die overigens wel in de nations league mee mochten doen wat een inconsequentie dan weer maar dit terzijde. maar nu weer hierover... die Azeirbedjan die moet echt een schorsing van een duel of 7 a 8 krijgen maar Vidal was natuurlijk ook rood maar dan geen langdurige schorsing erbij

6 juni 2022 om 23:12

Heeft rood gekregen ze eerste wedstrijd de slager van Azerbeidzjan

6 juni 2022 om 23:13

De slager inderdaad dat kan je wel zeggen haha

7 juni 2022 om 08:36

Net inderdaad even gekeken. Was een stevige overtreding. Zo'n vent moet toch gewoon direct zelf van het veld lopen.

Ik denk dat een fiasco wk wordt voor Frankijk. Dat zag je terug in wk 2002, nadat ze in 1998 wereldkampioen worden. Spelers zijn niet gemotiveerd. Houdbaarheidsdatum van de bondcoach is al ver over de datum. Super sterkte selectie, maar geen team. Vooral sinds Benzema terug is. Met Benzema hebben ze weer een ster erbij. Maar dat was al goed bezet met Mbappe, Griezmann en Pogba. Een team met te veel sterren is niet goed, want dan heb je te veel ego´s. Kortom ,frankrijk komt wel door het groepsfase met hangen en wurgen, maar daarna houdt het meteen op. Au revoir France..

6 juni 2022 om 22:55

Hehe eindelijk nog iemand die het zegt

Ik denk dat ze de poulefase ook doorkomen met hangen en wurgen (wat al knap genoeg is door de world-cup-winners-curse natuurlijk ) en de ronde erna eruit vliegen (tegen Argentinië)

6 juni 2022 om 23:15

heheh Dank je wel Timmio. Ik moet mijn naam wel ere hoog houden. Bedankt voor deze waardering.. Jij was zeker de eerste die me reactie likte.. hehe.. Argentinie heeft nog een appeltje te schillen met Frankrijk. Ze zullen zoek gespeeld worden. Ik zal dat wel in een volgende topic uitleggen , als er topic over Argentinie komt. Nou weetje wat, ik doe het nu.. Kort versie. Frankrijk won van Argentinie op het afgelopen wk dankzij snelle spelers met diepgang. (mbappe was onhoudbaar) tuurlijk speelt Mbappe nog steeds, maar defence van Argentinie is veel sterker geworden. Ze hebben geen trage spelers die ze afgelopen jaren hadden. En bovendien. Hebben ze nu eindelijk een super goede keeper die ballen tegenhoudt. Die Martinez van Aston Villa. Dat is de beste argentijnse keeper sinds Goycochea (wk 90).. en Laten we helemaal niet over hebben over de aanval van Argentinie.. Eigenlijk zijn de rollen omgedraaid nu heeft Frankrijk een slechte defence. Daardoor gaan ze heel makkelijk goals tegen krijgen. Ik kan geen enkele goede Franse verdediger op dit moment noemen. Frankrijk moet hopen dat Kante niet wegvalt, dan hebben ze nog een grotere probleem.

6 juni 2022 om 23:26

Mijn comment stond al voor mijn like en er stond daarna al een nummertje dus sorry ik ben nummer 2

Ik vind zelf de selectie van La France op papier nog steeds heel sterk maar de teamchemistry oogt me wat aan de matige kant en ik vind ze ook zelden (in 2018 ook al niet) overtuigend spelen. Argentinië is naar mijn inszien een veel beter team geworden dan 4 jaar geleden en hebben natuurlijk ook nog echte topnamen achter de hand. Dat en dat de verdediging nu stabieler is geworden zijn waarom ik ze zie als een van de favorieten van het aankomende toernooi.

7 juni 2022 om 07:50

Frankrijk slechte verdediging... okayyyyy 🤨

6 juni 2022 om 23:04

C'est passé voor de Fransen!

7 juni 2022 om 00:36

Uhmm de reden waarom Frankrijk niet presteerde was de afwezigheid van ene Zidane..

7 juni 2022 om 09:15

Je kan natuurlijk geen enkele conclusie trekken uit de nations league, een tournooi dat eigenlijk nooit plaats zou mogen vinden waar oververmoeide spelers op 70% een wedstrijdje voor de premie uitspelen (op een enkele bankspeler na). Overduidelijk dat de Fransen (en andere teams) dit gedrocht niet heel serieus nemen.

7 juni 2022 om 09:19

Kan best. Ik zou Griezmann en Pogba thuislaten. Met Touchaméni en Nkunku staan de vervangers al klaar. Dan Camavinga en Kamara mee en achterin doorselecteren en ze kunnen er weer vol tegenaan.

7 juni 2022 om 10:39

Je hebt wel gelijk dat Frankrijk minder sterk oogt dan vier jaar geleden, maar wie zou anders Wereldkampioen moeten worden. Kroatie, Engeland en Belgie stonden vier jaar geleden in de halve finale, die zie ik het allemaal niet worden deze keer. De EK-winnaar van 2021 is er niet bij.

Als Frankrijk het op het WK af laat weten zou het misschien toch wel Argentinie, Brazilie kunnen worden of hopelijk een outsider.

7 juni 2022 om 12:35

Duitsland, altijd gevaarlijke toernooi voetballaand

7 juni 2022 om 17:19

Portugal - Argentinië. Laatste titanen clash tussen Messi en Ronaldo als vuurwerk afsluiter.

Hoe is het mogelijk dat die aanslag van knipoog Kroaat Vida geen rood is. Komt van achteren met twee benen en maait alles weg......behalve de bal. Bizar!
Gisteren ook al een blunder door Oekraine geen penalty te geven. Gaat niet best.

En het grote Frankrijk slechts 1 punt uit twee wedstrijden in de Nations League, terwijl zij bij wijze van 3 elftallen kunnen opstellen. Net zoals PSG is het geen team.

6 juni 2022 om 22:54

Was toch geen rood joh. Geel is echt op zn plek.

6 juni 2022 om 22:58

Het spijt me Ivanogallardo, ik gunde Kroatie de winst, maar dit was echt donkerrood plus arrestatie op het veld.

Dit was echt een typisch voorbeeld van gevaarlijk spel. Met twee benen van achteren en de bal compleet missen. Kijk ook naar het gezicht van Vida nadat hij geel kreeg; hij was enorm opgelucht. Hij wist dat rood terecht zou zijn geweest.

6 juni 2022 om 23:01

Kom eens met argumenten waarom geel voldoende is en rood te zwaar zou zijn dan? Zoals Marc zegt, van achteren, twee benen en geen bal gespeeld.

6 juni 2022 om 22:56

Die penalty voor Oekraïne hoefde niet wmb. Leek meer alsof de spits van achter snel tussen de bal sprong. Die verdediger maakte ook geen tackle o.i.d. he? Hij wilde alleen de bal wegtrappen die hij zelf al in bezit had.
Daarnaast veranderde dat moment niets aan de aanval die volgde. Ik zou hem ook niet gegeven hebben

6 juni 2022 om 23:04

@timmio

Mwoah, hij schopte de speler ipv de bal
De bal lag voor hem en hij wilde wegtrappen, alleen was die speler van Oekraine sneller bij de bal. In mijn ogen had het een penalty moeten zijn. Al snap ik dat het onbewust was. Maar dat telt niet in het voetbal.

6 juni 2022 om 23:09

Haha ja dat vind ik dus te simpel. Hij was niet te laat bij de bal want hij had balbezit. Ik neig zelfs sneller naar dat dit een intelligente schwalbe is dan een overtreding. (Zie ook van die mensen die bij een tackle speciaal het been gaan opzoeken. In die genre moet je gaan denken dan)

Toen ik de ophef erover hoorde verwachtte ik echt een of andere gemiste aanslag, maar eigenlijk kon die verdediger er nagenoeg niets aan doen.

6 juni 2022 om 23:21

Is er toch nog iets waarover we van mening verschillen
Ik begrijp jouw uitleg zeker hoor. Het is ook geen aanslag ofzo. Mijn argument is meer dat de speler van Wales compleet de bal mist en Yarmolenko raakt. Hier maakt hij uiteraard slim gebruik van. Had Robben dat maar gedaan tijdens de WK finale tegen Spanje

Maakt verder niets meer uit; Wales is naar het WK en Oekraine niet.

6 juni 2022 om 23:28

Haha vind je het erg als ik zeg dat ik daar wel mee kan leven?

6 juni 2022 om 23:37

Ja dat vind ik heel erg. Ik ga je meteen ontvrienden haha

Soms zie ik de beelden voorbijkomen en dan denk ik; wat als Robben ging liggen...
Of wat als Casillas geen schoenmaat 53 had...

Blijft een gevoelig onderwerp

6 juni 2022 om 23:49

Haha snap ik. Ik vind het stiekem wel wat opluchten. Kan me niet voorstellen hoe gesprekken over mondiaal voetbal zouden verlopen als Nederland die prijs eens gepakt had want de meesten zijn zonder al zo arrogant en niet uit te staan haha

En ik vond 2018 ook een geweldig WK mede doordat de oranje koorts nooit begon en ik gewoon zonder storing van het WK kon genieten. Stiekem daarom ook wel teleurgesteld na Nederland-Noorwegen. En Turkije die 3x de voorsprong weggeeft tegen flutlanden

6 juni 2022 om 23:00

Blunder door Oekraïne geen penalty te geven? Leek me meer een 50-50 situatie. Het contact is er, tamelijk licht. En Yarmolenko maakt er vervolgens een mooie opvoering van die op de toneelschool niet zou misstaan. Had waarschijnlijk heel makkelijk kunnen blijven staan als hij dat had gewild.

Wat een domme overtreding van die Claus ook, dat is toch ook van niveau Heerenveen zo'n speler. Ook die Goundouzi en Saliba kunnen er vrij weinig van. Het was natuurlijk het B team, maar dan alsnog.

6 juni 2022 om 23:24

Guendouzi is een kip zonder kop, Saliba vond ik niet slecht spelen. Zat er vaak goed tussen en de opbouw statte telkens bij hem. Alleen stond ie wel te vaak een stapje voor de laatste lijn waardoor er ruimte vrij kwam achter de verdediging. Die ingreep in de eerste helft was wel subliem.

7 juni 2022 om 00:44

Dat deed die tegen Feyenoord ook, veel te veel instappen waardoor die gigantisch veel ruimte achter liet en de verdediging van Marseille een gatenkaas werd. In combinatie met een snelle cv naast hem en het liefst een snelle rechtsback kan dat eventueel, dat die daar meer risico in kan nemen. Vind hem ook iets te moeilijk draaien met dat lange lijf van hem. Hij heeft ook positieve punten, maar weet niet of de EPL de juiste competitie voor hem is.

6 juni 2022 om 23:25

Jonathan Clauss heeft op zijn 29e mogen debuteren in het Franse elftal na een carrière in de marge van het Franse en Duitse voetbal. Kennelijk is de rechtsbackpositie een van de weinige posities, zo niet de enige, waar het in Frankrijk enigszins behelpen is voor wat betreft de keuzemogelijkheden?

7 juni 2022 om 00:46

Want ook Pavard had zijn transfer naar Bayern enkel verdiend dankzij het WK, een typische WK transfer, maar dat is ook wel duidelijk geworden dat die daar tekort voor komt. Frankrijk A elftal is gewoon een van de favorieten voor de eindzege, mits ze enkel met Benzema spelen en niet met Benzema en Griezman, dat werkt totaal niet.

Waar slaat die overtreding op? Waarom greep VAR niet in? Ging totaal niet voor de bal en kon Nkunku zrer lelijk blesseren. Mafketel die Vida

Als hij niet aan zijn arm naar beneden getrokken, dan kon hij zelfs doorlopen. Al met al. Het zeer ee veel ernstiger uit dan het daadwerkelijk is. Geel gewoon een goed kleur kaart.

Ik zie mensen hier reageren alsof Frankrijk een slechte team heeft ze worden gewoon wereldkampioen hoor vandaag speelden de Fransen met hun c elftal

7 juni 2022 om 01:18

Of ze "gewoon" wereldkampioen worden weet ik niet, maar ze zullen wel gewoon een van de topfavorieten zijn. Deze potjes zijn niet echt serieus te noemen als je spelers als Benzema en M'bappe niet tot je beschikking hebt. Ik zou me als Fransman niet te veel zorgen maken.

Clauss 29 jaar wel oproepen en geen Mukiele die zich heeft bewezen in de bundesliga en Champions leaugue die Deschamps is ook een coach van niks.. Mendy winnaar van de Champions league wordt niet eens opgeroepen

7 juni 2022 om 01:22

Frankrijk heeft zoveel kwaliteit, maar sinds dag één heb ik het gevoel dat ze een trainer hebben die de grootste vijand is van hun eigen team. Deschamps heeft wel resultaat geboekt, maar deze man heb ik nooit kunnen waarderen. Lijkt wel op Mourinho die ook vaak zoveel goede spelers onder zijn hoede had, maar doodsbang was om de fans te laten genieten. Ik ga er van uit dat de Fransen weer minimaal op het WK de halve finale halen, maar hoop wel eens wat voetbal van hun te zien. Helaas ben ik bang dat met Deschamps dat een natte droom is.

7 juni 2022 om 06:53

Mukelie wordt vrijwel altijd gewisseld in de competitie, maakte maar 9 x de wedstrijd vol. Hoezo heeft hij zich “bewezen”. Hij heeft meegedaan, maar er is toch nergens bewezen dat dit een wereldtopper is ofzo. Ze spelen beide rechtsback/half in een 532 en Clauss heeft een goed seizoen gehad en is betrokken geweest bij 16 goals. Moet je hem niet een kans geven omdat die wat ouder is en niet in de bundesliga en cl heeft gespeeld?

Zal wel de enige zijn, maar vond het meer pech dst het zo hard overkwam dan dat het een aanslag was. Hij gooit zijn echtervoet ervoor en zijn linkervoet gaat zonder opzet precies verkeerd. Maar ik hoor nu al 100x alleen maar aanslag aanslag. Nkunku kon prima de wedstrijd uitspelen en daar heeft de uitslag nul effect op gehad. Kijk ter vergeijking even naar de twee gegeven rode kaarten bij de andere wedstrijden en beoordeel daar op aanslag.

"Verschrikkelijke aanslag..."? Het is een onbeholpen actie, maar niet onbesuisd. In dit geval een overtrokken term, ook omdat Nkunku raar valt. Geel is terecht

7 juni 2022 om 07:52

Twee benen. Van achter. Super gevaarlijk. Nee dit hoort gewoon rood te zijn.

Wat leuk, de knipoogkroaat zit nog op voetbal.

Qua 'aanslag': dat viel allemaal wel mee.

En weer allemaal reacties over de ‘knipoog kroaat’. Hoe lang is dit al niet geleden? Dat je dat toen geloofde, ok, vers na de uitschakeling. Maar dat je dat nu nog steeds denkt…
On: had rood kunnen zijn, maar niet gestrekt, niet volle vaart en die Franse jongen overdrijft dan ook weer heerlijk in z’n val.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren