Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United-verdediger maakt overstap en gaat wél Champions League in

Laatste update:

Eric Bailly maakt definitief de overstap van Manchester United naar Olympique Marseille. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist meldt dat de Ivoriaan voor een jaar verhuurd wordt met een optie tot koop, die automatisch in werking treedt wanneer l'OM zich kwalificeert voor de Champions League. Bailly neemt dinsdag op trainingscomplex Carrington afscheid van zijn ploeggenoten.

Nadien vliegt de centrale verdediger naar Zuid-Frankrijk om zijn transfer te voltooien. Bij Man United is Bailly op een zijspoor beland. Trainer Erik ten Hag lijkt na de 2-1 overwinning op Liverpool van maandagavond voorlopig niet aan zijn verdediging te gaan sleutelen. De defensie, bestaande uit Diogo Dalot, Raphaël Varane, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia, speelde een uitstekende partij tegen de aartsrivaal. Dat ging onder meer ten koste van aanvoerder Harry Maguire, waardoor Bailly ook geen eerste reserve meer lijkt te zijn.

De 28-jarige verdediger heeft op Old Trafford nog een contract tot medio 2024, met een optie op een extra jaar. Dat lijkt hij nu dus niet uit te zitten. Bailly kwam in 2015 bij Villarreal terecht, waar hij een sterk seizoen speelde en een transfer naar Manchester verdiende. The Red Devils maakten zo'n 38 miljoen euro over naar Oost-Spanje. De 46-voudig international speelde tot nu toe 113 wedstrijden voor Man United, waarin hij één keer scoorde en twee assists leverde.

Bij Olympique Marseille komt Bailly terecht in de Champions League, daar de club van trainer Igor Tudor vorig seizoen achter Paris Saint-Germain op de tweede plaats in de Ligue 1 eindigde. De Kroatische oefenmeester speelt doorgaans in een 3-4-2-1 formatie met Leonardo Balerdi, Chancel Mbemba en Samuel Gigot als centrale verdedigers. Laatstgenoemde pakte in de laatste wedstrijd tegen Nantes (2-1 overwinning) twee gele kaarten, waardoor Bailly mogelijk zijn debuut kan maken in de uitwedstrijd bij OGC Nice aanstaande zondag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

28 jaar pas eigenlijk een uitstekende versterking voor Marseille. Zou ook voor een FC Barcelona (goedkopere optie dan Kounde) of Sevilla (vervanger Kounde) een goede optie geweest zijn

23 augustus 2022 om 13:33

Waarom zou je dat doen als Barça zijnde als je ook gewoon je ziel kunt verkopen en een iets betere speler kunt halen?

ik hoopte dat het maguire zou zijn... helaas haha

Benieuwd of Marseille een beetje kan blijven meedoen om de cl plekken

23 augustus 2022 om 11:23

The Fridge is veel te slecht voor de bank van Marseille, laat hem maar naar Volendam komen.

23 augustus 2022 om 13:32

Hij kan niet goed genoeg voetballen voor Volendam.

Ik weet nou niet wat ik hier van vind. Altijd geblesseerd en als hij er stond was het een gok of hij de sterren van de hemel zou spelen of als een gek zou verdedigen, maar het is ook weer niet zo dat United nou zo veel verdedigers in de breedte heeft. Varane zou vast nog wel geblesseerd raken en dan ben moet je dus terugvallen op Maguire, Lindelof of Tuanzebe..

23 augustus 2022 om 11:26

Dit is het beste voor iedereen. Wanneer een speler zo vaak geblesseerd is heeft het echt weinig zin om te blijven hopen dat die ooit 10 matchen na elkaar kan spelen. Na elke blessure terug in vorm komen etc.
Alleen bij Robben was dat waard wellicht.

23 augustus 2022 om 13:00

Op dit moment heeft Manchester United acht centrale verdedigers. Bailly kan dus makkelijk gemist worden.

23 augustus 2022 om 16:17

Kun je ze eens opnoemen voor mij? Op een ander forum kwam ik niet verder dan 5.

23 augustus 2022 om 17:42

Natuurlijk, hier is het lijstje:

1) Raphaël Varane
2) Harry Maguire
3) Lisandro Martínez
4) Victor Lindelöf
5) Axel Tuanzebe
6) Eric Bailly
7) Phil Jones
8)teden Mengi

Ik had verwacht dat hij er wel weer zou komen. Varane en Bailly leek mij een geweldig centraal duo. Helaas hebben blessures roet in het eten gegooid voor hem. Hier gaat Marseille nog wel veel plezier aan beleven, daar ben ik van overtuigd. Prachtige transfer voor zowel Marseille als voor Bailly!

23 augustus 2022 om 11:46

Maar waarom zou hij bij Marseille blessurevrij blijven dan? Ik moet het nog maar zien.

23 augustus 2022 om 11:48

Dat blijft inderdaad een gevaar bij hem. Dat zal vast niet omgevingsafhankelijk zijn. Dus nee, dat is duimen. Meer kan je niet doen.

23 augustus 2022 om 11:58

Precies, maar ik snap wel dat Marseille de gok neemt. Als hij blessurevrij blijft, hebben ze voor hun doen een topverdediger.

Zonder al zijn vele blessures was dit je beste verdediger. Toen hij destijds naar Engeland overstapte had ik altijd gedacht dat United goud in handen had. Heel jammer dat het zo gelopen is. Maar prima stap om naar Frankrijk te gaan!

Stomme transfer van United. Hij heeft kwaliteit en is veel beter dan Maguire. Ze kunnne hem dit seizoen gebruiken en moeten hem een kans geven. Zonde...

23 augustus 2022 om 12:12

Helemaal geen stomme transfer. Bailly is extreem blessuregevoelig en heeft gemiddeld 18 wedstrijden gespeeld in 6 jaar door zijn waardeloze fitheid. Je kan niet op hem bouwen.

23 augustus 2022 om 12:59

Als een speler in de laatste drie seizoenen minder dan 900 minuten PL voetbal speelt, dan is de vraag of je hem wel wilt houden snel beantwoord. Nee dus.

23 augustus 2022 om 13:00

Ik snap het argument. Maar dan zit je straks weer met Maguire opgescheept wanneer iemand geblesseerd raakt.

Ik had veel meer verwacht van hem en ik denk nog steeds dat hij wel een goede verdediger kan zijn. Misschien dat hij bij Marseille wel uit de verf komt.

United had hem er toch heel goed bij kunnen houden. Denk zelfs dat hij en Varana het beste centrale duo zouden zijn. Mooie aanwinst voor Marseille.

Ik snap niet dat United hem niet gewoon erbij houdt tenzij er weer een centrale verdediger erbij komt. Je speelt zoveel wedstrijden dat Martinez en Varane niet alles kunnen spelen, dan zou het fijn zijn om hem alsnog achter de hand te hebben.

Dit is een gevalletje Henderson die zomaar op huurbasis mag vertrekken terwijl er nu geen fatsoenlijke 2e keeper is. Clubs lijken steeds moeite te hebben om een goede bank te kunnen houden, al moet ik zeggen dat Bailly los van zijn blessures zich uitstekend heeft opgesteld wanneer hij fit was en steeds op de bank zat.

23 augustus 2022 om 12:55

Machester United heeft 8 centrale verdedigers in de selectie. De meeste zullen nauwelijks speeltijd krijgen dus is opruiming noodzakelijk. Dan zal je gebruik moeten maken van clubs die interesse in een bankzitter dan wel tribune klant hebben.

Jammer. Beste natuurlijke verdediger die er momenteel was. Helaas zo vaak geblesseerd dat verhuur inderdaad een goede optie is. Was altijd blij als hij in de basis begon.

Bailly had 3 jaar geleden al verkocht moeten worden. Snapte zijn hele contract verlenging al niet 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren