Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Ajacied' Muric moet weer toekijken door beroep Dinamo Zagreb

Laatste update:

Ajax hoopt binnen 24 uur duidelijkheid te krijgen over Robert Muric. De Amsterdammers hebben de aanvaller al voor vier seizoenen vastgelegd, maar Muric is nog niet vrijgegeven door de Kroatische bond, omdat Dinamo Zagreb weigert om het transfercertificaat te verstrekken. Volgens de Kroatische krant Jutarnji List doet de FIFA snel uitspraak en heeft het goed nieuws voor Ajax.

/

De transfer van de achttienjarige Muric is bestudeerd door de FIFA, die alle gegevens en contracten heeft bekeken. De wereldvoetbalbond zou tot de conclusie zijn gekomen dat het contract waar Dinamo aan vasthoudt ongeldig is en dat zou betekenen dat Muric, die al een tijdje in Amsterdam is, vanaf woensdag speelgerechtigd zou zijn voor Ajax.

Ajax heeft Muric transfervrij vastgelegd, nadat de aanvaller en zijn zaakwaarnemer hadden aangegeven dat het jeugdcontract van het talent was verlopen. Dinamo claimt echter dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat, die de tiener tot 2015 bindt. De Kroaten willen daarom een transfersom vangen, maar Ajax is niet bereid om die te betalen.

Update 24 juli 10.35 uur - Ajacied Muric moet weer toekijken door beroep Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb laat het er niet bij zitten inzake Robert Muric. De FIFA gaf de aanvaller vrij en dat was goed nieuws voor Ajax, dat hem heeft overgenomen van de Kroatische club. Dinamo Zagreb laat het er echter niet bij zitten en blijft erbij dat Muric een contract tot medio 2015 heeft. De club gaat in beroep, meldt De Telegraaf. Tot die tijd mag Muric niet trainen of spelen bij Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gedaan fifa is al vaker gebleken dat het niet pluis is daar zie meleg

Dit is goed nieuws voor Ajax en Muric. Dit soort zogenaamde "wurg-contracten" horen gewoon niet in het voetbal thuis.

23 juli 2014 om 08:03

Dit was geen wurgcontract.

23 juli 2014 om 08:12

Ik zeg ook "zogenaamd"

23 juli 2014 om 08:36

En dat is het dus niet, heeft er gewoon niks mee te maken

23 juli 2014 om 08:41

wie heeft het dan zo genaamd?

23 juli 2014 om 09:22

Zogenaamd is alsof iemand zegt dat iets zo is....

24 juli 2014 om 00:25

Wie heeft het zo genoemd? Waarom zet je het ook nog tussen aanhalingstekens? Een eenjarig contract dat wel/niet rechtsgeldig is omdat de juiste handtekeningen er wel/niet op staan is geen wurgcontract, geen zogenaamd wurgcontract en ook geen zogenaamd "wurgcontract".

23 juli 2014 om 11:02

Lees de titel en het artikel nog eens.
De inhoud van het artikel is de verwachting van een krant.
Pas als de FiFa uitspraak heeft gedaan dat Muric verlost is van Dimamo kunnen we zeggen dat de titel klopt.

Dit moet dan ook een hele bijzondere speler zijn die verschrikkelijk goed moet zijn als ik de commotie erom heen als graadmeter gebruik? Ben dan ook benieuwd wat de verrichtingen zijn van deze speler en Ajax aankomend seizoen.

23 juli 2014 om 08:15

Die soap erom heen heeft niks te maken met hoe goed hij is. Het is idd een talent. We zullen zien of hij er wat van kan

23 juli 2014 om 08:46

Ajax heeft bij Meleg al laten zien wanneer ze afspraken met een speler hebben gemaakt dat ze de speler in kwestie dan ook niet laten vallen wanneer het even tegen zit. Ik begrijp overigens ook dat hier natuurlijk een (groot) deel eigen belang bij zit, maar veel clubs zouden al afgehaakt zijn bij zoveel obstakels.
Gelukkig voor Muric en Ajax heeft deze soap niet zo veel tijd in beslag genomen als bij Meleg. Dat zou de ontwikkeling van hem absoluut belemmeren. Nu kan hij dit jaar vrijwel vanaf het begin mee doen en is de kans groot dat hij op korte termijn bij het eerste elftal aanhaakt. Erg benieuwd hoe goed hij echt is of kan worden.

23 juli 2014 om 10:35

@ Polop

Het kweekt ook gleijk een bepaalde vertrouwensband naar mijn idee tussen club en speler. Als je ziet dat iemand zoveel moeite doet om je binnen te halen en ook kosten daarvoor maakt moet dat toch vertrouwen geven aan een speler. Wat op den duur misschien kan eindigen dat de speler ook loyaler is naar de club toe. Dat is in ieder geval iets wat ik persoonlijk wel zou hebben.

24 juli 2014 om 11:52

Je club is niet bereidt een transfersom voor je te betalen en jij zegt dat het vertrouwen geeft voor een speler dat je club kosten voor je maakt. Dat rijm ik niet

24 juli 2014 om 12:04

Dat zegt meer over jou pessimistisch figuur. De club is niet bereid om miljoenen neer te tellen omdat dit niet hoeft.... Jij gaat toch ook geen tonnen betalen terwijl je eigenlijk maar een tientje hoeft te betalen... Altijd jij weer met dezelfde opmerkingen.
Grow up.

Kijk eens aan, goed nieuws op de woensdagmorgen!

Zover ik heb kunnen zien is het een goede speler maar moet ik hem eerst nog in het echt zien om een goed oordeel te kunnen vellen. Hij doet me een beetje denken aan Robben, goede techniek is snel(vooral met de bal) kan een mannetje passeren en heeft een aardig schot.

Mooier is natuurlijk dat we hiermee Zagreb een hak zetten, goed gezien van Ajax en wellicht lopen er daar nog meer spelers met een ''nep'' contract rond, zou het dan totaal niet erg vinden als we er nog een paar stricken op deze manier!

Fijn voor Muric dat hij nu vrij is van die maffia daar.
Maar bij Meleg heb je kunnen zien dat het nog een lange weg is naar Ajax 1

23 juli 2014 om 09:51

vraag me echt af hoe je dat weet?
volg je hem al jaren op de voet?
bedoel hij heeft een jaar lang niet gespeeld en die aantal you tube clips geven altijd een vertekend beeld aan.
ik denk dat het verstandig is om hem de meleg route te laten bewandelen. eerst jaar jong ajax en daarna eventueel verhuren voor 1 jaar aan een eredivisie club.

23 juli 2014 om 10:51

@Remco54

Hoe kun je nu zeggen over Meleg, er spelen zoveel dingen mee.

Hij moet wennen in Nederland en hij heeft gewoon hele sterke concurrenten voor zich, dat Ajax hem nu verhuurd is voor beide partijen goed.

Hij moet het nu wel laten zien dat ben ik dan wel weer met je eens.

Toch wel apart dat een contract blijkbaar niet duidelijk blijkt te zijn. Hoe moeilijk kan het zijn om een fatsoenlijk contract op te stellen? Je zou dus denken dat ze (zagreb) met opzet een vaag contract hebben met Muric.

Ik weet niet de precieze oorzaak, maar door het 'gezeur' wat we nu rond Muric hebben zullen ook clubs afhaken bij andere spelers van het betreffende land.

Het is dan ook te hopen dat de spelers in bescherming worden genomen en dit soort zaken niet zouden kunnen worden gedaan.

23 juli 2014 om 10:38

@ Jackbrown

Een fatsoenlijk contract opstellen is niet moeilijk, en dat is hier dan ook totaal niet aan de orde. Zagreb claimde een getekend contract te hebben. Die getekend was door zowel Muric als zijn moeder. Terwijl Muric en zijn moeder claimde dat contract nooit getekend te hebben. Hoogstwaarschijnlijk is het geval geweest dat een "malafide zaakwaarnemer" een handtekening vervalst heeft of iets dergelijks.

Daarnaast heeft elk land zijn eigen regels inclusief de bonden, maar ook de Uefa heeft regels waar iedereen zich aan moet houden. Al met al was het een gecompliceerd zaakje. Maar zoals vaker blijkt dat Ajax hun zaken perfect op orde hebben.

23 juli 2014 om 12:31

+1 bedankt voor de uitleg.

Wie gaat nu linksbuiten eigg

23 juli 2014 om 10:00

Denk Kishna in eerste instantie. Fischer ligt er uit tot december, en met Muric is het afwachten en hopen dat hij zo snel mogelijk aan kan sluiten.

23 juli 2014 om 10:54

Muric heeft best lang niet gespeeld en op niveau getraind dus je kan moeilijk van hem verwachten dat hij direct basisspeler is.

De Boer gaat toch met Kishna op links en Schone (El Ghazi) op rechts beginnen.

Hèhè eindelijk is de kogel door de kerk. Ben benieuwd wat dit talent laat zien bij Ajax

Ajax heeft zoveel achtergrond informatie onderzocht en gekregen dat ik geen moment dacht dat het mis zou lopen. Welkom Muric en laat zien waarom Ajax je gehaald heeft.

Een automatische verlengingsclausule?
Dat hoor je ook niet elke dag -.-
Dus een contract waar ze hem op de lijst hebben tot 2014 en dan automatisch tot 2015.. Dat zou gewoon een contract tot 2015 moeten zijn hahaha .

23 juli 2014 om 14:55

Wellicht dat je niet helemaal snapt. Muric had een contract tot 2014 met een optie voor verlenging van 1 jaar. Dat houdt dus in dat Muric sowieso tot 2014 vastgelegd was. Die verlenging gaat vervolgens in als Muric en/of de club geen mededeling doet voor een vertrekwens.

Echter ontbrak er handtekeningen van zijn ouders waardoor die optie voor verlenging niet geldig was. Muric was immers destijds minderjarig bij het tekenen van het contract.

23 juli 2014 om 15:40

"automatisch"
Snap heel goed wat een optie tot verlengen is. Maar daar gaat het hier niet over.

Ze zeggen automatisch... Ik kan mij dat niet voorstellen. een meerder jarig contract dat automatisch nog een jaar verlengt wordt? Leg mij dat maar uit als je weet hoe dat werkt... Bij mij zouden er dan nog steeds overeenkomsten moeten worden gevonden hahah.

23 juli 2014 om 16:41

o nee? zeg he tel abbo of sportschool abbo maar eens te laat op, dan word die ook "automatisch" verlengd net een jaar.

23 juli 2014 om 17:14

Dat zeg ik toch? Bij geen reactie gaat die verlenging dus in.

Het is net zoals destijds bij die contracten van die telefoonmaatschappijen Als je niet reageert bij het beëindigen van het contract, zit je weer voor een jaar aan vast. Dat was dus ook met het contract van Muric. Muric had blijkbaar niet opgezegd, dus ging zijn optie automatisch in.

Echter was achteraf die optie niet rechtsgeldig.

Mooi, de selectie is rond. Alle posities dubbel en dwars bezet met een mooie doorstroming van jeugd. Alleen maak ik me zorgen over de routine.

Cil/Vermeer
Rhijn/Tete
Velt/Hoorn
Moi/Vier/Den
Boil/Dijks
Klaas/Anders
Blind/Schone
Serero/Duart
Muric/El Gha
Milik/Zivk
Kishna/Fishe
23 juli 2014 om 13:41

Eens, zou eigenlijk helemaal af zijn als we van der Vaart nog als extra middenvelder/spits konden oppikken. Duarte of Schone kunnen dan evt. nog op de VM uit de voeten en dan hebben we de gewenste routine ook!

23 juli 2014 om 15:09

@ Daminem

De selectie is grotendeels rond maar is nog niet compleet . Ajax is nog steeds op zoek naar een ervaren speler met veel Europese ervaring, want een vervanger voor Poulsen is er nog niet. Al zal dat denk ik nog wel wat tijd in beslag nemen omdat het makkelijker gezegd dan gedaan is om zo'n soort of betere internationaal ervaren speler te vinden die:

- Betaalbaar is.

- Die het geen probleem vind om niet altijd in de basis te starten.

- Die het geen probleem vind om een mentors rol te vervullen voor de jonkies.

- Die het fysieke spel ook niet schuwt wanneer dat gevraagd word.

On topic:

Mooi dat de Fifa hetzelfde oordeel erop nahoud zoals de Knvb en de Uefa. Voor mij was het al voldoende toen de Knvb en Uefa oordeelde dat Ajax en Muric in hun recht stonden maar het is altijd prettig als de Fifa hetzelfde er over denkt zodat er eigenlijk geen misverstand over kan bestaan (zover dat nog niet duidelijk was).

Top! Geweldige zaak dit en een toptalent gratis binnenhalen en dan ook nog meteen Dinamo Zagreb een hak zetten, dikke knipoog naar Zagreb en de kroatische bond Ik hoop dat we ze snel weer tegenkomen met een spandoek met daarop een emotion met dikke knipoog

23 juli 2014 om 17:26

@afcanats: Goed idee dat spandoek :-). Schandalige wedstrijd was dat daar tegen Lyon.

Beetje jammer dat deze voetbalclub zo door gaat, maar dan staan ze waarschijnlijk wel in hun recht, als deze speler werkelijk zo goed is moet ajax gewoon een vergoeding op tafel leggen ipv de eigen naam te schaden.

24 juli 2014 om 10:44

''dan staan ze waarschijnlijk wel in hun recht''

De Fifa heeft al gezegd dat dit niet zo is....

24 juli 2014 om 10:48

Ik denk niet direct dat ze in hun recht staan, maar dat ze boel gewoon willen traineren. Hun goed recht, hoor, maar wel irritant voor Ajax en speler.

24 juli 2014 om 10:50

Ajax heeft die miljoenen een aantal jaren geleden al 'verloren' in de CL door deze idiote club.

24 juli 2014 om 11:12

dat we dankzij hun een eruit vlogen doet hier niks aan hoor dat had toen moeten aangepakt worden we kunnen niet het verleden leven want als we gewoon had gewonnen van Lyon in plaats als een gelijk spel terwijl we beter waren toen de tijd waren ze ook door geweest.

Vind het zo idioot dat sommige Ajacieden dit steeds maar aanhalen ja we hebben jaren pech in de CL maar met op vuurpijl lyon - zagreb maar we hadden elk jaar ook dat jaar hadden we al veel meer punten moeten hebben voor de laaste wedstrijd

24 juli 2014 om 10:57

@ stampert

Beetje rare redenatie, dus als een partij beroep aantekent zal het wel gelijk hebben? Is complete onzin, dat iemand een lange adem heeft of overtuigd is van zijn eigen gelijk wil toch niet zeggen dat hij ook objectief gezien gelijk heeft?

Bovendien hoe schaadt ajax haar eigen naam dan? Door een speler binnen te willen halen en netjes oordeel van de fifa af te wachten omdat er contractuele issues zijn?

24 juli 2014 om 11:00

Nee natuurlijk staan ze niet in hun recht, maar ze zijn beledigd en gaan nu gewoon op alle mogelijk manieren dwarszitten!!! Zoiets noem ik gewoon sneu, maar dat kan je verwachten van een club uit die omgeving helaas.

24 juli 2014 om 12:20

Ajax legt ook een vergoeding op tafel.... Dat is namelijk het enige wat Ajax moet betalen.
lees je nou eens in.
Maar gezien je groene balkje zeg je wel vaker zulke onnozele dingen.
Ajax schaadt haar naam niet, Ajax staat juist bekend als club die achter de speler staat en hem helpt om onder een niet geldig contract uit te kome.

En die kroatische ratten zetten hun maffiaspel nog even door.
Doe toch eens iets Fifa/uefa!!!

Ik had hem liever bij Lyon opgehaald, maar ook van Dynamo Zagreb is wel een beetje karma.

PSV was inzake Labyad toch een stuk coulanter, terwijl die volgens mij wel gelijk hadden.

24 juli 2014 om 10:50

Daarom was PSV ook coulanter.
Een rechtszaak hadden ze zeker verloren, dus zo konden ze nog 'n paar miljoen pakken.

24 juli 2014 om 17:12

Zelfde verhaal, ze hadden met hem een contract maar de juiste handtekeningen ontbraken. Dan heb je als club geen poot om op te staan. Als je dan toch een club coulance toe wil rekenen moet je bij Sporting zijn.

Voorlopig zou je hem toch niet hebben kunnen inzetten, flinke trainingsachterstand en moet zich ook nog aanpassen. Maar dit gedoe begint toch wel erg vervelend te worden.

Ik begrijp dit niet, is er iemand met enige wet-kennis.

Als er een contract getekend is, welke niet rechtsgeldig wordt verklaard. Waar kan je dan tegen in beroep gaan? De hele zaak ging er toch al om of het wel of niet zo was. De feiten veranderen hierin toch niet als je in beroep gaat lijkt me...

24 juli 2014 om 11:02

de feiten veranderen ook niet maar Dynamo Zagreb vinden dat zij gelijk hebben aangezien hun ook een contract hebben van Muric waar hij dus door de gelichte optie van Zagreb dus nog een jaar vast licht hun vinden dus dat ze een geldig contract hebben daarom gaan ze in beroep

24 juli 2014 om 11:16

Oke. Ik ben er hier niets wijzer van geworden.

Ik begrijp nog wel dat Dinamo vind dat ze gelijk hebben, anders was deze zaak er nooit geweest. Maar de Fifa heeft beoordeeld dat het contract niet geldig is dus de optie tot verlengen van een jaar niet geldig is. Daarom is hij vrijgegeven.

Wat heeft een beroep dan voor zin. Handtekening gezet door minderjarig, dus verlenging na zijn 18de is niet rechtsgeldig. Die regel veranderd in beroep niet, dus dan is het toch een uitgemaakte zaak.

Beroep is gewoon om te sarren en vervelend te doen. Ongeacht of ze vinden dat ze gelijk hebben, ze hebben gewoon niet naar de wet gehandeld door een minderjarig een meerjarig contract te laten tekenen.

24 juli 2014 om 17:14

Dit beroep heeft ook niets te maken met 'denken dat je gelijk hebt'. Zagreb vindt gewoon dat Ajax ze naait in deze en doet nu alles om dwars te liggen. Niet verrassend en ook volledig kansloos. Hopelijk wordt de beroepszaak snel afgehandeld.

25 juli 2014 om 08:10

Oke. Dus mijn idee erover was correct, dit is gewoon vervelen wat ze doen.
Hopen voor die jongen dat het gezeur snel voorbij is, maar volgens mij houden ze hem prima bezig in Amsterdam en staat die topfit op het trainingsveld wanneer hij eindelijk mag.

Wat een stelletje bandieten daar!!! Natuurlijk lekker dwarszitten terwijl die jongen gewoon lekker wil voetballen!!! Pure nakzakkerij!

24 juli 2014 om 11:05

hoezo dat nou weer dan Zagreb heeft een contract waar hij tot 2015 vast ligt als dit niet geldig horen ze dat wel zoals nu maar als je er niet mee eens bent ga je in beroep dat doet iedereen. De feiten zijn er wel zo dat Fifa Ajax gelijk stelt maar ook dat Zagreb de optie van 1 jaar heeft geligt het moet nu duidelijk worden wie in zijn gelijk staat

24 juli 2014 om 11:10

het is al duidelijk wie gelijk heeft... hier tegen in beroep gaan is compleet zinloos, want de fifa gaat niet opeens van mening veranderen. Die club wil alles doen om Ajax dwars te zitten en het word nou tijd dat die maffiaclub uit Zagreb keihard wordt gestraft...

24 juli 2014 om 11:15

Ik vind dat te makkelijk zeggen dat mijn club in gelijk staat. Terwijl wij er niet bij zijn de meeste ajacieden balen nog steeds van die ene wedstrijd zoals al net teggen een andere ajacied zij we moeten niet steeds dingen in het verleden aanhallen want zo blijf je door gaan.

Laten we gewoon afwachten en hopelijk kunnen straks lekker genieten van Muric

24 juli 2014 om 11:16

Het zal natuurlijk niet voor het eerst zijn dat een beslissing in hoger beroep om wordt gedraaid.

Blijkbaar is Zagreb overtuigd van hun gelijk. Wellicht dat de Fifa niet van mening veranderd, maar dan zal Zagreb waarschijnlijk wel naar het CAS gaan.

Ze gaan neem ik aan niet voor de lol in beroep.

24 juli 2014 om 11:19

@ Sammerens

Dat hoger beroep zullen ze denk ik ook verliezen, als de Knvb, de Uefa en de Fifa allemaal tot dezelfde conclusie komen lijkt het mij stug dat Zagreb het dan bij het rechte eind heeft. Dit is volgens mij niets meer dan "spelertje pesten" van dat corrupte zooitje in Zagreb.

24 juli 2014 om 11:27

Lil J,

Tijdens het tekenen van het contract was Muric minderjarig en dan hadden zijn ouders ook moeten tekenen. Echter blijkt dus dat juist die handtekeningen ontbreken en dan is het contract gewoon niet rechtsgeldig. Die stelletje bandieten daar in Zagreb weten dat, maar kunnen niet tegen dat ze ongelijk hebben gekregen. Dat hoger beroep is gewoon bedoelt om Muric en Ajax dwars te zitten.

24 juli 2014 om 11:38

Het is toch al lang duidelijk dat wanneer juristen van drie verschillende organisaties er naar hebben gekeken en tot de conclusie komen dat Muric transfervrij is er nu gewoon een pestspel gespeeld word door Zagreb? Kom op zeg hallo.

24 juli 2014 om 17:16

Voor de lol misschien niet, maar uit rancune. Ajax komt één van hun slaven de kettingen afknippen, dat vinden ze natuurlijk niet leuk.

24 juli 2014 om 20:21

@sammerens: En gelijk hebben ze.
als een speler en een club zich zo misdragen dan speelt hij maar een tijdje niet.
Hopelijk geeft het CAS Zagreb gelijk zodat clubs als ajax niet straffeloos ploegen kunnen leeg roven.

De meeste Ajacieden moeten wat meer naar denken met het reageren ja ik denk ook dat we gelijk hebben maar wij hebben hier geen inkijk op Zagreb kan ook gelijk het blijft altijd een optie het makkelijk om Zagbreb meteen aan te vallen omdat we door hun er uit vlogen in de CL dat is gebeurd en nu moeten we niet vergeten dat Zagreb wel een contract heeft liggen met zijn krabbel tot 2015

24 juli 2014 om 11:36

En de krabbel van Muric is niks waard zonder die van zijn ouders Die blijkbaar ontbreken.

24 juli 2014 om 20:24

@buly: Dat is inderdaad de bandietenstreek die muric en co hebben uitgehaald.
Zelf een contract tekenen en als er een andere club komt gaan lopen janken dat je nog minderjarig was.
Triest dat clubs als ajax hier maar al te graag aan mee werken en spelers zelfs vragen om dwars te liggen bij hun club. Dat hebben ze bijvoorbeeld bij duarte ook gedaan.

24 juli 2014 om 11:46

Wat heeft die wedstrijd er mee te maken dan? Jij begint er telkens over, dus ga niet zeggen dat de meeste Ajacieden meer moeten denken voordat ze reageren. Raar figuur joh.

24 juli 2014 om 13:37

Die wedstrijd heeft te maken met de mentaliteit van de club. Die wedstrijd tekent de corrupte bende daar. Dergelijke clubs moet je weren uit Europa. Uitschot.

24 juli 2014 om 20:26

@segfreda:lees de reacties van de ajacieden hierboven en je zal moeten toegeven dat lil j gelijk heeft. Ik lees heel veel gejank over die wedstrijden zoals ajacieden altijd goed zijn om anderen de schuld te geven van hun eigen falen.

26 juli 2014 om 12:24

Misschien even goed kijken waarop ik eigenlijk reageer... LIl J is van mening dat wij raar reageren op de zaak Muric omdat we toen genaaid zijn. Ik ben van mening dat dat niet zo is. Wij reageren zo omdat het een vieze club is en die wedstrijd toen was een vieze wedstrijd opzich.

24 juli 2014 om 11:58

@lil j: wij zullen als simpele doorsnee supporter zonde inkijk inderdaad weinig verstand van zaken hebben. Maar als juristen van Ajax, de juridische afdeling van de Knvb plus de Fifa allen zeggen dat de optie in het contract ongeldig is wie is Zagreb dan om daar tegenin te gaan ? Zagreb kan dan wel een contract hebben met zijn krabbel tot 2015, die jongen had die optie niet mogen tekenen en zonder handtekening van de ouders is die optie niks waard. Ik ga er gemakshalve vanuit dat de afdelingen van Ajax, Knvb en de Fifa meer verstand van zaken hebben van de Europese regelgeving dan Zagreb, die blijkbaar eigen regels hebben.

24 juli 2014 om 17:19

Ik trek mijn conclusies niet uit rancune, maar het feit dat 3 onafhankelijke organisaties Ajax inmiddels in het gelijk hebben gesteld. Ook het verleden van Zagreb en andere clubs uit de regio maakt dat ze de schijn tegen hebben. Prima dat je de advocaat van de duivel speelt, soms ook gewoon nodig in een discussie, maar ik maak me in deze zaak absoluut geen zorgen.

Waarom betaald Ajax niet gewoon een miljoen. Dan ben je val al het gezeik af en als hij echt zo goed is, haal je dat er makkelijk uit.

24 juli 2014 om 11:43

En als Ajax weer gelijk krijgt betalen zij een miljoen omdat Muric niet kon trainen of spelen bij Ajax? Blijft een vaag verhaal, dat het contract niet ondertekend is, dan wel ondertekend zonder dat zijn ouders getekend hebben. Tenzij hij onder 'dwang' getekend heeft natuurlijk

24 juli 2014 om 17:20

Dat zou de makkelijkste oplossing zijn, dat was het bij Meleg ook. Maar je hebt als club ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als je toegeeft beloon je deze clubs voor de malafide praktijken die ze bezigen, dat moet je dus absoluut niet willen.

24 juli 2014 om 20:27

@böke: omdat het krepsers zijn.

Hopelijk wijst de Fifa dit beroep snel af, het lijkt mij dat Zagreb geen poot heeft om op te staan. De juristen van Ajax, de Knvb en de Fifa komen allemaal tot hetzelfde oordeel en dat is dat de clausule onrechtmatig is. Het lijkt mij dan heel erg vreemd mocht het Cas Zagreb in het gelijk stellen. Dan kunnen de juridische afdelingen van Ajax, de Knvb en de Fifa meteen opgeheven worden.

Willen ze het zo spelen? Dan toch gewoon vrijgeven en die "voetbalclub" een hoge boete opleggen. Hier moet je van af in de voetbalwereld

Wat een regels ook zeg,

Ajax en Muric winnen de zaak in eerste instantie,
Waarom dan niet gewoon die jongen lekker laten spelen en in ieder geval laten trainen totdat het beroep heeft plaatsgevonden?
Zo kan je door blijven gaan, beroep na beroep..

24 juli 2014 om 13:16

Nee hoor, je kan niet oneindig vaak in beroep gaan. Eigenlijk maar 1x, en daarna nog in 'cassatie', waarna het hoogste rechtsorgaan die erover gaat een definitieve uitspraak doet.

De hele zaak kan langs max 3 verschillende rechters gaan.

24 juli 2014 om 16:49

Ook bij de Fifa?
Ik heb zelf nooit gehoord dat er iemand bij de Fifa in "cassatie" is gegaan.
De Fifa werkt naar mijn idee anders dan het Nederlands recht.

Ik bedoel eigenlijk meer dat je overal tegen in beroep in kan gaan en dat het besluit dan (tijdelijk) wordt terugdraait.. Prima als je in beroep gaat, maar houd dan tijdens het beroep de eerste uitspraak vast indien dit mogelijk is.

Hetgeen wil zeggen: Muric kan gewoon trainen en spelen bij Ajax. Mocht Ajax de zaak alsnog verliezen in beroep niet meer en zal er eerst betaald moeten worden of die jongen moet terug.. Dat is mijn mening, lijkt me eerlijker.

24 juli 2014 om 17:22

Ik kan mij niet voorstellen dat je vaker dan één keer in beroep kan, hoe vaak wil he apart beoordelen dat er een een handtekening mist? Cassatie lijkt me daarom sowieso de enige optie in deze, al lijkt me dat nog steeds vrij kansloos, de regels zijn behoorlijk duidelijk.

24 juli 2014 om 20:29

@tim: dus jij wil de wetgeving aanpassen omdat dat ajax beter uitkomt?
iedereen mag in hoger beroep gaan dus Zagreb ook en ik hoop dat ze dor procederen tot de CAS als die corrpupte uefa hun dwars blijft zitten.
muric heeft met zijn volle verstand getekend en moet nu niet gaan janken dat hij minderjarig was. Dat wist hij ook al toen hij tekende.

Wat een gedoe allemaal zeg. De Uefa moet echt eens wat gaan doen aan die clubs met hun duistere zaakwaarnemers en wurgcontracten. Dit soort praktijken vinden veel te vaak plaats in het Oostblok en de Balkan.

24 juli 2014 om 13:55

Hoe kan je dit nou zeggen als je er niks vanaf weet? Dinamo is in handen van Mamic, hij is corrupt. Maar om groepen landen over een kamp te scheren is wel erg makkelijk he. Ga miet zo praten als je er niks vanaf weet.

24 juli 2014 om 15:03

Ik hoor gewoon heel vaak over dit soort praktijken in die twee streken. Veel weet ik er niet van, maar het is gewoon niet goed dat dit überhaupt gebeurt, maakt niet uit wie of waar.

Ongelooflijk dit. Die club loopt je een paar jaar geleden te naaien in de CL door een wedstrijd te verkopen aan Lyon en nu gaan ze, terwijl de Fifa al besloten heeft, nog een beetje dwars zitten. Ze mogen blij zijn dat ze niet zwaar geschorst zijn na Lyon debacle.

Zulke clubs moeten op de zwarte lijst. Weren uit Europa die rotzooi.

Ach het beroep wat ze hebben aangetekend zal een paar weken op zich laten wachten, uiteindelijk zullen ze bakzeil halen.

Hoop dat Ajax over enige tijd tegen Zagreb mag spelen, hoop dat Muric dan een fantastische hattrick maakt.

Om ze even op die manier terug te betalen, voor alle leed wat ze hem hebben aangedaan.

Hopen dat het gezeik snel over is. Die jongen moet tijd krijgen om te wennen aan Ajax en dat gaat niet lukken op deze manier. Als het nog langer zo doorgaat zullen we hem pas volgend jaar in het eerste van Ajax spelen. Aan de andere kant, Meleg dachten we ook van dat hij er gelijk zou staan. Dat is ook tegengevallen. Dus de verwachtingen moeten ook niet te hoog worden gelegd voor deze jongen. En we hebben komend seizoen met Schone en El Ghazi twee rechtsbuitens.

Mooi dat Zagreb zich niet neer legt bij dat corrupte zootje van de Uefa.
Laat ajax maar een keer een normaal bedrag betalen voor een speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren