Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag laat ‘man van 38 miljoen euro’ definitief vertrekken na komst Evans

Laatste update:

Eric Bailly is niet langer speler van Manchester United. De 29-jarige centrumverdediger uit Ivoorkust heeft een eenjarig contract getekend bij Besiktas in de Süper Lig. Zodoende laat Bailly, die in 2016 nog voor 38 miljoen euro overkwam van Villarreal, the Red Devils na zeven jaar achter zich. Indien de samenwerking tussen Bailly en Besiktas bevalt, kan in goed overleg worden besloten dat hij twee seizoenen langer blijft in Istanbul. In Turkije is de transfermarkt tot 15 september open, waardoor een uittocht van de mandekker op Old Trafford nog gerealiseerd kon worden.

In Manchester wist Bailly de hoge verwachtingen na zijn komst nooit waar te maken. Ook dit seizoen hoefde de rechtspoot niet te rekenen op veel speeltijd, daar hij Raphaël Varane, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Lisandro Martínez en Jonny Evans voor zich moest dulden in de selectie van manager Erik ten Hag. Bij Besiktas moet Bailly concurreren met onder meer Daniel Amartey, Tayyip Talha Sanuc, Omar Colley, Emrecan Uzunhan en Necip Uysal, die in Istanbul de aanvoerdersband draagt.

Bailly, die mede door veelvuldig blessureleed nooit wist te slagen bij United, speelde in totaal 113 officiële wedstrijden voor de club. Daarin was de verdediger goed voor één doelpunt en één assist. Als Red Devil won Bailly in het seizoen 2016/17 de Europa League. In 2017 voegde hij de League Cup en de Engelse Super Cup toe aan zijn palmares. Vorig seizoen speelde Bailly op huurbasis voor Olympique Marseille. Namens de Franse club kwam hij tot 23 officiële duels.

Voordat Bailly naar Engeland trok stond hij te boek als een groot verdedigend talent bij Villarreal. De 49-voudig international van Ivoorkust is hedendaags volgens Transfermarkt slechts 5 miljoen euro waard. Bailly is de tiende zomeraanwinst van Besiktas, dat eerder onder meer Milot Rashica, Alex Oxlade-Chamberlain en Ante Rebic presenteerde. Het is nog onduidelijk of United een transfersom ontvangt voor de Ivoriaan, die over een contract tot medio 2024 beschikte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is precies zo'n speler waarvan ik dacht: Dit gaat absolute top worden. Veel verder had ik er niet naast kunnen zitten. Nog steeds slechts 29 jaartjes "jong", dus er kunnen nog wat leuke jaren komen. Maar absolute top? Absoluut niet.

5 september 2023 om 09:34

Begon destijds nog wel goed geloof ik, veel blessures gehad.

5 september 2023 om 09:41

Hij was heel goed in het begin onder Mourinho. Daarna viel hij weg door blessures inderdaad. Toch heeft hij daarna ook nog een aantal hele sterke wedstrijden gespeeld.

5 september 2023 om 09:40



Doodzonde van deze man.. Ik vond het echt een verademing om weer een verdediger te zien die geen duels schuwt. Kon ook aardig voetballen voor een verdediger en is erg atletisch en snel.
Hopelijk blijft hij in Turkije langer fit en kan die weer meer genieten van het spelletje.

5 september 2023 om 09:43

Geweldige speler, maar met 2 problemen. Heel blessuregevoelig, en wat te enthousiast/onbehouwen af en toe.
Maar imo toch beter dan maguire en evans.

5 september 2023 om 09:52

Toch een speler die psv bijvoorbeeld gehaald kon halen met zo'n marktwaarde. Helaas in hij wel heel erg blessuregevoelig inderdaad.

5 september 2023 om 09:53

Dat enthousiaste en onbesuisde was inderdaad ook vaker een valkuil. Maar het mooie eraan vind ik dat hij wel echt overal vol overtuiging ingreep. Ik hou wel van spelers die een goede dosis agressie op het veld hebben en de beuk erin gooien. Vidic vond ik dan ook echt een held.

5 september 2023 om 09:53

Volledig mee eens.
Wel erg jammer dat hij weg mag en ze een Evans behouden. Lachwekkend beleid eigenlijk als je het mij zegt.

Enige wat ik kan bedenken is het salaris t.o.v. Evans. Als je die Evans zag invallen, deed je toch ook pijn aan de ogen als Utd fan, toch?

5 september 2023 om 11:00

Rikkie7 ja zeker. Verschil met vidic was natuurlijk dat hij absolute wereldtop was en juist precies op dat randje bleef, maar bailly er gewoon met alles wat hij had dik overheen ging, zelfs als dat totaal niet nodig was Maar inderdaad ik zie het ook graag!

5 september 2023 om 11:05

Glennn ja was te kort om echt te oordelen. Bovendien heb ik nog nooit een verdediger goed zien spelen naast maguire. Maar hoe dan ook is het natuurlijk om te huilen dat een club als united evans en maguire als backup cv's heeft. En helemaal aangezien er een club bereid was maguire van je te kopen deze zomer. Ik zal het allemaal nooit begrijpen, en wacht met smart op de overname. Tot die tijd heb ik geen verwachtingen, op welk vlak dan ook.

Het moment dat United stond met Evans en Maguire afgelopen zondag was toch wel heel armoedig. Had je dan niet beter zo’n Bailly kunnen behouden ipv Evans een contract aanbieden?

5 september 2023 om 10:05

Ik denk het niet. Bailly wilde speeltijd, Evans is de perfecte bankzitter. En die brengt zoveel ervaring mee, die kun je de laatste 10 minuten van elke wedstrijd laten spelen. Ik heb liever dat Evans wordt ingebracht voor zekerheid dan Maguire.

5 september 2023 om 10:14

Als hij meer speeltijd wou dan kun je er als United zijnde weinig aan doen.

Heb je evans de laatste 10 min gezien tegen Arsenal? Dat was echt dramatisch. Werd aan alle kanten voorbij gelopen. Is echt wanbeleid om hem een contract aan te bieden

5 september 2023 om 11:31

Vooropgesteld, ik ben er zo eentje die kippenvel kreeg toen hij het veld weer op kwam haha. Maar ik ben het niet met je eens dat hij aan alle kanten voorbijgelopen werd. En dit is niet omdat ik het over Evans heb, maar ik heb het vaker gezegd, bijvoorbeeld over Lindelof, naast maguire heeft iedereen het moeilijk.

5 september 2023 om 11:48

Tja als Jesus hem in 1 kleine beweging voorbij dribbelt komt dat natuurlijk niet omdat hij naast Maguire staat. Vind de kritiek op Maguire wel wat overdreven.

5 september 2023 om 13:03

Disasterclass van Ten Hag als je het mij vraagt: een 35-jarige speler gaan vastleggen die vorig jaar is gedegradeerd met Leicester. Ervaring is echt niet het probleem bij United..

5 september 2023 om 13:18

PanFC, normaal gesproken zijn de Arsenal fans over het algemeen deluded
Maar jij & je Evans gedoe..
Vind het verschrikkelijk om hem terug te zien!

Toch grappig deze Bailly is toch echt niet minder dan de 35 jarige Johnny Evans?

5 september 2023 om 10:39

Straks weer een centraal duo met Smalling en Evans?? Zou wat zijn als ze die ook nog gaan terug halen.

Had veel liever Elvedi of Nino. Niet omdat ik Bailly slecht vind, maar we hebben al een heel hoop Afrikanen. Desondanks geen slechte transferperiode. Bailly, Rebic, Amartey, Oxlade Chamberlain, Rashica, Zaynutdinov erbij terwijl we al een redelijk elftal hadden.

Op de flanken afwisselen met Rebic, Rashica, Ghezzal. Aboubakar in de spits, lekker met twee dynamische 8’en in Chamberlain en Gedson Fernandes, opkomende backs met Masuaku en Rosier. Achterin een muur met Bailly en Colley, en we staan er redelijk goed voor in de Conference League.

5 september 2023 om 10:40

Wie verwacht je dat kampioen gaat worden? Ik vind Fener en Galatasaray ook heel sterk

5 september 2023 om 15:50

Besiktas is heeft de beste coach en ik denk dat dat de doorslag gaat geven

Tsja. Ik had nog liever Bailly gehouden dan Evans. Die heb ik zien invallen tegen Arsenal en zag er echt uit als een oude opa die direct voorbijgelopen werd door Gabby Jesus zeg... Mijn god.

Wat een beleid hebben ze daar bij Utd. Enige voordeel zal het salaris zijn, gok ik zo.

Misschien een gekke vraag, maar waarom sluit in Nederland de transfermarkt (veel) eerder dan in andere landen, zoals België en Turkije? Het is toch voordelig voor Nederlandse clubs als de transfermarkt tegelijk of in ieder geval niet eerder sluit dan andere Europese landen?

5 september 2023 om 10:18



In Turkije is dat gewoon zodat de clubs de afvallers van grote clubs uit Europa kan halen. In Belgiã« is er een andere hoofdreden. Typ maar eens sporza transfermarkt, normaal geeft de eerste link je voldoende uitleg.

5 september 2023 om 10:40

Dank. Maar dan blijft de vraag waarom dat in Nederland anders is dan in België. De redenen die voor België gelden, gelden voor Nederland ook..

Evans speelde echt een wereld partij afgelopen weekend. speler voor in kleedkamer maar niet meer opstellen.

Bailly is een speler waar ik veel van verwachtte toen hij kwam maar het niveau van United niet aankan. Dus wel logisch dat Ten Hag niet met hem verder wil. Maar om dan de 35 jarige Evans boven hem te kiezen dat is niet logisch. Lood om oud ijzer.

Ten 1e ben ik als Besiktasfan wel blij met Bailly want hij heeft alles wat een topverdediger moet hebben.

Helaas is hij blessuregevoelig en daarnaast hebben we inmiddels zo veel Afrikanen dat we tijdens de Afrika cup een elftal gaan missen..

Van de kant van United snap ik niet dat deze Bailly weg gaat terwijl hij vorig jaar sterk heeft gepresteerd bij Marseille, en je een 36 jarige Evans terughaalt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren