Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jack van Gelder heeft medelijden met één basisspeler Ajax tegen AEK Athene

Laatste update:

Jack van Gelder is niet onder de indruk van het optreden van Josip Sutalo. De centrumverdediger van Ajax laat het volgens de voormalig sportverslaggever enorm afweten in het Europa League-duel met AEK Athene en Van Gelder geeft op X zelfs aan ‘medelijden’ te hebben.

Ajax kreeg na een klein half uur een penalty toen Steven Bergwijn bij een fraaie versnelling werd gehaakt. Bergwijn ging zelf achter de bal staan en kreeg talloze groene lasers op zich gericht. De linksbuiten van Ajax liet zich niet van zijn stuk brengen en schoot de penalty onberispelijk in de hoek: 0-1.

In de tweede helft kwam AEK langszij dankzij Domagoj Vida, die kon binnenknikken uit een voorzet van Nordin Amrabat. Vida, de 'knipoog-Kroaat', werd volledig vrijgelaten door de tegenvallende Sutalo.

Van Gelder liet tijdens de wedstrijd weten teleurgesteld te zijn in het optreden van de centrale verdediger van Ajax. “Ik heb medelijden met Sutalo”, zo schrijft hij op X.

Halverwege het Europa League-duel lieten analytici Dick Advocaat en Kees Jansma in de studio van Veronica ook al weten niet onder de indruk te zijn van Sutalo, die naast Gastón Ávila in het hart van de defensie stond.

"Vrije ballen leveren die twee gewoon in”, zei Jansma. “Met dit soort passes moet je wat doen, maar ze leveren ze heel simpel in. Afstemming en kwaliteit zijn daarin het meest belangrijke dat mist. De voorhoede en het middenveld zijn prima, maar achterin zijn ze totaal niet op elkaar ingespeeld."

Trainer Maurice Steijn benadrukte voorafgaand aan het duel met de Grieken nog dat het vertrouwen in Sutalo groot is. “We hebben hem heel vaak gezien, ook in de nationale ploeg. Als je daar fier overeind blijft, ook tegen een ploeg als Spanje, heb je ontegenzeggelijk kwaliteiten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb medelijden met al mijn medefans. Dat wij na deze wanvertoning moeten kijken.

5 oktober 2023 om 22:31

Joh je speelt Europees en nog niet eens op het laagste niveau. Misschien wel even goed om niet de toonaangevende club te zijn in Nederland, het waren zeven vette jaren.

Scheelt natuurlijk ook wel dat bij Kroatië Gvardiol naast hem in het centrum staat.

5 oktober 2023 om 20:41

Hij is gewoon ontzettend onzeker op dit moment. En kan het niet omzetten.

5 oktober 2023 om 20:47

Ja dus omdat gvardiol niet naast hem staat moet ie maar continu lucht staan dekken? Zn directe tegenstander continu uit het oog verliezen? Ballen over 2 meter in de voeten vd tegenstander schuiven? Hou toch op sutalo kan er gewoon niks van. De kans dat je een kikker kust en dat ie in een prinses veranderd is groter dan dat sutalo ineens in een topverdediger veranderd

5 oktober 2023 om 21:04

als ik de dinamo zagreb fans mag geloven was sutalo heel erg goed.
maar bij kroatie stond ie ook geen basis he, maar omdat lovren gestopt is kon sutalo gaan spelen.

tot nu toe heeft hij nog niet de indruk gewekt dat hij de 20mil waard is.
staat er niet meteen... misschien komt dat nog, wie weet

5 oktober 2023 om 21:10

Tis is gewoon in alles een magallan 2.0 onze sutalo. Ik mis bassey al die kon niet voetballen maar wel verdedigen. Zelfs sanchez was zo slecht nog niet dan wat er nu in onze defensie figureerd

5 oktober 2023 om 21:08

Je redeneert verkeerd om Bruine Kevin. Iedereen die naast Sutalo komt te staan, speelt slecht.

6 oktober 2023 om 07:57

Denk niet dat het met zijn mede spelers te maken heeft maar meer met zijn speelstijl (voor zover je die kunt benoemen). Ik roep al sinds zijn komst dat hij niet verdedigend denkt, hij stapt altijd door maar dan ook altijd, gisteren kwamen weer een aantal mooie momenten door waar ik precies op doel. Zijn basistaak is het centrum bewaken! Maar hij dekt altijd door waar het niet kan en zet heel het centrum open. Doet hij dan nog iets goed met het instappen, zoals ballen veroveren ala maar hij wordt continu kinderlijk uitgespeeld of opzij gezet. Loopt hij het middenveld in en speelt hij hem naar de goede kleur oke, maar dat doet hij niet. Dat ligt echt niet aan zijn medespelers, dat ligt echt niet aan Hato, Avila of Taylor.

Die Sutalo kan er gewoon geen klote van! Het is bizar, maar je ziet precies wie uit de Ajax opleiding komt en wie niet. Het verschil spat er af.

5 oktober 2023 om 20:47

Ja die Taylor en Rensch laten iedereen wel zien hoe goed ze kunnen voetballen!

5 oktober 2023 om 20:56

Voor die taylor en rensch is geen 20 miljoen betaald plus die komen uit de eigen jeugd dus hebben altijd een streepje voor. Die sutalo kan er gewoon niks van daar lopen bij nec, vitrsse, fortuna, sparta, excelsior gewoon betere verdedigers rond wat een niveau haalt die gast (en dat niveau is geen niveau)

5 oktober 2023 om 21:04

Rensch gewoon redelijk naar behoren en Taylor speelde gewoon prima.

5 oktober 2023 om 21:58

Rensch speelde weer een 6,5. Maakt geen fouten maar betrekt zichzelf.ook minimaal in t spel.

5 oktober 2023 om 22:34

Het is makkelijk hakken op ze, maar kijk even wat voor spelers het zijn. Rensch is geen Geertruida en Taylor is geen vd Vaart of Sneijder. Het zijn waterdragers die hun stinkende best doen en een redelijke basistechniek hebben. Het probleem is dat men denkt dat het toptalenten zijn, want ajax. Nee, het zijn spelers die op een goede dag meevoetballen. Kritiek maakt ze ook niet beter

5 oktober 2023 om 21:12

Ze hebben denk ik zijn broer naar Amsterdam gestuurd. Kan niet anders. Maar ik heb ook het idee dat er geen organisatie of houvast is voor de verdediging. Iedere andere trainer zou dat inmiddels er wel ingeslepen hebben.

6 oktober 2023 om 08:01

Precies dat, los van het feit dat Sutalo er weinig van bakt op het moment is het meer een trainersprobleem. Hij zet de tactieken uit, hij zou de spelers in kwestie op zijn klote moeten geven als hij weer zijn taak/positite niet goed invult/uitvoert. De trainer moet de baas zijn, oh jij wilt geen linksback spelen? Blijf dan maar lekker thuis op de bank zitten.
Ik gaf Steijn nog de voordeel van de twijfel maar, sinds de switch van Hato naar linksback omdat er iemand niet op die positie wilt spelen is hij alle geloofwaardigheid kwijt en de groep helemaal kwijt (als hij dat al niet was).

Wat een aanfluiting qua wissels ook. Steijn is ook een zeer zwakke schakel bah bah

5 oktober 2023 om 21:02

Wat had hij dan moeten doen? Er is gewoon niet meer kwaliteit.

5 oktober 2023 om 21:14

Wat een gelul. Er is zat kwaliteit. Die gasten zijn geen koekenbakkers. Als Volendam, NEC en RKC vanuit een duidelijke organisatie kunnen spelen dan zou je denken dat Ajax dat ook zou moeten kunnen. Het begint bij de trainer. Trouwens, we veroordelen alle aankopen van Mislintat, maar is Steijn niet zijn eerste aankoop? Daarvan weet ik zeker dat die er geen klote van kan!

5 oktober 2023 om 21:17

NEC en Volendam spelen ook geen Europa League. Deze selectie komt gewoon tekort. Zie dat toch eens in. De onzekerheid achterin komt niet door gebrek aan organisatie maar door gebrek aan kwaliteit.

6 oktober 2023 om 08:05

Er is gewoon niet meer kwaliteit, dus dan ga je jezelf nog meer verzwakken? Ja sorry boys maar dit wordt een zwaar seizoen je speelt elke pot 90 minuten want de rest kan er geen k*& van.
Maar Steijn is ook een lulletje rozewater want die was toch zo een behoudende coach, nou het is niet aan zijn verdediging af te lezen.
De zwakste schakel is de trainer!

Ja duhhh, het zijn mensen! Kijk hoe ze binnen komen maar nog erger Steijn maakt er een puinhoop van. vecht een zielige battle tegen Mislin, om zijn eigen hachje te redden. Ten koste van alles en iedereen. Zie Sosa, tuurlijk gaat hun vertrouwen kelderen! Ipv dat hij er een team van maakt is het 1 los zand!

Het zijn nieuwe spelers, uit een totaal andere cultuur e.d. dan moet je dat goed aanpakken maar nee, Steijn is er enkel voor zichzelf die gluiperd!

6 oktober 2023 om 08:12

Ja de nieuwe trainer heeft een hoop damage control te doen bij binnenkomst.

Bizar om de laatste twee avonden te kunnen aanschouwen dat het verschil tussen Ajax en Feyenoord in nog geen 2,5 seizoen tijd volledig omgekeerd is.

Terwijl er 2,5 jaar geleden door vrijwel iedereen gedacht werd dat we met Ajax met het Bayern van Nederland te maken gingen krijgen. Wat is er ongelofelijk veel mis gegaan daar in Amsterdam de laatste jaren.

Bij deze Sutalo is dat overigens gewoon bizar. Die gozer stond er bij Dinamo en Kroatië gewoon heel goed op, dan kan je gewoon niet zo slecht zijn als we nu zien.

6 oktober 2023 om 08:08

Zo zie je maar weer wat voor effect 1 actie van iemand kan hebben op een club.
Het is allemaal gestart met mister dickpic.
Zijn actie heeft ons getrakteerd op Mislintat en alles wat daarna is gekomen, beginnende met Steijn en eindigende met zijn diamantsaugen.

Tahirovic, Akpom, Sutalo.. allemaal waardeloze spelers die zsm weer verkocht moeten worden. Wat een zootje hebben ze ervan gemaakt.

Alleen Forbs is van toegevoegde waarde, al vond ik amourichio ook erg sterk invallen.

Niemand is onder de indruk van Josip. Hij valt dan ook zwaar door de mand, gezien de verwachtingen die er waren. Maar even eerlijk, de captain van Ajax. Dat is helemaal een aanfluiting. Is veel te log, heeft totaal geen passeerbeweging en straalt ook niet uit iets te willen forceren. Steven Bergwijn, het uithangbord in alle facetten zoals Ajax er nu sportief voor staat.

6 oktober 2023 om 08:10

En iedereen begreep maar niet waarom hij niet slaagde bij Spurs want zodra hij bij Oranje was zag het er nog redelijk uit.
Nee we maken hem aanvoerder zodat we hem nooit hoeven te wisselen. Forbs komt de meeste dreiging vanaf laten we die dan maar wisselen.

Je kunt iedere wedstrijd zien dat het mondjesmaat wat beter wordt maar de verdediging is echt nog ver onder de maat.. sutalo en avila zijn echt niet goed.. onrustig, alles inleveren... echt niet op niveau.. komt bij dat de aanvallers, alhoewel ze hard werken, de kansen niet afmaken.. ajax moet snel gaan groeien met elkaar anders wordt het echt een roemloos seizoen met prut voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren